Maanantai 20.5.2019

Eva Biaudet’n outo 46 000 €: ”El-Fatatry ei antanut rahaa”

Luotu: 
19.3.2012 16:09
Päivitetty: 
19.3.2012 16:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    RKP:n presidenttiehdokas, tasa-arvovaltuutettu Eva Biaudet ei saanut vaalirahaa Muhamed El-Fatatrylta, sanoo Biaudet'n kampanja.

Verkossa sunnuntaista levinnyt huhu it-yrittäjä Mohamed El-Fatatryn kymmenien tuhansien eurojen vaalituesta RKP:n presidenttiehdokas Eva Biaudet'lle on uutisankka. Sekä Mohamed El-Fatatry että Biaudet'n kampanjapäällikkö kiistävät vaalirahan Uuden Suomen haastattelussa.

El-Fatatryn rooli oli olla kampanjassa mukana nimellään ja osallistua muutamiin Biaudet'n vaalitilaisuuksiin. Rahaa hän kiistää antaneensa.

- Se tieto on täysin perätön. En antanut rahaa tähän kampanjaan. Minulla ei ole mitään tietoa, mistä tämä väite on peräisin, Mohamed El-Fatatry sanoo lyhyesti Uudelle Suomelle puhelimitse.

- Hän ei ole antanut tukea, ei mitään rahaa, Maria Swanljung vahvistaa.

El-Fatatry näkyy Biaudet'n kannattajalistoissa, mutta ei kampanjan vaalirahailmoituksessa. Kampanja sivusto ja sillä julkaistu tukijalista on jo poistettu verkosta.

- Tämä on väärinkäsitys. Mohamed osallistui puhujana Evan tilaisuuksiin, Swanljung kertoo.

Helsingin Sanomat julkaisi eilen sunnuntaina laajan El-Fatatrya ja hänen perustamaansa lakkautettua Muxlim.com-yhteisöpalvelua koskeneen jutun. Jutussa mainittiin El-Fatatryn antaneen vaalitukea Biaudetin kampanjaan 46 000 euroa.

Verkossa levisi sunnuntaina ja maanantaina tieto, jonka mukaan El-Fatatry olisi antanut tukensa Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland -järjestön kautta. Spekulaatio perustunee siihen, että järjestön 300 000 euron tuki on ilmoituksen ainoa, jonne mahtuisi väitetty 46 000 euron tuki.

- Ihmeellistä, että Helsingin Sanomat julkaisee tällaista tietoa. En ole tällaista heille kertonut. Artikkelissa oli muitakin kohtia, joihin en ole kovin tyytyväinen, El-Fatatry ilmoittaa Uudelle Suomelle.

HS:n tieto perustunee Taloussanomien tammikuiseen juttuun Biaudet'n tukijoista. Jutussa mainitaan kampanjan tunnetuimmat yrittäjätukijat, tukijoiden yritykset ja yritysten liikevaihto. Muxlimin liikevaihto oli vuonna 2010 huhun 46 000 euroa.

Mohamed El-Fatatry julkaisi maanantaina yrityksensä blogissa Muxlimista lisää tietoa, jonka hän toivoo oikovan artikkelin antamaa "virheellistä kuvaa" yrityksestä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vyötiäinen

RKP:llä ja sen ehdokkailla on rahaa vaikka millä mitalla. Sen takaavat lukuisat ruotsinkieliset säätiöt, joista monet on räätälöity politiikan rahoittamiseen. Kyse on oikeastaan laillistetusta korruptiosta.

Ainoa ongelma etupuolueen ehdokkailla on se, millä tavalla nuo varat pystytään laillisesti kanavoimaan heille.

Vaalirahaa ja muuta tukea virtaa jatkuvalla syötöllä myös kaikille kansan pakkoruotsitusta ja keinotekoista kaksikielisyyttä tukeville suomenkielisille poliitikoille.

Kysykää vaikka Kokoomuksen ruotsinmieliseltä johdolta...

ilkkapellervo

Kkalevin pitäisi ymmärtää, että ruotsalainen yläluokka ei tarvitse sinua, mutta sinä tarvitset heidän investointejaan kotimaiseen teollisuuteen, työllistämiseen ja heidän yritystensä ja henkilökohtaisesta ansiotulosta ja omaisuudesta kertyvää veronmaksukykyä.

Vyötiäinen

Tuo suuri ruotsinkielinen pääoma on jo muunnettu suurimmalta osaltaan rahaksi ja säätiöity. Sieltä niitä on helpompi käyttää yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Eli ruotsinkielisten erityisaseman pönkittämiseen.

Kyllä asia on niinpäin, että suomalaisen työmiehen ja torpparin selkänahoista ne pääomat on kiskottu. Ja hyvin vähän niitä kanavoidaan muille kuin ruotsinkielisille kansalaisille.

Ps. Erään säätiön perustamiskirjassa oli säädös, että jos ruotsinkieliset loppuvat Suomesta, niin säätiön varat tulee siirtää emomaahan Ruotsiin.

Juha Leppänen

Eli päästiin El Fatatrystä Eva Biaudet'n kautta ruotslaiseen yläluokkaan... Hauku samantien Kreikka jne. samalla, eiks jeh :)

Ja BTW, millä perusteella ruotsalainen "yläluokka" tulee kalliiksi. Taitaa se suomalainen rupusakki jonka päätyönä on juoda olutta, tulla kuitenkin kalliimmaksi...

Satunnainen suomalainen

ainakin miljardin, ellei useampia. Laita tähän seuraavaksi klassikko tulonsiirroista Ahvenanmaalle, löytyy varmasti Suomen Si.. eikun ns. Suomalaisuuden liiton leikearkistosta, josta se on kätevästi copypastettavissa.

de comments

antoisa tehtävä kysellä hieman lisätietoa Mohamed El-Fatatry`lta. Hänhän voisi ainakin ilmoittaa milloin on maksanut maitsemansa euromäärän tilille ja kenen tilille. Tietysti vaikkapa kopio tilisiirrosta olisi aina vakuuttavampi todiste.

Näinhän asia saisi lopullisen selvyyden.

de comments

Näinhän tämä herra El_Fatatry on sitten valehdellut HS:n haastattelussa, vai kuinka tämä nyt on sitten ymmärrettävä? HS:n kulttuuritoimittaja Esa Mäkinen varmaan kertoisi Sinulle lähemmin mitä em. herra oikein puhui.

Aku

"Ihmeellistä, että Helsingin Sanomat julkaisee tällaista tietoa. En ole tällaista heille kertonut. Artikkelissa oli muitakin kohtia, joihin en ole kovin tyytyväinen, El-Fatatry ilmoittaa Uudelle Suomelle."

On kyllä erittäin haastavaa ottaa selville kumpi; HS vai El-Fatatry, puhuu enemmän ja todennäköisemmin pötyä ;-)

Vieras mies

Täällä poikaporukka taas kirjoittelee täydellisen tietämättömyyden (tyhmyyden) antamalla ehdottomalla itsevarmuudella. Lopputulema on kuitenkin, että silloinkin kun teitä olisi syytä kuunnella, kukaan ei nauramatta usko.

Jonathan

Kammonen: "Päivitin juttua sen jälkeen, kun sain El-Fatatryn kiinni. Myös hän kiistää lahjoittaneensa rahaa Biaudet'n kampanjaan."

Kysyitkö, oliko hän kertonut Hesarin toimittajalle lahjoittaneensa EB:n vaalikampanjaan? Mikähän mahtaa olla HS:n toimittajan tämän hetkinen näkemys aiheesta, toivottavasti oikaisee jos on tehnyt virheen. Toivottavasti otti haastattelun sanelimelle, jos ei tehnyt virhettä.

Jarmo Saustamo

Äänestin Eva Biaudet´a , toisella kierroksella en äänestänyt lainkaan . Olisin nähnyt hänet mielellään Suomen presidenttinä, vahinko että kannatus tähän tehtävään jäi niin alas . En usko että rahan määrällä on vaikutusta kannatukseen - joko tykätään tai ei .