Lauantai 20.7.2019

Katainen HS:lle: ”Tolkun Suomi katosi”

Luotu: 
13.11.2011 10:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) hämmästelee, mihin katosi tolkun Suomi. Arkistokuva.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Suomessa on tapahtunut jotain hyvin epäsuomalaista ja jokin on mennyt pois raiteiltaan jo puolitoista vuotta sitten. Tavallinen "tolkun Suomi" on nyt kadoksissa, Katainen sanoo Helsingin Sanomille.

Pääministerin on vaikea ymmärtää HS:n eilen julkaiseman rasismikyselyn tuloksia.

- Mitä ihmettä me suomalaiset pelkäämme? Tämmöisiä tuntemuksia kun on, se kyllä vaatii hyvinvointiyhteiskuntaa pysähtymään ja miettimään, että olemmeko me ymmärtäneet kaikki asiat ihan oikein?" Katainen hämmästelee.

Presidentti Tarja Halonen kertoo "yllättyneensä hiukan". Halosen mukaan suorasukaisuuteen kannustava puhekulttuuri on johtanut sellaisen "vihakäyttäytymisen" hyväksymiseen, jollaista aiemmin ei olisi pidetty sopivana.

Pääministeri Katainen toivoo, että presidentinvaali ja "korkeasti arvostettujen ehdokkaiden" keskustelut tuulettaisivat ilmapiiriä. Presidentti Halonen puolestaan painottaa tavallisten ihmisten arkirohkeutta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

simomakela

"Mitä ihmettä me suomalaiset pelkäämme? Tämmöisiä tuntemuksia kun on, se kyllä vaatii hyvinvointiyhteiskuntaa pysähtymään ja miettimään, että olemmeko me ymmärtäneet kaikki asiat ihan oikein?" Katainen hämmästelee."

Kaikesta päätelle Katainen ja Halonen eivät ole ymmärtäneet kaikkia asioita oikein. Ja monet muut poliitikot ja journalistit...nimittäin maahanmuuttokritiikkiä. Eivätkä tule ymmärtämäänkään niin kauan kuin ovat plokanneet näkemyksensä vain ahtaaseeen "rasismi-raamiin". Niistä raameista kaikki erilailla ajattelevat näyttävät jatkossakin rasisteilta.

kpyora

Suomalaiset ovat aikojen saatossa hyväksyneet aina tulijat, kunhan nämä ovat maassa maan tavoilla. Oli tulija sitten ugrilainen, ruotsalainen, venäläinen, juutalainen, tataari tai kuka muu tahansa. Täällä ei ole hyväksytty koskaan ja toivottavasti ei hyväksytäkään sellaisia, jotka eivät tule rakentamaan tätä yhteiskuntaa.

Kotouttamisessa oleellinen osa on koululla. Koulu ei saa esimerkiksi hyväksyä erilaista, leimaavaa pukeutumista jollekkin maahanmuuttajaryhmälle. Yhteiskunta ei saa hyväksyä eriarvoista kohtelua vaikka uimahallivuorojen muodossa. Tänne saa tulla, kunhan pelaa yhteisillä säännöillä.

sturm

Suomalaiset eivät ole sen kummallisempia "rasisteja" kuin muiden eurooppalaisten maiden kansalaiset - ei mieleltään eikä laadultaan eivätkä pelkää muiden uskontoja, ajatuksia tai ihonväriä.
Jyrki taitaa olla pahasti hermostunut eu-sotkuja hoitaessaan, kun päästelee suustaan näitä sammakoita.

ihmisoikeus

niin Suomen valistunut kansa sen, kyllä tietää ja osaa lukea median myllytyksestä.
Nyt pitää tietenkin saada kansa pelon valtaan, aivan hinnalla millä tahansa, joko sisäisesti tai ulkoisesti. Ja sitten tulee kansalle "lisää turvaa" Sauli-jeppeä mukaillen, aivan 'vääjäämättömästi' Natoon (-natsiin) liittymisellä. buhhaaa :) Ja, näin taas yksi maa vallattu ja miehitetty, oliko se jälleen 'meidän sukupulvelle' "rauha maassa".
Hiljentykäämme siis vielä jälleen, joulun viettoomme.

vinbju

on kadonnut sieltä eliitin ylätasolta, joka kuvittelee, että multikulti on Suomelle eduksi! Tavallinen tallaaja kokee eliitin asenteen halveksuntana omia havaintojaan kohtaan. Tilanne on sama, kuin arktiksen villieläimillä, jotka suhtautuvat alkuun ihmisiin luottavaisesti, mutta kohta pakenevat pitkän matkan päästä. Sama on meillä rahvaalla, joka on käytännössä kokenut pettymyksiä suhteessaan mamuihin ja vielä enemmän eliitin päsmäämiseen!
Kokkarit jossain vaiheessa väittivät, että heillä on korvat. Käyttäkööt niitä korvia nyt kansan kuuntelemiseen. Punaviherstalinistit ovat "edistyksellisessä" taantumuksellisessa elitismissään jo täysin vieraantuneet kansasta

muuan

Jos ei puhu "asioista" suorasukaisesti, niin ei Halosen mukaan ole rasisti. Vihapuhe siis on rasistista, vaikka puheissa olisi perääkin.
Eikä puheita pidä yleistää koskemaan kaikkia maahantulijoita tai tiettyjä etnisiä ryhmiä. Kaikissa ryhmissä on monenlaisia ihmisiä, vaikka eräissä onkin enemmän ongelmayksilöitä.

Mikko500

Sovitaanko että tuota sanaa RASISTI ei enää saa käyttää, koska sitä käytetään loukkaamistarkoituksessa. Rasisteilla on samanlainen laillinen oikeus saada olla rauhassa kuin erivärisillä

Mikko500

Jos ennen korrekti nimitys n****** on nyt yhteisellä sopimuksella julistettu sopimattomaksi, koska se loukkaa mustia, niin miksi rasisteista saa käyttää nimitystä rasisti, vaikka sekin on loukkaavaa?

pilari

Kysymyksenasettelusi on rasistinen: "Onko se maahanmuuttokriittisyyttä kun ollaan sitä mieltä että jotkut rodut eivät sopeudu moderniin yhteiskuntaan?"

Korvaamalla sanan "rodut" sanalla "ihmiset" kysymyksestäsi tulee neutraali. Sitten voidaan jatkaa spekulointia sillä minkälaiset ihmiset eivät sopeudu nykymenoon. On esimerkiksi perinteitä kunnioittavia kulttuureja, jotka suhtautuvat ansiotyön tekemiseen karsaasti. Silti osa moisesta kulttuurista tulevista ihmisistä arvostaa työtä ja haluaa sitä tehdä.

Minua ärsyttää tuo kaikkien ihmisten laittaminen samaan muottiin. Tasapäistäminen ei ole koskaan johtanut mihinkään hyvään.

TapioTTT

Näin on nykykokoomuksen arvot eivät ole enään suomalaisessa yhteiskunnassa tai sen tarpeissa.
Nykykokomuus vetää julkisesti " Lipposen & Halosen linjaa" jossa kotimaan perusarvot on heitetty romukoppaan ja tilalle tuotu kouluttamattomat ulkomaalaiset sosiaalielätit ja heidän etunsa.

mortti2

jatkuvalla syötöllä jauhetaan jokapuolella ilmenevästä rasismista???.presidenttiä ja pääministeriä myöten lietsotaan ja syyllistetään kaikki suomalaiset.aivan käsittämätöntä touhua.
totuus on kuitenkin aivan toisenlainen.
ne ulkomaalaiset joiden kanssa itse olen keskustellut aiheesta, ovat olleet täysin päinvastaista mieltä.He ovat kokeneet Suomen rauhallisena ja mukavana paikkana, jossa rasismia on äärimmäisen vähän verrattuna muihin maihin.

Ensio

Erkko-media käyttää rasismi-korttia käsikassarana lyödäkseen kansakuntaa hajalle.
Asun 10 000 asukkaan paikkakunnalla, jossa ulkomaalaisia asuu ehkä muutamia kymmeniä.
Useat ovat töissä palveluammateissa ja yrittäjinä.
En ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan heistä jotenkin pahaa tai eriarvoistavan heitä.
He ovat luonteva osa yhteisöä, kantavat kortensa kekoon siinä kuin muutkin.
Olisi parempi, jos HS tai muut Aatoksen sontaluukut antaisivat meidän elää rauhassa ja toivottaa lisää ulkomaalaisia tervetulleeksi.

nimperi

"Mitä ihmettä me suomalaiset pelkäämme?"

Pelkäämme vastaavaa kehitystä, mitä on tapahtunut mm. erinäisissä Ruotsin maahanmuuttaja-keskittymissä. Ransakassakin on samanlaista menoa monin paikoin, varmaan monessa muussakin paikassa.

Ja poliitikot pelkäävät ottaa härkää sarvista ja nostaa kissaa pöydälle, ja ryhtyä päättäväisiin toimiin, että näin ei pääsisi Suomessa käymään missään lähiössä. Samoin jos jossain Suomen lähiössä pääsisi näin käymään, olisi hyvä olla suunnitelma, miten ongelma puretaan. Mieleen tulee lähinnä koko lähiön tyhjennys yhteiskunnan omistamista tai vuokraamista asunnoista, jolloin sinne ei jää kuin yksityisten vuokranantajien vuokralaisia, sekä omistusasujia, ja maastakarkotus kaikille ei-kansalaisille, jotka vastustavat häätöä väkivaltaisesti.

Vaihtoehtoisesti poliitikot voisivat todistaa, että esim. Ruotsissa ei ole lähiöitä, joihin palokuntakaan ei uskalla mennä ilman poliisisaattuetta.

Mutta ei. Kyllä poliitikot ovat tyhmiä. Kansa ei enää usko tyhjiä vakuutteluja, kansa haluaa konkretiaa.

snadi

Ollee tolkun arviointisuunnissa aprikoitavaa laidasta laitaan? Uskontorajoitteiset työntekijät, tai siitä syystä peräti työstä estyvät kun omat säännöksemme eivät "istu"? Omissa Eu maissaan syrjityt kerjäläiset pitäisi meillä kohdella paremmin kuin kotimaassaan? Toisella laidalla optiotaikureiden tolkut ollevat nekin arviotavina? Jos ei muualla niin työtömyyskorvauksen turvin rannevoimistelua harjoittavien keskuudessa, jotka joutuvat haikailemaan "siirtyneiden" työpaikkojen perään? Maailman murheissa (ei edes EU:n) ei taida olla sitä peräänkuulutettua tolkkua?

Ensio

HS:n "kyselyn" ajankohta herättää oikeita kysymyksiä.
Valtaeliitti tekee kaikkensa, jotta uusien poliittisten voimien rivit saataisiin hajalle.
Ylivoimainen valtaosa suomalaisista ei ole lähtökohtaisesti rasisteja. Rasismi-korttia käytetään häikäilemättä poliittisena lyömäaseena.
Valtaeliitin pitäisi olla huolissaan siitä, että suomalaiset pelkäävät omien päättäjiensä hölmöilyjä enemmän kuin mitään muuta.

Jopo kulkee

... tulokset voi jättää omaan arvoonsa.

Galluppi on aina tekijänsä näköinen eli galluppi saadaan näyttämään siltä miltä tekijä sen haluaa näyttää.

Suomalaisien rasismista ja tasa-arvosta tehty lööppi tehtailu on mennyt yli useiden kansalaisten mielestä.

Hesarin tekemä kysely ulkomaalais taustaisista ihmisten kokemasta rasismista oli yllättävä he eivät koe rasismia Suomessa uhkaavaksi. Herää kysymys onko Suomessa rasismi ja tasa-arvo aloitukset tehty vain poliittisten pisteiden keräilyä varten.

Rasismi ei katoa varmaan koskaan kokonaan sitä tulee aina olemaan. Voimme varmasti vähentää rasismia, jos kohtelemme ulkomaalais taustaisia ihmisiä samalla tavalla kuin oman maamme kansalaisia. Tämä pitää myös tapahtua toisin päin se on ainoa oikea tapa vähenttää rasismia.

ilkkapellervo

Omituista, että pääministeri Kataisella ja arvojohtaja Halosella sattui samanaikainen avautuminen rasismista.
Isänpäivänä.

Ei ollut Halosella ja Kataisella sitten kertakaikkiaan mitään juhlapäivään liittyvää positiivista kommenttia suomalaisista.

Mielestäni tämä on hävyttömyyden huippu ja tätä on syytä alkaa pelätä.

Erikoisasiantuntija

...sitä mitä seuraa näistä:

- perustuslakimuutos
- vesilakimuutos
- maa/kaivoslakimuutos

Selvästikkin viisaat päättäjämme ovat muuttaneet tärkeimmät lakimme siihen muotoon, että kaikki luonnonvaramme ja itsemääräämisoikeutemme ovat ulkoistettu.

Kataisella on vielä otsaa näistä toisarvoisista asioista meitä syyttä. Tämähän on psykologista alistamista, mihin kaikki muukin poliitikkojemme ulosannit tähtäävät.
Häpeäisivät... isänmaallistako?

jounihalonen

Suomi katosi 80-luvun lopulta alkaneeseen "Eurooppaan" kiireellä ja valehdellen ajamiseen. Ja maan myynti jatkuu... demokratiasta ei tietoakaan, takit pyörii kuin puolukka p....... Jälleen itse aiheutetulla lamalla ajetaan kansanvallan kaventamista, nyt maailman laajuisesti. Pankit hallitsevat, vaikka rahan pitäisi olla vain oravannahan korvike.

Nyt ollaan sitten pönkittämässä vanhojen muka demokraattisten siirtomaavaltojen kuritusretkiä itsenäisinä pysymään yrittäviin maihin kuten Libya ja Iran. On se kammottavaa ja eliittiä pelottavaa, jos joku maa ei haluakaan osallistua velkakuplasetelitalouteen, vaan yrittää pitää kansansa tai maanosansa puolta itsenäisen keskuspankin, öljyn ja kultapohjaisen rahan avulla.

Kuvottaa millaisen pankkimafian velkatervakelkkaan suomalaiset on kiinnitetty. Irti ei pääse kuin jonkin asteisella polttavalla kumouksella. Pahinta lienee, ettei suomalaisten eliitti itsekään ymmärrä, mitä on tullut tehdyksi. Ja, jos alkaa ymmärtääkin, niin enää ei uskalleta tunnustaa ja aloittaa korjaavia toimia.

Kirppuna rakin selässä mennään mihin tahansa rakki menee ja karvojen kärjissä voideltu tukka hulmuten lymyilevä elitti luulee, ettei kansa näe karvojen seasta isompaa kuviota. Kyllä näkee, ennenkin ollaan oltu suurten körmyyttäminä. Maailma on myös tiedonkulultaan avautunut ja nopeutunut. Enää ei propaganda pure tai vaikeneminen jää huomaamatta, siksi Suomenkin hallituksen puudeli-valtamedia menettää asiakkaitaan. Turha valittaa arvonlisäveroista, sitä saa mitä tilaa.

Ensio

Tuo arvonlisävero on mielenkiintoinen yksityiskohta.
Erkon media satsasi 90-luvun alussa valtavasti Suomen ajamiseksi EU:n jäseneksi. Aivopesu, uhkailu, lupaukset, pelottelu, kaikki keinot otettiin käyttöön.
Kirjoiteltiin mm. norjalaisista kalatehtaista, jotka sankoin joukoin siirretään Suomen puolelle kun Suomi liittyy EU:n jäseneksi. Kirjoitettiin kymmenistä tuhansista uusista työpaikoista, jotka syntyvät mm. autoveron poistamisen seurauksena. Tätä bullshittiä piisasi.
Uhkailut ja pelottelut liittyivät lähinnä Venäjällä pelotteluun.
Erkon media sai tahtonsa läpi. Lehdistö palkittiin ALV-vapautuksella ( tilattavat lehdet).
Olin tuohon aikaan yrittäjänä, työvaltainen firma, jossa oli myös vierasta työvoimaa. Asiakkaina yksityiset ihmiset, ALVia ei työsuorituksista tarvinnut maksaa. EU-sopimuksen seurauksena yhdessä yössä tuli taksojen päälle 22%:n korotus.
Työvaltaisena firmana, jolla ei ollut kalustovähennyksiä, josta ALVia olisi voinut vähentää olimme liemessä.
Aika pian tuli selväksi, että toiminta on lopetettava tai myytävä. Möin firman pois, firma teki 2 vuoden päästä konkurssin juuri arvonlisäverojen vuoksi. Veroa ei pystynyt lisäämään taksoihin, firman oli tingittävä omasta osuudestaan, jotta edes jotain työtä olisi saanut. Pimeän työn tekijät veivät työt. Tämä oli suoraa seurausta ALVin käyttöönotosta työvaltaisella alalla. Arvonlisäverojärjestelmä oli EU-jäsenyyden ehto.
Erkon median valitus muutaman prosentin ALVista kuulostaa tätä taustaa vasten minusta lähinnä naurettavalta.

KullervoSulavuori

Poliitikkojen tehtävänä on toteuttaa kansalaisten tahtoa poliittisissa päätöksissään EI ihmetellä kansan mielipidettä jos se on eri kuin oma henkilökohtainen näkemys. Erittäin ylimielistä käytöstä presidentiltä ja pääministeriltä, hävetkää!

Smerd

ensin valtiovarainministerinä ja sitten pääministerinä toimii mies jonka lyhyen matematiikan arvosana lukion päästötodistuksessa on 6.

Ja saman miehen maisterin tutkinnon perusvaatimuksena toimiva pro gradu -työ on kateissa. Ei löydy Tampereen yliopiston ao. laitokselta eikä kirjastosta.

Ja sama mies hihkuu miten Suomi tienaa myöntämällä kannattavia lainoja Kreikalle.

Ja sama mies sanoo Suomen ottaneen niskalenkin markkinavoimista.

Ja sama mies kertoo muiden euromaiden edustajien nyökänneen kokouksen päätteeksi "hyväksymisen merkiksi".

Ja sama mies kertoo suomalaisille että nyt on kerrassaan fantastinen tilaisuus laitattaa patio kuntoon.

Sellainen on tolkun Suomen tolkun mies.

niseko123

Sama 6-matematiikan mies ei totellut pomoaa eli Kokoomuksen puolekokeousta, joka päätti että kokoomus alkaa vastustamaan pakkoruotsia. Ei tämä mies soitti heti RKP:n pomolle ja sanoi että tämä päätös hylätään.

Sama mies paasaa naama punaisena eduskunnassa että kaiken perusta on sama lait ja säännöt kaikille. Kuitenkin ruotsinkieliset pääsevät helpomalla yliopistoon ja maahanmuuttajille annetaan helpommin tukia.

Halonen on aivan samanlainen suomenkielisten suomalaisten päähänhakkaaja. Siinä meillä on kaksi toivotanta tapausta valtion johdossa.

Vielä ennen Kataista äänestin kaikkissa vaaleissa Kokoomusta. Nyt se on loppu enkä palaa äänestäjäksi. Niin paljon toi "poika, jolla on miehen ääni" ottaa päähän.

Miten ihmeessä lukon lyhyestä matematiikasta voi saada 6:n? Ei muuten kuin olemalla hemmetin tyhmä.

muuan

Mistä tahansa oppiaineesta voi saada välttävän monestakin syystä. Jos todella on matematiikassa tai vaikkapa kielissä vähälahjainen, niin se on vain eräs lahjakkuuden osa-alue. Älykkyystestissäkin voi silti saada vaikka huippupisteet. Kuten tästä testistä nähdään
http://www.fi.iqtester.eu
siellä ei ole lainkaan lukion matematiikkaa - eikä kieliä...

Matti O Koskela

Joku roti pitäisi olla asioiden ymmärtämisessäkin.

"Ei tämä mies soitti heti RKP:n pomolle ja sanoi että tämä päätös hylätään."
Siis kun tämä mies ei soittele tuollaisia puheluita. Hän soittelee puheluita aina kysyäkseen miten pitäisi tehdä.

Siis ei noin, vaan

Kun mm. RKP'ssäki em. asia tiedetään, RKP:n pomo soitti heti tälle miehelle ja sanoi, että tämä päätös hylätään.

kozel

Jos vastaa kysymykseen, "jotkut rodut eivät pysty sopeutumaan moderniin yhteiskuntaan", myöntävästi, niin kiistatta silloin nostaa käden pystyyn, että olen rasisti. Tuosta ei kai voi olla kiistaa?

Asun pääkaupunkiseudulla alueella, jossa on paljon ulkomaalaisia ja paljon kantasuomalaisia "sosiaalitapauksia". Myös asumassani taloyhtiössä asuu molempia ryhmiä ja alueella on takuuvarmasti maine ns. mamu-lähiönä.

Silti en ole kokenut mamuista olleen minkäänlaista ongelmaa. Eivät möykkää eivätkä sotke paikkoja toisin kun eräät aamusta iltaan kuppiloissa istuvat kanta-suomalaiset satunnaisesti tekevät (ei yleistä eli ei oikeasti ongelma sekään). Tavalliselle ihmiselle alue on varsin turvallinen paikka asua ja elää, jos vain itse toimii kutakuinkin järkevästi. Aivan turvallisesti voi yölläkin yksin liikkua.

En voi olla ihmettelemättä, miten usein jotkut Malmön ongelmalähiöt otetaan esimerkiksi ja niillä pelotellaan. Mikään asumassani lähiössä ei viittaa sellaiseen kehityskulkuun vaan pikemminkin päinvastaiseen. Alue on suuressa kuvassa viimeisen 10 vuoden aikana päinvastoin muuttunut parempaan ja turvallisempaan suuntaan, kun aiempi "ongelmanuoriso" on aikuistunut ja nuorison aiheuttama ilkivalta on selvästi vähentynyt. Ja tämä on tapahtunut huolimatta siitä, että mamujen määrä alueella on tuona aikana olennaisesti kasvanut.

Henkilökohtaisesti koen täysin samoin kuin Katainen eli kysyn, mitä osa suomalaisista oikein pelkää? Mamujen tuomaa kilpailua työpaikoista vai mitä?

(toki mamujen joukossa on myös ongelmatapauksia ja laiskureita, joita en arvosta, mutta ei virheetöntä porukkaa ole olemassakaan).

attila

Ulkomaalaisten tuominen sossutukien saajiksi käy pian raskaaksi.
Ei voida sanoa lopullisesti, että kaikki eivät sovellu yhteiskuntaan. Ovathan he sopeutuneet Kelan asiakkaiksi, tulkkien avulla.
Sopeutumisella voidaan tarkoittaa sitäkin, että tulijat edes parin sukupolven aikana alkaisivat elättää itsensä. Se on epävarmaa, niin meillä kuin muuallakin. Jotkut elättävät, jotkut eivät. Tosiasioiden toteaminen ei ole rasismia.

kozel

"Attila", olen ihan samaa mieltä kanssasi.

Mutta mitä itse olen seurannut, niin ainakin meidän talon mamut näyttävät käyvän töissä (tai kuolussa) ihan säännöllisesti yhtä eläkeikäistä naista lukuunottamatta. Kansallisuuksia on monia sekä Aasiasta että Afrikasta (joukossa ei kuitenkaan Somaliaa). Useimmat heistä puhuvat suomea vähintäänkin kohtuullisesti ja jotkut lisäksi erittäin hyvin englantia. En ole kauhean huolissani, että he olisivat pitkään (jos nytkään) yhteiskunnan elätettävinä. Sen sijaan ennustan, että eräät kanta-suomalaiset asukkaat ovat ja tulevat olemaan piiiitttkään sossun asiakkaina.

Mutta varmasti on näitä "sopeutumattomia" mamujakin, jotka tulevat roikkumaan sossun asiakkaina piiitttkkääään ja myös minä pidän tätä ongelmana (ihan sama tilanne on eräiden kanta-suomalaisten kohdalla ja se on ihan yhtä ongelmallista ja itseasiassa täysin sama asia). Tuohon asiaan pitääkin pohtia ratkaisuja, mutta se ei mielestäni pidä koskea vain mamuja vaan kaikkia Suomessa asuvia. Yksi asia, mitä itse ehdottaisin, olisi lapsilisän alentuminen kolmannen lapsen jälkeen ja loppuminen kokonaan viidennen jälkeen. Järjetön "lapsenteko" on nimittäin yksi asia, millä nämä sosiaalitapaukset rahastavat väristä riippumatta. Tässä uskonto, oli sitten islam tai kristinusko, ei saa olla mitään "exqyyys" vaan samat säännöt kaikille. Pitkän päälle tuo vähentäisi sossun kuluja.

tulevaisuuden profeetta

Eiköhän se ole Katainen itse, jolta järki katosi yli puolitoista vuotta sitten. Kansalaisilta se EI kadonnut, sen vuoksi eduskuntaan äänestettiin 135 tukipakettivastustajaa, mutta tämä herra ei totuttuun tapaansa noudata demokratiaa, kuten ei noudattanut oman puolueensa puoluekokouksen päätöstä pakkoruotsin poistamisestakaan. Joten voidaan perustellusti vetää se johtopäätös, että häneltä itseltään se tolkku on hävinnyt kuin pieru saharaan, ei muilta. Kokoomukselta rupeaa housut tutisemaan, kun Italian "katainen" lensi kuin leppäkeihäs vallasta ja Suomeenkin on tulossa Väyrynen presidentiksi, ja Soini seuraavaksi pääministeriksi.

Lisäbonuksena voidaan mainita valtavat tappiot tukipaketeista, jolloin Suomessakin koetaan ns "zimbabwe"-ilmiö, ollaan siis taloudellisesti samalla tasolla, kiitos näiden kokkari-päättäjien!

Moi

Jyrki Katainen kumppaneineen (ikätovereineen) on saanut aikaan uuden Suomen. Halutaan olla monikulttuurisia.

Valitettavasti tämä siirtomaakauden päättyessä maailmalle levinnyt idea kaiken, mm. kaikkien kulttuurien (so. elämän ongelmaratkaisujen) samanarvoisuudesta ja siksi "kaikkien pitää saada olla mitä haluavat" -sallivuus ei ole toiminut käytännössä. Mm. Saksan liittokansleri Merkel totesi selkeästi puhuessaan Saksan tilanteesta, että monikulttuurisuus on osoittautunut epäkelvoksi yhteiskuntaratkaisuksi.
Onhan selvää, että maailman valtioiden erilaiset yhteiskuntaolot ovat sidoksissa noissa maissa oleviin maailmankuviin ja arvoihin. Ihmiset näet elävät kukin omanlaisellaan "software"llä . Huonolla softalla saa huonompia tuloksia kuin peremmalla softalla.

On ns. sotkettu puurot ja vellit keskenään. Ihmisten tasa-arvoisuus, ja ihmisten sisällä liikkuvien ja ihmisiä liikuttavien ajatusten saman-arvoisuus ovat eri asioita.
Kaikkien ajatusten samanarvoistaminen on suuri harha. Tämä on aivan sama asia kuin, että koulussa pitäisi antaa kaikille kokeissa täydet pisteet riippumatta siitä, miten vastaukset vastaavat todellisuutta, jonka tajuamista kokeessa on pyritty mittamaan.

Monikulttuurisuus perustuu kreikkalaiseen monijumalaisuuteen ja tuossa ilmapiirissä johtopäätöksenä kaikkien ihmisten yhtäläiseen "jumaluuteen", pikkujumalien tasa-arvoiseen "demokratiaan". Jokaisella aikuisella on yksi ääni, vaikka ei oikeastaan olisi ihmisenä kelpoisuutta käyttää äänioikeutta. Mm. sanotaan, ettei ns. aikuisista 10%lle voisi oikeastaan antaa luottokorttia, koska eivät osaa käyttää sitä vastuullisesti.
Tästä syystä hullutkin ideat menevät läpi yhteiskunnassa, kunhan saa vain ne markkinoitua(esim.lehdistö,TV) riittävän monelle ja näin aikaan "enemmistön". Enemmistö näet voi olla tyhmienkin tms enemmistö.
Demokratiaan tukeutuva yhteiskunta tulee aikanaan tuhoamaan itsensä näistä sisäsyntyisistä, yhteiskunnan elämän tasoa laskevista syistä. Liian monet ihmiset näet antavat äänensä niille, jotka myyskentelevät heille leipää ja sirkushuveja. Koska tuhoutuminen tapahtuu pikku hiljaa ajan kanssa, useimmilta jää tämä muutosprosessi tiedostamatta. Asiantila huomataan vasta sitten, kun täytyy ruveta hoitamaan jostakin syystä syntyneitä ongelmia. Syyt jäävät silloinkin monilta tajuamatta.

Monikulttuurisuus, jokaiselle kaiken kunkin mielen mukaan salliva yhteiskuntaratkaisu tuntuu mukavalta tässä ja nyt, koska sillä voidaan maksimoida mukavuutta, mutta se tulee ajan kanssa hajottamaan yhteiskunnan tärkeimmän osan, yhteisyyden. Tämä tasokas yhteisyys on näet yhteiskunnan perusedellytys, mistä sana yhteiskunta sinänsä tulee. Yhteiskunnassa esiin tuleva hajanaisuus kaupantekijäisinä saavine yhteiskuntaongelmineen johtuu maan sisäisestä ja myös ulkomaalaisiin ulottuvasta monikultturisuudesta.

Olisi mukava kuulla, miten monikulttuurisuutta sovellettaisiin esimerkiksi tieliikenteessä. Jokaisen pitäisi saada ajaa mieleisellään vauhdilla, tuttua mieleistään kaistaa, mieleisillään värivaloilla. Jokainen ajatteleva lukija tajuaa, että kolareitahan tällaisesta syntyisi.
Nyt kuitenkin yhteiskunnan "liikenteessä" ajetaan läpi tätä utopistista ideologiaa.

Suomalaisten pitäisi olla selkeämmin jotakin mieltä tästä kaiken sallivasta/ sallimaan pyrkivästä monikultturisuudesta, ennen kuin sillä tuhotaan suomalaisen yhteiskunnan toimivuuden salaisuutena ollut tasokkaiden ihmisten yhteisyys, yhteiset arvot. Kristillisen elämän alasajo jopa kirkon sisällä on osa tätä suomalaisen hyvän elämän tuhoamista yksilöiden "oikeuksia" huutavien toimesta. Kun tasokkaat ihmiset tasokkaine arvoineen häviävät monikultturisuuden arvoista vapaaseen usvaan, yhteiskunta happanee sisältäpäin kaatopaikkakuntoon.
Toivoa sopii, ettei Suomelle käy niin kuin historian vaiheissa on käynyt monille muille moniarvoisuuden huumehuuruissa tuhoutuneille yhteiskunnille ja kansoille.

markiino

Kreikassa Portugalissa ja Espanjassa on 25% väestöstä jotka haluavat muuttaa omasta synnyinmaastaan pois paremman elintason takia. Samoin koko pohjoisafrikan muslimimaissa. Mitä ihmettä miksi me emme ole suvaisevaisia ja toivota kaikkia niitä 100 miljoonaa tervetulleiksi tänne rikastuttamaan meidän yhteiskuntaa.

MIKÄ MEITÄ SUOMALAISIA OIKEIN VAIVAA

Kaminiitto

Itsesuojeluvaisto sanoo, että jos ylin johto tuputtaa jotain ilman vahvoja ja ymmärrettäviä reaalitodisteita, niin se yleensä valehtelee. Näin on käynyt lähes kaikelle presidentin ja pääministerin toiveille, joita he faktoina ovat esittäneet. Kansa on kerta kaikkiaan kyllästynyt kuuntelemaan naiiveja iltasatuja, peittelyjä ja kaunisteluja.

Kukaan ei puhu siitä, että entiset kolonialistit ovat nykyiset köyhät maat riistäneet ja ryöstäneet. Kolonialistien tulisi olla etulinjassa nostamaan ryöstetyt ylös.

Enough is enough.

demarien vihollinen no1

..Venäjällä Putini hilluu ja löytää feikki-historiallisia löytöjä , euroopassa katastrofi kehittymässä, itse Katainen oli vakuuttelemassa miljardien olevan "varmuudella takaisin maksetut" kreikka asiassa, italia kaatuu, ranskassa vasurit valtaan, espaniassa kriisi, irlanti ja portugal kusessa jne,jne..niin ja suomessa on jokunen ulkomaalainen, jotka hilluvat ja tekevär rikoksia ja heistä ei saa pahaa puhua...

Mihin valta perustaa oman yksityisen humaanisen tietouden, jota tyhmä kansa taas vastustaa.Ehkä elämme nyt epävarmuuden ja valintojen aikaa.Suomen kansaa aina kyykytetään ja haukutaan vallan pitäjien taholta, maailman eniten verotetuin kansa...

SIMO PERTTULA

Viime hallitusneuvottelujen aikana selvisi, että Pääministeriys on kaikki kaikessa. Olihan Kokoomus ensimmäistä kertaa suurin puolue. Hävisi kyllä sekin.
Pääministeyden huumassa hallitukseen kelpasivat muut hävinneet.
Tolkun Suomi on rikkoutunut Kataisen mielestä, kun kansallakin on mielipide vaalien välilläkin? Peruskokoomuslaisesti ajattelevien määrä kasvaa.

sepsaa

Kun koko elämänsä politiikan areenalla toimineet ihmiset alkavat puhua tolkusta ja kansasta, käy ilmi, etteivät he kansaansa juuri tunne eivätkä sen tuntoja osaa tulkita tällä tolkku-akselilla. On tapahtunut pahanlaatuista vieraantumista.

Toisaalta, kun tavallinen ihminen, suomalainen 'nobody', yrittää seurata suomalaisen politiikan ja poliitikkojen kiemuroita ja puhua siitä omin sanoin, hän saattaa ihmetellä samaa kuin Katainenkin: "Minne on kadonnut tolkun ja kohtuuden Suomi?" Toisin sanoen "eikö kukaan ymmärrä, mistä oikeasti voisi olla kyse?" - Eikö edes yliopistomaailma?

Nyt olisi tärkeätä, että tuo kadonnut yhteys löydettäisiin uudelleen. Kekkosen aika oli usein eri tavalla ajattelevan kansan ruoskimisen aikaa. Sama menetelmä ei enää toimi, vaikka päättäjistä osa ehkä omaksui sen 30-40 vuotta sitten.

Olen todella huolissani.

sepsaa

Yritän rakentaa rauhankommenttia vertauksen kautta:

Helppoa oli 1970-luvun Suomessa täräyttää toisella tavalla ajattelevia leimalla "neuvostovastainen", "rauhantahtoisen politiikan vastainen", "neulanpistojen harjoittaja" tai "suurpääoman juoksupoika" jne. Asia oli usein sillä hoidettu. Leimaus perustui tolkun puutteeseen.
Ja media oli hiljaa.
Nämä leimaaja-poliitikot ja taiteilijat ovat nyt noin 60-80 -vuotiaita.

Tänään jahti on vaikeampaa, kun ajatukset liikkuvat vapaasti ja ruoskimista harva sietää sen jälkeen, kun on ollut yksi-kaksi vaiennettua sukupolvea.

En pidä rasismista. Olen aloittanut monikulttuurisuuskoulututuksen jo yli 20 vuotta sitten aluksi koulussa ja sittemmin yliopistossa. Myös asunut kolmessa maassa pitempään ja opettanut ihmisiä monista uskontokunnista ja lukuisista kulttuureista - ilman mitään ns. rasismin ongelmia. Vaikka olen suomalainen. Nimittäin kaikki ongelmat kohdattaessa eri kulttureita, uskontoja ja rotuja eivät lähtökohtaisesti ole rasismin ongelmia. Nämä pitää pystyä erottamaan toisistaan.( Esim. ei työtön ole rasisti siksi, että häntä harmittaa pakolaisten saama positiivinen viranomaiskohtelu tai apu, jota hänelle ei suoda.)
Nyt en aina tajua ollenkaan tätä suomalaisen ns. eliitin kohkaamista?

Suomessa tulkitaan ihan väärin tätä ilmiötä, joka nyt vain kulkee lyömaseena rasismin nimellä. Ilmiössä kyse on pohjimmiltaan jostain muusta. Siksi siitä ei nyt osata edes keskustella ja edes gallupoida järkevästi. Samalla ongelma vain kärjistyy julkisuudessa.
Sitäkö presidentti, pääministeri ja iso mediavoima nyt hakevat?

Kyllä nyt tarvitaan jäitä hattuun etenkin päättäjiltä, joiden on kurottava kiinni vieraantumisensa tavallisten ihmisten elämästä ja mietittävä ilmiöiden syy-seuraus -suhteita sekä omaa osuuttaan syntyneeseen tilanteeseen.
Kuunnelkaa avoimesti, mitä ihmiset yrittävät sanoa - ennen tuomiotanne.

Hannu Mikael

ja ajattelevat väärin?

"Keskusteltaessa romanien tilanteesta ei pidä keskittyä vain ongelmiin, Halonen muistutti. "On tärkeää huomata myös romanien oman kulttuurin rikastuttava merkitys yhteiskunnillemme ja koko Euroopalle."

ULKOASIAINMINISTERIÖ Tiedote 289/2004

Hannu Mikael

"Ulkomaisesta rakennusalan työvoimasta maksoi viime vuonna veroja Suomeen vain alle prosentti työntekijöistä.

Rakennusalalla vaaditaankin nyt lainsäädännön tiukentamista, jotta yhä kasvava ulkomainen työvoima saadaan normaalin palkan ja veronmaksun piiriin.

Rakennusalan ulkomaista työvoimaa ovat tarkastaneet viranomaiset ja alan toimijat. Aamulehti kertoi tänään, että palkkaongelmia löytyi joka seitsemännestä tarkastuskohteesta.

- Monissa paikoissa peruspalkat ovat olleet alle työehtosopimusten. Paikoin on maksettu vain viiden, kuuden euron tuntipalkkaa, kertoo ulkomaista työvoimaa kartoittavan työryhmän jäsen Raimo Pohjola Rakennusliitosta.

Työryhmä nostaa yhdeksi ongelmaksi verot, joita ei nykysysteemillä kerry. Lain mukaan ulkomaisen työntekijän on itse ilmoittauduttava verottajalle, jos työrupeama kestää yli puoli vuotta.

Pohjolan mukaan noin 30 000 ulkomaista työntekijää teki viime vuonna rakennuksella töitä.

- Heistä noin 200 maksoi veroja Suomeen, Pohjola sanoo.

Oikean luvun pitäisi liikkua tuhansissa. Yksi syy porsaanreikiin on puutteellinen laki. Pari vuotta voimassa ollut tilaajavastuulaki vaatii pääurakoitsijan tarkistamaan aliurakoitsijan tietoja muun muassa työvoimasta, mutta ei palkanmaksusta."

Lähde: MTV3

kyrmyniska

Kohta on vaalit - on se hyvä.

Sananvapaus sallittakoon ja toivoa sopii että päättäjissä olisi vähemmän tynnyrissä kasvaneita. Onko tietoa millaisia osa maahanmuuttajista on - siis osa. Räsäsen höpinät nyt on mitä on mutta maahanmuutosta oli oikeassa - kaiketi pian hiljennettiin - eikun lisää porukkaa tänne kun on pulaa työvoimasta ;)
Kukkahattutädit/sedät haluaa tänne kunnon lähiöongelmat.
Turun Varissuo on yksi tuleva esimerkki siitä kun mennään vähän ajassa eteenpäin. Nyt jo siellä murjotaan valkonaama
ja ei riitä vähän, ainakin pitää vielä potkaista käsi poikki tms, puhelin, lompakko ym pois, kun joku rohkenee siellä illalla kulkea.

Potero

käyttöön ja ihan normaaliin elämisen malliin. Ei törmää joka
päivä elämä näitä linnakkeessaan risteileviä yli-ihmisiä jos
ei näe mikä täällä hommassa menee pieleen vähänkuin joka päivä.

Mutta kun itse järjestää aiheistusta jotta tälläisiä gallup
tuloksia tulee niin pitäis tehdä Silviot ja ottaa lopputili.
Mutta siinä onkin sitten kynnys aivan liian korkea.. loppuun
asti vaikka hommat kusee kintuille.. ja kansakaan ei enää
puolla mitään tekemisiä.. vain kikkareet on samaa mieltä.

köpös

suomalaiset näköjään haluaisivat edelleenkin etsiä korven keskeltä eli lähikylästä puolisoa itselleen. Ongelmaksi muodostuu ja muodostui, että sen naapurikylänkin miehet vastakkaiseen suuntaan etsivät puolisoa juuri "meidän" kylästä, jolloin seurauksena syvä harmonia, mutta vesipäämukulat. Suurena uhkana ovat aina olleet "meidän kahden" kyliä uhkaava ulkomaailma (ks. elokuva Syvä Joki) ja sen kauhistuttavat seuraukset, kuten kehityksen tuoma sähkövalo, polttomoottori jne..

muuan

...loukanneet sinua syvästi, kun tuollaisia joutavuuksia joudut kirjoittelemaan.
Ei kai tässä nyt auta muu kuin anteeksipyyntö. Mutta entä jos sinä olet ylen herkkä ja pahastunut aiheettomasti?
Toistaiseksi riittänee pahoittelu koettelemuksistasi täällä maassamme.

köpös

loukkaantuminen ja anteeksipyyntö kertoo toki paljon maasta, jossa Kekkosen sana oli laki ja kritiikki kiellettyä. Nythän ei puutu muuta kuin, että tervemenoa pohjois-Koreaan. Kuinka niin "maassamme"?Oliko oletuksena, että ilmanmuuta "joku mamurakastaja"...:)? Kiihkoilu tuntuu sujuvan hämmästyttävän helposti suomalaisilta ja pysähtymättä miettimään mistä vouhkataan ja mitkä voivat olla seuraukset tulevaisuudessa.

muuan

Miksi muistelet 1970-lukua? Tuolloin ei taidettu pitää rasismia minään ongelmana. Joka tapauksessa annat väärää tai ainakin vahvasti kärjistettyä todistusta menneestä.
Tyylisi saa epäilemään, että itse olet loukattu tulokas, joka näin yrittää vastaiskua. Muistan sinun jo aiemmin käyttäneen tuollaista kieltä meistä suomalaisista.
Kyllä tuo "maassamme" tosiaan viittaa siihen olettamukseen ja lähtökohtaan, että olisit suhteellisen uusi täällä. Mutta yhtä hyvinhän se soveltuu siihen tilanteeseen, että me molemmat olisimme jo vakiintuneita, jopa syntyperäisiä suomalaisia. Ainakin toinen meistä on tällainen.

köpös

kirjoituksen todeksi ennakkoluuloissasi, kuten suurin osa tänne kirjoittavista näköjään. Päättelet, että olen; "varmaankin ulkomaalainen ja tulokas" jne..Tuntematonkin kirjoittaja on siis uhka ja sen perusteella olet valmis ns.päättelemään asioita? 70-luvulla ei ollut rasismia....)? Oletko tosissasi-eihän silloin päästy harrastamaan kylissä muuta kuin keskinäistä suomalaisten väkivaltaa, eli vesipää mukuloiden välisiä? Kuinkas moni tänne kirjoittavista edes on tekemisissä ns. ulkomaalaisen (=siis maan hyväksikäyttäjäkö automaattisesti?)kanssa? "Askartelua ja itsensä kehittämistä" sanoi persu nakkikioskilla, kun ulkomaalaista löi.

muuan

Mikäs erikoinen "asia" se on, jos päättelee tai arvelee käyttäytymisestä jonkun vierassyntyiseksi. Itsekin päättelet minusta jotakin.

Suomalaisten sanominen vesipäämukuloiksi ja muu räikeä kielenkäyttösi vahvistaa päättelyäni sinun vieraudestasi täällä. Jokin on olossasi jopa vialla.

A_L

Suomalainen keskustelukulttuurihan on vapautunut ja avautunut 1½ vuoden aikana. Lamavuosien syvät haavat ovat viimein umpeutumassa. Sehän on demokratian kannalta vain hyvä asia, sillä perustuslakimme mukaan Suomessa valta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta.

TSV

Kansako mennyt raiteiltaan? Puhuu ukko joka oli tienaamassa Suomelle rahaa Kreikan lainoilla!!

Mies jota ei kiinnostanut että menee vasemmistovetoiseen hallitukseen koska pääsee olemaan El Jefe?

Mies jonka oma puolue äänesti pakkoruotsin lopettamisen puolesta mutta hän hylkäsi päätöksen?

Ei tämä ole mikään puolitoista vuotta, vaan tämä on se että kansalla on mennyt hermot maahanmuuttopolitiikkaan ja entistä enemmän valtion tapaan hoitaa ongelmia, työttömyys on huippuluvuissa ja vielä itkeään työvoimapulasta, tiedän ettei suomalaisia saada enää bussikuskeiksi tai keräilemään roskia, mutta miksi otetaan lukutaidottomia ihmisiä tänne joita hyysätään, annetaan raha ja yritetään kouluttaa?? Sitten ihmetellään miksi Suomi ghettoutuu?

Samaan aikaan meillä on koulutettua väkeä joiden pitää käydä vielä pakkoruotsi kun ei riitä että osaavat Suomea?

Se mitä on Jyrki tapahtunut on se ettei ihmiset niin kuin minä voi enää äänestää Kokoomusta ennen kuin johtoon saadaan jotain muutakin kuin pikku poika joka oli valmis syömään periaatteensa jotta pääsisi pääministeriksi.

Akimonkkonen

Suomalaiset pelkäävät kenties tämän isien verellään kalliisti meille hankkiman maan itsemääräämisoikeuden menetystä. Olettehan juuri luovuttaneet päätösvallan kansainvälisille EU:e ja YK:e ja pelättävissä on lisää menetyksiä yhteisen "puolustuksen" alttarille.

Olette ajamassa kuntia alas valtiontuki muutoksin ja pakkoliitoksilla, pian koko Suomi on yhtä kuntaa, jossa takuuvarmasti päättäjät suosivat maahanmuuttoa Teidän pillinne mukaan.

Suomalaiset pelkäävät Teidän ja yltiöliberaalien kollegojenne myyräntyön kansamme henkisen arvomaailman ja kulttuurisen perinnön tuhoamiseksi, -sekä viime aikoina myös järjettömät talouspäätökset- johtavan maamme tuhoon.

Ymmärtänette, ettei Suomen kansa voi enää pitää Teitä ystävänään, vaan pikemminkin häpeän aiheena.

Bilbo

Enempää ei enää voi tuossa positioissa osoittaa arvostelukyvyttömyyttä ja tilannelukua. Samat virheet toistetaan kuin muualla Euroopassa - suosittelen heille lämpimästi tutustumaan realimaailman ulkomaalaisasioihin. Siis mitä väkeä sosiaaliturva houkuttaa ja kuinka turhautuneita kautta kentän ollaan.

Poliitikkojen rasismi ulostulot ovat säälittäviä - samaa tekopyhyyttä ja verorahojen hassausta jota muutama ministeriö edustaa. Kunhan nyt jotain on lätistävä lämpimikseen, yleisen arvomaailman nimissä. Arvomaailma - miltei pelkkä kulissi- jonka rationaalisuuden moni kyseenalaistaa. Tässä asiassa ei tarvita ohjauspolitiikkaa. Katainen, sittenkin vha demari sokeata taluttamassa.

Jukka Mikkola

Vuonna 2008 Katainen totesi haastattelussa, että Suomi tarvitsee 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2025 mennessä, mikäli työvoimapula pyrittäisiin ratkaisemaan ainoastaan korvaavalla työvoimalla. Muutto on voimaperäisesti täydessä käynnissä ainakin pääkaupunkiseudulla, kun katsoo Helsingin katukuvaa. Varsinkin Saharan eteläpuoleinen väestö näyttää olevan hyvin edustettuna. Onko tässä mitään tolkkua? Katainen on usein esiintynyt julkisuudessa salkun kanssa. Mihin on kadonnut tolkku?

Mitä maahanmuuttoon tulee, niin minun on todettava, että presidentti Mauno Koiviston yksi hienoimmista päätöksistä oli sallia inkeriläisten (suomalaisten) paluumuutto takaisin Suomeen. Inkerinsuomalaisista suurin osa asui siellä ennen Venäjän vallankumousta passilla ja oli samaan aikaan kirjoilla kotiseurakunnassaan Suomessa. Passi uusittiin vuosittain Pietarin Suomen passivirastossa. Professori Max Engman on tehnyt aiheesta väitöskirjan.

Suosittelen Hesaria tekemään seuraavan gallupin realismista.

joukahinen

ja siitä ei kansa pidä. Ei mitään järkeä ottaa vastaan rintamakarkureita afrikan sarvesta Suomeen. Esi-isät kääntyilevät haudoissaan kun sotien ja taisteluin verellä puolustettu itsenäinen Suomi poljetaan poliitikkojen toimesta rapaan. Kaiken maailman kansanmurhaajat saavat turvapaikan Suomesta. Suomi kyllä tarvitsee koulutettua työvoimaa mutta kouluttamattomille tulijoille ei mitään käyttöä, aivan turha rasite pienelle valtiolle. Järkeä maahanmuuttoon, sitä kaivataan ja sitä ei Halosella ei Kataisella ole.

LT

Kataiselle niin rakas Tolkun Suomi palaa takaisin heti kun toiselle presidenttikierrokselle saadaan luotsattua kaksi Nato-myönteistä ehdokasta. Natomyönteinen Niinistö ja natokritiikitön Lipponen takaisivat ettei aiheesta keskustella presidentinvaalien toisella kierroksella. Nato-vastaiset Väyrynen ja Soini pitää pelata siis pois aukomasta päätään Natosta.
Erityisesti Soinia pelätään ja siksi juonittelu häntä vastaan on jo käynnistetty. Kun Soini on saatu keilattua erilaisin gallupein toiselta vaallikierrokselta, onkin Kataisen Suomi taas "tolkuissaan". Ja, Suomi ennen pitkää Natossa.
Hesarissa uskotaan yhä, että kansan tahtoa voi ja saa muokata mieleisekseen. Edellinen epäonnistuminen Perussuomalaisten suhteen ei näytä vähentäneen taistelutahtoa. Strategia näkyy olevan entisenlainen ja into suuri.
Hesari on jo vuosikymmeniä toiminut Naton puhemiehenä ja yrittänyt naittaa Suomi-neitoa Natolaan. Neito ei kuitenkaan ole ollut asiasta innostunut. Niinkuin ei olisi ollut eurostakaan, johon se ohi perustuslain uitettiin tunnetuin seurauksin. Hesarin myötävaikutuksella tietysti. Onneksi saamme sentään Hesarista piittaamatta äänestää mieleistämme presidenttiehdokasta, olipa se sitten natomyönteinen tai natokielteinen.

gerhouggonen

... että kataislainen korruptiopolitiikka saa jatkua.
... että meistä tehdään EU:n reunaosavaltio, joka alle prosentin väestöosuudella vastaa Kreikan, Italian, Slovenian ja kenen vaan tahtoo veloista.
... että todellisuudessa hyvinkin marginaalinen rasismin uhka peittää alleen järkyttävät talouspoliittiset virheet, joita tietämätön Kataisen hallitus on tekemässä sitouttamalla Suomen näkymättömissä olevaan tulevaisuuteen velkavankeuteen.
... että arvojohtajapvesidenttimme on sekoittanut rasismin, fasismin ja vasismin ja sekaannuksissaan löytänyt Erkon Pravdan avulla syyllisiksi persut. Rasismi koska persut.

Sen sijaan en pelkää ulkomaalaisia, muun värisiä tai toisin uskovia ihmisiä. Yksilöitä voi pelätä tai vaikka halveksiakin ominaisuuksiensa tai tekojensa perusteella, Halonen ja Katainen nyt pari mainitakseni. En silti pidä kaikkia suomalaisia noin selkärangattomina.

Ed Göran

Väestö on keskimäärin yhtä tolkullista tai tolkutonta kuin ennenkin, mitään mainittavaa muutosta suuntaan tai toiseen ei ole tapahtunut.

Poliitikot sen sijaan aina vaalien lähestyessä, nousu- tai laskukauden saapuessa, tai kansainvälisen kokouksen alla, menettävät yleensä järkensä/tolkkunsa ja aloittavat tuulen suuntaan taipumisen jonka kansa aina maksaa.

joukahinen

rkp-kåkoomuksen isänmaallisuus, ei enää rippeitäkään jäljellä. Globalisaatiohypetyshöpötys paistaa läpi kaikista puheenvuoroista. Kansallisvaltiot halutaan hävittää vimmaisella idealistisella maailmanrauha ja solidaarisuus utopialla. Harmaa talous jyllää , rikkaat rikastuu, köyhät suomalaiset köyhtyy, keskiluokka kuolee. Fantsua jyrki-boy.

Piski Uskii

-ovat heränneet ties mistä unesta. Hyvä havaita, että ottavat edes kantaa asioihin, samantekevää missä, miten milloin. Tiedämmepähän ainakin, että ovat tolkuissaan ja virkaansa hoitamassa.
-vähän monimielisesti sanottuna -pois pahanteosta.

Luultavasti tätä "rasismikeskustelua" vaivaa, mainitut päättäjät mukaan lukien, vakiintumaton asioiden ja ilmiöiden käsitteistön syvä erimielisyys.
Vasta ns. vahvan maahanmuutettujen aallon myötä itsetekoiset ihmisoikeuksien... ja inhimillisyyden moraalihurskastelijat ovat havahtuneet ja sotkeneet kansan syvien rivien huolen leivän ja kalojen riittävyydestä yhdeksi rasismikeskustelun rahvaan syyllistämisen negaatiomössöksi. Keskusteluun järkevillä -perustelluillakaan- argumenteilla on vaikea osallistua ilman, että rasistileima hönkii niskaan.
Kun se edes johtaisi johonkin rakentavaan ja parempaan!

Oikeastaan "rasismikeskustelun" taustalla velloo kansan, keskustelijoiden syvä perusteltu huoli maamme sosiaalipolitiikan rakennelmien kestävyydestä.
Tosiasia lienee -mitä enemmän jalkoja pöydän alla, sitä enemmän leipää ja kaloja on oltava pöydässä!

Tom B

Halosen ja Kataisen mielestä rasismi on kaikkein suurin ongelma tällä hetkellä Suomessa! Entä asuntopula? Entä vanhustenhoito? Entä terveydenhoito? Entä työttömyys? Nekö tarkeavat itsestään kun rasismi häipyy?
Toisaalta Soinin mielestä kaikki muuttuu hyväksi ja ongelmat ratkeavat itsestään kun markka saadaan takaisin ja pakko-ruotsi pois!
Halonen, Katainen, Väyrynen, Soini tai kuka tahansa poliitikko, kaikki samanlaisia paskapuhujia ja mitään aikaansaamattomia!

KEKKONEN, TULE TAKAISIN KAIKKI ON ANNETTU ANTEEKSI!

Akimonkkonen

Jos islam alkaa vaikuttamaan lempeältä ja ihmistä arvostavalta uskonnolta, täytyy syödä jotain hallusinogeenista. Sieniä tms.

Islamin perustaja, profeetta Muhammed totesi; "Jos joku vaihtaa islamin uskonsa, niin tappakaa hänet" (Sahih Bukhari 9:84:57). Tätä hän ei kuitenkaan soveltanut itseensä, salliessaan monijumalaisuuden arabiruhtinaille, siinä pelossa, ettei hänen kaulaansa katkaistaisi.

Ihmisen arvostuksesta islamia ei voi syyttää, ainakaan naisten, riittäähän jo ruoan pohjaanpolttaminen avioeroon ja sen jälkeen nainen on hylkiö yhteiskunnassa. Lasten asema on vieläkin huonompi; profeetta nai 6 vuotiaan Aishan ja tämän ollessa 9, avioliitto sai täytymyksensä. Ajatolla Khomeini puhui aikoinaan niinkin levottomia, kuin; "mies voi saada tyydytyksen niinkin nuoresta tytöstä, kuin vauvaikäisestä". Varsin lempeää!

ErkkiS

Erikoista on että Katainen syyttää siitä kansaa. Todellisuudesta vieraantuneet kataiset eivät ymmärrä tavallisen kansan ahdinkoa, koska eivät elä samassa maailmassa. Meno on kuin Neuvostoliiton viimeisinä päivinä: ihmetellään miksi kansa mellakoi vaikka oikeaoppisesti laaditut mielipidemittaukset ja tilastot osoittavat että kansa on tyytyväistä!

Kiikunsuora

Nyt tarvitaan uusi poliittinen voima, joka seisoo valkoisen Suomen perustalla, pitää kansallisista eduista kiinni ja on samalla aktiivinen toimija Euroopassa. Siihen eivät kuulu Kataiset eivätkä Halla-ahot. Se tulee muodostumaan Kokoomuksen ja perussuomalaisten riveistä. Se tulee irrottamaan Suomen rahaliitosta ja takaa Suomen turvallisuuden Naton jäsenenä. Se pitää rajat auki humanitaariselle, kontrolloidulle maahanmuutolle, ja ottaa vastaan rehellisiä ja työtätekeviä maahanmuuttajia. Rikolliset ja loiset karkoitetaan.

Näin sen on mentävä!

Salon Petri

Toivottavasti pääministeri Katainen ja presidenttiehdokkaat näyttävät tasavallan presdentti Halosen rohkaisemana esimerkkiä. Astumalla avoimesti katu- ja ruohonjuuritason yleisön tentattaviksi. Ilman etukäteisrajauksia.

Näin syntyvässä avoimessa ja raikkaassa ilmapiirissä päästään sitten purkamaan niitä patoutumia, joita päättäjämme ovat omilla toimillaan ja vaikenemisellaan vuosikymmenten ajan Suomeen synnyttäneet.

Esimerkiksi kokoomuksen isänmaallisen siiven Jorma Jaakkolan ajankuvaraportit Suomen EU:iin liittymisen vaiheista ovat hyviä uuden mahdollisuuden siemeniä.

"Erikoiset keskustelutilaisuudet Euroopan tulevaisuudesta jatkuvat"
http://suomi2017.wordpress.com/2011/11/04/erikoiset-keskustelutilaisuude...

Vierailija

Silloin aikoinaan myös Saksassa, vasemmisto ja kommunistit tappelivat keskenään ja heidän vaikutusvaltansa romahti, seurasi köyhien ja työttömien äänestäjäkato aivan muuhun puolueeseen, loppu onkin sitten historiaa.

gerhouggonen

Kokoomus on työväen puolue, on se. Pakkohan sen on olla, sanotaanhan se mainoksessakin. Ja sitä paitsi vastakkainasettelun aika on ohi, olemme siirtyneet käytännössä yksipuoluejärjestelmään, joskin tämä tarkoittaa sitä, että noin kolmannes eduskuntavaaleissa annetuista äänistä käytännössä mitätöitiin, jotta päästiin suotuisaan lopputulokseen.

Kokoomus (tai siis kokoomuksen taustavoimat) nimenomaan hyötyy noista hyödyllisistä idiooteista, näkyvimpänä heistä Katainen. Ei kai kukaan oikeasti usko, että Katainen keksii itse noita älyttömyyksiään? Johan tuon näkee pojan ulkonäöstäkin että kyseessä on vatsastapuhujan nukke.