Maanantai 24.6.2019

Paavo Väyrysen seuraava yllätys on tämä?

Luotu: 
22.1.2012 21:45
  • Kuva: Teppo Ovaskainen / Uusi Suomi
    Kuva
    Vuokko ja Paavo Väyrynen.

Uuden Suomen vaaliasiantuntija Antero Kekkonen kuvailee Pekka Haaviston (vihr.) pääsyä toiselle kierrokselle "suvaitsevaiston vastaiskuksi".

- Tässä on vastajytkyn kaltaisia aineksia, Kekkonen sanoo.

Haavisto kohtaa toisella kierroksella Sauli Niinistön (kok.).

- Siinä ei taistella eurosta, vaan muusta. Mitä tekevät jalkoihin jääneen vasemmiston äänestäjät?, Kekkonen pohtii.

Hänen arvionsa mukaan Paavo Väyrysen (kesk.) selkeä kolmossija sai aikaan sen, että keskusta palasi poliittiselle kartalle. Keskusta saattaa saada tästä itseluottamusta, joka tuo sille mahdollisesti jopa opposition hegemonia-aseman, joka on ollut viime kevään jytkyn jälkeen perussuomalaisilla.

- Paavo Väyrynen pelasti keskustapuolueen ja saattoi pelastaa myös puheenjohtaja Mari Kiviniemen, jos ei itse pyri puheenjohtajaksi, jota pidän hyvin mahdollisena, Kekkonen pohtii.

Kiviniemen mukaan Väyrynen on vaalityöllään yhtenäistänyt keskustaa. Näin hän sanoo Uuden Suomen tänään tekemässä haastattelussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Lajo

Pekka teki selväsanaisuudellaan,käyttäytymisellään ja johdonmukaisuudellaan hienon kamppailun. Viimeisetkin
kekkospölyt ovat poissa. Paavo oli mielestään reinkarnaatio.
Joudun käymään toisen kerran äänestämässä. Vaikka valitaan henkilö presidentiksi,on nyt historiallinen hetki näpäyttää
Kokoomus-poliitiikan rientoa,kuntaliitoksia ja niin edelleen.
Pekka voittaa 0,1% margiaalilla tai reilummin.

Tuttu

"Kokoomus-poliitiikan rientoa,kuntaliitoksia ja niin edelleen."

Oli presidenttinä kumpi hyvänsä.

Hetki näpäyttää oli ja meni, mutta harjoitettuun politiikkaan läpeensä tyytyväinen suomalainen äänestää Lukashenkoa siinä missä valkovenäläinenkin.

Kommentteja

Lajo kirjoitti:

"Vaikka valitaan henkilö presidentiksi,on nyt historiallinen hetki näpäyttää Kokoomus-poliitiikan rientoa,kuntaliitoksia ja niin edelleen."

Ööh. Miten ja mihin suuntaan vihreiden harjoittama kuntaliitospolitiikka on eronnut kokoomuksen kuntaliitospolitiikasta?

Ymmärtääkseni Vihreät ajaa voimakasta kuntien määrän vähentämistä, samoin Kokoomus. Tähän päivään mennessä en ole vielä päässyt selvyyteen näiden kahden puolueen näkemyserojen sisällöistä kuntaliitosten suhteen. Varsin samanlaisia kantoja nämä molemmat puolueet ovat kuntaliitosasioissa isossa mittakaavassa edustaneet ja ajaneet.

Vyötiäinen

Valtamedia ja tietyt poliittiset tahot haluavat tulkita nämä henkilövaalit jonain puoluevaaleina.
Eli taas ollaan tekemässä perussuomalaisten vastaista politikointia uutisten varjolla.
Kyllä otti valtaklikille näköjään koville kansanvaltaisen puolueen suurvoitto!

Teppo Vanamo

Suomen presidentinvaalit ovat kaukana henkilövaaleista. Puolueet ne ehdokkaat asettavat ja puolueet sen vaalityön (propagandan) tekevät. Haavisto oli ainoa joka otti puolueeseen selvää hajurakoa ja se kannatti, aivan kuin aikoinaan Ahtisaarella.

Nyt kun tekee vielä saman tempun kuin Ahtisaari, niin vanhanaikaisilla valtaelitistisillä poliittisilla puolueilla on taas yksi naula lisää arkussaan. Puolueet ovat kieltäytyneet uudistumasta, seuraukset alkavat näkyä...

Lajo

Pekka teki selväsanaisuudellaan,käyttäytymisellään ja johdonmukaisuudellaan hienon kamppailun. Viimeisetkin
kekkospölyt ovat poissa. Paavo oli mielestään reinkarnaatio.
Joudun käymään toisen kerran äänestämässä. Vaikka valitaan henkilö presidentiksi,on nyt historiallinen hetki näpäyttää
Kokoomus-poliitiikan rientoa,kuntaliitoksia ja niin edelleen.
Pekka voittaa 0,1% margiaalilla tai reilummin.

Granu

Realiteetti on, mikäli Suomessa olisi sukupuoliseen vähemmistöön kuuluva presidentti,ovet Aasiaan sekä islamilaiseen maailmaan sulkeutuisivat.Teollisuuden kaipaamat presidentti-vetoiset vientiponnistelut valuisivat hiekkaan.Vihreiltä sekä Haaviston kannattajilta puuttuu tämä realismin myöntäminen.

demarien vihollinen no1

..sdp ja rkp inisivät jostakin suvaisevaisuuden taistelusta, kun itse menettävät äänestäjiään vaaleista toiseen.
Kyllä me suomalaiset ollaan väsyneitä vastakkainasetteluihin, pelinpelaamisiin.
Paras voitti, toinen sija ansaittu. Perussuomalaisten asema on vakiintunut, se taitaa Jaakonsaartakin eniten harmittää.

Lipponen on mainio demari, mutta punalippujen aika on ohi, samoin kekkosen ajan ylläpitäjien vehkeilyjä enää tarvita...

palonola

Vai ei keskusta saa suurtakaan kannatusta ,Väyrynen sai
yli 500000 ääntä.Helsingissä hän sai yli 20000 ääntä ja monissa muissa kaupungeissa menestys oli hyvä.Minä suosittelen
että vaihda jo levyä,sillä ikivanha "sigle"alkaa rahista .

luuserius

Ovat nykymenon kannattajia. Niinistö vei Suomen Emuun ja Euroon, yhdessä Kreikan, Portugalin jne. kanssa.

Toinen ehdokas on YK:n vahva kannattaja. Ei tässä taida mitään takaisinpaluuta olla edessä vaan Halonen saa työlleen eliitin toivoman jatkajan.

Berserk

Halla-ahon, Hakkaraisen ja James Hirvisaarenkin kannattama Haavisto on on kirkkoon kuulumaton, sivari,homo ja koulutukseltaan ylioppilas.
Niinistö on varatuomari,entinen puhemies, res.kapteeni ja ev.lut. kirkon jäsen.

No persu on arvonsa valinnut.

Matti O Koskela

Vaikka Väyrynen on useaan otteeseen osoittanut, 'ettei vitutukseen voi kuolla', ei kannata aliarvioida monia mahdollisuuksia mitä kaikesta voi vielä seurata. Demarihegemonia ainakin on menossa nyt Mäntyniemen pesänjakajille.

Stabiilit ajat ovat nyt olleet ja menneet EU hegemonialta. Seuraavat pressan vaalien jälkeiset kyykkäkilipailut (vaalit) tulevat vielä säikäyttämään sivistyneneen EU suvaitsevaiston reilusti persuuksilleen. Silloin kannattaisi pitää nyrkit muualla kuin taskuissa, muutoin käy kipeää.

Kun Soini ja Väyrynen lyövät päänsä yhteen ja tikkausten jälkeen lopuksi myös hynttyynsä, ei lopputulosta selitä enää edes päivystävä Erkkikään. Sale'kaan kun ei ole polttanut kummankaan kaa siltojaan, joten yhteistyö sujunee tulevalta työväen presidentiltä vallan mainiosti.

Persu-Kepu kuolemaa on vahvasti liioiteltu. Sen allianssi tulee olemaan hyperjytky, joka kaataa loputkin vanhasta vallasväestä syvälle poteroittensa pohjille. Sanokaa Putkosen sanoneen. Tuleva Suomen asutuksen kaavoituskin on vasta piirustuspöydällä, eikä sinipunavihersuvaitsevaisto ole vielä nähnyt 'närhen munista' kuin vasta vilauksen...

muuan

Oli Väyrysen hyvä tulos vaikka mistä ja kyseessä henkilövaalit, niin mies yhdistyy vahvasti keskustaan. Tulos antaa itse Väyrysen ohella puolueellekin uutta uskottavuutta, joka on eduskuntavaalien ja hallitusratkaisun jälkeen ollut heikko.
Perussuomalaisilla ja Soinilla tulos on päinvastainen. Näiden kahden oppositiopuolueen poliittinen voimasuhde on vähän muuttunut. Se saattaa rohkaista "paluumuuttoa" perussuomalaisista keskustaan syksyn kunnallisvaaleja lähestyttäessä.