Maanantai 20.11.2017

150 €/kk – espoolaisnuoren purkaus kiertää Facebookissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.4.2012 10:06
Päivitetty: 
3.4.2012 10:09

Helsingin Sanomien Nuorten Posti -palstalla julkaistu mielipidekirjoitus herättää tunteita. Espoolaisnuoren kannanotto solidaarisuusveroon on lähtenyt kiertämään yhteisöpalvelu Facebookissa, jossa koko kirjoitusta epäillään pelkäksi pilaksi ja tahalliseksi provokaatioksi.

Mielipidekirjoituksessaan nimimerkki ”Ihan tavallinen nuori Espoosta” valittaa siitä, että solidaarisuusveron seurauksena hän saa äidiltään nyt enää 150 euroa kuukausirahaa, kun aiemmin summa oli 200 euroa. Monelle nuoren kaverille on kirjoituksen mukaan käynyt samoin.

- Onko nuorten asemaa poljettava entistäkin alemmas tässä taloudellisessa tilanteessa? kysyy 14-vuotias espoolaisnuori kirjoituksessaan, jonka Helsingin Sanomat on julkaissut poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kirjoitus on saanut myös vastauksen. Tänään mielipidepalstalla kirjoittaa lääkäri Miila Halonen. Hän kertoo tapaavansa viikoittain ”ihan tavallisia espoolaisia nuoria, joiden on perheiden kurjuuden takia parempi asua lastensuojelulaitoksissa kuin kotonaan”.

- Toivottavasti nimimerkkikirjoittaja on kiitollinen onnellisesta elämäntilanteestaan, lääkäri kirjoittaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Twelveshots

Jos 14 vuotias osaisi oikeasti kirjoittaa noin hyvin, hän olisi rahansa ansainnut. Ainakin paljon paremmin kuin ne tuhannet kateelliset, jotka eivät viitsi oman elämäntasonsa parantamiseksi tehdä muuta kuin ruikuttaa.

Tosin aprillipilahan tuo on. Reaktioista päätellen vielä varsin onnistunut :)

space

nuorille ei enää anneta rahaa, niin sadat nuorelle segmentille suunnatut yritykset menevät suoraan konkkaan. Ostovoima tukahdutettiin ja sen huomaavat kaikki kuluttajat nuorista vanhaan. Se on se suuri ongelma. Asialla on turha jeesustella, varsinkin jonkun julkisen sektorin kovapalkkaisen lääkärin.

Tuo oli muuten hyvä huomio jo poistetussa kommentissa. Jos nuoret eivät saa rahaa, niin sitten he tekevät enemmän ryöstöjä, varkauksia ja prostituutiota. Jostain ne rahat aina saadaan.

heikkikainulainen

Solidaarisuusvero on kateusvero,joka koituu myös nuoren vahingoksi.Vero on ajateltu tilapäiseksi,mutta ken uskoo.Itse olen ajtellut tienata ihan kiusaksi vähän alle 100000 euroa.On varmaa,että ylisuuret bonukset ja optiot ovat osaltaan saaneet aikaan veron säätämisen.

jii

Suomen köyhät kannattavat kaiken maailman solidaarisuusveroja niin kauan kuin ovat itse saamapuolella, mutta annas kun pitäisi omastaan antaa niille oikeasti köyhille afrikkalaisille jotka kituuttavat eurolla päivässä? minne katosi solidaarisuus? ai mitä se meille kuuluu? niinpä..

luuserius

Puolueiden ja etujärjestöjen keppihevosia. Köyhyyden nimeen kerätään rahaa työeläkeyhtiöiden kasinopeleihin ja palatseihin, ammattiyhdistysliikkeen omaisuus karttuu ja puolueet keräväät varoja jäsenilleen- etuja ja työpaikkoja, mahtietuisia virkoja.

Köyhät, jos lakkaisitte olemasta, Pohjois-Korean meininki ajaituisi vaikeuksiin. Millä politrukki sitten perustelisi varkautensa, jos Teitä ei olisi ?

Köyhän nimeen kerätään kolehti, joka päättyy varkaan taskuun. Ja näillä varkailla on pokkaa omalla naamallaan kirjoitella kaiken maailman sontaa, mm. työmarkkinajärjestöjen kaikkivoipaisuudesta. Varkaiden paratiisi!

Tyoelakelainen

150€ ylläpidon lisäksi ei ole mikään pieni summa. Olisipa jokaisella eläkeläisellä yhtä hyvin rahaa viihteeseen.

Totuushan tuossa jutussa lienee hyvä vitsi jonka joku on hätäpäissään keksinyt. Ainakaan se ei 100'000 tuloista maksettavista satasista ole kiinni jos ei sitten tekosyynä kun pojasta tuppaa tulemaan tuhlari.

mattimies

"Tänään mielipidepalstalla kirjoittaa lääkäri Miila Halonen. Hän kertoo tapaavansa viikoittain ”ihan tavallisia espoolaisia nuoria, joiden on perheiden kurjuuden takia parempi asua lastensuojelulaitoksissa kuin kotonaan”."

Niinpä, parempi antaa kymppitonni kuukaudessa veronmaksajien rahoja kuppaavaan miljardibisnekseen kuin heittää muutama satanen perheiden kurjuuteen. Näin hienosti se varakkaiden sekoomusta äänestävien puoskarienkin ajatusmaailma meenee.

Brutus

Kyseessä täytyy olla pila. Solidaarisuusverohan koskee vain yli 100.000,- euroa vuodessa hankkivia. Mitenkä tämä voi kurjistaa nuorta, jonka vanhemmat hankkivat noin neljä kertaa tavallisen suomalaisen keskimääräisen palkan?

Jos näin hyvin ansaitseva vanhempi siirtää solidaarisuusveronsa lastensa maksettavaksi, hänen on aika mennä tutkituttamaan päänsä. Pilaa tämä varmaan on ... tai sitten jossain viiraa. Nämä bonukset on varmaan pistäneet liian hyvin voivien espoolaisten päät sekaisin.

järkevästi ajatellen

jotka tienaa todella tuon yli 100000 € vuosi.
Kyllä jos noin käy tuo on vain keksitty sopivasti kohdalle osunut veruke.
Ja miksi nuoren pitäisi saada noin paljoa kyllä 50 € viikko on vielä aika reilu raha joten kyllä silläkin pitäisi pärjätä puhtaasti.
Moni juotuu tyytymään 50 € kk ja tiedän monia jotka ei saa tuotakaan kun ei vahemmilla todellakaan ole varaa antaa enempää.
Joten kyllä tuo väite on täysin tuulesta temmattu.