Keskiviikko 18.7.2018

Homovastainen kampanja – ministereiden välille puhkesi riita

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.2.2012 08:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Päivi Räsänen.

Kaksi hallituksen ministeriä, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) ja sisäministeri Päivi Räsänen (kd.), ovat napit vastakkain koskien nuorisojärjestöjen tukia.

Arhinmäki jätti tietyt nuorisotyötä tekevät kristilliset järjestöt ilman tukea muun muassa siksi, että järjestöjen osallistuminen vuonna 2011 homovastaiseksi koettuun ”Älä alistu”- kampanjaan osoittaa hänen mielestään niiden toiminnan olevan nuorisolain vastaista.

- Pidän perustelua huolestuttavana. Siinä puututaan uskonnon- ja sananvapauden ydinalueelle. Päätös osoittaa myös puutteellista perehtymistä järjestöjen toimintaan, Räsänen kirjoittaa blogissaan.

Räsäsen mielestä kampanja kertoi vain henkilöiden omista elämäntarinoista eikä siinä otettu syrjivää kantaa mitään vähemmistöä kohtaan.

- Jos kielteinen päätös tehtiin näiden kristillisten järjestöjen avioliittoinstituutioon liittyvien näkemysten vuoksi, niin millä vertailuperusteella avustus kuitenkin myönnettiin Suomen Islamilaiselle Neuvostolle (SINE) ry?  Räsänen kysyy.

Arhinmäki itse kommentoi asiaa eilen blogissaan.

- Julkisuudessa on kuitenkin ollut myös kriittisiä kannanottoja. Näissä kannanotoissa minua on moitittu suvaitsemattomaksi ja syytetty sanan- ja uskonnonvapauden rajoittamisesta. Tämä kritiikki on vain vahvistanut näkemystäni siitä, että olen toiminut oikein, Arhinmäki kirjoittaa.

- Opetus- ja kulttuuriministeriö ei voi olla mukana tukemassa järjestöjä, jotka esimerkiksi levittävät maahanmuuttovastaisuutta tai suhtautuvat kielteisesti seksuaalivähemmistöihin tai eivät ilmaise kantaansa näihin kysymyksiin selkeästi. Se etteivät kyseiset järjestöt saa tänä vuonna tukea, liittyy kokonaisharkintaan. Osana tätä harkintaa oli Älä alistu -kampanja, jossa annetaan ymmärtää, että homoseksuaalisuudesta voi “eheytyä”. Mutta se ei ole ainoa syy, Arhinmäki perustelee.

- En ole päätökselläni rajoittamassa kenenkään sanan- tai uskonnonvapautta, jotka ovat perustuslaillisia oikeuksia. Omituinen käsitys on se, että suvaitsevaisuutta olisi suvaita vähemmistöjen syrjimistä tai sananvapauden mittari on se, saako joku järjestö valtiolta tukea. Sananvapauteen kuuluu myös vastuu teoistaan ja sanomisistaan, Arhinmäki kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Solar Plexus

En tiedä "teistä heteroista", mutta ainakin meitä heteroita oksettaa uskonnollisten ryhmittymien valtion kustantama homofobinen propaganda.

Ihan hyvä että sille tuli stoppi, ja Räsäsen on ihan turha itkeä epäoikeudenmukaisuudesta. Voisi sen sijaan pistää nuo fundamentalistihihhulinsa kuriin, joskin se voi olla haastavaa koska Päivi tuntuu itsekin olevan lähes yhtä sekaisin.

Solar Plexus

Taitaa mennä? Mihin perustat tämän kommenttisi?

En ymmärrä, miten islamistit liittyvät tähän. Jos heillä on omissa nuorisojärjestöissään vastaavia kampanjoita, niin eiköhän Arhinmäki tasapuolisesti leikkaa rahoituksen myös heidän vastaavilta järjestöiltään.

ilkkapellervo

Miksi sitä kallista rahaa pitää yleensäkäänn jakaa millekkään nuorisojärjestöille ?

Ei homoille, ei uskovaisille eikä missään tapauksessa poliittisille nuorisojärjestöille ?

Ymmärsin, että valtion piti säästää ?

Eikös nyt pitäisi tämä vastikkettoman rahan jakaminen vihdoin lopettaa näille hiluvilu porukoille.

Jos on halu toimia rahat saa kasaan omin avuin. Siinä punnitaan sanoman tärkeys.

ilkkapellervo

Voin esittää mielipiteeni. Olen puhtaasti sitä mieltä, että Veikkauksen ja Ray:n voittovarat pitää ohjata valtiovarainministeriön hallinnoitavaksi.

Molemmat järjestöt jakavat voittovarojaan lähes miljardi € vuodessa toimintoihin joita rahoitetaan myös valtion budjetista.

Järjestelmässä on suuria päällekkäisyyksiä, poliitikkojen ohjailua sekä ilmiselviä epäselvyyksiä. Pahimpia kähmintöjä puidaan nytkin oikeusistuimissa.

Tunnetusti Veikkauksen ja Ray:n voittovaroja on käytetty tuhlailevasti kestityksiin, Lapin kelohuviloihin,Golf- ja Safarimatkailuun, prameisiin toimistorakennuksiin ja hirvittävään johtajakeskeiseen organisaatioon.

Jos olet sitä mieltä, että veikkausvarojen ja rahapelien jakelu on sinällään oikein niin budjettirahoitus samoille järjestöille pitää sitten vastaavasti lopettaa.

Se on sitä valtion varojen säästämistä.

Vastarannanrastas

...mutta valtion ei kuulu sitä tukea.

Jos joku haluaa edistää noitatohtoreiden käyttöä ihmisten aivopesussa kailtaisekseen, sitä saa Suomessa tehdä ja varmasti joku noitatohtorin asiakkaaksi lankeaakin.Eri asia on kuuluuko valtion tukea toimintaa veronmaksajien rahoilla.

Älä alistu -kampanja on osoittanut, että näiden "nuorisojärjestöjän" työ on yhtä yleishyödyllistä kuin Vellun kapakan happy hour. Sallittu - kyllä, yhteiskunnan tuella - ei.

Solar Plexus

Viittaatko näillä "luonnonvastaisilla" siis noihin fundamentalistikristittyihin, jotka ovat hylänneet vanhat kunnon suomalaiset pakanauskonnot? Minustakin olisi mukavaa, jos valtio ja kirkko erotettaisiin toisistaan lopullisesti.

Jos taas homoihin viittaat, niin etpä taida biologiasta ymmärtää yhtään mitään.

Solar Plexus

Mielelläni otan sen riskin, että sinun uskontofantasiat ovat täyttä totta, ja kuoleman jälkeen joudumme kaikki hirmuvaltiaan jumalan tuomiolle. En nimittäin suurin surminkaan haluais päätyä fundishihhuleiden kanssa samaan paikkaan (nk. taivas).

Kun tunnut tuota kristinuskopuolta tuntevan, niin olisiko sinulla vinkkejä asioista, joista vanha vihtahousu tykkää? Voisi tulevaa herraansa sitten jo valmiiksi lepytellä.

humus

Jos on tapahtunut laittomuus, asiasta varmaan olisi rikostutkinta menossa - siksi selittely lain vastaisuudella ei päde.

Arhinmäki ei sallisi uskonnon tuomista politiikkaan, mutta tuo itse aktiivisen uskontovastaisuuden. Kaksinaamaista toimintaa.

Myöskään yhden ihmisryhmän syrjiminen päätöksenteossa ei lähetä sitä viestiä, että yhden ihmisryhmän syrjiminen asenteissa olisi laitonta.

Ei myöskään ole vastaanotin ihan kunnossa, jos kritiikki vahvistaa omaa oikeassa olemista. Niin humaltunut vallasta ja umpimielinen ei saa olla että lakkaa kuuntelemasta.

don Quijote

Tutustuisitko jakolistaan, niin näet kristilliset järjestötkin ovat päässeet osingoille, pl. nuo kaksi. Tässä on puhuttu pelkästään homoista, mutta molemmat järjestöt vastustavat myös naispappeutta, joka on ristiriidassa kirkkojärjestyksen kanssa.

Jos nuo järjestöt eivät noudata kirkolliskokouksen ja piispojen päätöksiä, tulkoot toimeen omien jäsentensä avustuksilla.

humus

Kristillisten järjestöjen määrätietoisen vastustamisen näkee kun tarkistaa vielä menneiden vuosien listan ja Paavon linjauksen vaikutukset nykyiseen listaan.

Keskustan ja Kokoomuksen nuorisojärjestötkin pitävät Arhinmäen päätöksiä leikata kristillisten järjestöjen tukea asenteellisina.

Appi

Kirkollisia nuorisojärjestöjä tuetaan jo suoraan kirkollisveron kautta. Yhdelläkään muulla järjestöllä ei ole verotusoikeutta. On ennemminkin kirkon sisäinen asia hoitaa niiden suoranainen tuki, jos kyseessä on hengellisen toiminnan harjoittaminen. Sitten on muita kirkkoa lähellä olevia nuorisojärjestöjä kuten partiolaiset. Niiden toiminta palvelee muullakin kuin uskonnollisella tavalla yhteiskunnan toimintaa ja siksi niiden tukeminen nuorisomäärärahoista on ymmärrettävää. Eheytysliike on selkeästi luonteeltaan herätysliiketoimintaa. Siinä siis pyritään vaikuttamaan myös henkilön uskonnolliseen vakaumukseen. Toiminta ei tue mitään tieteellisesti päteväksi katsottua terveyskasvatusta tai vastaavaa vaan pikemminkin kiistää kaiken tieteellisen tutkimuksen tulokset. Miksi tätä toimintaa tulisi tukea veikkausvoittovaroin? Toiminta ei tue opetusministeriön hyväksymiä koulutuksellisia, terveydellisiä tai kulttuurellisia tavoitteitta millään tavalla.

Bera

Eiköhän pikkuhiljaa olis aika erottaa kirkko ja valtio. Antaa ihmisten uskoa Jeesukseen, Allah:in, vihreisiin ja horoskooppeihin jos huvittaa mutta ei sitä toimintaa missään nimessä pitäisi tukea mitenkään. Nämäkin rahat voisi ohjata vaikka mieleterveystoimintaan.

Jopo kulkee

... homot,homot ...

Eikö teillä ole tärkeämpää tekemistä siellä Eduskunnassa.

Salossa yli 1000 irtisanotaan, Älytön kuntauudistus, 6 varuskuntaa lakkautetaan, EU:n talous kriisi-Kreikalle kenkää.

Mutta teillä on hallituksessa mielessä vain homot, homot, homot, homot ja viellä kerran homot.

Leila

kyllä minäkin ihmettelen, miksi ihmeessä Päivi Räsänen jaksaa pitää yllä homovastaista keskustelua kannanotoillaan. Hänen ensisijainen velvollisuutensa on hoitaa omaa ministerinrooteliaan, jossa riittää tosi paljon tekemistä, mm. poliisiasioiden ja hätäkeskusten tilanteiden kuntoon saattamisessa. Sen sijaan Räsänen vain näpertelee uskonnollisten asioiden kanssa ja jättää hoitamatta varsinaiset tehtävänsä.
Olen samaa mieltä siitä, ettei homoutta tarvitse pitää jatkuvasti esillä. Nykyään asiasta on puhuttava, koska homoille ei ole myönnetty tasa-arvoisia ihmisoikeuksia yhteiskunnassamme. Kun oikeudet toteutuvat, homous asettuu sille kuuluvaan, normaaliin rooliin.

pekkasaukkonen

luonnonvastaisia, omaa ymmärtämättömyyttään. Ja kun oikeaa valaistusta saavat, heidän mieli ja ymmärrys asioihin ja luontoon tulee terveeksi ja suojelevaksi.

Elo täällä on hyivin tasa-arvoita tässäkin suhteessa. Saa sitä mitä, tekosillaan ansaitsee.

Leila

ovat mielestäni lestadiolaiset pedofiilimiehet, jotka puolustavat luonnonvastaista ja rikollista toimintaansa kristityllä rakkaudella. Valitettavasti heidän uhrinsa elo ei ole tasa-arvoista eivätkä he ansaitse elämänsä tuhoamista kristinuskon nimessä. Vai ansaitsevatko he mielestäsi pedofilien uhriksi joutumisen?

Leila

kun uskaltaisitkin sanoa reilusti ja selkein sanoin, mitä tarkoitat luonnonvastaisuudella, niin voisimme käydä edes jonkinlaista keskustelua asiasta. Sinä tyydyt jatkuvasti vain hokemaan ympäripyöreää fundamentalistista uskontoretoriikkaa, mutta et suostu yksilöimään väitettäsi. Minä vedän sen johtopäätöksen, että et itsekään tiedä, mistä puhut.

Leila

että sinä, pikku pekka, ahkerana väittelijänä, vääntelijänä ja kääntelijänä saat tekosi hyväksytyksi. Mutta totta puhuen, sinun "armosi" vaikuttaa kyllä niin omituiselta, vihamieliseltä ja tuomitsevalta sörsseliltä, että jätän sen suosiolla väliin, kiitos vaan. Mieluummin menen Solar Plexuksen mainiosti kuvaamaan vihtahousun valtakuntaan.

Luonnonlaeista kyseenollen, et selitä etkä perustele vieläkään, mitä tarkoitat luonnon ja sen lakien vastaisilla. Lopeta tuo ympäripyöreä hölötyksesi ja siirry asiaan, pliis. Vai saatko joltain taholta provisiota siitä, miten monta kertaa heität kehiin perustelematonta fundamentalistihöpötystäsi.

TeemuL

Kirkolla, jonka alaisuudessa moni näistä järjestöistä toimii, on verotusoikeus. Miksi siis kyseisten järjesöjen pitäisi saada vielä tukia valtiolta? Turha valittaa mistään syrjimisestä tai sananvapaudesta. Rahoittakoon siis toimintansa kirkollisverosta tai sitten kirkon sijoitusten tuotosta.

Metu

Ei nuorisojärjestöä voi tuomita yhden kampanja takia, se on täysin laillinen, eikä millään tavalla tuomittava. Pitää arvioida toimintaa kokonaisuutena.

Paavo teki pahan mokan. Summa summarum:

Kristitty järjestö, joka tekee homovastaisen kampanjan ei saa avustusta.
Islamilainen järjestö, joka tekee homovastaisen kampanjan, saa avustusta.

Seuraava suvaitsemattomuuden teko voisi olla:
ruotsinkielinen nuorisojärjestö ei saa avustusta, kun se kampanjoi ruotsinkielisyyden puolesta.

Paavo paavo, laita joukkoon petäjäistä.

raven

No kirkkojärjestyskö se ylin sana on tässä valtakunnassa? Se on käytännössä kirkolliskokouksen laatima ohjeisto kirkkonsa toiminnasta. Eli jos jokin uskonto harjoittaisi keskuudessaan yhteiskunnan arvojen vastaista toimintaa, niin siitä vain jos eivät omia sääntöjään riko.

Arhinmäki perusteli tuen eväämistä mm. sillä ettei selkeästi sanouduta irti homovastaisuudesta. Silti islamilainen yhdistys saa tukea. Tätä oli Arhinmäen oman blogin kommenttiosiossakin kyseenalaistettu. Ministeri on vaiti kuin sukkaan kusseena, koska häpeän punan lehahtaessa poskilleen tajusi itsekin kaksoisstandardinsa kestämättömyyden.

Metu

Tutustukaapa noitten nuorisojärjestöjen nettisivujen tietoihin. Ei siellä vastusteta naispappeutta, järjestöissä on naisteologeja mukana. Jopa Suomen kaikkein arkkivanhoillisimman Vanhoillislestadiolaisten piiristä vihitään jo naispappeja.

En ynmmärrä, miten on homovastaista, jos joku tarjoaa keinoa päästä homoudestaan eroon, jos itse sitä haluaa. Siis oma halu on olemassa. Mistä syystä, voi olla, että joku haluaa ehkä, ettei suku häneen lopu. Haluaa omia lapsia. Kokee ahdistavana tilanteensa, tms.

O

No, kun nykyisin homouden pitäisi olla jokin normi.
Ihmisille on höpötetty tarpeeksi laajaalla rintamalla, että homous on synnynnäistä ja luonnollista. Tosin suurin osa tutkimuksista ei tue mitään siihen viittaavaakaan. Mutta niitä tutkimuksiahan ei varsinkaan Suomessa julkaista, kun se on poliittisesti epäkorrektia. Julkaistaan "tutkimuksia", joiden mukaan kutakuinkin kaikki ihmiset ovatkin homoja, koska saattavat kiihottua esim. tiedostamattomalla tasolla homoerotiikasta. Ihan niin kuin ihmiset eivät voisi kiihottua jollakin tasolla melkein mistä perversiosta tahansa. On kai ihan eri asia kokeeko siitä huolimatta vastenmielisyyttä tai katumusta kiihottuneisuudestaan tai "suorituksestaan". Ai niin, sehän onkin tietenkin kulttuurisen vääristymän syytä;)

Solar Plexus

En ymmärrä, mihin viittaat sanomalla että "homouden pitäisi olla jokin normi". Jos tarkoitat sitä, että homouden tulisi olla normaalia, niin sitähän se on. Jotkut vaan tuntuvat ahdistuvan siitä, kun kaikki eivät olekaan samanlaisia - mutta ei se mitään, tällaisia yksinkertaisiakin ihmisiä pitää yrittää ymmärtää.

Kun näytät olevan tutkimuspuolesta perillä, niin sinulle tuskin tuottaa vaikeuksia laittaa linkkejä a) tutkimuksista, "joiden mukaan kutakuinkin kaikki ihmiset ovatkin homoja", sekä b) tästä suuresta osasta tutkimuksia, joiden mukaan homous ei ole synnynnäistä?

Olkoonkin että itse olen tutustunut ainoastaan sellaisiin tutkimuksiin, joiden mukaan homoseksuaalisuus on geneettistä (kun muita "ei varsinkaan Suomessa julkaista"), niin silti pidän jopa homoseksuaalisuuden syntyä toissijaisena. Sitä kuitenkin esiintyy luonnossa, eikä se minulle heteromiehenä ole millään tavoin pois.

Millä tavoin muiden ihmisten mahdollinen homous on sinulta pois?

Metu

Puhe homoilun biologisesta perusteesta on puppua. Ihmisen persoonallisuus muotoutuu pikku lapsena. Silloin se homouskin syntyy ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Justiinat.

On se muiden homous ainakin sillä lailla muilta pois, että homot eivät vielä toistaiseksi saa lapsia. Homojen lapset kun eivät maksa veroja. Ja heterojen lapsille jää suurempi osuus elättää vanhuksia.

Solar Plexus

Lapsettomuus juuri on homoseksuaalisuuden paras puoli, joskin pätee ehdottomasti ainoastaan miespuolisiin homoihin. Naisille kun on tuo keinohedelmöitys mahdollistettu.

Paras, ai miten niin? Suosittelisin homouden ilosanoman levittämistä juuri nyt kaikkiin väestönräjähdysongelman parissa painiskeleviin kehitysmaihin. Mutta voi voi, kun aika usein tuo pahan suurlähettiläs numero yksi - pedofiilipaavi fundamentalistikavereineen - on aivopessyt köyhemmät kansat "täyttäkää maa" -tyyppisellä roskalla.

Palatakseni kuitenkin Suomen tilanteesen ja alkuperäiseen aiheeseen: tarkoitatko siis sitä, että Arhinmäen pitäisi sittenkin rahoittaa näitä homofobisia fundamentalistijärjestöjä, jotta suomalaisia homoseksuaaleja voisi käännyttää heteroiksi?

Vaikka itse olen perheellinen heteromies, minusta ajatusmaailmasi on irstas ja sekopäinen. En haluaisi lisääntymisvelvoitetta heteroille, saati sitten turmella muiden seksuaalisuutta sen vuoksi, että maailmaan saataisiin lisää lapsia sellaisille ihmisille jotka eivät niitä halua. Häpeä!

Gotti

Mikähän on tämän mediassa jatkuvasti esillä olevan "homotuksen" tarkoitus. Varmasti normaalit homotkin haluaisi vain elää normaalia elämäänsä ilman että televisiossa on kokoajan joku ämmähomo herättämässä ennakkoluuloja. Ei päivääkään ilman homouutisia.

Selkärankainen

"Opetus- ja kulttuuriministeriö ei voi olla mukana tukemassa järjestöjä, jotka esimerkiksi ... eivät ilmaise kantaansa näihin kysymyksiin selkeästi."

Siis ministerin mukaan vain selkeästi homofiilisille järjestöille voidaan nuorisotukea myöntää!!! Tämähän on täydellistä mielipidetyranniaa aivan samalla tavalla, kuin ennen piti irtisanoutua neuvostovastaisuudesta säästyäkseen vainolta. "Työväen" paikalle on nyt vaan nostettu seksuaalivähemmistöt ja mamut.

don Quijote

Kun kaikille ei rahaa riitä, on suoritettava harkintaa, kuten varuskuntien lakkauttamisissakin; toisia kirpaisee, toisia ei;=J Vai pitäisikö tehdä niin, että kun ei voi yhdelle antaa, jätetään antamatta muillekin.

ilkkapellervo

Kyllä tässä pitää logiikkaa käyttää. Kun aikaisempina vuosina järjestöt ovat saaneet avustusta taspuolisesti, niin on selvää, että Arhinmäki päätti nyt näyttää kokemattomuutensa ministerinä ja lapsellisuutensa.

Jos periaate on, että rahaa jaetaan nuorisojärjestöille oikein ministerin päätöksellä, ketään aikaisemmin hyväksytyistä ei jätetä ilman vaan kaikille jaetaan oikeassa suhteessa vähemmän.

Miksi muuten ministeritason henkilö puuhastelee näiden avustusten päätöksentekijänä ?

Arhinmäeltä tämä on selvääkin selvempää vi..lua.

Appi

Aina on karsittu joitakin vanhoja avustuksia ja aina on jätetty joitain järjestöjä ulkopuolelle. Ei tässä mekanismissa ole mitään ihmeellistä tai poikkeavaa. Kysymys on valinnoista. Tukeeko kyseisten järjestöjen toiminta opetus- ja kulttuuriministeriön strategiaa ja tavoitteita? Nyt todettiin, ettei tue ainakaan riittävässä määrin.

don Quijote

Itse olet nuo säännöt keksinyt; eri vuosina on eri määrä hakijoita ja eri perustein. Aikaisemmin saatu avustus voi vain osoittaa että seuraavalla kerralla on jonkin toisen vuoro. Nyt saajia oli 63, kun hakijoita oli monin verroin enemmän. Se että jaettaisiin aina samoille, ei mielestäni ole demokraattista.

Valtion taiteilijaapurahojen kohdalla on aivan sama juttu; hakijoita on paljon, mutta jaettavaa vähän.

Teatterikorkekouluunkin hakee yleensä toista tuhatta opiskelijaa, vain 12 hyväksytään. Pitäisikö mielestäsi kaikkien halukkaiden päästä?

joonathan

Täällä oleville suurimmalta osi välittää tietoa hevosmiesten tietotoimisto jonka tietoa pohtivat lähiöpubissa jossa ovat nauttimassa sossun ruokalipukkeella saatua aamuruokailua . Joka yleensä on lasissa oleva ohrapirtelö. Ja luoden maailmaa kaatavia ajatuksia miten avustuksia jaetaan järjestöissä ja yhdistyksissä. Pienemnä vinkkinä niitä ei jaa ministeri vaan nämä avustukset on suuremmassa käres niinkuin Lahtinen Tuntemattomassa Sotilaassa sanoi. Nimi avustuksen alla kyllä on puheenjohtajan tai sellaisen jolla on kyseiseen asiaan nimenkirjoitusoikeus. Lainkaan puuttumatta siihen voidnko avustuksia antaa jyhdistyksille joiden jäsenistöön kuuluu joko homo tai kirkkokristitty. Saattaapa jossai yhdistyksessä olla peräti ateisti asekieltäytyjä. Yleensä noi pieniin asioihin ei normaaleissa yhdistyksissä tartuta. Vaikka asia pubin asiakkaista herättää suunnatonta närkästystä

TapioTTT

Näihän Vasurit Arhinmäen johdolla samoin Vihreät ovat systemaattisesti jo vuosia pyrkineet tuhoamaan koko suomalaisen kulttuurin, isänmaan sekä ne kaikki esi-isienmme työt sen todistaa jo se että rahoituksessa suositaan islamia mutta ei kansallisvaltiomme pääuskontoa kristinuskoa.
Eli näin yhteiskuntamme jalkojen alta kaivetaan maa vasurien toimesta, torkeää menoa Isä Stalin hymyilisi jos olisi elossa.

jorpuu

Kyllä Stalin hekottelee haudassaan. Vasurit ja sen etäpesäke vihreät hoitavat kyllä keskenjäänyttä hommaa. Kansakuntaa rapautetaan perusteistaan ja se kai lienee tarkoituskin, ainakin joillakin.

Solar Plexus

Jos se, että homofobiset fundamentalistikristityt jäävät vaille valtion tukea (eli joutuvat jatkossa kustantamaan hörhöilynsä omasta pussista) on kansakunnan rapauttamista, niin minun puolestani sellainen kansakunta ansaitseekin rapautumisensa.

Solar Plexus

Veikkaisin, että Pekka tarkoittaa noita yliluonnollisia (kristinusko ym.) uskontoja, eikä niinkään homoseksuaalisuutta.

Jälkimmäistä kun esiintyy myös luonnossa, joten olisihan se melko hassua luokitella homoseksuaalisuutta luonnonvastaisuuden kategoriaan.

joonathan

Osaako kukaa näistä älykkään tiedon jättiläisistä joka Stalinin ajatuksia peilaavat sanoa mitä Stalin sanoi uskonnoista. Oyytäkää joku yhteisöstänne ottamaan selvää ja tutkikaa niitä sitten. Ehkä ei kannata tieto kun lisää tuskaa.

Kontulainen

En tiedä mitään islamilaisille järjestöille jaetuista tuista, mutta täytyy yhtyä Arhinmäen ihmettelyyn siitä, että miellettäisiin sananvapauskysymyksenä se, ettei joku järjestö saa valtion tukea. Uskonnon- ja sananvapaus otetaan esille kovin kummallisissa yhteyksissä nykyään.

tarkkailija-vm59

...globalisaatiokehityksen edessä jää poliittisessa agendassa jäljelle enää vain ähky marginaalisten kysymysten (kuten homojen sponsoroinnin) käsittelyyn.

On masentavaa miten olemattomaksi alkaa työväenliikkeen puolestapuhujien mahdollisuudet edes hallituksessa mennä vaikuttaa todella vakavien ja merkittävien asioiden hoitamisessa. Katainen on jättänyt homojen ja muiden vähemmistöjen asianajamisen luun Arhinmäelle ja vihreille ja keskittynyt itse oleellisiin asioihin.

Vasemmisto on heikko ja onneton. Mitä se oikeastaan tekee hallituksessa? No - Arhinmäki, vanha jalkapallohuligaani ja mielenosoittaja on itse ainakin turvannut tulevaisuutensa eläkkeineen päivineen. Nyt ymmärrän miksi Arhinmäki, Haavisto ja Biaudet eivät koskaan opiskelleet ja valmistuneet miksikään vaan lähtivät politiikkaan. He tekivät henkilökohtaisesti loistavan ratkaisun. Mutta sadat tuhannet suomalaisnuoret eivät voi toistaa heidän temppuaan. Heidän on valittava se raskaampi ja vaivalloisempi tie menestykseen jos sitä menestystä nyt ikinään edes luvassa on.

paulivuorio

Ensin, onneksi olkoon tyttövauvan syntymästä ja hyvää isyys-
loman jatkoa. Valtion rahatilanne on mitä on ja pahenee koko
ajan. Eikö nyt olisi aika lopettaa, näiden kaikkien turhan-
päiväisten, rahojen jakelu sinne sun tänne. Ja näyttää
tosissaan kansalle että valtio on viittä vaille konkursissa.

don Quijote

Nämä rahat eivät tule valtion budjetista, vaan Veikkauksen voittovaroista. Voittovaroja ei voida tulouttaa budjettiin, vaan ne on käytettävä laissa määrättyihin tarkoituksiin, kuten nyt tässäkin tapauksessa on käynyt. Ministeri olisi syyllistynyt virkavirheeseen, jos ei olisi jakanut. Tietysti silloin voidaan jättää seuraavalle vuodelle, jos ei ole yhtään hakijaa; saajia oli tänä vuonna 63 ja jaettava määrä vajaat 3M €.

TapioTTT

Toivottavasti Arhinmäki pysyy isyyslomalla lopun eduskuntakauden tällöin kotimaallakin voi olla mahdollisuus selviytyä tästä Kepun & Kokoomuksen keittämästä sopasta jonka lopputulos on suomalaisen yhteiskunnan tuho.

Pohjanmaan poika

Maahanmuuton arvosteleminen on siis virallisesti kielletty ihan ministerin suulla. Myös homoudesta on jokaisen oltava hänen kanssaan samaa mieltä. Samanaikaisesti maahan saa muuttaa homovastaisia fundamentalisteja, joille kyllä löytyy rahaa. Mikä on tavoitteesi, Arhinmäki? Mihin jäi logiikkasi? Kenen asialla olet?
Nyt on meillä kyllä täysin väärä henkilö rahahanoja näpläämässä.

TapioTTT

Päivi Räsänen miten menee ulkomaalaislakimuutos kohdistuen lupaamasi maahantulleiden ulkomaalaisten elatusvelvollissuudesta maahan keräämistään omaisistaan vaiko suomalainen veronmaksajan taskuja kaivellaan loputtomiin.

Onhan suomalaisen veronmaksajankin hoidettava asiansa miksi tämän sosiaalielättiryhmän toimeentulot maksatetaan edelleen täysimääräisesti suomalaisen työmiehen pussista vaikka koko maa on matkalla konkurssiin.

fieldback

Sanottakoon, että kansa saa arvoisensa "ylioppilaspäättäjät".

Järkytyin muuten vaalien aikana kun huomasin ajattelevani, että onhan se länsiraja kuitenkin auki. Näin muuttuu maailma. Näin on ohi Suomen vuosisata.