Sunnuntai 19.11.2017

Niinistön ja Haaviston uusi taktiikka huvittaa – ”Lapsikin sen näkee”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.1.2012 09:03
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Kaksintaistelu alkoi. Etelän ehdokkaat kosiskelevat nyt Väyrysen ja Soinin äänestäjiä.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  - Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, huvittunut Kääriäinen kommnentoi ehdokkaiden jalkautumista maakuntiin.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Pekkarisen mielestä Niinistö ja Haavisto ottivat ensimmäisellä kierroksella Etelä-Suomessa ”hillot pullasta”.

Keskustapuolueessa katsellaan sekä tyrmistyneinä että huvittuneina presidenttiehdokkaiden Sauli Niinistön (kok.) ja Pekka Haaviston (vihr.) loppumetrien kiertelyä maakunnissa. Kansanedustaja, keskustan konkari Mauri Pekkarinen sanoo Suomenmaassa olevansa ”tyrmistynyt”, kun taas toinen puolueen konkari Seppo Kääriäinen kertoo Uudelle Suomelle olevansa huvittunut.

- Näkeehän sen lapsikin, että tämä on vaalitaktiikkaa, Kääriäinen kommentoi Uudelle Suomelle.

Niinistön ja Haaviston taistelu ”muun Suomen” äänistä alkoi heti. Niinistö vieraili eilen Oulussa, Haavisto matkaa tänään Lappiin.

– Kyllä nyt näille herroille kelpaa maakuntien Suomi! Minua oikein puistattaa, paheksuu Pekkarinen vaalitaktikointia Suomenmaassa.

Kääriäinen puolestaan huomauttaa, että kun mittariksi otetaan ehdokkaiden politiikka, ei siellä näy mitään painotusta maakuntien asialle.

- On tämä huvittavaa ja läpinäkyvää, Kääräinen kuvailee ehdokkaiden maakuntakosiskelua.

Kääriäinen pelkää, että suurimmassa osassa Suomea äänestysvilkkaus jää matalaksi. Hän kannustaakin maakuntien asukkaita äänestämään, vaikka se tarkoittaisikin valintaa kahden epätyydyttävän ehdokkaan välillä.

Kääriäisen mielestä maakuntien kannalta ratkaisevaksi voivatkin muodostua tv-tentit, jotka alkavat huomenna.

- Tv-keskusteluita on riittävästi ja nyt niissä täytyy päästä kunnon keskusteluun. Toivon, että toimittajat eivät päästäisi ehokkaita liian helpolla, kuten kävi ensimmäisen kierroksen keskusteluissa. Toimittajien pitäisi ottaa ehdokkaat pihtiotteella käsittelyyn, Kääriäinen ohjeistaa.

Henkilökohtaista päätöstä äänestämisestään Kääriäinen ei ole tehnyt. Hänen mielestään keskustan ei puolueena kannata asettua kummankaan taakse.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

ja Sepe huvittui.
Mitäs Väykky kampanjassaan sitten teki, tai Ahtisaari säännöllisesti valintansa jälkeenkin?
Pitäähän ruuhkasuomiehdokkaiden puhua mukavia ja lupailla katteettomia kaukana maakunnissakin, josko irtoaisi ääniä.

Aimo Jäärä

Se on ainakin tullut jo selväksi, että nämäkin vaalit taas jakavat kansaa kahtia. Monellakin tavalla.

Ja yksi on se, että maakuntien äänet kelpaavat nyt, mutta sitten kun tulee toiminnan aika, niin maakunnilla ei ole enää mitään merkitystä. Heti vaalien jälkeen elämä pakenee taas kehäykkösen sisäpuolelle.

Ja kannattaa kuitenkin muistaa, että vielä toistaiseksi täällä maakunnissa asuu ehdoton enemmistö. Ovatpa sitten vakaumukseltaan ja arvoiltaan miten homo- tai heterogeenisiä tahansa.

muuan

"Niinistön ja Haaviston olisi kannattanut olla pari päivää hiljaa ja vasta sen jälkeen aloittaa seireenilaulut maakuntien suuntaan." http://www.suomenmaa.fi/etusivu/nyt_maakunnat_kelpaavat_niinist%C3%B6lle...

Pekkarisen mielestä ehdokkaiden olisi siis pitänyt ilmeisesti hävetä pari päivää sitä, että olivat jättäneet pohjoisen Suomen sivuun ensimmäisellä kierroksella. Että miksi nyt tulevat, kun eivät vaivautuneet ensimmäiselläkään?
Lienevätkö käyneet? Ainakaan kiinnittäneet huomiota paikallisiin tarpeisiin?

Appi

Presidentinvaalin luonteeseen kuuluu, että valituksi tulee vain ja ainoastaan yksi henkilö. Muuta mahdollisuutta ei ole eikä tule. Kun mennään toiseen vaiheeseen on tehtävä valinta kahden henkilön välillä ja pelistä pudonneilla ei ole enää mahdollisuutta palata näissä vaaleissa takaisin peliin. On outoa, että keskustalaiset vaikuttajat tuomitsevat vaihtoehtojen esittelyn. Sehän olisi kuin vanhassa Alkossa, jossa kukaan ei uskaltanut ostaa muuta kuin "kossua", kun ei osattu muita hienoja nimiä lausua. Tämän päivä alkoholin arviointiinkin kuuluu vähän maistella ja haistella. Miksi niiden poliitikkojen, jotka ovat päässeet toiselle kierrokselle, pitäisi jäädä hajuetäisyyden päähän keskustan vahvoilta alueilta. Kukaan ei usko, että näistä ehdokkaista tulisi keskustalaisia, mutta varmaa on, että jompi kumpi tulee olemaan seuraava presidentti. Hän on silloin koko maan presidentti, ei ainoastaan Helsinginseudun tai oman puolueensa. Hän edustaa instituutiota, jolla on oma roolinsa tämän maan hallinnossa.

Kommentteja

Pohjois-Suomen kiertely vaalien alla on aika lailla eri asia kuin poliitikon oikeasti harjoittama, toteutunut toiminta eduskunnassa sellaisissa asioissa, joilla on ollut vaikutusta kasvukeskusten ulkopuolella olevien Suomen osien kehitykselle.

En ole perehtynyt kummankaan ehdokkaan henkilökohtaiseen äänestyskäyttäytymiseen eduskunnassa, mutta puolueena Vihreät on selvästi ajanut lähinnä kasvukeskusten etuja, josta puolueen äänestäjät ja kansanedustajatkin tulevat. Kokoomuslaisten poliitikkojen toiminta taitaa olla ollut moninaisempaa tällä saralla. Mutta jäljellä olevien ehdokkaiden henkilökohtaisen toiminnan eroja puolueiden linjoihin (siis toteutuneissa teoissa, ei vain vaalipuheissa) en ole niin tarkkaan seurannut, että osaisin niitä analysoida.

minavaan

Aika vaikeata on varmaan monen maaseudun asukkaan kääntyä
vaikkapa Haaviston kannattajaksi. Vaikka Haavisto aivan
fiksu onkin.
Taustaryhmänä kun kumminkin ovat vihreät, joiden toiminta
ei maaseudun asukkaiden suhteen vallan kannustavaa ole.
Ajatellaanpa vain vihreitten kantaa vaikka tarhaukseen,
turvetuotantoon ja sikalatoimintaan. Kun asiaa maalaisen
kannalta miettii, niin moni elinkeino taitaa olla tappo-
tuomiolla ja juuri vihreitten esiintuomana.

Aivan vastaavasti Kokoomuksen kanta kuntien yhdistämiseen
ei kovinkaan monta maalaista innosta.

Mutta äänet molemmille toki kelpaavat. Eli nyt on vain
valittava se pienenpi paha. Joskus on vain sellainen
tilanne.

jkalervo

Joutaa jatkaa maailmanparannusreissujaan Ahtisaaren malliin. Jos hän on niissä ansioitunut niin eihän hyvää miestä sieltä pois pidä ottaa. Eipä tuossa paljon ole vaihtoehtoja ketä äänestää. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ei Niinistökään mutta Niinistö saa ääneni. Maahan on jo aika saada edustava ja virkaan sopiva henkilö.

kozel

Luuleeko kepulit omistavansa Pohjois-Suomen vai mitä?

Siis käsittämättömiä kommentteja kepuleilta. Ihan yhtä arvokas se pohjoisenkin ääni on, vaikka siellä niitä toki kasvaa harvemmassa kuin etelässä. Nyt, sattuneista syistä, siellä on kuitenkin huomattavan paljon "isännättömiä ääniä", jopa enemmän kuin etelässä, niin kumma olisi, jos ei sielläkin kampanjoitaisi.

Ei pohjoinen ole kuitenkaan pelkkää "väyryslandiaa", joka nyt siis tulee nukkumaan.

joonathan

Sellaiset siellä kiertää jotka niistä välittää. Ei tuo helsingistä huudettu huuto sinne kuulu. Ei kuulu edes pohjanmaalle. Kyllä sielää muutenkin on käytävä kuin ruskaretkellä- Vaikka kuin olisi ylenmmyydentuntoinen.

PetSu

Molemmat Keskustan pahasti pettyneet päästelee sammakoita suustaan ja kumpikaan ei muista kuntavaalien olevan syksyllä.

Mahtaa se ottaa päähän, kun Keskustan kannatus ei nouse sitten millään, vaan heidän juttuihinsa suhtaudutaan lähinnä huvittuneesti.

Myisitte niitä kuuluisia taideteoksia hiukka enempi, niin olisi Väyrysellekin saatu ostettua jokunen ääni enempi.

Ei silti, ei hänestä Presidenttiä olisi tullut nytkään millään konstilla. Se aika meni jo ja sitä ei Keskusta ymmärrä vieläkään.

muuan

Harva heitä lähtee varta vasten tapaamaan, ja tartuntoja on kyllä ehtinyt jo saada televisiostakin.
Kun ehdokkaat ovat taas vakiintuneet pääkaupunkiin, niin sitten paikalliset valtapuolueet ryhtyvät vastatoimintaan ja korjaavat mahdolliset vauriot kannattajakentässä.

Jopo kulkee

... EU kriittisten äänestäjien nuoleskelu !

Luulempa että äänestys prosentti jää alhaiseksi. Ainoa ero näissä ehdokkaissa on puolisoissa.

Kumpikin on niin kieli pitkällä EU:hun että taidan siirtyä nukkuvien puolueeseen. Odottelen että Kreikka kupsahtaa ja maksun aika koittaa.

nikke

Kepu omistaa maaseudun. On aina omistanut. Ja aina ovat asiat olleet huonosti ellei huonommin. Mikään tukiainen tai verohelpotus ei riitä. Olosuhteet pitäisi olla samat kuin taajamassa.

Vika on aina muualla: kaupungissa, muissa puolueissa, keskusliikkeissä, säissä ja jopa osuuskunnallisissa toimijoissa.

Tästä huolimatta mikään uusi ajattelu ei kelpaa: meillä olisi kaikki hyvin, jos...

Maaseutu tyhjenee uusien ideoiden ja toimintamallien huventuessa. Kaupunkien infra kärsii verontasauksista.

Vanha malli ei toimi. Kepu pettää paitsi kaupungeissa, myös omansa.

muuan

Puolueiden ideologiat ja valtapyrkimykset pettävät aina maata ja kansaa. Valtaan eivät pääse koko maan parasta ajattelevat ainekset, jos sellaisia onkaan. Ja heidänkin pitäisi tehdä arvovalintoja. Heilläkin olisi taustaryhmänsä, joiden etuja joutuu huomioimaan.
Hallitsijoiden tulisikin olla mahdollisimmaan riippumattomia kansalaisista. Mutta tällöin nousevat esiin vakavat riskit.

nikke

Onhan tuo totta: vaali, on puolueiden kauneuskilpailu, jossa jaetaan mandaatteja eikä siinä kansalaisten etu paina. Ei edes maan etu, kun juhlitaan tai surraan lopputulosta.

Juhlitaan puolutetta eikä niitä asioita, mitä saadaan mansaatilla aikaan paitsi kannattajille niin kansalaisille.

Mutta ei demokratiakaan ole täydellistä.

Vielä kun se ulottuisi maaseudulla Kepun ulkopuolelle.

Kepun kunniaksi pitää sanoa, että väyrysmäinen vanha politiikka - ihmisten kohtaaminen ja tapaaminen - on tehokasta. Kaupungint jäävät Suomessa syrjään tästä. Muista keinoista voi sitten lukea Aarne Laitiselta.

Takarivin Taavi

Ei tunnu mukavalta, että näet maaseudussa mörön ja siellä asuvissa keskustalaisissa. Ensinnä pitää muistaa menneisyytensä ennenkuin näkee tulevaisuutensa eli on ollut aikoja jolloin olemme tarvinneet maaseutua. Toivottavasti koskaan emme näe sitä vakavinta aikaa mitä itsekin olen kokenut. Pitäisikö Sinulle ja monelle, monelle muulle asettaa maallakäyntivero, niin maaseudun ja sielläolevien arvostus saataisiin nousemaan. Jot´Sinulle tässä joitakin ajatuksia pureksittavaksi maalaiselta, joka on maailmaa kokenut monelta kantilta, myös suomalaisessa kaupungissa.

muuan

"Etelä-Suomen volyymeillä pärjäsivät ja menivät toiselle kierrokselle. Nyt kun Etelä-Suomen hillot on pullista tyhjennetty, toinenkin osa Suomea kelpaa kummallekin herralle." http://www.suomenmaa.fi/etusivu/nyt_maakunnat_kelpaavat_niinist%C3%B6lle...

Pekkarinen näyttää siis epäilevän, että nämä kaksi ehdokasta kosiskelivat ensimmäisellä kierroksella väkirikasta etelää ja nyt sitten muuta Suomea toisenlaisilla puheilla.
Mutta eivätkös poliitikot aina sovita puheensa vastaanottajien mukaan, olipa kierros mikä tahansa. Ja onhan etelässäkin yhä paljon otettavaa, varsinkin Uudellamaalla, joten sielläkin on vielä kosiskeltava.

SIMO PERTTULA

Häntä ei voi todella tentata ainakaan seuraavista asioista:
-Homo valtion päämiehenä
-Siviilipalvelumiehen sopivuus ylipäälliköksi
-Wikileaksin paljastuksista
-Puoliso vierailuilla ulkomailla
-Ylioppilas pohja jne.

Niinistöä voi hutkia kuin vierasta sikaa? Olihan jo aikaisemmassa TV-tenteissä muotia asettaa hänen suuhunsa sanontoja, joita hän ei ollut koskaan sanonut?

Presidentinvaali on yksilövaali. Joten meidän olisi saatava mahdollisen perusteellinen kuva ehdokkaasta IHMISENÄ! Siksi em.kirjoitukseni.

tarkkailija-vm59

Pitää paikkaansa. Jotta Sauli Niinistöllä olisi sama vähemmistösuoja hänen pitäisi olla mustaihoinen ja muslimi.

Näin ollen tulemme näkemään helsinkiläisen fundamentalistipunavihreän tiedoitusmafian häikäilemättönän yksipuolisen ehdokkaiden käsittelyn jossa Niinistö saa Hitlerin ja Haavisto Äiti Teresan aseman.

Metu

Haaviston edustaja puhui radiossa, että on lukemattomia homoja ollut valtionpäämiehinä, eikä mitään ongelmia ole ollut.
En muista äkkiä yhtään homoa valtionpäämiehenä, kertokaa, ketä on ollut. Tai muuten epäilen, että valheella ratsastetaan Ainoa vähän sinne päin kallellaan on Jomo Kenyetta Espahjalaiset ääntävät homo kenietta.

tarkkailija-vm59

sillä puolueen radikaali ns. hommafoorumilainen siipi aivan taistolaisten tavoin näyttäisi olevan liittoutumassa ideologisesti pahimpien vastustajien, kauimpana heistä olevien punavihreiden kanssa. Timo Soini taas haluaa maltillisempana ajaa pragmaattisempaa ja puolueetonta linjaa.

On jokseenkin selvää että Soinin puolueessa on nyt moderni versio stalinistityyppisestä sisäisestä oppositiosta joka pelaa häikäilemätöntä peliä kunnianhimoisena tavoitteena jakaa kaikki puolueet keskeltä kahtia. Jakolinja tässä halla-aholaisessa logiikassa on suhtautuminen maahanmuuttoon ja islamiin.

Minä ennustan tosin että monissa puolueissa tuo halla-aholaisten logiikka on tunnistettu ja sille ei ole edes niin hyvää menestystä kuin silloin kun taistolaisten pelille Kokoomusta, Keskustaa, SDP:tä ja SKDL:ää jaettiin vuohiin ja lampaisiin.

intiaani

Nimittäin naftaliinista presidentinvaaleihin kaivettu Väyrynen voitti puolueen nykyjohdon 100-0 politiikan tekemisen taidossa. Koomista oli myös se tapa, jolla Kiviniemi ryntäsi peesaamaan alkuvaiheen kovasta vastustuksesta huolimatta. Kertoo puolueen heikosta tilasta jotain, identiteetti on aika hukassa ja taitaa taas olla ongelmia löytää vakavasti otettava puheenjohtaja - ellei nyt Väyrynen viitsi vielä lähteä tekemään.

Yrittävät sitten tehdä Väyrysen vaalimenestyksen rippeillä vielä varmaan vähän sisäpolitiikkaa, mutta ei se nyt tässä vaiheessa ainakaan ketään kiinnosta.

MarkkuMatias

Paljon vaalien toisella kierroksella mielipiteitä esitetään. Kuitenkin keskustelusta ja osin jopa suun pieksennässä jää odottamaan näkökulmia tulevan presidentin todellisista rooleista ja tehtävistä. Eräitä tällaisia ovat mm. presidentin tehtävä edustaa Suomea ulkomailla EU:n ulkopuolella. Tähän liittyy myös suhteet Venäjään kaikissa mahdollisissa maailmanpoliittisissa tilanteissa, myös kriisitilanteissa. Toki ei tule unohtaan Suomen ja Yhdysvaltojen suhteiden hoitamista. Tämä puolihan on ollut hieman matalalla profiililla viimeiset kaksitoista vuotta. Myös suhteet, ja varsinkin kaupalliset suhteet, Kiinaan jossa mm. demokratiaa ei vielä oikein tunnuta tunnettava, ovat tärkeitä.

Presidentin ylipäällikkyyttä ei myöskään tule unohtaa. Ylipäällikkönä ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan toimintaan osallisuvana presidentillä on paljon vastuuta mahdollisessa sotilaallisessa kriisitilanteessa. Ylipäällikkön presidentti on myös puolustusvoimien komentajan suoranainen esimies. Tiukan paikan tullen presidentiltä odotetaan harkintaa, jämäkkyyttä ja johtajuutta sekä kykyä tehdä kauaskantoisia päätöksiä.

Jokainen voi omalta osaltaan miettiä ja pohtia kumpi ehdokkaista täyttää paremmin yo. vaatimukset.

Lisää asiasta voi katsoa esimerkiksi YLE:n linkistä: http://yle.fi/uutiset/teemat/presidentinvaalit/2011/12/ylipaallikko_3079...

Takarivin Taavi

Varmaan äänien kalastelu on tulevalta arvojohtajalta nöyryyttävää, mutta tähän on tultu ja tästä on vaikea ulos päästä. Varmaan Väyrynen teki sellaista työtä kampanjassaan mikä tuntui hänestäkin naurettavalta, mutta nöyrä näköjään tulee olla. Ihmettelen keskustalaisen savonmuan isännän, Kääriäisen kieriskelyä sanahelinöissään ja ei tuo Maurikaan paljon huonommaksi ole jäänyt. Unohdetaan toisen arvostus. Toivottavasti me suomalaiset löydämme oikean jyvän akanoista joka taas nostaa koko Suomen taas itsemme arvostukseen. Tehkäämme Sauli Niinistöstä Suomen presidentti.

Metu

Paljon uskottavammalta kuulostaa, että Niinistö on maakuntien asialla. Hän on syntynyt ja kasvanut pienessä maaseutukaupungissa kaukana herrojen Helsingistä

Haavisto on taas stadin kundi, paljasjalkainen helsinkiläinen, tosin on 'Espoon juppivihreitten puolueen' edustaja. Ei ole oikein uskottava, että hän lähtisi syrjäseutujen ihmistä puolustamaan. Pikemminkin hänen suuhun sopii hyvin halveksivasti landepaukuista puhuminen.

emmzet

Hätä on suuri, niin Kepulandiassa kuin Siltasaaren puna-aatelin keskuudessa. Entäpä, jos äänestäjä kerran kynnyksen ylitettyään ja Vihreitä tai Kokoomusta äänestettyään... ei enää palaisikaan ruotuun?

Vähän lyhytnäköistä tällainen "rofilointi" on, nimittäin pamppujen puheista huolimatta äänestäjä huomaa ennen pitkää, että tuleva presidentti - kumpi tarjolla olevista hän onkaan - onkin ihan kelpo kaveri, ei ollenkaan sellainen lapsiasyövä hirviö joksi hätääntyneet pamput häntä kuvailevat.

Sanottujen perinnepuolueiden koneiston rautaisen otteen tontistaan soisi jo ruostuvan. Äänestäjä lukee mielenkiinnolla esimerkiksi SDP:n valtapelistä, jolla presidentti Ahtisaari mobattiin ulos jyrä-Tarjan tieltä. Eikä Väyrynenkään - noh, ristiriitainen henkilö vaikka onkin - oikeen saanut reilua diiliä Kepun puolelta. Oliko näille puoluekoneistoille kenties kertynyt jo liiaksi valtaa, jos sitä riitti moisiin härskinpuoleisiin masinointeihin? Perinnepuolueiden hybris siis, minkä äänestävä kansalainen ennen pitkää tunnistaa... ja kääntyy pois?!

Eikö Haavisto-ilmiö olekin juuri tunkkaisen puolueilmaston tuulettamista?! Eduskuntavaalien jytkyn, eli tyytymättömyyden kehitysversio siis, Jytky 2.012?!

Humanisti

Suosittelen että maakuntien väki katsoo ehdokkaiden mielipiteitä koskien vaikkapa kuntaliitoksiin pakottamista. Niinistö kannatti selkeästi pakottamista, Haavisto suhtautui Väyrysen jälkeen kielteisimmin asiaan (mtv3 vaalikone.)

Sulo Hytonen

Viime vaaleissa kepu tuki loppukierroksella Niinistöä,suht koht miehekkäästi. Katsottiin, että hän valittavista pienempi paha. Itse kokoomuksessa oli sen sijaan horjuntaa ja näin ollen Halonen sai jatkokauden. Kokomuksessa oli ilmeisesti joitakuita, jotka odottivat Halosen tulevan valituksi jo ensimmäisellä kierroksella ja asettivat pelimerkkinsä tämän mukaisesti ja tuki omalle ehdokkaalle oli hieman samanlaista kuin aiemmin Uosukaiselle ja Ilaskivelle.

Niinitön tappio oli niukka ja jättää kyllä sijaa epäilyille, ettei kaikki ollut lähestlkoonkaan sitä mitä media aikoinaan halusi näyttää. Tilanne on nyt kuitenkin sellainen, että valituksi tullakseen Niinistö tarvitsee kepulaisten ääniä, niin katkeralta kuin se joistain saattaakin tuntua. Epävarmuutta lisää se, ettei kepulaisia voi paimentaa yhtä helposti kuin citykarjaa.

herastuomari

Kyllä hämmästyttää tuo vanhojen kunnioitettujen kepuherrojen katkeruus. Jos kenen,niin heidän luulisi tietävän suomen vaalikäytännön.Ei pitäisi laskea itseänsä tuollaiselle tasolle.Olen maaseudun mies ja kunnioittanut aina kepulaisia mutta nuo puheet kyllä vievät heidän uskottavuutensa. "Varsinaisia valtiomiehiä"kun ei kestä laillisia vaaleja.

muuan

Olisihan sinne ehdokkaita mahtunut määrättömästi. Mutta eipähän löytynyt tällä kertaa yhtään villiä ehdokasta.
Olkaamme siis hiljaa kaikki me, jotka emme ryhtyneet presidenttiehdokkaaksi. Koska karanteeni päättyy?

Skorppi

Hassua, mutta luonnollista kepuli-kommentointia mukamas maakuntien "omistajien" elkein:

- nyt eivät äänestä hehtaarit vaan ihmiset.

Sitäpaitsi on hyvä, että vähäväkiset kunnat viimein yhdistetään, päästään luottamusmiesten yms. jääviyskysymyksistä sekä turhista hallintokustannuksista kun ihan pienissäkin kunnissa on kuntalaisten ja valtion rasitteena kunnanjohtajien ja muiden virkailijoiden palkat ja luottamusmiesten yms. palkkiot ja kokousttamis- ja seminaarikustannukset.

Masa Lahti

Vaalikansa kommentoi lähes kevään kiihkossa. Eiköhän toi ole yks hailee
kumpi kartuttaa egoa tai enempi tulojaan. Tosin Niinistön tienestit olleet huomattavasti korskeammat, valtion kassasta maksettuna tosin.
Anteeksi, on sielä rupu Salossa vai missä pratiikkakin.
Kysyä sopii, mitä annettavaa Niinistöllä on Suomen edusmiehenä.
Haavisto omalla suuntauksellaan saa huomioarvion intermediassa.
On kokemusta YK duuneista yms.
Sale on tunnettu Euroopan kamreeripiireissä, ok hyvä niinkin.

herastuomari

Ovatko nämä kepuherrat tosiaanin sitä mieltä,ettei nykyisten ehdokkaitten saisi tulla ollenkaan puhumaan kehä kolmosen ulkopuolelle. Kuinkahan sellainen menettely sitten auttaisi kepulaisten maakuntia.Pressahan meille valittaisiin niinkin. Rauhoittukaapa nyt hiukan vanhat herrat.