Tiistai 11.12.2018

Uusi ”ihmeaine” tulee Suomen kauppoihin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.11.2011 10:47
  • Kuva: Wikimedia Commons / Ethel Aardvark
    Kuva
    Stevia-kasvi.

Ihmeaineeksikin kutstuttu makeutusaine stevia tulee Suomen kauppoihin joulukuussa. Hartwall kertoi tänään tuovansa ensimmäiset stevialla makeutetut virvoitusjuomat myyntiin joulukuussa ja lisää on luvassa tammikuussa.

Euroopan komissio hyväksyi aiemmin tässä kuussa stevian makeutusaineeksi. Sitä on käytetty pitkään muun muassa Japanissa. Stevia sai EU:lta kielteisen päätöksen vuonna 2000, joten prosessi on ollut pitkä. EU on halunnut selvittää aineen turvallisuutta.

Hartwall hehkuttaa, että stevia ”mullistaa juomamarkkinaa ja elintarvikealaa” koska on täysin luontainen ja kaloriton makeuttaja.

Wikipedian mukaan stevia on 300 kertaa makeampaa kuin sokeri. Steviaa saadaan Stevia rebaudiana -kasvista, joka esiintyy luonnonvaraisena Etelä-Amerikassa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

gautama

"EU on halunnut selvittää aineen turvallisuutta"
Mielenkiintoista että muissa maissa käytetyn luonnonaineen turvallisuuden selvittämiseen on EU:lta mennyt vuositolkulla aikaa. Ettei olis sokeriteollisuuden, poliitikkojen ja virkamiesten edut olleet jotenkin sopivasti yhtenevät...

No hyvä kun vihdoin vapauttivat.

Sen sijaan keinotekoista aspartaamia voi syödä kuin karkkia ja sitä tungetaan vaikka mihin elintarvikkeisiin, jopa ksylitoli -purukumiin(!), vaikka sen haitallisista ominaisuuksista on paljon tietoa.

TSV

Menee juoni pilalle jos joku möläyttelee sitä ääneen.

Jenkkilässä lääkeyhtiöt lobbas ettei medical marijuanaa saa antaa sitten toivat siitä jalostetun synteettisen pillerin markkinoille, ei vaan toiminut miten piti joten lobbaus jatkuu, noin 70-80% galluppien mukaan laillistaisi tämän MMn, mutta milloin sillä on ollut väliä miten terveellistä tai hyvää joku aine on ihmisille? Tai mitä mieltä kansa ylipäätänsä on?

Raha puhuu.

Silloin valtio puuttuu kun urpot kiinalaiset pistää lyijymaalia lasten leluihin.

gautama

Tavoitteena tehtailla niin paljon säädöksiä ettei kukaan niitä hallitse eikä ajoissa huomaa kansalaisen kannalta huonoja säädöksiä.

No toivoa sopii, että edustajeme alkava josain vaiheessa ajaa meidän etuamme, vapauksia ja vaikutusmahdollisuuksia, paikallista valtaa, sisarpuolueidensa ja lobbareiden etujen sijasta.