Tiistai 25.6.2019

Supo pitää Suomen Sisua ääriryhmänä - jäsen puolustaa

Luotu: 
8.11.2011 10:36

Faktakulma

Otteita Suomen Sisun periaateohjelmasta:

- Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla.

- Tulevaisuudessa epäkansallisen hallinnon välttämiseksi on suomalaisten oltava ylpeitä omasta kansallisuudestaan ja kulttuuriperinnöstään. Epävarmojen hallitsijoiden pyrkimykset imeä vieraita vaikutteita "täydentämään" omaa kulttuuriamme ovat rikoksia kansakuntaa vastaan.

- Suomen Sisun ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti. Valtion ainoana tehtävänä on kansan edun toteuttaminen.

- Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola ei suhtaudu Uuden Suomen haastattelussa kovin vakavasti siihen, että Suojelupoliisi pitää Suomen Sisua äärioikeistolaisena ryhmänä.

Eerola on Suomen Sisun jäsen ja pitää järjestön linjauksia yhteneväisinä perussuomalaisten politiikan kanssa.

- Suomessa jotkut pitävät poliisiakin ääriliikkeenä, kuittaa Eerola.

Suojelupoliisin näkemyksen Suomen Sisusta kertoi eilen Supon turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju Ylen A-studiossa.

- Suomen Sisu on yksi meidän mielestä äärioikeistolaisia ajatuksia esille tuova ryhmä, mutta en minä sitä pidä natsihenkisenä ryhmänä, Harju luonnehti Ylelle.

A-studion jutussa rinnastettiin perussuomalaiset ja äärijärjestöt. Eerolan avustaja Ulla Pyysalo on joutunut kohun keskelle haettuaan vuosi sitten kansallissosialistisen äärijärjestön Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) jäsenyyttä.

Pyysalo vahvisti hiljattain Uudelle Suomelle eroavansa avustajantehtävistään, jos löytää uuden työpaikan. Pyysalo on sanonut, ettei halua ”vahingoittaa puoleen mainetta” enempää.

- Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että perussuomalaisten maine ei ole tästä vahingoittunut lainkaan, sanoo Eerola.

Eerola puolustaa muutenkin Pyysaloa ja toteaa, ettei Pyysalo edes ryhtynyt SVL:n jäseneksi tajuttuaan, mistä liikkeessä oli kysymys. Pyysalo oli keskustan jäsen hakemuksen lähettäessään.

- Minulla ei ole hänen [Pyysalon] työtehtävistään valittamista, hän on hoitanut kaiken mallikkaasti. Oikeastaan en haluaisi, että hän lähtee [avustajan tehtävistä], Eerola sanoo.

Eerola korostaa, että sekä hän itse että Pyysalo irtisanoutuvat SVL:n ajatuksista.

- Emme tunne ihmisvihaa emmekä kannata rotuoppia, Eerola sanoo.

Faktakulma

Otteita Suomen Sisun periaateohjelmasta:

- Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla.

- Tulevaisuudessa epäkansallisen hallinnon välttämiseksi on suomalaisten oltava ylpeitä omasta kansallisuudestaan ja kulttuuriperinnöstään. Epävarmojen hallitsijoiden pyrkimykset imeä vieraita vaikutteita "täydentämään" omaa kulttuuriamme ovat rikoksia kansakuntaa vastaan.

- Suomen Sisun ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti. Valtion ainoana tehtävänä on kansan edun toteuttaminen.

- Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.

Jaa artikkeli:

Kommentit

mahonen

Kyllä näistä äärioikeiston tekemisistä aina kirjoitetaan ja muistetaan aina laittaa tuo ääri sana perään, mutta mites kun vasemmistolaiset tekee jotain ai niin mutta hehän ovat kansalaisaktivisteja. Mielestäni asioista pitäisi kirjoittaa niiden oikeilla nimillä. Ei kauaa sitten vasemmistoaktivistit tekivät polttopulloiskun mutta puhuttiin vain aktivisteista vaikka kyllä hyvin lähellä terrorismia. Tutkimus käyntiin kumpi puoli aiheuttaa lopulta enemmän haittaa yhteiskunnalle.

Papparainen

oikeistolaiseksihan perinteisesti lasketaan Hitlerin natsit. Heidän puolueensa alkuperäinen nimi oli Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue. Miksi sitä ei sanota äärivasemmistolaiseksi? Stalinisteja ei pidetty äärioikeisolaisina. En ole koskaan keksinyt, mitä eoa oli Hitlerin ja Stalinin diktatuureilla. Olihan Stalinillakin kai joku rotukäsitys. Hänhän tapatti paljon vähemmistökansallisuuksien edustajia, esim. suomalaisuus riitti tappotuomioon. Suomessahan nykyisin herkästi leimataan äärioikeistolaisiksi ihmiset, jotka haluaisivat puolustaa suomalaisuutta. Ruotsalaisuuden ja ruotsinkielen puolustajia pidetään taas liberaaleina älykköinä.

Rohmar

Jos poliittisen ilmapiirin kärjistymistä halutaan ennaltaehkäistä, niin silloin pitäisi tutkia liikken sanomaa, ja sitä miksi ihmiset samaistuvat siihen.

Suomen Sisun osalta voisin kuvitella voivani tiivistää asian seuraavasti:

- Oletaan suomessa veroja maksavilla lapsiperheillä on kaikki asiat hyvin. Heiltä kaikilta verotetaan varoja, ja niitä lahjoitetaan apua tarvitseville. Tällöin kaikki asiat ovat hyvin.

- Oletetaan, että osalla lapsiperheistä menee huonosti, suurella osalla välttävästi, ja osalla hyvin. Heiltä kaikilta verotetaan varoja apua tarvitseville. Tällöin huonosti ja välttävästi toimeen tulevien perheiden lasten suusta otetaan ruoka, ja annetaan se vieraiden lasten suuhun. Nämä perheet kokevat asian aivan luonnolliseti loukkaavaksi ja epäoikeudenmukaiseksi. Vielä loukkaavammaksi se koetaan, jos toisille lahjoitetaan kaikki se, minkä eteen he itse joutuvat ponnistelemaan.

Don Peter

..äänestämällä voisi edes vaikuttaa tapahtumiin.

Nyt Suomen tulevaisuudesta päätetään suljettujen ovien takana, ja puhutaan meidän vastuusta muille maille.

Hah, humpuukkia koko touhu.

Rikkaat rikastuvat, köyhyys lisääntyy, työpaikat katoavat (joko ulkomaille, tai sitten automatisonnilla).

Ymmärrettävää että valtamedia (huom. valta) pelkää perussuomalaisia.

Ei EU, Ei Nato. Näillä jyvillä tulevaisuuteen, ihmiskunta kiittää!

space

"Epävarmojen hallitsijoiden pyrkimykset imeä vieraita vaikutteita "täydentämään" omaa kulttuuriamme ovat rikoksia kansakuntaa vastaan."

Sisulaiset eivät oikein ole vielä ymmärtäneet että vieraiden vaikutteiden imeminen on se syy miksi heillä on asumuksena mukava talo, päällä siistit vaatteet ja he osaavat lukea ja laskea. Jos tätä ideologiaa olisi jatkanut aikojen alusta niin sisulaiset asuisivat alastomina luolassa ja urahtelisivat kurkkuäänteillä jotain keskusteluun viittaavaa.

Ehkä tässä voi kuitenkin olla myös kyseessä jonkinlainen hellyyttävä kultaisen menneisyyden kaiho. Joskus vuonna 1950 oltiin saavutettu suomalaisen yhteiskunnan huippupiste, jonka jälkeen kaikki onkin ollut alamäkeä. (Tosin suurin osa teknisestä ja ideologisesta kehityksestä oli imetty ulkomailta mutta sitä ei kannata muistella.) Tuli olympialaiset, coca-cola, mustat miehet, Paul Anka, rock'n roll ja ties mitä tänne pohjolan perukoille kuulumatonta hapatusta. TV:kin tuli ja sieltähän näkee kaikenlaista haureutta harrastettavan ulkomaalaisten toimesta.

Mielenkiintoinen ilmiö tämä Sisu. Onkohan ne ihan tosissaan?

A_L

Ja niin kaukana omat käsitykset todellisuudesta.

Kysymys "space"lle: Ovatko ne (sanotaan nyt vaikka EU jäsenyyden) 1995 jälkeen Suomeen tulleet maahanmuuttajat sinusta kuinkakin paljon rikastuttaneet ja sivistyttäneet meitä Suomalaisia kansakuntana tai kehittäneet maatamme yhteiskuntana ?
Tämä ei ole rasistinen, vaan täysin neutraali kysymys johon toivoisin sinulta vastausta, sillä moni näkee tilanteen muuttumisen halpa(tai harmaa)työvoiman sekä köyhyyden ja veronkierron lisääntymisenä tavallisen Suomalaisen ns.duunarin arjessa.
1. Etelä-Suomen työmailla kuulee enää harvoin puhuttavan Suomea. Puolaa, Venäjää ja Viroa sitäkin enemmän, eikä Venäjä ole ns. työvoiman vapaan liikkuvuuden EU maa, mutta jotkut tämänkin työvoiman myynnillä ja välityksellä rikastuvat. Hyötyjinä emme kuitenkaan ole me Suomalaiset veronmaksajat.
2. Miksi näillä työmailla sen sijaan ei näy sosiaalisessa turvaverkossa kituvat lähiöiden tummaihoiset "maanmiehemme" (joita päättäjämme haluavat tuoda lisää "työvoimapulaa" paikkaamaan), vaikka näissä globaalisti perinteisissä miesten töissä ei yhteisen kielen löytäminen ole koskaan aiemminkaan ollut mikään osallistumista ja tekemistä estävä ongelma ?

Median tähtystäjä

Vuoden 1995 jälkeen maahan tuleet maahanmuuttjat ovat tuoneet osaamista, työvoimaa ja verotuloja.
Suomen on syytä olla iloinen siitä, että tänne on hallunut tulla yritetlijäitä ja ahkeria ihmisiä.

Nokialla työskenetelee edelleenkin enemmän romanialaisia matemaatikkoja ja insinöörjeä kuin maahan on tullut romainialaisia kerjäläisiä.

Helsingin bussit tai hotellit eivät tulisi toimeen ilman maahan tullutta työvoimaa.

Työpaikallani kuulen puhuttavan muita kieliä kuin Suomea, mikä ongelma? Itsekin puhun suurimman osan päivää englantia.

Millä tavalla minä en suomalaisena veronmaksjana hyötyisi kehitysmaasyntyisen tohtorin ja amerikkalisyyntyisen lastentarhaopettajan verotuloista? Lapset lisäksi jäisivät ilman englanninopetusta ja yritys kollegan asiantuntemusta työllistäisi vähemmän ihmisiä täällä.

Juttalainen lääkärini on oikein huippu alallaan kuten myös turkkilaistaustainen fysatri. Islaminlainen koulukaverini on tiettävästi nykyään oikein pätevä peruskoulunopettaja.

Naapurini on edelleenkin syntyperäinen suomalainen juoppo, joka tekee harmaata työtä aina toisinaan.

Mina en keksi millä keinolla naamasta, passista tai siitä missä käy jumalaansa palvomassa voi päätellä ihmisestä yhtään mitään?

Islamfobian Europol tiivisti oikein hyvin: "Europol Report: All Terrorists are Muslims…Except the 99.6% that Aren’t" http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/

Edelleenkään en keksi miksi minun pitäisi tuntea rodun puhtautta, kansallista ylpeyttä tai yhtään mitään suomalaisten syrjäytyneiden rikollisten klanipäiden suuntaan.

Papparainen

on yli 30000 nuorta työtöntä. Elävät työmarkkinatuen ja asumistuen varassa. Eipä heitä ole kovin paljon tuppautumassa bussikuski- yms."paskahommiin". Sotien jälkeen bussikuskin homma oli hyvin arvostettua - vielä 70-luvullakin. Nuo y.m. tuet ovat niin isoja, ettei kannatakaan hakeutua pienipalkkaisiin töihin, ellei ajattele eläkekertymäänsä - ja kukas 20-30 vuotias ajattelisi...

Vierailija

Se on kyllä ollut arvostettua, kuten kirjoitat "vielä 70-luvullakin", mutta mitä sitten tapahtui? Jotain muutoksia sielä on ilmeisesti tapahtunut, kun kyseinen työ ei välttämättä kelpaa kaikille. Alla mainittu poitiivinen syrjintä voi olla yksi syy alan kiinnostuksen vähenemiseen? Tampereen liikennelaitokselta lähti muutama vuosi sitten yli 80 kuljettajaa vuoden sisään muihin hommiin (rekkakuskeiksi, kuorma-autokuskeiksi jne.) ja osa eläkkeelle, syytä en ole kysynyt, mutta jotain sielläkin ilmeisesti muuttui?

Siivous?

Näin halvalla ei pitäisi siivota"

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/11/07/nain-halvalla-ei-pitaisi-...

Myös isopalkkaisiin töihin ei aina näytä olevan tunkua.

"Paperikoneen rattiin pyrki vain kaksi opiskelijaa"

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2011/11/07/hs-paperikoneen-rattiin-p...

Nykyiset tuet ovat pienempiä kuin 90-luvun alussa ja silloinkin töihin riitti haluajia, niitä vain lakkasi silloin olemasta, kun saatiin pysyvä suurtyöttömyys.

Median tähtystäjä

"Tiedepuisto Hermian Nokian yksikössä työskennellyt 42-vuotias kiinalaisnainen joutui 5. syyskuuta tuntemattoman hyökkääjän uhriksi suositun ulkoilureitin varrella aivan työpaikkansa lähellä."

Hänen työpanoksensa taisi hyödyttää Suomalaista yhetiskuntaa enemmän kuin Suomen Sisun kalupäiden kaljaörinät.

Kumma kyllä, ulkomaalaiset maahanmuuttajat työllistävät yrityksissään myös suomalaisia. Työnantaja puolestaan valitsee työhaluisen ja työkykyisen työn osaavan työntekijän. Miksi töihin pitäisi ottaa suomalainen sosialisesti rajoittunut päihteiden harrastaja?

Tämä valinta koksee ihan kaikkia hommia - miksi työnantajana pitäisi suosia passin tai naaman värin mukaan valkonaamoja tai ketään? (Samapalkkaisuus on lainsäädännössä ja sitä myös valvotaan.)

Miksi seisokelevat nuoret ovat ärsttävämpiä, jos aama on tumma. Turpiin minulle ovat yrittäneet antaa ihan perinteiset suomalaiset.

Suomessa ihmisiä ovat ammuskelleet eniten suomalaiset koulukiusatut. Ehkä juuri heitä kannattaa eniten varoa.

Vierailija

"(Samapalkkaisuus on lainsäädännössä ja sitä myös valvotaan.)"

Ja se todellisuus.

"Ulkomaalaiset rakennusmiehet työskentelevät riistopalkalla"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010052111707287_uu.shtml

"1,6 €/tunti Olkiluodossa"

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115501-16-%E2%82%ACtunti-olkiluodossa-%E...

"2€/tunti: Tutkija nauraa Suomen päättäjille"

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100521-2%E2%82%ACtunti-tutkija-nauraa-su...

Rohmar

Suomessa ei ole vastustettu positiivista maahanmuuttoa, jossa tulla tekemään töitä, ja elämään samoilla ehdoilla kuin muut. Yhdistämällä tämä asia turvapaikkashoppailuun sotketaan tarkoituksellisesti asioita. Maahanmuutto on kuitenkin pääsäntöisesti suomelle hyvä ja iloinen asia.

- Väite Helsingin busseista ei pidä paikkaansa. Niihin ei saada suomalaisia kuskeja, koska niitä ei oteta koulutukseen positiivisen syrjinnän vuoksi.

- Rotuoppi ei ole sama asia kuin kansallinen identiteetti. Jos rotuopin kaltaista eristäytymistä haetaan, niin juutalaiset,muslimit ja suomenruotsalaiset kunnostautuvat tässä asiassa paljon menestyksekkäämmin kuin klanipäät.

- Toisin kuin väitetään, maahanmuutto tietyiltä alueilta ei ole parantanut huoltosuhdetta ja tuonut verotuloja. Päinvastoin, siitä on tullut merkittävä rasite ja huoltosuhteen vääristäjä koko euroopan alueella. Tämä asia pitää voida lausua ääneen. Humanitääriset perusteet ovat kyllä kelvollisia, mutta niitä hyväksikäytetään.

- Hölmö saa olla, mutta saako olla sillä tavalla hölmö, että tuo maahan ihmisiä toisten elätettäväksi? Ei, tälle tuohulle nauraa maailmalla ääneen valtaosa älykkäistä ja sivtyneistäkin ihmisistä.

Matti O Koskela

Tutustu ensin Helsingin (kaikkien muidenkin) kaupungin rekrytointiohjeistoon. Siellähän on aivan selvästi mukana kaikki positiivisen rasismin merkit, eikä niitä edes ole kukaan kieltänyt.

Siis töihin/kursseille ei sata varmasti valita parhaita. Suomalainen parhaana joutuu luovuttamaan aina paikkansa maahanmuuttajalle, juuri ohjeissa olevan myönteisen rasismin takia.

Tämä on faktaa ja siihen suomalaiset aivan oikeutetusti ovat kyllästyneet. Te onnettomat mamu punavihreät valehtelijat ette ole perillä edes alkeellisimmistakaan tosiasioista.

semi

Eikä mitään ongelmaa paitsi katsoa niitä maahanmuuttajia joilla ei ole mitään yritystä vaan ovat ainoastaan hyväksikäyttämässä ja rasismi älämölöä nostamassa, kun heitä koetetaan heittää huumekaupasta ulos. Erittäin monet ystävistäni ja työtovereista ovat maahanmuuttajia ja kaikki ovat pettyneet kerjäläispolitiikkaan siinä missä alkuasukkaat.

Kaikkia ottaa päähän tietynlainen maahanmuutto joka ottaa suomessakin ihmisiä niin sanotusti pattiin, tietty maahanmuuttopolitiikan laiji joita ovat kukkiset harjoittaneet ottavat päähän niin maahanmuuttajia kuin alkuasukkaita.

Se mikä on erona ei oikeisto puoluetta olla kuitenkaan koko ajan haukkumassa siinä määrin kuin suomessa tapahtuu tai ruotsissa, myös heitä kunnioitetaan. Ei kaikista mielipiteistä mutta monista kuitenkin.

Brainless

Oletko sitten paljonkin oikeasti ollut noilla työmailla ja jutellut noiden miesten kanssa ? Yksi suuri ero ns. mamun ja ulkomaalaisen rakentajan välillä on hinta! Eestiläinen halpa-alihankkija tekee halvemmalla kuin reilusti palkattu vaikkapa pakolainen uusi-suomalainen. Kyllä näin se on mutta miksi? Saanee syyttää viranomaisia ja poliitikkoja tästä epäkohdasta.

Kyllä sinne suomalainen (alkuperäinenkin) moniin huonompiinkin töihin menisi, mutta ei huolita kun on halvempaa tarjolla. Maksetaanko veroja ja huolehditaanko sopimuksista onkin toinen asia.

Esim telakalla juuri alihankkijoille myös sattuu enemmän tapaturmia. Valvonta on huonoa, työajat pitkiä, ammattitaito ja koulutus voi olla vähän niin ja näin.

Rohmar

Kansallinen ajattelu lähti siitä, että kansallisvaltio oli suurin taloudellisen toiminnan yksikkö, jonka menestystä sääteli kansan yhteiset ponnistukset. Tämä aikakausi loppui Suomessa vasta noin vuonna 1985.

Kansallisvaltion tilalla suurinta taloudellista toimijaa edustavat kansainväliset suuryritykset. Niiden omistaman rahan asema nostettiin kansallisvaltioiden etujen yläpuolelle. Itseasiassa näille tahoille kansallisvaltiot edustavat viholliskuvaa omine tapoineen ja lainsäädäntöineen, jotka ovat kaupan esteitä. Tähän kuvaan sopii hyvin mausteeksi globalismi, monikulttuurisuus ja kansallisen identiteetin tietoinen murentaminen.

Muutos on ollut liian nopea ja harkitsematon. Kyseessä on suuren luokan valtapeli, jossa valtiot ovat alistuneet heikosti tunnistettujen voimien valtapelin armoille. Tällöin on luonnollista, että osa haikailee takaisin aikaan, jolloin asiat olivat ymmärrettävämpiä.

Mielestäni nimimerkki space sotkee yleisen edistyksen ja sivistyksen esimerkit väärällä tavalla kultturien sekoittumiseen. Kukaan ei halua, että heidän kulttuurinsa tulee syrjäytetyksi tai vähempiarvoistetuksi omassa kotimaassaan.

space

Minulla ei ole mitään sitä vastaan että vuoden 1985 ahdasmielinen Suomi häipyy historiaan minne se kuuluukin. Sitä voidaan muistella Eppu Normaalin tahtiin. Ei se mikään uskomaton ideologinen kultakausi ollut. Kulttuuri kehittyy ja muuntuu aikojen kuluessa ulkoisten vaikutusten takia. Niin on aina tapahtunut ja tulee tapahtumaan edelleenkin. Jotkut vain putoaa kelkasta ja kuvittelee että ennen oli paremmin.

Tiedätkös, tämä internetti mitä kautta kaikkea tätä ahdasmielistä propagandaa suolletaan kiivaaseen tahtiin, sekin on jonkun ulkomaisen ideoima. Tietokoneet, ohjelmat, värkit ja vempeleet. Ne kaikki on laittanut alulle joku ulkomaalainen. Ehkä suomalaisetkin on kantanut kortensa kekoon aikojen kuluessa, tosin niiden olisi varmaan täytynyt tehdä se täysin eristäytyneenä muusta maailmasta.

Tottakai se on kamalaa että tänne pukkaa ties mitä roskalössiä varastelemaan ja hakkaamaan natiiveja. Ei voi mitään. Kun kerran suomalaisilla on oikeus ja mahdollisuus matkustaa melkein mihin tahansa niin sitten se toimii toisinkin päin. Ei tänne lintukotoon voi eristäytyä ja vaatia yhdensuuntaista liikennettä.

Rohmar

Ei minullakaan. Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä.

Nyt syyllistyt paasaamiseen, ja lipeät jälleen aiheesta. Otat edistyksestä esimerkin, teet siitä nuijan, la lyöt sillä päähän analyysiyritelmää aatosten tilannekuvasta.

Rohmar

Ei minullakaan. Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä.

Nyt syyllistyt paasaamiseen, ja lipeät jälleen aiheesta. Otat edistyksestä esimerkin, teet siitä nuijan, ja lyöt sillä päähän analyysiyritelmää aatosten tilannekuvasta.

Jonathan

Olen ollut Suomen Sisun jäsen 6-7 vuotta, enkä ole havainnut toiminnassa mitään, mikä tekisi yhdistyksestä äärijärjestön. Touhu on ollut koko tämän ajan puolikuollutta ja vuosikokoukset yhtä tylsiä, kuin minkä tahansa järjestön (lain mukaan pakolliset) kokoukset laillisuuksineen ja päätösvaltaisuuksineen. Toimintaa ei ole juurikaan ollut siksikin, että suurin osa on tavallisia työssäkäyviä tai opiskelevia tallaajia ja heillä on tärkeämpääkin tekemistä. Sisu on tarjonnut kohtaamispaikan eräistä asioista samoin ajatteleville henkilöille ja näiden kohtaamisisten tuloksena on syntynyt esimerkiksi Hommaforum. Kukaan tapaamistani Sisulaisista ei ole edustanut mitään ääripäätä missään asiassa. Media on yksin luonut Sisusta pelottavan ja salamyhkäisen "äärijärjestön". Sisun entisiin ja nykyisiin johtajin ja heitä lähellä oleviin jäseniin olisi kuitenkin hyvin helppo ottaa yhteyttä, jos mediaa kiinnostaisi kirjoittaa totuudenmukaisesti asioista. Tuossakin eilisessä Supon henkilön haastattelussa toimittaja tivasi häneltä, mikä Sisu on tyliin "onhan se äärijärjsetö, onhan?". Olisi kysynyt minulta. Vastaavasti Supon ihmiset tulkoot kyselemään minulta milloin vain, tarjoan mukavan rupattelutuokion yhteydessä heille pullakahvit.

Vierailija

Aamulehti kuvasi Sisun kirjalistaa...

"Natsi-ideologi Alfred Rosenberg, Ku Klux Klanin pomo David Duke, rotuteoreetikko Tatu Vanhanen.Kirjoissa kielletään myös juutalaisten kansanmurha, holokausti. Teokset vievät ajatukset synkille urille. Suomen Sisun nettisivuilta muutama vuosi sitten poistettu luettelo viestii natsismista. Nyt natsileimasta pyristellään eroon."

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Vaalit/1194669849083/artikkeli/paha...

Jonathan

"Äärijärjestön" Suomen Sisusta tai Homma ry:stä tekee näköjään ainoastaan se, että näiden agendalla on maahanmuuttopolitiikka ja siihen liittyvä veronmaksajien edunvalvonta ja keskusteluiden avaus. Samanlaisia "äärijärjestöjä" soisi perustettavan myös energiaverotukseen tai kaikkiin autoililjoilta nyhdettävien maksujen motivoimina. Myös harmaan talouden torjumisen munattomuuteen kyllästyneitä kansalaisjärjestöjä näkisi mielellään useitakin.

Onnistunut järjestäytyminen ja yhdistystoiminta on viher-vasureiden märkä uni ja jatkuva epäonnistuminen viritelmissään turhauttaa heitä. He eivät onnistu saamaan haluamansa sävyistä keskustelua ja laillista sekä aktiivista kansalaistoimintaa mistään asiasta. Yrittäkää laittaa paremmaksi tai tarjotkaa vasta-argumentteja.

Perussuomalaisten ajojahti on mennyt jo aikaa sitten täysin överiksi ja lähtenyt lapasesta aivan totaalisesti. Kuinka suuren kannatuksen haluatte Perussuomalaisille, riittääkö 50 pinnaa? Jos haluatte madaltaa Perussuomalaisten kannatusta, puolustakaa demokratiaa, olkaa rehellisiä ja tehkää edes osittain Perussuomalaista politiikkaa ja päätöksiä. Lopettakaa jankuttaminen äärijärjestöistä ja äärimielipiteistä, ei sellaisia ole.

Maahanmuuttopolitiikka olisi mahdollista järjestää niin, että 95% kansasta on siihen tyytyväisiä ja maahan virtaa edelleen kaipaamianne "ulkomaalaisia" aivan tarpeeksi. Kysymys on vain ja ainoastaan nykyisen maahanmuuttopolitikan surkeudesta ja kestämättömyydesta. Tähän halutaan puuttua, asia on hyvin yksinkertainen.

ernoh

Nyt oli puhe Suomen Sisusta - ei äärivasemmistosta eikä edes natseista. Viimeksi mainitut luetaan kyllä ihan vakiintuneesti äärioikeistoon aivan siitä riippumatta, että sana "sosialismi" oli mukana puolueen nimessä. Tämä asia ei miksikään muutu, vaikka sitä jauhettaisiin aina uudelleen joka keskusteluketjussa.

Se mikä tässä jutussa on mielenkiintoista, on että Eerola pitää Suomen Sisun linjauksia yhteneväisenä persujen politiikan kanssa. Odotan Soinin kommenttia - hän nyt on kai ainakin jollain tavoin - tosin kovin laikasti - yrittänyt pitää hajurakoa persujen ja ääriryhmien kesken. Toinen mielenkiintoinen pointti oli tämä veto "jotkut pitävät poliisiakin ääriryhmänä". Pitääkö Eerolakin? Vai rinnastaako hän Suomen Sisun poliisiin? Onko meille tulossa uusi itse itsensä nimittänyt järjestyskaarti Sisun ja persujen ympärille?

ollitapio

perussuomalaiset on reaktio eliitin röyhkeyteen, vasemmiston vallanhimoon, perussuomalaiset on kokoomuksen apupuolue ja työnantajan unelma. Jos se on äärioikeistolaisuutta, niin sitä se sitten on.

Jonathan

noh noh, ernoh.
Kirjoitat, että " Viimeksi mainitut luetaan kyllä ihan vakiintuneesti äärioikeistoon..." Kuka lukee? Sinäkö? Vasemisto, liberaalioikeisto...kuka?

Äärioikeisto on yhdyssana (Wikipedia): "Tavanomainen yhdyssana, kuten kirjakauppa, koostuu perusosasta (kauppa) ja määriteosasta (kirja). Lisäksi on olemassa rinnasteisia yhdyssanoja, kuten suomalais-ruotsalainen, joissa osat ovat samanarvoisia."

Avaatko tämän minulle: perusosa (ääri), määriteosa (oikeisto). Tai rinnasteisesti sama juttu. En mitenkään ymmärrä, sillä edelleenkään en ole tavannut mitään äärimielipiteet omaavaa tai äärimmäisiin tekoihin valmista henkilöä varsinkaan Sisussa. Vasemmisto-, oikeisto- ja viherpiireissä kylläkin. Esimerkiksi Jyrki Katainen ja Alex Stubb ovat EU-politiikan osalta äärimmäisessä laidassa, jossain. Päivi Lipponen Ja Eva Bidee edustavat hyvin marginaalista ääriryhmää maahanmuutopolitiikassa.

Äärioikeistolaisuudella tarkoitat vain ja ainoastaan nykyisen maahanmuuttopolitiikan arvostelua ja sen järkeistämiseen tähtääviä ehdotuksia.

ernoh

Historiantutkijat kaikkialla maailmassa lukevat natsit äärioikeistoon. Näin siitä riippumatta, mihin poliittiseen ryhmään he itse kuuluvat. Äärioikeiston yleisiä tunnusmerkkejä ovat mm. äärinationalismi, erilaisten itsestä poikkeavien ryhmien vihaaminen sekä talouspolitiikassa protektionismi.

Ulkomaalaisessa lehdistössä näytetään persut luettavan äärioikeistoon esim. Ranskan FN-puolueen rinnalla. Itse en olisi aivan samaa mieltä, koska persuissa on vanhaa SMP-porukkaakin, jota ei voi kutsua äärioikeistolaisiksi.

Jonathan

"Äärioikeiston yleisiä tunnusmerkkejä ovat mm. äärinationalismi, erilaisten itsestä poikkeavien ryhmien vihaaminen sekä talouspolitiikassa protektionismi."

Mitään näistä en tunnista PS:n tai tämänkin uutisen otiskossa mainitun yhdistyksen toiminnassa.

"Ulkomaalaisessa lehdistössä näytetään persut luettavan äärioikeistoon esim. Ranskan FN-puolueen rinnalla.".

PS on lanseerattu osaan ulkomaiseen lehdistöön äärioikeistolaisena puolueena suomalaisen lehdistön ja kilpailevien puolueiden toimesta.

ernoh

Juuri sanoin, etten pidä suurinta osaa perusista äärioikeistolaisina - populisteina kylläkin. Taisi olla liian vaikeaa tämä. Sisun osalta taas viittaan ihan vain lonkalta muutamaan sen ohjelman alkukappaleeseen, jotka täyttävät näitä äärioikeiston tunnusmerkkejä:

"Kansamme olemassaolon ja kehityksen turvaaminen sekä todellisen ja luonnollisen monimuotoisuuden säilyttäminen

Kaikki kansat, rodut ja kulttuurit ovat sinällään arvokkaita, ja niiden pitkäjänteinen kehitys on turvattava. Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla. Kansoja ei saa alistaa ylikansallisille taloudellisille arvoille.

Kansallismielisyyden perustan muodostaa oman paikkamme ymmärtäminen yhtenä lenkkinä aina ensimmäisistä esivanhemmista viimeisimpään jälkeläisten jälkeläiseen asti. Tämän vuoksi meidän on kunnioitettava esivanhempiemme vuosituhansien aikana tekemää työtä ja luomaa kulttuuria ja siirrettävä tämä perintö lapsillemme antamatta lyhytnäköisten mielijohteidemme muuttaa sitä pysyvästi. Meidän on tämän päivän teoilla turvattava jälkeläistemme elinmahdollisuudet ja oikeus kansalliseen identiteettiin.

Näemme, että nämä tavoitteet toteutuvat parhaiten vahvassa kansallisvaltiossa, joka kannustaa jäseniään henkisesti ja fyysisesti terveeseen elämään eikä uhraa kansalaistensa hyvinvointia ylikansallisen talouden ehdoille.

Suomalaisen kansallisvaltion pitäminen erossa sen kansalliset edut vaarantavista kansainvälisistä yhteenliittymistä

Terve kansallinen itsekkyys ja kansallinen liikkumavapaus pitää säilyttää maamme ulkosuhteissa. Liittyminen ylikansallisiin poliittisiin, kaupallisiin ja sotilaallisiin yhteenliittymiin aiheuttaa ennakoimattomia poliittisia vaaroja."

Ohjelma sisältää apartheidiä; maahanmuuttajat ovat tulleet Suomeen useimmiten ihan omasta aloitteestaan eikä minkään salajuonen perusteella - ihmiset ovat sitä paitsi aina siirtyneet paikasta toiseen. Ohjelma perustuu lisäksi kovasti natsien "blut und boden"-ajatteluun jostain täysin epätieteellisestä "verenperinnöstä". Olenko esim. minä riittävän "puhdas", kun isoisäni oli ruotsin kansalainen syntyessään?

Edelleen tässä suhtaudutaan kielteisesti kaikkiin kansainvälisiin poliittisiin yhteenliittymiin. Pitäisikö Suomen erota YK:stakin, näin esimerkkinä? Ilmeisesti. Sehän on poliittinen yhteenliittymä, jonka turvallisuusneuvosto voi hyväksyä sen jäsenvaltioita sitovia päätöksiä.

Mitä tarkoitetaan "henkisesti ja fyysisesti terveellä elämällä"? Miten vammaiset ja muut "epäterveet" tähän sopivat? Oletan, ettei tässä sentään ajeta alkoholin käytön rajoituksia, mikä olisi kyllä hyvä panos suomalaisten terveemmän fyysisen elämän edistämiseen.

Jonathan

Minusta on pidemmän aikaa tuntunut siltä, että eräät haluaisivat suomessa toimivan "äärioikeistolaisen ryhmän". Suuren uhan, jota vastaan voisi taistella kaikin käytettävisä olevin asein. Heidän mielestään on jollain erittäin sairaalla tavalla mukavaa ajatella, että politiikan huipulle on uinut vaivihkaa äärioikeistolaisten järjestöjen jäseniä; Arjalaista veljeskuntaa, joka salaisissa ja äärimmäisen synkissä kokouksissaan suorittaa huput päissään omituisia rituaaleja verta juoden ja itseään viillellen kynttilöiden valossa kosteissa kammioissaan. Ja että on suuri riski, että he saavat jatkuvasti kasvavaa valtaa populistisilla puheillaan ilman, että äänestäjät tietävät heidän perinpohjaisesta pahuudestaan ja tavoitteistaan vain sokeasti luottaen heidän yksinkertaisiin yleistyksiin. Eräät Perussuomalaisten kansanedustajat, osa puolueen jäsenistä, aktiiveista ja suuri osa kannattajista ovat näitä huppupäisiä demokratian vastustajia, joiden voittokulku tulee estää vaikka väkivalloin. Demokratian, globaalin solidaarisuuden, rauhan ja rakkauden nimissä.

Eräs isä

Miten isänmaallisuudesta on tullut kuolemansynti? Kun itse olin lapsi/nuori, isänmaanrakkautta vielä pidettiin arvossa. Vaan nyt jos vähänkin esittää isänmaallisia ajatuksia, heti joku on lyömässä natsi/äärioikeistokorttia pöytään.

Jonathan

Isänmaallisuudesta on tullut kuolemansynti. Pahimpia synninpesiä ovat sellaiset isänmaalliset yhteisöt, jotka sanallakaan mainitsevat isänmaallisuudestaan säännöissään tai tavoitteissaan. Tällaisia yhdistyksiä niistä mitään tietämättömät ja ennakkoluuloiset toimittajat ja poliitikot pitävät äärioikeistolaisina, rasistisina ja natsistisina. Samoille toimittajille ja poliitikoille on tärkeämpää kiihottaa näissä yhdistyksissä ja puolueissa toimivaa kansanryhmää vastaan puhumalla ja kirjoittamalla perättömiä. Suuri osa toimittajista ja poliitikoista haluaa edistää vastakkainasettelua ja kansan pirstaloitumista mustiin ja valkoisiin pilkkuihin.

ernoh

Isänmaallisuudessa ei ole mitään vikaa sinänsä. On OK käydä sankarihaudoilla ja seurata paraateja jne. Sen sijaan ei ole oikein käyttää isänmaallisuutta lyömäaseena toisia ihmisiä kohtaan. Siitä tässä on kyse. En haluaisi kuollaksenikaan asua tällaisten sisulaisten hallitsemassa Suomessa. Ja niin, en ole vihreä enkä vasemmistolainen - enkä ruotsinkielinen - enkä edes homo.

Vierailija

Nyt "nationalismin"/kansallismielisyyden pitäsi vain olla hieman toisin kohdennettu ;-) MB kuvasi asiaa jo 2002.

"Kun Euronationalismia alettiin nuorisolle tyrkyttämään...

"Euroyäkkiä

www.captaineuro.com

Näin käsittämätöntä tuubaa ei tule vastaan joka päivä. Euroopan oma supersankari Kapteeni Euro paitsi pelastaa Euroopan superrikollisilta, myös osallistuu urheilukisoihin ja voittaa Euroopan ulkopuolella asustavat ali-ihmiset Euroopan nimessä. Kapteeni Euron johtaman Team Euron jäsenet lukevat eurooppalaista kirjallisuutta, tanssivat eurooppalaisia tansseja, arvostavat eurooppalaista ympäristöä ja ajattelevat yhtenäisiä eurooppalaisia ajatuksia. Kaikilla hyvillä eurooppalaisilla on siistit hiukset, kunnon univormu, ja täysin samanlaiset mielipiteet kaikesta. Tyrmistyttävää luettavaa..."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116550-%E2%80%9Duhkaava-tilanne-eurooppa...

Appi

Ehkä olisi sittenkin kysyttävä mitä isänmaallisuus on? Ainakin itselläni tuntuu olevan erilainen käsitys isänmaallisuudesta kuin mitä Suomen sisu esittää. Minulle isänmaallisuus merkitsee mm. kaikkien oikeutta puhua ja toimia omalla kielellään myös viranomaisten kanssa kuten vaikkapa saamelaiset ja suomenruotsalaiset. Muun kielisille tulee tarvittaessa järjestää tulkkaus. Minulle se tarkoittaa, että kaikilla on valtiollisissa vaaleissa kansalaisuuteen perustuva äänioikeus ja kunnallisvaaleissa asuinpaikkaan perustuva äänioikeus. Minulle se tarkoittaa, että omasta taustastaan riippumatta jokaisella on oikeus turvallisesti liikkua kaduilla ja jokaisella on ruumiillisen koskemattomuuden oikeus ihonväristäkin riippumatta. Minulle se tarkoittaa, että jokainen maksaa veronsa ja hoitaa velvollisuutensa sekä on terveenä ollessaan valmis tekemään työtä tämän yhteiskunnan eteen.

Isänmaallisuus on tietysti vielä paljon enemmän ja useampiakin asioita, mutta se ei mielestäni ole isänmaallisuutta, että vaatii vaikkapa toista luopumaan uskonnostaan, varsinkin jos ei ole omasta uskonnostaan itsekään valmis luopumaan. Ei uskonto luterilaisuus, katollilaisuus, ortodoksisuus, juutalaisuus, muhamettilaisuus tai vaikka hindulaisuus ja ateismi tee jostain isänmallista tai epäisänmaallista.

Isänmaallisuus on mielestäni ennen kaikkea halua puolustaa sitä yhteiskuntajärjestelmää, jonka vaaleilla valittu eduskunta on määritellyt enemmistön kannalta oikeaksi järjestelmäksi. Se pitää sisällää niin vihervasemmistolaiset, kepulaiset, persut, ruotsalaiset, kokkarit kuin kaikki muutkin. Isänmaallisuutta ei ole pyrkimys sulkea joku ryhmä vaikuttamisen ulkopuolelle. Isänmaallisuutta on ennemminkin pyrkimys ottaa kaikki kynnelle kykenevät mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tasapuolisin oikeuksin ja velvollisuuksin. Itse olen tulkinnut, että Suomen sisu ei ole kovinkaan hanakasti esittänyt keinoja tai halua muiden kuin kaltaistensa mukaan ottamiseen. Siksi se ei mielestäni edusta sitä isänmaallisuutta, jota itse pidän isänmaallisuuden ytimenä.

Jonathan

"Suomessa toimii useita äärioikeistolaisia ryhmiä, jotka ovat verkostoituneet ammattimaisesti keskenään. Toiminta on järjestäytynyttä, hyvin johdettua ja heillä on paljon kontakteja kansainvälisiin äärijärjestöihin, kuten ku-klux klaniin, useisiin uusnatsijärjestöihin eripuolilla eurooppaa sekä erääseen pahamaineiseen etelä-afrikkalaiseen veljeskuntaan."

"Poliisi teki viime yönä rynnäkön Suomen Sisun salaiseen Impivaaralla sijaitsevaan kellaritukikohtaan ja suoritti samanaikaisesti kotietsintöjä eripuolilla suomea. Etsinöissä löytyi huomattava määrä räjähteitä, laittomia aseita ja kidutusvälineitä. Supon edustaja paljastaa yhdistyksellä olleen suunnitteilla useita terroristi-iskuja eri kohteisiin lähinnä pääkaupunkiseudulla. Hän ei kuitenkaan voi tukinnalisista syitä paljastaa yksityiskohtia."

"RKP:n presidenttiehdokas Eva Bidee on helpottunut uutisen johdosta ja juhlii voittoa kampanjaväkensä kanssa viikonlopun aikana senaatintorilla. Viimeisimmät mielipidemittaukset ennustavat hänelle valtavaa äänivyöryä presidentinvaalien ensimäisellä kierroksella. Timo Soini vetäytyy presidenttikisasta ja eroaa puolueensa puheenjohtajuudesta. Perussuomalaisilla ei ole esittää ensi viikonlopun kriisikokouksessa ehdokkaita uudeksi puheenjohtajaksi."

petrisakkinen

"Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva."

Edustuksellinen demokratia tarvitsee SS:n mielestä "täydennykseksi" ruskeapaitaisia joukkioita, torikokouksia, soihtukulkueita ja sen sellaista ulkoparlamentaarista toimintaa ollakseen "kansanvaltaista". Vahva johtajuus on myös tarpeen, kertomaan Kansalle, mitä sen pitää ajatella.

Jonathan

"Edustuksellinen demokratia tarvitsee SS:n mielestä "täydennykseksi" ruskeapaitaisia joukkioita, torikokouksia, soihtukulkueita ja sen sellaista ulkoparlamentaarista toimintaa ollakseen "kansanvaltaista". Vahva johtajuus on myös tarpeen, kertomaan Kansalle, mitä sen pitää ajatella."

Vaikuttaa nimimerkin petrisakkinen omalta arvaukselta. Voin vakuuttaa, että arvasit täysin väärin. Nämä ovat juuri niitä ennakkoluuloja, joita asioista mitään tietämättömillä fanaatikoilla asioista on. Johtuen tietysti osittain median hengästymättömästä mustamaalaamisesta. Ennakkoluulot on syvällä, mutta tämä on lopulta vain pienen vähemmistön ongelma.

Ray

Äärioikeistolaiset ryhmät ovat kuin apukoululaisia taistolaisiin verrattuna, jotka oikeastikin olivat ikäluokkansa huippua.

Suurimmalle osalle taistolaisuus taisi olla romanttinen harrastus kuitenkin. Kaikki eivät olleet Jaakko Laaksoja, kuten eivät kaikki kokoomuslaisen koululaisliikkeen kasvatitkaan olleet Saseja tai Zyssejä.

Jani Alander

...suhtaudun huvittuneesti tähän äärijärjestö leimaan.
Mitähän äärimmäistä me sitten ollaan tehty? Jaa-a kovimpia juttuja mitä minun hallituksessa ollessani päätettiin taisi olla yhdistyksen fanipaitojen mallin ja värien päättäminen. Ja sen että myytiin niitä Tuska-festareilla.

Saattaisi Supon tarkkailijoille tulla tylsää.

Mitä periaateohjelmaan tulee niin haluan kysyä ns "vastapuolelta" mitä pahaa on vaikkapa seuraavassa kohdassa: "Kansamme olemassaolon ja kehityksen turvaaminen sekä todellisen ja luonnollisen monimuotoisuuden säilyttäminen"

Vai onko kansamme olemassaolo itsessään paha ja vastustettava asia?

"Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva."

Ja tällä kohdalla on sellainen tausta että aika moni periaateohjelman laatijoista kannatti yllätys yllätys suoraa demokratiaa. Ts. kansan suoraa isännyyttä omissa asioissaan mm. Sveitsin malliin. Tottakai tämä on epäsuosittujen aatteiden kuten vaikkapa sinisilmäisen monikulturismin kannattajista kielteistä.

Että tämmöisiä terveisiä täältä "natsibunkkerista".