Maanantai 23.10.2017

Raju vastustus hallituksen suunnitelmille: yli 8 000 nimeä adressissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.3.2012 14:32
  • Kuva: Slightlywinded / Creative Commons
    Kuva
    Adressin kirjoittaneiden mielestä lapsen on hyvä olla omien vanhempiensa hoidossa mahdollisimman pitkään.

Hallituksen aikomus kotihoidon tuen lyhentämisestä herättää voimakasta vastustusta. Internettiin on perustettu kotihoidon tuen keston lyhentämistä vastustava adressi, joka keräsi lauantai-iltapäivään mennessä yli 8 000 nimeä.

Tuen lyhentäminen ei saa ymmärrystä adressin allekirjoittajien kommenteissa.

- Isot päivähoitoryhmät lisäävät lapsen stressiä, kirjoitta nimimerkki mummu.

- Huomioikaa myös, että yhden lapsen päivähoitopaikka maksaa kunnalle noin tuhat euroa ja kotihoidon tuki siis vain 350 euroa, kirjoittaa yksi keskustelijoista.

Adressissa väitetään, että kotihoidon tuen lyhentäminen aiheuttaisi liikaa taakkaa päiväkotien työntekijöille, jotka ovat jo entuudestaan ylikuormitettuja. Lisäksi pelätään, että päiväkotien liian suuret ryhmäkoot aiheuttaisivat entistä vaikeampia ongelmia.

Adressin löydät täältä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Allekirjoittanut

Se on alunperin kepulaisten kehittämä tuki maatalojen emännille, jotka hoitaisivat lapsensa siinä kotityön ohella ilman valtion tukiakin. Maatalojen emännät kun olivat kateellisia kaupunkilaisten päiväkodeille ja kinusivat rahaa siitä, että he hoitavat lapsensa kotona ilman kalliita päiväkoteja.

Ja jälleen kerran kepulaiset uhkaavat lähettää lapsensa kaupunkien päiväköteihin, hyvin tietäen, että siellä kapasiteetti ei tällä hetkellä riittäisi hoitamaan kaikkia lapsia.

Ja seuraavaksi pitää lopettaa maataloden kaikki tukiaiset. Kepulaiset uhkaavat ruuan hinnan nousulla, mutta onneksi rajat on auki ja kauppa vapaata.

Immukka

Suomi on pinta-alaltaan euroopan viidenneksi suurin valtio ja sen asuttaminen ei onnistu Helsingistä käsin. Kaikki keinot pitää käyttää jotta ei syntyisi asutustyhjiöitä rajan lähelle.
Jo nyt venäläiset ostavat omistukseensa maata itä-Suomestä ja kaikki tämä sen johdosta, että keskitetään suomalaisten palveluita ja sen jälkeen karsitaan kuluja. Ei hyvää seuraa tästä suuntauksesta.

nikke

Suomen asuttaminen ei tällä väkimäärällä suju. Saati taloudellisen toiminnan vaatimalla väkitiheydelle. Inframmekin olisi ihan toisessa kunnossa tiiviimmällä asutuksella.

Aika lapsellista tuo "tyhjät alueet rajalla". Jos asettaudumme rajalle jonoon yksi henkilö metrille, meitä on siinä 5 henkilön rivi. Muu maa onkin sitten tyhjä.

Venäjän Karjalassa tosin on enemmän tyhjää.

Eikä tämä muuta tosiasiaa: kodinhoidontuki on alunperin maataloustuki.

Ruotsissa sitten onkin vanhempainvapaat ihan eri tyyliin. Perheet tuppaavat lähtemään 6 kk:ksi ulkomaille niillä.

Immukka

Höpsis. Rajalle ei voi ketään viedä vaan on pidettävä huoli etteivät itä Suomesta tule työn ja opiskelun perässä etelään.

Mutta osuit naulan kantaan - meillä ei ole tarpeeksi suomalaisia täyttämään maata. Pitää tuoda ulkomailta asti työvoimaa kun ei lapsenteko maistu.

vinbju

saataisiin varsin helposti poistamalla vapaamatkustajien etuoikeuksia - kansanedustajien verottomat kulukorvaukset heti, jotta kansa uskoisi edustajiensakin osallistuvan talkoisiin. Vielä suurempi vapaamatkustajien joukko on ay-liike, jonka jäsenmaksut oikeuttavat verovähennyksiin ja ay-liikkeen bisnes on vapautettu veronmaksusta. Poistamalla jäsenmaksujen verovähennys ja laittamalla ay-bisnes alv:lle, kertyisi helposti miljardin verran lisätuloja valtiolle.

Rohmar

- NATO Ohjuuksiin käytettiin miltei kymmenkertainen summa.
- Euroopan pankkijärjestelmän pelastustalkoisiin on otettu melkein kaksi tuhatta kertaa suuremmat vastuut.

- Jostain pitää leikata, MUTTA. On hullunkurista, että panostetaan esimerkiksi hyvin kalliiksi tulevaan maahanmuuttoon "työvoimapulan välttämiseksi", ja pannaan omat perheet ahtaalle.

Itse asiassa oma säästölistani on valtionjohdon ajatuksiin nähden käänteinen. Oikeusvaltioon, poliisiin ja lapsiin pitää panostaa.

Brainless

Kun kansalla on asiat hyvin, niin siitä poliisista me voimme itse asiassa säästää! Kun taas ihmiset jakautuvat karkeammin erilaisiin "kasteihin" 3.maiden ja Usan tapaan niin saa jokaista köyhää ja kapinallista vastaan olla aseistettu poliisi. Samalla lakeja joudutaan tiukentamaan ja kierre voimistuu entisestään...

Ihmiset pitää tavalla tai toisella saada puhaltamaan yhteen hiileen ja yhdessä kantamaan vastuuta yhteiskunnasta. Tämä koskee myös ns. "eliittiä". Rikkailla ja hyvinvoivilla on suurimmat vaikutusmahdollisuudet ja siten suurin vastuu hyvinvoinnista.

järkevästi ajatellen

niin paljon että liiat lapset häviää sillä ja ei tarvi tehdä uusia päiväkoteja eikä vanhoihin tarvi palkata lisää henkilökuntaa.
Vastaavasti voidaan jopa lopetta sijaisten pito kun vielä työtömiltä viedään oikeus viedä lapset hoitoon -
Näin hoiton tulevien lapsien määrä laskee reilusti.
Ja ehkä joku sitten vaikka omaa lastaan hoitaessa ottaa jonkun toisenkin lapsen siihen pienellä korvauksella.

mattikani

Miksi valtion tai kuntien pitäisi todellakaan ottaa lainaa mihinkään? Jokainen kansalainen vain pankinjohtajan puheille, hankkimaan takaajat tai vakuudet lainalleen, ja sitten vain velkaantumaan. Tällä tavoin rahoitetaan puolustusvoimien aseet ja palkat, kansalaisten tarvitsemat tienpätkät, vesijohdot ja viemärit, poliisi, tulli, sairaalat ja sosiaalihuolto. Oikein nerokas innovaatio?
Hölmö vastaa toiselle hölmölle.
Mutta lapset ovatkin sijoitus!

HelkiH

Uusisuomi voisi aivan oikeasti vähentään otsokoinnissaan idioottimaisten ylisanojen käyttöä, kuten "raju", "karu" jne. 8000 ihmisen addressi ei ole vielä "raju". Mitähän sanaa tämä julkaisu käyttäisi, jos nimien määrä vetoomuksessa olisi oikeasti "raju"... Hyvää journalismia eivät myöskään edusta otsikot, jotka kysyvät. Uutisen on tarkoitus kertoa, ei kysyä. Tätäkin näkee tässä julkaisussa turhan usein.

Lempi

ottaen huomioon, että alle 3-vuotiaille kotihoito on todellakin lapsen edun mukaista, vapaaehtoista vanhemmille ja edullista yhteiskunnalle on koko ehdotus kotihoidontuen leikkauksesta aivan älytön.

Miksi ihmeessä juuri pienten lasten äidit (tai vaihtoehtoisesti isät ovat myös oikeutettuja hoitamaan lapsia kotihoidon tuella) pitäisi saada töihin, jos haluavat itse hoitaa lapsensa sen sijaan, että käyvät töissä, jotta joku muu hoitaa heidän lapsiaan?

Myös YK:n lastenoikeuksien sopimuksen mukaisesti "Lapsen etu on ensisijainen kaikessa päätöksenteossa"

www.lapsiasia.fi/lapsen_oikeudet;jsessionid=f018a66609f56af72b6fc94e1987

Paljon parempi kohde saada ihmisiä työelämään olisi tehdä työttömyyskorvauksesta vastikkeellista. Eli työttömät eivät olisi enää toimettomia vaan tekisivät vähän oman alansa töitä vastineeksi saamastaan korvauksesta.