Maanantai 20.5.2019

Homoliitot: 76 kansanedustajaa allekirjoitti lakialoitteen

Luotu: 
8.2.2012 14:53
Päivitetty: 
8.2.2012 14:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Lakialoitetta ajava ryhmä toivoo, että aloitteesta päästään äänestämään eduskunnassa.

Yhteensä 76 kansanedustajaa on allekirjoittanut lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista, kertoo nimiä kerännyt, puoluerajat ylittävä edustajaryhmä. Lakialoite jätetään tänään keskiviikkona eduskunnan kansliaan.

Ryhmän alkuperäinen tavoite oli saada sata kansanedustajaa aloitteen taakse.

–Monet edustajat eivät halunneet allekirjoituksellaan profiloitua asiassa, mutta kertoivat mahdollisessa äänestyksessä kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia, sanoo ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Lasse Männistö (kok.).

Allekirjoittajina on kansanedustajia seitsemästä eri eduskuntaryhmästä. Yksikään perussuomalaisten tai kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän jäsen ei allekirjoittanut aloitetta. Keskustasta vain Antti Kaikkosen nimi löytyy listalta.

Aloitteessa esitetään avioliittolain muuttamista niin, että vastedes naimisiin voisivat mennä myös samaa sukupuolta olevat parit. Samalla mahdollisuus solmia uusia rekisteröityjä parisuhteita päättyisi. Aloitteessa ei esitetä muutoksia uskonnollisten yhdyskuntien vihkimisoikeuteen.

–Kirkoilla säilyisi siis nykyiseen tapaan mahdollisuus päättää itse siitä, keitä ne haluavat vihkiä, Männistön ryhmä korostaa.

Aloite lähetetään eduskunnassa todennäköisesti lakivaliokuntaan. Työryhmän jäsenet toivovat, että valiokunta lähettää aloitteen äänestettäväksi.

–Jos aloite vain haudataan valiokuntaan, tulee samasta asiasta ennemmin tai myöhemmin luultavasti uuden perustuslain mahdollistama kansalaisaloite, arvelee kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.).

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Topias_Salonen

Voi teitä uusavuttovia. Kyseinen lista on jo julkaistu Hesarin sivuilla ja luonnollisesti se tulee myös eduskunnan sivuille, kuten lakialoitteilla on tapana tulla.

Mutta jostain syystä vain siksi, että te ette edes halua etsiä sitä listaa, alatte saman tien spekuloimaan jotain tietojen pimittämistä ja sensuuria.

Katsokaa peiliin.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Ihan julkista tietoa tuo tietenkin on. Tässäpä 76 selkärankaisinta ja oikeudentuntoisinta kansanedustajaamme:

Markku Eestilä (kok), Sanni Grahn-Laasonen (kok), Leena Harkimo (kok), Harri Jaskari (kok), Sampsa Kataja (kok), Pia Kauma (kok), Lasse Männistö (kok), Jaana Pelkonen (kok), Sari Sarkomaa (kok), Alexander Stubb (kok), Eero Suutari (kok), Sinuhe Wallinheimo (kok), Sofia Vikman (kok), Henna Virkkunen (kok), Jouni Backman (sd), Eeva-Johanna Eloranta (sd), Maarit Feldt-Ranta (sd), Tarja Filatov (sd), Maria Guzenina-Richardson (sd), Rakel Hiltunen (sd), Susanna Huovinen (sd), Lauri Ihalainen (sd), Mikael Junger (sd), Ilkka Kantola (sd), Saara Karhu (sd), Anneli Kiljunen (sd), Krista Kiuru (sd), Miapetra Kumpula-Natri (sd), Antti Lindman (sd), Päivi Lipponen (sd), Riitta Myller (sd), Johanna Ojala-Niemelä (sd), Heli Paasio (sd), Sirpa Paatero (sd), Tuula Peltonen (sd), Kristiina Salonen (sd), Katja Taimela (sd), Hanna Tainio (sd), Erkki Tuomioja (sd), Tytti Tuppurainen (sd), Jutta Urpilainen (sd), Pauliina Viitamies (sd), Pia Viitanen (sd), Tuula Väätäinen (sd), Antti Kaikkonen (kesk), Paavo Arhinmäki (vas), Risto Kalliorinne (vas), Anna Kontula (vas), Martti Korhonen (vas), Merja Kyllönen (vas), Annika Lapintie (vas), Silvia Modig (vas), Jari Myllykoski (vas), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Eila Tiainen (vas), Kari Uotila (vas), Erkki Virtanen (vas), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Tuija Brax (vihr), Satu Haapanen (vihr), Pekka Haavisto (vihr), Johanna Karimäki (vihr), Ville Niinistö (vihr), Anni Sinnemäki (vihr), Osmo Soininvaara (vihr), Jani Toivola (vihr), Oras Tynkkynen (vihr), Thomas Blomqvist (rkp), Christina Gestrin (rkp), Elisabeth Nauclèr (rkp), Mikaela Nylander (rkp), Astrid Thors (rkp), Stefan Wallin (rkp), Ulla-Maj Wideroos (rkp), Markus Mustajärvi (vr), Jyrki Yrttiaho (vr).

TapioTTT

Laitetaampa lista korvantaakse kunhan uusi valtakunnallinen kuntavaalit ovat ajankohtaiset siellä taas tavataan.
Nyt joku voipi kysyä miksi, siksi että minun ei tarvitse olla näiden 76 kansanedustajan kanssa samaa mieltä, vai pitääkö muka!

joonathan

Koska homojen avioliitoissa ei ole kysymys tasa-arvosta vaan epätasarvosta jossa loukataan miehen ja naisen välistä liittoa. Se on eri asia jos kyseessä on parisuhde sellaisen liiton toki voivat tehdä. Oikeastaan sekin on loukkaus jos Jani Toivolaa kutsutaan mieheksi Miehillä on miehen vehkeet saa lapsia naisen kansa ja muodostaa avioliiton naisen kanssa. Jani Toivola saa olla mikä haluaa mutta mieheksi käntä ei voi lukea. Tämä tuli mieleeni kun kuuntelin väittelyä Halla-ahon ja Toivolan kesken tänään. Samoin on myös se on mahdotonta mies voi sada lapsen. Tämä tietenkin edellyttää että urospuolista ihmistä sanotaan mieheksi. Jos ei ole väliä sillä niin miksi viedään sangen monelta mieheltä oikeus saada lapsi. Myös se on eriarvoisuutta. Ehkä olisi ihmisiltä poistettava nimet ja merkinnät sukupuolesta ja annettava syntyessä vaan jokin numerotunnus jollaisena saa elää.Tämä siksi ettää tehdään kertaheitolla selvää sukupuolisuudesta ja siirrytään tasa-arvoon. Silloin saavutetaan näiden sukupuolettomuutta tavottelevien ihmisten ajatukset..

kozel

No ei tää mullekaan henkilökohtaisesti mikään asia ole, mutta eipä tuon käsittelyssä juuri aikaa tarvita. Järkevä päivitys nykyaikaan ja pitäisi mennä läpihuutona.

Taitaa vaan jotkut kivikauteen jääneet narista vastaan niin paljon, että tätäkin täytyy vatvoa kyllästymiseen saakka. Kaikki tosin tietää, että on vain ajan kysymys milloin laki muutetaan tuollaiseksi, niin miksi ihmeessä taistelevat tuulimyllyjäkin vastaan. Tärkeämpiäkin asioita kun on hoidettavana.

paulivuorio

Ei tosiaankaan tunnu eduskunnassa olevan mitään tärkeämpää
tehtävää. Olen varmasti käsittänyt tämän suomen olotilan ,
omassa tyhmyydessäni, aivan väärin. Asiat hoidetaan tärkeys-
järjestyksessä, siitä olen ihan varma.

HaaJotKaa

Alkaa väsyä tähän teemaan tosissaan. Sitä yritetään olla niin suvaitsevaista, niin suvaitsevaista.
Antakaa meille kansalaisparoille vaikka 2 kuukautta, ettei kukaan puhu tästä teemasta. Mediahan sitä rakastaa.
Homo on homo, hetero on hetero, bi on bi, so what ?
Kohta varmaan peruskouluun vaaditaan oppiaineeksi homouden alkeet.

Jukka Mikkola

Nyt on unohdettu kokonaan tässä ”huumassa” ihmisen anatomia. Homo- ja lesbosuhteissa ei synny tulevia veronmaksajia yhteiskunnan tarpeisiin. Se johtuu ihmisen anatomiasta. Se on nyt pakko hyväksyä tosiasiana. Suomi tarvitsee veronmaksajia, jotta tulevat sukupolvet suoriutuvat kotimaisista ja EMU- vastuista. Uskon, että olen tehnyt siihen osuuteni neljän täysikasvuisen lapsen isänä.

Varsinainen paradoksi tässä ”homostelussa” on naisten osuus. He ovat valmiit kaiken maailman ”kotkotuksiin” niiden ihmisten hyväksi, jotka eivät ole kiinnostuneet naisista eli heidän omasta sukupuolestaan ”pätkääkään”. Tämä tuli selkeästi esille Haaviston kannatuksessa presidentinvaaleissa. Naisia tuntui pyörivän Haaviston ympärillä. Käsittämätöntä ”tasa-arvoa”.

Aloitteen etenemistä odotellessa voimme katsoa veronmaksajien velkakelloon

www.velkakello.fi

WW

Millä lailla "anatomia" estää homoja ja lesboja hankkimasta lapsia? Tietääkseni homomiehillä on miesten genitaalit ja lesboilla naisten. Lapsi tulee, kunhan lainsäädäntö tulee 2000-luvulle ja samaa sukupuolta olevien adoptiot sallitaan. Lesbopareille pitää järjestää julkisella rahoituksella keinohedelmöitystä. Kohdunvuokrauslainsäädäntöä tulisi ainakin selvittää edelleen.

Avioliittolain muuttuminen tai muuttamattomuus ei muuta homoseksuaalien osuutta väestössä. Lapsia tosiaan tarvitaan lisää Suomeen, joten lainsäädäntö on saatava pikaisesti tasa-arvoiseksi ja 2000-luvulle. Psykiatrisissa tutkimuksissa on muuten havaittu, että samaa sukupuolta olevat parien kasvattamat lapset ovat tasapainoisia ja onnellisia. Sitä vastoin uskonnollisten perheiden adoptiot epäonnistuvat tavallista useammin.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Pikemminkin huh mitä kaikkea ihmiset ovat halukkaita luulemaan. Tämä homofobia on tyrmistyttävää. Onneksi lienette vain pieni vaikkakin äänekäs vähemmistö. Harhaisuutenne ja katteeton ylemmyydentuntonne on matalaotsaista ja vastenmielistä.

WW

Pikemminkin tässä on vastakkain kaksi ryhmää:
a) tasa-arvon kannattajat, jotka nojaavat ennakkoluulottomampaan maailmankuvaan ja psykologian/psykiatrian tutkimukseen. Moni tässä ryhmässä myös tuntee perheitä, joissa vanhemmat on samaa sukupuolta.
b) Ne henkilöt, joilla on ennakkoluuloja, ja jotka eivät haluakaan asiallista tietoa mistään. He eivät yleensä myöskään tunne yhtäkään homovanhempien perhettä.

Jukka Mikkola

Jos tämmöiset ”kotkotukset” olisivat tulleet esille Kekkosen aikana, niin hän olisi varmaan saman tien hajottanut Eduskunnan ja määrännyt uudet vaalit. Silloin presidentillä oli arvovaltaa ja ennen kaikkea perustuslain suomaa valtaa siihen. Kekkosen aikana ei olisi löytynyt allekirjoittajia tämän tyyppisiin lakialoitteisiin. Siihen aikaan asiat olivat vähän terveemmällä pohjalla.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Markku Eestilä (kok), Sanni Grahn-Laasonen (kok), Leena Harkimo (kok), Harri Jaskari (kok), Sampsa Kataja (kok), Pia Kauma (kok), Lasse Männistö (kok), Jaana Pelkonen (kok), Sari Sarkomaa (kok), Alexander Stubb (kok), Eero Suutari (kok), Sinuhe Wallinheimo (kok), Sofia Vikman (kok), Henna Virkkunen (kok), Jouni Backman (sd), Eeva-Johanna Eloranta (sd), Maarit Feldt-Ranta (sd), Tarja Filatov (sd), Maria Guzenina-Richardson (sd), Rakel Hiltunen (sd), Susanna Huovinen (sd), Lauri Ihalainen (sd), Mikael Junger (sd), Ilkka Kantola (sd), Saara Karhu (sd), Anneli Kiljunen (sd), Krista Kiuru (sd), Miapetra Kumpula-Natri (sd), Antti Lindman (sd), Päivi Lipponen (sd), Riitta Myller (sd), Johanna Ojala-Niemelä (sd), Heli Paasio (sd), Sirpa Paatero (sd), Tuula Peltonen (sd), Kristiina Salonen (sd), Katja Taimela (sd), Hanna Tainio (sd), Erkki Tuomioja (sd), Tytti Tuppurainen (sd), Jutta Urpilainen (sd), Pauliina Viitamies (sd), Pia Viitanen (sd), Tuula Väätäinen (sd), Antti Kaikkonen (kesk), Paavo Arhinmäki (vas), Risto Kalliorinne (vas), Anna Kontula (vas), Martti Korhonen (vas), Merja Kyllönen (vas), Annika Lapintie (vas), Silvia Modig (vas), Jari Myllykoski (vas), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Eila Tiainen (vas), Kari Uotila (vas), Erkki Virtanen (vas), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Tuija Brax (vihr), Satu Haapanen (vihr), Pekka Haavisto (vihr), Johanna Karimäki (vihr), Ville Niinistö (vihr), Anni Sinnemäki (vihr), Osmo Soininvaara (vihr), Jani Toivola (vihr), Oras Tynkkynen (vihr), Thomas Blomqvist (rkp), Christina Gestrin (rkp), Elisabeth Nauclèr (rkp), Mikaela Nylander (rkp), Astrid Thors (rkp), Stefan Wallin (rkp), Ulla-Maj Wideroos (rkp), Markus Mustajärvi (vr), Jyrki Yrttiaho (vr).

Selkärankainen

Yleensä, jotta lainsäädäntöä pitäisi lähteä muuttamaan, pitäisi perusteeksi olla jotain järjellisiä syitä. Mutta tässä asiassa KUKAAN EI OLE VIELÄ KOSKAAN ESIITTÄNYT AINOATAKAAN JÄRJELLISTÄ SYYTÄ, MIKSI HOMOJEN LIITTOJA PITÄISI KUTSUA AVIOLIITOIKSI.

Ainoa argumentti, jota olen nähnyt, on faktuaalisesti mitätön AJAN OMISTAMISEN ARGUMENTTI tyyliin: Nyt on jo aika, nyt eletään jo sitä ja sitä aikaa, nyt on korkea aika, te muut kuulutte menneeseen aikaan, pysykää pois meidän ajastamme, me määräämme tästä ajasta, te ette kuulu tähän aikaan jne jne jne.

Tällä samalla ajan omistamisen argumentilla (rinnalla käytetään myös aivan vastaavaa "kehityksen" omistamisen argumenttia) on tullut tavaksi perustella kaikkia sellaisia mielettömyyksiä, joille ei ole olemassa yhtään järjellistä ja perusteltua argumenttia. Samalla tavoin voidaan kuitenkin itse asiassa perustella ihan mitä tahansa.

Nykyinen käytäntöhän on jo hyvin tasa-arvoinen: Homot voivat solmia rekisteröidyn parisuhteen mutta eivät avioliittoa. Heterot taas voivat solmia avioliiton mutta eivät rekisteröityä parisuhdetta. Järjestelmä on siis jo täysin symmetrinen eikä mitään tasa-arvovajetta ole.

On myös hyvin käytännöllistä ja perusteltua nimittää sellaista sukupuolten yhdistelmää, joka voi saada omia lapsia, eri nimityksellä kuin sellaista sukupuolten yhdistelmää, joka ei voi koskaan tuottaa jälkeläisiä.

Onhan miehillä ja naisilla eri etunimetkin, mutta jostain syystä "tasa-arvosta" ja neutraaliudesta vouhkaavat eivät vielä ole ryhtyneet vaatimaan, että tytölle pitäisi sallia nimeksi Pekka tai pojalle Tiina.