Maanantai 20.5.2019

Luku julki: Timo Soinin ”takapiru” sai 60 000 €

Luotu: 
15.2.2012 14:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jukka Jusula on seurannut Soinia tiiviisti tämän presidentinvaalikampanjan aikana. Kuvassa miehet MTV3:n lämpiössä presidentinvaalitentin jälkeen.

Jukka Jusulan pyörittämälle mainostoimisto Myrskylyhdylle maksettiin perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin presidentinvaalikampanjan hoidosta kaikkiaan yli 60 000 euroa, kertoo puoluesihteeri Ossi Sandvik Uudelle Suomelle.

Jusula toimi Soinin presidentinvaalikampanjan kampanjapäällikkönä. Hän on tuttu näky Soinin taustajoukoissa ja on toiminut jo vuosien ajan Soinin ”oikeana kätenä”.

- Kampanjan suunnittelusta, tuotannosta, toteutuksesta ja hallinnoinnista maksettiin yhteensä 45 000 euroa plus arvonlisävero, Sandvik kertoo.

Lisäksi Myrskylyhdylle maksettiin vaalikampanjaan liittyvästä ennakkosuunnittelusta noin 22 000 euron summa.

Soinin vaalibudjetti oli Sandvikin mukaan kaikkiaan 340 000 euroa. Rahaa kului Jusulan kampanjatyön ohella muun muassa kampanjamateriaaleihin, tv- ja lehtimainontaan sekä kampanjamatkoihin.

Pohjois-Savon perussuomalaisten puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen ihmettelee Jusulan yhtiön korvausta ja työn heikkoa tulosta Uuden Suomen haastattelussa. Lue lisää täältä.

Jusulan rooli nousi esille eilen Ajankohtaisessa kakkosessa, jossa käsiteltiin perussuomalaisten sisältä kumpuavaa kritiikkiä. Sandvik kertoi ohjelmassa, että presidentinvaalikampanjan hoito oli ulkoistettu Jusulalle.

- Hän on tehnyt sen useammissa vaaleissa ja ne kaikki vaalit on voitettu. Ei sekään ole huonosti mennyt.

Jutussa haastateltu kärsämäkeläinen puolueaktiivi Aimo Remes kritisoi, että Soinin ympärillä on ”epävirallinen hovi”, johon kuuluvat Jusula, vaalityömies Matti Putkonen ja puoluehallituksessa istuva Raimo Vistbacka.

Ajankohtainen kakkonen on katsottavissa Yle Areenasta 15.3.2012 asti.

Jaa artikkeli:

Kommentit

ilkkapellervo

Puutteellinen uutinen. Tässä pitäisi olla nyt kaikkien puolueiden kampanjakustannukset ja maksut ulkopuolisille yrityksille tai yhteisöille sekä niiden omistajat. Toimittajan on syytä alkaa tutkia aihetta kokonaisvaltaisesti, että saamma oikean kuvan asiasta.

Eikä 60 000 ole mitenkään suuri summa. Kampanja on kestänyt kaikkineen yli 6 kk. Kyllä siitä verot ja menot karsittuna jää helposti rupia perseeseen. Kyllä ne isot summat on muualla, jos niitä haluaa tutkia.

Vaalit ovat aina piristys media- ja mainosalalle, palvelusektorille, kuljetukselle ja ravintoloille. Viisi miljoonaa euroa pumpattiin muutamassa kuukaudessa markkinoille. Siis erittäin positiivistä, eikö vain ?

Vaalirahoituksen saa tietysti puolue ja vaalirahoitusvalvonnasta.

http://www.puoluerahoitus.fi/fi/index/vaalirahailmoituksia/ilmoituslista...

ilkkapellervo

Jenni alitti nyt riman. Piti oikein käydä katsomassa IS ja IL, että onko tämä hurja uutinen siellä etusivulla.

Ei ollut. Siellä oli jonkun Vehviläisen asunto jonka se möi parilla miljoonalla kaverinsa vetämälle Ilmariselle ja jäi asumaan kämppään 1200 € vuokralla.

ilkkapellervo

Puoluerahoitus on lakisääteinen ja eduskunta vahvistaa sen kansanedustajien päätöksellä. Yksi harvoista äänestyksistä jossa ollaan yksimielisiä. Tosin Perussuomalaiset ovat vastustaneet sitä.

Puoluerahoituksen käyttö on puolueen kampanjointiin tarkoitettua.

Sniper

Soinin jytkyn sanotaan syntyneen Jusulan kynästä ja päästä. Tästä Timo Soini palkitsi hänet aikoinaan huippuviralla EU:n parlamentissa.

Presidentinvaalienkin "poliittinen sanoma" syntyi sekin Jusulan aivoituksista. Tulos ei ole kovin häävi. Suurin voittaja lieneekin taas Jukka Jusula.

Toimiikohan hän edelleen siinä EU:n virassa?

Tarkkalijat

"Tästäkin uutisoinnista näkee että missä se sitoutumattoman lehden poliittinen painopiste sijaitsee. Kustannusvertailun puute kertoo ala-arvoisesta journalismista."

Täsmälleen samaa mieltä. Ei päivää ilman keksittyjä revityksiä. Ala-arvoista mediaa

Mika69

""Tästäkin uutisoinnista näkee että missä se sitoutumattoman lehden poliittinen painopiste sijaitsee. Kustannusvertailun puute kertoo ala-arvoisesta journalismista."

Täsmälleen samaa mieltä. Ei päivää ilman keksittyjä revityksiä. Ala-arvoista mediaa"

Onhan se selvää, että kun RKP:tä vastaan joku hyökkää niin esim:Herlinit puolustavat kyllä omiaan ja valjastavat kaiken mahdollisen tähän käyttöön.

EI YHTÄÄN LÄPINÄKYVÄÄ!!!

timoleppänen

Niin ja kuvittelen vielä sitäkin, että lehtikirjoittajat lukevat vielä myöhemmin juttunsa ja miettivät mitä tuli lehteen kirjotettua ja voiko vielä sen jälkeen rehellisesti. Väittää olevansa jokin puolueeton journalisti.
Esim. nyt tämä toimittaja Jenni Tamminen

Kyllähän se on niin, että meillä kaikilla(toimittajat mukaan luettuna) on suosikkimme vaikka väitetään, että en minä ketään suosi enkä tue. Mutta niin ei kumminkaan tässä oikeassa maailmassa ole.

Ja sitten on aina itse kyseinen media, jonka joku aina omistaa. Ja yleensäkkin näillä omistajilla on omat suhteensa tiettyihin puolueisiin ja johto hahmoihin.
Toimittajana kanattaa aina tunnustella tuntosarvillaan ja kuunnella herkin korvin, että mikä se henki virmassa on. Samojen voimien tukeminen vie eteenpäin uralla. Toimittajan nyt vaikka tämän Jennin tai Tepon kannattaa tukee samoja voimia kun virman johto haluaa ja kasata tuhansittain likaisia juoruja toisten rekeen.
Kautta aikain on erimaitten johtajat ohjaillut mediaa ja sanansaattajiansa haluamaansa suuntaan.
Tietysti erillaisin tuloksin.
Eli jos vaikka Matti ja Ville kisaavat presidentiksi pääsystä tähän maahan. Ja median suosikki Matti käyttää 2000,000e vaali mainontaansa niin se on hyvää ja hienoa median mielestä. Kun Matti on suosikki
Mutta kun Median inhokki Ville käyttää vain 100,000e niin Villeä leimataan maksetuksi s****nan kätyriksi suoraan he****istä. Koska Villeä ei haluta sisäpiiriin.
Tälläistä on puolueeton journalismi Suomessa.