Perjantai 18.1.2019

Varoitus tv-tähdestä: ”Potkuja eläinten arkoihin paikkoihin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.11.2011 07:19
Päivitetty: 
30.11.2011 07:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Koirakuiskaaja Cesar Millan tunnetaan valloittavana esiintyjänä. Hänen käyttämänsä kasvatusmetodit kuitenkin huolestuttavat Suomen eläinsuojelijoita.

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto on erittäin huolissaan koirakuiskaajana tunnetun Cesar Millanin vierailusta Suomeen.

Liiton toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö varoittaa harvinaisen suoraan Millanin koulutusmetodeista, joita liitto pitää "epäeettisinä ja koiria vahingoittavina"

- Velvollisuutemme on varoittaa Millanin koulutusmenetelmistä, Ylisirniö sanoo tiedotteessaan.

- Monet Millanin keinoista ovat lisäksi useiden maiden eläinsuojelulakien vastaisia, sillä ne perustuvat koirien pelotteluun, kivun aiheuttamiseen, sähkön käyttöön ja potkaisuihin eläimen arkoihin paikkoihin.

Koirakouluttaja Cesar Millan saapuu ensi vuonna Suomeen kiertueelle. Kiertueen järjestää Live Nation. Millan tunnetaan myös Liv-kanavan Koirakuiskaaja-ohjelmastaan, jossa hän kouluttaa erityisesti vaikeita koiria käyttäytymään kunnolla.

Eläinsuojelijoiden toiminnanjohtaja vetoaa suoraan tapahtuman järjestäjään, ettei Millanin menetelmiä esiteltäisi Suomessa.

- Toivottavasti järjestäjät ymmärtävät vastuunsa ja peruuttavat Millanin esiintymisen Suomessa, Ylisirniö pyytää.

- Millania mainostetaan "lumoavana esiintyjänä" ja "lahjakkaana viihdyttäjänä", mutta on muistettava, että pohjimmiltaan asiassa on kysymys ongelmallisessa ympäristössä eläneiden, haastavien koirien kouluttamisesta, ei viihteestä eikä idolien palvonnasta, Ylisirniö kommentoi.

Eläinsuojelijat perustavat huolensa eläinlääkäreiden lausuntoihin. Millanin tapa kouluttaa koiria on herättänyt huolta myös Yhdysvalloissa. Hän on käyttänyt ohjelmassaan koulutettuihin koiriin esimerkiksi sähkö- ja piikkipantoja, jotka ovat Suomessa kielletty eläinrääkkäyksenä.

Laittomia menetelmiä sisältäviä jaksoja ei ole esitetty Suomessa.

Millanin esiintyminen Ruotsissa aiheutti viime keväänä laajan kansanliikkeen, joka vastusti Millanin metodeja.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Eräs isä

Lopettaa koira vai kouluttaa se, epämukavilla keinoilla? Pieleen kasvatettu/kasvattamaton koira kun ei kaunista puhetta usko. Ei muuten usko pieleen kasvatettu/kasvattamaton ihminenkään; tämän voi lukea lööpeistä aina silloin tällöin.

salakankee

onhan tuo "munille potku" ollut aina tunnettu ja hyvä menetelmä kaikkien elukoiden koulutuksessa! :) mutta että sillä rupeaa tahkoaamaan miljuunia koirien tv-ihmekouluttajana - on tietysti hieman arveluttavaa!

Olen minä sitä hieman ihmetellyt, että kuinka tuo velho sen tekee kun edessä on selvästi häiriintynyt rakki!
Ja kaikki ovat äijän edessä kuin vahaa!

Munille kepillä hakkaamista on käytetty mm. vikurihevosien taltuttamisessa ja jopa villihevosten alistamisessa. En sano että se on oikein, totean vain näin olleen

space

Tuo sai minut arvostamaan Cesaria enemmän. Monet koiranomistajat luulevat että heidän huonosti koulutetut rakkinsa ovat niin mukavia ja kivoja kun ne hyökkäävät ohikulkijoiden kimppuun haukkuen uhkaavasti. "Se haluaa vain leikkiä!" on heidän järkyttävä vakiolauseensa. Jos pari potkua munille ja tiukka koulutus saa löperöiden nössökoiranomistajien ongelmakoirat ojennukseen niin se on hyvä asia. Cesar tänne heti puhumaan ASIAA. Suomessa on liikaa suvaitsevia nössöjä.

ristopv

Olen katsellut aitojen arktisten työkoirien käsittelyä kotialueillaan. Potkimalla ne laitettiin järjestykseen. Ja hyvin voivat.

On aika kummallista, että hentomieliset ihmiset kuvittelevat saavansa maailman (myös eläimet) muuttumaan mieleisekseen vain siksi, ettei heille itselleen tule paha mieli. Suomi on mielipahan vastustamisen valtio, ei hyvinvointivaltio.

salakankee

tai koira ottaa isännyyden Sinulta itselleen. Koira on laumaeläin, jolla aina on oltava johtaja. Useamman koiran porukassa on tarkka hierarkia, joka selvitetään heti kun kaksi tai useampaa koiraa kohtaa toisensa.

Pesussa kutistuneet pikkutirrit ovat ongelmajätettä; ne tirhentävät isommilleen ilman mitään mandaattia ja niiden isännät heitä siihen kannustavat! Koirien pitää itse saada luoda arvojärjestyksensä. Ne osaavat sen!

muuan

Kyseisten koirien hyvinvointia voit arvailla likimain kuvittelemalla, miten itse voisit niissä oloissa. Koira näet vastaa sekä fyysisesti että henkisesti ihmistä muissa suhteissa kuin siinä, että sillä ei tiettävästi ole tietoista järkeä.
Mutta kipuaisti ja tunteet toimivat, joten potkut ja nöyryytys tuntuvat.
Jos ihminenkin joutuu vastaavaan asemaan ilman tietoa paremmasta - kuten jossakin kehitysmaissa vielä useinkin käynee - niin hänkin varmaan eläisi elämänsä sinänsä tyytyväisenä ja hyvinvoivana.

PT

On tulossa Suomeen esiintymään. Hävettäisi mennä showtaan katsomaan.

Mainostajien kannattaisi kovasti olla huolissaan siitä, millaisen ohjelman välissä niitä mainoksia on. Ellei kanava osaa itse luopua suomalaisiin oloihin leikatusta ohjelmasta, tulee kuluttajien ja katsojien huolehtia siitä.

Tietoisuus tulee lisääntymään.

Kaikkea pahaa tuolle pikkuiselle läjälle, joka laumanjohtajana haluaa päteä.

Upphew

Mielummin pikkuinen läjä ja lauma mikä on kurissa, kuin räksyttäviä pikkupiskejä tai hengenvaarallisia isompia hurttia.

Jos koiranomistajat ja myyjät tuntisivat vastuunsa, niin huonosti koulutetut koirat päätyisivät joko piikille tai takaisin myyjälle. Tällöin ei tarvittaisi Cesareita ja muita eläinrääkkääjiä. Ei yhteiskuntaan kelpaamattomat ihmisetkään saa vapaana juoksennella.

PT

meillä on aina keskuudessamme. Kuten kommentointisikin todistaa.

Eläinrääkkäys on eläinrääkkäystä, ei se siitä miksikään muutu. Sitä joko kannattaa, tai ei kannata. Sama asia lasten hakkaamisen kanssa. Ja lauman johtajan vastuullinen tehtävähän on ollut myös vaimon hakkaaminen, joidenkin mielestä johtajuutta todistellaan tuollaisella. Surkeaa.

Brainless

Ennen lapsiakin hakattiin ja potkittiin. Tai no osa tekee niin vieläkin. Marokossa kuulemma vieläkin yksi opetusmetodeista on lyöminen jos oppilas epäonnistuu. Kiveksiä potkivat ihmiset ovat aivan verrannollisia raiskaajiin (pois lukien raiskaukselta puolustautuvat).