Maanantai 17.6.2019

Jutta Urpilainen: Kriisikokous koolle

Luotu: 
21.3.2012 11:35
Päivitetty: 
21.3.2012 14:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jutta Urpilainen, joka ilmoitti, että hallitus pui Wallin-kohua vielä tänään.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoo haluavansa koko hallituksen koolle puimaan puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) ympärillä pyörivää kohua. Urpilainen sanoo, että hallitus pohtii asiaa vielä tänään valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan kokouksen yhteydessä ja tekee "johtopäätöksensä".

Wallinin aseman voisi siis odottaa olevan selvillä iltapäivään mennessä, kun ministerin on määrä pitää tiedotustilaisuus. Oppositio on vaatinut Wallinin eroa.

Urpilaisen mielestä olisi "perusteltua", että ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta kokoontuisi uudelleen käsittelemään Dragsvikin varuskunnan kohtaloa ja muita puolustusvoimauudistuksen ratkaisuja. Utva kuulisi myös Puolustusvoimain komentajan Ari Puheloisen näkemyksen Dragsvik-päätöksen taustoista.

Wallin selvitti menettelyään tänään SDP:n ministereille. Kohu on noussut siitä, miten paljon Wallin ohjasi poliittisesti puolustusvoimauudistusta. Wallinin katsotaan piilotelleen antamaansa ohjausta.

Urpilainen kiersi kysymyksen siitä, nauttiiko Wallin SDP:n luottamusta.

- Kyse ei missään vaiheessa ole ollut pelkästään luottamuksesta, vaan siitä, miten hallitus on toimintakykyinen, Urpilainen lausui Wallinin selonteon jälkeen.

”Muilla ministereillä on ollut käsitys, että tämä on vahvistettu puhtaasti sotilastoimen asiantuntijoiden toimesta”

- Toimintakyky edellyttää, että toimitaan reiluilla pelisäännöillä ja kaikki ministerit saavat olennaiset tiedot ja pystyvät myös vaikuttamaan, Urpilainen jatkoi.

- Sen takia halusimme keskustella ministerin kanssa ja tarkoitus on nyt jatkaa keskustelua koko hallituksen voimin.

Urpilaisen mielestä Wallinin kanssa käyty keskustelu oli "hyvä, suora, avoin ja varsin vakava".

- On selvää, että ei ministeri Wallinin toiminta ollut asiallista, koska hän ei kertonut muille ministereille, että hän on antanut poliittista ohjausta. Muilla ministereillä on ollut käsitys, että tämä on vahvistettu puhtaasti sotilastoimen asiantuntijoiden toimesta, Urpilainen sanoi.

Wallin puolestaan sanoi aiemmin tänään, että hänellä on yhä vahva mandaatti. Lue Wallinin kommentit tästä.

SDP on merkittävässä asemassa Wallin-kohussa, sillä se on toiseksi suurin hallituspuolue. Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) asettui aluksi tukemaan Wallinia, mutta muutti hieman asennoitumistaan eilen. Katainen totesi, ettei ollut tietoinen Wallinin antamasta poliittisesta ohjauksesta.

Päivitys: Hallitus päätti kokouksessaan, että Uudenmaan prikaatin osalta puolustusvoimauudistusta käsitellään vielä uudelleen. Lue lisää tästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Laitiin

Lienee totta, että puolustusministeri W. on puhunut ns. "muunnettua totuutta" ja/tai jättänyt kertomatta asian kannalta olennaisia tietoja. Sopimaton ministeritasoisessa luottamusasemassa olevalle henkilölle.

Nyt asiaa pyrotään selittelemään puolustusministerin (kieli)poliittisella ohjauksella. Mikä olisi toteutunut, vaikka ruotsinkielinen joukko-osasto olisi sijoitettu vaikka Sodankylään.

Jukaan ei ole kiinnittänyt huomiota, että kieli-/maapuolustuspolitiikan sijaan kyse on aluepolitiikasta. Upinniemi olisi ollut suomenkielisellä Kirkkonummella Dragsvik sen sijaan ruotsinkielisessä Dragsfjärdissä. Routsinkielisen ministerin tosi rankkaa kotiinpäin vetoa. Itseasiassa taloudellinen asia, jossa turvataan työpaikkoja ruotsinkieliseen kuntaan.

Aicos99

"Wallin/Dragsvik",Kontiolahti,Kauhava?
SDP:n johto,erityisesti Jutta Urpilainen on ohittanut pääministeri Kataisen ja meno kiihtyy.

Mielestäni nyt on jo niin paljon viheellistä tietoa ettei hallituskaan nauti ihmisten luottamusta.

Hallitus saa luvan kaatua ja Katainen eritoten pois kieroilemasta asioiden ympärillä!

Savolainen looginen ajattelu on salamyhkäistä ja hyvin kieroa-kuten olemme jo monta kertaa huomanneet?

Minimi on uusi selvitys mainitusta asiasta ja kakista varuskunnista-ja maksimi on koko hallituksen kaatuminen!

EU asiat ovat kriisissä Suomenkin kannalta katsottuna-kunhan vain Katainen uskaltaa sanoa koko totuuden!

muuan

Meidän savolaisten ajatteluhan on ylivoimaista, mutta vain yksinkertaisimmalle kansanosalle. En ryhdy tässä osoittelemaan mitään heimoa tai kansanryhmää liiallisesta yksinkertaisuudeta, mutta onhan minulla siitä salamyhkäisesti omat ajatukseni. Ainakin tässä siis eroamme joistakin muista, jotka osoittelevat toisia sormella, jopa tyhjän takia.

ilkkapellervo

Kun tällä tuomarilla, Jutta Urpilaisella, on kai vähiten kanttia uhitella kenellekkään salailusta, kähminnästä, väärästä tiedosta .... Lista on loputon, niin mieleeni tuli heti nämä raamatun lauseet.

de comments

onkin ilmennyt Jyrkin olleenkin tietoinen tapahtuneista käänteistä? Tuosta syystä on sitten Jutta katsonut myös Jyrkin esteelliseksi pyytämään uutta käsittelyä? Eiköhän muuten hallituksn voi koolle kutsua ihan kuka ministeri tahansa joka niin katsoo menetellä asian laadun tai kiirellisyyden vuoksi.

Jouni Suonsivu

PS: "Ennen vanhaan maassa oli pääministeri."

Sanasi ovat totta, oli pääministereitä, jotka toimivat lakien, erityisesti perustuslain, sallimissa rajoissa. Oli henkilöitä, jotka olivat kypsiä tekemään kauaskantoisiakin ratkaisuja, osasivat johtaa ja muistaa toimivansa valtakunnan ja sen kansalaisten asioiden ja olojen edistämiseksi.

Nykyinen, jostakin kumman syystä pääministerin tehtäviin noussut henkilö, ymmärtää asiakirjoista todistettavasti sen, että hän on väärentänyt niitä. Ylipäänsä tällaiseen toimintaan perustuu tämän pohjoissavolaisen rivikokoomuslaisen nousu johtavaan asemaan ja lopulta koko puolueensa puheenjohtajaksi ja maan pääministeriksi. Pääministerinä vielä hetken toimiva henkilö onkin onnistunut jo valtiovarainministerikaudellaan kääntämään kohtuullisen plustilanteen valtavaksi kestävyysvajeeksi ja velkaantumiseksi. Henkilö onnistui jo rikkomaan ministerivastuulakia, josta on muistutettava, että tietyt valtiorikokset eivät vanhene milloinkaan.

Henkilö, joka siis hetken vielä toimii pääministerinä kuuluu omien toimiensa perusteella valtakunnanoikeuteen verovarojemme massiivisesta kavaltamisesta ulos valtakunnasta ERVV:lle, sillä henkilö toimi salaa ja omin luvin, viitsimättä anoa eduskunnalta valtuuksia toimelleen. Raskauttavaa oli hallitustunnustelijan tehtävien laiminlyönti omien tekojensa peittelemiseksi, vrt.

http://www.adressit.com/katainen_ja_kiviniemi_toimien_luvallisuus_ja_min...

Saa yhä allekirjoittaa, jakaa ja linkittää.

Tapani Vaulasto

wallin ei vahingossa joka paikassa muistanut kertoa puolustusvoimien komentajan kysymystä ja nyt häntä vaaditaan tilille.

miten se nyt on tuon suhteellisuustajun kanssa? valtiovarainministeri jutta urpilaisen putiikki salasi kreikan tukipankit ja tukipaketin.

ksr

Tämä on toistaiseksi kuin vaalinaluskeskustelun toisinto.

Aivan kuin vaalien alla, persut tekevät työn saadakseen epäkohdan esiin. Tulloin Kreikka, nyt Wallin. Aikansa taustalla lusmuiltuaan sosialistit kömpivät maakuopasta ja tekevät näyttävän esiintulon, jonka seurauksena ei sitten tapahdu mitään konkreettista parannusta. Joukko ihmisiä kuitenkin haksahtaa luulemaan, että nuo sosialistithan ovat ihan asialla.

Voin olla väärässäkin.

PetSu

Jokainen teistä sinne valituista on siellä poliittisella mandaatilla, jonka tarkoitusperät voi lukea puolueen periaateet ja tavoitteet osasta.
Jos demarit eivät ymmärrä, että Wallin on RKP:n jäsen ja ruotsinkielinen, niin erotkaa kriisikokouksessanne itse hallituksesta. Teillä ei kyvyt riitä suomenkielen suullisen ymmärtämiseen. Varsinkaan agitaattori Jungnerinlla on suuria vaikeuksia realiteettien ymmärryksessä. Ensin Paavo L. Presidentiksi ja nyt tämä, josta Wallin on jo esittelyvaiheessa sanonut, että hän pitää tietysti kiinni ruotsinkilisen Dragsvikin säilyttämisestä. Muut puhukoot toista jos aihetta on. Mikä tässä on liian vaikeaa???????

MURSU

montako ministeriä, kansanedustajaa on mistään vakanssista eronnut edes käskystä ilman tappelua, saatikka "omantunnon" sanelemana omaehtoisesti kuin joissain muissa euroopan maissa (Briteissä esim) ...ei sitten millään, mistään syystä...mandaattikortti nousee aina...jos nyt korkeintaan jäähylle ja takaisin...tai sitten johonkin huippu "sivuraideduuniin" johtopallille...että se siitä (mutta saavatpahan taas kokouspalkkiot...showtaha tämä on).

lee

.. etten sanoisi Waflon, ei sitä hetkauta nää kirjoitukset ja kommentit. "No, ehkä tuli pikkuisen annettua väärää tietoa ja puhuttua puuta heinää mutta so what?" Hieno juttu, jos jotain tapahtuu.

Joku muuten voisi pikkuhiljaa puuttua tähän ruottinkielen suoja-asemaan tässä maassa vaikka eihän se välttämättä tähän asiaan kuulu. Mutta kuitenkin. Minkä ihmeen takia ruotsin kielellä on niin vankka asema suomalaisessa yhteiskunnassa ettei sen asemasta voida edes keskustella? Eivät näköjään edes perussuomalaiset.

tiuram

Ministeri Urpilainen
Ovatko oikeat työt loppuneet vai eivätkö kyvyt riitä muuta kuin poliittisten pisteiden keräämiseen. Eikö valtiovarainministerillä ole todella muuta tehtävää kuin Wallin_-tapuksen pyörittäminen. Lapsellista ja todella pöyristyttävää, mutta jokainen tekee sitä, mihin parhaiten pystyy.

Lätkää ministeri Urpilainen varmistelemaan, millä maamme talous ja kasvu saadaan oikeasti nousuun ja opettamaan meille, että menestyminen on arvokas asia, eikä ainoastaan toiste tienaamien rahojen jakaminen, vaikka sekin on tärkeää.

Ensin on kuitenkin menestystään ja ansaittava se jaettava. Asennemuutosta kaivataan Jutta varsinkin Teidän asemassanne olevalta henkilöltä. Antakaa muiden hoitaa Wallin. Teillä on tärkeämpiäkin tehtäviä.

ecrap

Jännä homma tämä nettikirjoittelijoiden logiikka. US:n aiemmin uutisoimassa Pyysalon paluusta vanhaan duuniin kansallissosialistikuvioista huolimatta olivat kommentoijat vahvasti sillä kannalla, että ihminen on erehtyväinen, pitää antaa uusi mahdollisuus ja antaa anteeksi. Totta kai näin onkin. Nyt on kuitenkin voimakkaasti päinvastainen näkemys Wallinin kohdalla. Jännä. Johtuuko suomenruotsalaisuudesta vai siitä, ettei ole Persu-Perussuomalainen?

Aristotellus

millaiseksi kuntauudistus muodostuu ja miten EU-tukisähellys saadaan loppumaan. Ja budjetti on ensiarvoisen tärkeä kysymys. Vaikka ruotsinkielisen joukko-osaston ja puolustusministerin tapaus sinänsä kertoo useampiulotteisesta luottamusmiespulasta (mikä nyt meneillään on) olisi keskityttävä olennaisiin päätöksiin, jotka koskevat meitä kaikkia, eikä yrittää siirtää keskusteluihin tämäntyypistä änkeävää päätöksentekoretoriikkaa, sulkien pöyhistelyksi..

Varjojen mies

Wallininkin olisi pitänyt ministerinä hoitaa Suomen asioita eikä omiaan. Suomen hallituksen puolustusministerin tehtävänä on Suomen puolustuksen hoitaminen. Se on oleellista. Ei se, missä ruotsinkieliset suorittavat asevelvollisuutensa. Yhtä vähän kuin missä suomenkielisetkään. Ministerin on keskityttävä olennaiseen. Aivan oikein. Siis koko Suomen ja sen kansan puolustuksen järjestämiseen.

Tähän ei Stefan Wallin kyennyt.

ksr

"Pyysalon"

Kuka hän lienee. Onko hän ministerivastuussa toimiva henkilö. Muuten kannatan ehdotusta siitä, että annetaan Wallinille anteeksi ja uusi mahdollisuus tulevaisuudessa, mikäli sen muuten ansaitsee. Ennen sitä Wallinille pitää kuitenkin antaa potkut.

Tässähän se juuri on. Rkp ei ole koskaan joutunut kantamaan todellista poliittista vastuuta vaan puolue on vaalituloksesta ja poliittisesta kannatuksestaan riippumatta päässyt päättämään hallitukseen koko maan asioista. Jospa tämä Wallin nyt edes joutuisi henkilökohtaisesti kantamaan hieman poliittista vastuuta.

Hesekiel

on seurausta demarien heikosta kannatusluvuista ja demarien eturivin pitkäaikaisten edustajien , mm. lahtelaisen Jouko Skinnarin ym. kiukuttelusta demarijohdolle heidän heikosta tuesta auttaa demarikansanedustajia lobbaroinneissa paikkakuntiensa varuskuntien lakkauttamispäätöksissä.
Wallinin on nyt katsottu ajaneen liikaa oman puolueensa etuja muiden katsellessa sivusta ja luotto Wallinin toimien rehellisyyteen on nyt mennyt. Wallinin tietojen pimitys on ollut tarkoitusperäistä ja johdonmukaista. Ei tosin Puolustusvoimien eikä maan johdon mukaista.

ilkkapellervo

Raaseporissa ( Ekenäs, Karis, Pojo ) on jo kova meneo päällä. Ruotsinkieliset demarit meinaavat pudottaa demarit syksyn kunnallisvaaleissa vilttiketjuun äänestämällä RKP:tä. Samassa rytinässä menee Feldt-Ranta.

Demarit hääräävät Helsingissä ja hävittävät Dragsvikin ja SISU kuorma-autotuotannon.

Ella Salmon

Pointtihan ei ole varuskunta-asia vaan se että
valehtelu ja luottamustehtävä eivät vain nivelly yhteen.

Se että walleeni ei ymmärrä tätä kertoo ymmärryksen vähyydestä luottamustointa kohtaan.

Hannu Koho

RKP:n ministerit ovat jo tottuneet että heidän rahastojensa hyvin voitelema muu eliitti on aina tukena, olipa peli miten härskiä tahansa.

Kansalta tulevan kritiikin voi aina kuitata "rasismina ja suvaitsemattoimuutena".

On varmasti vaikea myöntää aikojen muuttuvan, sillä "maan tapa" ym. hyvävelikulttuuri ovat aina olleet RKP:lle jokapäiväistä leipää.

Jos se on heille elinehto, niin eipä hyvältä näytä RKP:n tulevaisuus.

Selvitysmies

Kuinka inflrmoitu uusi ylipäällikkömme on pv-rakennemuutoksesta?

Jos häneltä löytyisi hiven loogisen ajattelun siementä hänen tulisi todeta, että ensin tehdään selonteko ja sen perusteella uudistetaan rakenteet eikä päin vastoin.

Kyse on ajallisesti vain puolesta vuodesta. Hätiköiden voidaan tehdä peruuttamattomat virheet, joiden paikkaaminen on vaikeaa.

Wallinin valehtelu likaa koko valmistelun.

tapanivieri

En näe mitään syytä, miksi Wallinin pitäisi jatkaa virassaan, täysin epäkelpo! Ja voi Luoja, mitä me olemmekaan tehneet, että olemme ansainneet pääministeriksi Käteisen, joka naama kiiltäen vie meitä perikatoon...