Maanantai 20.5.2019

Teuvo Hakkarainen meni hoitoon – ”Julma-Juha” tukena

Luotu: 
6.3.2012 12:24
Päivitetty: 
6.3.2012 12:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) hakeutui hoitoon alkoholiongelman vuoksi. Tukena on kollega Juha Väätäinen (alakuva).
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on tänään hakeutunut hoitoon alkoholiriippuvuuden vuoksi, kertoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Hakkaraisen viimeisiä toilailuja käsiteltiin puolueen eduskuntaryhmässä tänään. Hakkarainen itse ei ollut paikalla kokouksessa. Ruohonen-Lernerin mukaan eduskuntaryhmän ei tarvinnut patistaa Hakkaraista avun pariin, vaan tämä itse oli aloitteellinen.

–Toivomme, että media kunnioittaa Hakkaraisen oikeutta hoitaa vakavaa sairauttaan, sanoo Ruohonen-Lerner Uudelle Suomelle.

”Akuutti” hoitojakso kestää ryhmäjohtajan mukaan eduskunnan kevätkauden ajan, mutta hoitoa jatkettaneen myös tämän jälkeen. Ruohonen-Lernerin mukaan Hakkarainen jatkaa eduskuntatyötään, joten laitoshoidosta ei hänen mukaansa ole kyse.

Ammattiauttajan lisäksi Teuvo Hakkarainen pääsee "Julma-Juhan" eli kansanedustaja Juha Väätäisen, entisen kestävyysjuoksijan, valvovan silmän alle.

–Hänen tukihenkilönsä on kansanedustaja Juha Väätäinen, sanoo Ruohonen-Lerner.

Ruohonen-Lernerin mukaan koko eduskuntaryhmä seisoo yhä Hakkaraisen takana, vaikka tämän käytös on noussut toistuvasti esille ikävässä valossa. Aiemmin eduskuntaryhmä on antanut Hakkaraiselle varoituksen ja huomautuksen sopimattomista puheista.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Berserk

vaan puhuikin eduskunnassa lähes ymmärrettävästi. Sali vain oli lähes tyhjä.
Turhaa hienostelua. Eduskunnassa on täydet a-oikeudet. On aivan varma ettei persujen saunavaliokuntakaan jätä käyttämättä iltaistuntojen aikana tätä palvelua.

Mutta kun 20 vuotta raittiina ollut ja uskoon tullut (helluntalainen) käryää jatkuvasti (olin niin tolkuttomassa humalassa)niin onhan tämä outo juttu.
Absolutisti persu siirretään myllyhoitoon ja samalla hoitaa edustajan tehtäviään.
Kyseessä on tuskin mikään AA-kerho sillä sinne Hakkarainen ei löydä. Ainoa hoito on puolen vuoden antabus-kuuri, joka annetaan Ruohonen-Lernerin valvonnassa. Muuten entinen meno jatkuu.

reijo.tossavainen

Mediaa oli paikalla kymmenittäin. Hakkarais-asian jälkeen Ruohonen-Lernet kertoi Kreikan "takuista" ja perussuomalaisten aikeista hakea oikeusteitse tietoa em. asiasta. Jälkimmäinen asia kiinnosti vain pientä osaa toimittajista. Tämä kertoo paljon median arvomaailmasta...

Vieras mies

Mutta kuka nyt esittää persujen välikysymyksen; onks tietoo?

No, vitsailut sikseen, hyvä Teuvo! Sinulla on vielä hyvä mahdollisuus tehdä miehen työ eduskunnassa, jolloin nämä "karaisevat" kömmähdykset annetaan anteeksi. Suomalaiset rakastavat langenneita sankareitaan, jotka nostavat itsensä jaloilleen. Luuserit ovat sitten oma kategoriansa!

Juha Leppänen

Se on ihan hyvä paikka olla alkoholistina tuo eduskunta, kohtalaisen hyvä palkka ja työterveyshuoltokin pelannee.

Kyllä ne 199 muuta ne päätökset tekee. Kysynkin vain että monta edustajaa riittäisi?

nimperi

Vähemmän edustajia tarkoittaisi, että pienemmille puolueille ei olisi juuri tilaa. Joko kynnys saada edustaja eduskuntaan puolittuisi, tai vaihtoehtoisesti pienten puolueiden vaikutusvalta kasvaisi suhteettomasti, jos äänten laskutapaa muutettaisiin jotenkin. Samoin vaalipiirejä pitäisi suurentaa, jotta äänestys vaalipiirin sisällä toimisi. Jos jokaisesta vaalipiiristä pääsisi vaikka 5 ehdokasta, niin voipi olla että esim. PS ei ikinä olisi noussut eduskuntapuolueeksi.

PS on tässä ajankohtaisena esimerkkinä siitä, miten nykyinen systeemi sallii puoluekartan muuttumisen, jos valtapuolueet eivät hoida hommiaan. Vaikka joku olisi henkilökohtaisesti sitä mieltä että PS saisi kadota, tuskin kovin moni tahtoo siirtyä käytännössä "suljettuun liigaan", jossa olisi jäljellä vain suuremmat nyt olemassa oleveista puolueista, jotka sitten saisivat huseerata nykyistäkin enemmän mitä haluavat ilman pelkoa että eduskuntapaikat juuri vähenisivät.

Kaiken kaikkiaan, maantieteellisesti suuressa maassa kuten Suomi tuo 200 ehdokasta vaikuttaa minusta juuri passelilta määrältä.

luuserius

Tutkittu juttu. Äänestäjät ovat liian tyhmiä. Nykyisiä ja entisiä alkoholisteja eduskuntaan. Eduskunta on äänestäjän peili.
Itse pidättäydyn äänestämästä, koska ymmärrän olevani liian ymmärtämätön äänestämään oikeaa henkilöä tai puoluetta. Toisaalta pieni piru kuihkii olkapäällä, ettei sellaista puoluetta edes ole, joka oikeasti ajaisi luuserin asiaa.

Ray

Teuvo on kansanmies, joka toimii nyt järkevästi. Väätäinen on varmasti oikea tukihenkilö.

Sampsalla on myös selvät merkit alkoholisoitumisesta, rajalla keikkuminen on ollut tavaramerkkinä ennen pönttöön menoakin. Ei normaali-ihminen vedä jouluglögistä itseään humalaan ennen eduskuntapuhetta. Kokoomuksen tulisi ohjata hänet myös hoidon piiriin. Herraskaisuuden ei pidä antaa hämätä.

Metu

Jos joku on ollut humalassa, niin pitäisikö lähteä hoitoon? On tainnut tämänkin palstan kirjoittajista yli 90 prosenttia olla humalassa. Humalaismiehiä ja naisia ollaan. Eikun vaan hoitoon.

Kataja vaikuttaa fiksulta mieheltä, lukemattomissa tv-esiintymisissä ei merkkiäkään ole ollut humalasta. Ja naamalta ei näy minkäänlaisia merkkejä alkoholin suurkulutuksesta.

Eiköhän kuitenkin pysytä asiasa ja laiteta hoitoon vain alkoholisteja, jos itse tahtovat. Ja jätetään pölhöpopulistiset kirjoitukset.

REXILEX

Emeritus ylilääkärin tilitys, vuodelta 2011:
Sairaaloissa ja laitoksissa on rikottu lakeja jo vuodesta 1987, etenkin päihdehoitoon menneiden potilaiden koihdalla.

Tällätavoin olisi, lainlaatijoidenkin hyvä tutustua, vaikka tuntemattomana, kuinka potilaita käsitellään.

Ihmisoikeuksia rikotaan ja potilailla tehdään kauppaa hoitopaikkojen kesken.
Myöskin lepositessä pidetään täysin selväjärkisiä ja rauhallisia potilaita. Mikäli ei ole hoitoon tyytyväinen tai on omia mielipiteitä.

Pahimmissa tapaukssissa, potilaaseen piikitetään neurolepteja tahallisesti liikaa, jotta ne aiheutaisivat kouristuksia sekä halvaannuttaa. Mainitusta on kirjoitus, valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2001 saaneessa Voima-lehdessä, saman vuoden vuosikerrassa.

TAIVAS ORGANISAATIOT, lain, luomakunnan ja intersubjektiivisen edun valvoja.
Juudaan Leijona - Jumalan Karitsa
Suomen Vaakunaleijona, 06.03.2012.

REXILEX

Emeritus ylilääkärin tilitys, vuodelta 2011:
Sairaaloissa ja laitoksissa on rikottu lakeja jo vuodesta 1987, etenkin päihdehoitoon menneiden potilaiden koihdalla.

Tällätavoin olisi, lainlaatijoidenkin hyvä tutustua, vaikka tuntemattomana, kuinka potilaita käsitellään.

Ihmisoikeuksia rikotaan ja potilailla tehdään kauppaa hoitopaikkojen kesken.
Myöskin lepositessä pidetään täysin selväjärkisiä ja rauhallisia potilaita. Mikäli ei ole hoitoon tyytyväinen tai on omia mielipiteitä.

Pahimmissa tapaukssissa, potilaaseen piikitetään neurolepteja tahallisesti liikaa, jotta ne aiheutaisivat kouristuksia sekä halvaannuttaa. Mainitusta on kirjoitus, valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2001 saaneessa Voima-lehdessä, saman vuoden vuosikerrassa.

TAIVAS ORGANISAATIOT, lain, luomakunnan ja intersubjektiivisen edun valvoja.
Juudaan Leijona - Jumalan Karitsa
Suomen Vaakunaleijona, 06.03.2012.

Rohmar

Tämän Hakkaraisen pitäisi olla iljetys, mutta ei hän minua iljetä. Tavallinen mies, jolle sattuu ja tapahtuu. Se on pikemminkin inhimillistä.

Sen sijaan minua iljettää Katainen. Tämä asiallinen vastuunkantaja. Hänen retoriikkansa on äitelää, epäasiallista ja kuulijaa halventavaa. Aikoinaan esimerkiksi Iiro Viinanen teki äärimmäisen epäsuosittuja päätöksiä, mutta ei ollut yhtä vihattu kuin Katainen, koska hän ei valehdellut.

nimperi

Joo, ei tuo Viinasen valehtelu, vaan se monen tavallisen ihmisen pistäminen velkavankeuteen samaan aikaan kun pankien annettiin riehua vapaasti ja moni holtittomasti lainaa antanut pankinjohtaja pikemminkin palkittiin. En tiedä kenen tekosia se oli, ja ketkä yrittivät jotain muuta, mutta vaikea nähdä miten valtivarainministeriä voisi vapauttaa täysin vastuusta tässä joukko-oikeusmurhassa.

paulivuorio

Nopeaa paranemista ja taistelutahtoa. Tarvitsemme myös
eduskuntaan kovaan työhön tottuneita perusjuntteja. On
aivan liian paljon henkilöitä, jotka vaan tahtovat salailla
ja valehdella. Heidän mielestään kansan ei välttämättä
tarvitse tietää, mitä he kyhäilevät kokoon meidän seljän
takana, vaikka me maksamme heidän korkeat palkat.

ansjout

Kirjoitin Teuvon tilanteesta myös oman päivittäisen blogini:

Kohujulkkikseksemme eduskuntaryhmästämme noussut Teuvo Hakkarainen on jaksanut olla etusivun uutisissa usein, tosin lehdistön harjoittaman melkoisen ajojahdinkin seurauksena, mutta tietysti hän itsekin on aihetta antanut.

Tavallaan malja kuohahti yli, kun täällä Helsingissäkin paljastui Teuvon kostea ravintolailta, jonka jatkoilla hän jopa hairahtui mottoripyöräjengien kokouspaikkaan. Itsekin olen tähän asti ollut siinä luulossa, että Teuvon hairahdukset rajoittuvat vain joihinkin kotiseudun viikonvaihteiden ravintolareissuihin. Onhan Teuvo uskon mies ja sikäli yleisemmikin olemme uskoneet näiden harharetkien olevan vain satunnaisia.

Nyt kuitenkin asia vakavuus ja todellinen alkoholiongelma on paljastunut. Mutta ei niin pahaa ettei jotakin hyvää. Teuvo itse on tunnustanut riippuvuutensa ja yhdessä ryhmätoverin Julma-Juha Väätäisen tuella etsinyt apua ja päässyt hyvään hoitosuhteeseen itsekin vastaavia kokeneen Juhan toimiessa hänen kumminaan ja luotettuna apurinaan. Näin on uskottava asian saavan hyvän lopputuloksen ja Teuvo voi jatkaa kansan antaman valtakirjan toteuttamista kansanedustajana.

Jopa lehdistön uutiskommentoinnissa monet ovat todenneet asian nyt hoituneen mallikkaasti. Puhemies Heinäluomakin kirjoitti blogissaan eduskunnan alkoholikäyttäytymisestä tähdentäen edustajia velvoittavan perustuslain määritelmä vakaasta ja arvokkaasta käyttäytymisestä, johon ei tietenkään kuulu alkoholin vaikutuksenalaisena esiintyminen, jota eduskunnassa on esiintynyt joissakin tapauksissa, ei kuitenkaan lainkaan siinä mitassa kuin joskus takavuosina.

Nyt on luotettava asian olevan järjestyksessä ja tämänkin illan kello 20.30 pääuutislähetyksen pääuutiseksi noussut Teuvo Hakkaraisen hoitoonohjaus ei enää nostattane uutiskyynystä, sillä julkilausumassaan Teuvo pyytää saada toipua kaikessa rauhassa ilman julkisuuden ahdisteluja.

Berserk

koko persuporukka, jolla on vaikeuksia jo oman porukankin koossa pitämisessä, pitää saada hoitoon. Nyt ei enää Halla-ahon, Jameksen ym sakottaminen ja sairaslomat auta.

Soini sanoo Berliinistä että hakkaraisen hoito ja seuraaminen ei hänelle kuulu. Näin voi olla mutta äkkiä se Halmeenkin hoito rupesi Soinille kuulumaan.