Torstai 20.6.2019

Iso Hornet-kauppa: Kapinoitsija paljastui

Luotu: 
2.3.2012 07:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arhinmäki.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki harmittelee blogissaan eilen julkisuuteen tuotua ohjuskauppaa.

- Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnassa tehtiin päätös noin 180 miljoonan euron asehankinnasta. Hornet-hävittäjiin hankitaan ilmasta maahan ammuttavia ohjuksia. Vasemmisto on vastustanut hankintaa vuosia, ja vastusti myös raha-asianvaliokunnassa. Valitettavasti tukea ei tullut muilta puolueilta, Arhinmäki kirjoittaa.

Arhinmäki toistaa vasemmistoliiton kannan, jonka mukaan armeijasta pitää ennemmin säästää kuin esimerkiksi terveyspalveluista.

- Kun kerran pohditaan valtion sopeuttamistoimia, ei samaan aikaan pidä laittaa 180 miljoonaa euroa ohjuksiin, Arhinmäki kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Virkeä

Näitä ohjuksiahan vastustavat Timo Soinin kommunistiksi haukkuma Arhinmäki ja useammankin tahon äärioikeistolaiseksi määrittelemä Jussi Niinistö. Tästä voisi päätellä, että ohjushankinta on hyvä ratkaisu.

Persujen äärisiipihän käy vielä Suomen 30-lukua läpi, jolloin maanpuolustus perustui suureen miesmassaan.

Vierailija

" koska se haittaa suuren itäisen ystävän mahdollista "ystävällismielista apua sisäisessä vallansiirrossa"."

Eiköhän tuo suuri itäinen ystävä huolehtisi siitä, että valta maassa pysyisi oikeistolla, oikeistolainen kun tuo itämaa on itsekin, vasemmiston heivaamiseen vallasta voisi ehkä antaa sitä ystävällismielistä apua, jos sellainen vasemmistolainen hallitus joskus sattuisi maahan valtaan pääsemään.

ErkkiS

Paavo vastustaa kovasanaisesti ohjushankintoja. Siis vasta kun hankinnoista on alettu uutisoimaan. "Protestin" uskottavuus olisi toista luokkaa jos Paavo olisi vastustanut asiaa aiemmin. Koska Paavo ei ole vastustanut julkisesti asiaa aiemmin, on Paavon toiminta tulkittava joko hankkeen puoltamiseksi tai salailuksi. Asiasta vaikenemista ei voi selittää parlamentarismilla tai millään muullakaan muotoseikalla. Paavo tuli yllätetyksi ns. "housut kintuissa" ja nyt siis heittelee tällaisia myöhäisiä ja epäuskottavia selittelyjä.

Ei ole Vasemmistoliiton äänestäjillä "kuluttajansuoja" kovinkaan hyvällä mallilla.

PS. Nyt Paavolla olisi tuhannen drakman paikka erottaa itsensä Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä omaksi "Leninin muisto"-ryhmäksi.

Selvitysmies

Arhinmäki nyt on oma lukunsa, mutta ihmettelen perussuomalaisten ja joidenkin kepun kansanedustajien ajattelun logiikkaa.
Natovihamielisyyden kytkeminen sellaisen asejärjestelmän hankintaan, jolla on todellista merkitystä esim strategisen iskun ennalta ehkäisyyn osoittaa, ettei maanpuolustustahdolla ja isänmaallisuudella meuhkaamisella taida ollakaan todellisuuspohjaa.

Pidän pv-uudistukseksi naamioitua pv:n alasajoa isona virheenä ja hallituksen kyvyttömyytenä asettaa asioita tärkeysjärjestykseen. Esimerkiksi reilusti yli 1000 miljoonan kehitysavusta ja kotouttamiskuluista ei voida leikata senttiäkään.

YLE:lle taattiin erillisverolla huikeat 500 miljoonaa. Runsaan ja monipuolisen mediatarjonnan aikakaudella YLE voisi jättää hömpän ja huvituksen ja keskittyä olennaseen. Siihen riittäisi vallan mainiosti noin 300 miljoonan määräraha.

Metu

Yle on paisunut käenpojaksi, vero pitäisi 'karpata' totta tosiaan 300 miljoonaan. Kun viihde ja saippuasarjat ja monet muut rönsyt karsitaan, niin yhteiskunnalliseen tehtävään hyvin riittää 300.

Hornetin ohjukset ovat tarpeen, koska Tarja H ajoi läpi maamiinakiellon, joka oli paha virhe. Sen paikkaamiseen menee kaikkiaan 500 miljoonaa.

Metu

Tarja, entinen tasavallan presidentti, lupaili kaikilla mahdollisilla kansainvälisillä forumeilla, että Suomi liittyy kieltoon, hän on sen takana.

Ja Tarjamme sitten kääntyi suosiolliseksi myös rypälepommeille, josta tuli ongelmia Suomelle.

Nyt on onneksi silinterihattu presidentin päässä, ei kukkahattu.

Jukka Mikkola

Siviilipalvelusmiehenä palvelleelta Arhinmäeltä tämä oli täysin johdonmukainen kannanotto. Eikö hänen pitäisi nyt vetää johtopäätökset ja erota hallituksesta. Näin hänen kunnioittaisi omien kannattajiensa mielipiteitä. Sitä hän ei kuitenkaan tee, koska on mukava istua kulttuuri- ja urheiluministerinä ja nauttia sen mukanaan tuomista eduista hallituksessa. Paradoksina äänestäjät jäävät siitä osattomiksi. Vasenryhmän Mustajärvi ja Yrttiaho ovat ainoita vasemman puolen kansanedustajia, jotka ovat pitäneet kiinni siitä, minkä ovat luvanneet äänestäjilleen eurovastaisuudellaan. Muut vasemmiston edustajat käänsivät takkinsa.

Minä ihmettelen Kataisten ”veljeilyä” vasemmistoliiton kanssa samassa hallituksessa. Ilmeisesti tarkoitus pyhittää (kaikki) keinot.

tim

Arhiksen mukaan täällä kai pärjää Suomen puolustus pärjää käymällä fudis matseissa pitkin maailmaa. Arhis itse on "jousipyssy miehiä" eli se pieninkin uhraus intti käymättä. Takin kääntäminen on ihan uusissa sfääreissä mutta audin kyydissä pitää pysyä. Ai niin olin eilen Virossa ja kaveri haki rannasta audi A-6:sella minun mielestä se vaan oli auto millä pääsi jalat kastumatta hoitamaan asioita. Kivempi kuitenkin matkustaa kuin ratikalla tai dösällä.

Suojeluskunta

...eli allekirjoittanut kannattaa ohjushankintaa. Eri näkökantoja on puolueen sisälläkin. Kieltämättä ihmetyttää hankkeen noin voimakas vastustaminen. Ei kyseessä voi olla hallituksen toimien vastustaminen vain vastustamisen ja oppositiopolitiikan vuoksi.

Vieras mies

Kuten jo useampikin kirjoittaja on aiemmin todennut kukaan tervejärkinen ei kuvittele, että Suomi pärjäisi yksin, jos Venäjä päättäisi hyökätä maahamme. Läntisten asejärjestelmien hankinnoilla, vaikka vähäisilläkin, ylläpidämme valmiutta vastaanottaa niitä lisää, huoltaa ja käyttää. Tätä kutsutaan valmiudeksi. Huomautan kuitenkin lopuksi, etten näe mitään syytä miksi Venäjä meitä nykytilanteen tai tiedon perusteella uhkaisi, mutta taustalla on kuitenkin yhä se suuri JOS!

Rohmar

Matematiikkaa Kokoomuksen asialistalta:

Valtio
(-) __ 180 000 000 Ohjuksiin.
(-) _6 000 000 000 Euro kriisin hoitamiseen.
(-) 50 000 000 000 Euro kriisin kokonaisvastuut
(-) _? 000 000 000 Kreikan seuraava apupaketti,

(-) _7 000 000 000 Arvio valtiontalouden vajeesta
(+) __ _30 000 000 Vuorotteluvapaan poistaminen
(+) __ _20 000 000 Lasten kotihoidontuen rajoittaminen.
(+) __ ___ 100 000 SA-int keittäjien palkkojen leikkaaminen.
Helsingin kaupunki
(-) __ 142 000 000 Ehdotus Guggenheim alkupanostukseen.
(+) __ __? 000 000 Kuviteltu ja toteen näyttämätön säästö koulujen ja päiväkotien lakkauttamisesta

Näyttääkö tämä oikeudenmukaiselta, vastuulliselta ja isänmaalliselta verovarojen käytöltä?

Luvut ovat noin arvioita, joiden tarkoitus on lähinnä asettaa asiat keskinäisiin mittasuhteisiin.

Piski Uskii

Mitä se hokema -ministerinä olemalla ja hallituksesta käsin voi vaikuttaa asioihin- käytännössä tarkoittaa kun muutenkin vaikutusvalta on olematon.
Lienee jakomielisin ministerilausunto?

Katainen tekee -on tehnyt jo- kalliin diilin veronmaksajille juksaamalla fiksusti arhinmäen- kaltaiset palvelemaan itsekkäitä eurooppatavoitteitaan.
Koko Suomi on valjastettu palvelemaan näiden venkulavallantavoittelijoiden europpapäämääriä.
Lipponen avasi pelin, odotamme vain kuka on seuraava.

gerhouggonen

Ensin meillä oli hallitus, jota kukaan ei halunnut. Nyt meillä on hallitus, jonka ministeritkään eivät halua siellä pysyä, koska joutuvat äänestämään periaatteitaan vastaan.

Sekoomushallitus tekee sekoomuspolitiikkaa. Sixpäkit on juotu, nyt alkaa jo mennä krapulan puolelle.

Ingenjäärä

Oliko vasemmistoliitolla silmät ummessa, kun hallitukseen mentiin? Ei enää voi selitellä ettei tukea tullut, kun asia on täytynyt olla päivänselvä jo hallitusneuvottelujen aikana. Jos ei ole ollut, on vasureiden tautatiedoissa petrattavaa.
Vallanhalun alle peittyy suuri osa periaatteellista politiikkaa. Ei muuta voi sanoa, kun vasemmisto on mukana hallituksessa, joka tilaa amerikkalaisia ohjuksia, joiden myötä ollaan yhä enemmän menossa kihloihin Naton kanssa.

Ei tarvita aasinsiltoja ymmärtääkseen, miksi varuskuntia lakkautetaan. Kyllä ohjus on jo kohteessaan, ennen kuin suomalainen sotilaspoika on saanut jalkansa kasarmin lattialle lähteäkseen sinne jonnekin idän erämaille. Ja jostain se säästö on synnytettävä.
Nyt on päätetty sotilaiden siunaamana (tai juuri heidän pyynnöstään), että Suomi luopuu alueellisesta puolustuksesta sellaisena, kun se on tähän asti mielletty, ja siirrytään uusille urille uusin kujein.

Siellä tuo nelikirjaiminen lyhenne Atlantin aalloilla tähtitaivaineen laulaa seireenien kielellä: "Tule luokseni... ihana suomipoika!"

Louhi_

"Sosiaali- ja terveysministeriö ehdottaa hallinnonalalleen 12,1 miljardin euron määrärahaa vuodelle 2012 osana hallituksen esitystä eduskunnalle. Se on 0,6 miljardia euroa enemmän kuin tänä vuonna. Tämä lisäys tarvitaan hallitusohjelman mukaisiin uudistuksiin sekä etuusmenojen kasvuun."

Tuo 180 miljoonaa otetaan puolustusbudjetista. Tietääkseni se jakaantuu kuudelle vuodelle eli 30 milj. vuodessa.

Arhinmäen ihanneyhteiskunnassa kaikki on "ilmaista" jossa yhteiskunta maksaa kaiken.Tuolla 30 miljoonalla ei muuten paljon tuota vuosittain paisuvaa 12,1 miljardin SOTE budjettia paljoa paikata.

helsingin läntinen saaristo

valtakunnan ykköspopulisti taas vauhdissa, menee aika läpinäkyväksi. vasurit on aikaisemmin pärjänneet hyvillä puheenjohtajilla (Andersson, Siimes), nyt taitaa olla loppu lähellä.

mutta oli sentään kravatti kaulassa eilen, toisin kuin eräillä...

tässä nyt maksetaan miinoista luopumisesta, ehkä hiukkasen. toisaalta on myös järkevää, että kun koneet on aikanaan ostettu, niin ne kannattaa pitää päivitettyinä ja toimintakunnossa mahdollisimman pitkään.

nyt kun vielä Suomi ja Ruotsi jossain vaiheessa liittyvät Baltian ilmapuolustukseen, niin eipä meitä NATO-maasta juurikaan erota. Paitsi suomettumisen ajalta kumpuava ja Halosen, Tuomiojan, etc. tekohengittämä kummallinen negatiivisuus järjestöä kohtaan.

maailma muuttuu. niinhän sanoi Tasavallan Presidenttimmekin eilen.

joukoakoskinen

Vain velkaantuminen ja köyhtyminen voi enää pelastaa vasurien kuihtuvan kannatuksen. A-talkissa eilen Lindtman (sosdem) jankutti leikkausten tarpeettomuutta ja velkaantumisen pysäyttämistä kasvulla. Mutta millä "kasvulla" - LOL!

Homma hoituu muka kotimaista infraa rakentamalla ja paikkaamalla. Homekoulut, -sairaalat saneerattava - velkarahalla. Tuulimyllyillä ja sähkön lisätuonnilla vain lisätään velkaa.

Ei ainuttakaan yksilöityä kohdetta jolla saisi jotain plussaa sinne viivan alle edes korkojen maksuun.

Pikkuvasuri Paavo on vielä pahemmin pihalla.

Piski Uskii

- nilkuttaminen kainalosauvoilla johtuu tyhmistä äänestäjistä, jotka eivät tiedä mitä ovat tekemässä.

Arhinmäki on oiva esimerkki, miksi hänestä on epämukava istua vallanhevosen selässä: pälyilevä, kireä epäluuloinen katse ja ruumiinkieli kuin laukkakilpailussa konsanaan.

Taitaa olla siksikin, että pikkujättiläinen on jättämässä suomikaviourat?

tertius

Venäjähän ollut huolissaan Suomen puolustuskyvystä jo kymmeniä vuosia. Arhinmäen kaltaiset isänmaallsuutta vierastavat armeista luistavat ovat itäisen naapurimme mukaan sitä pohjasakkaa jota ei kauaa siellä katseltaisi.
Hallituksessa pitäis sentään kantaa jotain vastuutakin eikä vaan kärttää rusinoita pullasta ja yrittää kerätä jälkikäteen irtopisteitä. Tuohon ei edes Soini sortuisi.