Sunnuntai 19.11.2017

Äkkimuutos säässä – poliisi varoittaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.2.2012 12:12
Päivitetty: 
20.2.2012 12:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa katolta pudonnutta jäättä. Sekä poliisi että Kiinteistöliitto varoittavat jalankulkijoita.

Poliisi varoittaa suuren lumimäärän ja sään äkillisen lauhtumisen yhdistelmästä.

- Viikonvaihteen aikana satanut suuri lumimäärä [ja] sitä seurannut äkillinen suojakeli pudottaa lunta ja jäätä kerrostalojen katoilta kaikkialla. Viranomaiset kehottavatkin ihmisiä erityiseen varovaisuuteen liikkuessaan räystäiden lähellä. Samalla viranomaiset muistuttavat taloyhtiöitä ja kiinteistöomistajia siitä, että vastuu katolta putoavan lumen aiheuttamista henkilövahingoista kuuluu kiinteistönomistajalle. Kiinteistönomistajat voivat joutua vastuuseen, jos tutkinnassa voidaan osoittaa, ettei kattoa ja räystäitä ole puhdistettu asianmukaisesti jäästä ja lumesta, tai jos vaarasta ei ole viestitty esimerkiksi puomein, toteaa Helsingin poliisi tiedotteessaan.

Tänään maanantaina aamulla vuonna 1961 syntynyt nainen menehtyi katolta pudonneen lumen ja jään alle. Onnettomuus tapahtui Helsingin Töölössä Urheilukadun ja Savilankadun kulmassa.

Tapauksesta on aloitettu kuolemansyyntutkinta, mutta on mahdollista, että tutkinnan edetessä poliisi aloittaa esitutkinnan kuolemantuottamuksesta.

Myös Kiinteistöliitto kehottaa kiinteistönomistajia seuraamaan kattojen lumi- ja jäätilannetta ja tarvittaessa ryhtymään tarpeellisiin toimenpiteisiin vaaran poistamiseksi.

Kiinteistöliitto kehottaa jalankulkijoita varomaan katolta tippuvaa lunta ja jäätä sekä muistuttaa, ettei jalkakäytävillä olevia suojapuomeja saa siirtää.

Jaa artikkeli: