Tiistai 21.5.2019

Lipponen hyökkäsi: Niinistö, ahneus ja miljonäärit

Luotu: 
18.1.2012 21:06
Päivitetty: 
18.1.2012 22:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Paavo Lipponen (yläkuva), iski Sauli Niinistön julistuksen kimppuun.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva

Presidentinvaalien ennakkosuosikki, kokoomuksen Sauli Niinistö joutui SDP:n Paavo Lipposen ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen hyökkäyksen kohteeksi MTV3:n vaalitentissä keskiviikkona.

Lipponen tarttui Niinistön julistukseen ahneuden vastaisesta sodasta.

–Keskustelkoot miljonäärirahoittajiensa kanssa, joiden toiminnan seurauksena tuhannet ovat menettäneet työpaikkansa, syytti Lipponen.

Uusi Suomi kertoi viime viikolla Niinistön vaalirahailmoituksesta. Yhteensä 600 000 euron lahjoituspotin keräämiseen on osallistunut lukuisia suursijoittajia ja yritysjohtajia.

Niinistö vastasi Lipposelle, että hän on lähettänyt viestin hyvinvoiville suomalaisille. Sanoma on, että kaikkien on osallistuttava “talkoisiin”.

Arhinmäki puolestaan haastoi Niinistön lakkokommentista, joka suututti ammattiyhdistysväen. Niinistö totesi äskettäin, että laittomiin lakkoihin pitäisi puuttua tiukemmin.

–Jos laittoman lakon provosoi laiton menettely työnantajan puolelta, sekin pitää saada kuriin, vastasi Niinistö.

Niinistö ja Arhinmäki jatkoivat väittelyä myöhemmin kaksinkamppailussa. Arhinmäki puolusti näkemystään, ettei laittomia lakkoja ole.

-Pakkotyötä on Pohjois-Koreassa, mutta ei Suomessa. Ei ole laitonta kieltäytyä työstä silloin kun kokee, että kohdellaan huonosti, irtisanotaan, työnantaja rikkoo säännöksiä, perusteli Arhinmäki.

Niinistö puolusti suomalaista työmarkkinajärjestelmää ja muistutti, että laittomat lakot ovat "systeemin vastaisia".

-Meillä on hyvä systeemi: meillä on työehtosopimukset, meillä on työriitojen sovittelu. Järjestelmän on tarkoitus toimia kummankin osapuolen hyväksi, sanoi Niinistö.

Toisaalta Niinistö myönsi, että laittomat lakot ovat nykyisin usein protesteja työnantajan tiettyä menettelyä, ei työehtosopimusta itseään vastaan. Niinistö toivoi, että työmarkkinaosapuolet löytävät ratkaisun molempien osapuolten rikkomusten vähentämiseksi.

Arhinmäki tyrmäsi Niinistön "pääoman presidentiksi". Hän katsoi Niinistön kommenttien osoittavan, ettei tämä tiedä, mistä työntekijöiden mielenilmaukset saavat alkunsa.

-Ne lähtee siitä, että on ihmisiä pätkätöissä, osa-aikatöissä, kohdellaan heikosti. Kyllä tarvitaan presidentti, joka näkee, mikä on se todellisuus työelämässä tänä päivänä, Arhinmäki sanoi.

Arhinmäen mukaan suomalaista työntekijää ei puolusteta hyökkäämällä niiden kimppuun, jotka uskaltavat sanoa työnantajaa vastaan.

-Tämä on aivan oikea kanta, myönteli Niinistö.

-Minä käyn usein yrittäjien tilaisuuksissa ja olen pyrkinyt aina sanomaan yhden viestin: järjestäkää sellaiset olosuhteet, että työntekijä päivän jälkeen voi kertoa kotona, että olipa kiva päivä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Suomenlukija

Lipposta ja vasemmistoa harmittaa, että Niinistöstä tulee mitä todennäköisemmin presidentti. Suomeen tulee presidentiksi se jonka kansalaiset haluavat. Asia ei muuksi muutu vaikka kuinka kuinka kiukutellaan. Helppoa.

Matti Keski-Luoma

...jota Lipposen ja Niinistön politiikka on suosinut.
Väyrynen lupasi perustaa presidenttinä keskittymistä vähentävän työryhmän, koska keskittyminen vaikuttaa kaikien suomalaisten arkeen.
Kaikki keskittyminen; alueellinen,kuntaliitokset ja tuloerojen kasvu vähentävät demokratiaa. Esim. tuloerojen kasvu merkitsee, että yhä pienempi osa suomalaisista pystyy tekemään varallisuuteen liittyviä päätöksiä.

pragmatix

Huti tuli kovapalkkaisen konsulentin suusta - paljonkos se NordStream Lipposelle taas maksoikaan...
Eivät Lipposen jäljet ihan niin puhtaat ole että tuollaiseen olisi varaa.

Vai oliko tämä nyt sitä Lipposen kovasti peräämää keskustelua oikeista aiheista?

Ja joo, niin Lipposen kuin Väyrysen on turha kiukutella, sillä jos - ja kun - kansa ei halua teitä kumpaakaan presidentiksi, niin paras on vaan uskoa se. Voittehan meitä ja mediaa haukkua taas sitten vaikka miten tyhmiksi mutta asia ei siitä muutu.

Tässä on nyt nähty vasemmistopresidentti, jota ei olisi tullut jos olisi ollut aikanaan vastassa joku muu kuin Aho, ja kepulaisia pääministereitä. Eikä ole heistä juurikaan tykätty.

Penttijuhani

selvittää ajat, joina Kekkosen ja Karjalaisen suosikkifirmat tekivät suurvoittojaan NL:n kaupalla, kun se oli myös yya-sopimuksen toteutusta. 50 prosentia näistä maan ulkomaankaupan voitoista katosi sitten, kun kumppani meni konkkaan.

Oliko Koiviston ja Sorsan (ja Lipposen) välttämättä saatava sen päälle oma kansallinen konkkansa? Eikö sekin tulisi selvittää, kun asiaa lisäksi peiteltiin menetelmin, jotka nyt eivät voi aivan olla perustuslain mukaisia? Ja miksi kummassa ei edes Saimaan kanavaa hankittu takaisin?

Ola

Arhinmäen laittomat lakot ovat suomalaisen oikeustajun vastaisia. Vain kunnon kommunisti asettaa laittomuudet lain edelle. Heille lait on tarkoitettu rikottaviksi ja yhteiskunnat siirrettäviksi yhden kommunistisen puolueen tiukkaan valvontaan. Silloin ei tarvita enää lakeja. Puolue on jumalaakin korkeampi lain valvoja ja toimeenpanija.

masat

Eduskunnan puhemiehen pitää ylläpitää suhteita seurueineen ulkovaltojen kanssa. Lipposen pitää toimia hyväpalkkaisena kaasuputkikonsulttina Suomen ympäristön puolesta, hallitus, ministeriö ja ympäristöviranomaiset eivät piisaa, koska Lipposen piti konsultoida. Lipponen saanee vaaleissa suomalaisilta selkeän vastauksen vihapuheisiin(sa). Mikä mahtaa eläkeläismiehen seuraava tulonlisä mahtaakan olla.

ilkkapellervo

En ikinä olisi uskonut, että presidenttiehdokkaana on näin sivistymätön ja kaunainen henkilö. Kansa on antanut käytökselle tuomionsa. Lipponen taistelee BiuBaun kanssa jumbosijasta.

Ehkä puolustukseksi voidaan katsoa, että kun itsetunto ja itselle rakennettu gloria murenee koko kansan edessä, suorassa lähetyksessä, kontrolli pettää.

Tämä vie kyllä demarien kannatuksen täysin kuralle. Jungner ja Jutta onnistuivat Lipposen valinnalla ampumaan demarilaivaan niin paljon reikiä ettei laiva nouse pintaan vuosikymmeniin.

don Quijote

Ulf Sundqvist joutui luopumaan ministerin tehtävästään kun sai koko E-liikeen konkurssiin; STS, Kansa, EKA.

Kiitokseksi hän sai Lipposelta ja Alholta anteeksi miljoonavelat, jotka oli veljensä kanssa koplannut STS-pankistaan pääjohtaja kun oli;=J

Ajaako Ihalainen työläisten etuja, kun itse nostaa eläkeyhtiöiden hallitusten jäsenyyden perusteella kymmpitonnien eläkkeen muun ohessa. Ja sitten ihmitellään miksi Niinistö ei nosta 7000 euron eläkettä edustakunnasta.

Tasapuolisuutta kiitos:=D

POJ

Nyt ehdolla olevista on vain kaksi valtiomiesluokan ehdokkaita. Niinistö ja Lipponen täyttävät kriteerit muut jäävät kauas taakse. Viime lamasta selvityminen oli heidän ansiotaan vaikka se sattui kovin köyhimpään väestönosaan. Siitä ajasta jäi päälle muutamien äkkirikastuneiden saalistus joka vieläkin jatkuu. Nyt kun Niinistö saadaan presidentiksi voimme verrata porvarillisen presidentin toimia pitkästä aikaa. Yksi asia on varma että henkilöpalvonta tulee kasvamaan kuninkaallisiin mittoihin ja oikeistolaistuminen yhteiskunnassa tulee lisääntymään kaikkialla. Nyt on alkamassa oikestolaisen Suomen aika, tulevaisuus näyttää mitä se Suomelle merkitsee. Jos johtajina on viisaita ihmisiä Suomelle käy hyvin, mutta jos ääriporukka pääsee valtaan olemme vaikeuksissa. Muualla Euroopassa vasemmistolaisempi liike on tulossa vahvasti esille, jälleen muutos alkaa Ranskasta. Suomessa olemme aina vähän jäljessä Ruotsin perässä. Muutos Euroopassa on varmasti tulossa se menee joko radikaaliin oikestolaiseen tai maltillisempaan vasempaan suuntaan. EU:n kriisin tapahtumat tulevat vaikuttamaan ratkaisevasti. Kun Niinistö tulee presidentiksi se saattaa parantaa Suomen EU politiikkaa koska hän pystyy vaikuttamaan poliitikkoihin paremmin kuin Halonen, Lipponen pystyisi aivan samaan. Kepu ajoi Halosen nurkkaan Matti Vanhasen toimesta ja viimeisen niitn takoi Mari Kiviniemi, heistä ei kuitenkaan jää paljon jälkeä Suomen historiaan.

Metu

Onhan toki Lipposen ja Niinistön ohella raskaan sarjan kokemus Väyrynen Paavolla. Monessa suhteessa hän menee jopa ohi muista. Ettei totuus unohtuisi. Kun Väyrynen oli ulkoministerinä, kukaan ei ollut kuullutkaan pikkuisesta tutkimuspäälliköstä, Lipponen Paavosta. Ja Niinistö oli taatusti jokaiselle suomalaiselle täysin tuntematon nimi. Toki Niinistö sitten teki lyhyessä ajassa näyttävän uran.

Vyötiäinen

Lipposta on jostain syystä kohdeltu silkkihanskoin toimittajien taholta ainakin verrattuna Soiniin.

Soinilta kysytään kaiken maailman aborteista, uskonnosta ja jopa edesmenneestä Halmesta.

Lipponen on sanonut mm. että olisi kauheaa olla täysin suomalainen! Ja että suomalaiset ovat ruotsalaisia!

Samaan aikaan Lipponen esiintyy julisteisssa niin sinivalkoisena suomalaisena että hämmästyttää.

MIKSI toimittajat eivät uskalla ottaa tuota asiaa esiin?

Pelko työpaikkojen puolesta on tietysti yksi hyvä syy....

kujala

ja uppoaa.

Minusta Lipposen ei kannattaisi lausua näistä miljonäärirahoittajista yhtään mitään, kun on itsekin ollut heidän renkinään muunmuassa kaasuputkihankkeessa. Josko vaikka myönnettäsiiin se tappio ja jäätäisiin ihan rohkeasti eläkkeelle. Ja jos niile konsulttipalveluille on vielä kysyntää, niin voihan Paavo sellaisena toimia, jos virtaa riittää. Maan presidentiksi ei hänestä kyllä ole!

Arhinmäen ärhentelyt ovat ihan OK ja hyvä että Niinistöäkin vähän haastetaan.

Ilkka Johannes

Paavo Lipponen kritisoi Niinistön tukijaryhmää erittäin voimakkaasti.
Hänen vaaalikustannukset maksaa ammattiyhdistykset.
Kuitenkaan koko ay-väki ei välttämättä ole demareita, vaan joutuvat maksamaan jäsenmaksunsa työpaikan painostuksen vuoksi.
Lipposen ay:n nuoleminen on tietystikin pakollista, koska kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.
Paavolla on olluut kroonisesti kokoomus hampaissa kautta aikojen jokaisen vaalin tv-keskusteluissa. Kuitenkin suhtautuminen esimerkiksi hallitustyöskentelyssä on ollut hyvinkin yhteistyökykyistä.
Paavo L:n on aika vetäytyä eläkkeelle.

miinve-3

Kyllähän Niinistö on suuren rahan edustaja,joten työtä
tekevän kansan on syytä katsoa tarkemmin ketä äänestää.
Niinistön puheet laittomista lakoista ja lakkosakoista
on niitä työnantajien keinoja yrittää nujertaa ammatti-
yhdistysliikettä.Niinistö on ehkä parempi jossain Suo-
men Pankissa muttei koko kansan presidenttinä.

Ola

...mitähän se suuri raha on, joka ei tule työtätekevän taskuun. Vai päteekö tässäkin vanha sanonta mikä on sinun on myös minun, mutta mikä on minun ei ole sinun.

Mistä se raha työntekijän taskuun kilahtaa. Ei kait taivaasta. Tulisiko se sittenkin työtä tekemällä. Toinen vaihtoehto on sossun luukku, mutta jostain sen rahan pitää luukullekin tulla.