Perjantai 24.5.2019

Uutuus pian Suomeen - Lehdet: Sven Tuuva folköl

Luotu: 
24.2.2012 15:45
Päivitetty: 
24.2.2012 16:13

Suomen kaupoista saa pian kakkosolutta, kertovat Helsingin Sanomat sekä Markkinointi&Mainonta.

Lehtien mukaan Olvi aikoo lanseerata huhtikuun alussa Sven Tuuva -nimisen oluen. Sen vahvuus on 3,5 prosenttia. Pakkaus tulee olemaan puolen litran tölkki.

Olvin edustaja perustelee kakkosoluen lanseeraamista sillä, että ykkösolut ei enää käy kaupaksi. Kokonaan alkoholiton olut on Olvin mukaan napannut ykköskeppanan paikan kaljamarkkinoilla.

Kyse on Olvin kokeilusta, joka tehdään HS:n mukaan "pilke silmäkulmassa".

Kakkosoluen vahvuus on Ruotsin alkoholilain mukainen. Ruotsissa ruokakaupoissa ei saa myydä suomalaisen keskioluen vahvuisia oluita. Kakkosolutta kutsutaan kansan suussa ruotsinkielisen nimityksen mukaan "folköliksi" eli kansanolueksi.

Olvi on valmistellut kakkosolutta markkinoille jo jonkin aikaa.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria synnytti eilen tyttären, jonka nimeksi kerrotaan tulevan Estella. Tieto Sven Tuuvan lanseerauksesta osui tälle päivälle ilmeisesti sattumalta.

Toimitus on korjannut tässä jutussa aiemmin olleen virheen, jossa kakkosolutta kutsuttiin vahingossa "mellanöliksi". Ruotsalainen mellanöl on vahvuudeltaan 3,5-4,5 prosenttia eli noin suomalaisen keskioluen vahvuista. Kakkosoluen vahvuinen Folköl tuli kauppoihin sen jälkeen, kun yli 3,5 prosenttiset oluet siirrettiin pois maitokaupoista.

Uusi Suomi pahoittelee nöyrästi noloa virhettä.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

SilverOak

Voisiko mikään olla enää turhempaa.
Ykkösolutta myydään ihan ok, joten he jotka eivät hae pientä humallukseniloa, löytävät jo nyt omansa.
Tämä kkulostaa vähän samalta kuin jos Alko alkaisi valmistsaa viinin vahvuista koskenkorvaa.
Todella älytöntä!

Metu

Olvi teki kakkosolutta takavuosina, ehkä n. 15 vuotta sitten. Menekki ei ollut hyvä, lopettivat.

Toivottavasti nyt onnistuu. Itse olen saunaoluena käyttänyt ruotsalaista 3,5 prosentin olutta, mm. Suomessa valmistettua. Se on paljon parempaa kuin 4,7 prosenttinen.

Käytön myös Lidlistä saatavaa Finkbräu ykkösolutta. On suosittua, yksi ja toinen näkyy sitä kärryynsä Lidlissä nostavan. Eikä maksa paljon.

Säälivästi katselen vahvaa olutta juovia. Eivät ymmärrä oluesta mitään. Panimossakin lisätään keskiolueeseen pirtua ja saadaan vahvaa olutta. Vain pöljät humalahakuiset juopot niitä juovat.

TSV

Makuja on kaikilla, henkilökohtaisesti tykkään vahvemmista Alkon oluista (vapauttakaa se myynti!!) joita ei ole vedellä laimennettu.

Panimossa lisätään pirtua? En tiedä missä panimossa olet vieraillut mutta olipahan uutta minulle, ootko varma ettei ollut uni?

Jossain päin maailmaa sanovat, että pöljät juovat olutta, kun kaikki tietävät sivistyksen kumpuavan viinistä... noh tapansa kullakin.

Brainless

Parhaat oluet ovat niitä tummempia ja esim kotona tehtävä Tumma Tuoppi hakkaa mennen tullen perus Karjalat ja Lapin kuset. Kunnon oluessa on myös tarpeeksi humalaa. Ei oluen kuulukaan olla vahva alkoholiltaan vaan humalaltaan ja aromiltaan.

Brasilialaiset oluet ovat hyviä ja rentouttavat mukavasti, liekö heidän käyttämä humala alkaloidi-pitoisuudeltaan vahvempi? Sama miellyttävä vaikutus on myös eräällä intialaisella, esim sol-olueella meksikosta ja tsingtao:lla kiinasta.

Humalan ja oluen tulisi siis periaatteessa nykyisten kriteerien mukaan olla laitonta sen sisältämän "huumaavan" vaikutuksen takia.

Halvemmissa vähän humalaa sisältävissä olueissa tuota efektiä ei ole. Toinen seikka on sitten mitä siltä oluelta odottaa. Jos keskittyy vain alkoholiin ja kiskoo sitä litroittain niin jää osa nautinnosta pois. Sama kuin seksissä keskittyisi laukeamiseen ;)

Andrea C.

On ykkönen. Paremman makuista kun Hartwwallin ja Koffin tuotokset kolmos- ja neloskategoriassakin. Toivottavasti eivät sitä korvaa jollain "ruotsityylin ravalla".

Buy the way; hyvä kun pahoitellaan virheellisiä uutisia.
Toisin kun valtamediassa.

Onslow

Ei ole.

Kolmonen on vaan vielä parempaa.

Nelonen on joskus hyvää, useimmiten häviää maussa kolmoselle.

Saattaa tietysti olla, että makuaistini on kalibroitunut kolmoseen muutaman tuhannen litran jälkeen.

Tummat ovat parhaita. Luonnollisesti käynyttä pitää myös olla, ei mitään immo-menetelmällä pikakäytettyä.

Kaikenlaista olutta pitäisi olla saatavana kellon ympäri kaikista kaupoista ja kioskeista kautta maan.