Sunnuntai 26.5.2019

Yllättävä ilmoitus opposition nuorilta

Luotu: 
27.2.2012 08:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa eduskunnan suuri sali.

Eduskunnan oppositiopuolueiden nuorisojärjestöt toivovat tiiviimpää yhteistyötä keskustan ja perussuomalaisten välille.

Järjestöjen puheenjohtajat lähettivät tänään aamulla julkisuuteen tiedotteen, jossa he vaativat opposition "iskevän hanakammin hanttiin hallitukselle".

Perussuomalaisten Simon Elo ja keskustan Antti Kurvinen listaavat yhteisiksi oppositiohankkeiksi puolustus- ja kuntauudistuksen.

- Kunta- ja puolustusvoimauudistusten välikysymyksissä on jääty istumaan vanhoihin poteroihin, puheenjohtajat valittelevat.

Simon Elon mielestä kuntauudistus romuttaa suomalaisen lähidemokratian ja Kurvinen leimaa Dragsvikin varuskunnan säilyttämisen "pikkusieluiseksi kielipolitiikaksi".

- Oppositiopuolueiden nuorisojohtajat uskovat, että puolueiden johdon on istuttava yhteisen pöydän ääreen ja keskusteltava asiat halki. Kataisen hallitus on juuri niin heikko kuin miltä se näyttää, nuorisopomot ilmoittavat.

Jaa artikkeli:

Kommentit

nimperi

Sen on hassua, miten näistäkin nuorista sitten aikanaan tulee niitä korruptoituneita, todellisuudesta vieraantuneita ammattipoliitikkoja...

En ihmettelisi, jos hallituspuolueidenkin nuorisojärjestöiltä tulisi kovin samansuuntaisia ulostuloja vielä...

muuan

...opposition on oltava mahdollisimman yhtenäinen yhteisissä etukysymyksissä.

Mutta tuosta Elon lausahduksesta "pikkusieluisesta kielipolitiikasta" kuultaa eräs syy yhteistyön vaikeuteen. Keskusta ei tahtoisi leimautua esimerkiksi ruotsin kielen periaatteelliseksi vastustajaksi, koska se ei ole kovin korrektia poliittisesti ja toisaalta siksi, että puolue tarvitsee ruotsinkielisen maaseudun ääniä - vaikka niitä ei kovin monta sieltä tulekaan.
Onhan niitä arkoja asioita muitakin.

nimperi

Onko *todella* niin, että ruotsinkielisen maaseuden ihmiset haluavat, että kainuulaisen pienviljelijän poikakin päntää koulussa pakkoruotsia?

Luulen, että ruotsinkielisessäkin väestönosassa on niitä, jotka näkevät suomen kielipolitiikan absurdiuden. Jos Keskusta uskaltaisi kehittää itselleen oman kieliohjelman, johon sisältyisi pakkoruotsin poisto, mutta joka kuitenkin (kenties korostetusti) ajaisi edelleen kaksikielistä maata, niin luulen että ääniä ropisisi.

Ainakin minä luulen, että oma ääni menisi sinne.

Mutta keskustakin on "vanhan rahan" (sikäli kuin sellaista nyt Suomessa ylipäänsä on) talutusnuorassa, joten ei tule tapahtumaan.

muuan

Tottakai opposition on oltava mahdollisimman yhtenäinen yhteisissä etukysymyksissä.

Yhteistyöllä on vaikeutensa. Keskusta ei tahtoisi leimautua esimerkiksi ruotsin kielen periaatteelliseksi vastustajaksi, koska se ei ole kovin korrektia poliittisesti ja toisaalta siksi, että puolue tarvitsee ruotsinkielisen maaseudun ääniä - vaikka niitä ei kovin monta sieltä tulekaan.
Onhan niitä arkoja asioita muitakin.

mattipinola

"Simon Elon mielestä kuntauudistus romuttaa suomalaisen lähidemokratian ja Kurvinen leimaa Dragsvikin varuskunnan säilyttämisen "pikkusieluiseksi kielipolitiikaksi"."

Elo tyrmää kuntauudistuksen,
Kurvinen puolustusvoimauudistuksen.

muuan

Näin on ainakin nyt. Olen siis ilmeisesti sekaantunut ennakkoasenteeni vuoksi. Sen, että tuollaisen väittäjän täytyy olla nimenomaan perussuomalainen.
En pysty enää muuttamaan tuota kommenttiani.

Ennakkoluulot siis saattavat vaikuttaa suorastaan näkökykyä haittaavasti.

de comments

nuorisojärjestöt esittäneet kannaottonsa. Vastaavasti oppositiopuolueet ovat tehneet "ristiin" välikysymykset hallitukselle. Nuorisojärjestöt ovat ehdotuksellaan siis jo tavallaan yhdistäneet "välikysymykset" puolueiden yhteisiksi.

Lukutaito valitettavasti näyttää aina joillekkin tuottavan yllättäviä vaikeuksia. Niin tai sitten tarkoituksellisesti.

muuan

"Kataisen hallitus on juuri niin heikko kuin miltä se näyttää".

Sekin tietysti riippuu paljolti siltä, miltä sen haluaa näyttävän. Hallitus on siis samalla kertaa sekä vahva että heikko.

Näinhän on todellisuudessakin. Kaikki riippuu siitä, miten asiat kehittyvät, millaisia haasteita hallitus tulee kohtaamaan. Näin nimenomaan, jos äärimmäisenä heikkoutena pidetään kaatumista. Vahvinkin hallitus voi osoittautua siinä suhteessa lopulta heikoksi.

Matti O Koskela

Onneksi jotain järkeä alkaa tulla opposition kehiin. Olen jo hyvin pitkään kysynyt järkevän oppositiopolitiikan perään. Tähän saakka ja nyt yhä pontevammin Soini ja Keskustan Kiviniemen nuorisojohto ovat typerästi kiinni toistensa raiveleissa. Todella pienisieluista nokittelua. Samalla oksalla istuvat molemmat ja sahaavat hiki hatussa sitä poikki altansa. Jos ette itse tajua asiaa, uskokaa edes nyt oikeeta nuorisoanne, kun muutkin sen selkeästi näkevät.

Kuulkaahan nyt Soini ja Kiviniemi. Jos ihan oikeasti haluatte saada jotain aikaan kuntien pakkoliitoksien ja puolustuksemme alasajon osalla, on voimanne yhdistettävä ja lopetettava kakaramainen keskenään kinastelunne ja puhallettava YHDESSÄ hallituksen peli poikki.

Toisaalta, Väyrysen alkaessa Kepun johtoon, tämäkin asia korjaantunee. Siinä vaan ehtii sitä ennen vahinko tapahtua ja oppositio hukkaa kaksi, suuren haitarin kokoista syömähammastaan kankkulan kaivoon.
Älkää nyt herrajjee hölmöilkö.

Göran Ingengörare

En oikein jaksa uskoa, että Soini pystyy pitkäjänteiseen yhteistyöhön keskustan kanssa. Soinille näyttää olevan tärkeintä oman puolueensa ja oman itsensä lyhyen tähtäimen etu pitkän tähtäimen edun kustannuksella.

Saatanhan olla asiasta väärässäkin, mutta jo pressanvaali mielestäni näytti, että Soini ajattelee liian lyhytnäköisesti ja itsekeskeisesti. Siinä vaiheessa, kun gallupien mukaan oli aivan selvää, ettei Soinista ole enää toiseen erään, hänen olisi pitänyt heittää viisaasti ja kaukokatseisesti pyyhe kehään, jolloin EU- ja Nato-kriittisten äänet eivät olisi jakaantuneet ensimmäisessä erässä Soinin ja Väyrysen kesken niinkuin nyt tapahtui.

Kun Soini ilmeisestikin näkee Keskustan pahimpana kilpailijanaan, jonka kanssa ei yhteistyö ole mahdollista, hän koko ajan heikentää myös oman asiansa kannatusta ja menestystä lyhytnäköisellä ja liian itsekkäällä politiikallaan, joka hajoittaa opposition. Näin toimii "hajoita ja hallitse", mutta ei ulkopuolisten toimesta vaan asianosaisen itsensä vapaaehtoisesti toteuttamana.