Sunnuntai 26.5.2019

Nuoret perussuomalaiset raivostuivat: ”Hävytöntä, Paavo Arhinmäki”

Luotu: 
4.4.2012 08:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Paavo Arhinmäki.

Perussuomalaiset Nuoret on raivostunut nuorisojärjestöjen saamista tuista. Nuorisojärjestö haki Opetus- ja kulttuuriministeriöltä nuorisotyön avustusta 230 000 euroa, mutta sai vain 15 000 euroa eli saman verran kuin viime vuonna.

- Perussuomalaiset kasvatti viime eduskuntavaaleissa valtavasti kannatustaan. Eikö sillä ole ajankohtaista yhteiskunnallista merkitystä? Jäsenmäärämme tuplaantui ja puolueella on eduskunnan nuorin kansanedustaja. Eikö se ole nuorten sosiaalista vahvistamista, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo kysyy tiedotteessa.

Perussuomalaiset nuoret toteaa, että tuista lopullisesti päättänyt kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi Vasemmistonuorille 318 500 euroa, Pioneerien Liitolle 347 000 euroa ja Vasemmisto-opiskelijoille 1500 euroa.

Ministeri Arhinmäen mukaan yksi selkeä avustuksen peruste on nuorisolaista löytyvä monikulttuurisuuden edistäminen, eikä tukea pidä antaa järjestölle, joka ei ilmaise kantaansa tähän kysymykseen selkeästi.

- Virallinen valvoja Paavo Arhinmäki pyörittää hävytöntä tukirulettia, jonka pääviesti on selvä - toisinajattelijat, teille ei valtiontukea tipu eikä lirise, Simon Elo kritisoi.

Nuorisojärjestöjen tuista päättävän arviointi- ja avustustoimikunnan puheenjohtaja Tuomas Nurmela on vastannut Perussuomalaisten Nuorten kritiikkiin. Lue lisää tästä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Mutta onko sen kirjain ja henki tältä osin oikea? Tokihan pitäisi myös perinteisen valtakulttuurin, jonka useimmat meistä tuntevat omimmakseen, ylläpitämistä ja edistämistä tukea. Se kulttuurihan on ja tulee vielä pitkät ajat olemaan Suomen tukiranka.

Arto Heikinaro

No vaikka noin, mutta miksi allaolevat pienet ja ulkomaalaiset uudet yhdistykset saavat sitten enemmän kuin perussuomalaiset, vastaus hyväveli- ulkomaalaisten hyysääminen ja korruptio sekä isänmaanpetturuus ja punikkikavaltaminen:

Sateenvarjo ( ent. Suomen Somalinuorten Sateenvarjo) 54 000 euroa
AIESEC-Suomi 37 000
Aseistakieltäytyjäliitto 43 000
De Ungas Musikförbund i Svenskfinland 58 000
Sosialidemokraattiset Opiskelijat 67 500
Sosialidemokraattiset Nuoret 562 500

Lista on niin karmivaa luettavaa korruptiosta ja suomalaisuuden vihaamisesta ja punikkien hyysäämisestä, että en viitsi jatkaa.

nimperi

Höpö höpö. Perussuomalaisten tavoitteena on suomalainen Suomi, suomalainen kulttuuri, ja maahanmuuttajien on tähän sopeuduttava, sopeutettava oma kulttuurinsa suomalaiseen elämään ja suomalaisiin tapoihin. Tälläinen maahanmuuttaja on tervetullut Suomeen, tervetullut rikastuttamaan suomalaista kulttuuria omilla kulttuurivaikutteillaan, koska ymmärtää että "maassa maan tavalla", kuten suomalaisetkin pääsääntöisesti ymmärtävät ulkomailla asuessaan toimia.

Toki perussuomalaisia äänestävät myös ne tollot, jotka haluavat heivata esim. kaikki tummaihoiset ulos maasta ihonvärin perusteella, koska kuvittelevat että ihonväri merkitsee jotain, eli eivät ymmärrä, että tilastollinen korrelaatio ei tarkoita syy-seuraussuhdetta, eivät varmaan keskimäärin ymmärrä mitä sana "korrelaatio" tarkoittaa... Eihän näillä raukoilla ole "parempaa" puoluetta äänestettäväksi, joten totta kai he äänestävät PS:ää. Mutta ne, jotka leimaavat kaikki perussuomalaisten äänestäjät tähän ryhmään kuuluvaksi yleisesti syyllistyvät itse ihan samaan "rasismiin", siis ihmisten luokitteluun ja erotteluun jonkin epäoleellisen seikan perusteella.

Satunnainen suomalainen

"Perussuomalaisten tavoitteena on suomalainen Suomi, suomalainen kulttuuri"

-ja nämähän löytyvät sitten yksiselitteisesti määriteltyinä erään puolueen ohjelmasta...

nimperi

Eipä taida löytyä. Onko linkkiä?

Sen sijaan tässä yhteydessä oleelliset asiat löytyvät mm. perustuslaista, jossa puhutaan mm. tasa-arvosta. Samoin mm. kotirauhaa koskeva lainsäädäntö sekä jokamiehenoikeus asettavat tiettyjä reunaehtoja sille, miten maassa voi käyttäytyä.

Toki laeissa on myös puutteita, mm. kielilaki rajoittaa yksilön itsemääräämisoikeutta aika rajusti todella heppoisin perustein, mutta noin pääsääntöisesti lakikirja on hyvä ohjenuora hyväksyttävään "suomalaiseen kulttuuriin". Se on silläkin tavalla hyvä, että se elää demokraattisen prosessin kautta ja pysyy siten ajan tasalla, ainakin periaatteessa.

Satunnainen suomalainen

"Kulttuuristamme on huolehdittava poliittisin keinoin" ja
hyvää on taide, joka "vahvistaa suomalaista identiteettiä".

Lisää löydät PerSujen maanmainiosta puolueohjelmasta, linkkejä aiheeseen löydät pilvin pimein perinteisellä KVG -menetelmällä.

nimperi

Mielestäni tuossa poimimassasi on kyse ihan eri asiasta. "Taide joka vahvistaa suomalaista identiteettiä" ei välttämättä edes tarkoita nimenomaan suomalaista taidetta, identiteettiähän voi vahvistaa myös ei-suomalainen taide. Sinänsä tuo taide-kohta puolueohjelmassa on kyllä minustakin typerä...

Sen sijaan järkevänä poliittisena keinona pitäisin, että huolehditaan että maahanmuttajat tuntevat suomalaisen kulttuurin, ja ennen kansalaisuuden saamista ovat myös jollain tasolla sitoutuneet sopeutumaan siihen, "maassa maan tavalla"-periaatteen mukaisesti. Ja tämä siis tarkoittaa, että tähän pyritään ihan oikeasti, ei vain vilpittömästi ja hyvässä uskossa toivota, että näin tapahtuu kun maahanmuuttajia lyödään läjä johonkin vastaanottokeskukseen tai asutetaan johonkin kaupunginosaan, joka taitaa olla nykyisen maahanmuuttopolitiikan todellisuus.

Asian vierestä: Itse kyllä suosisin kansalaispalkkaa, ja taitelijat saavat sitten leventää leipäänsä ja ylipäänsä saada rahaa taideteosten tekemiseen tekemällä taidetta, josta joku maksaa. Taiteen varsinaiseen tukemiseen saa sitten olla omat mekanisminsa(YLE, Ray, Veikkaus, yksityiset säätiöt ja järjestöt...), niin että rahat eivät tule (ainakaan suoraan) valtion budjetista.

joonathan

Suomalainen suomi on hyvin nuori Sen aika alkoi 1809 jolloin se sai suurruhtinaskunnan arvon venäjässä. ja itsenäinsen suomen aika alkoi 1917. Joten perin nuori on suomen historia. Ja jostain suomesta maa-alueena alettiin puhua vasta 1500 luvun lopulla. Ja suomalaiseta kulttuurista en haluaisi sanoa mitää koska se vasta alkaa muodostumaan. Ehkä 1000 vuoden päästä voidaan asiasta keskustellaa

Martti Kovala

Suomalainen Suomi alkoi todennäköisesti muodostua suurinpiirtein samaan aikaan, kuin Kheops rakennutti hautaansa. Silloin tuli maanviljelys Suomeen.
Välissä oli puolen vuosituhannen viikinkimiehitys ja satavuotinen venäläiskausi.
Sitten historian oikku pelasti suomalaisuuden, ja sitä eivät kaikki anna anteeksi.

Johan Von
Vastaus kommenttiin #3

Kannattaisi kerrata historiaa. Keopsin aikoin täällä oltiin keräilijä asteella. Joitain saamelaisia ja itärajan tuntumassa ollutta metsästäjä kalastaja alkoi sitten myöhemmin täältä löytyä. Viikinkit vasta 1000 luvun alussa löysivät suomesta jotain asutusta. Eli se tapahtui vasta 4000 vuotta egyptin kukoistuksen jälkeen. Eikä myöskään viikingit suomea hallinneet. Vaan läsisuomea asutti ruotsi jonka valta oli hyvin löyhä. Ja venäjän valtakin alkoi 1800 luvun alussa. Ja silloinkin suomi oli suurruhtinaskunta. jota kesti vajaa sata vuotta.

ilkkapellervo

Voiko Suomessa ministeri käyttää diktatuurimaista sanelupolitiikkaa muun ministeriryhmän puuttumatta mitenkään päätöksiin.

Lisäksi raha-automaattiyhdistys jakaa poliittisille nuorisojärjestöille lähes 2 miljoonaa euroa. Vasemmistonuorille 300 000 euroa ja demarinuorille 600 000 euroa.

Miksi omaehtoisten järjestöjen pitäisi saada yleensä mitään tukea ? Hoitakoon puolueet oman laumansa.

On tässä maassa kyllä pahasti asiat korruptoituneet. Tässä ostetaan verovaroilla selvääkin selvemmin ääniä. Äänestä minua, olen ministeri edelleen, saatte lisää avustusmiljoonia.

sepsaa

että kv. pioneeriliike (347.000€), joka on Neuvostomallista kopioitu ja äärivasemmiston nuoret (320.000€) jotenkin edustaisivat monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta: niiden henkinen kotihan on järjestelmistä, joiden harjoittama toisinajattelijoiden vaino ja henkinen selkäranka sekä uskottavuus omille kansalaisilleen kaatuivat yli 20 vuotta sitten. Tästä todistaa tämä uutinenkin:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012040315412604_ul.shtml

Tähän nähden Arhinmäen päätös on kyllä linjassa.
Olisiko kyse vain tilaisuuden suomasta kalliista saattohoidosta? Toisaalta meillekin on pesiytynyt itse itseään ruokkiva nuorisopoliittinen valtajärjestelmä, joka ei muutoksia suvaitse, kuten kokomuuksen nuorisojärjestönkin edustaja suureksi yllätykseksi totesi. Mitään saavutettua etua ei voi muuttaa?

Näinkö moniarvoisuus toimii nykyisin? Luulevatko poliitikot, että äänestäjät edelleen uskovat näihin jorinoihin?

Mila F

On yleensä hämmästyttävää, että kommarien pioneerileirit ovat vielä olemassa. Vielä hämmästyttävämpää on vain se, että kulttuuriministeri kuvittelee heidän edustavan valtaosaa nuorisosta. Tätä asiaa pitäisi tutkia tarkemmin. Taitaa organisaatio olla suurempi kuin jäsenmäärä.

reijahirn

että pioneereilla on enää minkäänlaista toimintaa Suomessa. Miksi olisikaan Neukkulan kaatumisen jälkeen. Mihinkähän kähmintään nekin tukirahat uppoavat, tässä olisi Arhinmäen toiminnassa tutkimisen paikka.

Penttijuhani

kommarit ovat päättäneet - vanhaan malliin - demareiden kanssa, että he riittävät edistämään "monikulttuurisuutta" Suomessa, Rkp:n kanssa tietenkin. Ja Stasin seksifilmaukset, joista ei haluta mitään tietää, lienevät yhä jossakin tukemassa tuota monikulttuurisuuden kommariosaa. Muuten noita "pioneereja" on vaikea ymmärtää, kun miinatkin on päätetty kiellettäviksi.

Kyllähän myös poliittista monikulttuuria tulee edistää, mutta eikö aatteiden tulisi olla kyllin vahvoja pitämään yllä aatteellisia liikkeitä? Vai mitä ne tätä nykyä ovat?

Johan Von

Minä en edes ymmärrä millä perusteella persut saivat kulttuuriin kuuluvia rahoja. Koska kaikessa vastustavat kulttuurin tuottamista. Kaikki mitä on kämmenen jälkiä kiveen painettuja enemmän on vain nykyihmisen hapatusta perussuomalaisten mielestä

demarien vihollinen no1

..hommasi oman miehensä RAY:n hallitukseen, mutta heppu samalla, vasemmistolaiseen tyyliin, arvostelee hyvä veli järjestelmää. Surkeaa, taas kerran. Surkeaa, että äänestäjät eivät huomaa asiaa.
Tuo perussuomalaisten saama avustus osoittaa samaa tietä. Vasemmistolaiset "pioneerit" saavat satoja tuhansia, mutta suomen toiseksi suurin puolue ja sen nuorisiso järjestö ei saa kuin 15 tuhatta!? Uskomatonta!...

jounihalonen

Puolueet voisivat omilla jäsenmaksutuloillaan rahoittaa brolerikasvattamonsa. Koululaitos on sitä varten, että ihmiset oppivat yhteiskuntaan ja sen toimintoinhin tasapuolisesti. Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt ovat vain paikkoja, joissa opitaan rahastamaan avustuksia eri lähteistä emopuolueen toimintaan. Kuinkahan paljon noissa järjestöissä on aktiiveja maksaneita jäseniä?

Suorassa demokratiassa ei olisi tätäkään ongelmaa.

PS. Hassuja nämä roskapostisuotimet. Niitä esiintyy vain tietynlaisten uutisten kommentoinnissa.

Vieras mies

Tästä olen samaa mieltä, puolueet hoitakoot nuorisojärjestönsä itse.

Peussuomalaisten osalta totean, että olen kohdannut monta älykästä ja sivistynyttä kyseisen puolueen jäsentä, mutta politiikasta kun puhutaan puoluetta kohdellaan sen heikoimpien jäsenten mukaan. Puolue elää osin heidän äänillään, eikä vedä selvää hajurakoa tähän populaan.

Jopo kulkee

... tuet polittisille puoluejärjestoille tulisi lakkauttaa kokonaan. Eivätkö puolueet saa puolue tukea maksakoot niistä rahoista junioreilleen sen verran kuin haluavat.

Nämä rahat voisi sijoitaa vaikka yleisen terveyden huollon parantamiseen. Toi järjestöt mitkä eivät ole sidoksissa mihinkään puolueeseen voisivat edelleen saada tukea.

kaarleakkanen

Se ei yllä ministeriöön asti. Halutaan sulkea silmät ja korvat. Kansa äänesti väärin. Jatketaan kuin mitään muutosta ei olisi tapahtunut. Vanhat voimat ensin, kuten ennenkin, rippeet sitten "ohjauksen" mukaan!

simomakela

Rahaa tuhlataan tälläkin tavon "monikulttuurisuuden" edistämiseen.

Kuka tarvitsee monikulttuurisuutta,niin että sitä pitää oikein rahalla edistää. Ja millä tavoin nämä rahoja saaanett sitä sitten edistävät; tekevät kenties julkilausumia, jossa toteavat, että suomalaiset ovat rasisteja?

Matti O Koskela

Tämä Arhinmäen rahan härski jakaminen omille joukoilleen voidaan täysin rinnastaa RAY'n ja muidenkin vaalirahoitus kohkaamisten sarjaan.

Ainoa ero siinä on vain se, että tämä kommunisti tekee sitä ylimielisesti ja kymmenkertaisesti. Koettakaahan media nyt viimein osoittaa edes pientä harrastusta 'tutkivaan' työhönne.

Joukossamme on järjestäytyneeseen rikollisuuteen rinnastettava onneton loiseläjä.

de comments

ovat "härskeimmästä" päästä rahan jakamista poliittisille puolueille, siis heidän nuorisoosastoilleen (järjestöille). Mittasuhde eroavuudet ovat poliittisesti katsottuna ovat niin räikeät, ettei valtion rahaa pitäisi noin jakaa. Kyseessä on valtion rahanjako sillä jakamisen hoitaa hallituksen puolesta kulttuuriministeri Arhinmäki (vasemmisto). Olisi kiva tietää mitäpä mieltä ovat muut ministerit tästä jaosta?

Yhtenä syynä "sortojaolle" PS:lle Arhinmäki kertoi monikulttuurisuuden edistämisen. Haloo, pitääkö tuohon tarkoitukseen jakaa rahaa monesta lähteestä?

Voisiko Arhinmäkeä kismittää "takinkäännöstä" muistuttaminen niin paljon että sillä oli vaikutusta?

Old Fargo

Nuorisolaista:

"Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen ja niiden piirijärjestöjen avustukset myönnetään tulosperusteisesti. Tulosperusteita ovat toiminnan laatu, laajuus ja taloudellisuus. Avustusta myönnettäessä otetaan lisäksi huomioon toiminnan ajankohtainen yhteiskunnallinen merkitys sekä avustuksen tarve."

Paljonko persunuorilla on toimintaa? Ajankohtaista yhteiskunnallista merkitystä PS:lla on, mutta miten laaja puolueen nuorisojärjestötoiminta on?

Ei kai sitä ihan puolueen kansanedustuskoneiston perusteella nuorisotukea voi määrätäkään?

Arhinmäen viittaus "monikulttuurisuuteen" on kyllä venkoilua. Sanoisi suoraan, että persunuorisotyötä on niin vähän, ettei siihen muuta heru - jos näin on. Mutta jos persunuoria on esim. yhtä paljon kuin RKP:n tuettavia, niin silloin tuki olkoon sama.

Joskus tunsin läheisesti pol.nuorisoporukkaa, ja on siellä aika laajaa toimintaa. Toiminnan laatu vaan on näissä nuorisojärjestöissä melko surkeaa vätystelyä ja heeboilua. Porukasta osa pääsee poliittiseksi broileriksi, joista tulee kansanedustajia ja ministereitä vailla minkäänlaista valtiotieteen opiskelua.

Mila F

... että velkaisella ja leikatulla Suomella on varaa jakaa rahojaan taivaanrannan järjestöille kautta linjan. Vielä hämmästyttävämpää on, että vain viidesosa suomalaisista katsoo olevansa vasemmistolaisia, mutta Arhinmäki ei siitä piittaa rahaa jakaessaan.

jani73

kun ei osata lukea:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121484-nuorten-perussuomalaisten-raivo-%...

Asian esitti virkamies - jos ministeri olisi muuttanut virkamiehen esitystä, niin siitähän olisi noussut vieläkin suurempi haloo. Miksi ministeri olisi pitänyt puuttua esitykseen, jonka teki virkamies joka on tätä samaa asiaa tehnyt jo pitkään?

Lisäksi jos Arhinmäki olisi ollut kyseisessä pestissä jo vuosia, niin tuntisi järjestelmän ja toimitavat. Toki Mila kohta väittää, että kokkari ministeri oppii asiat heti ekana päivänä ja voi heti ruveta kyseenalaistamaan oman ministeriönsä virkamiesten esitykset :)

paulivuorio

Venäjällä aikoinaan Jeltsin hoiti asian niin että hänen
sukulaisistaan ja tuttavapiiristä tuli maailman rikkaimpia
ihmisiä. Yrittääkö ministeri Arhinmäki nyt suomessa samaa
asiaa? Vaikka en ole vasemmiston mies, arvostan suuresti
kansanedustajia Yrtti-aho ja Mustajärvi. Suoraselkäisiä ja rehellisiä suomalaisia aatteen miehiä. Ministerit Kyllönen
ja Arhinmäki, HÄVETKÄÄ. Pidättekö todella meitä tavallisia
suomalaisia tallaajia niin "jumalattoman" tyhminä että te
voitte tehdä, mitä sylki suuhun tuo ja me nielemme sen. Minä
kyllä teinä menisin käymään tohtorissa tutkituttamassa pääni
ja arvioimassa onko kaikki paikallaan. Ei Valtiota voi johtaa kuin jotakin vasemmiston kyläkokousta. Aliarvioitte
kansanne aika pahasti, mutta sitähän olette ylimielisyydessänne aina tehnyt. Jakele vain meidän rahojamme toveripii-
rillesi ja hallituspaikkoja ystävillesi. Tulee uudet vaalit. Niissä suosionne mitataan kyllästyneen kansan toimesta.

TSV

Mihin niitä veroja maksetaan?

"Paavo Arhinmäki jakoi Vasemmistonuorille 318 500 euroa, Pioneerien Liitolle 347 000 euroa ja Vasemmisto-opiskelijoille 1500 euroa."

Muistuttakaas paljonko oli Vasemmistoliiton kannatus? Mitä järkeä on politiikassa kun marginaali puolue pääsee valtaan ja voi omavaltaisesti jakaa rahaa kenelle haluaa? Eikö rahaa pitäisi jakaa samalla tavalla kuten puolueille? Kannatuksen mukaan?

"Ministeri Arhinmäen mukaan yksi selkeä avustuksen peruste on nuorisolaista löytyvä monikulttuurisuuden edistäminen, eikä tukea pidä antaa järjestölle, joka ei ilmaise kantaansa tähän kysymykseen selkeästi."

Mitä tarkoittaa "monikulttuurisuuden edistäminen"? Minä vähän selvitin mitä vasurit tällä tarkoittavat...

He tarkoittavat sitä, että jokaisella ihmiselle pitäisi olla oikeus kävellä Suomeen ja alkaa elämään kuten suomalainen.

Nmä ovat ne ihmiset jotka välittävät muka planeetasta?

Suomalaisista ehkä 5% hyväksyy heidän kantansa, mutta rahaa voidaan veroista heittää näille.. en edes tiedä enää mitä ideologiaa he ajavat. Hipit jotka kumminkin syrjivät niitä jotka ovat erimieltä, plus "kotimaan" ihmisten vapauksien rajoittaminen on ok?

joonathan

Kannattaa ajaa koko euroopan liittovaltiota, ehkä silloin saadaan viisaanpia ihmisiä neuvomaan meitä jälkeenjääneitä. Ja monikulttuurista saa pienen harmaan käsityksen lukemalla YK:n ihmisoikeuksien julistuksen. sen kannattaisi jokaisen lukea

TSV

Olisiko parempi sittenkin jos vaan liitytään Saksan liittovaltioon? Meinaan onhan ne vähän nuivia, mutta jos saadaan samat vapaudet tänne ja ainoa miinus on saksan opettelu ja menetetään omat "päättäjät" niin .. käy mulle. Saakohan tästä kansalaisaloitetta?

Haluaako Saksa edes meidät?

de comments

omaava kommentti. Aivan ilmeistä on että totta kai olet oman puolueesi nuorten saamiin avustuksiin tyytyväinen, mutta et vain millään suo samaa muille puolueille. Olet siis omiasi puolusteleva. Anna arvo toisellekin. Eihän tuon Arhinmäen jakoperusteet ole tätä päivää kun verrataan kaikkien muiden puolueiden nuorisojärjestöjen saamiin avustuksiin. Avustuksia en itse katso tuolta kannalta kuin sinä. Onhan PS:n nuorisojärjestö (Elon blogi US Puheenvuoro) ehdottanut jopa noiden avustusmäärien leikkaamista.

Omasta mielestäni näitä avustuksia ei pitäisi jakaa puolueille tätä kautta lainkaan. Puolueille pitää riittää budjetin kautta tulevat määrät, joita niitäkin pitäisi leikata ainakin puoleen määrään.

nimperi

Jos poliittiset vastustajat saavat valtiolta rahaa, mutta itse ei saa, niin johan se olisi perin tyhmää olla älähtämättä... Kysehän ei silloin ole rahasta itsestään, vaan oman asian ajamisesta samalla kun muut ajavat heidän omaa asiaansa, kuten toimivaan demokratiaan kuuluu.

Mutta jos jotkut järjestöt saavat kymmeniä kertoja enemmän rahaa valtiolta asiansa ajamiseen, kun jotkut toiset, varsinkin kun paikkasuhteet eduskunnassa ovat mitä ne tässä tapauksessa ovat, niin voitko tosiaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että se on toimivaa demokratiaa?

Minusta se vaikuttaa kovasti siltä, että kannatuksen laskusta kärsivät vallassaolevat puolueet yrittävät yhteisillä verovaroilla ylläpitää kannatustaan ja vallitsevaa status quota, halveksien näin demokraattista yhteiskuntaa.

Luomansuu

Nyt ollaan samassa sirkuksessa kuin taistolaisuuden kulta-aikoina 70 - luvulla. Vasemmistopoliitikot nikkaroivat kaikenlaisia opintopiirejä, joilla on mitä mielikuvituksellisempia ohjelmia, lässyn lässyn lää- ja tukirahaa löytyy. Monikulttuurisuus on taas näitä savuverhoja, joilla jaetaan mieluisille rahaa ja epämieluisat jäävät ilman. Tämä hallitus pitäisi saada nurin, ja etenkin Arhinmäki ynnä se onneton liikenneministeri ulos.

Markku Peltola

Jos kulttuuriministeri olisi jakanut avustuksia seuraavasti
- Vasemmistonuorille 6 000 euroa
- Pioneerien Liitolle 7 000 euroa
- Vasemmisto-opiskelijoille 1500 euroa
- Perussuomalaiset Nuoret 318 500 + 347 000 euroa

olisiko joku älähtänyt vasemmistossa?

Pioneereilla on oikein luonnonkauniita kesäleiripaikkoja, joissa asuu vakituinen henkilökunta ainakin kesäisin, joten niiden leirien pyörittämiseen kuluu rahaa niiden nykyisessä muodossa. Kyllä niitä leirien rakennuksia voi käyttää talvellakin ja sekin maksaa. Niin että vasemmistossa joku olisi ehkä huolestunut ja älähtänyt, jos avustukset olisi jaettu kuten yllä.

Petri Suomi

Minkä ihmeen takia valtion pitäisi tukea jokaista joka vain keksii jonkun ry. tyyppisen järjestön? Siis yleensäkkin. Jos jotain järjestötoimintaa haluaa oman kantansa tai vaikkapa taiteen edistämiseksi perustaa, niin jokainen hankkikoon siihen rahoituksen itse. Mikä raha-sampo valtio aina on? Jos sitten ei ole fyrkkaa, niin pitää elää sen mukaan. Poliittiseen toimintaan jaetaan jo nyt aivan liikaa veronmaksajien rahoja järjestöille, joille jo muissa muodoissa tulee toistakautta rahaa.

Ei meille kukaan furiskenttää skidinä rakentanut. Käytiin pyytämässä maanomistajalta lupa ja faijat hoiti koneet. Nyt samalla paikalla pelataan mestaruussarjan otteluita. Sen kentän alkuunsaattamiseen tarvittiin 4 poikaa ja niiden faijat ja asiasta kiinnostunut maanomistaja. Ei me edes tiedetty, että valtio, kaupunki tai muu taho olisi sen meille lahjottanut tai rahaa siihen laittanut. Oltiin pelkästään vakuuttavia ja siellä sai sitten pelata muutkin. Se vaan muuttui niin suosituksi paikaksi ja toiminta laajeni, että perustettu futisseura osti maat ja me saimme nimet seinätauluun kuviemme alle.

Richard Jarnefelt

Yksikään poliittinen nuorisojärjestö ei ansaitsisi euroakaan tukea. Meillä on paljon tärkeämpiä asioita maksettavana kuin näiden pikkubroilereiden kasvattaminen kansaa huijaamaan.

Tietysti Arhinmäen päätös oli epädemokraattinen, koska se ei huomioinut vaalitulosta. Mutta mitä muuta voi odottaa huoltomiehen oloiselta tolvanalta, jonka ylin ihailun kohde on sadistinen kissantappotaiteilija Teemu Mäki.