Maanantai 21.8.2017

Nelonen: 69 ohjusta peräisin Saksan armeijalta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.12.2011 15:55
  • Kuva: Wikimedia Commons /
    Kuva
    Patriot-ohjus. Aihekuvitus.

Saksan tulli on ollut tietoinen, että Kotkassa pysäytetty M/S Thor Liberty on ollut ohjus- ja räjähdelastissa, kertoo Nelosen uutiset.

Yle vahvistaa Nelosen tiedot, että kyse oli Saksan armeijalta peräisin olevista ohjuksista. Ylen mukaan ohjukset on myyty Saksan hallituksen toimesta Etelä-Koreaan.

Kotkassa aluksesta löytyi 69 Patriot-ilmatorjuntaohjusta. Lisäksi ruumassa oli 150 tonnia räjähteitä pahvilaatikoissa. Ohjukset on takavarikoitu ja poliisilta on pyydetty virka-apua niiden suojaamiseen.

Savon Sanomat kertoi aiemmin tänään, että tulli on eilen illalla ottanut kiinni kaksi henkilöä kiinni epäiltynä maastavientirikoksesta. Poliisin tekemä kiinniotto saa kestää enintään 24 tuntia, jonka aikana on tehtävä päätös pidätyksestä tai laskettava henkilöt vapaaksi kiinnioton jälkeen.

Poliisi kertoi eilen, että se on yhdessä tullin kanssa perustanut erityisen työryhmän selvittämään Thor Libertyn tapausta. SS:n mukaan asian selvittely on jatkunut muun muassa ulkomaille lähetettyjen oikeus- ja virka-apupyyntöjen muodossa.

Valtiotieteen tohtori Timo Hellenberg kummastelee tapausta Ylen haastattelussa. Hänen mielestään koko tapaus on mystinen.

Hellenbergin mukaan nyt ilmi tullut Thor Libertyn tapaus sekä taannoinen Arctic Sea -aluksen mysteeri osoittavat, ettei tilannetietoisuus ole merenkulun osalta aivan sitä luokkaa kuin mitä on kansainväliselle yhteisölle annettu ymmärtää.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tlo

Nuo ohjukset eivät kuitenkaan mitään ihan halpoja ole. Ja jos ne on kerran tuotu lainvastaisesti Suomeen niin eiköhän oikea menettelytapa tosiaankin ole takavarikoida ne.

Paikataan sitä puolustusvoimien määrärahavajetta. Ellei meiltä löydy laukaisinjärjestelmiä noille niin eiköhän ostajia löydy. Kyllä sillä summalla järjestää kertausharjoituksen jos toisenkin.

amaunu

Tai sitten oikea lasti seilaa parhaillaan kohti määränpäätä, suomen virkainnoille annettiin vähän tehtävää vetää huomio puoleensa. pöljät, olisivat vai olleet hiljaa ja käyttäneet tilanneälyä /harkintaa ja antaneet lastin mennä. Mitä ikinä Kotkasta olis lastattukaan se on täysin toisarvoista laivassa jo olleeseen lastiin nähden. noille olis varmaan oikea tarve jossain muualla kuin täällä.

-56

Kyllä tässä tapauksessa rikotaan aivan selvästi kansainvälisiä merikuljetus lakeja.Laivan rahtikirjojen on osoitettava täsmällisesti mitä siinä on.Merikuljetuksissa on voimassa niinsanotusti IMCO lista joka määrää miten vaaralliset aineet on kuljetettava ja sijoitettava.Tässä tapauksessa räjähdysaineet olivat irtopaletteina ruumassa ja kyseisten Konttien sisältö ei ollut lakien mukaisesti ilmoitettu oikein.Mitähän olisi seurannut jos laivalla olisi syttynyt tulipalo tai törmäys toiseen laivaan ja se olisi pyytänyt apua lahellä olevilta laivoilta.Samalla laiva rikkoi Suomen tullimääräyksiä tullessaan Suomen aluevesille puuttelisten asiakirjojen ja lastauksen vuoksi.Se mitä tehdään tämän lastin kanssa on taasen Tullin ja Poliisin asia.Tullilla on oikeus takavarikoida lasti,mutta eiköhän asia selvitetä kuitenkin Poliitisella tasolla.Hyvä vain että meillä on asintuntevia Ahtaajia jotka ilmoittivat asiasta Tullille.

avataR

Rahtikirjojen kanssa oli tapahtunut kaksinkertainen käännösvirhe.

Saksaksi ohjukset ("missile") ovat käsittääkseni raketteja, ja ne oli rahtikirjoihin kirjattu raketeiksi ("rocket"), mikä Suomessa oli käännetty ilotulitteiksi (ilotulitteet ovat kuitenkin englanniksi "fireworks").

Kuljetusluvat noilta toki edelleen puuttuvat, ja mukana ollut lepakonkakka (siis se räjähdysaine/r-aineen komponentti) oli Suomen lakien mukaan väärin pakattu.

Kuilkka

Nämä ohjukset pitää ottaa Kotkan puolustukseen. Rannikkopatteristo on poistettu kustannussyistä Kirkonmaalta, joten nämä Patriot ohjukset korjaisivat puolustuksen puutteen. Näin Suomen suurin vientisatamakin olisi suojassa vihollisten lentokoneilta ja ohjuksilta.

Jopo kulkee

... jonon jatkoksi !!

Ensiksi annetaan tullin toimesta ne jokusen vuoden takavarikossa olleet tuonti viinat, sitten ne muutama pirssi. Kun tämä jono on purettu voidaan suunnitella ohjusten eteenpäin antamista !

Noin viiden vuoden kuluttua olisi ohjusten vuoro jos ne jollekkin viellä kelpaa pienien Tulli kulujen kera. Ellei kelpaa niin sai puolustus voimat ohjukset vaikka Kotkan puolustamiseen !

nipa3

Suomi ei voi olla välinpitämätön ohjusten suhteen eikä varsinkaan luovuttaa ohjuksia. Kyseessä on suomalaisten turvallisuus, jos ohjuksia voidaan kuljettaa Suomen rajojen sisäpuoelle. Suomen puolustuksessa on ohjuksien mentävä aukko tai jopa ydinaseiden.

Partiohavyton

Saksa on aina tiennyt huligaanit Leninin ja Stalinin roistoiksi, murhaajiksi ja röväreiksi. Jääkärit, SS-miehet ja Hornetit taistelevat ja pitää taistella rikollista kommunismia vastaan. Todellisuudessa Saksan läsnäolo estää ryövärin saapumisen. Kansat vapautuvat Saksan avulla. Juutalaisia vainotaan vain kauhistuksessa. Vapaa maailma taistelee huligaaneja vastaan yhdessä. On viisas piiritystilanne. Myös Tarja Halosta natottaa. Kohti osoitettua päämäärää. Juna kulkee kiskoilla...