Tiistai 26.9.2017

”Mannet kuriin!” -ryhmässä kaksi perussuomalaista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.2.2012 14:52
Päivitetty: 
29.2.2012 09:49

Perussuomalaisten jäseniä on liittynyt Facebookissa olevaan ryhmään, jonka nimi on ”Mannet kuriin!”. Mukana ryhmässä ovat perussuomalaisista kangasalalainen aktiivi Jani Viinikainen sekä kotkalainen kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem.

Viinikainen sai loppuvuodesta 2011 varoituksen perussuomalaisten Pirkanmaan piiriltä, jonka hallituksen jäsen Viinikainen on. Syynä oli Viinikaisen perustama "Irti Setan otteesta" -ryhmä, jossa kirjoitettiin halventavaan sävyyn homoista.

Viinikainen kertoo Uudelle Suomelle kokevansa, että kuuluminen ”Mannet kuriin!” -ryhmään on hyväksyttävää. Hän perustelee jäsenyyttään sillä, että haluaa vastustaa ulkomailta Suomeen suuntautuvaa rikollisuutta. Mutta entä Suomessa asuvat romanit?

- Saattaa se heitä loukata. Heitä kaikkia ei pidä syyllistää, mutta kyllä heistä jotkut syyllistyvät rikoksiin. Ryhmän nimi voisi olla järkevämpikin, hän sanoo.

Viinikainen myöntää, että myös Suomen valtaväestö tekee rikoksia ja kannattaa kovempia tuomioita ylipäätään.

Freddy van Wonterghem on kiistänyt tänään STT:lle liittyneensä Mannet kuriin! -ryhmään, vaikka ryhmän jäsensivun mukaan hän on itse siihen liittynyt. Van Wonterghem kirjoitti myös Facebookissa poistaneensa itsensä lukuisista Facebook-ryhmistä. Myöskään "Mannet kuriin!"-ryhmässä hän ei enää ole jäsenenä. Ryhmän jäsenluettelosta näkee, onko henkilö itse pyytänyt saada liittyä ryhmään, vai onko joku toinen käyttäjä lisännyt hänet ryhmään. Kymen Sanomien jutussa olevasta kuvakaappauksesta ilmenee, että ryhmässä todettiin van Wonterghemin liittyneen ryhmään noin kaksi kuukautta sitten.

Van Wonterghem on aiemminkin kohauttanut mielipiteillään. Hänen rikossyytettään käsiteltiin viime viikolla Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Hän sai muslimivastaisen nettikommenttinsa seurauksena syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikeuden päätös asiassa on luvassa maaliskuun puolella. Perussuomalaisten kansanedustajat James Hirvisaari ja Juho Eerola ovat antaneet tukeaan Wonterghemille.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Samuli

Tämä kyseinen ryhmä (group) on sellainen, johon kaveri voidaan lisätä ilman suostumusta. Viinikaisen osalta sillä ei tosin ole merkitystä, koska hän myöntää aktiivisen jäsenyytensä. On myös syytä mainita, että suurin osa julkisista facebook-keskusteluista käydään sivuilla, joihin liitytään ihan itse klikkaamalla "tykkää" (page) - ja että aiemmat vastaavat tapaukset liittyvät pitkälti sen tyypin sivuihin.

pogens

Hömm.. Onko rikos, että sinut liitetään fb-ryhmään? Niihin voi liittää ihan ilman suostumusta.

Itse asuin romanileirin vieressä Kalasatamassa, kun se vielä siinä oli. Ei ollut kaunista katseltavaa. En itse tosin tällaiseen yhteisöön liittyisi.

Corvus

Manne on suomalainen versio nimestä Immanuel, joka tarkoittaa "Jumala meidän kanssamme". Nimen suosio on viime vuosikymmeninä vähentynyt. Väestörekisterin nimipalvelun mukaan vuosina 1920-1939 syntyneiden joukossa on 236 Mannea, vuosina 1940-59 syntyneissä 129, vuosina 1960-1979 syntyneissä 134 mutta vuosina 1980-1999 syntyneissä vain 42. Tämän vuosituhannen ensimmäisen kahdentoista vuoden aikana nimen Manne on jostain syystä saanut vain viisi poikalasta.

Tunnetuin Manne lienee hiihtäjä Manne Liimatainen, jonka nimi esiintyi sanomalehtien palstoilla 1960- ja 1970-luvuilla.

M Strandén

Lainsäätäjät on tehneet parhaansa, mannet saa varastaa ihan rauhassa, koska näpistys ei ole rikos, niin 500€/per nuppi joka liikkeestä voi viedä, jos joku estelee se on rasismia!

Minulta ja kymmeniltä muilta ne on varastaneet työpaikan, mutta hehän toteuttaa vain kulttuuriaan, eiks niin.. Siis kotimaiset mannet!

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_69_2008_vp_2_1_165_p....
Tuolta suoraa lakitekstiä! Ajatelkaa monesti on 5-10hengen seurueita ja kun jokainen vie tuonverran pikkuliike menee kattuvei ja se on meidän päättäjien tahto!

TSV

Vasemmistoliiton ja Vihreidenkin "ryhmä" liitoksia tutkitaan nämä puolueet ja PS pitävät sisällään ihmisiä joille radikaali ajattelu ja kaikille julistaminen ovat tärkeämpää kuin poliittinen ura ja terve järki.

Kuinka moni suomalainen ajattelee "mannet kuriin"? varmaankin aika moni, mutta ei mene sitä maailmalle julistamaan.

Koko facebook on yksi vitsi ja samoin ovat ne ryhmät. Yksi klikkaus ja olet jossain ryhmässä? Jos en ole aivan erehtynyt niin pelkkä ryhmään kuuluminen ei tee sinusta rikollista? Ellei se ole rikollisjengi?

Metu

Manne on sotaveteraani ja aika ärhäkkäluontoinen mies. Rokka miehekseen. Eipä enää Mannea tarvitse niin hirveästi laittaa kuriin. Manne on jo 89 ja nuorempi emäntänsä pitää sotasankarimme kurissa. Ja huolehtii.

Onneksi Manne pääsi sairaalasta kotiin, kun lääkärit tekivät aika pahoja virhediagnooseja ja Manne sai kärsiä vuosia kivuista. Onneksi tuli nuori ja ärhäkkä lääkäri, joka haistatteli pitkät entisten lääkärien, oikein professorienkin, diagnooseista ja teki oikean diagnoosin. Manne oli jo pitkään tiennyt, missä vika, mutta eivätpä 'rohvessöörit' uskoneet. Manne oli oikeassa.

kaarna

ensin saatava kuntoon tässä maassa jossa aivan löperö tuomio istuin käytäntö ja joissa aivan pihalla" olevat tuomarit vaikka laki sinänsä antaisi mahdollisuuksia kunnon tuomioihinkin , tämän lisäksi sitten taas toinen merkittävä huuhaa taho on tämä vankeinhoidoksi kutsuttu pelle sirkus jossa tuomitulla on vain ja ainoastaan järjettömästi oikeuksia vailla minkäänlaista vastuuta aivan kuten näistä asioista päättävillä tahoillakin ja näissä rangaistuslaitoksiksi itseään kutsuvia paapomiskeskuksista pitää kaikki löperö lastentarha touhu lopettaa samantien ja keskittyä ankariin vaatimus tasojen nostoon omien asioidensa eteen matkalla tätä yhteiskuntakelpoisuutta jota ei auta asioiden puolesta hoito vaan omat valinnat ainoastaan.

ErkkiS

Kunpa joskus, edes kerran, saisi lukea uutisia ei-perussuomalaisen puolueen aktivistista/puuhajäsenestä/kansanedustajasta joka laukoo tasa-arvovastaisia, demokratiavastaisia tai suomalaisvastaisia mielipiteitä tai kuuluu fb-ryhmään jossa tällaisia esitetään. Vaan kun ei. Netti on näitä tulvillaan ja näitä mielipiteitä esitetään avoimesti mutta mediaa ei kiinnosta pätkän vertaa koska yhtä puoluetta jäsenineen pitää saada vainota päivästä ja kuukaudesta toiseen.

Ai niin. Onko tässä tapauksessa joku syyllistynyt johonkin rikokseen? Siis muuhunkin kuin vääränlaiseen mielipiteeseen?

Vastarannanrastas

Monen mielestä on ihan oikein vaatia Manneja kuriin - tai somaleita karkotettavaksi. Perusteluna käytetään useimmiten, että näissä etnisissä ryhmissä on valtaväestöä enemmän rikollisuutta.

Samaan aikaan kuitenkin unohdetaan, että missään tällaisessa etnisessä ryhmässä ei ole lähellekään edes puolella edustajista rikollista taustaa. Ei, rikollisia on todella pieni osa niin "Manneista" kuin kaikista muistakin etnisistä ryhmistä. Koko ryhmä kuitenkin pyritään leimaanmaan vain siksi, että ryhmässä onkin 2 rikollista sadasta 1,9 sijaan.

Samanaikaisesti käydään ironisesti keskustelua siitä, saako % - merkkiä kantavia ryhmiä nimittää rikollisryhmiksi, koska joukossa on myös rikosrekisterittömiä jäseniä.

Jos kerran halutaan rikolliset kuriin, niin miksei sitten perusteta rikolliset kuriin ryhmää, joka vaatii rikollisia kuriin etniseen taustaan katsomatta? Vai ovatko nämä persut vaan niin tyhmiä, etteivät ymmärrä tätä?

Sarkasmia ymmärtämättömille kerrottakoon, että tuo viimeinen lause on esimerkki juuri sitä samasta leimaamisesta mitä tietyt perussuomalaisiin kuuluvat esittävät eri etnisistä vähemmistöistä. Muutaman yksilön perusteella leimataan koko joukko. Kaikki perussuomalaiset eivät ole rasisteja eivätkä kaikki "Mannet" tai somalit rikollisia. Perussuomalaisista edes suurin osa ei liene rasisteja, kuten ei etnisistä ryhmistä rikollisiakaan. Lopetetaanko kaikki yhteisesti joukon leimaaminen muutamien yksilöiden vuoksi?

amppeeri antti

Kertoisitko meille, minkä muiden puolueiden jäseniä ko. ryhmään kuuluu ?

Noin mielenkiinnon vuoksi.

Kiitos etukäteen. Vai onko niin, että siihen saisi kuulua vain VIH, KOK, VAS, SDP jäseniä ?

Tämähän on rasismia !