Maanantai 18.2.2019

Jenni Haukiolta yllättävä vastaus aamu-tv:ssä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.1.2012 07:39
Päivitetty: 
24.1.2012 07:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jenni Haukio Niinistön vaalijuhlissa sunnuntaina.

Presidenttiehdokas Sauli Niinistön (kok.) puoliso Jenni Haukio yllätti tänään Ylen aamu-tv:ssä sanomalla, ettei ole miettinyt mahdollista uutta rooliaan tasavallan presidentin puolisona, vaikka kyseessä olisi kuuden vuoden "pesti". Haukiolta kysyttiin, millainen mullistus uusi rooli hänen elämässään olisi.

- En ole sitä etukäteen ollenkaan vielä miettinyt. Mietitään sitä sitten, jos se asia meidän kohdallamme tulee ajankohtaiseksi, Haukio sanoi.

Hän kuitenkin totesi, että kyseessä olisi ”valtavan iso asia”.

- Presidentin puolison rooli on suuri kunnia ja etuoikeus, hän sanoi.

Haukio kuitenkin vakuutti, että on täysillä sitoutunut presidentin puolison rooliin, jos tilanne ajankohtaiseksi tulee.

Haukiolta kysyttiin myös, millaisena haasteena hän näkee presidenttiehdokkaiden puolisoiden nuoren iän. Haukio muistutti, että kansa valitsee presidenttiä. Hän ei pitänyt ikäkysymyksiä relevantteina.

Haukio kertoi olevansa nyt toisella kierroksella aiempaa vahvemmin mukana Niinistön kampanjassa. Hän on sitä varten siirtynyt osa-aikatyöhön.

- Tärkein tehtävä on toimia kaikessa siten, että ehdokkaalla parhaat mahdolliset edellytykset hoitaa työtään, Haukio selvitti rooliaan.

- Keskustelukumppanuutta, käytännön apua, osallistumista reissuihin ja tapahtumiin, hän kuvaili.

Haukio kertoi olevansa otettu suuren yleisön kiinnostuksesta häntä kohtaan ja kertoi tulleensa aamu-tv:n vieraaksi juuri siksi, että häneltä on toivottu enemmän esilläoloa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

HannuM

Luin jutusta vain lainausmerkeissä olevat kohdat, enkä saanut selville mikä se yllättävä vastaus oli. Onneksi toimittaja oli laittanut juttuun yllättävä sanan, niin löysin lopulta sen tarkoitetun kohdan. Hyvää työtä.

Metu

Voisinpa vaikka lähteä linnan juhliin, kun tulee näin ehtoisa emäntä Mäntyniemeen aitan polulla astelemaan.

On naisihminen vielä niin nuori, että olisipa somaa, jos Mäntyniemessä pidettäisiin ristiäiset. Liekö sellaista ennen tapahtunut. Presidenttien mahdolliset lapset on varmaan ristitty ihan muualla.

On ihanaa olla hetero.

Jalis

"Jennille erittäin rakas ja tärkeä isoisä, varatuomari Toivo Haukio, oli kaupungissa vahva kokoomusvaikuttaja, joka toimi Satakunnan Kokoomuksen puheenjohtajana kymmenen vuotta. Persoonallisena ja aktiivisena miehenä hän oli mukana lukuisissa luottamustehtävissä ja työskenteli muun muassa Porin poliisilaitoksen sihteerinä, toistakymmentä vuotta kaupungin viskaalina ja vuosia raastuvanoikeuden neljännen osaston puheenjohtajana. Pikanttina yksityiskohtana kerrottakoon, että Toivo Haukio oli presidentin valitsijamiehenä vuoden 1968 vaalissa. Varmasti Jennin isoisä olisi iloinnut lapsenlapsensa mahdollisuudesta päästä Linnaan vierellään saman arvopohjan ja poliittisen vakaumuksen jakaja Sauli Niinistö. Toivo Haukio kuoli vuoden 2006 lopussa."

Pitääkö huhu paikkansa, että Niinistö oli Jennin ristiäisissä?

Htalk

Olet varmasti oikeassa siinä että homofoobikot äänestävät Saulia. Vastaavasti Haavistolla on yhtä varmasti omat kakkoskierroksen vastajytkyä kannattavat pro-homo kannattajat, joilla on taas omat syyt kannattaa Pekkaa.

Ihan hyvä että tulee keskustelua- toivottavasti se lisää ihmisten keskinäistä ymmärrystä. Kisasta tulee tiukka.

Htalk

En ole väittänyt tietenkään yleisesti heteroita homofoobikoiksi. Mutta totesin, että edellisen kirjoittajan oleva oikeassa, että homofoobikot äänestävät Saulia. No tietysti monet muutkin äänestävät ... Vastaavasti Haavistolla on yhtä varmasti omat kakkoskierroksen vastajytkyä kannattavat pro-homo kannattajat, joilla on taas omat syyt kannattaa Pekkaa, jotka eivät välttämättä liity pelkästään presidentin tehtävien hoitoon vaadittaviin ominaisuuksiin. Se nyt on vähän sama kun osa naisista äänestää naista tai mies äänestäisi miestä ei sen takia, että ehdokas olisi pätevämpi vaan siksi että nainen on nainen tai mies on mies... ei sen kummempaa...

Kysymykseesi "Onko se sitten heterofobia, jos ei äänestä heteroa, vaan homoa?"

Vastaus tietysti riipuu siitä, mistä syystä äänestää, jos pelkää presidentin sukupuolisen suuntautumisen vaiuttavan valtionn päämiehen tehtävien hoitoon, oli tuleva presidentti sitten homo tai hetero, niin silloin saattaa tuo "fobia", oli se sitten homo- tai heterofobia vaikuttamassa äänestyspäätökseen...

(Fobia on tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvä todellisen uhkan olemassaoloon perustumaton pelko (kammo tai kauhu), jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan)

Filemon

että homofoobikoita on Suomessa edelleen aikalailla.

Sanotaan Halosen ajasta mitä muuta tahansa, niin tosiasia on se, että Suomi on hänen 12-vuotisen kautensa jälkeen avoimempi, suvaitsevampi ja inhimillisempi paikka erilaisuudellekin. Kaiken kaikkiaan parempi paikka elää!

Valitettavasti vain näyttää siltä, että edelleen maassa on liikaa "konservatiiveja", ja näin ollen Haavisto käy turhaa kamppailua (itse toki häntä äänestän). Kuten Lipponen tulosiltana sanoi; tämä toinen kierros on läpihuutojuttu!

Takarivin Taavi

Pitkään jo eläneenä ja monenlaista kokeneena täytyy kysyä, että missä ovat suvaitsevaisuuden ja inhimillisyyden hyväksyttävät rajat. Pitääkö minun ja meidän hyväksyä.....

-maahanmuuttajat, jotka tuovat ja edellyttävät heidän
elintapojen ja kulttuurinsa ylihyväksymisen. Varmaan on inhimillistä itäisen Afrikan auttaminen, mutta pienen, pienen murto-osan pakolaiseksi hyväksyminen ei ole oikein. Tunnen mm. eri yhteyksien myötä Etiopian, Eritrean, Sudanin ja Somalian olosuhteita ja itse myös siellä käyneenä. Varsinkin viimemainituissa vallitsee heimo-/klaanitasoista elintapaa ja kulttuuria ja siitä on pitkä matka pohjolan oloihin. Auttakaamme sinne voimavaroihimme suhteutettuna.

-suomalaisuuden perusarvo on koti / perhe, jonka muodostavat yksi äiti, yksi isä ja näiden jälkeläiset. Homouden ja homoparit hyväksymme, mutta homoparit eivät koskaan voi muodostaa avioliittoa.

-rasismi, raakalaisuussana, jota Suomessa ei esiinny, vaikka puolustamme ajatusta; Suomi säilyköön suomalaisena. Vanha, hyvä sanonta pitää hyväksyä: maassa maan tavalla tai maasta pois. Tämä meidän jokaisen on pitänyt omaksua muualla käydessämme tai asuessamme.

-kristillisyys on perusarvo vielä ainakin tänään Suomessa. Tämä liittyy moneen suomalaisuudessa, peräti sotilasvalaamme unohtamatta. Agnostisuus ja ateismi tai muut uskomukset meille vakaumuksia.

Ajattelehan kirjoittaja, eiköhän nämä esiintulleet vähemmistöt ole itse aiheuttaneet suvaitsemattomuutta ja inhimillisyyden arvostelua.

Niin Jennistä kirjoittelu juontaa juurensa, jotta fiksunoloonen plikka.

Käydään äänestämässä!

Htalk

"Presidenttiehdokas Sauli Niinistön (kok.) puoliso Jenni Haukio yllätti tänään Ylen aamu-tv:ssä sanomalla, ettei ole miettinyt mahdollista uutta rooliaan tasavallan presidentin puolisona, vaikka kyseessä olisi kuuden vuoden "pesti". Haukiolta kysyttiin, millainen mullistus uusi rooli hänen elämässään olisi."

Tuo vastauksen yllätyksellisyys on hieman vaikea ymmärtää... kun Antonia on ilmoittanut TV haastattelussa että hän jatkaa kampaajan hommia. Minusta tämä kampaajana jatkaminen on hieman yllätyksellistä... mutta ei se tietysti presidentin tehtäviin vaikuta.

Reilu peli olisi että vastaukset voitaisiin saada näin yllättävään kysymykseen molemmilta presidenttiehdokkaiden puolisoilta. Sitten voitaisiin ihan rauhassa arvioida vastausten yllätyksellisyyttä myös mahdollisen kakkoskierroksen vastajytkyn valossa.

Antero Manninen

Harmaatukkaisen Haaviston rinnalla "puoliso" näyttää aivan hämmämmentyneeltä pikkupojalta, joka on houkuteltu seksiobjektiksi lupailemalla karkkia ja kauniita vaatteita.

Muutenhan pariskunta on oivallista presidenttiainesta:
diplomiylioppilas ja itseoppinut kampaaja!

marjaleenakuronen

- En ole sitä etukäteen ollenkaan vielä miettinyt. Mietitään sitä sitten, jos se asia meidän kohdallamme tulee ajankohtaiseksi, Haukio sanoi.

No jo on tosi omituinen vastaus! Kai siitä nyt jotain
juttua on ollut, kun Sauli ehdolle asettui?

Vai päättyykö Jennin pesti puolisona Saulin mahdolliseen
valintaan? Kai hän nyt sen ymmärtää, samoin kuin tämä
Antonio, että turvallisuussyistä eivät voi jatkaa
tavallisissa hommissaan. Vai meinaavatko, että veronmaksajat
maksaa ylimääräiset turvamiehet?

Jos jatkavat, niin kyllä saa presidentti ihan omasta palkkiostaan maksaa ne turvatoimet,
mitkä koskevat sitä töissä käymistä.
Herra isä sentään, jossain kauppakeskuksessako esim. Antonio olis turvassa?
Tai Jenni kokoomuksen toimistossa.

Eiks nää nyt tajua, että heidät voitaisiin esim. kaapata ja
sillä kiristää - käytännössä Suomen valtiota.

Hei kuulkaas nyt pressaehdokkaat, jospa hieman suitsia
laittaisitte nyt näille puolisoillenne! Meinaan, että
pakko heidän on oppia se suukki pitämään kiinni, jos ja kun
siitä puolisosta tulee se pressa!

Antero Manninen

Jo aikoja sitten on käynyt selväksi, ettei Jenni Haukio voi jatkaa Kokoomuksen puoluetoimistossa, jos Sauli Niinistö tulee valittua tasavallan presidentiksi. Asiassa ei ole mitään epäselvää.
Luonnollisesti Haukio ei voi puhua presidentin puolison tehtävistään, ennen kuin Niinistöstä on tullut presidentti.

Antero Manninen

Mitään yllättävää ei Jenni Haukion vastauksessa tietenkään ollut.
Haukio vastasi fiksusti, että ei tällä hetkellä voi tietää, mitä hän presidentin puolisona tekisi, koska hän ei vielä ole presidentin puoliso. Vaalithan käydään vasta parin viikon päästä.
Jenni Haukio on aivan ihastuttava nainen: kaunis, älykäs ja sivistynyt.

Viilee

Jenni on puheissaan selkeä ja vaikuttaa erittäin kypsältä ja viisaalta. Sopii pressan vaimoksi erittäin hyvin.Hän myös haastavaa työtä tehneenä osaa muutakin kuin hymyillä presidentin vieressä.

REXILEX

Meidän organisaatiomme tietojen mukaan, kaikki merkittävät yhteentapahtumat ovat huomioitava.

Tässäkin tapauksessa veikeä nimiyhdistelmä; Tyttäriemme nimistä:

Koska nuorempi tyttäreni on Jenna, Julia, Juutilainen ja vanhempi naimisissa, sekä yhdysvalloissa Calforniassa asuva , nykynen Heidi Haukioja, sopiva nimi myös presidentin puolisolle, joka on siis melkein sama eli
Jenni Haukio, on lähes yhdistelmä omien tyttäriemme, nimistä.

TAIVAS ORGANISAATIOT, lain, luomakunnan ja intersubjektiivisen edun valvoja.
Ilkka V T K Juutilainen - Juudaan Leijona - Jumalan Karitsa
Juudaan Kuningas - Suomen Vaakunaleijona

peweste

Tuli mieleen 60 luvulla erään Helsinkiläisen kauppaneuvoksen työpaikkailmoitus lehdessä.Ekonomi,merkonomi,kauppakoulun käynyt tai muuten reipas mies saa paikan.
Nyt näyttää,että Suomen presidentiksi halutaan muuten reipasmies.Äänestämällähän se selviää kuka valitaan!