Torstai 23.5.2019

Paavo Väyrysen väite: Sauli Niinistöllä salainen suunnitelma

Luotu: 
31.10.2011 10:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Paavo Väyrynen.

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen jatkaa eilistä presidenttipaneelikeskustelua blogissaan. Eilisessä keskustelussa presidenttiehdokkaat puivat Nato-kantojaan.

Väyrynen syyttää kokoomuksen Sauli Niinistöä harhaanjohtamisesta ja väittää, että Niinistö yrittää hivuttaa Suomea Natoon EU:n kautta.

- Sauli Niinistö kiemurtelee Nato-kantojensa vuoksi. Hän kiistää ajavansa Suomea ”noin vain” Natoon. Hän vaatii kansanäänestystä.

- Asian ydin on siinä, että Niinistö pyrkii viemään Suomen Natoon muuttamalla EU:n sotilasliitoksi ja Naton eurooppalaiseksi pilariksi. Tämä on ollut federalistien tavoite 1950-luvulta alkaen. Ehdokkaaksi ilmoittautuessaan Niinistö sanoi jopa, ettei nykyisen hallituksen ohjelma estä etenemästä hänen tarkoittamaansa suuntaan, Väyrynen lataa blogissaan.
 
- Niinistön lupauksella kansanäänestyksestä ei ole merkitystä, jos Natoon mennään hivuttamalla ja EU:n kautta, hän jatkaa.

- Niinistön kannanottoja punnittaessa on muistettava, että hänen puolueensa Kokoomus ajaa Nato-jäsenyyttä. Jos Niinistö valittaisiin presidentiksi, meillä olisi hallituksessa Nato-jäsenyyttä kannattavien värisuora, kun sen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan johdossa olisi kaksi kokoomuslaista ja jäsenenä Suomen Nato-jäsenyyttä innokkaimmin ajava Alexander Stubb, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen Nato-kantaa on ihmetellyt eduskunnasta jättäytynyt kristillisten vaikuttaja Bjarne Kallis. Kallis huomauttaa, että Väyrynen kannatti edellisen hallituksen turvallisuuspoliittisen selonteon Nato-linjausta, jonka mukaan on olemassa vahvoja perusteita harkita Suomen Nato-jäsenyyttä. Mietinnössä kuitenkin edellytettiin laajaa yhteisymmärrystä asiasta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

kpyora

Toivottavasti Paavo on oikeassa, eikä seuraava presidentti tyri NATO-jäsenyyttä niin kuin nykyinen. NATO:sta ei ole hirveästi apua kriisin aikana, mutta seuraavaan kriisiin valmistautuessa, siitä on hyötyä.

Vieras mies

Ihmettelen Väyrystä, mies tietää, että uskottava itsenäinen puolustuksemme on menneiden talvien lumnia ja tarjoaa vaihtoehdoksi hyviä suhteitä Venäjään. Kas kun ei sotilasliittoa kuten jotkut hänen puoluekavereistaan vielä 60-70-luvuilla.

Toki Venäjän kanssa on oltava väleissä, mutta olisi sitten rehellistä myös sanoa suoraan, että vain se takaa turvallisuutemme ja puolustusvoimamme ovat lähinnä koriste.

snadi

Eiköhän EU päätöstä tehtäessä eräänä kriteerinä mainittu turvallisuuden lisääntyminen jäsenyyden myötä? EU kuitenkin nojaa lähes täysin Nato yhteistyön kautta USA:n asevoimaan. (Ollen kuitenkin joissain rajoissa itsekin osallistumaan puuhaan) USA:n vaatimukset EU jäsenmaidensa suorituskyvyn ja puolustusvastuun kasvattamiselle on tainnut kaikua kuuroille korville. Lähes päin vastoin. Britannia on kovasti vakuuttanut toistuvasti USA yhteistyön merkitystä. Nyt talouskurimuksessa into satsatata kallistuvaan sotateknikkaan ei olle senkään vertaa kiinnostavaa? (Ellei nyt kreikkalaisten asetilauksia velkarahoin oteta huomioon)

zsi

Media-pelin mestari Paavo Väyrysellä on nyt tavoitteena päästä lehtiotsikoihin kerran päivässä. Siihen riittävät kaikkein älyttömimmätkin väitteet ja salaliittoteoriat, joita Väyrysen puppu-generaattorista tulee lakkaamatta. Ja lehdistö nielee syötin. Nuukana miehenä Paavo haluaa saada ilmaista mainosta lehtiin aina vaaleihin saakka, kun maksetut mainokset ovat kalliita. Ei niitä Väyrysen lausuntoja kannattaisi paljon kommentoida tai lehdissä toistaa, kun tarkoitus on vain ja ainoastaan ilmainen julkisuus hinnalla millä hyvänsä.

Penttijuhani

tv-journalisti, joka pantiin ruutuun hankkimaan politiikon tarvitsemat äänet, kun ne tuolloin sai helposti tv:n avulla. Ammatillisesti ja periaatteessa se oli väärin, mutta kun Kepu ja Kommarit ja Demarit käyttivät kaikki tv:tä väärin ja hallitsivat lehtimieslittojakin, niin kuka siitä olisi huomauttanut, sen tuominnut?

Kyllähän osa Väyryn viimeisistäkin argumentoinneista osoittaa miehen olevan matkalla ihanteensa Kekkosen kannoilla aina dementtiaan saakka. Suomi esim. voi kiinostaa Natoa, muttei kukaan suomalainen poliitikko voi salaliittoilla siellä tai EU:ssa yhtään mitään.

Väyry - tai molemmat Paavot - sen sijaan tarvisisivat salaliittoilua, jos he haluaisivat valtion päinä tulla Natossa hyväksytyiksi - todella. Tosi pulma on siinä.

olavinieminen

Suomi on jo hyväksynyt Lissabonin sopimuksen, eikä Niinistö sitä päättänyt, Väyrynen kyllä oli päättämässä ministerinä. Sopimus edellyttää Naton oleva EU:n yhteisen puolustuksen perusta ja sen mukaan mennään. Suomi ei ole yksin.

Lissabonin sopimus: "... Jos jäsenvaltio joutuu alueeseensa kohdistuvan aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, muilla jäsenvaltioilla on velvollisuus antaa sille apua kaikin käytettävissään olevin keinoin Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan 51 artiklan mukaisesti. Tämä ei vaikuta tiettyjen jäsenvaltioiden turvallisuus- ja puolustuspolitiikan erityisluonteeseen.
Tämän alan sitoumusten ja yhteistyön on oltava Pohjois-Atlantin liiton puitteissa tehtyjen sitoumusten mukaisia, ja Pohjois-Atlantin liitto on jäseninään oleville valtioille edelleen niiden yhteisen puolustuksen perusta ja sitä toteuttava elin.”

muuan

Nato vain sattuu olemaan ainoa puolustusliitto, jossa EU:n jäseniä on mukana. Siispä EU:n sotilastoimet eivät saa olla ristiriidassa Naton periaatteiden ja mahdollisten toimien kanssa.
Jos Varsovan liitto vielä olisi olemassa ja jokin EU-maa olisi siinä mukana, niin liitto mainittaisiin tuossa pykälässä yhtä hyvin.

Granu

Minulla on läheipiirissä ihminen joka sairastaa skitsofreniaa,eräs sen ilmenismismuoto on harhaisuus."Kaunis mieli"elokuva kertoo tästä koskettavasti.Vuosikausia Väyrysen kannanottoja seuranneena tälläinenkin näkökulma tulee väkisin mieleen.

muuan

Erilaisia salaliittoja toki on olemassa, jopa arkielämässämme ja työpaikoilla. Ihmiset näet toimivat mielellään yhdessä, ja usein on viisasta pitää matalaa profiilia. Salaliitot vain ovat salaisia, niin ettei niistä yleensä voi esittää kouriintuntuvampaa kuin teorioita. Mutta jotakin perustaa teorioille on saatava, ennen kuin tuo niitä julkisuuteen.
Historiasta voimme lukea paljastuneista ja toteutuneista salaliitoista.

Onko Väyrysellä sitten perusteita teorialleen Niinistön ja kumppaneiden aikeista?
"Ehdokkaaksi ilmoittautuessaan Niinistö sanoi jopa, ettei nykyisen hallituksen ohjelma estä etenemästä hänen tarkoittamaansa suuntaan." Tämä kyllä saa epäilemään jotakin salamyhkäistä pyrkimystä, lieeekö paljonkin perää.

Väyrynen vaikuttaa toki minustakin ottavan vaalikamppailun vähän liian tosissaan. Käy tosiaan päälle kuin yleinen syyttäjä. Voisi epäilyksensä esittää varovaisemminkin
Tarkemmin tutkimatta en kuitenkaan osaa olla varma, että onko tosiaan kyse Paavon pyrkimisestä vai vain "etelän median" valikoinnista ja painotuksista.

totuuden torvi

pikku-pojan pakkomielteiseksi unelmaksi. Paavo on ikänsä pyrkinyt oppi-isänsä Urkin saapaisiin.

Paavon paniikinomainen energisyys varmaan selittyy sillä, että edessä on todennäköisesti viimeinen taisto, ja Paavo myös itse tiedostaa asian.

Hesekiel

ja muillekin itseään Urho Kekkosen 2000- luvun versiona. Hänhän ilmoitti, että presidenttinä hän tulee puuttumaan sisäpolitiikkaan ja EU-asiatkin tulevat olemaan hänen työkentällään. Kuntien yhdistymisen hän myös presidenttinä ollessaan torppaa.
Paavo ei ole Lepikon torpan poikia, mutta hän ja keskustapuolue ehdokkansa mukana menee pahasti lepikkoon ja sieltä on vaikea palata uskottavaksi vaihtoehdoksi millekkään puolueelle. Keskustan väki tekee itselleen karhunpalveluksen kun antavat luulotautisen Väyrysen karkoittaa loputkin äänestäjät näillä mielikuvitusjutuillaan.
Keskustan rahapula ajoi puolueen Väyrysen taakse. Sieltä ei ole paluuta.

Ray

Sitä tuo hänen sisäpoliittinen osionsa tarkoitti. Hän sanoi omilleen, että hän ei tule sallimaan heidän enää heidän nöyryyttämistään. Taitavaa retoriikkaa. Viesti meni myös ainakin persuille.

Väyrynrn on niin taitava poliitikko, että muut ehdokkaat ovat hänen kanssaan vielä kusessa. Hänellä, toisin kuin Soinilla on aina substanssi hallussa. Kukaan ei varmaan halitse asioiden yksityiskohtia kuten Väyrynen.

Kepun johto ei taatusti halunnut Väyrystä ehdokkaaksi. Väyrynen on liian vahva ja omapäinen ja hänellä on johdon kanssa erilainen linja Natosta ja EU:sta. Väyrynen on kansan linjoilla ja Kepun johto on sitoutunut eliitin projekteihin.

HPlä

Paavon V:n kampanjaa ei pilaa tällä kertaa media, sen pilaa Paavo V. itse näillä takinkäännöksillään, asioiden vääntelyillä ja toisten lausumia edukseen tulkitsemalla. Ehei, ei näin pääse Paavo V. toiselle kierrokselle, mikä on muuten erinomaisen hyvä asia Suomen tulevaisuuden kannalta

Ray

Tulevan presidentin asenne Natoon on näiden vaalien ydinkysymys. Se miten ehdokkaat kiemurtelevat vaalien alla on toinen juttu. Väyrynen tietää tämän ja hyökkää. Mikä ettei.

Niinistö, Lipponen, Haavisto ovat Nato-myönteisiä. Soini on epäselvä, mutta ei varmaan todellisuudessa kovinkaan kielteinen. RKP on Suomen Nato-myönteisin puolue, jolloin Biaudet ei näin tärkeässä kysymyksessä olle erimieltä.

Väyrynen katsoo uhkan olevan Venäjän ja Naton mahdollisissa välien selvittelyissä, jolloin Suomi jäisi pahasti jalkoihin jäsenenä.

Väyrysestä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta hän tekee kaikille palvelusta hiillostamalla kandidaatteja Natosta. Soinista ei siihen ole. Eliitti on ollut viemässä Suomea Natoon jo kauan. Kulisseissa asiaa edistetään koko ajan. Ehdokkaiden on nyt vain oltava "natokielteisiä" ja siksi kiemurreltava ja hämättävä.

En ota tässä sinänsä Natoon kantaan mutta koroston Paavon olevan ydinkysymyksen äärellä. Presidenttihän ei johda EU-politiikkaa, joka on sisäpolitiikaa, vaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa. Ja sillä onko presidentti natokielteinen vai myönteinen on merkitystä.

Rohmar

NATO- kysymys on Paavon paras vaalivaltti. Se on myös presidentinvaalien tärkein kysymys sen vuoksi, että Halonen on ollut Kokoomuksen tehokolmikon hankkeiden tulppana.

Väyrynen on kansan enemmistön mukaisesti ainoa selkeästi NATO vastainen ehdokas. Hänen etujensa mukaista on nostaa kissa pöydälle, ja panna se maukumaan niin äänekkäästi, etteivät muut ehdokkaat pääse luistelemaan asiassa. Tämä lienee myös se syy, miksi Kiviniemi ei olisi halunnut päästää häntä vaalikentille.

Mitä sitten tulee tästä aiheesta käytyyn juupas-jaapasteluun, niin sitä on ollut keskustelut pullolaan jo vuosikausia. Kansalaisten näkökulmat ovat niin lukittuneet, ettei niitä enää muutetä järki- tai järjettömyys syillä. Ainoastaan lopullinen näkökanta ratkaisee.

Mitä enemmän aiheesta puhutaan, sen parempi Väyryselle, ja sen vuoksi hän nyt tekee avauksia.

zsi

Paavo tekee Suomen NATO-jäsenyyden kannattajille palveluksen tuolla NATO-intoilullaan. Kun vaaleihin saakka on liki päivittäin näitä Paavon NATO-avauksia ja salaliittoteorioita lehdessä, on asiasta pakko alkaa kaikkien ehdokkaiden puhua. NATO-vastustus on paljolti voinut elää sen varassa, ettei asiasta ole oikeasti puhuttu päättäjien taholta ja kansan keskuudessa on siksi paljon tietämättömyyttä tämän asian tienoilta. Nyt ei Paavo jätä valinnanvaraa, vaan pakottaa lopultakin avoimeen NATO-keskusteluun ja arkipäiväistää koko NATO-kysymyksen. Lopputulos vaan taitaa olla ihan päinvastainen kuin mitä Paavo odottaa.

IlkkaSaukko

Nyt oli Väyrysen arvio Niinistöstä täysin yliampuva, ompa Niinistö mahtimies, kun hän muuttaa Euroopan yhteisön sotilasliitoksi. Kaikkea pitää näköjään yrittää likatempuilla, kun vaaliennuste on huono.

Kun Venäjä kolisuttelee Suomen rajapaaluja tuomalla moottorisoidun divisioonan rajan välittömään läheisyyteen, niin 99% kansanedustajista kiirehtiin Natoon liittymistä.
Pitääkö nämä suunnitelmalliset kähminnät Venäläisten avustuksella tuoda seuraavaan presidenttikauteen, eikö tätä voisi epäillä maanpetokseksi.

Presidentiksi Väyrynen ei missään nimessä sovi, mutta käytettyjen Mersuautojen tähtimyyjä hänestä voisi tulla.

Kun vaalitkin maksavat Suomen valtiolle melkomoisesti, äänestäkäämme Niinistö heti läpi ensimmäisellä kierroksella, jäisi iso kasa "nekkurahaa" jaettavaksi.

pekkalaine

Samanlaisia nautoja kaikki. Kaikki kieltävät Naton, Niinistökin.
Suomen olisi pitänyt liittyä Natoon vuosia sitten, tässä ilmapiirissä se ei enää ole mahdollista.
Ehdokkaat eivät kiistele asiasta, vaan ovat samaa mieltä.
Jos todellinen vaara uhkaa maata, ovet eivät enää aukeni meille. Eikö tämä ole epäisanmaallisuutta?

Penttijuhani

tuo homma on. Sitä on vielä selvemmin tuo miinakieltoon liittyminen, jos se toteutetaan. Siitä voisi ehkä saada syytteeseen - valtion turvallisuuden vaarantamisesta. Mutta Halonen yrittää - Ahtisaaren kannoilla - jotakin mukavaa YK:n hommaa. Tosi hyvin maksettuihin tarvitaan Venäjän kannatus.

Koko presidenttikeskustelun omituisuus on, ettei kukaan ehdokkaista sano suoraan, selvästi, että turvallisuutta ei ole ilman Naton jäsenyyttä. Se on täysin selvä juttu, jonka voi, lisäksi, tehdä täysin selväksi helposti, jos viitsii - tai uskaltaa - yrittää. Miksei Niinistökään sitä siis uskalla?

Kyllä esitykset ovat olleet surkeita kautta linjan.

SIMO PERTTULA

1970-luvun ministeri Paavo näkee ufoja? Niinistö soluttaa yksinään Suomen Natoon. EU:n kautta ufo lentää Naton raollaan olevasta ovesta sisään. Paavo ei ole koskaan ollut väärässä? Mutta hän itse näköjään uskoo EU:n liittyvän Natoon. Katsotaan.

tknuutila

On vaikea kasittaa mika tassa on niin vaikeaa kaikille presidenttiehdokkaille. Minkaanlaista kunnon vertailua ja tietoa, haastatteluja olemassaolevista EU maista Naton jasenina ei ole esilla eika kasitelty. Myoskaan Riga -konferenssista ei puhuta mediassa sanallakaan, huolimatta siita etta se on ollut tanakin vuonna lahella ja merkittavalla osallistujajoukolla.

Kansaa johdetaan harhaan, ja Paavo Vayrynen nayttaa olevan ottanut asiakseen ajaa Halosen linjaa venajasuhteissa, eli alistua puudeliksi naapuriin ja olla ajamatta lainkaan omaa etua, luottaen vain siihen etta Venajan-kauppa menisi tottelevaisena paremmin. Kuitenkin Venaja kay kauppaa myos Nato-maiden kanssa, se ei sinansa pitaisi olla kaupan este.

Toki venalaiset ase- ja oljykauppiaat viihtyvat Suomen suht turvallisella maaperalla asumassa miljoonineen tai miljardeineen, mutta kannattaako todella alentua natoon viela kuulumattomien Ita-Euroopan maiden kategoriaan. Jopa kaukasiassa kasitellaan Venajan suhteita ja Natoa Suomea vapautuneemmin ja keskustelu kaydaan asioisa, sen sijaan etta se jatetaan pinnallisten hopotysten alle.

Nato keskustelussa Suomi ei ole edennyt piiruakaan, mikali katsotaan poliitikkojen kommentteja viimeisen 15 vuoden ajalta. Ellei se ole pysahtyneisyytta ja keskustelun estamista, etta ei kasitella muiden maiden kokemuksia laajasti ja asiallisesti, niin mita se on.

tulevaisuuden profeetta

USA on Saddam Husseinin Kuwaitiin hyökkäyksen jälkeen ainoa supervalta, joka Nato-liitolaisineen hyökkäilee agressiivisesti vieraisiin valtioihin tekaistujen, valehdeltujen, itse aiheuttamiensa ja junailemiensa syiden (CIA:n operoimina) varjolla. Olisi vaarallista Suomelle kuulua tähän murhanhimoiseen poppooseen (Gaddafi tapettiin syyttömänä vain öljyn takia).Vaarallista sen vuoksi, koska jenkit valnmistelee 3. maailmansotaa Iranin, Jemenin, Syyrian, Pakistanin (on vielä tässä vaiheessa olevinaan "kamu") ja muiden itse nimeämiensä pahan akselin valtioiden vuoksi. Siksi meidän pitää pysyä puolueettomina, ettemme joudu osaksi globaalia sotaa.

Ja mitä tulee Niinistöön, on hän kokoomuslainen, joten valistunut suomalainen tietää, mitä se merkitsee? Hänen puoluekaverinsa Häkämies, Stubb ja Katainen ovat Wikileaksin vuotamien tietojen ansiosta jo ennen vaaleja luvanneet USA:lle, että Suomikin tulee mukaan tähän tappokoneistoon. Ja luultavasti pelkäksi sätkynukeksi ja maksumieheksi, kuten muissakin asioissa, nämä veijarithan ovat niin höynäytettävissä kuin pikkulapset, joka näkyy mm. siinäkin, miten komissaarit ja muu eurorikolliset vievät näitä, kuin litran mittaa näissä tukipaketti, vakuus, ERVV ja EVM kusetuksissa. Normaalijärkiseele on tullut se vaikutelma, että joko meidän hallitusen kärkipoliitikot ovat joko korviaan myöten lahjottuja tai totaali-idiootteja. Nämä molemmat vaihtoehdot ovat maamme tulevaisuuden kannalta umpisurkeita vaihtoehtoja.

Nyt olisi kansalla aika pelastaa maatamme edes sen verran, että valitsemme itsellemme presidentin, joka on pitkän linjan EU-vastustaja, euro-kritisoija, omaa loistavat suhteet Venäjään. kokenut, karismaattinen. edustava, oman maamme etua ajatteleva, korruptoitumaton Paavo Väyrynen.

Onneksi monet sukulaiset ja tuttavat ovat samoilla linjoilla, joten tullaan näkemään mielenkiintoiset vaalit: valehtelijat vastaan Väyrynen-Soini- Essayah akseli!

tknuutila

Ehdokkaat myotaavat kansaa joka on alennettu taysin kelvottomalle tasolle argumenteissaan ja esiintuloissaan eri keskusteluissa. Sanoma osakeyhtio tuki pitkaan palstoillaan erilaisia tayden propagandan suoltajia, jotka muistuttivat kummasti kohudosenttia ja Venajamielista entista ulkoministeria Keijo Korhosta.

Maata aiotaan edelleen johtaa alentamalla kansa tietamattomaksi ja vain kielitaitoiset voivat seurata maailman menoa tasapuolisesti. Muut alennetaan alaluokkaisen kansanosan vertaispropagandalla uskomaan aivan mennen maailman kasityksia ja mielikuvia.

Venajan ulkoministeri Lavrovin haastattelua Gaddafin kuolemasta kommentoinut Voice of Russia yritti ensialkuun agitoida kuulijakuntaansa aiheessa, mutta ei siihen tarvittu kuin pari kommenttia ja se keskustelu loppui siihen kuudeksi tunniksi, kunnes kommentoivat etta taidat olla muuten oikeassa. Itse otti omat riskinsa omiensa parissa, eika siina suojelua voitu jarjestaa. Oma arviointivirheensa asemastaan ja suosiostaan seka miten 70 vuotias parjaa parikymppisten kansalaiden keskuudessa.

Nato-vastainen agitaatio on Suomessa tasmalleen samaa kuin muissa Natoon kuulumattomissa maissa aina kaukasiaa myoden. Suomi rinnastuu siina mielessa ao. viiteryhman maihin, mutta silla erotuksella, etta keskustelun taso on sivistyneempaa ja asiantuntevampaa Suomen ulkopuolella. Suomessa eletaan kuin kuplassa ja tiedotusblokki on kokolailla taydellinen. Siina mielessa koko presidentinvaalit on pelkkaa teatteria.

Miten Venajan asettama tyovaenluokan tietotaso ja ilmapiiri sitten toimii mekanismina, se on osa isompaa muutosta. Presidenttiehdokkaat jotka eivat nykyisista vaikutusverkostoista omaa otetta eivatka kasitysta, vaan seurailevat varovasti kantoja pitaakseen itsensa pinnalla vaihtoehdoissa, ehka se on tarpeen, mutta puolueet ovat epaonnistuneet pahoin kasittamaan tilanteensa. Siina mielessa Suomi lienee menetetty, ja maan kurja ja kurjistuva tilanne selittyy kuulumisella Venajan etupiiriin ja siina resurssialueeksi, joka pidetaan juuri niin kurissa kuin itse periksi suomalaiset antavat. Kun antaa periksi, venalainen astuu heti valin kiinni ja jatkaa vaatimuksiaan siita miten naapurissa sopii olla, tai uhkaa kaupankaynnin vaikeuksilla kuten Viroa aikanaan pronssisotilastapauksen yhteydessa. Ei sellaiseen pida taipua.

Etenkin Vayrysella on tassa valtiotason hallitsijan elkeet mielessa, ja kansa on vain taitavasti kasiteltavaa massaa, jota johdetaan kuten sattuu paamiesta huvittaa. Edut osataan kylla kerata omaan laariin, ja siina ei kansan itsenaisyydella ja mahdollisuuksilla ole mitaan merkitysta, kun ahneus valtaan ja omiin etuihin nimenomaan kay kaiken muun edelle. Normaalitilanteessa kansa saisi runsaasti tietoa Natosta eri Nato-maista, sen sijaan etta kuvitellaan vain ja tiukasti pitaydytaan erossa kaikesta tiedosta.

snadi

Oliskohan niin että olemme pienenä kansakuntana edelleen joka tapauksessa jonkinasteinen "kelluva ajopuu" vahvan talous-sidonnaisuutemme ja sijaintimme seurauksena?
Oma mielenkiintoinen kuvionsa ollee sekin että Presidentti johtaa edelleen ulkopolitiikkaa, joten pääministeri ja ulkoministeri ovat sillä reviirillä "alisteisia"? EU kokouksissa ulkopolitiikkaan liittyvissä asioissa he eivät voinne lausua mitään omaa, vaan ollevat Presidentin juoksupoikia kultuaan mihin EU;n ulkopoliittiset tuulet milloinkin puhaltavat. Jos heille tulevia reivaus suunnitelmia edes kerrotaan? Kokonaan "pöydistä" pois olevat eivät kuule edes suhinaa?

snadi

Oliskohan niin että olemme pienenä kansakuntana edelleen joka tapauksessa jonkinasteinen "kelluva ajopuu" vahvan talous-sidonnaisuutemme ja sijaintimme seurauksena?
Oma mielenkiintoinen kuvionsa ollee sekin että Presidentti johtaa edelleen ulkopolitiikkaa, joten pääministeri ja ulkoministeri ovat sillä reviirillä "alisteisia"? EU kokouksissa ulkopolitiikkaan liittyvissä asioissa he eivät voinne lausua mitään omaa, vaan ollevat Presidentin juoksupoikia kultuaan mihin EU;n ulkopoliittiset tuulet milloinkin puhaltavat. Jos heille tulevia reivaus suunnitelmia edes kerrotaan? Kokonaan "pöydistä" pois olevat eivät kuule edes suhinaa?

totuuden torvi

vedättääkseen potin riittävän suureksi. Enpä usko vastapelureiden lähtevän vedätykseen mukaan.

Pelissä on Venäjän voimakkaasti kasvava sotilaallinen uhka, Suomen heikentyvä puolustus ja raollaan oleva Nato-ovi.

Minäpä veikkaan suomea vietävän natoon riippumatta kenet presidentiksi valitaan. Nähtäväksi jää, olenko tapani mukaan väärässä tässäkin asiassa.

tubbis

Niinistö sanoi kirjamessuilla Naton kansanäänestyksestä kutakuinkin näin: "Natosta pitää järjestää kansanäänestys, samalla tavalla kuin EU-jäsenyydestä".

Toivottavasti kuitenkaan ei "samalla tavalla kuin EU-jäsenyydestä". Siinä nimittäin poliitikot ja media oltiin valjastettu aivopesemään ihmiset EU:n kannalle. Kansalle syötettiin valheita ja propagandaa EU:n ihanuudesta. Moniko noista lupauksista on pitänyt paikkaansa. Itse asiassa EU:sta ei ole tainnut olla suomalaisille muuta kuin haittaa.

Pohjanmaan poika

Ja Paavo se hivuttaisi Suomen vaikka vanhaan kunnon Varsovan liittoon, jos sellainen vielä olisi olemassa ja jos siitä olisi hyötyä hänen narsistiselle ja häikäilemättömälle vallanhimolleen. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun tämä veijari etsii Suomen edun kustannuksella tukea omille pyrkimyksilleen idän suunnasta.

Raato

Mikä teitä ihmiset vaivaavat. Eikö teillä ole vielä tullut sellainen fiilis kertaakaan että teitä on huijattu. Sillä kun olet äänestänyt eduskuntavaaleissa ja ehdokkaasi ei ole pitänytkään lupauksiansa. Teitä on huijattu, suomen demokratia on yksi suuri valheen kupla. Jokainenhan on meistä mediasta lukenut ns.puoluekurista. Tuo kuri mikä sanelee mitä mieltä kunkin puolueen ehdokkaan tulee olla, vaikka mitä olisi luvannut vaaleissa.

Itse pidän paavo V. typeryksenä ja takin kääntäjänä, mutta tällä kertaa puolustan tuota kyseistä herraa. Sillä se on helppoa. Tuo kokoomus puolueen herra on yhtä kiero kuin puolueensa, joka sattuu olemaan suurin valehtelijoiden klubi suomen politiikan historiassa. enkä äänestäisi häntä sillä jos minulle on valehdeltu kerran niin en usko enää toista tarinaa. Itse tulen äänestämään pressan vaaleissa Ihmistä/puoluetta joka ei ole jäänyt vielä(huom) kiinni mistään valehtelusta.

Yhtä asiaa en käsitä, miten rikkaiden puolue voi olla suurin puolue vaaleissa, onko keskiluokkaiset ja köyhät vähemmistö Suomessa?? Vai johtuuko se siitä että nyky vaaleista on tullut joku ulkonäkö/imago vaalit, missä oikeasti fiksut ihmiset jätetään rannalle kun nämä arkielämän BB starat pääsevät eduskuntaan. Yököttää.

No kohta sillä ei ole väliä sillä Suomi lakkaa olemasta heti kun joku EU myönteinen ihminen valitaan presidentiksi niin hän allekirjoittaa paperin jossa EU jäsenyys lisätään meidän perustuslakiin, ja sen jälkeen otamme lakimme ja säädöksemme EUlta. Täten ollen Suomi ei enää täytä itsenäisen valtion tunnus merkkejä.

Raato

Mikä teitä ihmiset vaivaavat. Eikö teillä ole vielä tullut sellainen fiilis kertaakaan että teitä on huijattu. Sillä kun olet äänestänyt eduskuntavaaleissa ja ehdokkaasi ei ole pitänytkään lupauksiansa. Teitä on huijattu, suomen demokratia on yksi suuri valheen kupla. Jokainenhan on meistä mediasta lukenut ns.puoluekurista. Tuo kuri mikä sanelee mitä mieltä kunkin puolueen ehdokkaan tulee olla, vaikka mitä olisi luvannut vaaleissa.

Itse pidän paavo V. typeryksenä ja takin kääntäjänä, mutta tällä kertaa puolustan tuota kyseistä herraa. Sillä se on helppoa. Tuo kokoomus puolueen herra on yhtä kiero kuin puolueensa, joka sattuu olemaan suurin valehtelijoiden klubi suomen politiikan historiassa. enkä äänestäisi häntä sillä jos minulle on valehdeltu kerran niin en usko enää toista tarinaa. Itse tulen äänestämään pressan vaaleissa Ihmistä/puoluetta joka ei ole jäänyt vielä(huom) kiinni mistään valehtelusta.

Yhtä asiaa en käsitä, miten rikkaiden puolue voi olla suurin puolue vaaleissa, onko keskiluokkaiset ja köyhät vähemmistö Suomessa?? Vai johtuuko se siitä että nyky vaaleista on tullut joku ulkonäkö/imago vaalit, missä oikeasti fiksut ihmiset jätetään rannalle kun nämä arkielämän BB starat pääsevät eduskuntaan. Yököttää.

No kohta sillä ei ole väliä sillä Suomi lakkaa olemasta heti kun joku EU myönteinen ihminen valitaan presidentiksi niin hän allekirjoittaa paperin jossa EU jäsenyys lisätään meidän perustuslakiin, ja sen jälkeen otamme lakimme ja säädöksemme EUlta. Täten ollen Suomi ei enää täytä itsenäisen valtion tunnus merkkejä.

tknuutila

Itse tuumannut etta kun asunto on kaupan, etta sen voisi myyda venalaisille. Pietarista on paljon mielenkiintoa, ja kenties joku livejasmin palvelun studionpyorittaja mielellaan asettuisi Suomen puolelle jakamaan idan vaikutteita alueen nuorisolle ja markkinoimaan suurta Pietaria matkakohteeksi. Kun ei Nato kansaa kiinnosta, niin mitapa sita tuulimyllyja vastaan kampeamaan, antaa sitten menna Halosen mallilla ihan vain. Sehan se on jarruttajien paatavoite.

jkalervo

Kun Suomessa kuulemma suuri osa vastustaa NATO-jäsenyyttä mutta ainoa todellinen NATO-vastustaja( Väyrynen )saa huutia joka taholta. Jokin tässä mättää! Minä olen sitä mieltä että nuo puheet suomalaisten NATO-vastaisuudesta ovat vain tarkoitushakuista manipulointia;uskon että useimmat suomalaiset ymmärtävät mikä todellinen tilanne on; uskottavaa puolustusta ilman NATO-jäsenyyden tuomaa turvaa ja pelotetta ei yksinkertaisesti ole! Millä logiikalla näin pieni maa muka pärjää yksin jos , , niin, joku naapuri rupeaa hankalaksi, sanotaan näin!?

Eki54

ratkaisee näissäkin vaaleissa ja enemmistö ei kannata Natoa. Tämä tieto riittää Paavolle ajamaan Natokeskustelua vaalin yhdeksi pääkysymykseksi. Siihen Niinistö viimeksikin kompastui ja sama soppa hänelle nytkin syötetään. Paavo pakottaa Saulin joko tuomaan esiin enemmistön vastaisia mielipiteitään tai vaikenemaan, näyttämään heikolta. Paavo on ymmärtänyt että asiat ovat miltä ne näyttävät, miten media ne esittää ja mikä myy. Popula äänestää suoraan presidenttiä siis ole reilusti populisti, tarkoitus pyhittää keinot.

Penttijuhani

ja jos joukkoon saadaan ehdokas, joka osaa ajatella ja sanoa, mitä ajattelee, tuossa Nato-kysymyksessäkin asenteet saattavat kansan parissa muuttua. Miinakiellon ajo oli ja on asia, joka asevelvollisuuden maassa on selvä ja läheinen. Kun se on paljastunut tyhmyydeksi, tuo Naton pelko, joka on synnytetty kuten miinojenkin pelko, nähdään pian samojen humpuukkimaakareiden tekeleenä.

Se tulisi vain jonkun ehdokkaan uskaltaa sanoa.