Perjantai 24.5.2019

Alko-raivo: Uusi syytös Pekka Puskalle

Luotu: 
16.3.2012 13:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pekka Puska toimii THL:ssä ja Alkossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sen pääjohtaja Pekka Puska saavat jälleen osakseen ryöpytystä Olutliitolta. Puheenjohtaja Jari Vaara kritisoi THL:n tiedottamista koskien kansalaisten alkoholipoliittisia asenteita.

- THL:n tiedotteiden suurin ironia löytyy kohdasta ”lisätietojen antajat”. Pääjohtaja Pekka Puska, jonka alaisuudessa laitos tuottaa tietoa päättäjille, on samalla Alkon hallituksen varapuheenjohtaja. Alkon nettisivujen mukaan varapuheenjohtaja nauttii noin 20000 euron vuotuisia korvauksia, Jari Vaara kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan.

- On täysin kestämätön tilanne, että sama henkilö johtaa kansanterveyden kannalta elintärkeää laitosta ja samalla hallinnoi viinakauppaa. Osakeyhtiölain mukaan hallituksen jäsenen on toimittava yhtiön, tässä tapauksessa Alkon, parhaaksi, Vaara jatkaa.

Vaaran mielestä THL on vääristellyt tilastotietoja suomalaisten asenteista alkoholipolitiikkaan.

- THL:n mukaan vuonna 1994 suomalaisista 13 prosenttia halusi kireämpää alkoholipolitiikkaa. Uusimmassa TNS-gallupissa kiristystä haluaa 25 prosenttia. Näin ollen kireämmällä alkoholipolitiikalla, kuten keskioluen siirtämisellä Alkoon ja markkinoinnin rajoituksilla, olisi kansalaisten tuki, Vaara kirjoittaa.

- Jos puolestaan tarkastellaan mielipiteiden muuttumista vuodesta 2007, on alkoholipolitiikan kiristämistä vaativien osuus todellisuudessa laskenut tasaisesti, Vaara kirjoittaa.

Olutliitto suuttui THL:lle ja Puskalle viimeksi syyskuussa. Sen jälkeen Puska kommentoi, ettei näe kaksoisrooliaan ongelmallisena. Puskan mukaan sisäministeri on nimittänyt hänet sekä THL:ään että alkoholipoliittisten asioiden edustajaksi Alkoon.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

nimperi

Taitaa olla lähinnä pula johtajista jotka ovat sekä sopivia että päteviä.

Hommiin valitaan sitten niitä sopivia ilman pätevyyttä, toisin päin harvemmin tapahtuu. Ehkä Puska on kuitenkin tälläinen, pätevä mutta ei ihan sopiva ainakaan kansalaisen näkökulmasta.

1970blue

Samalla ei voi toimia kansanterveyden lukuun ja edistää alkoholiyrityksen menestystä ja siksi Puskan tulisi valita toinen näistä tehtävistä, jos asiaa hänen esimiehensä eivät ymmärrä.
Se, etteivät organisaatiot näitä ymmärrä, ei Suomessa todellakaan yllätä. Olemme ihan aito Mämmilä.

Mauri T Taavitson

Altia lienee maailman paras työpaikka, silti johto tarvitsee sitouttamisbonuksia, etteivät heti irtisanoudu.
En tiedä yhtään toista yhtiötä, joka joutuu hillitsemään myyntiä tuotteitaan moittimalla. Spriin tislaus on helppoa ja halpaa, vettä sekaan niin syntyy kossua.
Tämä tekaistu irtisanoutumisriitti lienee tullut maantavaksi valtionyhtiöissä. Toimiva johto haluaa kupata yhtiöiden voitot omiin taskuihin, ja joku syy rahastukselle oli pakko keksiä.