Maanantai 20.5.2019

Soini Haavistosta: ”Kyllä kansa tietää”

Luotu: 
23.1.2012 08:48
Päivitetty: 
23.1.2012 12:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soinille presidentinvaalien 9,4 prosentin kannatus oli pettymys. Pekka Haavisto (alakuva) sen sijaan sai juhlia kannattajiensa parissa täpötäydellä Tavastia-klubilla.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Presidentinvaalien toiselta kierrokselta karsiutunut Timo Soini (ps.) antaa yöllä julkaisemassaan blogissa eräänlaisen siunauksensa vihreiden Pekka Haavistolle. Soini kehuu Haavistoa ”aidoksi humanistiksi” ja selittää tämän menestystä klassisella lausunnollaan.

–Ei Haavisto perussuomalainen ole – ei sinne päinkään – mutta aito humanisti hän on. Kyllä kansa tietää, Soini kirjoittaa.

Yleisradion aamutelevisiossa Soini ei kuitenkaan halunnut kertoa, ketä aikoo itse äänestää toisella kierroksella. Hän tarkentaakin uudessa, aamulla julkaisemassaan blogikirjoituksessa, ettei ole kummankaan ehdokkaan tukija.

–En ohjaa omia äänestäjiäni mihinkään suuntaan, hän lisää.

Omaan vaalitulokseensa pettynyt Soini ei usko, että Pekka Haaviston menestyksessä olisi kyse niin sanotusta ”vastajytkystä” eli reaktiosta perussuomalaisten menestykseen eduskuntavaaleissa.

”Haavisto ojensi Hakkaraiselle kätensä ja se meni perille”

–Abortista ja ja rasismista minua hiillostanut kolmikko [Paavo] Lipponen, [Eva] Biaudet ja [Paavo] Arhinmäki eivät häävisti pärjänneet, Soini huomauttaa.

Kolmikon yhteenlaskettu kannatus jäi alle Haaviston kannatuksen. Soini uskoo, että tämä johtuu Haaviston sovittelevasta asenteesta – ja paljon mediahuomiota saaneesta kaveerauksesta perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen kanssa.

Soinin mukaan Haaviston nousu lähti ”Viitasaaren viestintänapakympistä”.

–Haavisto ojensi Hakkaraiselle kätensä ja se meni perille, Soini kirjoittaa.

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen myöntelikin eilen Haaviston vaalivalvojaisissa, että Hakkarais-temppu oli osittain taktinen veto.

Perussuomalaisten leirissä on laajempaakin sympatiaa Haavistoa kohtaan. Muun muassa maahanmuuttokriittisyydestään tunnettu kansanedustaja James Hirvisaari arveli eilen äänestävänsä "vihreää homoa" ja myös kansanedustaja Jussi Halla-aho on kehunut Haavistoa.

Kummasta tulee Suomen tasavallan seuraava presidentti, Pekka Haavistosta vai Sauli Niinistöstä? Vastaa täällä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

bolshevikki

Hah täytyy oikein naurahtaa.
Soini, tai hänen "aivoriihensä", jos sellaista edes on, teki alkeellisen taktisen virhearvioinnin presidentinvaalissa.
Mikä mahtaa olla ajatuksen takana, että puolueen ainoa vakavasti otettava päämenisteriehdokas ja kantava voima, katsoo älykkääksi tavoitella lähes vallattomaksi riisutun arvojohtajan tehtävää ?
Puolueen agendan levittäminen ?
Jos puolueen agenda on niinkin yksinkertainen, kuin se on - l. talouden kestävyyden asettaminen tosiasiallisen varallisuuden varaan, ei velkaantumisen, niin täytyykö sitä koko ajan promota ?
Itse asiassa puolueen agendaan sopisi presidentti-instituution lopettaminen paremmin kuin hyvin, sillä liputtaahan puolue selvästi "turhien" valtion kulujen lopettamiseksi.
Nykyinen presidentti on turha, jos mikä.

Soini menetti tilaisuuden olla presidentin tekijä ja jättää valittu presidentti kiitollisuuden velkaan, ts. "poliittinen pääoma" ei tosiaan kerry Soinin tasoiselle strategille.

Ja samalla hän menetti eurokriittisen, kypsästi ajattelevan, millekään taholle kumartamattoman presidentin.

Säälittävää.

(uusinta ;) )

SaraLinda

No ei siinä plogissa nyt mitään siunausta ollut. En ole vielä äänestänyt näissä vaaleissa ja vaikka tää EU politiikka tympii todella, taidan hillitä itseni enkä äänestä sittenkään, ei en sittenkään äänestä tälle maalle homoseksualipressaa, vaikka mielestäni tämä maa ansaitsisi sen ihan kympillä.

Iso hali suomenkansalle että Soini voi jatkaa politiikassa, me tarvitaan poliittinen johtaja ja saatiin pitää se. Kiitos.

T. Arkkailija

En ymmärrä? Siis miksi he äänestävät EU:n ja euron puolesta?

Tai no Sampo Terhon ymmärrän, hänhän tienaa hyvät rahat EU-meppinä olosta ja euroon kuulumisesta.

Mutta miksi Halla-aho? Eikö hän olekaan EU-kriittinen?

Vai onko kaikki periaatteet nyt myyty, takki käännetty ja äänestäjät petetty?

T. Arkkailija

Niin, koska yksikään hetero ei voi oikeasti kannattaa ihmisten seksuaalista tasa-arvoa eli setaa, vaan jokainen Oikea Hetero kannattaa heterojen ylivaltaa muihin ihmisiin nähden?

Itsekin heterona olen tottakai sitä mieltä että koska minä olen hetero niin minä en voi missään nimessä hyväksyä sitä että ei-heteroilla on samanlaisia ihmisoikeuksia kuin minulla?

Sama pätee tietysti sukupuoleen, eli yksikään TosiMies ei kannata esimerkiksi naisten äänioikeutta tai naisten oikeutta sananvapauteen.

Allekirjoittanut

Eiköhän sosialisti Tarja Halosen ongelmana ollut se, että hän eli "susiparina" ennen valintaansa presidentiksi ja että hänellä oli vieläpä avioton lapsi!

Se että hän on ollut kytköksissä Setaan johtuu hänen lakimiestaustastaan ja hänen toiminnastaan useissa muissakin eri järjestöissä. Lakimiehenä ja naisena hän oli haluttu henkilö erilaisten yhteisöjen johtotehtäviin.

snr

Minusta on kiinnostavaa, että juuri homous on yhtäkkiä tosi vaikea pala, vaikka muuten ehdokkaita ja tenttijuontajia voimakkaasti halutaan keskittyvän tärkeisiin ja merkittäviin asioihin kuten talouteen, ulkopoliittiseen osaamiseen ja niin edespäin.

Niinistön ja Haaviston kaksikkotentit lienevät herkullista seurattavaa. Toistaiseksi Haavisto on kokemuksensa ja osaamisensa pohjalta ollut niskan päällä.

amppeeri antti

MTV3:n , YLE:n ja lehdistöjen toimittajat sotkevat häiritsevästi henkilövaalit (Presideentti) ja puoluevaalit (eduskunta- ja kunnallisvaalit).
Ammattitaito taitaa olla muodista poistunut ominaisuus. Väittävätkö toimittajat että vihreiden kannatus on lähes 19% ja kokoomuksen 37% , kun he jatkuvasti puhuvat puolueista?

Perus-Suomalaiset äänestivät näissä vaaleissa odotetusti ja katse on ollut ja on kunnallisvaaleissa mihin tarvitaan myös Soinin vahvaa panostusta.

Aristotellus

Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Presidentillä on siinä valtaa, ja sen voimakkuus riippuu presidentistä itsestään ja hegemoniastaan.

Tuo "luonnonvastainen vääristymä" tuskin on mikään muoti-ilmiö, vaan ajatusten liberalisotuiminen nostaa päätään kaikissa vähemmistöryhmissä. Tuskin kukaan on muotivirtaushomo, vai?

Muuten - homoseksuaalisuutta esiintyy myös (muilla) eläimillä... Enkä ole kyllä huomannut, että petimieltymyksillä olisi yhteys rationaaliseen ajatteluun, luovuuteen tai nerouteen. Oletko sinä?

Voisin luetella lukemattoman liudan historian homomerkkihenkilöitä, ajattelijoita, johtajia (presidenttejä), taiteilijoita tai kirjailijoita, mutta se on turhaa, kun tiedät heidät itsekin. Heillä oli paljon sanottavaa, ja juuri presidentillä pitää olla.

Allekirjoittanut

(Sensuuri iski, joten pitää paloitella viesti osiin jotta itsellekin selviää mikä viestin osa oli keskusteluohjeiden vastaista.)

Monissa maailman maissa homoseksuaalisuus on laitonta ja siitä yleensä tuomitaan vankilaan. Joissain muslimimaissa homoudesta voi saada kuolemantuomion.

Allekirjoittanut

(Sensuuri iski, joten pitää paloitella viesti osiin jotta itsellekin selviää mikä viestin osa oli keskusteluohjeiden vastaista.)

Pekka Haavistolle homoseksuaalisuus on suuri händikäppi, josta on syytä keskustella. Tästä wikipedian kartasta näkee missä maissa Haavisto ei voi presidenttinä vierailla ja mitkä hänen pitää kiertää mahdollisimman kaukaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Homoseksuaalisuus_ja_laki

Allekirjoittanut

(Sensuuri iski, joten pitää paloitella viesti osiin jotta itsellekin selviää mikä viestin osa oli keskusteluohjeiden vastaista.)

Suomessakin homoseksuaalisuus oli rikos aina 1970-luvulle asti. Pekka Haavisto oli 13-vuotias kun homous Suomessa sallittiin, joten on täysin mahdollista, että hän on nuoruusiässään alaikäisenä harrastanut laitonta toimintaa. Mutta tätä pitää tietysti kysyä suoraan Haavistolta.

wing

Näistä kommenteista päätelle pressan tärkein tehtävä liittyy seksuaalisuuteen, siihen mitä hän tekee makuuhuoneessa. Niinkö? Luulin sen olevan seksuaaliterapeuttien ja aikuisviihteen alalla työskentelevien tehtävä... No, maailma muuttuu. Pitää oppia taas uutta.

Toisaalta, mitä oikein yritit sanoa tällä viestinosallasi? Tarkoititko, että homoseksuaalisuuden pitäisi olla edelleen laitonta Suomessakin?

Allekirjoittanut

(Sensuuri iski, joten pitää paloitella viesti osiin jotta itsellekin selviää mikä viestin osa oli keskusteluohjeiden vastaista.)

Minusta tulevissa vaalitenteissä Haavistoa pitää tentata siitä, tuleeko hän tekemään valtiovierailuja yhdessä mieskumppaninsa kanssa ja eritoten tuleeko hän tekemään valtiovierailuja muslimimaihin.

Allekirjoittanut

Ok, eli se oli tämä seuraava kappale, joka oli jotenkin keskustelusääntöjen vastainen:

-------------- snip -----------------
Haaviston parisuhteesta sen verran, että on päivän selvää kumpi on butchi ja kumpi femme, tai gay-puolella kai sanotaan top/bottom. Haaviston kumppani kun on paljon pienikokoisempi ja naisellisen ulkomuodoltaan.
-------------- snip -----------------

Butch/Femme ja Top/Bottom ovat ihan normaalia homoseksuaalien itsensäkin käyttämää sanavarastoa. Miksi tästä asiasta ei voisi tentata Pekka Haavistoa? Kyseltiinhän Timo Soiniltakin hänen seksielämästään. Se on sitten eri asia mitä presidenttiehdokas itse vastaa kysymykseen. Timo Soinihan kiersi kysymyksen taitavasti sanomalla, että suurin osa seksistä tapahtuu pään sisällä.

ReiskA

Pitäisikö samalla tavalla kysyä Niinistöltä, kumpi heillä on useammin päällä Sauli vai Jenni?

Itse olen työskennellyt homoseksuaalien kanssa, kollegana ja esimiehenä eikä heissä ole eroa työntekijöinä joka riippuisi seksuaalisesta suuntautumisesta. Siksi koko tuo homoseksuaalisuuskeskustelu on mielestäni toisarvoista.

Mikäli ehdokkaita katsottaisiin sen perusteella kummalla on enemmän kompetenssia niihin tehtäviin, joita presidentillä vielä on jäljellä, niin voittaja olisi selvästi Haavisto. Ehkä tästä syystä homoseksuaalisuutta nostetaan näkyvästi esiin juuri nyt???

Allekirjoittanut

Ei todellakaan ole!

Perustuslain mukaan "presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa".

Jos presidentti ei voi vierailla monissa Suomen kauppapolitiikalle tärkeässä maassa homoseksuaalisuutensa vuoksi, niin se ei voi olla vaikuttamatta Suomen ulkopolitiikan hoitoon. Sivarina ja homona Pekka Haavisto ei voi kunnolla hoitaa ulkopolitiikkaa eikä armeijan ylipäällikkyyttä.

T. Arkkailija

Olet oikeassa! Samasta syystä esimerkiksi naiset tai parrattomat miehet eivät voi olla presidenttejä, koska he ovat vääräuskoisia joidenkin ääriliikkeiden keskuudessa.

Mutta se jäi edelleen epäselväksi, mitä merkitystä sillä on ulkopolitiikan hoidon kannalta, onko presidentti sängyssä päällä vai alla vaiko (hui kauhistus!) vuorotellen molempia?

wing

Tätä homofobiaa kylvetään nyt joka palstalla. Haluaisin oikeasti tietää mihin maahan homo, jolla on diplomaattistatus, ei voi mennä.

Tähän olisi nyt hyvä saada vastauksia, kun itse en tätä aluetta tunne. Yleiset "kaikki islamistivaltioihin" tyyppiset vastauksia enemmän toivon oikeaa faktaa. Mitä diplomaatille oikeasti tapahtuu tällaisessa tilanteessa? Vai tapahtuuko mitään?

T. Arkkailija

Olet oikeassa! Samasta syystä esimerkiksi naiset tai parrattomat miehet eivät voi olla presidenttejä, koska he ovat vääräuskoisia joidenkin ääriliikkeiden keskuudessa.

Mutta se jäi edelleen epäselväksi, mitä merkitystä sillä on ulkopolitiikan hoidon kannalta, onko presidentti sängyssä päällä vai alla vaiko (hui kauhistus!) vuorotellen molempia?

Allekirjoittanut

Kyllä Saulilta voisi kysyä hänen lempiasentoaan. Mitä kummallista siinä on. Ellei sitten MTV3 sitä omassa tentissään jo kysynyt, koska TV3 keskittyi kysymään pelkästään presidentin tehtäviin kuulumattomia asioita, kuten uskonnollista vakaumusta, suhtautumista aborttiin jne.

a-tapio

Täällä kysellään mitä haittaa homoudesta voisi olla presidenttinä olemiselle?
Kovin vähän on mielikuvitusta asiasta, kun se pitää vääntää ihan rautalangasta tajutakseen.

Minulle on aivan sama jos jokin kadunlakaisija on homo, mutta jos henkilö joka valitaan presidentiksi on sellainen,sitten asia on aivan toinen, puhutaan kansakunnan keulakuvasta.

Ajatellaan vaikka nyt valtiovierailu Venäjälle, Medjevedille ilmoitetaan: presidenttipari Suomesta on ulkona valmiina vastaanottoon punaisen maton edessä ja siellä onkin kaksi miestä??

Jatkon saatte ajatella itse.

Toivon että tätä ei tapahdu minun elinaikanani, enkä joudu sitä häpeää kohtaamaan.