Keskiviikko 17.7.2019

Lipponen perustelee Niinistö-hyökkäystään: ”Vaarallista”

Luotu: 
14.1.2012 11:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen.

SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen perustelee kampanjansa Facebook-sivulla, miksi hän syytti Ylen presidenttitentissä perussuomalaisten Timo Soinin vaalipäällikköä, perussuomalaisten kansanedustajaa Jussi Niinistöä äärioikeistolaiseksi.

Lipposen nostaa esille Niinistön viime syksyllä eduskunnassa pitämän puheen, jossa tämä ilmoitti "poistavansa varmistimen", kun kuulee sanan parlamentarismi. Tämä on Lipposen mielestä vaarallista ajattelua.

- Parlamentarismin halveksiminen on suomalaisen demokratian halveksimista. Puolueiden halveksiminen - Perussuomalaiset eivät varmaankaan siis ole puolue - on demokratian halveksimista. J. Niinistön edustamaa suuntausta pitää tiukasti vastustaa, se on maallemme vaarallinen ja veisi Suomen kauaksi muista pohjoismaista, Lipponen kirjoittaa Facebookiin.

Myös valokuuvaja Jussi Aallon tekemässä videohaastattelussa Lipponen sanoo taustalla olleen Niinistön demokratiaa väheksyvät lausunnot.

Soini on puolustanut kiivaasti omaa kampanjapäällikköään.

- Jussi Niinistö on vaalipäällikköni näissä presidentinvaaleissa. Oli muuten viime presidentinvaaleissakin. Jussi Niinistöllä on ollut merkittävä rooli Perussuomalaisten nousussa. Nyt tämä kelpo mies yritetään leimata ääri-ihmiseksi. Not in my name, Soini kirjoitti eilen blogissaan.

Keskustelu Ylen vaalitentistä on jatkunut vilkkaana Uuden Suomen päätoimittajan Markku Huuskon blogissa.

Lue täältä, miten Niinistö vastaa Lipposen syytöksiin.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Penttijuhani

ihan ideaalinen, mutta kokoa miehellä on kylliksi, kuten muuten Vanhasellakin. Tosi pulma on lyhytjännitteisessä ajattelussa, poliittisessa muistissa.

Suomessa on kaksi vallassa ollutta puoluetta, Kepu ja Demarit, jotka polkivat reaalisen parlamenttarismin ja kansanvallan alas valtansa vuosikymmeninä. Molemmat käyttivät valtaa törkeästi väärin, ei pelkästään joissakin poikkeustilanteissa, vaan myös hyötyä hankkiakseen - kuten varkaat. Kumpikaan ei ole vastannut touhuistaan.

Tuon ajan tutkiminen ja vastuiden sijoittaminen ovat edellytys kaiken parlamentarismin ja kansanvallan tosi palautukselle Suomessa. Tilanteen jatkuva peittäminen on verrattavissa maanpetokseen, kun se tehdään yhä maan turvallisuuden ja kansalaisten kustannuksella.

Penttijuhani

viiteenä Freudenthalin oppeihin. Syyt ovat hlökohtaisia: olen joutunut itse niiden kanssa tekemisiin. Ensi kerta oli 1944 aselevon jälkeen. Perheen asunto oli tilapäinen majoitus henkilöille, joita häivytettiin maasta. Jotkut olivat ilmeisesti touhunneet miehitettyjen alueiden asukkaiden rotuhygieenikkoina, ajattelivat että suomalaisten puutteet olivat osasyy sodan kulkuun. Esimerkkejä olivat mm. äitini, jonka kallon muoto ei ollut hyvä. Itse en ollut kyllin pitkä, minkä kaupungin uusi poliispäällikkö kävi myös kertomassa, kun juttuja oli peitettävä. Toisen kerran asiat otti esiin opettaja, joka luokitteli oppilaat "pohjoismaisiin" ja muihin. Kymmenen vuotta myöhemmin samat asiat liittyivät pommiin ja syytteisiin murhasta Kyproksessa. Sen jälkeen Paraguaissa tarjottuun selitykseen "suomalaisista." Eli pila meni aika pitkälle: murhasyytteeseen, sitten komppanian suuruisen joukon mobilisointtin (Paraguaissa), josta korvauksena tosin tarjottiin presidentin pojan luksusbordellin vapaata käyttöä, minkä "Arvo" Pentin Supokin tarjosi Suomessa. Uskomatonta? Eikö olekin? Tosi pulma tuo "hygienia."

Twelveshots

Perussuomalaisten sädekehä on alkanut himmentyä. Hieno suoritus puolueelta nousta tyhjyydestä noin arvostetuksi, mutta nyt pitäisi alkaa tulla näyttöjä, että saavutetut asemat voisi pitää. Pelkkä huutelu ei kanna pitkään ajattelevien kansalaisten keskuudessa. Näissä vaaleissa olen itsekseni pohtinut, että onko Soini mukana tosissaan vai ei, niin tyhjää hänen argumentointinsa on tällä kertaa ollut. Niin tai näin, nämä vaalit toimivat kyllä suunnannäyttäjänä tulevaan.

Htalk

Aika hyvä... Turvatkaa pelokkaat Suomen kansalaiset Paavo Lipposeen, joka sanoo pöö ei ole mitään pelättävää... Paavo johdattaa meidät pois pelosta.

Mies, jolle RKP on myöntänyt pronssisen Freudenthal- mitalin vuonna 2007 on rodullisesti ainakin pätevä viemään Suomen kansaa kohti pelottomuutta.

Freudenthalin rotuopit

Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja. Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu olivat yhdistettyinä. Näiden teorioiden äärimmäisissä osissa väitettiin, että ruotsinkieliset ovat rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa.

Freudenthalin ajatukset edustavatkin ajankohdan tietynlaista germanistista henkistä ilmapiiriä ja jopa tieteellistä ajatteluakin. Fennomaanit eivät kannattaneet rotuoppeja.Se on ymmärrettävää, sillä rotuopit luokittelivat juuri suomenkieliset usein muita eurooppalaisia alemmaksi roduksi. Suomenkieliset eivät kuitenkaan yleisesti muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kiistäneet mongolien alemmuutta, vaan pyrkivät vapautumaan mongolin maineesta.

Lähde:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal#Rotuopit

RKP Freudenthal-mitali:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal_-mitali#Pronssinen

de comments

julkeaa puhua omasta puolestaan ylipäätään demokratian säilyttämisestä. Mitenkähän on? SDP:n Lipposelta tuo demokratian toteuttaminen on nähtävä loppuneen jo siinä vaiheessa kun hän jyräsi hallituksen pääministerinä yhdessä silloisen valtionvarainministeri S. Niinistön kanssa liittymisen EMUun ilman että olisi annettu perustuslain edellyttämä äänestysmahdollisuus EMUun liittymisestä. Ruotsissa sentään kunnioitettiin kansalaisten perusoikeuksia, siis demokratiaa.

Lipponen sen sijaan on näyttänyt "karvansa" kaasuputkihommissa Venäjän hyväksi. Mikähän on tuon konsulttisopimuksen mukainen tehtäväkuvaus?

Kiusallinen muisti

Paateron kertoman mukaan turvallisuutta ei nyt taata kaikille

Suomen perustuslaissa määritellään kaikille tasevertainen turvattu asema lakien mukaisesti.

Vallitsee erittäin vakava tilanne kun poliisijohtaja ilmoittaa haastattelussa, ettei kaikkien turvallisuutta voida nykyisellään enää taata.

Tuo jos mikä kertoo miten poliittinen eliitti on syrjäyttänyt kansalaiset yhteiskunnan ulkopuolelle!

Samalla poliittinen eliittimme keskittyy suojelemaan Saksalaisia ja Ranskalaisia pankkeja perustuslakimme vastaisesti!

Tämä kaikki vain siksi, että Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen veivät Suomen laittomin keinoin perustuslakimme vastaisesti euroseikkailuun mukaan!

Jarko Häkkinen

Parlamentarismi ei ole ainoa demokratian muoto. Päin vastoin, sitä on jopa kritisoitu kansanvallan korvaamisesta puoluevallalla. Ylipäätään tuontapainen demokratian nimellä ratsastaminen sopii kehnosti miehelle, jonka teot puhuvat toista.

Koira

Jussi Niinistö kirjoitti 1990-luvun alussa Uuden Suomen äärioikeistolaiseksi luonnehtiman Kansallinen Kulttuuririntama -järjestön Valkoinen Rintama-lehteen. Järjestön oli perustanut Jukka Ilari Mattila, joka oli tuolloin Suomen tunnetuin skinhead.

Myöhemmin Jussi Niinistö toimi Suomen Sisun kummisetänä. SS:n periaateohjelma on toimitettu versio Suomen, Saksan ja Italian 1930–40-luvun fasistipuolueiden ohjelmista. Suojelupoliisin ja Keskusrikospoliisin edustajat käyttivät Suomen Sisusta vuonna 2008 termiä "natsihenkinen".

Jussi Niinistö on vaatinut Karjalan palauttamista ja toukokuussa 2011 Pääesikunnassa, puolustusministeriössä sekä kenraalikunnassa oltiin vakavasti huolissaan Jussi Niinistön mahdollisesta noususta puolustusministeriksi.

Kesäkuussa 2011 Niinistö ajoi suojeluskuntaperinteen elvyttämistä ja ehdotti kodinturvajoukkojen perustamista Suomeen.

Hannu Mikael

antaa parlamentarismin kulmakivelle, eli itse demokratialle minkäänlaista painoarvoa, kun tyylilleen uskollisena runnoi ja uhkaili Suomen euroon ilman kansanäänestystä toisin kuin Ruotsissa tehtiin.
Sen seurauksia maksetaan vielä kauan ja kalliisti.

http://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4&noredirect=1

PS. Ei ole rasistisella Freudenthal-mitalilla palkitun Lipposenkaan aatetausta puhtoinen ja vaaraton, jos lähdetään peilaamaan historiaa.

tubbis

Lipponen on pahin demokratian halveksuja. Hän kannattaa (oikeasti) Natoa, vastoin kansan tahtoa. Hän kannattaa pakkoruotsia, vastoin kansan tahtoa. Hän ei kannata kansanäänestyksiä (vaalikoneessa). Hän on vienyt Suomen Euroon, ilman edes eduskunnan äänestystä. Listaa voisi jatkaa vielä pitkäänkin.

Kuka tässä halveksii demokratiaa?

Phil Decker

"Lipponen on pahin demokratian halveksuja. Hän kannattaa Natoa, vastoin kansan tahtoa. Kannattaa pakkoruotsia, vastoin kansan tahtoa..."

Minä olen ymmärtänyt demokratian niin, että demokratiassa jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja myös oikeus tuoda se esiin. Riippumatta valtaväestön tai valtaa käyttävien mielipiteestä.

Hakkuri

Suomalainen puolueparlamentarismi on demokratian pilkkaamista. En kylläkään näe Perussuomalaisissa sellaisia voimia joka rakenteellisen diktaatin haluaisi korjata.

Mitä SS-heittoihin tulee, Saksa-yhteyksiä voi hakea enemmän Lipposesta kuin perussuomalaisista. Persuja voi pitää paremminkin brittien näkemyksiä seurailevana.

TapioTTT

Tässä on demariulkomaalaishyysäripariskunta joka silmää räpäyttämättä kykenee ohittamaan suomen, suomenkansan tai suomalaisuuden sekä isiemme työt ja saavutukset.

Haloo Lipposet ei suomen kansa niin tyhmä ole kun ehkä te luulette meillä on oma maa ja vahvat identiteettiset siteet suomalaisuuteen ja omaan maahan, maahan josta me pidämme kynsin ja hampain kiinni.
Maailmoja syleilevä hyysäyspolitiikka on tullut tiensä päähän.

ilkkapellervo

Minä olen kuunnellut poliitikkojen puheita niin eduskunnassa kuin Vappuparaateissa. Poliittiseen keskusteluun liittyvät sotaisat termit ovat sangen yleisiä ja poliitikassa niitä käytetään enemmän kuin muissa keskusteluissa.

Mistä Probaani Paavo nyt oikein pillastui?

Eduskunnassa kuultua: edustaja on usein demareiden tähtäimessä, vyörytetään ehdotusta, hyökätään ehdotusta vastaan tai tehdään vastahyökkäyksiä, välillä koukataan ja ollaan yhteisessä rintamassa. Milloin on sormi liipasimella tai poistetaan varmistinta. Ollaan puolustuskanalla tai puolustusasemissa. On poliittista taistelua ja kalistellaan sapeleita. Hierotaan rauhaa. Varmistetaan asemia yhdessä rintamassa. Rintamalinja pitää eikä rintamakarkuruutta hyväksytä. Taistelu oikeudenmukaisuuden puolesta ollaan hävitty.

Yleisesti ottaen ehdokas Lipponen ei osaa käyttäytyä vaalitaistelussa (huom. taistelu) luottamusta herättävällä tavalla. Jatkuva muiden syyttely on oiva esimerkki kyvyttömyydestä hallita kokonaisuutta. Muut kuin Lipponen ja BiuBau eivät ole vielä alentuneet asiattomuuksiin.

Onko Lipposella todella tarkoitus viedä keskustelua jatkuvasti sivuraiteille, pois varsinaisesta aiheesta, takertumalla pilkun paikkaan tai esitettyyn "väärään" ilmaisuun.

Vanha sanonta on taas oikeassa. "Kun äly loppuu, huuto alkaa" ja se näkyy kannatuksessa.

Groenendael

Tälläisiäkin syytöksiä löytyi netin syövereistä.

"Suomen EU politiikka, jonka arkkitehtinä toimi Paavo Lipponen niminen liittovaltiomies saattaa kaatua tänään, mikäli linjan uskollinen soturi Katainen ei saa hallitusta kasaan. Lipponen tuli tunnetuksi äärioikeistolaista otteista, jonka tavoitteena on pääsy EU:n ytimeen ja Suomen sitouttaminen liittovaltiokehitykseen. Sisäpolitiikassa Lipposen aika oli kylmää kyytiä työttömille ja pienitulisille, joilta leikattiin sosiaaliturvaa ja synnytettiin pitkäaikaistyöttömyys. Kokoomuksen ja Keskustan johdolla on jatkettu Lipposen luomaa linjaa niin, että nyt maksatetaan muiden maiden velatkin suomalaisilla veronmaksajilla. EU:n leipäjonot pitenee ja maassa on 900 000 köyhää. "
http://blogivirta.fi/blogit/249265-lipposen-oikeistolainen-linja-ohi-?sh...

danielewski

Nykyisellä koohotuksella useat, alunperin hyvää tarkoittaneet sanat alkavat kuulostaa paremminkin kirosanoilta. Parlamentarismissa, määritelmän mukaan, hallituksen tulisi nauttia eduskunnan luottamusta, mutta nykyisin se tuntuu tarkoittavan vaatimusta kansalle nauttia puoluetoimistojen luottamusta. Eliitti saa aina kärsiä ja hävetä. Milloin on jalkaväkimiinat, milloin ei anneta heittää hymyssäsuin rahaa kansainväliseen Kankkulan kaivoon, milloin mitäkin. Itketään populismia, eikä edes vaivauduta argumentoimaan kunnolla, miksi tämän ja tuon pahanmakuisen lääkkeen ottaminen on tässä tilanteessa nyt aivan välttämätöntä kansallisen edun nimissä.

Muuten Lipponenkin pyrki Irakin sodan alkamisen paikkeilla olemaan hyvää pataa erään mahtivaltion kanssa, jonka poliittista järjestelmää ei yleensä luokitella parlamentaariseksi.

Yhdysvalloissa presidenttivetoisen toimeenpanovallan ei varsinaisesti tarvitse nauttia kongressin luottamusta, joskin kongressilla on valta pistää rahahanat kiinni tai törkeimmissä tapauksissa, asettaa presidentin virkasyytteeseen. Parlamentarismin puuttuminen ei tee maasta äärioikeistolaista diktatuuria.

Jukka Mikkola

”Lipposen nostaa esille Niinistön viime syksyllä eduskunnassa pitämän puheen, jossa tämä ilmoitti "poistavansa varmistimen", kun kuulee sanan parlamentarismi. Tämä on Lipposen mielestä vaarallista ajattelua”. Tämä haiskahtaa tosiasioiden vääristelyltä.

”Jussi Niinistö - kuten muutkin perussuomalalaiset - on täysiverinen kansanvallan kannattaja. Siksi hän syksyllä eduskuntakäsittelyssä vähennettäessä suoralla kansanvaalilla valitun presidentin valtaoikeuksia laukoi ottavansa varmistimen pois aina kuullessaan parlamentarismi-sanan presidentinvallan riisumisen yhteydessä. Siinä siis kansalta riistettiin kansalle kuuluvaa valtaa politikkojen itsensä käytettäväksi”, kirjoittaa kansanedustaja Anssi Joutsenlahti blogissaan ja myös toisaalla tämän lehden kommentissa.

Arvostan Eduskunnan varapuhemies Anssi Joutsenlahtea ja uskon, että tämä tieto pitää paikkansa. Sen voi vahvistaa todeksi Eduskunnan pöytäkirjoista.

muuan

Lipponen on siis käsittänyt tai nyttemmin muistanut eduskuntalausuman väärin.
Täällä palstallahan vastaavanlaisia muistivirheitä huomaa päivittäin. Se ja se on joskus sanonut tai tehnyt sitä ja sitä. Lukija on muistavinaan toisin, tai lähteistä löytää oikean asinlaidan.

Oma muistijälki tuntuu yleensä niin varmalta, mutta se kuuluu asiaan ja osoittautuu usein pelkäksi harhaksi. On siis tarkistettava asioita muualta.

Uskotaan siis hyvällä, että ihmismuistiin ei ole paljon luottamista.

keitai

Suomessa perustellaan "parlamentarismilla" sitä että valtaa siirretään kansan valitsemalta presidentiltä puoluekähmintöjen perustella pääministerille.

Itse kansanedustajillahan ei ole suomessa valtaa. Valta on pääministerillä, joka puoluekurin avulla toteuttaa sitä mitä on budjettikehykseen kirjoitettu suljettujen ovien takana.

Suomessa parlamentarismi tarkoittaa kansan vaikutusvallan vähentämistä.

pelipaita17

Eikös Demarit pettäneet totaalisesti äänestäjänsä eduskuntavaalien jälkeen. Onko Demari synonyymi demokratian halventamiselle?

Lipponen yrittää siirtää huomiota pois Euroopan velkakriisistä demareille tyypillisellä leimakirveen heiluttelulla. Tulevan eduskuntaradion vaalikeskustelussa nähtiin halpamainen ja ulkopuolisesta vastenmielinen näytelmä.

Äänestäjät näyttävät arvostan kuitenkin Persujen avoimuutta, rehellisyyttä ja jonkinlaista käytännön viisautta asioiden hoidossa. Kokkarit, Demarit ja Kepulit ovat tarjonneet jotain ihan muuta.

Lipponen ja Lipposen toimintatavat kuuluvat menneisyyteen. Ja sinne näyttää äänestäjät hänet lähettävänkin…

de comments

Lipponen lupasi aiemmin ja tietenkin ennen Suomessa käytäviä vaaleja Suomen saavan EU::n elinkeinoviraston, jonka hän oli neuvotellut ja sopinut valmiiksi. Olikohan ainakin yhtenä neuvottelijana "playboy" Italian Berluscon, näin muistelisin. Kuinka ollakaan Italiaan se virasti sitten loppujen lopuksi meni. Tällaista peliä Lipponen on jo aiemmin pelannut, siis sumuttanut meitä vallanhimossaan EU:n ytimissä.

Lipposen aika on mennä eläkkeelle.

Ray

Kaikki järjestelmät ovat olemassa eliittiä varten. Äärioikeistolaisuus ilmiönä on aina kielteinen ja tarpeeksi vahvistuessaan johtaa vaarallisiin ilmiöihin. Oikein on, että ilmiöön puututaan. Persuilla ja persuissa on ongelma, jota Soini tarvitsee jytkyjen sytykkeinä.

Halla-aho, Hirvisaari, Niinistö ja monet muut ovat äärioikeistoa ja varmaan halveksivat demokratiaakin. Mutta niin Halla-ahon "Kreikka"-lausunto kuin Niinistön "varmistimenpoisto"- lausuntokaan eivät demokratiaa vähättele. Politiikassa kaikkea vain käytetään hyväksi ja siksi halutaan aina tahallaan ymmärtää asioita väärin.

Soini on huonokuntoinen, vaikka hänellä olisi hyväkuntoisenakin vaikeuksia muiden taitavien presidenttiehdokkaiden kanssa. Hän tosiaan muistuttaa keskusteluissa masentunutta stand-up-koomikkoa, jonka sanottava ei vaan riitä. Taputuksia ei tule. EUta eikä EMUa voida enää peruuttaa(Soinikin sen tietää), koska ne ovat toimineet niin kauan. Neuvostoliitto voitiin lopettaa, koska kaikki vastuut ja muut voitiin siirtää Venäjälle. Soini ja Väyrynen ajatuksineen veisivät Euroopan romahdukseen ja katastrofiin. Ja myös Suomen. Vaikka persut eivät sitä ole huomanneetkaan, on Soini koko ajan muuttanut perusasetuksiaan.

Minä jotenkin pidän kaikista presidenttiehdokkaista, sympatiat ovat kaikkien puolella. Persuistakin minä pidän, kun ovat niin tosissaan. Sääli vain, että heillä on ennemmin tai myöhemmin edessään suuri pettymys, jonka jälkeen he kaikki muistuttavat masentunutta stand-up-koomikkoa.

Filemon

täällä taas esittävät?

Onhan aivan yksinkertaisen selvää, että mies joka ilmoittaa poistavansa varmistimen kuullessaan sanan parlamentarismi, ei ole mitenkään kansanedustajaksi sopiva - ei ainakaan Suomessa, joka on länsimainen demokratia. Ehkä tällaiset mielipiteet olisivat oikeita Pohjois-Koreassa!

Soini varmaan on tietysti taas sitä mieltä, että: "Niinistön mielipide ei voi olla väärä, koska sehän on tämän oma mielipide." :-) Vai kuinka Soini?

Jukka Mikkola

Poista sinäkin nyt se ”nimimerkki-varmistin” ja tule rohkeasti omalla nimellä esiin kertomaan mielipiteitä. Kaikki presidenttiehdokkaatkin olivat sitä mieltä vaalitentissä, että olisi hyvä kirjoittaa omalla nimellä. Saat siten kommentteihin enemmän painoarvoa. Jussi Niinistökin kirjoittaa omalla nimellään. Jos ”varmistinasiassa” on jotain epäselvää, niin tilaa pöytäkirja Eduskunnasta. Minäkin olen joskus tilannut toisen asian yhteydessä.

muuan

Kyllä se painoarvo lähtee enemmän kirjoituksista, ei nimestä/nimimerkistä, ellei jälkimmäinen sitten ole ehtinyt kerätä erityistä painoa juuri edellämainitulla tavalla.

On vaikea uskoa pelkän nimen tuovan paljonkaan painoarvoa, kun lukee tämänkin palstan kommentteja. Joidenkin (näköjään) nimien kohdalla ihmettelee, että eikö itsekritiikkiä ja nimen muiden kantajien huomioonottamista ole lainkaan. Tämä huomio kyllä vie painoarvoa muiltakin nimellisiltä.

joukahinen

Vaikka halosmaisella nykypolitiikalla isänmaallisuus liitetään pian kiellettyjen sanojen joukkoon mukamas rasistisena. Globaali idealistinen lippossuomi ei karkoita ketään vaan kaikki halukkaat ovat tervetulleita sosiaalituen piiriin Suomeen; sairaat, homot, isoäidit, ukit, serkut, kummit, kaimat.Kaikki joilla ei ole varaa omaan televisioon tai asuntoon, jossa lämmin vesi juoksee hanoissa.Työvelvoitetta ei tietenkään ole, mutta asunto ja päiväraha lankeaa kuin manulle illallinen. Tälläista porukkaahan on maailmassa vain vaivaiset 5 miljardia. Kun sana tästä auvoisesta pohjolasta, valkoliljojen maasta leviää kulovalkean tavoin afrikasta aasiaan, on jo myöhäistä-
peli on menetetty ja hyvinvointi vain muisto. Jotenkin tuntuu , että sana on jo levinnyt bideeläisten toimittajien suosiollisella avustuksella.

Kasmalas

Kun Suomessa kuulee sanan parlamentarismi on oltava varuillaan (eli "poistettava varmistin"), sillä käytännössä silloin usein ajetaan pääministerin ja hallituksen vallan lisääntymistä. Tämä tietysti ryhmäkurin avustuksella vähentää demokraattisesti valitun eduskunnan valtaa.

J. Niinistö tarkoitti tuota eli oli huolissaan demokratian vähenemisestä. Mooses-karhu irrotti lauseen yhteydestään ja tulkitsi tarkoitushakuisesti ja näin sai käännettyä asian päälaelleen.

Hienoa työtä, Mooses.

Aicos99

"Olen menettänyt luottamukseni presidentti ehdokkaiden "veitsellä leikkimisistä".

Vaalit ovat viikon päästä-Niinistö (Kok.) on
johdossa,Väyrynen ja Haavisto siinä toisena 12-13%
kannatuksella.

Lipposen vedot ovat "susia" ja hänen profiili on kyllä kärsinyt jo inflaation.

Puoluesihteeri Mikale Junger saa siis luvan erota omatoimisesti-koska Lipponen on viimeisenä.

Ken voittaa-voittaa-pulinat pois.