Sunnuntai 19.11.2017

Oriveden tapaus: Muistutus kaikille Suomen kouluille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.3.2012 13:20
  • Kuva: OAJ
    Kuva
    Olli Luukkainen.

Opettajien liitto OAJ muistuttaa kaikkia Suomen kouluja turvallisuusohjeiden tärkeydestä.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen muistuttaa siitä, että turvallisuuskysymykset on otettava vakavasti huomioon kaikissa kouluissa, päiväkodeissa ja oppilaitoksissa. Koulujen turvallisuustyön tueksi on valmistunut laajassa yhteistyössä valmisteltu valtakunnallinen opas.

- Kouluilla pitää olla ajantasaiset turvallisuusohjeet, ja kriisitilanteisiin liittyvät aikuisten vastuut on oltava kirkkaasti selvillä. Orivedellä tänään koulussa tapahtunut ampumavälikohtaus on äärimmäisen ikävä muistutus tästä. Päivittäin opiskeluun osallistuu yli miljoona suomalaista lasta ja nuorta. Heidän sekä henkilöstön turvallisuudesta huolehtimisen pitää olla koulutuksen järjestäjien ykkösasia. Koulutuksen järjestäjillä on vastuu siitä, että turvallisuussuunnitelmat ovat kunnossa ja että kriisitilanteiden varalle on harjoiteltu, Luukkainen kommentoi.

- Koulun oppilaille ja henkilöstölle ampumavälikohtaus on järkyttävä tapahtuma, jollaista kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan. Saamani tiedon mukaan oriveteläiskoulussa toimittiin harjoiteltujen käytäntöjen mukaan, joten hyvä valmius ja turvaohjeiden noudattaminen saattoi estää vakavammat seuraukset, Luukkainen jatkaa.

Kaikki Uuden Suomen uutiset Oriveden tapauksesta täällä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Olisiko ohje estämisen osalta sellainen, että pitää mennä pysäyttämään asejeppe ja kieltämään pääsy? Luultavasti se on sellainen, että etsi itsellesi suoja ja huuda sieltä pyrkijälle, että "Mene pois!". Kaikkiin tulijoihin sellainen ei luultavasti tehoa.