Maanantai 20.5.2019

Ruotsalainen perussuomalaisista: ”Edes meidän rasistimme eivät ole näin tyhmiä”

Luotu: 
16.11.2011 17:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Lisa Bjurwald kuvaa reportaasimaisessa kirjassaan äärioikeistolaisten puolueiden nousua Euroopassa. Hänen mukaansa se on muuttanut koko Euroopan ilmapiiriä rasistisemmaksi.

Faktakulma

Lisa Bjurwald on tukholmalainen toimittaja, joka on työskennellyt mm. rasisminvastaisessa Expo-lehdessä. Hänen kirjansa "Euroopan häpeä: Rasistien voittokulku" julkaistiin keskiviikkona suomeksi (Art House).

Kirjassaan Bjurwald tuo esiin erilaisten rasististen puolueiden ja ryhmien yhteneväisyyksiä ja eroja. Hän on haastatellut kirjaansa varten suuren joukon äärioikeiston kannattajia ja vastustajia sekä asiantuntijoita ympäri Eurooppaa.

Euroopan äärioikeistoa tutkinut ruotsalaistoimittaja Lisa Bjurwald on hämmästynyt. Hän on tarkkaillut suomalaista politiikkaa perussuomalaisten vaalimenestyksen jälkeen ja huomannut, että  perussuomalaisten kansanedustajien suusta pääsee yhä jatkuvasti ala-arvoisia, rasistisia lausuntoja.

Tänään Suomessa kirjaansa esitellyt Bjurwald oli ehtinyt kuulla myös kansanedustaja Pentti Oinosen homokammoisen kommentin. Bjurwaldin mielestä on uskomatonta, että perussuomalaisten  ”vulgaareille lausunnoille” ei näy loppua.

–Ruotsidemokraatit olisivat voineet sanoa näin silloin, kun he vielä olivat uusnatsiryhmä. Mutta he eivät missään tapauksessa olisi näin tyhmiä enää nykyisin, Bjurwald päivittelee Uuden Suomen haastattelussa.

–Perussuomalaiset todistavat kerta toisensa jälkeen, että he hyväksyvät rasismin.

"Tyypillinen muukalaisvastainen puolue"

Bjurwald kuvaili Suomen eduskuntavaalien jälkeen perussuomalaisia tyypilliseksi eurooppalaiseksi muukalaisvihamieliseksi oikeistopuolueeksi. Tämä käsitys on hänen mukaansa vain vahvistunut puolen vuoden aikana.

Rasismin vastaiseen taisteluun erikoistuneen Bjurwaldin mukaan tämän todistavat Oinosen ja Teuvo Hakkaraisen kaltaiset kansanedustajat puheillaan ja puolue itse reaktioillaan kansanedustajien puheisiin. Hakkaraiselle annettua varoitusta ja Jussi Halla-ahon kahden viikon määräaikaiserotusta Bjurwald pitää näennäisinä toimenpiteinä.

–Timo Soini toimii tyypillisesti [muiden Euroopan populistipuolueiden tapaan] sanoessaan, että perussuomalaiset ei hyväksy rasismia. Mutta he hyväksyvät – muuten nämä edustajat saisivat potkut puolueesta, sanoo Bjurwald.

Kun kovia ratkaisuja, ”uhrauksia”, tehdään, ne kohdistuvat vähäisempiin hahmoihin. Tähän kastiin menee Bjurwaldin mielestä esimerkiksi natsisympatioistaan kiinni jääneen eduskunta-avustaja Ulla Pyysalon eroilmoitus.

–Se  kertoo kahdesta asiasta. Ensinnäkin tilanne on Suomessa sama kuin muuallakin Euroopassa: äärioikeistolaisia mielipiteitä omaavat ihmiset hakeutuvat puolueeseen, koska se on paras vaihtoehdoista, vaikka ei olekaan riittävän radikaali. Sama koskee Ruotsidemokraatteja: uusnatseja tukevat ihmiset kannattavat sitä, koska se jakaa ainakin jotkut heidän maahanmuuttovastaisista näkemyksistään, Bjurwald vertaa.

”Täytyy miettiä, miltä nyt tuntuu olla homo Suomessa”

–Toiseksi hän [Ulla Pyysalo] oli vain avustaja, jonka menettämisellä ei ole merkitystä puolueelle.

Vähemmistöjen syrjiminen täytyy tuomita

Bjurwald painottaa ”Euroopan häpeä” -kirjassaan, kuinka tärkeää on vähemmistöjen kannalta, että ympäröivä yhteiskunta reagoi voimakkaasti rasistisiin ja syrjiviin lausuntoihin. Esimerkiksi Pentti Oinosen lausuntoon.

–Vähemmistöille täytyy viestiä, että tällaista ei suvaita, sanoo Bjurwald.

–Ymmärrän, että halutaan pitää parlamentin ilmapiiri mukavan diplomaattisena, mutta täytyy miettiä, miltä nyt tuntuu olla homo Suomessa. Jos tällaisia asioita voi sanoa, eikä mitään tapahdu, se  antaa viestin, että nämä lausunnot hyväksytään Suomessa.

Rasistiset lausunnot täytyy Bjurwaldin mielestä tuomita yhä uudestaan ja uudestaan. Sen taakse ei voi vetäytyä, että ”kaikki tietävät, miten he ajattelevat”.

Bjurwaldin mielestä perussuomalaisten raivostuminen presidentti Tarja Halosen viikonlopun lausunnosta osoittaa, että ”he eivät kestä totuutta itsestään”. Halonen totesi viikonloppuna Helsingin Sanomien tekemän rasismigallupin perusteella, että itsessään rasismia tunnustavat ihmiset ovat äänestäneet perussuomalaisia. Gallupin perusteella puolueen äänestäjien joukossa oli muita enemmän ihmisiä, jotka kokivat itsensä rasisteiksi.

Bjurwald myöntää olevan hyvä, että maahanmuuttovastainenkaan puolue ei halua tunnustautua rasistiseksi, koska se kertoo yhteiskunnan rasisminvastaisesta ilmapiiristä. Hän kuitenkin toteaa haastatelleensa koko joukkoa äärilaidan uusnatseja, jotka kiistävät tiukasti olevansa rasisteja.

–Ei sillä ole väliä, mitä he sanovat, vaan sillä, mitä he tekevät.

Bjurwald ei usko, että negatiivinen julkisuus vaikuttaa juurikaan perussuomalaisten suosioon. Eurooppalainen äärioikeisto on hänen mukaansa katsonut jopa Norjan joukkomurhan hyväksi julkisuudeksi liikkeelleen.

Pieniä merkkejä populistien suosion kääntymisestä

Saksan äärioikeiston tekemäksi epäillyn murhasarjan lisäksi Euroopasta on viime aikoina kuulunut myös uutisia, joiden perusteella muukalaisvastaisten puolueiden suosio voi olla kääntymäisillään laskuun. Maahanmuuttovastaiset puolueet ovat kärsineet pieniä vaalitappioita niin Tanskassa, Norjassa kuin Sveitsissäkin.

Bjurwaldin mukaan Euroopalla ”on toivoa”. Silti esimerkiksi Tanskan tilanne osoittaa, että populistipuolueet vaikuttavat, vaikka niiden asema eduskunnassa heikkenisi: Tanskan uusi vasemmistojohtoinen hallitus on ilmoittanut jatkavansa edellisen hallituksen äärimmäisen tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Bjurwaldin mielestä muiden puolueiden tulee haastaa populistipuolueiden syrjivät lausunnot ja teot. Esimerkiksi perussuomalaisten kokoista puoluetta ei voi ”eristää” kokonsa vuoksi, mutta ei myöskään siksi, että puolueen virallisista linjauksista ei suoranaista rasismia löydy.

–Täytyy toivoa, että äänestäjät huomaavat, ettei näiden puolueiden luoma ilmapiiri ole hyväksi kenellekään. Muiden puolueiden täytyy tuoda esiin positiivinen vaihtoehto.

Faktakulma

Lisa Bjurwald on tukholmalainen toimittaja, joka on työskennellyt mm. rasisminvastaisessa Expo-lehdessä. Hänen kirjansa "Euroopan häpeä: Rasistien voittokulku" julkaistiin keskiviikkona suomeksi (Art House).

Kirjassaan Bjurwald tuo esiin erilaisten rasististen puolueiden ja ryhmien yhteneväisyyksiä ja eroja. Hän on haastatellut kirjaansa varten suuren joukon äärioikeiston kannattajia ja vastustajia sekä asiantuntijoita ympäri Eurooppaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

pogens

Kun vanhojen rakenteiden ylivalta murtuu, sotivat vanhat rakenteet uusia tuulia vastaan - usein valheellisesti, kuten tässäkin. Perussuomalaiset eivät ole rasistinen puolue, eikä edes Teuvo Hakkarainen, jota en missään arvossa pidä, ole varmaankaan rasisti. Hänen mauton vitsailunsa ei ole toki sopivaa käytöstä kansanedustajalta. Kaikki ei silti ole, kuten Pravdassa sanotaan.

Perussuomalaiset ovat puutteistaan huolimatta ainoa realistinen vaihtoehto, koska:
-He eivät kannata talouden uhraamista EU-integraation alttarilla.
-He eivät kannata Schengen alueen laajentamista, josta seuraisi lisää edesmenneen Kalasataman romanileirin kaltaisia ilmiöitä.
-He eivät kannata hallitsematonta maahanmuuttoa.
-He eivät kannata jalkaväkimiinoista luopumista.
-He eivät kannata pakkoruotsia tai ruotsinkielisen vähemmistön erityiskohtelua, kuten eivät minkään muunkaan etnis-kielellisen ryhmän.
-He haluaisivat pitää päätösvallan lähellä ihmistä, kunnallisella ja valtiollisella tasolla, kun taas muilla puolueilla on mielihaluja siirtää päätösvalta Brysseliin. Tämä johtunee usein poliitikkojen pyrkyryydestä Belgian lihapatojen ääreen.
-Eturyhmät eivät sanele heidän politiikkaansa, kuten on tapana muissa suurissa puolueissa.
-He haluaisivat tukea Start up -yrittäjyyttä samaan tapaan kuin demaritkin.

Peccavi

Perussuomalaiset on äärioikeistolainen populistipuolue, joka hyväksyy rasisteja jäsenikseen. Kaikissa Euroopan valtioissa kansa pitää omaa äärioikestolaista populistipuoluetta "erikoislaatuisena" ja hyväksyttävänä. Muualla on toisin.
Perussuomalaiset ovat muutenkin haitallinen vaihtoehto Suomelle, koska:
- Ovat valmiita hylkäämään Euron ja EU:n; Hyvinvointimme peruskivet.
- He eivät kannata Schengen laajentumista vaikka sillä ei ole mitään tekemistä Kalasataman romanileirin kaltaisten ilmiöiden kanssa.
- Vastustavat maahanmuutooa, vaikka se on hallitsematonta vain siltä osalta ettemme saa rekrytoitua tarpeeksi ulkomaalaisia tänne kylmään pohjolaan. Tarvitsisimme Afrikan sarveen rekrytointipisteen.
- Kannattavat maamiinoja, joilla ei ole mitään tekemistä nykyaikaisen sodankäynnin kanssa. Venäläiset tulisivat moottoriteitä pitkin ajellen Helsinkiinn, eikä kukaan heitä estäisi, ellemme liity NATOon.
- Ovat valmiita polkemaan ihmisoikeuksia puhuen samassa lauseessa "pakko"ruotsista tai vähemmistöistä yleensä.
- He eivät ymmärrä, että tarvitsemme demokraattisen Euroopan Unionin liittovaltion.
- Vain puolue-eliitin oma etu ajaa heidän politiikkaansa.
Jos he onnistuvat pääsemään valtaan, ei yrittäjyydellä ole mitään merkitystä Suomessa. Voisimme kaikki tehdä paperia käsin ja myydä sitä polkuhintaan maailmalle. Siitä ei paljon jää, mutta ***kele päätämme ainakin itse valuutastamme...

heikkiL

Valitettavasti aikani ei riitä jokaisen kohdan piikittelyyn, mutta vastaa vaikka ensin näihin.

"Perussuomalaiset on äärioikeistolainen populistipuolue"
Mikä tekee persussuomalaisten ideologiasta oikeistolaisen?

"Ovat valmiita hylkäämään Euron ja EU:n; Hyvinvointimme peruskivet"
Tässä on euroopan velkakello: http://www.economist.com/content/global_debt_clock selitä miksi niiden maiden talous kasvaa, jotka eivät liittyneet euroon (1999).

"He eivät kannata Schengen laajentumista"
Miten tämä eroaa hallituksen kannasta?

"Vastustavat maahanmuutooa" (kirjoitusvirhe?)
Eivät vastusta, vaan haluat kehittää. Esimerkiksi Kanadan malliin, jonka asiantuntijoita kukaan hallituspuolueen jäsen ei kuunnellut. Selitä miten perussuomalaisten politiikka estäisi työperäisen maahanmuuton?

Peccavi

Ensinnäkin äärioikestolaisen PeruSSuomalaisten puheenjohtaja ei tuominnut puoluejäsenistönsä rasismia vaan hyökkäsi itse tutkimusta vastaan. Kovin raukkamaista!

Euro ja Euroopan Unioni on ollut siunaus Suomelle. Koko hyvinvointiyhteiskuntamme perustuu siihen. Ilman Euroa olisimme Unkarin tiellä hirveässä kurimuksessa. Devalvointi on palkkojen laskemista. Voimme kyllä laskea palkkoja ilman devalvaatiotakin, jos sitä nimenomaan haluat markalla.
Meillä muuten menee paremmin kuin vaikka Ruotsilla:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/04/5-vaitetta--nainko-s...

Tanska taas kuuluu EMUun ja siellä Euron ilmentymä vain on Kruunu. Hyvin menee sielläkin.

Hallitus kannattaa Schengen-laajentumista.

Persut nimenomaan vastustavat kaikkea esittämättä mitään vaihtoehtoa. Kanadan mallilla emme saa ikinä esimerkiksi Somaliasta tarvittavaa 10000 maahanmuuttajaa vuodessa. Kuinka Perussuomaliset aikovat rekrytoida Afrikan sarvesta väkeä Suomeen? Kerro ratkaisu. Toki muualtakin voisimme yrittää saada väkeä, mutta mistä? Mitään vaihtoehtoja ei ole esitetty.

PapaRomeo

työpaikkoja. Mutta mistä niitä tulee kun Suomen hallitus tekee kaikkensa yrittäjä epäystävällisyyden lisäämiseksi sekä vero yms maksupolitiikallaan suorastaan karkottaa yrityksiä pois Suomesta.

Suomi on uhraa energiaveroihin teollisuutensa. Viherpiperrrysmaksut romuttavat teollisuuden toimintamahdollisuuksia ja tekevät maastamme niin sikamaisen kalliin ettei täällä pärjää kuin julkinen toiminta.

Miksei Satu Hassi puutu Napolin jäteongelmiin ja siellä rehottavaan totaaliseen ympäristön tuhoamiseen? Syy tietysti yksinkertainen. Ei uskalla. Toisaalta häntä äänestää Suomalaiset viherpipertäjät joille rikkidirektiivit ovat mannaa.

Vihreys on populismissaan aivan omaa luokkaansa kun ei puututa todellisiin ongelmiin vaan naurettaviin marginaalisuuksiin josta hyötyy vain Hassi itse tulemalla uudelleen valituksi huippu virkoihin.

pogens

Olen opiskellut kansantaloustiedettä yliopistossa, enkä voi siten oikein yhtyä tuohon "EU - hyvinvointimme perusta" -ajatukseen. Perussuomalaiset eivät vastusta maahanmuuttoa, ainoastaan vastaanottavalle yhteiskunnalle haitallista laajamittaista humanitaarista maahanmuuttoa. Maamiinoista kanssasi erimieltä on muun muassa puolustusvoimat. EU:n vapaa liikkuvuus on mahdollistanut romanileiri-ilmiöt, samoin kunnallisella tasolla vasemmistoanarkismin hiljainen hyväksyntä - Schengen laajentumisen seurauksia jokainen voi miettiä itse. Liittovaltiot ovat useimmiten epädemokraattisia ja keskusjohtoisia. Muutenkin teesisi ovat vääriä, mutta on tässä vähän muuta tekemistä, joten en jaksa tämän enempää kirjoittaa.

Perussuomalaiset ei ole äärioikeistolainen puolue, vaikka eduskuntaryhmässä muutama on kyllä esittänyt täysin ala-arvoisia mielipiteitä seksuaalivähemmistöistä.

Berserk

tyhmiä mitä tyhmiä. Persujen jopa kansanedustajien apulainen ja paikallispomo liittyvät natsijärjestöön. Toinen kertoo syyksi hakkaraiset eli saatanan kovan kännin. Toinen- tyttö taas vetosi persulaisuuteensa eli tyhmyyteensä ja yksinkertaisuuteensa.
Paikallispomo väitti eronneensa seuraavana päivänä ja liittyneensä persuihin ankarassa krapulassa. Tyttönen taas ilmoitti eroavansa jos hänelle järjestetään uusi työ.

Mitähän 300 000 suomalaiselle Ruotsiin siirtolaiseksi lähteneelle ja heidän perheilleen pitäisi kertoa. Terveisiä Soinilta ja Halla-aholta että alkaakahan kalppia sieltä.

Matti O Koskela

Hiljennähän nyt hiemen valehteluasi.
"Toinen- tyttö taas vetosi persulaisuuteensa eli tyhmyyteensä ja yksinkertaisuuteensa."
Tyttö hakemuksta värkätessään oli vielä Kepun jäsen, eikä kait toiminut järjestössä päivääkään.

"Mitähän 300 000 suomalaiselle Ruotsiin siirtolaiseksi lähteneelle ja heidän perheilleen pitäisi kertoa. "

Perse'eltä, vai mikä olit, en kaipaa ensimmäistäkään höpinääsi, ole ihan huoleti. Itse kuuluin em suomalaisiin. Käytännössä jokainen meistä meni sinne tekemään oikeata työtä. Jokainen meistä maksoi asumisensa ja elantonsa ihan itse.

Kun työtä kotimaassamme alkoi löytymään palasimme isänmaahamme ylpeinä takaisin.
Suosittelisin lämpimästi muuttamaan nykyään sijalleni sinne Ruåtsiin. Enää kun sielläkään mamujen ei tarvitse tehdä työtä, toisin kuin aikoinamme. Teillä Persufoobikoilla olisi täysi oikeus mennä siipeilemään tekemättä työtä, senhän te hallitsette.

näkkäläjärvi

Alkaa vaikuttaa siltä, että näitä historian kaikuja näkyy ja kuuluu kaikilta kuppikunnilta yhä painokkaammin julkituotuina.

Mitä muuta tämäkin on kuin tilattua ja tuputettua propagandaa, joka kohdistuu väärin äänestäneisiin suomalaisiin?

Puoli miljoonaa harhautunutta väärinäänestäjää aiheuttaa suurta huolta sivistyneessä sosialidemokraattisessa naapurissa, jossa kaikki on hyvin tai hyvin hienosti.

joonathan

Suomalaiset asuivat vielä havumaijoissaan kun ruotsalaiset yrittelivät euroopan valloitusta. No ei se lopulta kuitenkaan mainittavaa menestystä tuonut. Niin suomalaisita osa ei ole vielä päässyt siitä havumajan unelmistaan mihinkään ja pelkäävät ja kauhistelevat jokaista erinäiköistä ihmistä kuin he. Äyskentelevät kuin arka eläin kaikelle uudelle. Oppivat he muutaman vusituhannen päästä, että maailmassa on muitakin kuin he ja, että tämä maailma on hieman vanhempi kuin raamattu sanoo. Vaikka tämä onkin iskotettu heille ihan saarnamiehen suusta. Usko on heille vakava asia kun he kokouksisaankin huutavat hurmoksissaan johtajansa nimeä. Kyllä se evoluutio heihinkin osuu. Olkaa heille ymmärtävisiä. Kyllä euroopassa heidänlaisiaan tarvitaa ja ajanmyötä vielä tietävät muuallikin eläämää olevan. Jopa heidän kuppikunnissaankin siitä aletaan keskustelemaan.

Kommentteja

Taitaapi tosiaan olla noin. Ruotsalaisen esittämä lausunto, jossa tämä leimaa jonkun suomalaisryhmän "tyhmemmäksi" kuin vastaavaa poliittista suuntausta edustava ruotsalaisryhmän edustajat ovat, on kansalliseen alkuperään pohjaavana tyhmyysväitteenä vielä lisäksi kai ainakin jonkun rasismin määritelmän mukaan rasistinen väite. Sen totuudenmukaisuudesta en osaa sanoa, kun en ruotsalaista (enkä suomalaista keltaisen lehdistön keskinäistä) keskustelua ole seurannut, enkä tiedä ruotsalaisten enkä suomalaisten "tyhmyyden" tasoa.

Jäin kuitenkin miettimään sitä, mihin Bjurwald lausuntonsa ylipäätään perusti. En ainakaan löytänyt mitään merkkiä siitä, että hän taitaisi suomen kieltä (jolla kielellä Perussuomalaiset kai lähinnä ovat kommunikoineet). Perustuiko kommentti vain toisten journalistien teksteihin - vai onko Bjurwald tutustunut Perussuomalaisiin henkilökohtaisesti, ja sitä kautta osannut määritellyt heidän tyhmyytensä tason?

Tepeteus

Perussuomalaiset eivät olekaan rasisteja tai äärioikeistolaisia, joten he eivät ole samanlaisia kuin Ruotsin rasistiset äärioikeistolaiset.

Kuka ruotsalainen toimittaja julkaisi keväällä Perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen uutisen että perussuomalaiset haluavat kieltää ruotsinkielen kouluissa! Sama uutinen valui BBC:n nettisivuille asti ja BBC joutui sen häpeäkseen oikaisemaan! Voiko valheellisempaa uutista Suomesta välittää.

Ei ihme jos ruotsalaisen toimittajan ennakkoasenne perussuomalaisiin on tuollainen, hän tietysti välittää uutiset sen katsantokantansa mukaisesti maailmalle.

Penttijuhani

sanoo, etteivät heidän (Ruotsin) rasistit "ole näin tyhmiä," siis yhtä tyhmiä kuin metsistään kaupunkiin ja politiikkaan yllättäen tulleet "perussuomalaiset," jotka ihmettelevät suut avoimina "neekereitä" ja "homoja," lesboista puhumattakaan. Kotona kun runkattiin lammasta tai koiraa, muttei sen kanssa tanssuihin menty.

Mutta Suomi on aina ollut kaukana Ruotsista, tai jopa sen alapuolella, ml. näissä rasismijutuissa. Kun ruotsalaiset, aikoja ennen Hitleriä, vakuuttuivat geneettisestä ylemmyydestään, ja ovat siitä yhä vakuuttuneita, niin Suomessa puuhattiin yhä oman kielen ja perusoikeuksien kanssa. Ja kun ruotslaiset ja tanskalaiset, saksalaisetn kanssa, halusivat varmistaa geneettisen puhtoisuutensa perustamalla sitä varten suljettuja siirtokuntia Etelä-Amerikkaan, niin suomalaisiet muuttivat sinne vain maata saadakseen.

Ja suomalaiset eivät koskaan kelvanneet Hitlerin kunniavartioihin, jossa paikat oli varattu ruotsalaisille ja tanskalaisille. Kismittäähän se yhä. Bjurwald voisi ehkä täydentää juttuaan, ml. lisäämällä kappaleen suomalaisten asemasta Suomessa, ent Ruotsin siirtomaassa. Nyt se on hiukan pinnallinen, pop-höpöttelyn tasolla.

Berserk

Suomen maakunnista valittiin runsaasti edustajia Ruotsin säätyvaltiopäiville.
Kaikista säädyistä matkusti Ruotsiin satoja kun valtiopäivät kutsuttiin koolle. Eikä vain aatelisia vaan talonpoikaisäädystä myös. Talonpoikaissäätyyn pääsyksi riitti että omisti muutakin kuin tuulenhuuhtoman perseen ja maksoi maastaan veroa.
Riksdagen nimeä käytettiin 1540 jälkeen Kustaa Vaasan aikana.
Väitän että joka ainoasta Suomen åpitäjästä on vuosien saatossa joku matkustanut Tukholmaan valtiopäiville.

muuan

Suomessahan on puhuttu yhteiselon aikaisesta maasta Ruotsi-Suomena. Vaikka tälle epäviralliselle nimitykselle voi löytää joitakin perusteita, niin ei se kovin luotevalta tunnu. Koko valtiosta olisi minusta parempi käyttää nimitystä "Ruotsin valtakunta".

Mutta yllätyksekseni huomaan nyt, ettei nimitys ole entisessä emämaassakaan tuntematon. Ruotsin keskuspankin ja erään kustantamon yhdessä viime vuonna julkaisemassa tilastoteoksessa "Exchange Rates, Prices, and Rates 1277-2008" puhutaan näkyvästi ajalta ennen vuotta 1809 valtiosta tai maasta nimeltä "Sweden-Finland". Tällöin tarkoitetaan koko aluetta ilman tarvetta erottaa noita kahta osaa tilastoissa toisistaan. Ratkaisu on siis ilmeisesti periaatteellinen.

"The term Sweden-Finland is sometimes used to describe the kingdom of Sweden from the Kalmar Union up to the Napoleonic wars." (s. 134)

salakankee

"Umeån tai Kalixin seutu sekä Suomi Affenanamaa mukaan lukien Venäjää, eikö?"

"Suomen" länsiraja vedettiin ensimmäisen kerran Suomen sodan jälkeen ja sen rajan taakse jäivät suomea puhuvat tornedalingarna, jotka eivät koskaan ole siis olleet tsaaarin alamaisia!
Onko kysymys jostakin historian kulun väärinymmärryksestä vai mistä?

Samuli Riesto

On siellä ainakin ollut Lahja Exner(sos.dem.) Boråsista vuosina 1981-1994. Syntynyt Suomessa ja mennyt jollekin vaatetehtaalle töihin niin kuin monet muutkin suomalaiset siirtolaiset.
Olen jutellut hänen kanssaan muutamia kertoja Ruotsissa oloni aikana.
Taitaa siellä istua nytkin Suomesta muuttanut edustaja nimeltään Paavo Vallius(sos.dem.).
Muistaakseni on ainakin ollut muitakin suomalaisia edustajia. Näihin en laske Pohjois- Ruotsista kotoisin olevia suomea puhuvia edustajia(riksdagsledamot).

Penttijuhani

Ero oli vain siinä, että ranskalaiset lienee ottivat eduskuntaa vastaviin paikkoihin myös algerialaisia, muita afrikkalaisia. Mutta puhua piti ranskaa.

Tuo termi "siirtomaa" on juriidis-maantietellisesti tässä heikko. Mutta käytännössä se on kuvaava. Ruotsin vanhan geneettisen rasismin mukaan he siis siirtyivvät alemman rodun ja kulttuurin Suomeen sen johtajiksi, hiukan kuin sakemannit yhä Hitlerin alla Venäjälle.

joonathan

Suomea ei vielä silloin ollut. Tosin Pähkinäsaaren rauhassa sillä nimellä tarkoitettiin Viipurinlahden pohjukkaa jota nimitettiin Suomenveden pohjaksi. Suomi nimeä maapaikasta alettiin kutsua vata 1700 vuoden jälkeen Finland nimemeä käytettiin varsinaissuomesta erotuksesti Sveciasta (Sveamammasta) jo 1300 luvulla. Eli kovin vanha nimi ja paikka tämä ei ole. Siirtomaa sai nimensä siirtokunnista joita jo Viikinkit perustivat Amerikkaan.

tarkkailija-vm59

"Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja. Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu olivat yhdistettyinä. Näiden teorioiden äärimmäisissä osissa väitettiin, että ruotsinkieliset ovat rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa.

Freudenthalin ajatukset edustavatkin ajankohdan tietynlaista germanistista henkistä ilmapiiriä ja jopa tieteellistä ajatteluakin. Fennomaanit eivät kannattaneet rotuoppeja. Se on ymmärrettävää, sillä rotuopit luokittelivat juuri suomenkieliset usein muita eurooppalaisia alemmaksi roduksi. Suomenkieliset eivät kuitenkaan yleisesti muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kiistäneet mongolien alemmuutta, vaan pyrkivät vapautumaan mongolin maineesta."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

Lähdetietoa:

Göran von Bonsdorff: Självstyrelsetanken i finlandssvensk politik åren 1917 - 1923, s. 19. , 1950.

Kenneth D. McRae: Conflict and compromise in multilingual societies: Finland, s. 38. Wilfrid Lauriel University Press, 1997.

Aira Kemiläinen: Suomalaiset, outo Pohjolan kansa

Pekka Isaksson & Jouko Jokisalo: Kallonmittaajia ja Skinejä" - Rasismin aatehistoria. Like, 1999. ISBN 951-578-712-2.

salakankee

"kansallisarkiston seiniä" kun sieltä löytyy ihka oikeaa rasismia, kuten kaikista maailman maista! Ruotsi ei ole poikkeus. Ruotsalaisuus sinänsä on jo eräänlainen rasismin tukijalka, koska saksalaiset määrittivät rasismissaan arjalaisuuden (yläluokan) ja siinä ylimpiin rotuihin kuuluivat mm. vaaleat sinisilmäiset skandinaavit. Se on yhä rasite heille! Tahtoivat he sitä tahi ei.

Satunnainen suomalainen

kannattaa muistaa vaikkapa evankelis-luterilaisen kirkomme oma oppi-isä Martin Luther, jonka näkemykset ja kirjoitukset juutalaisista ovat lievästi sanoen radikaalimpia... Eli, esittämälläsi logiikalla voisi sanoa että iso osa suomalaisista olisi siis antisemitistejä?

severisetoinen

Mitähän merkitystä jonkin ihan vauhkolta vaikuttavan ruotsalaisfröökynän huomautuksilla on järkeviin suomalaisiin. Siellähän on monenkirjavat maahanmuutajat ottaneet jo haltuunsa muutamia kaupunkeja. Ja mitä ruotsalaisten seksiasioihin tulee, muistan että jo 50-luvulla Ruotsissa oli siinä suhteessa puurot ja vellit sekaisin.

lucu

Se kertoo jo aika paljon, että ottaisin naapurikseni mieluummin jopa rasistin, kuin tuon kyseisen naisen.

Ensinnäkin, tuon ihmisen kannattaisi hiukan matskustella ja nähdä miten asiat ovat muualla maailmassa. Pohjolassa tilanne on monilta osin koko muuta maailmaa parempi kaikkien vähemmistöjen yms. suhteen - mutta mikään ei tunnu riittävän.

Muutos pitää lähteä ihmisistä itsestään, eivät tällaiset suunsoittajat ketään mihinkään saa muuttumaan.

Toisekseen lähinnä pistää nauramaan nuo henkilön "analyysit" - eli siis hänen omat kirjamuotoon kirjoittamat mielipiteensä.

J.Ryyti

Eikö Suomen paremmisto ja sivistyneistä pärjää Perussuomalaisille ilman ulkomaan apuja:D

Skandaalihan on jo se,että tavallisia työläisiä pääsi eduskuntaan. (ironiavaroitus)

Esim. Teuvo Hakkarainen on pitkästä aikaa ensimmäinen työmies Keski-Suomesta eduskunnassa. Maisterit nyrpistelee nyt nenäänsä.

Ne aikaisemmat esim. Sdp:n Laitinen ja vasemmistoliiton Kangas olivat luottamusmiehiä,jotka oli jo aikoja sitten siirtyneet paperihommiin tehdastöistä.

pur

Mistä lähtien teollisuusyrityksen omistaja on ollut työmies? Hakkarainen kyllä esiintyy ja käyttäytyy kuin työmies, mikä saattaa johtaa harhaan. Riistokapitalisti on kuitenkin kyseessä, ja pahinta sorttia - eduskunnassakin on esittänyt kotiseutunsa työttömiä nuoria pakkotyöhön ilman palkkaa; näitä pakkotyöläisiä olisi sitten ilmaiseksi ottanut Hakawoodiin töihin. Tai ei edes ilmaiseksi, vaan veronmaksajien selkänahasta kerätyn valtion kokeilutuen turvin.

Penttijuhani

vanha stalinisti, taistolainen, joka nykyään toteuttaa Leninin ja seuraajien ideoita: kapitalistien annetaan hirttäytyä omaan nuoraansa. Tai niiden annetaan lahota omaan mehuunsa. Suomenruotsalaisen perimän vaaliminen on osa tästä juonesta, aivan oleellinen osa.

HBlanc

Onpas kovin raflaavan otsikon US valinnut, siis puhutaanko tässä parista idiootista kansanedustajasta vai koko puolueesta? Pitäisikö tässä nyt käyttää vaemmistolaisten omaa jeesutelutaktiikaa: "antoiko Halosen vihapuhe persujen äänestäjiä kohtaa rohkeutta median kommaritoimittajille jatkaa samaa demonisointia?!"

Ruotsalainen typykkä on pahoillaan että PS:ää ei voi eristää poliittisesta pätöksenteosta, siinäpä koko kuva ruotsalaisten (sosiali)demokratia käsityksestä.

fubar

Ihan vetävännäköinen lyyli.
Tai no, näyttää kyllä vähän Teemu Mäeltä mutta ei anneta sen haitata. Selailin ruotsinkielistä alkuperäisteosta ja kielitaidottomana persuäänestäjänä arvelin sen olevan jonkin sortin scifiä, mutta nyt suomenkieliseen versioon tutustuneena ymmärrän jo lähes kaiken kirjoitetun!

Justinos

–Vähemmistöille täytyy viestiä, että tällaista ei suvaita, sanoo Bjurwald.

Mitäs tämä Bjurwald sitten oikein ehdottaa? Että Oinonen pakotetaan viranomaisvoimin osallistumaan linnanjuhliin? Eiköhän Suomen kansalaisella ole edelleen oikeus pysyä poissa loukkaavaksi kokemastaan tilaisuudesta ja ilmaista tälle syy, olisi se syy sitten miten tyhmä hyvänsä.

gemini63

Voivoi. Tyttö sumuttaa oikein kunnolla. Olisi enemmänkin huolissaan jokavuotisista Karl XII:n päivän äärioikeiston- ja vasemmiston yhteenotoista esim. Tukholmassa ja Malmössa.

Meillä Suomessa ei ole vastaavanlaisia näytelmiä seurattavana. Senverran sivistyneitä ovat molempien puolien kannattajat.

Mutta kivahan se on päästä pätemään aina välillä itäisen pikkuveljen kustannuksella...

Turisti

Kyllä oikein sydäntä lämmittää lukea näitä persujen perin 'viisaita kommentteja'. Persukuviohan on aina se sama:

a) tytötellään ja vähätellään, mielellään leimattaisiin heti samantien punavihreäksi (ts. ei ihmisarvoiseksi) mutta kun ei ihan kehdata, vielä.

b) vedotaan 'historiaan' ts. kuinka ne ruotsalaiset on jo ammoisista ajoista meitä niin rehtejä suomalaisia panneet halvalla.

c) kiemurrellaan sanojen merkityksillä.

Totuus on kuitenkin se, että persut ovat pääsääntöisesti muukalaiskammoisia ja väkivaltaan taipuvaisia luusereita. Yhteiskunnan pohjasakkaa.

heikkiL

<i>"Totuus on kuitenkin se, että persut ovat pääsääntöisesti muukalaiskammoisia ja väkivaltaan taipuvaisia luusereita. Yhteiskunnan pohjasakkaa."</i>

Ja tämäkö on asiallista kommentointia? Etkö nyt ylimielisesti syyllisty omaan syntiisi, eli leimaa PersuSuomalaisia ryhmittymäksi, jonka mielipiteellä ei ole arvoa?

Sokeuttaako kaikki tämä ad hominem -paatos sinut niiltä tosiasioilta, jota maahanmuuttokriittisen ideologian tueksi on esitetty; Kuten esimerkiksi ulkomaalaisten yliedustettavuus rikostilastoissa tai islamilaisen kulttuurin ihmioikeusrikkomukset?
Kuurouttaako se tilastoilta, joka tukee suvaitsevaisuuden <b>kasvua</b>? Kuten esim. rasististen rikosten 17 prosentin lasku suomessa vuonna 2011?

Kuinka tyhmää on suoltaa kvalitatiivista suvaitsevaisuus prosaa sormet korvissa, kun kaikki tilastot ja tutkimukset sotivat sitä vastaan?

Kuinka pitkää punavihreät voivat kulkea sokeina, kuuroina ja tyhminä?

Peace.

Ray

Ilman muukalaisiin kohdistuvaa kammoa ja vihaa ei persupuoluetta olisi. Se elää ja hengittää ennakkoluuloista ja vetää ainoana vaihtoehtona merkittävästi myös rasisteja ja natseja.

Lisaa on turha pölhöpersujen tytötellä, sillä niin hyvää työtä hän on tehnyt selvittämällä oikeistopopulististen puolueitten eroja ja yhteneväisyyksiä. Hän tietää mistä puhuu toisin kuin täällä kirjoittelevat pikkupersut.

muuan

Mitähän sinäkin Ray olet lukenut, kun tunnet tuollaisia nimityksiä.
Jos valistaminen on pyrkimyksenäsi aito - mitä kyllä epäilen - niin lue välillä psykologiaa. Nykyinen lähestymistapasi herättää kohderyhmässä varmasti vastarintaa ja torjuntaa, mikä ei tietenkään ole eduksi sanomasi perillemenolle.

v2010

Olen seurannut Ruotsin "rasismi" keskustelua 10 vuotta.

Expo ei ole rasisminvastainen vaan vasemman äärilaidan rasistinen julkaisu.

He lietsovat ja leimaavat suuria ruotsinkielisiä ryhmiä.

Todella happaman makuista juttua ja ihmettelen miten US lainaa tälläistä julkaisua.

Oletteko osa vasemman äärilaidan terroria?

Akimonkkonen

Tämä "rasismin vastainen taistelija" -toimittaja taitaa vain markkinoida kirjaansa, joka opastaa äänestäjiä valitsemaan oikean puolueen yltiöliberaaleista unelmahöttöjen seasta.

Ruotsittaren voisi viedä tutustumaan suomalaisten kansoittamiin leipäjonoihin ja kyselemään mielipiteitä maahanmuutosta ja perinteisten puolueiden aikaansaannoksista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Varmaankin Lisa on tutustunut maansa maahanmuuttaja ghettoihin, kuten Rinkeby? Silti hän puolustelee ja jopa taistelee multikult -yhteiskunnan puolesta. Aika sairasta!

Hietsuarska

Sveduneidillä on pyörähtänyt ahterissansa se kuuluisa kultalusikka poikittain. Ei siis ihme jos kiukuttaa...

Jokseensakin pieni osa heistä, jotka Perussuomalaisia harkitsevat äänestävänsä, noteeraavat jonkun ruotsalaisen hysteerikon puheita.

TSV

"tutkija" olisi ollut edes vähän neutraali, mutta tässäkin on taustalla hänen oma "ruotsalaismainen" maailmankuva.

Onko Suomessa rasisteja? Aivan varmasti, mutta onko rasistiset rikokset vakava ongelma? Eivät juurikaan, katsos joka kerta kun valkoinen ja musta ottaa yhteen ei ole rasistista rikosta on vaan rikos. Ruotsi on kovaa vauhtia tuhoamassa omaa yhteiskuntaansa, koska taloudellisesti hallitsematon maahanmuutto on suuri ongelma.
Amerikka pysähtyisi jos "laittomat" lattarit lopettaisivat työt ja lähtisivät pois, mutta nämä ihmiset joutuvat tekemään töitä koska ei ole muita mahdollisuuksia.

Ruotsin koulutulokset sen kun laskevat, siellä oli ennen ghettoja joissa asui suomalaisia denoja, nyt siellä on oikeasti melkein Pariisi luokan paikkoja jonne poliisit joutuvat menemään kahdella autolla (toinen jaa katsomaan ettei toista autoa hajoteta). Rikollisjengit ovat syntyneet kuin tyhjästä, puhumattakaan näistä ruotsinkansalaisista jotka ovat terroristeja.

Mitä homoihin tulee niin Suomessa on kyllä lähinnä koko kansa ei vaan persut juntteja, jotka luulevat "pyhän" avioliiton kärsivän jos pari homoa tai lesboa laittaa sormukset sormeen. On vähän isompia ongelmia kuin homoavioliitto.

Suomi ei ole Ruotsi vaikka miten paljon osa tuntuu sitä haluavan ei sen puoleen on Ruotsissa monia positiivisiakin asioita mutta tänne yleensä vaan aina kopioidaan ne negatiiviset.

Kaikin puolin aika turha uutinen jostain marginaali kirjailijasta joka antoi hyvän "sound biten" ja Suomen lehdistö sai orkut.

Palle Bottom

Ei päätä, ei häntää!
Kaikelle soopajutuille on kuitenkin tilaaja.
Kuka kehtaa tunnustaa tämän likinäköisen maailmanparantajan ja todennäköisesti tulevan paremman maailman suuren enkelinsiivin leuhahtelevan madonnan mahitailevan esillepanon?

HK

"Lilla Lisa fröökynä", "tyttönen", "Eeva Bidee", "Tyttö sumuttaa"

Rasismin ja sovinismin sanotaan kulkevan käsi kädessä ja se vielä yhdistettyn tyhmyyteen. Hu huh. Hyvä, että tuon viimeisenkin joku sanoo ääneen. Ja kyllä tämän "ruotsalaisfröökynä" sano sen mitä me muut suomalaiset teistä ajatellaan.

totuuden torvi

taidokkaammin kuin Suomalaiset. Ruotsalaisen kansanluonteen kulmakivi on vakaumus omasta paremmuudesta, verrattuna esimerkiksi suomalaiseen.

Ruotsalainen diplomatia on käytännössä mautonta, hajutonta ja korrektia kaksinaamaisuutta. Suomalaisten tapa kommunikoida poikkea suoraviivaisuudessa ja karkeudessa Ruotsalaisesta, minkä vuoksi Ruotsalaisen on vaikea sitä ymmärtää.

Bjurwaldin laukomat mielipiteet kumpuavat Suomalaisen kansallisuonteen ymmärryksen ja näkymän puutteesta. Kansallisluonteiden eroavaisuudet olisi kannattanut sisäistää edes pintapuolisesti, ennen analyysin julkituontia.

Bjurwald paljasti lausunnollaan, oman henkilökohtaisen omahyväisyytensä ja itseriittoisen tietämättömyytensä, minkä hän tosin teki, klassiseen jeesustelevaan Ruotsalaiseen tapaan.

En osta tätä kirjaa.

salakankee

suomalaisia. Se ei koske pelkästään huumoria, vitsit ei oikein tangeeraa. Ruotsalainen suhtautuu ryppyotsaisesti politiikkaan, se ei voi olla koskaan mikään vitsi! Suomalainen ja britti ajattelee toisin; politiikka on koomista ja usein pelkkä vitsi.
Ruotsalaiset ovat kuitenkin sympaattisia; he ovat aina tosissaan kun haluavat parantaa maailmaa; suomalaisille se on vain plan B, "kaikki ajallaan-juttuja"

kpyora

Tyttö on ihan nätti. Kirja pitää vain laittaa omaan ruotsalaiseen viitekehykseensä. Entisen kansankodin ja lintukodon on vaikea myöntää, että se on tällä hetkellä yksi Euroopan väkivaltaisimmista yhteiskunnista.

v2010

Expo lehti on rasistien lehti -- Expo ei ole rasisminvastainen vaan vasemman äärilaidan rasistinen julkaisu jota rahoittaa mm Robert Aschberg joka on tunnettu huomionkipeydestään. Tomituksen johtokunnassa on myös entinen sossujohtaja Mona "vihaan kaikkea ruotsalaista" Sahlin
kuten hän on todennut.

Tuota lehteä ei voi missään nimessä sanoa antirasistiseksi koska se lietsoo vihaa ei-juutalaisia kohtaan ja keksii rasismia jokaisen nurkan takana.

Aschberg on kommunisti ja maolainen ja homo --
http://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Aschberg
Kirjoittaa mm homofobiasta

Tämä Lisa puolestaan on ääritulenpunainen.
Pelokas katse silmissään hän kertoo meille kaveriensa kanssa kuinka rasistit vaanivat puskissa

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lisa_Bjurwald

Että sellaista... miten tälläistä roskaa päätyy US:n sivuille? ettekö ole tietoisia siitä ketkä on lähteittenne takana?

space

Usarin virallinen persu-loukkaantuja Reino Tossavainen on aivan pakotettu suoltamaan ploki tästä aiheesta. Jälleen kerran. Raasu ei ole vielä tajunnut että kansanedustajalla on tärkeämpiäkin asioita kuin persujen mediakuva. Vai onko Jani Toivola se Suomen virallinen loukkaantuja? Ei, kyllä se on Tossavainen. Ei sillä ole muuta mietittävää.

A. Salminen

"Tänään Suomessa kirjaansa esitellyt Bjurwald oli ehtinyt kuulla myös kansanedustaja Pentti Oinosen homokammoisen kommentin. Bjurwaldin mielestä on uskomatonta, että perussuomalaisten "vulgaareille lausunnoille" ei näy loppua."

Bjurwaldin lausunto on vulgaari. Hänen mielestään ihminen on vulgaari, jos elää omantuntonsa mukaan. Ilmeisesti Bjurwaldin mielestä homosuhteita loogisesti luonnottomina pitävät ihmiset pitäisi vulgaarisesti pakottaa hyväksymään homosuhteet. Ainakin heitä voi Bjurwaldin mielestä vulgaaristi haukkua vulgaareiksi vain omantuntonsa noudattamisesta.

Nämä ovat näitä tuittupäisten viheravasemmistolaisten vulgaareja vuodatuksia, joihin ei tarvitse vastata kuin samalla tavalla: on vulgaaria pitää homosuhdetta luonnollisena.

Kaikkein vulgaarein oli kuitenkin Tarja Halosen lausunto, varsinkin kun se tuli Suomen presidentin suulla, jossa haluttiin antaa ymmärtää, että kaikki perussuomalaisten äänestäjät ovat rasisteja.

HS:n tekemä kyselytutkimus oli vulgaaria propagandaa: HS:n selvityksen mukaan islamiin negatiivisesti suhtautuvat ihmiset ovat rasisteja, joten ei ole ihme, jos perussuomalaiset saivat pisteitä rasismista.

Kaikkein vulgaarinta on kuitenkin Bjurwaldin homosuhteiden vastustamisen ja rasismin yhdistäminen toisiinsa.

demarien vihollinen no1

..sosiaalidemokraatit, jotka yhä jatkavat "lännen" arvostelua. Asia näkyy hyvin suhtautumisessa lähi-idän politiikkaan, usa:n ulkopolitiikkaan jne. Häpeällistä on se, että sosiaalidemokratian punalipun alla politikointi jatkuu.
SDP mm. vastusti Euroopan parlamentissa sosialismin uhreille tarkoitettua muistopäivää. Pelkona tietysti oli se, että punalippu kriminalisoidaan samoin kuin kansallissosialistien tunnuksille on käynyt.

Perussuomalaisiin kohdistuva viha on sosiaalidemokraattis lähtöistä. Myös USA:han kohdistuva viha on sdp lähtöistä, usa:ssa kun ei ole koskaan ollut sosiaalidemokratiaa.
Perussuomalaisia on" vallan" lupa mollata ja arvostella.

SDP:n ministeri Mönkäre antoi vahingossa lähes 600 miljoonaa euroa fortumin johtajille työssäviihtyvyys rahaa, palkinnoksi hänelle annettiin veikkauksen johtajan tulot ja virkaautot.
Mutta jos joku suomalaismies höpisee homoista ja edustaa vähän sellaista perikansallista näkemystä asioista, joka ei ole niin kuoleman vakavaa. niin siitä jopa ruotsista saakka saadaan haukkuma tutkimuksia aikaiseksi.

Perussuomalaiset saivat taas muutaman tuhat ääntä lisää.

kaarna

kumma kun ns,äärioikeisto on sama kuin rasisti mutta äärivasemmisto taas ei vaikka kuten lähihistoriakin sekä nykypäivä sen osoittaakin olevan aivan samaa kastia jollei jopa pahempi jos historiaa tulkitaan pitemmllä aikajänteellä,toinen yhtälailla merkittävä seikka on se että aina rasisteja on kantaväestöihin kuuluvat mutta ei muualta tulleet maasta riippumatta?!? erikoista katsantokantaa kun suomessakin eniten ääntä pitää suomalaiset itse kotikutoisesta rasimistaan eliittiä unohtamatta eikä niinkään mamut itse muutamaa vakivalittajaa lukuunottamatta jotka kotimaisin voimin opetettu sitä tekemään mutta kaikenkaikkiaan tämä vihersweduvasuridemarikokoomus porukka tuota rasismi laulua ylläpitää eikä kukaan muu samoin kuin ao.ruotsiblondi kaikessa typeryydessään

A_L

Vaikka lukisit tämän kommenttilitanian läpi neljään kertaan, niin se ei vähennä PerusSuomalaisten kannatusta.
Sitä kyllä lisää tällaisten ulkopuolisten henkilöiden raahaaminen mediaan todistamaan "rasistien" tyhmyyttä.

Mediassa laajalti esitettävä "seurapiirien tuomitseva paheksunta rappiollista työväestöä kohtaan" vain lisää sen kiinnostavuutta ja kokoaa "vastarintaan" laajemman joukon.

Satunnainen suomalainen

Hiukan kun joku sanoo jotakin poikkipuolista ainoasta oikeasta puolueesta ja sen jäsenistä niin kaikki uskolliset kannattajat ovat kilvan puolustamassa idoleitaan. Yhteen (ja hämmästyttävän yhteiseen) ääneen lauotaan totuuksia sanojasta, hänen ulkomuodostaan, puoluekannastaan, sukupuolestaan ja kansallisuudestaan. Itse asiasta ei kuitenkaan keskustella tai päästä yhtään pidemmälle, korkeintaan todetaan että jossakin joku joskus on tehnyt paljon huonompia asioita ja vikaa on aina muissa. Itse jäsenet eivät ylhäisyydessään sitten vaivaudu kommentoimaan tai keskustelemaan senkään vertaa.

Tätä ilmeisesti on sitten se aito suomalaisuus tänä päivänä, raavaitten miesten jatkuvaa valitusta, loukkaantumista muiden puolesta ja aitoa välittämistä - muiden asioista.

PetSu

Juuri niin. Eihän kukaan Persu ole koskaan sortunut nimittelemään eikä tytöttelemään ketään. Pois se heistä. Sensijaan Katainenkin on Pj. Soinin mielestä aina oikeassa ja toimii kuten pitääkin. :)
Se on niin, että politiikalla ja uskonnolla ei ole mitään eroa. Kun sekaantuu jompaan kumpaan, niin kaikki muut ovat väärässä ja jopa huumeidenkäyttäjiä jo kuvastakin katsottuna, kun erehtyy epäilemään kuningaspuolueen yhden aatteen lieveilmiöitä. Ja vielä ruotsalainen "tyttö". Hän ilmeisesti puhuu sujuvaa pakkoruotsia.

Matti O Koskela

Kun elämä välillä on liian tasaista, eipä hätää. Tapaan lukea näitä netti-aviisien persufoobikoiden möläytyksiä. Vaikuttaa heillä olevan nykyään oikein kissan päivät, saan näistä oikein virkistävät naurut.

Kun päivytävät dosenttimme alkavat olla jo vähän väsyneitä, näitä muita houkuteltuja on kärtetty opetettujen avuksi. Nykyään jopa ruotsalaisia tyttö-poloisiakin houkutellaan kommentoimaan tänne ensi kysymystensä jälkeen; 'siis keitä persuja, en ole ikinä kuullutkaan'. Avuliasta, kikseistään vapisevaa pakkoruotsitettua tulkki-pölvästiä kyllä näemmä talkoisiin vielä riittää.

Älkää nyt liikaa näitä suomenkieltä taitamattomia ruåtsalaisia toimittajia liikaa kehuko. Innostuvat pian liikaa ja muuttavat tänne Suomeen. Silloinhan molempien maiden ÄO laskisi kuin lehmän häntä.
Jos nyt täälläkin örveltävät persufoobikot suivaantuisivat edes senverran, että lupauksiensa mukaan muuttaisivat sinne vaikka Slusseniin, silloin kyllä molempien maitten ÄO nousisi.

Puolensa näillä lahden molemmin puolin temmeltävillä hupiveikoillamme. ;-) Liekö Stubb'illakin palanut puuro pohjaan tulkkihakemustensa kanssa ;-)

muuan

Eivät taida olla erityisen laajat. Sitä paitsi silmäterien laajuus riippuu muistakin seikoista, varsinkin valon määrästä.

Toimittaja Bjurwald on tietysti Suomen tiedotusvälineiden varassa, ja nehän ovat käsitelleet varsinkin rasismigallupia kärjistetysti. Luvut ja erot olivat todellisuudessa melko pienet, ja perustuivat kokonaan haastateltavien omiin arvioihin. Liiallista oli siten myös presidentti Halosen ja pääministerin järkytys joka epäilemättä kiinnitti asiaan liiallista ikäväää huomiota.

Asian saama huomio epäilmättä johtui ajankohtaisesta poliittisesta tilanteestammme, eikä juuri kerro rasismiongelman vakavuudesta.
Onkohan Ruotsissa tai moniaalla muuallakaan edes kyselty tällaisia asioita?
Tässä ollaan Tukholman tiellä eli hakemassa sieltä tukea poliittiseen kamppailuun.
Minulle tämä kaikki on molemmin puolin liikaa kiihtyneiden ja kiihotettujen turhaa kahinointia.

quantum

Toimittaja Bjurwald, tutkiva journalisti herran armosta, on omaksunut lähtökohdikseen nykyisin valtaeliitin niin arvostaman ääripuritaanisen asenteen rasismiin. Elämän kokemukseni on jo ajat sitten opettanut minulle, että kaikki ääriliikkeet ovat vaarallisia, siis myös toimittaja Lisa ääriasenteineen.

Tulipa mieleen, miten Bjurwald on tutkimuksensa suorittanut ja miten hän on verifioinut tutkimuksensa tulokset. Ymmärtääkö tai/ja puhuuko hän suomea? Ellei ymmärrä, niin miten hän on hankkinut tietonsa perussuomalaisuudesta. Haastatellut eurooppalaisia asiantuntijoita?

Olen yrittänyt ymmärtää perussuomalaisuuden poliittista sanomaa ja sen sen asemaa poliittisesssa kentässä jo Poutiaisen ajoista lähtien enkä olen vielä tähän päivään mennessä saanut itselleni täysin selväksi, mitä perussuomalaisuus on nykymuodossaan. Ja sitten tulee Bjurwald areenalle ja muutama kuukausi vaalien jälkeen ilmoittaa tietävänsä, mitä perussuomalaisuus on. Tällainen perussuomalaisuuden vaaroista varoittava, ainutlaatuisen luovan osaava tutkija on ilman muuta palkittava välittömästi merkittävänä Suomen auttajana.

Taitaapa olla niin, ettei Bjurewaldin teosta voi nimittää tutkimukseksi ja tietoa tutkituksi tiedoksi vaan Bjurwaldin kirja on hänen asenteellisia olettamuksia ja ”läppiä”, siksi tyypillisesti oikeistofobismin leimaavia karrikatyyrimäisiä kuvia ovat hänen käsityksensä.

YuriT

Ruotsissa (ilmeisesti) valtamedian ja poliittisen eliitin äärioikeistolaisina ja rasisteina pitämät tahot tajuavat olla hiljaa. Ei ihme että toimittaja on shokissa. Että ihan kaikilla on lupa puhua. Järkyttävää...

Onhan perussuomalaisissa pari henkilöä (Oinonen ja varsinkin Hakkarainen) joiden joskus pitäisi ehkä hieman paremmin miettiä sanomisiaan. Mutta sananvapaudessa on se kauneus että jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä. Leimakirveet, vaientamisyritykset ja henkilöön menevä "argumentaatio" ei edistä yhtään mitään.

amppeeri antti

Seksuaalista häirintää. Mauri Pekkarinen kertoi, että kun hän menee hissiin ja samassa hississä sattuu olemaan nainen (185 cm)niin pienikokoisena miehenä, mihin hän katsoo. No väkisin, jos naisen rinnat ovat hänen silmiensä korkeudella. Ja taas femakot älähtää, että seksuaalista häirintää.

Mutta asiasta viidenteen. Kun on tutustunut tuon Ruotsalaistytön juttuun niin taidanpa lähteä Paavo Lipposen kanssa tapaamaan Kiinan keisaria ja pyydetään sokea Kreetta mukaan, hän näkee asiat oikeassa valossa.

Julmuri

...on huomata kommenteista kuinka tosiaan eivät Persut kykene hyväksymään totuutta itsestään kun se on niin epämiellyttävä.

Harha on joillain jo niin pitkällä, että he kuvittelevat joutuneensa itse "natsien hyökkäyksen uhriksi" kuten eräs kommentoija tässä ketjussa kertoi. Tämä on hämmästyttävää kuinka Persut kokevat kaiken kritiikin kollektiivisena hyökkäyksenä Persuja vastaan. Näin siitäkin huolimatta, vaikka Perussuomalaista kritisoitaisiin esim. vihervasemmiston lahtaus-fantasiasta. En ole aikaisemmin törmännyt samanlaiseen ilmiöön. Pelkään, että ei ole kukaan muukaan sitten 1930-luvun.

Kollektiivinen joukkomielenterveysongelma on tietysti ilmiönä äärimmäisen kiehtova, mutta kukaan tuskin haluaisi kohdata sitä omana aikanaan. Se on nimittäin myös todella pelottavaa, koska omilta hyväksytään mitä tahansa, vaikka tappamisella uhkailu.

de comments

se ainoa totuuden kertoja Persuista? Kovat ovat luulot itsestäsi. Minä kun luulen (en siis tiedä) etteivät kommenttien kirjoittajista enin määrä ole Persuja, vaan ottavat kantaa suomalaisena kansalaisena. Ei ole suomalaisena hyväksyttävissä se, että ruotsalainen vasemmistoliikettä kannattava kirjailija tulee "hyökkäämään" rasisti väitteineen yhtä suomalaista puoluetta (kannattajineen) vastaan. Kyllä Ruotsissa, näin väitän, on paljon enemmän rasistisia tekoja kuin Suomessa ikään. Vai mitä luulet kun esim. ambulanssit ja palokunta ei uskalla mennä määrätyille alueille ilman järjestettyä "saattokuntaa"?

JULMURI;"Järkyttävää on huomata kommenteista kuinka tosiaan eivät Persut kykene hyväksymään totuutta itsestään kun se on niin epämiellyttävä."

Satunnainen suomalainen

tuskin ovat kovinkaan monet kommentoijat PerSuja, puolueellahan kun ei ole kovin suuri jäsenmäärä; PerSuja äänestäneitä sen sijaan ilmeisesti varsin moni.

Se mitä arvelet suomalaisten asiasta ajattelevan on todellakin omaa arviotasi, ainakaan itselleni ei arvioitsijan kansallisuus tai ole mikään ongelma. Päin vastoin, usein hieman kauempaa näkee asiat yleensä paremmin.

Jotain taustaa pohdinnoillesi antanee ehkä se, että reilu kolmannes suomalaisista suhtautuu puolueeseen "erittäin kielteisesti".

de comments

Onhan se näkyvissä kommenteissakin. Eikös kuitenkin pitäisi olla lähtökohtaisesti niin, että jokaisella on omat mielipiteensä asioista ja niitä tulisi kunnioittaa? Miksi lähteä esimerkiksi solvaamaan henkilöitä jotka kannattavat PS-puoluetta? Niin tai jotain toista puoluetta.

Taitaa kuitenkin olla nykyään niin, että varsinkin vasemmistopuolueen kannattajat ovat huolissaan puolueidensa kannatuksen laskusuunnasta. Toisaalta taas PS on nostanut kannatustaan pitemmän aikaa ja olevan kannatuksessa jo toiseksi suurin puolue. Tosin mielipidemittauksille en itse anna suurtakaan arvoa.

Asiallinen pohdiskeleva keskustelu kommenteissa on hyvin, hyvin harvinaista. Ilmeisesti siihen eivät monellakaan vi....s käyrän johdosta ole mahdollisuuksia. Ikävää.

Julmuri

"Jaa
8:19 _Julmuri_
Sinun oli sitten ihan pakko valita juuri tuo nimimerkki kaikista maailman nimimerkeistä."

+++ Olen kirjoitellut tällä nimimerkillä jo vuosia. Täälläkin hyvän aikaa.

uusi
Julmuri, Sinäkö olet
9:11 de comments
"Kyllä Ruotsissa, näin väitän, on paljon enemmän rasistisia tekoja kuin Suomessa ikään. Vai mitä luulet kun esim. ambulanssit ja palokunta ei uskalla mennä määrätyille alueille ilman järjestettyä "saattokuntaa"?
"

Tyypillistä rasistista propagandaa, josta todisteena kierrätetään jotain vuosia vanhaa uutispätkää. Malmö on ihan tavallinen pohjoismainen pikkukaupunki.

Se raivo, jonka ruotsalaisnaisen kommentointi on herättänyt vain vahvistaa hänen väitteensä.

_Julmuri_

Jaaha. Googlen mukaan jopa homma-foorumilla on yksi "Julmuri" aina vuodesta 2008. Ilmeisesti sinä? Itse olen käyttänyt kyseistä nimimerkkiä vuodesta 2003 ja uskoisin sen muodostuneen tunnistettavaksi mm. HS:ssä ja Iltasanomissa.

No eipä mahda mitään. Jaamme maailman. Hieman kyllä häiritsee että tuollaisia hyökkääviä kirjoituksia kirjoitetaan minun nimimerkkini nimissä.

Vyötiäinen

RKP jakaa vuosittain Freudenthal-mitali, jolla mm. Lipponenkin pöyhistelee. Freudenthal on historian kiivain suomalaisvastainen rasisti, mikä taas kertoo kaiken oleellisen RKP:stä.
Muutenkin juuri ruotsalaiset lahden molemmin puolin ovat sortuneet suomalaisten halveksimiseen ja se jatkuu yhä vahvana. Tämä TILATTU kirjoitus on taas yksi esimerkki siitä.
Palkkioksi maamme päättäjät hyysäävät suomenruotsalaisia etuoikeutetulla asemalla, jonka keinotekoinen kaksikielisyys luo.

Vyötiäinen

On melko ylimielistä ja röyhkeätä tulla kommentoimaan suomalaista kansanvaltaista maltillista yleispuoluetta, kun oman maan parlamentissa istuu selvästi rasistinen ja äärioikeistolainen puolue.
Tunnetusti on tapana osoittaa muualle kun halutaan huomio pois omista ongelmista. Ja suomalaisethan on ruotsalaisille aina se mieluisin osoittelun kohde.

Satunnainen suomalainen

nimittäin tämä uusin määritelmä PerSuille "suomalainen kansanvaltainen maltillinen yleispuolue".

Tähän perään sitten syytös muille ja sen jälkeen klassikko "tunnetusti on tapana osoittaa muualle kun halutaan huomio pois omista ongelmista".

Naurattaa niin että vihloo ja näppäimistö on täynnä kahvia!

POJ

Muistaakseni SKDL aikanaan esiintyi kansanvaltaisena maltillisena ja demokraattisena puolueena, olen havainnut että Soini hyvin harvoin puhuu demokratiasta koska se viittaa jotenkin sosialismiin koska se on nyt avainsana jonka perussuomalaiset ovat lisänneet sanavarastoonsa. Perussuomalaisista on suurin osa entisiä korpikommunisteja jotka olivat kaikkea vastaan ja patalaiskoja joille olisi pitänyt kantaa lämmitetty velli pankolle että makoilu ei keskeydy.

POJ

Millä ihmeellä joku puolue voi ottaa nimekseen Perussuomalainen puolue. Minä en näe puolueessa mitään suomalaista. Puolue on vainoharhainen ihmisiä leimaava ja kaikkea pelkäävä kuin lehmä uutta aitaa. Erittäin pelottavaa on ihmisten henkilökohtaiseen fyysiseen ominaisuuteen puuttuminen. Fasisitisessa Saksassa homot ja mielisairaat plokattiin yhteiskunnasta, ja vääränlaiset kirjat ja maalaukset poltettiin. Neekerit ja muslimit olisivat varmaan saaneet kyytiä, niitä ei vain tainnut paljon olla muuta kuin siirtomaissa saksalaisten orjina.

Suomessa pitää aina olla jokin varaventtiili politiikassa. -30 luvulla Lapuan liike, 40-50 luvulla kommunistit, -80 luvulla vennamolaiset ja nyt perussuomalaiset. Onneksi Suomalaiset ovat niin sivistyneitä että eivät ole koskaan päästäneet näitä valtaan vaikka vähältä on pitänyt. Eduskunnassa voimme seurata tätä perussuomalaisten älymystön ajatusten tonavaa mm. hauvelin kanssa naimisiin ym. sanallista lentoa, sitä ei voi suoraan sanoen vaivautumatta seurata. Demokratiassa on tosiaan ominaisuuksia jotka vain täytyy sietää. Luoja varjele meitä jos he tulevat sorkkimaan työpaikoille, monilla on muistissa SAJ/SAK taistelu työpaikoilla. Myös kunnallispolitiikka saadaan monessa kunnassa sekaisin jos nämä menninkäiset pääsevät touhuamaan.

PetSu

Tosin hän on pyrkivinään Presidentiksi, mutta osannee senverran laskea, että ei oo ei tuu. On oiva tilaisuus käydä kuntavaaleja jo nyt. Siksihän tuo jahkasikin päätöksensä kanssa ja oli hyvin rauhallinen 1.vaalikeskustelussa, koska kukaan lähtenyt mukaan kunnallispoliittisiin linjanvetoihin.
Mutta, mukana oltiin ja se oli pääasia. Mitä sitä nyt maastamme, kun vaan Persut saa julkisuutta ja pikavippikansa vakuuttuu.

Matti O Koskela

Ihan aikuisen oikeesti sääliksi Sinuakin käy:

"Erittäin pelottavaa on ihmisten henkilökohtaiseen fyysiseen ominaisuuteen puuttuminen. Fasisitisessa Saksassa homot ja mielisairaat plokattiin yhteiskunnasta, ja vääränlaiset kirjat ja maalaukset poltettiin."

Vaikka nyt ilmeisesti jompaan kumpaan joukkoon kuulutkaan, ota ihan rauhassa lääkkeesi, ihan turhaa noin pelkäät. Suomalaiset eivät nääs mitään tuollaista Sinulle tee, täällä kun ei suomalaisissa ole yhtään rasistia.

Mitä nyt kuulemma joku punavihree kukkahattusetä joskus pölijäilee ja saa raivareita. Pitäähän niitä hupaisia kylähulluja silti ees vähä olla, tehän ootte ihana rikkaus ;-)

kiuru

Totuttuun tapaan asiasta riittää tyypillisiä puheenvuoroja. Taas persuja syrjitään.

Minusta Linnanjuhlista kieltäytyneet persut tekevät pahan ajatusvirheen. Juhlat ovat tasavallan arvokkain tilaisuus kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä ja sen puolesta taistelleita. Kun kansanedustaja laistaa juhlat, hän ei ole ymmärtänyt että hän edustaa siellä kansaa. Ei itseään. Kansaan kuuluu paljon muitakin kuin omia aateveljiää, - sisariaan.

Kansanedustaja halveksii kieltäytymiselläänsuomalaisia ja Suomen itsenäisyyden arvokkainta juhlaa. Hänen viiteryhmänsä on juhlia protestoivat mielenosoittajat. Ei muuta kuin huppu päähän ja mukaan.

Vierailija

"Juhlat ovat tasavallan arvokkain tilaisuus kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä"

Niin varmaan olisikin, jos tasavalta vielä olisi itsenäinen, mutta eihän se enään ole.

Mitä taas suhtautumiseen muihin kansallisuuksiin tulee, niin siitä Hesarissa uutta.

"Kolmannes suomalaisista ei halua sukuun afrikkalaista tai romania

Perussuomalaisten kannattajien käsitykset olivat jyrkimmät. Heistä 62 prosenttia ei haluaisi somaliperhettä naapuriin. Keskustan kannattajista niin ajatteli 56 prosenttia ja kokoomuksen 40 prosenttia."

http://www.hs.fi/kotimaa/Kolmannes+suomalaisista+ei+halua+sukuun+afrikka...

kiuru

Höpinä Suomen itsenäisyyden katoamisesta ei ole uutta. Parikymmnetä vuotta sitten jo todettiin, että Albaniakin oli itsenäisempi. Ei suhteita muihin kuin Kiinaan, ei ulkomaansuhteita ... ja kansakin voi hyvin.

Vierailija

"Montenegro oli itsenäisempi osana Jugoslaviaa kuin mitä se on jatkossa EU:n ja Naton suojattina, arvioi Neil Clark The Guardianissa. Itsenäisyyden sijasta Montenegro päätyy tuoreella äänestystuloksellaan tilanteeseen, jossa maan tärkeimmät poliittiset ja taloudelliset päätökset tehdään oman pääkaupungin sijasta Brysselissä, Genevessä ja Washingtonissa sekä maan taloutta dominoivien monikansallisten yritysten kokoushuoneissa. Ironista kyllä, EU- ja WTO-jäsenyyttä on tukenut maan pääministeri, vaikka pienen valtion nopein tapa menettää kansallinen itsenäisyys tapahtuu juuri antamalla kauppapoliittiset ohjakset maan ulkopuolisiin käsiin. Paraatien ollessa ohi montenegrolaiset heräävät huomaamaan, että ainut muutos jonka sunnuntain täpärä vaalivoitto toi mukanaan on osallistumisoikeus Euroviisuihin."

http://www.uusisuomi.fi/mielipide/42913-karjala-tulisi-palauttaa#comment...

PetSu

Meillä on ihan oma itse valittu Presidentti ja Eduskunta. Jos näitä ei olisi eikä omaa perustuslakia, niin se olisi toinen juttu.
Persujen probakandaan kuuluu toitottaa itsenäisyyden menetyksestä, kun se puree sellaisiin, jotka ovat peruslaiskoja ja uskovat vielä politiikan kaikkivoivaan maailmanparannukseen. Itse ei tarvi kuin antaa ääni poliitikolle ja Xsanadun avaimet on postissa.

Vierailija

Monellakin tapaa, tässä yksi:

"Itsenäisillä valtioilla on tavallisesti käytössään kaksi pääasiallista tapaa tehdä talouspolitiikkaa:

* rahapolitiikka: mahdollisuus nostaa tai laskea korkoa sekä oman valuutan (ulkoista) arvoa talouden suhdanteisiin vaikuttamiseksi

* finanssipolitiikka: mahdollisuus kasvattaa tai supistaa julkisen sektorin menoja sekä korottaa tai alentaa veroja talouden suhdanteisiin vaikuttamiseksi

Euro merkitsi sitä, että rahapolitiikka katosi jäsenmaiden kansallisesta työkalupakista."

http://www.taloussanomat.fi/talouskriisi/2011/09/12/talouskriisi-ja-euro...

Vierailija

"Meillä on ihan oma itse valittu Presidentti ja Eduskunta. Jos näitä ei olisi eikä omaa perustuslakia"

Vallaton preidentti ja EU-marionetti eduskunta joka toteuttaa EU:n määräykset ja lait. Perustuslakikin alistuu Europan unionin laeille.

_Ö_

Vasemmistolaiset saavat hyvin helposti "tutkijan" statuksen ja pääsevät kommentoimaan. Ruotsalainen naistutkija on FST:lle aivan namnam jos viestinä on että perussuomalaiset (yök) ovat rasisteja (yök yök) ja natseja (yök yök yök).

YLE:n tiedonvälittäjän roolin poliittista neutraaliutta voi mitata sillä, montako päivystyvää dosenttia/tutkijaa/aktivistia sillä on puolustamassa punavihreitä arvoja ja kuinka monta niitä vastustamassa. Ylen arvot ovat 1) punavihreät 2) taloudelliset elinkeinoelämä-arvot ja 3) suomenruotsalaiset arvot. Poliittinen keskusta, kristilliset ja perussuomalaiset eivät saa kuin sattumanvaraisia murusia, haukkuja sitäkin useammin.

On surullista, mutta moni älykäs ja koulutettu ihminen ei perehdy kysymyksiin niin paljon, että huomaisi näkökulmabiaksen vaikutuksen. Kun koko ajan saa vain toisen näkökulman, merkittävä osa kansasta vaiennetaan.

Alle viiden prosentin Suomen ruotsalainen puolue käyttää merkittävästi isompaa valtaa. 95% suomalaisista ei äänestänyt Suomen ruotsalaista puoluetta, mutta se ei haittaa, kun kulisseissa on runsaasti "omia".

totuuden torvi

haastattelijasta on kiinni mitä tästä kesustelusta irtoaa.

Mikäli Bjurwaldia myötäillään ja annetaan puhua niitä näitä laveasti on ohjelman anti etukäteen tiedossa. Mikäli taas toimittaja tivaa perusteluja nyt heitetyille väitteille, muodostuu ohjelman anti mielenkiintoiseksi. Haluaisin kuulla Bjurwaldin yksilöidyt perustelut esitetyille rasismiväitteille.

Jos Bjurwald osaa asiansa perustella hyvin, voin pyörtää päätökseni olla ostamatta kirjaa.

PetSu

Huvittaa aivan tosissaan, kun Persuja nyt lokeroidaan, niin kaikki tänne löytäneet (ja heitä riittää) ovan kilvan huutamassa ja raivon vallassa ilmoittamassa, että ruotsalaisen tyttösen (huom tyttösen) kirja on TODENNÄKÖISESTI huono.

Kaikille Perussuomalaisia komppaaville täytyy sanoa, että te olette todennäköisesti juuri sellaisia, kuin tämä ruotsalainen on asiaa tutkinut ja siitä kirjoittanut.

Asioitaseuraava

Katselin eilen Ruotsin TV4 ohjelmaa viimevuoden itsemurhaterroristista ei voi kuin ihmetellä mihin ruotsalainen yhteiskunta on vajonnut. Tai oikeudenkäynnistä viimevuotisista kaksoimurhista Söderteljessä. Ko.kaupunki on assyrialaisten ja syyrialaisten tiukassa otteessa. Emme todellakaan tarvitse neuvoja lahden toiselta puolelta.

TapioTTT

Hurraa Suomi.

Pian on taas suomessa vaalit ja me koko suomenkansa voimme jälleen riemurinnoin näyttää taas koko maailmalle mitä mieltä me olemme näistä ulkomaalis-sosiaalihyysäreistä.
Äänestäkää joukolla demari lipponen pysyvästi eläkkeelle jos tämä kansa ja maa on teille kallis.

JM

.. oliko minulla liian rehellistä tai lähelle osuvaa tekstiä (10:37) kun menitte poistamaan?..

Noh.. sellaista se on se rehellisyys, välittäminen ja sananvapaus tänä päivänä maassamme ..katoavia hyveitä ja ominaisuuksia?..

ernoh

Bjurwaldin analyysissä on totta joka sana. Näitä esiintymisiä ja puheenvuoroja tarvittaisiin lisää. Eipä silti, että niillä olisi suurtakaan vaikutusta vaikkapa ohjelmansa natsien rotuhygieniaan perustaviin Suomen Sisuun kuuluviin persuihin. Kaikki persut eivät kaiketi kuitenkaan jaa näitä rotuoppeja ja muuta vastaavaa ääriajattelua. heihin voidaan vielä vaikuttaa.

Tavanomaiset päivystävät persut yrittävät taas vähätellä ongelmia ja viedä keskustelua muille raiteille. Tässä on nyt kuitenkin kyse persujen ideologista ja käytännöstä sekä tyhmistä ja sivistymättömistä lausunnoista. EU:n velkaongelmia ja muita tähän asiaan kuulumattomia juttua varten on kyllä runsaasti muita keskusteluketjuja.

_Ö_

Anteeksi vain, mutta missä näet "rotuhygieeniä" perussuomalaisia?

Se oli ruotsalaiset kyllä jotka olivat rotuhygieniasta innoissaan, suomalaisethan ovat alempaa mongolirotua.

Äärioikeistolaisuus on vain yksi leimasana jolla yritetään tässä tapauksessa leimata ruotsidemokraattien kannattajat rikollisiksi. Samalla etsitään synenergiaa perussuomalaisvihasta. Ruotsidemokraattien kohtelu demokraattisessa järjestelmässä onkin ollut hyvin epädemokraattista.

ernoh

Persukansanedustajista osa kuuluu Suomen Sisuun, jonka ohjelmasta ote:

"Kaikki kansat, rodut ja kulttuurit ovat sinällään arvokkaita, ja niiden pitkäjänteinen kehitys on turvattava. Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla. Kansoja ei saa alistaa ylikansallisille taloudellisille arvoille."

Pelkkä epätieteellisen "rotu"-käsitteen käyttö poliittisessa ohjelmassa on outoa. Samoin vainoharhainen ajatus, että kulttuureja ja "rotuja" oltaisiin jotenkin "tarkoituksellisesti" sekoittamassa. Kulttuurit muuttuvat ja sekoittuvat itsestään. Parhaana esimerkkinä Suomessa jo pitkään vallinnut angloamerikkalainen kulttuuri. Näin on aina ollut ja on aina oleva. Tahti voi nykyisin olla tosin vähän nopeampi kuin joskus ennen, varsinkin täällä Suomessa, joka on pitkään ollut hyvin yhdenmukainen ja maantieteellisesti itse asiassa saari.

Sisulaisten ajatukset eivät ilmeisesti ole mikään ongelma Soinille. Pitäisi olla.

Akimonkkonen

Niin, tietenkin olisi tieteellisempää käyttää luokittelutermejä, kuten; "kaukasoidit, mongolidit ja negridit". Muutoin tuo ohjelmassa todettu globalisoitumisen aiheuttama kulttuurien homogenisoituminen on varsinkin länsimaissa pitkällä. Jopa niin pitkällä, että maksamme toistemme velkoja.

Selkärankainen

Perussuomalaisethan ovat ainoa puolue, joka on irtisanoutunut kaikenlaisesta syrjinnästä, ja siitähän muut puolueet suorastaan kimpaantuivat, koska haluavat sallia ja lisätä alkuperäisväestöön kohdistamiaan rasismin muotoja.

Minä ainakin äänestän jotain puoluetta aina sen mukaan, millaista POLITIIKKAA se tarjoaa, eikä minua siinä kiinnosta kanankakan vertaa se, millaisia henkilökohtaisia ominaisuuksia joistain muista samaa puoluetta äänestävistä saattaa löytyä.

Virastoveijari

Lukijan kannalta olisi hyvin mielenkiintoista saada tietää, miten tämä juttu syntyi. Kuka/mikä taho teki aloitteen, miten sitä käsiteltiin toimituksessa ja millä perusteilla päätettiin tehdä juttu?

Näihin kysymyksiin media ei juurikaan ota kantaa. Sama media, joka ilmoittaa päätehtäväkseen lukijoiden informoinnin.

Tämän lukijan mielestä US jättää kertomatta uutisen kiinnostavimman osan, jonka pohjalla itse kukin voisi aprikoida, mitkä intressit kulloinkin ohjaavat julkaisutoimintaa.

metsäapina28

Peccavi
Kannattavat maamiinoja, joilla ei ole mitään tekemistä nykyaikaisen sodankäynnin kanssa.

Kun en tilaa lehtiä, luen kirjastossa. Harmi kun en ottanut muistiin minkä päivän HS oli puolusteleva mielipidekirjoitus miinoista. En muista lukeneeni yhtään miinoja kritisoivaa mielipidekirjoitusta HS.

Kannattaisko lukea jotain, ettei olisi omakohtaisia kirjoituksia.

Mistä revit rahaa uusiin asejärjestelmiin kun
muutenkin pitäisi säästää? No miinathan olisi halvin.

Oikeastaan olikohan tässä taustalla, mitä meistä ajatellaan
ulkomailla. Mitä meistä a´jatellaan ulkomailla kun ei olla
kielletty miinoja?

Aina tämä onko tästä Suomen maineelle ollut haittaa?

http://areena.yle.fi/video/1321548981362

HS 16.11.

Valiokunta muistutti, että Suomi ei ole aiheuttanut ongelmia: Suomessa ei ole miinoitettuja alueita, jalkaväkimiinoja ei ole valmistettu 1981 jälkeen, eikä Suomesta ole viety niitä ulkomaille.

Suomi on viimeinen EU - maa, joka ei ole kieltänyt miinoja.

Yhtä tyhjän kanssa, Suomi ei vie ulkomaille miinoja. Eihän ne ketään siellä varastossa tapa.

Juha_Vuorio_Oulu

Lisa Bjurwald kirjoitti:
–Täytyy toivoa, että äänestäjät huomaavat, ettei näiden puolueiden luoma ilmapiiri ole hyväksi kenellekään. Muiden puolueiden täytyy tuoda esiin positiivinen vaihtoehto.

Juha Vuorio kirjoittaa:
- Täytyy toivoa, että äänestäjät huomaavat, ettei näiden (vanhojen valta)puolueiden luoma ilmapiiri ole hyväksi kenellekkään. Perussuomalaisten täytyy tuoda esiin positiivinen vaihtoehto.

sisotalo

Expo-yhdistys on valtion tuella toimiva iskuryhmä, joka hyökkää eliitille sopimattomien ihmisten kimpuun. Olen sitä minäkin päässyt heidän lehteensä kun keskustelin NL oloista paikallisradiossa henkilön kanssa, joka oli heidän mustalla listallaan. Noloa, että heidän propagandaansa käännetään suomen kielelle. Sitä voisivat suomalaiset äärimmäisyysainekset, siis "Rasismin" etsijät lukea alkukiellläkin. Asia on aina yksi ja sama

Jos Expon ihmiset lukisivat mitä tahansa suomalaista lehtiä, jopa HS ja HBL mukaan luettuna - huutaisivat he "Apua rasisimia". Perussuomalaiset asettuvat niukasti yleisen suomalaisen keskustelun "rasistiselle" laidalle. Kansainvälisessä EU-vastaisten puolueiden vertailussa ovat he sävyisimpiä.

Suomessa pitäisi kuulla jonkin normaalin ruotsalaisen lehdistöihmisen käsitys siitä mihin Suomen julkinen sana asettuu homo ja rasismi ilmiöiden julkistamisessa. Tässä ollaan Suomessa ottamassa kiinni Ruotsin huikeata etumatkaa.

En kuitenkaan ole nähnyt homojen tanssivat Nobel-juhlissa, jotka vastaavat Suomen presidentin kutsuja itsenäisyyspäivänä. Sverigedemokraattien puheenjohtajaa ei sinne päästetä. Siis Suomessa yksi perusuomalainen kieltäytyy kunniasta, mutta kaikki muut 38 ovat paikalla juhlistamassa homotanssia.

Vastarannanrastas

Mielipiteen vapaus on kyllä vielä suvaitsevaisuuttakin arvokkaampi asia. On totta, että homoja varmasti loukkaa se, että kaikki eivät heitä hyväksy. On kuitenkin väärä ratkaisu pakottaa kaikki ainakin näennäisesti hyväksymään homous - se loukkaa tärkempää perusvapautta, eli mielipiteen vapautta.

Kyllä ihmisen pitää saada sanoa, ettei hyväksy homoutta, naispappeutta, uskovaisuutta tai perussuomalaisuutta. Yhteiskunnan tehtävänä on kuitenkin huolehtia siitä, ettei tämä hyväksymättömyys realisoidu muuten kuin mielipiteenä.

Toki mielipiteitä pitää saada kritisoida, mutta ihmisten nimittäminen tyhmiksi mielipiteiden perusteella ei sekään ole kovin viistasta. Mielipiteet voivat kyllä omasta mielestä olla tyhmiä, mutta se ei tee niistä ihmisistä tyhmiä joiden mielipiteistä on kyse - mielipiteet kun riippuvat ihmisen älykkyyttä enemmän siitä informaatiovirrasta jolle mielipiteen muodostaja on altistunut.

Tuomo Kuusela

Tuo on naurettavan kuuloista tekstiä Lisa Bjurwaldilta. Hän leimaa terveen maahanmuuttokriittisen ajattelun omaavat ihmiset "tyhmiksi rasisteiksi". Tuohan täyttää jo vihapuheen tuntomerkit. Tyhmyyttä on se jos ei ymmärrä mihin rajaton ja vapaa maahanmuutto johtaa. Se johtaa ennen pitkää siihen että maan alkuperäiset asukkaat ovat vähemmistössä.

Pirjo-Margit Jauhiainen

Miten ei ihmisen ajatusmaailmaan mahdu, että kaikki maailman ihmiset ovat rasisteja - kuka enemmän ja kuka vähän vähemmän.

Nimittäin miten tilannetta tarkastelee, niin se on vahvempaa - miten se omia tarkoitusperiä palvelee.

Kyllä on suuri pelko PS:sta ruotsissakin - ja vastaavista puolueista, kun kaikki keskustelu täytyy tukahduttaa ja olla niiiiiin positiivisia ja ylisuvaitsevaivaisia. Varmaan hyviä pestiä etsitään - tai muuten huomioidaan heitä, jotka rasistin haukkumiskuoroon liittyy PS:ää ja vastaavia puolueita kohtaan.

Ei yhtään poikkipuolista sanaa, että miten ruotsinkielinen väestö toimii rasistisesti suomessa - myös lappilaisten alkuperäisväestöä kohtaan.
Suomessa ei viranomaiskoneistoissakaan "uskalleta" tehdä kielteisiä päätöksiä maahanmuuttajien ja suomessa olevan juhlapukukansan asioissa - hups olenko nyt kauhea rasisti, kun tosiasioita mainitsen - kun heidän on pakko olla rasistinen enemmistöä kohtaan, ettei rasistisyytöksiä viedä oikeuteen.
Sekin on tulossa enenemässä määrin, kun maassa nimeltään - suomi "annetaan" valta enenemässä määrin vähemmistöille.