Torstai 17.1.2019

Tarja Halonen lesbopuheista tv:ssä: ”Edelleen kova juttu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.3.2012 07:45
Päivitetty: 
9.3.2012 07:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Tarja Halonen, joka esiintyi rennosti Hjalliksen kanssa -ohjelmassa.

Tasavallan presidentin tehtävät juuri jättänyt Tarja Halonen esiintyi rennosti eilen illalla Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa MTV3:lla. Halonen kommentoi keskustelun aikana henkilökohtaisiakin asioita ja myönsi, että häneen liitetyt huhut ovat tuntuneet ikäviltä.

Halonen sanoi yllättyneensä siitä, kuinka moni Sauli Niinistön kannattajista äänesti tätä juuri sillä perusteella, että Niinistö on heteroseksuaali. Halonen toi keskusteluun hänestä itsestään esitetyt väitteet.

- Se, että olen aikoinaan ollut Setan puheenjohtaja, se oli kauhean iso juttu, vaikka olen tällainen tavallinen --- heteroseksuaali, Halonen sanoi.

- Siitä tehdään edelleen nettijuttuja, että kyllä se varmaan on lesbo, vaikkei se tunnusta.

- Kyllä se on osalle ihmisistä edelleen ihan kova juttu, Halonen sanoi.

Harkimo totesi tähän, että häneltäkin kysellään, onko Halonen lesbo. Halonen kysyi nauraen, mitä Harkimo näihin kysymyksiin vastaa. Harkimo kertoi vastaavansa, ettei Halonen voi olla lesbo, koska on naimisissakin.

Halonen sanoi myös kokevansa, että hänestä on tarkoituksella tehty julkisuudessa tuittuilija ja kiukkuilija. Halosen mukaan kyse on ollut osittain vaalipropagandasta.

- Osa tästä oli vaalipropagandaa. 2000 olin vain lesbo ja ateisti. 2006 alkoivat nämä jutut [kiukuttelusta], Halonen sanoi.

Halonen huomautti, että hänellä on pitkäaikaisia työkavereita, jotka ovat halunneet jatkaa yhteistyötä vuosikausien ajan.

- Jos mä nyt olisin niin kauhea, niin eivät kai ne kaikki ole masokisteja, Halonen naurahti.

Halonen myönsi, että tällaiset väitteet tuntuva pahalta, mutta totesi, ettei niille kovin paljon voi tehdä.

- Sullakin on kauhea pelko silmissä koko ajan, että kohta mä lyön käsilaukulla, hän vitsaili Harkimolle.

Halonen kertoi myös haluavansa palata SDP:n jäseneksi. Venäjän presidentiksi valittua Vladimir Putinia hän kuvaili ”pohjoisen mieheksi”.

Koko Hjalliksen kanssa -ohjelman voit katsoa tästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Parempi vastaus olisi: "Mistä minä tietäisin". Onhan selvää, ettei heterosuhde todista mitään.
Toinen asia sitten on, onko sukupuolisella suuntautuneisuudella merkitystä, niin että sitä kannattaisi kyselläkään.

"Jos mä nyt olisin niin kauhea, niin eivät kai ne kaikki ole masokisteja". Ihmiset toki suhtautuvat eri tavalla eri ihmisiin. Joillekin välillä kiukkuillaan, ja joidenkin kanssa ollaan sulassa ystävyydessä. Eli hyvienkään ystävien olemassaolo ei todista mitään. Mutta eiköhän tuo mahdollinen tuittuilukin ole normaalia.

JiiP33_90

No jos hän on ollut kahdesti naimisissa miehien kanssa ja hänellä on tytär, niin hän tuskin on lesbo, korkeintaan biseksuaali, mutta todennäköisemmin hetero.

Muutenhän tässä voitaisiin alkaa koko Suomen kansaa pitää homoina tai lesboina.

yypee

Tuntuu oudolta tuollainen selittely ja oman imagonsa 'puhdistaminen'. Kun koko virkaikänsä on ollut tunnettu juurikin tasa-arvomielipiteistä. Vie Tarjan toimilta pohjaa pois tämä, vaikken ole koko naista arvostanutkaan koskaan.

joonathan

Jo minua joku homoksi sanoisi varmasti saisi turpaan. Asia vain on niin. Jos ei saisi niin olisi kovempi lyömään kin minä. Kaikkia asioita ei vaan voi hyväksyä. Minä luulin aikoinani että voin ymmätää heitä tasavertaisina, mutta ympärillä vellova homokeskustelu on opettanut ettei voi niin olla.

demarien vihollinen no1

..jos haluaa julistaa olevansa ateisti, ja edistää homoja, olemalla puheenjohtaja heidän järjestössään. Ja pyrkii presidentiksi. Monelle presidentin arvot ovat tärkeitä. Ei ole kysymys Halosen pilkasta ja ilkeilystä.
Niinistöä kohtaa esitetty, on aika ovelaa; Niinistö sai siksi suuren äänimäärän, kun oli hetero. Siis vaaleissa oli kysymys vaan homoista...hehehee, joopa joo. Halonen laukaisi asian joka on hänelle mielenkiintoinen. Homo juttu on monelle vaivaannuttava asia, antakaa ihmisille rauha omissa makuuhuoneissaan, ei siitä tarvitse pauhata joka yhteydessä.Niinistö on saanut uskomattomia kannatus lukuja koko Halosen kauden ajan. ne ovat selvä viesti itselleen Haloselle ja hänen politiikalleen.
Halonen pääsi 70-luvun sdp:n älyttömyyksistä liian vähällä. Olisi pitänyt tuoda enemmän julki asioita joita he kannattivat, ne olivat kauheita asioita.
Halonen ei ole koskaan itkenyt julkisesti ja katunut omaa murhan kannattamistaan, sosialismin kannatustaan.

SDP:lle ei olisi saanut antaa anteeksi, eikä Haloselle, ikinä, niitä asioita joita he veivät eteenpäin ja suomalaisille. Koska tuhannet kuolivat, tuhannet kiusatut toisinajattelijat, ovat siellä jossakin, heiltä olisi pitänyt Halosenkin pyytää anteeksi omaa hulluuttaan ja ahneuttaan...

Leila

sinulta ovat nyt menneet valtiot täysin sekaisin. Tiedoksi sinulle, että Halonen oli Suomen, ei Pohjois-Korean tai Neukkulan presidentti. Eivätkä Halonen eikä SDP ole tuominneet tuhansia toisinajattelijoita kuolemaan, mistä ihmeestä tuon retoriikkasi olet keksinyt?

Mila F

... on hiljainen hyväksyntä. Sitä paitsi: Euroopan ihmisoikeuskomissaarin virasto laati julkilausuman, jossa allekirjoittajamaita kehotetaan tuomitsemaan natsismin, fasismin ja kommunismin ihmisoikeuksien vastainen toiminta. Halosen Suomi ei sitä asiakirjaa allekirjoittanut yhdessä Venäjän kanssa. Jos kommunismi olisi jätetty pois, asiakirja olisi kelvannut. Loogisesti ajatellen kommunismissa ja sen keinoin ei siis ole ihmisoikeuksia rikottu. Haluatko keskustella asiasta lisää?

couscous

"Halonen ei ole koskaan itkenyt julkisesti ja katunut omaa murhan kannattamistaan, sosialismin kannatustaan."

Ymmärrätkö kuinka monta ihmistä tässä maassa on, jotka toimivat nykyäänkin johtavissa asemsisa, mutta jotka jakoivat tuolloin Halosen mielipiteen? Ymmärrätkö millaisia itkijäisiä tässä maassa vietettäisiin? Ihmiset voivat muuttaa mieltään ja tulla järkiinsä, ilman että menevät Arto Nybergin showhin avautumaan. Voitko sinä? Vai oletko aina ollut oikeassa?

Ray

Eivät demarit ole kannattaneet sosialismia missään maassa. Päinvastoin he toimivat hyvin aktiivisesti vastavallankumoksellisten kanssa sosialistisissa maissa mm Tsekkoslovakiassa jo paljon ennen neuvostopanssareitten tuloa.

Vasemmistodemareitakin pidettiin työväenluokan ja reaalisosialismin vihollisina.

Sensijaan varsin innokkaita olivat monet kokoomuslaiset ja kepulaiset, eikä kukaan väitä heidän kannattaneen sosialismia sentään.

Mila F

Vielä edellisessä puolueohjelmassa demarit käyttivät puolueen tarkoituksen toteuttamiseen sanoja "sosialismin keinoin".

Sitä paitsi mm. Tarja Halonen kuului kiistatta tähän liikkeeseen, http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4lk%C3%A4nel%C3%A4isyys , joka oli suorastaan kommunistinen siipi demareiden historiassa. Tämän liikkeen jäsenet allekirjoittivat mm. ei EEC:lle vetoomuksen yms. liian länsimaisia ajatuksia vastustavat aloitteensa. Lisää voi lukea esim. wikipediasta, jonka tulosten perusteella voi sitten tarkentaa haluamaansa asiaa muista ja luotettavammista lähteistä kuten esim. historian kirjoista.

demarien vihollinen no1

..piti säätää suomeen sensuuri laki. Kaikki yhteistyö "lännen kanssa" piti lopettaa. Ihan totta, sdp:n visioita.EEC:n vastustaminen, vapaakaupan vastustaminen. YLE:n käyttö manipulointiin. Sosialismin kannatus. DDR:n tununnustamisen kannatus, Halonen oli puheenjohtajana komiteassa. Samaan aikaan murhattiin ihmisiä Berliinin muurilla. Virossa laitettiin ihmisiä koppiin, jossa ei voinut seistä tai nukkua, toisinajattelijoille etehtiin hirveitä asioita sairaaloissa.
Mikään näistä asioista ei saanut Halosta tai SDP:tä punalippuineen muuttamaan mielipiteitään.
Vaivihkaa puolueohjelmasta hävisi pyrkimys sosialistiseen suomeen.

Vieläkin ollaan samoissa juoksuhaudoissa; amerikan vastaisuus, Israelin vastaisuus, jne.
Ja, anteeksi eivät omaa kannatustaan ole koskaan pyydelleet.
SDP vastusti EU:ssa ehdotettua" sosialismin uhrien päivää", ilmeisesti siksi, koska olisi tullut punalipule sama kuin kansallissosialistienkin lipulle, se olisi kriminalisoitu.

Halonen on fanaattinen länsimaisen yhteiskunnan vihaaja, YK:ssa amerikan haukkuminen , niinkuin hänellä olisi varaa omalta pohjaltaan haukkua usa:n politiikkaa millään tavoin...

Mila F

Piti oikein käydä katsomassa, että onko sana "sosialismi" todella pudonnut puolueohjelmasta. Demarit ovat muuttaneet nettisivunsa niin sekaviksi, etten ole ihan varma, luinko oikean ja voimassa olevan puolueohjelman, koska sitä ei oltu sellaiseksi otsikoitu, mutta siinä ei sosialismia enää todellakaan mainittu.

Toisaalta, sisällöllisesti lukemassani oli kyse juuri sosialismista, joten varsinaisen sosialismi-sanan jättäminen pois on kyllä turhaa kosmetiikkaa ja peittelyä puolueen tarkoitusperistä. Jutussa hehkutetaan, kuinka sosialidemokratia on Euroopassa ja Euroopan ulkopuolellakin vallassa. Minusta Euroopassa on kyllä käytössä ihan rehellisesti sosialistipuolue -sana.

Jos haluaa tutkia, miten ei pitäisi suunnitella nettisivuja, kannattaa käydä katsomassa demareiden sivusto. Sieltä ei kyllä löydä mitään kovin helposti.

Vierailija

Siis nämä hyvinvointivaltiot ovat olleet sosialismia jota demarit aikoinaan kannattivat.

"Bernie Sanders, USA:n senaatin sosialisti ihailee Pohjoismaita Skandinavia on sosialismia

– Sosialismista puheen ollen ajattelen, että meillä on paljon opittavaa Skandinaviasta ja siitä erittäin hyvästä työstä, mitä eurooppalaiset ovat tehneet. Sellaisissa maissa kuin Suomi, Norja ja Tanska köyhyys on lähes poistettu. Kaikilla on oikeus terveydenhoitoon kansalaisuuden perusteella. Keskiasteen opetus on kaikkien saatavilla tuloista riippumatta, käytännössä ilmaiseksi. Siellä ollaan paljon mukana politiikassa, äänestysprosentit ovat korkealla. Minusta meillä on paljon opittavaa maista, jotka ovat luoneet tasa-arvoisemman yhteiskunnan kuin Yhdysvallat."

http://hirvasnoro.blogspot.com/2006/12/bernie-sanders-usan-senaatin.html

Vierailija

Mitä vikaa siinä oli, Norjakin vastusti sitä eikä siihen liittynytkään, norjalaisilla menee oikein hyvin.

Eikös molemmat Saksat tunnustettu yhtä aikaa, niin läntinen kuin itäinenkin?

"Vieläkin ollaan samoissa juoksuhaudoissa; amerikan vastaisuus, Israelin vastaisuus"

Tämä on ollut Eurooppalainen ilmiö.

"EU:n komissio julkaisi muutama vuosi sitten 3.11.2003 euro­barometri -mielipidekyselyn, jossa kysyttiin: Mikä valtio on suurin uhka maailmanrauhalle?

Suomalaiset vastaajat nimesivät suurimmaksi uhkaksi Yhdysvallat. Toisena listalla oli Israel.

EU-maiden kansalaisten enem­mistö piti - Suomea ja Ruotsia lukuun ottamatta - Israelia suurimpana uhkana rauhalle maailmassa jättäen Yhdysvallat listalla keskimäärin toiseksi."

http://jousia.vuodatus.net/blog/183603/suurin-uhka-maailmanrauhalle/

Mila F

Täytyy sanoa, että Halonen on taitava luomaan ilmapiirin, joka herättää enemmän kysymyksiä kuin mihin hän antaa vastauksia. Hänen tavaramerkkinsä on epäaitous, joka putkahtelee esiin pienistä rakosista, joita syntyy hänen omien puheidensa välisistä ristiriidoista.

Jos on todella niin, että hän on ryhtynyt Setan puheenjohtajaksi aikoinaan vain ollakseen radikaali ja kapinoidakseen perinteisiä yhteiskunnan arvoja vastaan, niin kenen arvoilla sitten oikein leikittiinkään? On ilmiselvää, että sellaisen tehtävän hoitaminen herättää kysymyksiä myös hänen suuntautumisestaan, joten miksi se on hänen mielestään ollut epämiellyttävää tai edes yllätys? Miksi tuntuu epämiellyttävältä, jos hänet samastetaan ihmisryhmään, jonka oikeuksia hän on ollut puolustamassa? Siitä saa ihan sellaisen käsityksen, että nimenomaan hän pitää itseään parempana kuin setalaisia tai heidän arvojaan. Johan oli kummallinen ulostulo kokonaisviestiltään.

Nyt täytyy sanoa, että Halosen aika oli ja meni. Se meni mykkyyden vallassa. Mihinkään asiaan häneltä ei saanut kommenttia oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Nyt hän on avautunut jo useamman kerran virkakautensa päätyttyä. Tällainen myöhäisherännäisyys ei sekään ihmeemmin vakuuta.

Vierailija

"On ilmiselvää, että sellaisen tehtävän hoitaminen herättää kysymyksiä myös hänen suuntautumisestaan"

Kokoomuksen Stubb tuki seksuaalivähemmistöjä Euroopan parlamentissa koko kautensa siellä ollessaan.

"Seksuaalivähemmistöjen puolustaminen on ihmisoikeustaistelua." -Ilta-Sanomissa 11.5.2005

Toimin parlamentissa seksuaalitasa-arvoverkoston eli GLBT (Gay, Lesbian, Bi and Transsexual) Intergropin varapuheenjohtajana. Verkoston toiminnan ytimenä on painostaa eurooppalaisia päättäjiä jatkamaan toimia tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumisen tiellä.

Verkosto toimii painostusryhmänä varmistaakseen homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transseksuaalien oikeuksien toteutumisen EU:n instituutioiden päätöksissä."

http://www.alexstubb.com/fi/index.php?trg=work&id=31

Herääkö nyt kysymyksiä Stubbin suuntautumisesta?

Mila F

Mietipäs, millainen maailma oli silloin ja vertaa sitä nykyiseen. Silloin ei pidetty esillä minkäänlaista seksuaalisuutta ja toimiminen Setan kaltaisessa järjestössä herätti ihan luonnostaan kysymyksiä. Mikä siinä on omituista?

Nykyisin erilaisten vähemmistöjen ihmisoikeuksien esillä pitäminen on arkipäivää ja mielestäni niin pitää ollakin. Ilmaisin itseni varmaankin epäselvästi, mutta kirjoitukseni pointti oli siinä, että miksi ihmeessä Halosta loukkaa, jos häntä luullaan edustamansa järjestön mukaisesti homoseksuaaliksi? Mikä siinä on loukkaavaa? Eivätkö homoseksuaalit olekaan hänen mielestään tasa-arvoisia ihmisiä?

Mila F

Siis onko homo todella jonkunlainen kirosana? Koittakaa nyt kasvaa aikuisiksi tässä sanojen vääntämisessä!

Ray: Sinulla on mielestäni järki päässä, vaikka emme aina samalla kartalla olekaan. Mitä kirjoitin edellä maailmasta silloin ja maailmasta nyt? Kyllä se vaikuttaa. Siihen aikaan ei tavattu ottaa kantaa yhtään mihinkään seksuaalisuuteen saati sitten homoseksuaalisuuteen. Paljon on vettä virrannut sen jälkeen.

Sitäpaitsi minä en rupea Sinun kanssasi riitaa hankkimaan. Olet siihen aivan liian hyvin perusteleva erimielinen kommenttikumppani :) ...

Piski Uskii

Hyvä mielipidenäkökulma "Mila F"!

Lienee niin, että Tarja -jostain syystä?- vähättelee noita Seta-aikojaan ja vähän muutakin. Selittelyn maku ja että asia kiusaa häntä, on liian läpinäkyvä/-kuuluva siksikin, kun aihe oli hänen itsensä esillenostama.
Tarjan setalaisuuden aikoihin vaati "suurta rohkeutta" hengailla homopiireissä.

Mitähän emeritus nuorelle kapinalliselle Tuomiojan Erkille tulisi mieleen noilta yhteisiltä "politiikanteon" -ajoilta?

TSV

HS vähän liioitteli koko juttua (tarkoituksella?), koska tätähän haettiin? Kysyttiinko Haaviston ehdokkailta että auttoiko homous häntä? "Persoonallisuus" HALOO? Pressaa äänestetään persoonan takia? Henkilökohtaisesti Haavisto tuntuu ihan fiksulta ja mukavalta (vähän hissukalta), mutta Vihreitä en äänestä.

Miksei hjallis kysynyt näitä: "Sanoitko Maralle että haluat pressaksi ja siksi hän ei saa toista kautta?" (koska tämä oli aika ennen kuulumatonta, Ahtisaaren ollessa kohtuu suosittu pressa), sitten se iso eli, oletko työskennellyt Stasin kanssa ja löytyykö nimesi miltään heidän agentti listoilta?
Muistakaa, että Halonenkin oli aika kova kommari nuorena ennen kuin kasvoi aikuiseksi ja jäi "demariksi".

TapioTTT

Lisääs ny tuohon vielä noi ns. transut ja eläimeen sekoilijat niin saadaan lisää vaihtoehtoja setan suojeluksen piiriin jos ei muuten niin voi anoa ainakin tukirahaa valtiolta toiminnan jatkoa varten, eli meistä heteroista nyt viis viis veisataan jooko ............