Keskiviikko 26.6.2019

Ministeri paljasti: Valitusryöppy maksu-tv:stä

Luotu: 
3.11.2011 09:44
Päivitetty: 
3.11.2011 09:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Krista Kiuru.

Viestintäministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan kuluttajat ovat tyytymättömiä maksutelevisiopalveluihin. Kiuru paljastaa, että maksukanavia ja televisiopalveluita koskevia valituksia tulee suuria määriä. Hän kertoi tänään järjestetyssä seminaarissa olevansa ilmiöstä huolissaan.

Kiurun mukaan perustelevision rinnalle on tullut monia palveluja, jotka rikastuttavat televisiokokemusta mutta hämmentävät katsojia. Tällaisia ovat esimerkiksi teräväpiirto, T2-lähetykset, 3D-kuva, monikanavaääni, laajakaistatelevisio ja tallennuspalvelut.

- On välttämätöntä, että kanavat, jakelijat ja laitekauppiaat hoitavat osansa, jotta katsoja löytää kasvaneesta tarjonnasta hänelle sopivat vaihtoehdot, Kiuru summaa.

- Uskon, että toimivimmat ja nopeimmin toteutettavat ratkaisut syntyvät parhaiten alan itsensä kehittäminä ja yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa. Toimialan tulisi ratkaisuja kehittäessään pitää mielessä katsojien näkökulma, eikä katsoa asioita pelkästään oman liiketoimintansa vinkkelistä.

Televisiotoimiala on suurten muutosten edessä vuonna 2016, jolloin valtaosa nykyisistä verkko- ja ohjelmistotoimiluvista päättyy.

- Pidän tärkeänä, että television perustarjonta on otettavissa vastaan nykylaitteilla myös vuoden 2016 jälkeen, Kiuru korostaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Täyspäinen

En ymmärrä tätä luuserien urputusta maksukanavista.
Ostattehan te leffalippuja, leipää, maitoa, kaljaa, bussilippuja, lehtiä jne. Toisin sanoen maksatte niistä hyödykkeistä, joita tarvitsette. Mikä ero TV-kanavilla on tähän?
YLE:n propagandaa en katsele kuitenkaan ja olen jo vuosia käyttänyt maksukanavia. Kaikki YLE:n kanavat pitää panna maksullisiksi ja TV-lupa pois. Katsokoon kuka haluaa sitä moskaa.
On se kumma kun kaikki pitäisi saada ilmaiseksi. Ovat kai luuserit tottuneet matkustamaan pummilla ja jättämään TV-luvan maksamatta.

TSV

Netti-tvn josta voimme vihdoinkin katso mitä haluamme, milloin haluamme, tietysti veikkaan Suomen neuvottelevan itselleen jääviyden jotta voimme näyttää sarjoja 3 vuotta myöhässä.

Minä olen kohtuu tyytyväinen maksu-tv ratkaisuun, löyty itselleen hyvä, siinä on kanavat mitä tarvitsen ja haluan hinta vähän sylettää mutta ei niin paljon kuin YLE maksun hinta, jos ajattelee mitä sillä saa.

Mutta Kiura on taas näitä ministereitä jotka ei tiedä varsinaisesti mitä eroa on digitaalisella ja analogisella, juu hän on vähän pihalla ja pölö. Pisti koko YLE-maksun uusiksi kun jokainen jo tietää että siitä tulee budjetti rahoitteinen.