Lauantai 19.1.2019

Tuomittu perussuomalainen puolustautuu vertaamalla naista autoon

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.3.2012 09:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan kirjoitettuaan solvaavalla tavalla muslimeista.

Perussuomalaisten kotkalainen kapunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem kommentoi Puheenvuoron blogissaan eilen saamaansa käräjäoikeuden tuomiota.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi van Wonterghemin maksamaan 420 euron sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Wonterghemin mielestä on ristiriitaista, että hänet on tuomittu länsimaalaisten ihmiskäsitysten mukaan muslimien solvaamisesta.

”Nainen on monissa muslimimaissa omaisuutta siinä kun meille auto, pölynimuri tai asunto.”

– En todellakaan solvannut muslimien ihmisarvoa. Nainen on monissa muslimimaissa omaisuutta siinä kun meille auto, pölynimuri tai asunto. Kysyn vaan miten voidaan loukata autoa, pölynimuria tai asuntoa, Wonterghem kirjoittaa.

Hän kommentoi Uuden Suomen keskustelua viime kesäkuussa tavalla, jonka oikeus katsoi loukkaavan muslimien ihmisarvoa.

– Ilman muuta valitan hoviin, Van Wontergem kommentoi käräjäoikeuden päätöstä tämän päivän Helsingin Sanomissa.

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Freddy Van Wonterghem
Freddy Van Wonterghem
Jaa artikkeli:

Kommentit

raven

Freddyllä on kai Suomen kansalaisuus? Jokainen tietää, ettei suomalaista voi minnekään maastaan karkottaa, vaikka kuinka mieli tekisikin. Kieltämättä vankeinhoidon ulkoistaminen Siperiaan olisi murhaajien ja raiskaajien kohdalla houkutteleva ajatus.

Eivät tosin ole nämä tulkinnanvaraiset ajatusrikokset sieltä pahimmasta päästä muutenkaan.

Demokratia vai kansanvalta

aikaan, jolloin jokaista sanaa punnittiin ja rikollisia etsittiin heidän tuomitsemisekseen.

Nainenhan on omaisuutta monissa maailman kulttuureissa, joissa vanhemmat voivat myydä tyttärensä prostituoiduksi.

Afrikkalaiset suternöörit kutsuvat naisia puhekielessään "lehmiksi" ja kyselevät toisiltaan, kuinka monta lehmää sinulla on. He myös vaihtavat ja myyvät lehmiä keskenään. Näiden prostituutiossa pyörivien naisten ihmisarvo on nollassa ja vain rahallinen tuotto merkitsee "omistajalle".

Monissa kulttuureissa naisen ei anneta itse valita aviopuolisoaan, vaan nainen myydään perheen miespuolisen johtajan valitsemalle "asiakkaalle" aviopuolisoksi.

Toivottavasti Freddy saa pätevän sananvapaustaistelijan oikeusavustajakseen hovioikeuteen. Asianajajiin tai tuomareihin ei kannata luottaa oikeuden saamiseksi, sillä he tekevät työtään vain rahan vuoksi.

vinbju

se Reetu puhuu. Tunnettu tosiasia on se, että kauniilla naisella ja urheiluautolla on paljon yhteistä. Molemmissa miehen silmä lepää, on ihan kiva käydä koeajolla. Hankintahinta on kova ja ylläpito maksaa paljon ja se riski, että rosvo vie, on molemmissa suuri.

Satunnainen suomalainen

se mikä niin tältä Freddyltä kuin muiltakin PerSuilta ja heidän uskollisilta kaadereiltaan unohtuu on että asioilla on aina kaksi puolta.

Sananvapauteen liittyy olennaisesti se, että osaa ja pystyy kantamaan ihan itse vastuun sanomisistaan.

reijahirn

näistä näytösoikeudenkäynneistä ja tekotuomioista? Oikeuslaitoksen arvostus laskee kuin lehmän häntä tällä tavalla. Sananvapaus joko on tai ei ole, välimuotoa ei ole. Sitäpaitsi Freddy oli lausumissaan täysin oikeassa, muslimimaailmassa on paljon mätää.

Satunnainen suomalainen

on hyvä muistella vanhaa suomalaista viisautta eli joskus kannattaa ajatella mitä sanoo ettei tule sanottua mitä ajattelee. Freddy voi varmasti ihan vapaasti kritisoida "muslimimaailmaa" (?), tämänkertaisessa möläytyksessä oli kuitenkin kyse jostakin ihan muusta. En nimittäin usko, että pitäisit hyväksyttävänä tapausta, jossa vastaavin sanakääntein kommentoitaisiin vaikkapa tämän oman lintukotomme viimeaikaisia tapahtumia.

Olet useissa puheenvuoroissasi edellyttänyt milloin keneltäkin kotoutumista, ohjeistaisitko nyt myös ystävääsi Freddyä vastaavasti niin ei tarvitsisi näitä oikeudenkäyntejä käydä.

JAK

"...on hyvä muistella vanhaa suomalaista viisautta eli joskus kannattaa ajatella mitä sanoo ettei tule sanottua mitä ajattelee..."

Ei tuo ole viisautta, vaan tyypillistä alentumista hallintoalamaiselta. Juuri sitä, mistä suomalaisten pitäisi vihdoinkin päästä eroon.

pur

Freddyhän tuossa ihmettelee miksi hänet on tuomittu länsimaisen ihmiskäsityksen mukaan, vaikka muslimimaissa naiset ovat omaisuutta. Olisko nyt Freddyltä hukassa se, että hän asuu länsimaassa ja on Suomen lakien alainen. Tähän tuomioon ei liity millään tavalla se, mitä islamilaisissa maissa ajatellaan. Ja kyllä, lisäksi hän näyttää ajattelevan, että hänen sanomansa oli oikeutettua, koska islamilaisissa maissa nainen on omaisuutta. Eli perusteli tekoaan sillä, että naista voi verrata pölynimuriin, ainakin jossain kulttuurissa.

Sananvapaus tarkoittaa sitä, että voit omalla vastuullasi julkaista mitä haluat, kukaan ei sensuroi. Sen jälkeen sanomisiasi voidaan tarkastella lain valossa, ja jos meni vastoin lakia, niin tuomio tulee. Freddy on käyttänyt sananvapauttaan. Häntä ei ole tuomittu sananvapauden käytöstä.

JM

.. tarkoittaa nimenomaan sitä että.. sinäkin voit sanoa (tai trollata) ihan mitä ikinä sitten haluatkin.. vaikka ihan illman järkeäkin.. ja kukaan.. eivät edes vähän enemmänkin ajattelevat ihmiset.. siitä pientä hymähdystä enempää kiihotu.. se on sitä todellista ja lopulta ihan aitoa ja sallivaa sananvapautta..

Kuten täälläkin jo viisaammatkin ovat kertoneet niin.. sananvapautta joko on tai sitten sitä ei ole.. ja jos joku 'laki' kieltää sinua sanomasta jotain.. niin sananvapautta ei enää yksinkertaisti ole.. ja silloin sinäkään et enää 'ole'.. vaan olet sinua alistavan 'sananvapauden omistajan' orja..

muuan

Monikaan asia ei ole noin yksinkertainen. Sama kuin jos kysyisi tuloeroista puhuttaessa ihmisltä, että onko sinulla rahaa vai eikö ole? Jos on viisisenttinenkin taskussa, niin on vastattava myönteisesti. Kaikilla luultavasti on rahaa, joten valitus rahattomuudesta pois.

Sananvapauttakin voi siis olla eriasteisena. Tämä johtuu siitä, että yhteiskunnassa on otettava huomioon muitakin näkökohtia kuin sananvapauden ihanne.

Kontulainen

Sinun sananvapauttasi? Vaikuttaa siltä, että se on eri kuin nykyisin määritelty sananvapaus, jota siis voidaan rajoittaa - ja rajoitetaan - monin tavoin. Ilmeisesti sinun sananvapaudessasi olisi hyväksyttyä rikkoa kaikkia seuraavan linkin kohtia ihan vapaasti? Voi miettiä, olisiko täysin "sananvapaassa" maailmassa eläminen sittenkään ihan niin kivaa... Saattaisit, tai lähimmäisesi saattaisi, nimittäin joutua itse kohteeksi, ja silloin tulisi ikävä jonkinlaisia pelisääntöjä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sananvapaus#Sananvapauden_rajoitukset

JM

.. että kukaan sinun kaltainen ihminen ei määrittele mitä minä haluan sanoa.. minulla ei ole mitään vähä-älyistä tarvetta loukata ketään syyttä.. mutta jos sinun kaltaiset ihmiset yrittävät kieltää minulta totuuden kertomisen.. vaikka sellaisen totuuden joka voi vahingoittaa minua tai läheisiäni nyt tai tulevaisuudessa niin minä kerron totuuden.. ja sille sinä et voi yhtään mitään..

de comments

kommenttisi antaa kyllä aiheen ajatteluun. Ymmärrätkö mitä vastaat sinulle kirjoitetussa vastakommentissa? Ettei vain sinulta mennyt niin sanotusti "yli hilseen"?

Minun ymmärrykseni sanoi nimittäin tuon edellisen kommentin olevan aivan asiallinen ja perusteltu. Silloin on turha toivotella paranemisia jos on itse jollain lailla eri mieltä sanan vapauteen liittyvissä asioissa.

pur

Jos kukaan ei yritä millään perusteella kieltää täydellistä sanomisen vapautta, se tarkoittaisi sitä, että voisit julkaista vaikka ilmoituksen, jossa myyt uusia Toyota Prius- henkilöautoja etumaksua 2000€ vastaan, ilman muita kuluja. Sitten kun tusina etumakssuja olisi tililläsi, toteasit, että eihä se totta ollutkaan ja rahat on käyetty, mutta koska sinulla on täydellinen sananvapaus niin mitään väärää ei ole tapahtunut, hyväntahtoiset ihmiset vain ovat tulkinneet sanomaasi väärin ja lahjoittaneet ihan hyvää hyvyyttään sinulle rahaa.

Ihminen on aina vastuussa sanomisistaan, ja hyväkysttävän ja ei hyväksyttävän sanomisen raja vedetään aina yhteisesti lainsäädännössä, ei se mikään yksityisasia ole. Ihan samalla tavalla kuin huijaamisen estäminen tapahtuu sananvapauden kautta, tapahtuu moni muukin käyttäytymisen ohjaaminen sananvapauden kautta. Mitä tahansa voi sanoa sananvapuaden nojalla, mutta sanominen arvioidaan jälkikäteen lakia vastaan, ja tarvittaessa tulee rangaistus.

JM

.. ensinnäkin tuo esimerkkisi voisi kertoa sinusta itsestäsi ei minusta koska minulle rehellisyys on ihmisen mitta.. eli esimerkissäsi tehtiin ihan oikea rikos ja totta kai siitä pitääkin joutua vastuuseen..

Siitä olen samaa mieltä että ihminen on vastuussa sanomisistaan esimerkiksi kunnianloukkauksissa.. mutta esimerkiksi taas lakia 'kiihottamisesta kansanryhmää vastaan' käytetään törkeästi poliittisiin tarkoituksiin hiljentää poliittisia vastustajia ja estää maailmassa tapahtuvien tosiasioiden kertominen..

Ilman sananvapautta ei ole mitään..

muuan

Missä enemmän, missä vähemmän. Mutta koska asteikko on jatkumo, niin suuriakin eroja voi olla. Eli sananvapauden tila ei ole kolmiportainenkaan jne. määre.
Suomen ja Kiinan välillä on varmasti laaja väli, johon mahtuu runsaasti muita maita.

Täysin vapaan sanan maa on sananvapauden kehitysmaa, samalla tavoin kuin liian rajoitetun sanan maa.

arikar

Sanavapauden kehitysmaa on täyden sananvapauden omaava maa? Perusteletko? Kuka päättää sananvapauden rajat? Vallassa olijatko? Silloin sitä sovelletaan omiin tarkoitusperiin. Kiinassa vallankumouksen estämiseen. Suomessa maahan raahattuhin kriittisesti suhtautuviin. Elämme sananvapaudessa samaa aikaa kuin aikanaan Neovostoliiton aikaan.

pur

Kiinassa ja monissa totalitaristisissa maissa et voi julkaista mitä tahansa, koska viestimet ovat yhteiskunnan hallussa ja sensori lukee ennakkoon mitä on menossa jakeluun. Hallitusta vastustava lause ei mene julkaisuun asti, vaan kirjoittaja pidätetään ja tuomitaan yrityksestä.

Totta kai on raja myös sillä, mistä ja millaisia tuomioita sanomisen perusteella voi tulla. Suomessa ei voida tuomita esim. mistään kritiikistä hallintoa tai poliitikkoja kohtaan, ja yleensäkin kaikki tuomiot joita kirjoittamalla voi itselleen hankkia ovat lieviä, juuri noita muutaman satasen sakkoja.

TapioTTT

Asuin aikoinani Saudi-Arabiassa ja suosittelen sinullekkin samaa jotta sinunkin silmäsi ja aivosi voisi avautua ymmärtämään mitä islamilaistisessa maailmassa tapahtuu koskien naisen asemaa ja elämää yleensä.

Ja jos pur väittää että tämä ei pidä paikkaansa niin senkun vain lähtee itse katsomaan kuin asia siellä todella sitten ei tarvitse selitellä.

pur

Minun pointtini oli se, että Freddy on tuomittu Suomessa Suomen lain mukaan ja ihmetellyt miksi Freddy vetoaa siihen, että muslimimaissa pahempaakin naisille tapahtuu kuin solvaamista. Sehän ei liity asiaan yhtään.

Sinullakin on besservisser ainoa peruste kirjoitukseesi omahyväisesti mainostaa että olet ollut Saudi-Arabiassa ja mitä puutut silmiini ja aivoihini niin eivät kummatkaan kuulu sinulle pätkäkään.

Toisekseen sananvapauden perusteella saan väittää tällä palstalla ihan mitä haluan, saan lisäksi selitellä ja saan olla vaikka täydellisen väärässäkin. Minä en ole väittänyt sanallakaan että naisen asema islamimaissa olisi mitään muuta kuin kauhistuttava ja surkea, mutta sinä, maailmaa nähnyt et ole vielä oppinut lukemaan.

raven

Artikkelikohtaiset kävijätilastot ajanevat ikään kuin toimittajien ranking-listan virkaa ja niitä sitten US:n toimituksessa silmä kovana seurataan. Ylimpänä tavoitteena on tällöin generoida mahdollisimman paljon klikkauksia ja keskustelua. Pelkonen lienee tässä onnistunut.

Vaan selvähän se, että otsikko on virheellinen. Ei Pelkonen noin tyhmä sentään voi olla.

Kypsä Urpo

...kaikenlainen ajatusten pukeminen kirjalliseen muotoon tulisi rivikansalaisilta kieltää. Tällöin rajanveto kiellettyjen ja sallittujen ajatusten välillä olisi selvä, eikä paateroistojen tarvitsisi aina, kun joku perussuomalaisista kirjoittaa jotain blogiinsa, soittaa valtakunnansyyttäjälle ja kysyä, että joko tutkitaan ja montaako vuotta yritetään? Siinä säästyisi paljon rahaa vaikkapa valtionyhtiöitten johtajien bonuksiin, poliisihallinnon kasvattamiseen ja maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Tlo

Olen samaa mieltä. Sananvapaus on mennyt aivan liian pitkälle, kun kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa kenenkään sitä ennalta estämättä.

Nytkin kyseinen perussuomalainen aiheuttaa hirvittävää tuhoa yhteiskunnalle kommenteillaan. Kenen on vastuu kun nyt suomalaiset miehet alkavat kohdella naisia kuin autojaan? Kysynpä vain!

Arto_Luukkainen

Linda Pelkonen, ole hyvä ja tunnusta valehtelusi jutun otsikossa. Freddy van Wonterghemhan ei verrannut naista autoon vaan totesi sen olevan monissa muslimimaissa vallalla olevan ajatusmallin mukaista.

Linda Pelkonen, ehdotan että oman maineesi vuoksi korjaat otsikon. Jos olisin maksava lehden tilaaja, lopettaisin lehden tilauksen, jossa valehdellaan tuolla lailla.

Rommeli

"– En todellakaan solvannut muslimien ihmisarvoa. Nainen on monissa muslimimaissa omaisuutta siinä kun meille auto, pölynimuri tai asunto. Kysyn vaan miten voidaan loukata autoa, pölynimuria tai asuntoa, Wonterghem kirjoittaa"

Lintalle voisi suositella vierailua Saudi-Arabiassa. Siellä voit omin silmin havaita tämän omistussuhteen.

Jos pussi päässä jotain satut näkemään.

Rommeli

Oikeastaan Freddy van Wonterghem osui naulan kantaan omien sanomisten puolustuskommentissaan.

Vanhemmat herrasmiehet varmaan muistaa ajan kun auton moottoria (miel. V8) oli helppo viritellä "höyläämällä" sylinterikansista muutama millimetri pois. Jolloin saatiin puristussuhde tiukemmaksi ja lisää potkua koneeseen. Se tietysti vaati jonkin tasoista teknistä osaamista. Jota on vielä nykyäänkin olemassa, tosin pienenmällä porukalla.

Arabimiehet kun ovat hiukan heikommilla teknisillä eväillä varustettuja,
niin mitäs puristuksia ne sitten simona virittelevät ja leikkelevät? "Laillisesti"

Tuontipersuhan vain konkretisoi vallitsevaa olotilaa. Eikä siinä ole mitään rasismia/naisvihaa.

Berserk

on jo monen persun Freddyn,Jameksen,Halla-ahon ja näiden jo erotettujen suusta kuultu lause.

Tuo pölynimurijuttuhan täyttä tuubaa mutta tuomio tuli siitä että tämä Freddy ryhtyi ilakoimaan kun muslimit olivat tappaneet tytön. Ei yhtään parempi persu kuin se, joka jakeli mitaleita murhaajille.

Varmaan moni persuja äänestänyt on jo huomannut minkälaisista hakkaraisista tämä liivijengi koostuu. Kunnallisvaalien jytkyä odotellessa.....

de comments

aina, kuten tuokin johon vastaan, mauttomia ja asiattomia. Vaikuttaa siltä kuin olet omissa ajatuksissasi ylentänyt itsesi "ylhäisten" joukkoon kuuluvaksi. Tosin "ulostamiset" kirjoituksilla eivät tue tuota. Sivistys on nimittäin hyvin kaukana kommenteistasi.

Haluan vain viestittää sitä, että olen todella pahoillani sen puolueen puolesta jota kannatat tai olet jopa jäsen. Tuo puolue ei ole kunniaksi maallemme sinun mielipiteilläsi. Sorry, tämä suora kirjoitukseni.

Berserk

sellaisia uskonkiihkoilijoita, jotka ruoskivat itseään ja pitävät piikkilankaa reiden ympärillä eivätkä välitä naisista lainkaan?
Olen lukenut että sunneilla on ainakin tuo ruoskiminen tapana kun on juhlapäivä.

Kannattaisi belgialaisen mennä sinne islamiliin saarnaamaan eikä tulla tänne opettamaan miten ihmisiin suhtaudutaan.

Berserk

persut lähinnä Soinin suulla lupasi yhtä sun toista äänestäjille ja kas´tuli suuri vaalivoitto.
Kun tuli lupausten lunastamisen aika niin persut Soinin johdolla ilmottautuivat oppositioon, jossa ei pysty lunastamaan yhtäkään lupausta. Vain sama suunsoitto jatkuu.
Kyseessä on poliittisen historian suurin puhallus.

Tämän symbooliksi voidaan valita Hakkarainen, joka kampanjoi helluntailaisten keskuudessa parannuksen tehneenä uskovaisena ja entisenä juoppona.

Ei ihme että kannatus laskee kuin lehmän häntä. Metallin vaaleissa Putkonen lupasi jytkyä. Kannatus oli huimat 0,2 %. Kunnallisvaaleissa on lupa odottaa samanlaista jytkyä sillä onhan Köyliön,Oulun ja Kotkan persuehdokkaat viitoittaneet tietä.

de comments

olevan poliittisen historian suurin puhallus. Kerrot nyt jotain sellaista josta itsekkään et varmasti ole tuota mieltä kun vähänkään ajattelet asioista reaalistisesti. Aikamme ja tämän hallituksen suurin puhallus on kylläkin ERVV ja EVM ja osallistuminen niihin sekä muille maille annetut lainat ja takaukset, vaikka ne ovat vastoin EU:n perussopimusta.

PS ei kertakaikkiaan "syönyt sanojaan" kun kertoivat äänestajilleen ennen vaaleja että yksi kynnyskysymys on nimenomaan tukipaketit ja niihin ei osallistuta. Katainen hallitusneuvottelijana NIMENOMAAN edellytti PS:lta hallitukseen pääsyyn hyväksymään jatkossakin kaikki tukipaketit ja rahastojen korotukset veronmaksajiemme kustannuksella. Muuten muistatko kuinka Katainen lupasi että "muistakaa vain luku 2 mrd euroa, muuta ei tarvitse muistaa"? Niin mikäs luku nyt on jo muistettava? Eikös luku olekin jo lähempänä 50 mrd euroa kaikkine vastuineen?

Urpilainenkin antoi ennen vaaleja lupauksen että rahaa/takauksia "takuuksia" ei lähde senttiäkään Suomesta jollei saada täysiä vakuuksia. Saatiinko täydet? No ei varmasti saatu. Ja nekin vakuudet on sitten salattu jottei niiden määrää voida julkisesti medioidenkin toimesta purkaa auki.

Sinä se jaksat jokaisessa kommentissasi mennä henkilötasolla loukkaaviin kommentteihin. Kertoo jotain sinun omasta arvomaailmastasi.

Muuten mitä tulee noihin viimeksi YLEn julkaisemiin mittaustuloksiin, niin ota huomioon virhemarginaali suuntaan ja toiseenkin. Tulokset muuttuvat jokaisen puolueen kohdalla aivan oleellisesti. Itse en kovinkaan arvosta noita mittaustuloksia.

Berserk

sanoi eräs raitis perussuomalainen kun sammui kapakan pöytään.

Samalla logiikalla voidaan selittää perussuomalaisten hallituskauhu.

Onhan selvä ettei persun hallitusohjelmasta voisi toteuttaa yhtään mitään. Ei hallituksessa eikä oppositiossa.
Ero EU:sta,eurosta,markka takaisin,kehitysapu nollaan, miehet pois Afganistanista,vain Järnefeltiä,Sibeliusta ja muita kuolleita taiteilijoita tuettava, ruotsinkieliset ja homot Ahvenanmaalle.....

Jos persut olisivat menneet hallitukseen niin Soini olisi halunnutja varmaan saanut puolustusministerin salkun. Tällöin Dragsvik olisi lopetettu ja P-K:n prikaati säilynyt. Mutta sitäkään ei nyt tullut.
Sensijaan sakkoja on tullut ja hovista tulee lisää, hoitoon on saatu porukkaa ja osa erotettu. Sillä lailla.

de comments

puutut PS:n politiikan harjoittamiseen kun kommenteistasi päätellen et ole edes ko. puoluetta äänestänyt? Oletko vain katkera heidän menestymisestään ja olleensa oikeassa rahan ja takuiden syytämisestä muiden maiden velkoihin, jotka pääasiassa menevät Saksan ja Ranskan pankkien tukemisiin?

Katkeruusko johtuu siitä ettei se puolue jota kannatit olekaan noudattanut sitä politiikkaa jota edellytit? Saahan sitä sitten sivullisia syytellä omassa pahoinvoinnissaan. Muuten olen edelleenkin sitä mieltä että jokainen arvostaa omia perusarvojaan, kuten sinäkin omiasi. Miksipä siis arvostelemaan muiden tekemisiä?

Saattaa olla että kohtapuoliin jysähtää ensimmäinen maksuerä veronmaksajillemme kun takauksia annettuja valtioiden velkapapereita aletaakin leikkaamaan. Se on muuten sitten ainoa mahdollisuus noiden velkaisten maiden pääsemisestä jaloilleen. Mieti sitä tilannetta miten ja ketä silloin arvostelet.