Maanantai 20.5.2019

”Katastrofi Suomen maanpuolustukselle”

Luotu: 
8.2.2012 12:36
  • Kuva: Matias Turkkila
    Kuva
    Jussi Niinistö.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö arvostelee voimallisesti suunnitteilla olevaa puolustusvoimien uudistusta. Niinistö on jatkuvasti kritisoinut haluja leikata puolustusvoimista ja on osannut odottaa kovaa esitystä, mutta silti hänkin on yllättynyt.

-Tänään julkistettu puolustusvoimauudistus on odotettua suuremman mittaluokan katastrofi Suomen maanpuolustukselle. Kataisen hallitus aikoo määrätietoisesti heikentää puolustusvoimien suorituskykyä, Niinistö sanoo kannanotossaan.

Jos uudistus toteutuu, voidaan Niinistön mielestä kysyä, onko Suomella enää uskottavaa, koko maan kattavaa puolustusta.

- Varuskuntien massalakkauttaminen on vastuutonta politiikkaa. Varuskunnilla on merkitystä maanpuolustustahdolle ja yleiseen asevelvollisuuteen sekä alueelliseen puolustukseen pohjautuvalle puolustusratkaisullemme, Niinistö toteaa.

- Nylands Brigad säilyy Dragsvikissä eikä tule yhdistetyksi vieressä olevaan Upinniemen varuskuntaan, vaikka se olisi ollut sekä sotilaallisesti että taloudellisesti perusteltua. Kielipolitiikka ratkaisi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Granu

Maailma on hieman toisenlainen kuin 70-vuotta sitten,ei ole Jussi Niinistö sattunut huomaamaan.Sotahulluja Suomessa on aina ollut.Mielummin rahat suomalaisten hyvinvointiin kuin "leikki"armeijaan.Voisiko joku kertoa millä Suomen armeija puolustaisi kansalaisiaan esim.ydinasevaltio Venääjää vastaan.

Penttijuhani

Afganistan on puolustanut itseään kahta ydinasein varustettua supervaltaa vastaan? Lisäksi Natoa ja Varsovan liittoa vastaan. Ilman satelliitteja, lennokkeja, helikoptereita, panssareita yms, jne. Ja jopa Suomea ja Ruotsia vastaan, puhumattakaan 50 hyväntekeväisyyjärjestöstä ja made-in-Finland naisvankilasta.

Eikä siellä edes ole yleistä asevelvollisuutta. Kyläläiset vain opettelevat ampumaan, kun se kuuluu maan tapaan. NL:n invaasion jälkeen he oppivat myös tekemään pommeja. Se on riittänyt kahta supervaltaa ja evp. siirtomaavaltoja vastaan, mistä syystä kaikesta tästä ollaan luopumassa Suomessa.

Jukka Mikkola

Ratkaisu jäämisestä hallituksen ulkopuolelle ja erivapauksista kieltäytyminen oli ryhdikäs ja äänestäjiä kunnioittava teko viime keväänä. Periaatteet eivät ole kerta kaikkiaan kauppatavaraa. Perussuomalaiset eivät halunneet eivätkä halua osallistua ”miljardivientiin”, joka on parhaillaan menossa Kreikan, EKP:n, ERVV:n ja EVM:n suuntaan. Loppua ei ole näkyvissä.

Nimimerkki ”Vekkulin” ei kannata olla huolissaan. Sinäkin pääset mukaan näihin talkoisiin verotuksen, leikkausten ym. muodossa nyt ja tulevaisuudessa. Tämä on sitä ”epistolaa”. Minä olen jo ”iltapuhteen” mies, mutta Sinulla tulee talkoita riittämään koko työuran ajan aina 70-75 ikävuoteen saakka. Edellytys on tietysti, että pysyt kutakuinkin terveenä työelämässä.

Toivottavasti tässä maassa ei toteudu seuraavaa: Moraalin vararikko – talouden vararikko – itsenäisyyden vararikko.

juotikas

Riittävän enemmistön saamiseksi piti haalia neljä Mikki-hiiripuoluetta mukaan hallitukseen. Nyt sitten pari marginaalipuoluetta (vihreät ja vasurit) on varmaan tyytyväisiä, kun armeijaa ajetaan alas. Ainakin vihreille armeijan kyykyttäminen on ollut pitemmän aikaa yksi tärkeimpiä asioita.
Aivan varmasti löytyy muitakin säästökohteita kuin puolustusvoimat. Mm. vuosittain kaadetaan kehitysavun nimissä yli miljardi euroa "Kankkulan kaivoon". Eikös siitäkin ole ollut näyttöä, että jotkut Afrikan johtajat käyttävät näitä rahoja asehankintoihin.

novoejotta

persujen paikka ottaa todellista valtaa oli sen suuren jytkyn jälkeen, mutta löysät housuissa ei sitten valtaa uskallettu tarttua, toista kertaa ei taida enään tulla.

mutta ollaan vihaisia kaikesta ja kaikkea vastaan niin kyllä se siitä....

kozel

Voisi tämä heikkolahjaisin Niinistö ottaa mallia sukunimikaimoistaan ja miettiä asioita ihan aidosti.

Kasarmeilla, rynkyillä ja polkupyörillä ei Suomea eikä mitään muutakaan maata puolusteta. Aseteknologia on kehittynyt rajusti ja myös muita kuin aseellisia uhkia on tullut esiin (esim. tietoliikennejärjestelmiin kohdistuva uhka). Näitä ja mahdollisia ympäristökatastrofien haittavaikutuksia armeijan tulisi kyetä torjumaan. Tämä Niinistö voisi kertoa, miten noilla kasarmeilla noita uhkia torjutaan.

Samainen Niinistö voisi myös vastata, että miksi melkein jokaikinen Euroopan maa on siirtynyt palkka-armeijaan? Voiko tosiaan usean kymmentä Euroopan maata olla tyhmiä vai voisiko olla niin, että ovat todenneet vaan realiteetin, että ei kasarmeilla ja reserviarmeijalla enää nykypäivänä mitään maata oikeasti puolusteta.

twentyone

TO. Ajetaan puolustus ensin alas ja todetaan sitten, että jotain tarttis tehdä. Heureka! - Liitytään Natoon! Presidenttikään ei enää edes muodollisesti vastusta ajatusta viran varmistuttua. Vaan kyllä tuo passaa. Liitytään vaan. Asekauppa piristyy kummasti ja jää siitä aina jotain välimiehillekin.