Torstai 27.6.2019

Facebook-uutisointi: ”Epäkohta oli pelättävissä”

Luotu: 
20.12.2011 18:55
Päivitetty: 
20.12.2011 19:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen.

Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja Risto Uimonen antaa suomalaiselle medialle puhtaat paperit Facebook-uudistuksen näyttävästä ja osin virheellisestä uutisoinnista. Uudistuksen myötä valtakunnallisessa mediassa levisi tieto, jonka mukaan käyttäjien vanhat yksityiset Facebook-viestit olisivat muuttuneet julkisiksi.

Uutinen on sittemmin osoittautunut virheelliseksi. Se sai monet yhteisöpalvelun käyttäjät kuitenkin hämilleen ja reagoimaan uuteen aikajana-ominaisuuteen (Timeline). Uimonen ei kuitenkaan syytä mediaa hysterian lietsomisesta.

– Tässä on ollut kyse Facebookin aikajana-uudistuksesta, joka on herättänyt hämminkiä. Siitä tuli tietoa, että kyse olisi ollut Facebook-yhtiön moka, jonka seurauksena yksityiseksi tarkoitettuja viestejä olisi levinnyt julkisuuteen. Väite on tällaisena niin kova, että se oli syytä nostaa esiin, Uimonen toteaa Uudelle Suomelle ja huomauttaa kommentoivansa asiaa yleisellä tasolla.

JSN:n puheenjohtaja korostaa myös, että uutinen on täsmentynyt koko ajan, ja uutistyön myötä yleisölle pystyttiin kertomaan oikeaa tietoa uudistuksesta.

– Median tehtävä on puuttua epäkohtiin. Tässä oli pelättävissä, että on olemassa epäkohta, jolloin se oli syytä tutkia ja selvittää, Uimonen sanoo.

Myös Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko pohtii Facebook-uutisointia omassa Vapaavuoro-blogissaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tatu

Juu Kommentitkin katoilleet vapaassa länsimaisessa demokratiassa kahdesti tänään...

Toisaalta omaa tyhmyyttäni. Kirjoittautunut sekä Hotmailiin että Facebookiin.

Ja tiedossa että loppuikäni naamakirjassa.

Jollakulla vihjettä miten sieltä ainakin osittain ulös?

taisto.laine kanelipulla yahoo.se

kone ei hyväksynytkanelipullaani=(((

Mark I

Aikoinaan kun netti oli uusi keksintä, kirjoittelin omalla nimellä keskusteluryhmiin vuosia, vaikka minkälaista väittelyä ynnä muuta, joiden luulin "hautautuvan nettiin". Järkytyin ennen vuosituhannen vaihdetta, kun kirjoitusiani oli lainailtu ties minne, ja että jokainen pääsi tiirailemaan mitähän pöljyyksiä oli sinne päästellyt-

- ihan sama tunne kuin joku olisi äänittänyt kahdenkeskisiksi tarkoitettuja keskusteluja, jotka yhtäkkiä julkaistiin kaikille avoimiksi, ja haettaviksi.

En keskustele FBssa lainkaan, siitä syystä että en takulla voi luottaa yksityiseen yritykseen siitä, että minne vaikkapa ns. yksityiset keskusteluni päätyisivät. Huom. kun kirjoitat moisiin palveluihin, se teksti ei enään ole sinun omaisuuttasi, vaan vaikkapa FBkin omaisuutta.

Sähköpostiini tunkeutuessa/jonkun levitellessä minulla olisi edes laillinen oikeus omia niitä.

tatu

Mulle periaattteessa vitunmaku jos vaikka joku lukee. Vaan tämä rekisteröinti josta ollut juttua US:ssa ja Hesarissa koko 60-vuotisen elämäni. USSR ja DDR.

Kerro kertoneeni että edellämainitutkin kalpenevat Fb:n ja Windowsin edessä.

The Big Brother is seeing You. Not just only now but all the time......................