Tiistai 18.6.2019

TS: Suomalaiset vippasivat 1,4 milj. kertaa

Luotu: 
24.3.2012 09:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Aihekuvitus.

Suomalaisten ottamien pikavippien määrä on kasvussa. Viime vuonna myönnettiin yhteensä 1,4 miljoonaa uutta pikalainaa, mikä on noin viidenneksen enemmän kuin edellisenä vuonna, kertoo Turun Sanomat Tilastokeskuksen uusista tiedoista.

Erityisesti kasvua oli vuoden viimeiselle neljänneksellä, jolloin vippejä otettiin peräti 39 prosenttia enemmän kuin vuoden 2010 loka-joulukuussa.

Pikavippejä otettiin viime vuonna yhteensä 332 miljoonan euron edestä. Eri kuluja niistä maksettiin yli 79 miljoonaa euroa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Nämä lukemat kertovat konkreettisesti sen, miten Suomesta on tullut hyvinvointivaltion sijasta pahoinvointivaltio muutamassa vuodessa liian monelle suomalaiselle.

”Pikavippejä otettiin viime vuonna yhteensä 332 miljoonan euron edestä. Eri kuluja niistä maksettiin yli 79 miljoonaa euroa” ovat uskomatonta luettavaa. Loppua tälle ei ole näkyvissä muutoin kuin lain voimalla. Sanontani ”laki on luotu ihmisen turvaksi, ei ihmistä vastaan” pitää paikkansa myös tässä asiassa. Toivottavasti Eduskunta pitää kiirettä lain voimaan saattamisessa. Vuoden 2011 viimeisen vuosineljänneksen 39 %:n nousu pikavipeissä verrattuna vuoteen 2010 kertoo karun totuuden ja sen, että ”mopo on karannut jo käsistä”.

Suomi tarvitsee veronmaksukykyisiä - ei veronmaksukyvyttömiä - kansalaisia, jotta yhteiskunta pysyy pystyssä. Pikavippaajat ovat suuressa vaarassa joutua täysin yhteiskunnan ulkopuolelle.

Jarkko Salo

Pikavippi-yritykset kompuroivat uuden alan ongelmissa. Rajat puuttuvat, joten härskeimmät yrittävät niistää kansalaisia korkeilla koroilla. Kuitenkin alalla on myös yrittäjiä, jotka ilman koronkiskontaa vastaavat kansalaisten tarpeisiin. Tarpeisiin, joihin pankki ei kyllin nopeasti pysty vastaamaan. Vai tietääkö joku pankkia, joka lainaisi 50 euroa 57 eurolla ( lähde: http://www.parasvippi.net/50-vippivertailu/ )?

Pikavipit ovat nimensä mukaisesti pikalainoja, jotka helpottavat äkillistä tarvetta. Kaikilla ei ole sukulaisissa tai kavereissa henkilöitä, jotka lainaavat ja kaikki eivät edes halua tutuiltaan rahaa kerjätä. Saati sitten se, että kuinka moni ystävyys- tai sukulaisuussuhde onkaan vuosien varrella kärsinyt näistä maksamattomista veloista.

Ongelmiin ajautuvia löytyy aina. Raha-asiat saa sössittyä tässä maassa ilman vippejäkin. Ikärajoja ja sääntöjä toki tarvitaan, mutta eduskunnan harkitsema täyskielto on jo todellinen ylilyönti ja todennököisesti vastaan elinkeinon vapaudenharjoittamista.