Sunnuntai 24.9.2017

Turvallisuushallinnon lehtori HS:ssa: ”Naiiviin idealismiin ei ole varaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.3.2012 14:22
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliiseja tarvitaan lehtorin mielestä lisää. Arkistokuva.

Tampereen yliopiston turvallisuushallinnon lehtorin Sirpa Virran mielestä valtion on turvattava yhteiskuntarauha myös haastavissa taloustilanteissa.

- Poliiseja tarvitaan Suomessa lisää, mikäli yhteiskunnallinen kehitys, kotirauhan ja yhteiskuntarauhan rapautumiseen noudattaa yleistä länsimaista ja lähinaapurien Ruotsin ja Venäjän kehitystä, hän kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.

Virran mielestä on selvää, että työllisyyspolitiikalla, koulutuksella ja sosiaali- ja terveyspolitiikalla voidaan vaikuttaa siihen, ettei poliisia tarvittaisi tulevaisuudessa, mutta hän korostaa, ettei  "naiiviin idealismiin" ole varaa.

- Onko valtio vetäytymässä vastuustaan? Jos on, kuka siitä kantaa vastuun? Virta kysyy.

Kovin sanakääntein poliisien säästöjen vaikutuksista puhui myös poliisiylijohtaja Mikko Paatero aiemmin tällä viikolla. Lue lisää täältä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

jouniv

"Virran mielestä on selvää, että työllisyyspolitiikalla, koulutuksella ja sosiaali- ja terveyspolitiikalla voidaan vaikuttaa siihen, ettei poliisia tarvittaisi tulevaisuudessa"

Maahanmuuttopolitiikka unohtui. Ruotsin poliisihan on täysin helisemässä eteläisen Ruotsin kaupungeissa.

Mutta harjoitetaan jatkossakin politiikkaa, jolla täytetään pk-seudun lähiöt nuorilla, heikosti koulutetuilla miehillä. Niiden jo toimettomien suomalaisten lisäksi.

Onnea Suomi.

Asioitaseuraava

Miten se on niin vaikeaa sanoa, että järjetöntä maahanmuuttopolitiikkaa suojellaan. Meilläkin poliisin resurssit on aika tavalla sidottu selvittämään terroristiepäillyt, joita elätämme povellamme.
Todellakin esim. Malmön poliisi on nostanut kätensä ylös. Jatkossa esim. bussissa ei voida pitää lipunmyyntiä eikä tarkastajia. Kaikkia pahoipidellään tai heitetään ulos. Käytännössä voidaan ajaa ilmaiseksi.

vehnus444

Miksi tarvitaan lisää poliiseja jos kaikki rikollisuuden osa-alat ovat laskusuunnassa? Tämä lasku ei muuten johdu poliisista vaan yleisestä elintason noususta (en nyt kirjoita lööpeistä vaan tilastoista).
Poliisien resurssit tuhlataan tällä hetkellä ylinpään ja keskihallintoon, huonoon organisaatioon ja pihistetään varsinaisesta työstä. Sama juttu muissa virastoissa.
Olisi täysremontin paikka koko julkisessa hallinnossa.

Myös tutkijan omassa julkisrahoitteisessa työpajassa. Suorastaan rikollista pläjäytellä akateemisia aivopieruja jos ei vaivaudu jalkautumaan reaalimaailmaan.

Teppo Vanamo

Nykyinen suuntaus on pelottava yhdistelmä. Samalla kun eriarvoisuus lisääntyy, kansalaisten turvallisuudesta vastaavien henkilöiden määrää vähennetään. Yhteiskunta jakautuu kahteen leiriin, niihin jotka elävät vartioidun turvamuurin sisäpuolella, ja niihin jotka yrittävät pysyä hengissä ulkopuolella.

Ei tarvita paljoakaan ennustajan lahjoja tietääkseen mikä on seuraava vaihe. Säädetään eri lait eri yhteiskunnallisille luokille ja meillä onkin taas aito luokkayhteiskunta, johon eräät tahot ovat sitkeästi pyrkineet jo kymmeniä vuosia.

Sitten ollaankin taas tilanteessa, jossa asioita ratkotaan saunan takana...

jarmolauros

Omaan toimeliaisuuteen kehoittaa kokoomus ja sosiaalidemokraatit vähentämällä poliiseilta määrärahoja.
Kukin kotiaan puolustakoon pesäpallomailoin ja muine hyviksi katsotuin välinein. Ei muuta kuin kynnysmiinoja kehittämään kutsumattomien varalle.

Pentti Perusinssi

Suomen on tultava toimeen aivan samalla virkamiesmäärällä kuin muutkin euroopan maat. Suhteessa asukaslukuun. Meillä on päinvastoin porukkaa liikaa, pitäisi vähentää virastoista ja lisätä poliiseja kokonaisluvun silti vähetessä. Ei ole temppu eikä mikään jos se haluttaisiin tehdä. Koko juttuun on yksinkertainen selitys: emme voi elää velaksi eikä Suomessa ole mitään etäistä ja rikasta lystin maksajien joukkoa, joukkoa mihin minä itse en kuulu! On vain työssäkäyvä keskiluokka joka maksaa kaiken repikää siitä.

luuserius

Ennen näkemättömästi. Kohta 1 työikäinen maksaa 2 eläkeläisen menoja. Se on niin dramaattinen suhde, että sen torjunta olisi pitänyt aloittaa jo kauan sitten.

Suomen maahanmuutto- ja elinkeinopolitiikka eivät ole kohdanneet. Sosiaalipolitiikka holhoaa ja veropolitiikka estää yrityksiä pärjäämästä palkkakilpailussa.

Jos Suomi pysyisi Ruotsin ja Saksan talouskasvun vauhdissa, meille tarvittaisiin yli miljoona uutta työntekijää seuraavien vuosien aikana ja runsaasti uusia työpaikkoja, korvaamaan kapenevaa vientisektoria ja sen luomaa hyvinvointia.

Maahanmuuttajien mukana tulee sosiaalisia ja kulttuurieroistakin johtuvia ongelmia. Ongelmia myös syntyy sulkeutuneessa yhteiskunnassa, kuten Pohjois-Koreassa, kun heikentyvä talous tekee maan omista kansalaisista maahanmuuttajia omassa maassaan eli alhainen elintaso luo köyhyyttä, asunnottomuutta ja muita sosiaalsia ongelmia.

demarien vihollinen no1

...oikeuksien määrää on supistettu, juttujen jono vuosia. Talousrikoksissa usein jutut vanhettuvat. Syynä istuntojen lykkäykset ja poliisien voimavarat esitutkinnoissa. Harmaatalous ja hyvä veli verkostot saavat toimia rauhassa.Kansainvälisesti suomi saanut useita ihmisoikeushuomatuksia, kun jutut venyneet vuosikausia.

Poliisi ei ota vakavasti enää pyörävarkaus ilmoitusta tai autovarkausilmoitusta tai talomme kellarin on murtauduttu ilmoitusta jne. kansalaisten oikeusturva kärsii.
Vankiloita on liian vähän, vanhoja ei saisi purkaa vaan uudelleen remontoida ja laajentaa. Vankilat pois kaupunkien keskustoista.
Poliisien määrää pitäisi lisätä, rikospoliisissa, järjestyneen rikollisuuden poistamisessa ja tavallisien katupoliisien määrässä...

nipa3

Siis mikä turvattomuus? Käsittääkseni suurin osa väkivaltarikoksista tapahtuu perhepiirissä. Kaikenlainen muu on alkoholin vaikutuksen alaista nahistelua ja rikollisten keskinäisiä välienselvittelyjä. Turvallisuusjoukot eivät myöskään ole turvassa kuten on nähty Kreikassa, Italiassa, Egyptissä jne. Ulkomaanpolitiikka on ainoa keino millä voidaan turvata yhteiskuntarauha.

JATK

Poliisilla on imo ongelma nykyisten rsujen kohdentamisessa ja tehokkuuden kehittämisessä. Ei kiitos lisää minin rahojani poliisin organisaation lihottamiseen. samaan aikaan poliisi pikkuhiljaa
vaatii lisää toimivaltuuksia ja pakkokeinoja.

se ei ole minun ihannesuomi.

to serve and protect sanotaan toisaalla.
serve... no ei todellakaan
protect... tavoitteena on luoda poliisivaltio, jossa kansalainen on rikollinen, syyte on vain ajan kysymys

demarien vihollinen no1

..on sitä, että ei mahda mitään vaikka toistuvasti joutuu väkivallalla uhatuksi, ryöstön kohteeksi, näkee vastaavaa naapuristossa jne. Mediasta" saa selville", että yhteiskunnassa rahastetaan etuisuuksia ja ei makseta ylisuuria veroja ylimpien johtajien tahoilta.
Pitää antaa periksi, hyviä esimerkkejä oli poliisi tv:n portsareiden uhkailu. Poliisi ei tee mitään, vasta kun on kallo halki tai jotakin kauheaa on tapahtunut.Rikolliset haistavat tämän ilmapiirin, se näkyy monissa asioissa. huutamalla selviää, asiallisesti käyttäytymällä olet maksumiehenä..
112 ei tee mitään, jos ei osaa jollekin toisella puolella suomea istuvalle turhautuneelle torville, vakuuttaa avun tarve.
Oikeuslaitos kokonaisuutena on oltava hyvinvointivaltion sydän ja toimiva.Sitten armeija. Terveydenhuoltokin on mahdollista järjestellä toisin, vanha DDR systeemi saisi olla loppunsa edessä, maatalouden tuet yms.- valtion ylläpitämät "miljardi sammot"-joillekkin pienryhmille, ovat kaiken pohjalla...

kaarna

ja maahanmuutto ja oleskelu kuriin kunnolla,jos siitä nyt ensin lähdettäis puhumaan oikeilla sanoilla ilman höpinöitä niin alku olisi jo oikenlainen,sitten löperö tuomio istuin käytäntö kuntoon ja vankien höösäämiseen stoppi,kyllä eväitä on vai halutaanko näillä kirjoituksilla vain kerjätä lisää rahaa poliisien paisuvaan keski ja korkeampiin hallinto luokkiin niinkuin muissakin valtion hallinnoimissa toimialoissa