Lauantai 20.7.2019

J. Niinistöltä tyly vastaus: ”Höperehtii”

Luotu: 
19.1.2012 12:04
Päivitetty: 
19.1.2012 12:07
  • Kuva: Matias Turkkila
    Kuva
    Jussi Niinistö.

Kansanedustaja Jussi Niinistö (ps.) haluaa toimittaja Marianne Lydéniltä anteeksipyynnön. Lydén sanoi eilen järjestetyssä kirjanjulkaistamistilaisuudessa, että hänen mielestään Jussi Niinistö kuuluu perussuomalaisten rasisteihin.

Niinistö kiistää Lydénin näkemyksen blogissaan. Niinistön mielestä ”Marianne Lydén höperehtii”.

- Presidenttiehdokas Paavo Lipponen on antanut omilla puheillaan mallia toimittaja Lydénin kaltaisille höperehtijöille. Netti tulvii vastaavaa löpinää, Niinistö kirjoittaa.

Niinistön mielestä Lipposen ja Lydénin tie on ”vaarallinen kansanvallan ja sananvapauden kannalta”.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jussi Niinistö
Jussi Niinistö
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

YuriT

Toivottavasti tuomitset myös suuren siivun nykyisiä poliitikkoja ja yhteiskunnan merkkihenkilöitä stalinisteiksi, taistolaisiksi, kommunisteiksi, vakoojiksi, maanpettureiksi jne. Logiikka on sama.

Ja millä perusteella luonnehdinnat osuivat oikeaan? Siksikö että Niinistö toteaa etteivät väitteet pidä paikkaansa? Fiksua päättelyä...

TapioTTT

Näinhän tässä taasen on käynyt eli... suvaitsevat saavat sanoa just mitä sylki suuhun tuo sekä panetella ihmisia ihan kuinka he haluavat joutumatta siitä minkäänlaiseen vastuuseen.

Mutta auta armias jos panettelu olisi toisinpäin niin "demlan hyysärilakimiehet, ulkomaalais-suvaitsevien kera" hyppisi tasajalkaa uhkaillen sanojaa ties millä.

Gregor S.

Jokaisen kunnon kansalaisen tulee tuomita julkisesti rasismi, ja erittäin tärkeää se on vaalien alla. Rasismin tuomitseminen yleisellä tasolla ei kuitenkaan nykyisenä rasismi-inflaation aika riitä, joten sille tulee antaa kasvot. Halla-aho on jo kaluttu luu, joten täytyy ottaa jonosta seuraava. Niinistö on aivan yhtä hyvä kohde virkaintoiselle liberaalille kuin joku muukin.

de comments

ilmeisesti kuulut tuohon rasistisen syytöksen esittäneeseen puolueeseen tai olet kannattaja. Oletko aivan tosissasi että kunnianloukkausta voi heitellä toista, nimeltä mainittua, henkilöä kohden ihan noin vaan ilman perusteluja rasistisuudesta? Tosin onhan ainakin vaalikeskuteluissa tuokin pantu merkille ainakin kahden määrätyn aatesuunnan presidenttiehdokkaan suusta.

Voi,voi tuota persufobian määrää mikä näyttää nyt eri medioissa vellovan.

HPlä

Viime vaalien "jytky" oli myös mielenosoitus näille hapantuneille, outojen maailmaa syleilevien aatteiden juovuttamille haihattelijoille. Kun nyt Haavisto on kovaa vauhtia menossa toiselle kierrokselle ei kyse ole hänen maailmankuvansa hyväksymisestä vaan puhtaasta taktikoinnista.
Kunnallisvaaleissa palataan taas maahanmuuttokriittiselle linjalle.
Jörgeniä kaipauksella muistellen ja Unkarin rohkeutta kunnioittaen.

A_L

Näiden Lipposten, Biauden ja Lydén ym. kumppaneiden ajatusmaailma edustaa mennyttä maailmaa. Äkkivääriä johtopäätoksiä ja yleistyksiä vailla kosketusta 2000-luvun avoimeen keskustelukulttuuriin, jossa mustan ja valkoisen välissä on monenkirjavia harmaan eri sävyjä.
Leimakirves heitetään ilmaan ja sitten juostaan "kyllä te tiedätte mitä minä tarkoitan" retoriikan taakse karkuun.
Lööppien tekemistä raflaavista tulkinnoista tehdään kritiikittä kuolemattomia totuuksia ja poliittisia lyömäaseita.
Enemmän asioia seuraavat ja asioiden taustoihin tutustuvat ymmärtävät tämän olevan tehokastakin poliittista propagandaa.
Media on laiskuuttaan tässä mukana siten, ettei sen piirissä edes ole halua selvittää eri leimaavien väitteiden todenperäisyyttä, vaan sekin omaksuu ennemmin leimaajan tahallisen mustavalkoisen (myyvemmän) näkökulman.

ReiskA

"Niinistön mielestä Lipposen ja Lydénin tie on ”vaarallinen kansanvallan ja sananvapauden kannalta”."

Eivätkö Lyden ja Lipponen siis saa esittää omia "tyhmiä" ja "höperehtiviä" mielipiteitään?

Jos yksi saa puhua mitä haluaa, niin toinen ei saisi puhua mitä haluaa, jos ei ole samaa mieltä ensimmäisen kanssa?
Sekö olisi sananvapautta?

M Strandén

"varmaan toivovat, että Suomeen perustettaisiin Rasistinen Kansan Puolue (RKP). Esikuvakseen se voisi ottaa vaikka Freudenthalin ja jakaa hänen muistokseen painettuja mitaleja."

Eikös Lipponen juuri saanut tätä Freudenthalin mitallia ja rahaa median mukaan. Wikipediasta katsoin ja siellä oli mitallin saajat!

Myös tämän Freudenthalin aatteessa luki selvästi, että ruotsalaiset on ylempää rotua ja suomalaiset alempaa rotua? Tälläistä jegiä Lipponen kannattaa ja saa mitalleita ja fyrkkaa?

Mitähän jos H-a olisi saanut mitallin tuollaiselta rasisti järjestöltä, jossa ihmiset jaotellaan ylempään ja alempaa rotuun, niin kyllä berperit revittäisiin kaikkialla?