Tiistai 16.7.2019

Kommentti tv:ssä järkyttää – Facebook-hitti syntyi

Luotu: 
3.11.2011 10:53
  • Kuva: Ruutukaappaus
    Kuva

Facebookin tuorein hittiryhmä liittyy vammaisten kohteluun. Ryhmän on poikinut viikko sitten Ajankohtaisessa kakkosessa esitetty juttu, jossa kerrottiin 33-vuotiaan kehitysvammaisen Thomasz Czerniwczanin tilanteesta.

Czerniwczan on pääsemässä keväällä laitoksesta omaan kotiin Liedon vanhalle verkatehtaalle. Kaikki eivät kuitenkaan halua asua samassa talossa kehitysvammaisen kanssa, Ajankohtaisesta kakkosesta ilmenee. Jutussa haastateltu talon asukas Taina Kovalainen sanoo muun muassa, että asuntojen jälleenmyyntihinta voi laskea kehitysvammaisten takia.

Lisäksi Kovalainen puhuu lastensa turvallisuudesta ja siitä, että taksiliikenne lisääntyisi kehitysvammaisten asukkaiden myötä.

- Nämä ovat vain elämän faktoja, sanoo Kovalainen ja toteaa, että moni ei uskalla ääneen asiasta puhua.

- Tämä on mun mielipide. Kivittäkää mut vaikka sitten, hän sanoo.

Kovalaisen näkemyksiä vastustava ”Ei Tainaa minun takapihalleni” -ryhmä on lyhyessä ajassa kerännyt jo lähes 13 000 jäsentä. Ryhmä perustettiin 30. lokakuuta.

Ajankohtaisen kakkosen jutun voi katsoa Yle Areenasta 24. marraskuuta 2011 asti.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

nimperi

Ilmeinen ratkaisu:

Valtio maksaa korvausta naapureille. Omistaja voisi saada korvausta, jos omistetun asunnon naapurina tai samassa taloyhtiössä tai viereisessä taloyhtiössä on:
- vammainen
- päihteiden takia minkäänlaista hoitoa saanut
- ehdonalaisessa oleva tai entinen vanki
- pakolainen
- suomenkielinen (vain ruotsinkielisissä kunnissa)
- lakimies (koskee vain taloyhtiöitä)
- pitkäaikaistyötön
- lapsiperhe
- lemmikin omistaja
- tupakoija
- kolmivuorotyötä tekevä (vain seinä/katto/lattianaapurit)
- yksinhuoltaja
- opiskelija
- maalta kaupunkiin vuoden sisällä muuttanut

Näistä lasketaan etäisyyskertoimilla korjattu yhteenlaskettu kokonaiskorvaussumma.

kyy

Ainakin jos minusta olisi kiinni, kiinteistön arvo laskisi tuollaisten Tainojen vuoksi. Ei siis Tainan sinänsä vaan hänen sammakoidensa, joita hän päästelee vapaaksi suustaan kaiken kansan nähden.

Mieluummin otan vammaisen Thomaszin naapurikseni kuin Tainan.

space

Taloyhtiössäni on runsaasti raihnaisia vanhuksia ja varmaan jokunen vammainenkin ja taksit suhailee ympäriinsä silloin tällöin. Ei taida olla minun asiani mikä heidän tervystilanteensa on. Mekastavia lapsiperheitäkin riittää. Eikö kaikissa suurissa taloyhtiöissä sitten ole niin? Mitä ihmeellistä siinä on että on erilaista porukkaa kunhan elävät jotenkin siivosti? Ei ole ikinä tullut mieleenkään että erilaiset ihmiset alentaisivat jotakin arvoja. Jos joku sekoilee jatkuvasti huumeissa tai humalassa niin se nyt on tietysti eri asia.

Taina Kovalainen on mielenkiintoinen mysteeri. Kaikkea sitä kuuleekin.

Hauki

Itselleni on yhdentekevää, asuuko naapurissani kehitysvammaisia tai ei. En usko yhden kehitysvammaisen vaikuttavan myyntiarvoonkaan - jos viereen perustettaisiin joku kehitysvammaisten päiväkoti tms., sitä voisin ehkä itsekkäistä syistä vastustaakin. Tuskin kuitenkaan.

Mutta eniten minua ottaa kupoliin nämä Facebook-ryhmän perustaneen Outi Kaartamon kaltaiset mielensäpahoittajat. Ihan kuin nämä odottavaisivat kieli pitkällä, että joku jossain sanoisi jostain vähemmistöstä jotain ikävää, ja sitten ollaan orgasmin partaalla perustamassa Facebook-ryhmää tai keräämässä nimi adressiin.

Vastenmielistä.

Eräs isä

Taina Kovalainen vain toi esiin ne ennakkoluulot mitä 'paremmat' ihmiset kantavat aina. Ja tämä poika, paremminhan hän pianoa soittaa kuin minä. Toki, jos hän muuttaa kerrostaloon, voivat naapurit toivoa yhtä sun toista pianonsoiton harjoitteluajoista, tai sitten hänen täytyy ostaa syntetisaattori + kuulokkeet.