Lauantai 25.11.2017

Juha Sipilä ilmoitti: Tämä on nyt ”uusi asetelma”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.9.2015 17:16
Päivitetty: 
28.9.2015 17:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti hetki sitten pyytäneensä työmarkkinaosapuolia vielä jatkamaan keskusteluja työelämän uudistuksista sillä ajatuksella, että kustannuskilpailukykyasiat ja palkkamalttiasiat ratkaistaisiin samanaikaisesti.

- Olen pyytänyt että työmarkkinaosapuolet vielä jatkavat keskustelua ja pyrkimystä siihen että löytyisi kustannuskilpailukykyhyppyyn ja palkkamalttiin yhtä aikaa ratkaisu. Tämä on nyt uusi asetelma johon pyrimme lähiviikkojen aikana, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan hallituksen viiden prosentin kustannuskilpailukykytavoitteeseen ei olla saatu toivottua ratkaisua, mutta parin viime viikon aikana keskusteluissa on tullut esille niin paljon "uutta konkretiaa", että pääministeri haluaa osapuolten jatkavan neuvottelua.

Sipilän mukaan hallitus kuitenkin etenee keskusteluiden jatkumisesta huolimatta aikataulun mukaan oman kilpailukykypakettinsa kanssa. Sipilä on aiemmin sanonut, että pakottavaa lainsäädäntöä käyttävä paketti menee eduskuntaan tämän viikon keskiviikkona. Hallitus aikoo tiedottaa asiasta lisää myöhemmin tänä iltana.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi, että hallitus pitää edelleen kiinni 5+5 prosentin tavoitteestaan. Stubbin mukaan työmarkkinaosapuolten neuvotteluihin annetaan valtiovarainministeriön virkamiehiä avuksi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Niemi Seppo

Mitä Sipilä oppi, ei mitään. Poliitikkona hän ei missään olosuhteissa halua kahden rintaman sotaa. A Y liike on saatava hiljaiseksi, keinolla millä hyvänsä, nyt näyttää että ay pomot ovat katsomassa Sipilän kortit, mitä löytyy , pari hanttikorttia.
Toinen ongelma onka Sipilä seuraavaksi kohtaa tupailloissa on Nord Stream 2.
Joka tulee halusimme tai emme. Selitellessään nurin menneille tuottajille miksi, Saksa ja Britannia saavat livetä kauppasaarrosta Venäjä vastaan. Hankalaa on selvittää miksi täällä ajetaan tuottajat konkkaan kun muut juhlivat kaupoistaan.
Tilanne ei missään muodossa miellyttävä, jotenka edelleenkään tämän muotoista kahdenrintaman sotaa hallitus ei kestä. Kuka ampuu kovilla totuuksilla, ja kuka monottaa ahteriin. Lupahakemukset tulevat syksyllä eduskuntaan, elleivät jo ole siellä.