Tiistai 11.12.2018

Karppaajien ”guru” raivostui: törkeä natsivertaus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.12.2011 10:44
Päivitetty: 
1.12.2011 10:50
  • Kuva: Ruutukaappaus
    Kuva
    Lääkäri Antti Heikkilä on kuvittanut blogikirjoituksensa kuvalla Varsovan gheton kansanmurhasta. Ravitsemusasiantuntijoiden lisäksi Heikkilä haukkuu blogissaan muun muassa Lääkäriliiton, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, vihreät sekä arkkipiispa Leon.

Keskustelu karppaamisesta eli vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta kääntyy yhä oudompaan suuntaan. Karppaajien gurunakin tunnettu lääkäri Antti Heikkilä vertaa blogissaan karppaamista kritisoivia ravintoasiantuntijoita ja viranomaisia natseihin.

Heikkilän on raivostuttanut tuore uutinen, jossa Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab toteaa viranomaisten joutuneen harkitsemaan jopa lasten huostaanottoja karppaamisen aiheuttamien kasvuhäiriöiden vuoksi.

–Mikään ei ole muuttunut sitten Varsovan gheton. Jos et toteuta vallassa olevaa ideologiaa, olet Untermensch ja sinut viedään jonnekin – ennen leireille, nyt ”hoitoon” ja kemialliseen helvettiin, kirjoittaa Heikkilä.

Natsit kokosivat 1940-luvulla Varsovan ghettoon satojatuhansia juutalaisia, joista suuri osa tapettiin myöhemmin keskitysleireillä. Tästä huolimatta Heikkilä puolustaa rinnastustaan Ilta-Sanomien ihmetellessä asiaa.

–Samantyyppisesti psyykkisestä toiminnasta on kyse, että vanhemmilta riistetään lapset jonkun uskonnon perusteella, sanoo Heikkilä Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomat kertoi ensimmäisenä Heikkilän blogipurkauksesta.

Karppausta kritisoiville tutkijoille keskustelun ylilyönnit ovat tuttuja. Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm kertoi lokakuussa Uudelle Suomelle, että karppausintoilijat haukkuvat tutkijoita jopa tappajiksi ja myrkyttäjiksi – koska nämä suosittelevat esimerkiksi täysjyväleivän syömistä.

Heikkilä syyttää blogissaan karppauskritiikin todelliseksi ”sylttytehtaaksi” Sydänliiton puheenjohtajaa, professori Matti Uusitupaa. Heikkilän mukaan Uusituvan ja Schwabin olisi ”esitettävä todellista faktaa väitteittensä tueksi”.

Ilta-Sanomien haastattelema Ursula Schwab puolestaan toteaa, että Heikkilä, kirurgi ja traumatologian erikoislääkäri, on ravitsemuspuolella täysi maallikko. Myös Uusitupa toteaa, ettei Heikkilällä ole mitään tiedetaustaa.

–Ei raukkaparka osaa tulkita tutkimustuloksia, sanoo Schwab.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rohmar

Jotensakin tämä Ursula vaikuttaa epäasiallisemmalta:

- Lasten huostaanotto on ankarinta mahdollista väkivaltaa, ja pelon viljeleminen oman tieteellisen egonsa huutomerkiksi ansaitsee Heikkilän kuvaileman arvostelun. Eugeniikkakin oli tiedettä, josta seurasi ankaraa yhteiskunnalista väkivaltaa, eli keskitysleiriä.

- Jos Ursulalla on tieteellisiä argumenttejä, niin niitä kannattaisi käyttää raukkaparka sanan sijaan.

PetSu

Hän tuntuu olevan lääketieteen saralla kaikessa asintuntija. Akoinaan minulla oli pahoja selkävaivoja ja tuli siinä kärvistelleessä luettua Heikkilän kirja. Taisin ymmärtää sen väärin, mutta siinä luki, että fysioterapialla ja treenaamalla kroppa kunttoon, ei ole apua. Sitä on nyt 22 vuotta ja sen koomin ei ole selkä ollut kipeä. Kunhan tein päinvastoin, kuin Heikkilä kirjassaan ohjeisti.

Eräs isä

Tämmöiseenkö typeryyteen tässäkin aiheessa päädyttiin? Masentavaa, kun mistään aiheesta ei osata keskustella. Joku aina lyö pöytään natsikortin, rasistikortin tai muuten vain alkaa haistattelemaan.

salakankee

kiista! Täytyy kuitenkin muistaa, ettei pelkällä lääkärin tittelillä voi väittää tietävänsä kaikkea lääketieteestäkään, siinä mennään silloin mutkat oikaisten maaliin.
Toisen tekemän tieteellisen tutkimusken mollaaminen ei myöskään kuulu tiedemaailmaan vaan vastanäyttö, että asia on juuri päinvastoin. Kolleegat arvioivat sitten kumpi näkemys on oikea

VV-Velkavipu

...kun keskustelukulttuuri saa aina vain enemmän tällaisia hysteerisiä piirteitä ja kaikenlaisten eriävien mielipiteiden kieltomentaliteetti kasvaa kasvamistaan.

Uusfasismin komea mannekiini on "suvaitsevaisuus", jonka varjolla kaikenlaisia epäoikeudenmukaisia käytäntöjä ajetaan läpi tai johonka reagoiden niitä vastustetaan taas toisilla epäoikeudenmukaisilla ja hysteerisillä käytännöillä.

Maassa maan tavalla esimerkiksi, on hyvä käytösohje, mutta sen sisällyttäminen lakiin on fasistista.

Suvaitsevaisuuskin voi olla hyvä käytösohje, mutta senkin sisällyttäminen lakiin on fasistista. Emme voi suvaita vieraita kulttuureja siten, että emme suvaitse niiden suvaitsemattomuutta omia kulttuuripiirteitämme kohtaan. Kulttuurit ilman niiden omia sääntöjä siitä mitä suvaitaan ja mitä ei, eivät olisi kulttuureja lainkaan.

Jokaisella kulttuurilla kuten jokaisella perheellä ja jokaisella yksilölla tulee olla lain turvaama oikeus omiin mielipiteisiinsä ja mieltymyksiinsä niin kauan, kuin se ei aseta ihmisiä lain suhteen eri asemaan.

Muslimi saa pitää Muhamedia ja kaikkia hänen tekojaan pyhinä ja oikeina, mutta lain mukaan ei saa Suomessa aina toimia kuin Muhammed. Eiväthän muslimit omissa kulttuureissaankaan enää noudata eivätkä pidä monia Muhamedin tekoja laillisina. Esimerkiksi kauppakaravaanien ryöstely rosvojoukon voimin ja naisten ja lasten lahtaaminen on yleensä laitonta. Nykymuslimit pääsääntöisesti ovat paljon länsimaalaisempia kuin Suomalaisten fantastisista kertomuksista voisi luulla.

Kristityt saavat myös henkilökohtaisessa uskossaan pitää kirkkoa kaikille tärkeänä ja kirkon toimintaa kaikkia tasa-arvoisesti kohtelevana yhteishyödyllisenä toimintana, mutta lain luvastakin huolimatta se ei tee kirkon erityisasemaa esimerkiksi yhteisoveronkeruussa oikeudenmukaiseksi.

Tällaista oikeudenmukaisuutta eivät mitkään poliittiset puolueet ole nykyisessä uusfasistisessa ajassamme kyenneet puolustamaan.

Kasmalas

Heikkilä ei tosiaan ymmärrä tutkimuksista tuon taivaallista.

Esimerkiksi hän kirjoittaa:
"Toista kasvia kastellaan mikrossa käsitellyllä vedellä ja toista samalla vedellä, mutta sitä ei ole käsitelty mikrossa. Siis tieteellisesti pätevä koe."
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=232

Heikkilä-parka siis luulee että kaksi (2) koekasvia riittää tieteellisesti pätevään kokeeseen.

(Tietenkin ko. kokeessa on myös läjä muita puutteita, lukekaa tuolta jos kiinnostaa: http://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/2011/05/antti-heikkilan-vaaral... )

salakankee

värähtelemään ja hankaamaan toisiaan vasten ja siten lämpenemään. Mikroaallot eivät ole mitään radioaktiiviseen säteilyyn kuitenkaan viittavaa säteilyä, jolla on taas monelaisia haittavaikutuksia.
Mikroaaltoja käytetään mm. tv-lähetyksen linkittämiseen asemalta toiselle. Lähetyksen ollessa päällä ja kiipeämällä tv-linkkimastoon ja joutumalla ns pahaan paikkaan, voi kylläkin paistua elävältä!

Vastarannanrastas

Ravintotutkimus kuuluu sellaisten sovellettujen tutkimusten kastiin, joissa erilaisia muuttujia on tuhansia eikä niitä pystytä luotettavasti erottamana toisistaan.

Toisin sanoen, tutkitaan isoa otosta, katsotaan mitä otoksen sisällä syödään ja päätellään sitten hyvinvoinnista mikä ruokavalio on terveellisempi kuin toinen. Virhemahdollisuuksia jää vaikka kuinka paljon, minkä tutkimuksesta jotain ymmärtäväkin ymmärtäisi myöntää, eikä väittäisi että tutkimukset kertovat jotain absoluuttista totuutta.

Kaikken hulluinta on väittää, että sellaisten tutkimusten ja tieteen perusteella joka koskee isoja joukkoja voitaisiin sanoa jotain jostain yksittäisestä tapauksesta. Ravintotutkimuksen rajoitteet ovat sellaiset, että sen perusteella ei voida sanoa yhtää mitään siitä onko jokun yksilön kohdalla karppaus tervellistä vai ei. Yksilö voi karppaamalla sen selvittää, jos hommaa jatkaa pitkään voi olla hyvä ajatus tarkkailuttaa välillä rasvojen kertymistä verisuoniin.

Tiede ei muutenkaan ole tunnehommaa. Nämä epätieteilijät jotka ovat tunnepohjaisesti lähteneet karppauksesta väittelemään eivät kelpaisi tiedepiireissä asioista keskustelemaan, koska eivät kykene erottamaan asiaa ja ihmisiä toisistaan. Lisäksi tunteet ja faktat, samoin kuin tutkimusten rajoitteet menevät suloisesti sekaisin.

Tlo

Ellei syö tolkuttomasti perunoita eikä ole reilusti ylipainoinen, niin potunsyönnin lopettamisesta ei liene merkittäviä terveyshyötyjä.

Viljojen kanssa asia onkin sitten täysin eri. Suosittelisin jokaista kokeilemaan mitä terveydentilassa muuttuu jos on 1-2kk kokonaan ilman viljoja. Itselläni esimerkiksi ärtyvän suolen syndrooma katosi kokonaan. Keliakiaa ei ole.

ernoh

Jotenkin näyttää tämä suomalaisten karppausinto ylittäneen jo hulluuden rajat. Heikkilän ajatusten kritisoinnin vertaaminen natsien suorittamiin joukkomurhiin on äärimmäisen typerää ja ennen kaikkea se loukkaa niitä, jotka ihan oikeasti joutuivat natsien toiminnasta kärsimään. Eiköhän tässä nyt olla tekemisissä aika yhteismitattomien asioiden kanssa. Luulisi lääkärin koulutuksen saaneen ymmärtävän sen. Ilmeisesti ei.

Karppaus alkaa tosiaan olla Suomessa jo uskontoon verrattava asia. Jotenkin on niin tyypillistä suomalaista, touhua että yhteisestä miellyttäväksi tarkoitetusta ruokahetkestä halutaan välttämättä tehdä joku suoritus. Mitä järkeä tässä on?

Tlo

"Jos karppaatte ja pistätte lapsenne syömään samaa kuin itse syötte, me tulemme ja viemme teidän lapsenne." on Heikkilän kritisointia?

Onko kyse ruokavaliokritiikistä, kun lapset joutuvat lukemaan lööpeistä miten heidät kohta viedään pois koska he pitävät vanhempiensa kotona tekemästä rasvaisesta kotiruoasta?

Heikkilän reaktio oli ehkä poliittisesti epäkorrekti, muttei ylilyöty. Karppaajien vastustajien ulostulot alkavat olla todella kovia, sillä heidän pallinsa tutisee. Karppaaminen lisääntyy jatkuvasti läheisten esimerkkien kannustamana.

Kohta kriittinen massa ylitetään ja ihmiset alkavat vaatia niiden henkilöiden päitä vadille, jotka ovat ohjeistaneet suomalaisia syömään vuosikymmeniä heidät lihavaksi, huonovointiseksi ja sairaaksi tekevää ruokaa. Puska toivoo ehtivänsä kuolla vanhuuteen ennen kuin tuo aika koittaa. Valitettavasti Puskan kannalta näin ei taida ehtiä käymään.

Tlo

Varmasti mitään ongelmaa ei Schwabinkaan mielestä olisi, jos lapset söisivät kotona VHH-ruokaa ja muutaman kerran viikossa pääsisivät mäkkäriin vetämään niitä terveellisiä hiilareita.

vinbju

logiikka käyttää samaa keinoa kuin "insane troll logic" - perustelemattomant kehäpäätelmät ja lunaattinen muiden lyttääminen. On turha keskustella, kun pörrö-peikko ei kuuntele muita kuin itseään

Matti O Koskela

Olen Vastarannanrastaan kanssa aivan samoilla linjoilla 'karppaamisesta'. Koko termi on nostettu muotioikuksi median vhh'ta henkeen ja vereen vastustavan virallisen, korruptoituneen proffaklaanin toimesta. Oikeampi termi olisi vain: vhh ruokavalio, jonka sisältö on paikoin aivan toista kuin tämä hatara ja laaja karppaajien laihdutus hömppä. VHH on mm. ranskalaisten käyttämä elämäntapa-ruokavalio, jossa kilot pysyvät kurissa ilman mitään laihduttamista gourmet-ruokailun sivutuotteena.

Ranskassa mm. syödään eniten eläinrasvoja Euroopassa ja sydäntautikuolleisuus on Euroopan alhaisin. Antti Heikkilä on soveltanut oman, erittäin hyviä kliinisiä tuloksia antaneen Pellinki vhh-dieettinsä juuri ranskalaisen ruokakulttuurin ja keittiön pohjalle.

Heikkilän omat ja kiistattomat ravitsemustieteelliset sovellutukset ovat suomalaisen luomuruokatuotantoa käyttäviä ja perustuvat ansiokkaan kliiniseen potilastyöhönsä. Toki karppauskin on pitkälle oikean suuntaista, mutta mm. diabeetikoille liian väljiä ohjeita antavaa.
Näytä koko kirjoitus (2878 merkkiä)

Pitänee vain hyväksyä tämä median ajopuutoiminta tässäkin asiassa. On pitkälle ala-arvoista jutun toimittajan käyttää 'virallisen' aivopesuköörin nuoleskelua lautashömppäalttarilla, ensinnäkin typerää otsikointia, toisekseen jutun sisältö pyöri yksinomaan 'natsi- kortin ympyröissä'.

Heikkilä kun nyt vaan sattuu olemaan ainoa käytännön asiantuntija ravitsemusasioissa, jonka hoitofilosofia tuottaa käytännössä kiistatta terveyttä edistäviä tuloksia yksilötason kliinisessä työssä. Aivan samalla tavalla sekä onneton THL, Sydäntauti- ja Diabetesliitto ovat lääke- ja elintarviketeollisuus-mafian asialla.

Tiedän, oman db II'n hoitohistorian nojalla todella paljon takkinsa salaa kääntäneitä lääkäreitä, jotka tekevät omaa tukityötään omassa hoitotyössään vhh'n avulla. Pelko menettää työnsä ja 'urakehityksensä' estää julkitulonsa. Ainoita harvoja rehellisiä ja rohkeita totuudenpuhujia on Antti Heikkilä. Väitteet ravitsemusalan puoskaroinneista todentuvat vain sillä hirveässä tunteenpalossaan huitelevien omaan nilkkaan.
Eräs tässäkin jutussa tyhmyytensä tai tietämättömyytensä paljastanut poloinen on Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab.

Puska lienee jo ajat sitten peräytynyt siilipuolustukseen ja ennen eläköitymistään luopunut epäonnistuneista inttämisistään. Kehiin ovat hypänneet kaliffiksi kaliffin paikalle kinuavat Fogelholm ja Uusitupa aseenkantajiensa typerehtiessä nyt näiden onton ja täydellisen asiantuntemattoman lautaspolitiikkansa puolesta.

Ainoa oljenkorsi, mihin tämä onneton, nyt hädissään oleva ravitsemussekoiluväki vetoaa, on tuhannen tutkimuksen metafoora, joka on tyhjää liturgiaa. Kukaan heistä ei ole pystynyt, halunnut / osannut kiistatta osoittaa todeksi tarkan tarkastelun alaiseksi näitä tutkimuksia. Jos olisi, tätä rimpuilua ei tarvitsisi kansalaisten seurata selitteleviltä lautasmallin puolustajilta. Tutkimukset pöydälle ja vertailuun. Sittenhän se nähtäisiin kun verrattaisiin molempien leirien potilastyön toteutumien tuloksia.

Tom B

Vaikuttaa siltä, että karppaajat ja karppauksen puolestapuhujat alkavat olla hermona kun "virallisen" ravitsemusopin edustajat kieltäytyvät antamasta hyväksyntäänsä karppaukselle. Taitaa olla niin, että karppaajat itsekin epäilevät, että karppauksesta seuraa terveysongelmia ja että he tästä syystä haluavat terveysviranomaisten hyväksynnän voidakseen välttää sen vastuun joka heille kuuluu. Sillä jos terveysviranomaiset hyväksyvät karppauksen niin vastuu sen aiheuttamista ongelmista siirtyy terveysviranomaisille.

gautama

"Virallisen ravintotieteen" edustaja uhkailee lasten huostaanotolla, jos vanhemmat eivät syötä heitä valtion virallisten ohjeiden mukaan. Heillä ei kuitenkaan ole väitteidensä tueksi juuri muuta kuin oma arvovaltansa.

Tällaiset viranomaisten puheet petaavat tietä totalitaariselle valtiolle, jossa viranomaiset ovat aina oikeassa ja heitä on aina toteltava todisteista ja omasta kokemuksesta välittämättä.

Tästä on helppo jatkaa muihin aiheisiin. Pelko leviää ja natsivaltio on huomaamatta pian todellisuutta. Heikkilän esittämä huoli on perusteltua. Joitakin äitejä on tiettävästi jo viranomaisten toimesta uhkailtu.

Viranomaisilta ei siis kukaan kaipaa "hyväksyntää" vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle, mutta vähintä mitä he voisivat tehdä on tutkia asiaa ja antaa muiden noudattaa sellaista ruokavaliota, jonka kokevat itselleen sopivimmaksi. Tällainen juupas-eipäs vastakkainasettelu ei palvele ketään. Heidän on hyväksyttävä, että he voivat olla myös väärässä. Meidän kehomme ovat erilaisia, eikä yksi lautasmalli mitenkään voi olla optimaalinen kaikille.

Eräs isä

Eikö sama uhkaus kohdistu silloin myös vegetaristi-perheisiin? Aivan samalla tavalla he ovat sulkeneet pois yhden suositusten ravintoaineryhmän, lihan, kalan ja kananmunat, joskus jopa maitotuotteet. Eikö tässä ole samalla tavalla uhka lasten terveydelle?

Tom B

Kukaan ei estä sinua karppaamasta niin paljon kuin ikinä haluat, mutta älä syytä viranomaisia sitten kun sinulla alkaa esiintyä karppauksesta johtuvia vaivoja! Älä myöskään syytä viranomaisia karppaamaan pakotetuille lapsille tulevista ongelmista.

Matti O Koskela

"mutta älä syytä viranomaisia sitten kun sinulla alkaa esiintyä karppauksesta johtuvia vaivoja! Älä myöskään syytä viranomaisia karppaamaan pakotetuille lapsille tulevista ongelmista."

Viranomaisia tullaan syyttämään lautasmallinsa ja kasvisrasvojen suosituksen aikaan saamasta järjettömästä kansan sairastuttamisesta lihavuuteen, verisuonisairauksiin sekä diabetekseen.

Olet valitettavan pihalla koko asiasta. Tappelet vain pelkällä tunnetasolla auktoriteettien puolesta, ymmärtämättä koko asiasta muuta kuin THL'n, Sydäntautiliiton ja Diabetesliiton USA'sta tuodut mustamaalaamisen välineet.

Karppaaminen, ts vhh ruokavaliota on käytetty vanhaan hyvään aikaan jo 200 vuotta menestyksellisesti diabeteksen hoitoon. Kun -50 luvulla USA'n kongressin poliittisella päätöksellä kelkka kääntyi elintarvikejättien vaatimuksesta ja luonnolliset rasvat kiellettiin, alkoi globaali ihmisten lihavuus ja diabetekseen sairastuvuus räjähdyksen omaisesti kasvaa. Sitä se tekee mm. Suomessa THL'n virallisen lautasmallin takia.

gautama

kyse oli lasten huostaan otosta.

Mahdollisesti pakkoruokinta koulussa tulevaisuudessa, jos asaista ei nyt nosteta haloota. Limsa-automaatit kyllä sallittiin kouluihin.

Eivätpä ole viranomaiset reagoineet, kun ihmiset, aikuiset ja lapset lastaavat kaupan kassalla mukaansa limsaa, sipsejä, valmishampurilaisia, karkkia, tolkuttomia määriä, eikä sitten paljon muuta ruokaa, mutta nyt jostakin syystä kyselevät, jos eivät sitä tee.

On vain hyvä, että ihmiset ovat kiinnostuneita siitä mitä syövät ja seuraavat sen vaikutuksia omassa elimistössään. Voisivat viranomaiset olla enneminkinkin tyytyväisiä, mutta suhtautuminen vaikuttaa lähinnä poliittiselta toiminnalta, kaukana tiedemiesten asiallisesta suhtautumisesta ja keskustelusta.

Kaiken maailman keräyksiin kerätään rahaa. Eikös voitaisi nyt laittaa kansankeräys pystyyn ja ostetaan rahoilla arvostetuilta ulkomaisilta yliopistoilta mm. Harward tutkimuksia karppaamisesta, kun eivät kotimaiset suostu sitä tekemään. Paljonkos vaatisi? Vapaaehtoisia henkilöitä varmasti löytyy.

DolbyC

Karppauksen arvostelijat sulkevat silmänsä seuraavien tosiasioiden kohdalla:
1) Ei ole yhtä ja ainoaa tapaa karpata, jota voi arvostella. Karppaus ei ole mikään Atkinsin dieetin synonyymi. On yksilöistä kiinni, miten kukin karppauksensa tekee.
2) Karppauksessa on aina kaksi vaihetta: painonpudotus ja normaalipainon ylläpito. Karppauksen vastustajat arvostelevat käytännössä ihmisen halua tulla normaalipainoiseksi ja pysyä sellaisena. Luultavasti koska eivät itse sellaiseen kykene.
3) Normaalipainoisen ei tarvitse karpata. Kukaan ei vaadi normaalipainoisia karppaamaan. Heidän ruokavalionsa on mitä ilmeisimmin kunnossa, ellei heillä sitten ole jotain muuta terveydellistä ongelmaa, johon verensokeria nostavien hiilihydraattien vähentäminen tuo apua. Karppauksen vastustajat sen sijaan vaativat ylipainoisia luopumaan karppaamisesta, vaikka heillä ei ole esittää mitään näyttöä todellisista haittavaikutuksista vaan pelkästään oman uskonsa mukaisia arvailuja.
4) Yhteen kategoriaan kuuluvien monien erilaisten ruokavalioiden rinnastaminen uskontoon on sama kuin rinnastaisi urheilulajeista vaikka juoksulajit uskontoon.

Corvus

Slangisanahan se on, kuka lie lanseerannut. Liekö missään muussa kielessä vastaavaa. Jo tuo englannin "low-carb" on harhaanjohtava, sillä kysymys ei ole vähähiilisestä vaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Ja sitten suomen kielessä on vielä toinenkin pala ideasta pudonnut pois.

Äkkiä arvioiden hiilen osuus on keskimäärin suurin rasvoissa ja pienin valkuaisaineissa. Hiilihydraatit ovat siltä väliltä. Oikaiskaa, jos olen väärässä.

TSV

Amerikassa puhutaan todellakin "low-carbs diets" joka tulee sanasta "Low-carbohydrate diets", mutta ilmeisesti äijän päässä siitä "carbs" tuli "carbon"?

En tiedä heititkö vitsille mutta jotenkin minulle (ja kaikille muille) tämä oli itsestään selvyys?

Miten se hiilenosuus mihinkään liittyy?

Corvus

Ei liity hiilen osuuteen, ei, mutta miten ihmeessä carbs voi olla lyhenne sanasta carbohydrate? Ikään kuin amerikkalaiset eivät tietäisi, että kaikissa orgaanisissa yhdisteissä on hiiltä. Varmasti eivät monet tiedäkään.

TSV

Carbohydrates, siis katsos jenkkilässä ei ole välillä järkeä miten sanoja muodostetaan kuhan se kuulostaa hyvältä (Xmas?)

Tuo lyhenny on vaan se kun revitään O pois Carbo sanasta ja otetaan tilalle se viimeinen "s" jotta saadaan monikko. Miksi näin? Joku fiksu on varmaan tehnyt tutkimuksen että se kuulostaa hyvältä. Älä yritä järkeillä, niin ku ne sanoo, just go with it.

DolbyC

Oleellisinta on valita hiilihydraatteja, joiden glykeeminen indeksi on matala, eli hiilihydraatteja, jotka ei nosta veren sokeripitoisuutta muuttumalla suuressa määrin sokeriksi. Kyse ei siis niinkään ole hiilihydraattien määrästä vaan laadusta. Perusajatus on välttää glukoosia eli sellaisia hiilihydraatteja, joista sitä kehossa muodostuu. Ei ole tainneet monet karppaajatkaan tätä vielä ymmärtää.

raimeli

itseensä, vaan levittävät sitä tietoa, kuin se olisi ainoa oikea tapa myös koko kansan ruokailumalliksi.

Olen varma, jos joskus saadaan riittävän pitkäaikaista tietoa, ettei tyydyttyneiden rasvojen käytöllä ole haittavaikutuksia valtimosairauksiin altteille henkilöille, niin sen ympärille vapaassa markkinataloudessa tulee kerma-, voi- ja läskibisnes sekä muut karppituotteet lisääntymään.

Nythän on jo karppileipä tullut kauppojen hyllyille, jonka heti itse 'guru' A. Heikkilä lyttäsi Studio 55 ohjelmassa huonoksi.

Voimmeko luottaa jokaiseen uuteen tutkimukseen ja heti muuttaa virallisia suosituksia ?

Matti O Koskela

Siksei, kun nääs mm. Kelan kautta lääketeollisuudelle vyöryvä miljardien suuruinen rahavirta alkaisi kuivumaan, kun kansa vähän kerrassaan alkaa syömään oikein ja luonnollisesti ilman pillereitä. Veronmaksajat kyllä tarvitsevat enemmän rahojaan kuin tämä pilleri ja einesmafia. Kun pitää noita eteläeurooppalaisia hilupilttuu valtiotakin elättää.

"jos joskus saadaan riittävän pitkäaikaista tietoa, ettei tyydyttyneiden rasvojen käytöllä ole haittavaikutuksia valtimosairauksiin altteille henkilöille, niin sen ympärille vapaassa markkinataloudessa tulee kerma-, voi- ja läskibisnes sekä muut karppituotteet lisääntymään. "

Siitähän on jo nyt useita megatason, kymmeniä vuosia kestäneitä, jopa 100 000 yksilöä kattavia maailmanlaajuisia tutkimuksia, jotka eivät ole löytäneet ensimmäistäkään puoltavaa syytä eläinrasvojen haitallisuudesta. Asia on kääntynyt päälaelleen kasvisrasvojen haitaksi.

Jo on maailma mallillaan, kun tri Tolonenkin on kääntänyt kelkkansa: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&lang=fi&id=319

Matti O Koskela

Kyllä. Ensin houkuteltiin rahvas syömään margariinia, ylenmäärin pottua ja leippä, lopuksi opetettiin vihaamaan voita. Ja vót, ylen sankhia kansahan oppi sairastamaan. Siihenpä olkii sit hyvä kehitellä sopivia lääkkeitä, joiden syömistä perusteltiin lääketehtaiden rahoittamilla kekseliäillä tuhannella tutkimuksella.

Kyllä ihminen on sitte viisas ;-))

reijahirn

se, ettei lapsia voi ottaa huostaan sillä perusteella, mikä ruokavalio kotona on. Vain ja ainoastaan vanhemmilla on valta päättää, mitä lapset syövät, eikä asia kuulu viranomaisille. Jo huostaanotolla uhkaileminen on laitonta. Mitkähän ovat jälleen taustavoimat, jos Suomen kaikki lehdykät julkaisevat saman huostaanottouutisen?

muuan

Lapsi ei ole vanhempiensa omaisuutta, vaikka nämä ovatkin hänet luoneet. Hän on alusta alkaen oma itsensä.
Lapsi syntyy paitsi perheen, myös yhteiskunnan jäseneksi, ja kummankin on huolehdittava hänestä alkuelämän vajaakykyisyyden aikana.

Vanhemmilla ei saa olla täyttä valtaa esimerkiksi kieltää lapsiltaan jokin ruokaryhmä tai esimerkiksi määräämällä tälle paastoja. Kasvavalle lapselle täytyy voida vaatia sellaista monipuolista ja riittävää ravintoa, jonka nykytieto päättelee hänelle edullisimmaksi.
Vanhempien oikut ja opit eivät saa yksin määrätä. Tiedämmehän, millaisia sairalloisiaa ja muita ääri-ihmisiä meissä on, lapsiakin tekemässä ja pitämässä.

Lasten itsensä kannalta olisi varmasti usein parempi, että yhteiskunta voisi huolehtia heidän hyvinvoinnistaan paremmin. Mutta ensin täytyy asenteiden muuttua siihen suuntaan, että yhteiskuntakin käsitetään keskenkasvuisten ihmisten holhoojaksi.

Katkerat konfliktit vanhempien ja viranomaisten välillä syntyvät varmaankin nimenomaan vanhakantaisesta ajattelusta, että lapseen on oikeudet vain siittäjällä ja synnyttäjällä.
Mutta tosiasiassa ne oikeudet ovat alusta alkaen lapsella itsellään. Kysymys on vain siitä, että mikä taho niitä edustaa ihmisen vajaakykyisyyden ja -valtaisuuden aikana.

Leinikki

Olen sairastanut II tyypin Diabetestä yli 10 vuotta ja noudattanut Diabetesliiton ja Diabeteshoitajan hoito-ohjeita. Sairaus on tasaisesti pahentunut, vaikka sain painoano pudotettua 10 kg. Lääkärin määrätyä lisää ja runsaamman lääkityksen säikähdin ja löysin vaihtoehtoisen tavan hoitaa yhä pahenevaa Diabetestä. Omaksuin Antti Heikkilän kirjan:"Diabeteksen hoito ruokavakiolla" ja aloin noudattaa kirjan selkeitä ja järkeenkäypiä ohjeita. Omaan Verensokerimittarin, jolla voin itse todeta veressä olevan glugosin määrän. Nyt noudatettuani Antti Heikkilän selkeitä ohjeita, ja lopetettuani;leivän,perunan,riisin,pastan,sokerin ja leivonnaisten syömisen, on verensokeriarvot pudonneet lähelle terveen ihmisen lukemia. Samoin painoni on hitaasti laskenut noin 8 kg. Minun kohdallani on Hiilihydraattien rajoittaminen toiminut loistavasti ja vakavaksi muuttunut sairauteni kehitys kääntynyt kohti paranemista. Syön edelleen peruslääkitystä varnuuden vuoksi, mutta "vahvemmat lääkkeet" olen jättänyt kokonaan pois.
Antti Heikkilän ohjeet ovat mielestäni täysin maalikonkin käsitettävissä, eivätkä sisällä mitään erikoista tai korkeampaa tietoa ruuansulatuksesta tai hormoonitoiminnasta. Omakohtaiset mittaukset verensokeripitoisuudesta vahvistavat täysin Hiilihydraattien olevan täysin sopimattomia Diabetestä sairastavalle. Hidas tai nopea Hiilihydraatti nostaa Diabetestä sairastavan verensokeria yhtälailla.

Mielestäni tässä tapauksessa virallista ruokavaliota ei voi arvostella kyllin voimakkaasti. Nykyiset suositukset aiheuttavat tarpeetonta kärsimystä ja estävät ihmisiä parantumasta vakavasta sairaudesta. Mitenkähän saisimme asiaa korjatuksi ja toimivat hoito-ohjeet yleiseen käyttöön? Parhaat kiitoksen Antti Heikkilälle terveyteni palautumisesta!

Maailmaakatseleva

Kannattaisi miettiä mikä on Heikkilän oma mielenterveydellinen tila.
En ole tutustunut hänen kirjoituksiinsa, mutta saan usein viesteissä linkkejä jotta tutustuisin Heikkilän ajatusmaailmaan.
Henkilöt jotka näitä linkkejä lähettävät eivät edusta fyysisesti sellaista jota haluaisin tavoitella itselleni. Henkilöt eivät myöskään ole henkisessä tasapainossa eämän tai edes itsensä kanssa, en haaveile sellaisestakaan olotilasta.
Miksi siis edes lukisin Heikkilän nimeen vannovien lähettämiä linkkejä?
Elävässä elämässä olen myös törmännyt lapsiin joiden vanhemmat noudattavat lapsiinsa omaa karppauslinjaansa. Tämä on mielestäni lapsen pahoinpitelyä, poljetaan lapsen oikeutta päättää itse näin isosta asiasta. Vanhemman valitsema linja voi vaikuttaa lapsen koko elämään ja sitä voi verrata tiukkoihin uskonlahkoihin ja niiden rajoituksiin.Lapsen fyysinen ja psyykkinen terveys on vaarassa sekopäisten vanhempien vuoksi ja huostaanottojen kriteereitä pitäisi harkita myös tällä osa-alueella.
Surullisena katson lähipiirissäni olevaa 5v poikaa, joka on käynyt läpi useamman eri ruokavalio jakson, ailahtelevan äitinsä vanavedessä. Lapsi on minusta jo aivan päästänsä sekaisin, mutta äiti hehkuttaa omaa erinomaisuuttaan siitä miten haluaa vain lapsensa parasta. Viimeisen vuoden aikana lapsen psyyke on muuttunut niin paljon, etten enään itse halua ottaa lasta yökylään, en mielelläni edes kylään, äitiä en tosin halua myöskään tavata. Säälittää niin kovin tuo ennen niin upea miehenalku. Surullista mutta totta.

Kallevi

Kun viranomainen uhkaa viedä lapset pois sen takia, että sille on syötetty kirjolohta ja kasviksia, sitä sanotaan maltilliseksi ja järkiperäiseksi toiminnaksi. Kun joku kimpaantuu tällaisesta menettelystä, sitä sanotaan kiihkoiluksi ja fundamentalismiksi.

Meidän tulee siis vain rauhallisesti ja luottavaisin mielin tyytyä siihen, että viranomainen tietää, mikä on meille hyväksi. Vaikka koko elämän menisi säpäleiksi jonkun pikkubyrokraatin mielivallan takia, niin meidän tulee vain hymyillä levollisesti ja todeta, että viranomainen kyllä tietää.

muuan

Mutta ehkä kysymys onkin siitä, mitä e i ole syötetty.

Ei voida tyytyä hymyilemään voimattomasti sillekään, jos lapsen elämä kärsii vanhempien oikkujen tai fanatismin takia. Tässä onkin vaikeaa rajanvetoa, koska on kysymys niin herkistä asioista. Enpä ryhtyisi lastensuojeluviranomaiseksi.