Sunnuntai 19.11.2017

Poliisi iski: Yli 100 narahti typerästä virheestä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.3.2012 16:44
Päivitetty: 
13.3.2012 16:49

Poliisi on viime päivinä ihmetellyt suomalaisten liikennekäyttäytymistä. Huomautettavaa paljastui myös, kun liikennepoliisi valvoi tehostetusti Oulun ja Haapajärven teitä tiistaina.

Yli sadalle autoilijalle kirjoitettiin rikesakko yksinkertaisen, mutta vaarallisen virheen vuoksi: turvavyö ei ollut käytössä.

–Poliisipartiot tapasivat liikennevirrassa merkittävän määrän autoilijoita ja niiden matkustajia, jotka eivät käyttäneet istuinpaikalle tarkoitettua turvavyötä, virkavalta kummastelee.

Lisäksi puututtiin ylinopeuksiin ja poistettiin liikennevirrasta yksi rattijuoppo, poliisi kertoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gotti

Ei se ole ihmisten vika jos laki on järjetön ja sitä ei noudateta. Itse en koskaan käytä turvavyötä vaan haluan nauttia autoilusta. Jos joku haluaa ottaa pientä riskiä niin mitä se kenellekkään kuuluu varsinkaan poliisille.

nikke

Sääli edes ambulanssimiehiä: heidän ei tarvi kerätä osiasi pitkin mäntyjä.

Luopunet myös perheelle maksettavista eläkkeistä tai - jos jäät henkiin - liikennevakuutuksesta maksettavista korvauksista, jos vammat olisi vältetty turvavyöllä.

Ajonautintoja!

JATK

Turvavyön käyttämättömyys on rikoksena niin suuri, että ylittää uutiskynnyksen ja saa virkamiehen paheksumaan kansalaista. Samassa kategoriassa esimerkiksi moottoripyörällä ajaminen on ok. Loogista olisi samalla argumentilla kieltää moottoripyöräily, koska 'turvallisuus' (tai valtion veroeurot).

nimperi

Turvavyön käyttämättömyys tappaa. Ihan perusteltua uutisoida asiasta, joka säästää monen bussiturman verran ihmishenkiä joka vuosi.

Sitä paitsi jos moottoripyöräilyyn vertaa, niin kypärän käyttöpakko on paljon parempi vertailukohde. Käyttöpakko ja käyttökielto eivät ole oikein vertailukelpoisia asioita...

Lauri Syväjoki

niin ei pitäisi sellaiselle pässille korvata kaikkien yhteisesti maksamista vakuutuksista myöskään sairaaalakuluja tai auton/autojen vaurioita, vaan maksattaa menot täysimääräisenä.

Perääni ajettiin (kun 100 km/h tiellä mäen alla olikin tunareita, pysähtyneitä autoja...sekä tiuhaan vastaantulijoita), onneksi olin kuten aina vöissä, enkä lentänyt tuulilasin läpi. Ehdin pysähtyä, takaa tuleva ei. Perä läjässä ja mosse hyppäsi metrin

Gotti

Sinulle on ok että maksetaan kalliit lääkkeet ja sairaalakulut verovaroista 100 000 kammottavan lihavalle ties mille diabeetikolle, mutta kun on kyse jostain kourallisesta turvavyöttä ajavasta niin näet punaista.

Lauri Syväjoki

vaan hakaristejä ja hippejä joka puolella. Kieltämättä ilman turvavyötä etupenkillä ajava kuski tai matkustaja ei vaaranna kuin oman terveytensä. Takapenkillä ilman vyötä matkustava on vaaraksi myös edessään istuvalle.

Ja mitä ne läskit diabeetikot tähän liittyy. Risteilyohjukset ja vaikka koirankakat olisi ajankohtaisempia...

PateP

Poliisihan tekee hyvää tiliä turvavyöratsioissa. Samoin kännykkään puhuttaessa ajon aikana. Peltipoliisithan ovat varsinaisia kulta-apajia. Öisin muutamakin auto lisää poliisin tuloja.

Yleisesti ottaen hiljaiseen aikaan kannattaa kytätä. Ei siellä vahinkoja satu mutta poliisin tili kasvaa.

Narasteenkale

Kyllä t-vyön vetäminen paikalleen on niin luontaista, että, jos on unohtunut, on kuin housut eivät olisi jalassa.
Oikein, että edes pelotteeksi asiasta voi narahtaa ja saada rikesakon.

Tämän päivän kaaharipongaus:Tuossa keskustassa olin pysähtymässä, kun keltainen meni päälle ja vaihtui siinä punaiseksi, niin eikö joku hyväkäs päräyttänyt selvää ylinopeutta ( 60-70 km/t)siinä viereisellä kaistalla punaisia päin. Voi kun poliisi ei ollut piilossa tarkkailemassa! Hyi häpeä keltaisen coupe-auton ajaja.
Tai- no, luonnollinen valinta: jotkut haluavat eutanasiaa, jotkut hinkuavat James Deaneiksi.Aina täytyy muistaa, että kärsijöitä on muitakin. Ja niille, jotka suunnittelvat itsaria rekan tai junan kanssa, tehkää se jotenkin toisin.