Maanantai 23.10.2017

Hihamerkkiblogin kirjoittaja Eronen: ”Karu todellisuus lävähti silmille”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.4.2012 11:36
Päivitetty: 
13.4.2012 11:43

Kohutun hihamerkkiblogin kirjoittaja Helena Eronen pui blogistaan lähtenyttä ”myllytystä” tuoreessa kirjoituksessaan. Erosen mielestä Suomi on ”vähän sellainen koulukiusaajien maa”.

- Kun sinusta tulee silmätikku, niin kiusaajilla vetää nupissa ihan mustaa ja järki katoaa sillä siunatulla sekunnilla. Olen tuota ennenkin epäillyt, mutta nyt se todella karu todellisuus lävähti silmille, kun itse joutui silmätikuksi, kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) eduskunta-avustaja Eronen kirjoittaa Puheenvuorossa.

Eronen pyytää anteeksi niiltä, jotka aidosti loukkaantuivat blogikirjoituksesta.

Kritiikin kohteeksi on noussut nyt blogin uutisointi. Asiasta ensimmäiseksi uutisoinut Turun Sanomat otsikoi, että kansanedustajan avustaja ehdottaisi ulkomaalaisille hihamerkkejä. Erosen blogi oli kuitenkin tarkoitettu satiiriksi.

-  Tulen tekemään Turun Sanomien uutisoinnista kantelun JSN:lle ja harkitsen myöskin muita toimia, sillä medialla ei ole mitään oikeutta harrastaa tuollaista toista ihmistä raa’asti loukkaavaa väärinymmärtämistä ihan jo siitä periaatteellisesta syystä, että toimittajien tehtävä on toimia totuuden puolesta eikä sitä vastaan, Eronen kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

_Ö_

Olen vahvasti sitä mieltä, että kirjoitusta ei olisi pitänyt poistaa. Perusteeni ovat: kirjoitus ei riko räikeästi annettuja ohjeita; poistaminen vaikuttaa silmiinpistävän poliittiselta; kirjoitus ei riko lakia; kirjoitus on aiheuttanut vilkkaan keskustelun.

US kaivaa uskottavuutta alustaltaan joka kerta, kun kirjoitus poistetaan poliittisesta syystä tai jos siltä vaikuttaa.

On muistettava, että äärimmäisen aggressiivistakin kieltä käyttäviä pakinoitsijoita ja satiirikkoja on hyödynnetty lehdistössä kautta aikojen. Viime aikojen esimerkiksi kelpaa esimerkiksi Aarno Laitinen:

Wikipedia: "Turun hovioikeus tuomitsi hänet vuonna 2005 törkeästä kunnianloukkauksesta 2780 euron sakkoihin sekä maksamaan korvauksia 7500 euroa. Korkeimmassa oikeudessa rikosnimike aleni tavalliseen kunnianloukkaukseen."

Mila F

Jatka Sinä tyylilläsi ja aivoillasi! Ei ole häpeä tuntea epävarmuutta ja pienuutta tuollaisen aiheettoman ryöpytyksen edessä, kun ei ole sellaisesta kokemusta ja pyytää sitten heikkona hetkenä anteeksi sellaistakin, mistä ei ole anteeksi pyydettävää.

Kissa on nostettu pöydälle tästä kiusaamisesta. Hienoa! Upeaa Helena!

yypee

Harjoittelija teki harjoittelijamaisen virheen, ei siinä sen kummempaa.

Muuten kokenut blogisti olisi voinut kyllä miettiä mitä kirjoittaa ja sen jälkeen vielä sitä, julkaiseeko tekstiään vai ei. Taisi vain unohtaa yhteiskunnallisen (!) asemansa välillä?

Kalle_kalle

Jep, persut ovat itse pahimpia koulukiusaajia tässä maassa. Mollaavat surutta vähemmistöjä ja kaikkia vähänkin erilaisia. Ja sitä sitten oikeutetaan milloin milläkin selityksillä, että kun ne maahanmuuttajat nyt rötöstelevät ja saavat etuja niin kyllähän se pännii. Ja homotkin vain tanssii.

Kannattaa Erosenkin vain katsoa peiliin.

tha

Eronen tuntuu ymmärtävän oman sarkasminsa, mutta aiempien blogikirjoitustensa perusteella voisi enkä sanoa, että ei sitten oikein muiden sarkasmia ;)

Tuo persumainen loukkaantuminen ja kantelu sinne sun tänne on jotenkin kyllä hupaisaa.

Mikko Tuomas

Tuossa asemassa pitäisi osata jättää huonon huumorin viljely ja paskanjauhanta virallisille narreille eli medialle ja viihdetaiteilijoille.

Onko persujen mieleen pälkähtänyt se, että osa kansasta saattoi äänestää ihan tosissaan eikä "ihan läpäl, lol"?

Jos olisin äänestänyt persuja, kyllä nyt harmittaisi. Siellä vaan huulta heitetään ja pelleillään, eikä puhuta asiaa ja osallistuta kunnolla päätöksentekoon.

Suojeluskunta

Satiiri on kiellettyä muilta kuin virallisilta. Kovasti ollaan taas sananvapautta kaventamassa.

Kyllä, tiedän ihmisiä, jotka ovat äänestäneet perussuomalaisia oikein tosissaan. He eivät äänestäneet Helena Erosta.

Kyllä, minuakin saattaisi harmittaa, jos olisin äänestänyt ehdokasta, joka ei seiso sanojensa takana tai kääntää takkinsa. Mitä sinun ehdokkaasi on tehnyt?

gautama

"Satiiri on kiellettyä muilta kuin virallisilta."

Lisäisin virallisiin vielä viranomaisten suojeluksessa toimivat puoliviralliset yhdistykset, jotka käyttävät huumoria ja satiiria aseena halventaakseen vastustamiaan ajatussuuntauksia ja henkilöitä.

Skeptikkoyhdistykset ovat kehittäneet siitä taiteenlajin. Sydänyhdistykset ja muut liike-elämän valtaamat (potilas)yhdistykset taas eivät osaa hyödyntää siinä edes satiiria.

de comments

vielä niinkin että TS:n alkuperäisestä uutisesta puuttui linkki lähteeseen. Tosin myöhemmin oli uutista moderoitu kertomaalla että US blogi on poistettu. Toimittaja ei voi eettisten ohjeiden mukaan kirjoitella uutista jollei lähdettä ole mainittu. (TS Kotimaa | Turun Sanomat11.4.2012 17:11 Päivitetty 11.4.2012 21:29)

TS on nyt uutisoinut Erosen blogissaan ilmoittamista JSN kantelusta ja mahdollisista muista jatkotoimista.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/333802/Hirvisaaren+avustaja+uhkaa+Turun...

TapioTTT

Juttu sai alkunsa siitä kun tasa-arvovaltuutettu " itki" julkisesti siitä että ulkomaalaiset ovat valittaneet hänelle että heiltä ulkomaalaisilta kysellään henkilöllisyystodistuksia ja hyvä on että poliisi kyselee, sehän on heidän työnsä. Tasa-arvovaltuutettuhan tässä saisi vetää " hameen niskaansa " koska vaikeuttaa suomen laillisen virkavallan työtä.
Itse suomalaiselle autolla Saksassa ajaneena jouduin tarkastukseen useita kertoja eikä arvoisa tasa-arvovaltuutettu lotkaussut asian tiimoilta korvaansakkaan eli pitää olla mamu ennekö hyysärit ärähtää, suomalaisista viis

Spinnu

"Tuo persumainen loukkaantuminen ja kantelu sinne sun tänne on jotenkin kyllä hupaisaa."

Eli aivan vapaasti voi vääristää ja valehdella, ja julkistaa tiedon uutisena. Ja sen perusteella haukutaan kiusattua natsihuokraksi ja uhataan fyysisellä väkivallalla? Onko sekin hupaisaa?

muuan

Olisikohan raja siinä, että omaan etniseen ryhmään kohdistuvaa kritiikkiä ei voi käsittää vihapuheeksi? Ei siis osata ajatella, että itseäänkin voisi vihata.

Jonkin puolueen ja sen kannattajien vihaaminen on puolestaan ollut ainakin 1700-luvulta alkaen (hatut ja myssyt) niin tavanomaista, että se yhä nähdään luonnollisena, joskin kavahdettavana osana politiikkaa.

luuserius

Kansanedustajan avustajana on meitä muita suurempi.
Te haette huomiota ja hyväksyntää tietyltä kansaosalta sanojen avulla. Se tekee vastuusta vielä suuremman. Minusta on hyvä signaali se, ettei Suomessa moista hyväksytä edes leikin varjolla ( en ole lukenut koko kohublogia, joten en edes tiedä mistä on kyse)

Nimimerkillä kirjoitettuna ei moista kohua olisi syntynyt!
Uusi Suomi on kuitenkin tekijöidensä näköinen ja haluaa saada puhujat vastuuseen sanoistaan. Netti on vaarallinen ase ja siksi sitä halutaan suitsia valtaeliitin toimesta.

muuan

"Asiasta ensimmäiseksi uutisoinut Turun Sanomat otsikoi, että kansanedustajan avustaja ehdottaisi ulkomaalaisille hihamerkkejä. Erosen blogi oli kuitenkin tarkoitettu satiiriksi."

Kyllä Eronen siinä kuitenkin on ehdottavinaan. Kirjoitusta ei ole merkitty satiiriksi, joten ei ketään voi oikeudellisessa mielessä todistaa syypääksi tahalliseen väärinymmärtämiseen.
Näin JSN:stä ja muualtakin luulisi tulevan takapakin, vaikka kaikki uskoisivatkin toimittajan tietensä vääristäneen asiaa.

Old Fargo

Erosen teksti on välttävän ja heikon välimaastossa, mukahauska ja puolitotinen. Varsinkin lopun kappaleet ovat tyylillisesti epäonnistuneita.

JSN tulee pyyhkimään takaluukkua Erosen vinkumisilla. Ei aihetta - ei toimia. Kiitoa ja näkemiin.

Suojeluskunta

...jos JSN katsoo tietoisen vääristelyn ja valehtelun läpi sormien. Outona, en välttämättä ennenkuulumattomana. Lehtineekereiden (saako noin sanoa?) oma pikku kertsi, jossa lopulta vain ajetaan muiden lehtineekereiden (saako noin sanoa?) etua.

space

pärjää vain olemalla hajuton, mauton ja mitäänsanomaton. Kärkeviä ja humoristisia mielipiteitä esittävän populistipoliitikon ura voi olla katki yhdessä päivässä. Ihan tosissaan, ei Erosella ollut kirjoituksineen mitään mahdollisuuksia jatkaa entiseen malliin tuolla paikalla.

Loppujen lopuksi se TS:n tiivistelmä ei ollut niin pielessä. Asiat sanottiin melkein niin kuin ne on. Siitä vain oli tahallaan tai "tahallaan" jätetty pois se parodiapuoli.

MOT

Helena Erosen kirjoitus oli aivan tyypillistä Suomen Sisun viljelemää populistista retoriikkaa johon tulee suhtautua vakavasti. Tällaiset "huumorin tai satiirin" taakse piilotetut ajatukset tulee torjua.

Kuten kaikki tietävät, niin James Hirvisaari kuuluu Suomen Sisuun, joten tuskinpa avustajan ajatukset ja ideologia kovinkaan paljoa poikkeavat esimiehestä. Ja antoihan Hirvisaari jakamattoman tuen tälle kirjoitukselle julkaisemalla sen omassa blogissaan.

Ihmettelen todella suuresti, että miten Timo Soini antaa näiden Suomen Sisulaisten, Suomalaisuuden liittolaisten, Halla-aholaisten jne... melskata ja syödä puolueen uskottavuutta sisältä päin.

Old Fargo

Jos persuja olisi 32, kannatus 20%, kunnallisvaaleihin tulossa 15% + tasapainoisia edustajia ja avustajia, niin JIPPII! Olisinpa tyytyväinen, voi elämän kevät!

Olen ihan varma, että niin olisi Soinikin. Edustajaluku 39, joista suuri osa on aivopiereskeleviä räkättäjiä, ei Timon yöunia kevennä.

Suojeluskunta

...ja muiden heitä lähellä olevien tahojen on vast'edes tarkistutettava kirjoituksensa etukäteen... missä? Mikä on se taho, joka määrää sallitut kirjoitukset? Onko mahdollista saada etukäteen listaa, joka kertoisi sallitut aiheet? Niitä kun tuntuu olevan vähemmän kuin kiellettyjä.

luuserius

Hihamerkkasi meidät nimimerkit hiljattain. Ja tämä ei ole hupaisaa sarkasmia :) Luuserit on alempaa kastia päätoimittajan mielestä ja me emme osaa keskenämme keskustella, se on nähty.

Vakavasti puhuen, Eronen varmasti on tiennyt kuinka tarkasti perussuomalaisia ja heidän tekemisiään seurataan.
Johtaja hiljan ilmoittikin- tehtyään bobrikovit- ettei tyhmyyksiä enää sallita. Potkuistaan ''hellu'' ei voi syyttää kuin itseään.

luuserius

Pakinoitsija vai Hirvisaaren poliittinen avustaja ?
Ainakin itse koen olevani hämmentynyt.

Eduskuntaryhmän mielestä (persujen) Hirvisaaren tulisi erottaa poliittinen avustajansa. Hirvisaaren pakinoitsijana Eronen tietysti voisi jatkaa.

Old Fargo

Avustaja kai auttaa ja tuo jotain lisää?

RASKAUTTAJA tai VAIKEUTTAJA sopisi paremminkin. Elämä tulee... raskaammaksi... vaikeammaksi, kun pirpana-avustajat tuottavat sekavaa tajunnanvirtaa julkisessa mediassa.

j-p

Kun katsoo näitä kirjoituksia, mistä on tolkuton kohu noussut ja jopa tuomioita oikeudessa jaeltu, täytyy olla todella huolissaan suomalaisten ja erityisesti toimittajien kyvystä ymmärtää lukeemaansa tekstiä. toimittajien pitäisi jo ammattinsa puolesta ymmärtää eri tyylilajeja, mitä nämä syntyneet kohut eivät todellakaan näytä osoittavan.

Ihme kun suomi pärjää Pisa-tutkimuksissa erinomaisesti. Eikö muuaalla ymmärretä kirjoitettua tekstiä lainkaan, kun Suomessakin se näyttää olevan hyvin puutteellista.

Jopo kulkee

... kävi kuten Walliinille. He varmaankin ymmärsivät suomenkielistä tekstiä väärin eli suomen kielistä opetusta on lisättävä.

Täällä Suomen maassa alkaa kohta lehdistön toimet muistuttaa aikaa reilut 100 vuotta sitten - Olipa kerran Bobrikov ...

Hyvä Helena jatka kirjoittelua.

Asioitaseuraava

Paljon on niitä, jotka haluaisivat hihamerkin. Esimerkkinä Koivukylän tapaus. Postilaatikosta vain bensiiniä. Onnistuessaan on valtava katastrofi. Nyt media lymyää pöydän alla kuin ruotsalaiset. Roskaväki on jo ottanut kadut esim. Malmössa.

Spinnu

Varmaankin siihen monikulttuuriseen rikkauteen, joka asuu siellä Råsengardenin kaupunginosassa. Asukkaiden harrastuksiin kuuluu mm. paloautojen ja ambulanssien kivittäminen, kuten myös satunnainen ohiklkijoiden ammuskelu.

Rohmar

Olen ollut mm. Halla-Ahon kirjoituksista sitä mieltä, että niistä ei olisi ollut aihetta syyttää. Olen myös ollut sitä mieltä, että perussuomalaisiin on suhtauduttu toisinaan hieman epäasiallisestikkin.

Tämä Erosen juttu alkoi kuitenkin etomaan. Tuntuu siltä, että tässä leikitään hyvin vastenmielisellä ja vaarallisella asialla, jotta päästäisiin esiin surffaamaan ulkomaalaisvastaisuuden aallonharjalla.

Tämä on myös hyvin taitamatonta, itsekästä ja epäviisasta Erosen edustamaa puoluetta kohtaan, sillä juuri tälläisen pelkistetyn kuvan sen poliittiset vastustajat haluavat siitä luoda.

Shades

Mitähän nimimerkki j-p oikein tarkoittaa kun kirjoittaa:

"Ihme kun suomi pärjää Pisa-tutkimuksissa erinomaisesti. Eikö muuaalla ymmärretä kirjoitettua tekstiä lainkaan, kun Suomessakin se näyttää olevan hyvin puutteellista".

Satiirihan perustuu juuri perspektiivin muutokseen liioittelun tai vääristelyn avulla, joten lauseen merkitys ei ole sama kuin sen sananmukainen merkitys.

Toimittaja Eronen on Halla-ahon ja Hirvisaaren tapaan unohtanut olevansa sidottu kansanedustajia( ja samalla avustajia)koskeviin säädöksiin.

Medioillehan politiikan "viihteellistämisen" pitäisi kuulua eikä kansanedustajille /avustajille kuten PS:ssa luullaan. Meillä Suomessa vaan ei ole enää vapaita medioita, koska esimerkiksi TV-kanavat ovat kokoomuksen ja ruotsinkielisten omistuksessa.- Ja millaista on toimittajien nykysukupolvi Suomessa. Toisin kuin esimerkiksi Saksassa yksikään toimittaja Suomessa ei riskeeraa yhtään mitään. Saksan presidentin virasta eroamaan joutunut Wulff oli jopa painostanut ja uhkaillut hänestä julkaistuja kirjoituksia kirjoittanutta toimttajaa, mutta toimittaja ja kustantaja eivät todellakaan panneet päätä puskaan vaan jatkoivat Wulffia koskevista syytöksistä kirjoittelua.

Htalk

Suuret mittakaavat on saanut tämä blogi-kirjoitus, joka kommentoi siis poliisiin kohdistuvaa krittiikkiä sen suhteen että poliisin väitettiin pysäyttävän aiheettomasti ulkomaalaisia henkilötarkastukseen ulkomaalaisuuden perusteella.

Tyylinä Helenan sarkasmi ei onnistunut tällä kertaa ja on loukannut ihmisiä tarpettomasti.

Toimittajat voisi silti kysyä mikä kirjoituksen tarkoitus oli kirjoittajan mielestä. Asian ymmärrys on tietysti yksilöllistä.

Joskus ihmiset, jopa arvoisat toimittajat... loukaavat kirjoituksillaan toisia ihmisiä tarkoittamatta.

Mutta tämä jeesustelun määrä nykyään mediassa on uskomaton...

Kun Mauri Pekkarinen sanoi "ryntäät"- sanan niin hurjimmat feministi-sissit veti jo ranteitaan kilpaa auki...

de comments

"Toimittajat voisi silti kysyä mikä kirjoituksen tarkoitus oli kirjoittajan mielestä. Asian ymmärrys on tietysti yksilöllistä."

Vai voisiko sittenkin olla niin että heillä onkin toisenlainen tarve kirjoitella muunnettua totuutta, jota toisella suomenkielisellä nimellä kutsutaan suoraan valehteluksi.

Helenan blogin alussaha on jo kerrottu mihin kirjoitettu blogin satiiri kohdistuu. Jopa blogin otsikko sen kertoo.

http://jameshirvisaari.com/

_Ö_

Oli kyhäelmä tai finlandiaehdokas tai molempia, lehdeltä voidaan silti uutisaineistossa odottaa hyvien tapojen mukaista käyttäytymistä. Silloinkin, kun jutun aihe ei ole toimittajan mieleen.

Ehdottaisin itse asiassa potkuja Turun Sanomien toimittajalle!

jakc the whipper

Tekee itsestään totaalisen pellen kun vielä jatkaa tuota sönkötystä,
ensin myöntää käyttäneensä huonoa harkintaa
ja seuraavana päivänä puhuu tutkintapyynnöistä.

Mitähän huomenna?

Spinnu

Huonoa harkintaa Helenalta oli se, että ei tajunnut että osa toimittajista on koulukiusaajan tasoisia tahallaan väärinymmärtäviä valehtelijoita, jotka häpäisevät koko ammattikunnan maineen.

Tutkintapyyntö julkisen sanan neuvostolle on aiheellinen, koska hyvää journalalistista tapaa on törkeästi loukattu. Median pitää pestä oma likapyykkinsä, että edes rippeet uskottavuudesta säilyy.

Usko huviksesi, ei kaikki toimittajat katso hyvällä tuota toimintaa.

Spinnu

Huonoa harkintaa Helenalta oli se, että ei tajunnut että osa toimittajista on koulukiusaajan tasoisia tahallaan väärinymmärtäviä valehtelijoita, jotka häpäisevät koko ammattikunnan maineen.

Tutkintapyyntö julkisen sanan neuvostolle on aiheellinen, koska hyvää journalalistista tapaa on törkeästi loukattu. Median pitää pestä oma likapyykkinsä, että edes rippeet uskottavuudesta säilyy.

Usko huviksesi, ei kaikki toimittajat katso hyvällä tuota toimintaa.

kalervouolevi

Suomi on sekoamassa! Erosen huumoria ei ymmärretä, missä vika? Tosikkomaisuudessa! Sivistyneempi ihminen ymmärtää, että Erosen kirjoitus oli huuomoria ja siitä ei pidä kenenkään ottaa nokkiinsa. Hyvänen aika, eihän enää uskalla edes pieraista, syytetään vaikka mistä. Ryhtiä Media"! Ja vähän ymmärrystä eikä latoa tyhmyyksiä "kissankorkuisilla kirjaimilla. Hyvä Helena Eronen!

pur

Ihan hauska kirjoitushan tuo on, huumorimielessä tehty. Kyllä siinä silti satiirin keinoin tuodaan esille sitä, mitä on Perussuomalaisten piilopuolueohjelmaksi uumoiltukin: muukalaisvihaa ja vähemmistöjen erottamista kantaväestöstä. Se. että asiasta kirjoitetaan satiiria, ei muuta peruskuviota mitenkään. Kirjoitus on satiirinen, samalla se on syvällisesti rasistisen maailmankuvan kyllästämä.

En ihmettele lainkaan, että Ruohonen-Lehrner suosittelee potkuja. Ja nimenomaan potkuja - ei tuossa kirjoituksessa mitään rikollista tai rangaistavaa ole, onpahan vain tuotu huumorin keinoin ilmoille juuri niitä ajatuksia, joita persujen ns. jalat maassa siipi on yrittänyt selitellä todelliseen perussuomalaisuuteen kuulumattomiksi.

Jos ei avustaja tehtävässään ymmärrä puolueen etua, niin se on ongelma, samoin taitaa Hirvisaari itsekin olla jo puoleelleen ongelma. Potkuthan tulee yleensä siitä, jos aiheuttaa firmalleen selvää vahinkoa - näinhän tässä on käynyt, ja yhä enemmän vahinkoa syntyy kun kirjoittaja lähtee vielä kanteluilla elämöimään. Mikähän olisi kantelun syy? "Väärin kommentoitu". Aika vaikea samaan aikaan vaatia täydellistä sananvapautta ja tehdä kantelu toimittajan sananvapauden käytöstä.

_Ö_

"Mikähän olisi kantelun syy? "Väärin kommentoitu"."

Kantelun syy Turun Sanomista on karkeasti virheellisen kuvan antaminen (valehtelu) kirjoituksen tarkoituksesta ja merkittävien ongelmien aiheuttaminen artikkelin kohdehenkilölle tällä valheella. Seurauksena on ollut jo nyt valtavasti harmia Eroselle, joten mielestäni kanne käräjäoikeudessa ei ole millään tavoin ylimitoitettu.

Tuo r-sana sitten. Kirjoittajalla on mielestäsi rasistinen maailmankuva. Olen eri mieltä, mutta vaikka väitteesi olisi totta, Turun Sanomien olisi pitäytynyt pysyä totuudessa.

pur

siten, että itsellä olisi sananvapaus, mutta toimittajalla ei. Ei tule menestymään. Jos kirjoittaa huumoria, niin on vastuussa siitä nauraako yleisö. Nyt ei nauranut, ja se on kyllä koomikon vika, ei yleisön. Huumorihan ei tunnetusti selittämällä avaudu sen paremmin.

A_L

Suomessa ollaan aina oltu hieman sisäänpäin lämpiäviä ja kulttuuriimme kuuluu erilaisissa yhteisöissä viljeltävä sisäpiirin huumori, jossa liikutaan hyvän maun rajoilla.

Toimittajien uutis-kiima vain "näkee" mörköjä ja peikkoja sielläkin missä niitä ei ole...

Leila

...älyllisesti pelotonta linjaasi, taistele, älä luovuta. Sinunlaisiasi briljantteja ja rohkeita kirjoittajia tarvitaan enemmän kuin koskaan. Suomi on irti neukkuaikaisesta itsesensuurista vain näennäisesti ja pelonsekainen sensuuri näyttää toimivan ja voivan hyvin edelleen, valitettavasti.

Toivottavasti esimiehelläsi on rohkeutta olla erottamatta sinua, vaikka persujen puupää -osasto sitä vaatiikin.

Julistaja

Suomalaismedia on ihmeellinen. Ministerit voivat
puhua mitä tahansa ja johtaa kansaa harhaan. Se
on maan tapa jo nykyisin. Ja media taputtaa vain
karvaisia käsiään. Hyvä hyvä lisää valheita.

Mutta auta armias, kun joku kirjoittaa hauskasti.
Ryppyotsaiset toimittajat vääntävät siitä juttua
laput silmillä. Median ruoska vinkuu.

Varjojen mies

"Laatulehtiin" nimimerkillä kirjoittavat huomaavat varsin nopeasti, että palstatilaa ei asiallisille kriittisille mielipiteille heru. Tilaa löytyy, kun kovennat kritiikkiä ja lisäät kirjoitusvirheitä tekstiin. Väärin kirjoitetut sivistyssanat ovat avaimia julkistamiseen.

amppeeri antti

”Jos tämä ehdotukseni vaikuttaa jotenkin ei-nyt-ehkä-niin-hyvältä-idealta, niin entäs joa tuon kuvion kääntää toisin päin? Silloinhan kaikki Suomen kansalaiset voidaan velvoittaa kantamaan hihamerkkiä ….”

Tuo blogin loppuosan olisi pitänyt herättää jokaisen "matalaotsaisemmankin takarivin-taavin" huomaamaan, että kysymys on satiirista viikolla olleen moottoripyöräjengin puserokeskustelun johdosta.

Kinander

Kun kansanedustajan avustaja harrastaa satiiria, joka menee pahasti överiksi, on vaarana, että maailmalla Suomi-kuva likaantuu. Varsinkin kun avustaja väittää tuntevansa sotahistoriaa, jonka alkeisiin kuulunee myös II maailmansodan perusasioiden tunteminen.

Koko tapaus vaikuttaa laskelmoidulta peliltä. Kantelu JSN:ään antaa lisäaikaa selityksille "ei tuomita ennen kuin prosessi on ohi". Koeaika tässä on tarkoitus ylittää, jotta PS:n eduskuntaryhmän suositus erottamisesta tulee vaikeammaksi.

Peliin kuuluu myös se, että tämä "marttyyri" tulee nyt julkuksi ja yrittää seuraavissa vaaleissa korottaa eduskunnassa asemansa avustajasta avustettavaksi. Ja samalla Jamesin ja Suomen Sisun agendaa edistetään.

Saa nähdä, löytyykö Soinilta ja Ruohonen-Lerneniltä ryhtiä pistää nämä pelaajat kuriin. Kyse ei pelkästään PS:n asiasta, vaan myös koko Suomen maineesta ja politiikan yleisestä uskottavuudesta.

semi

Suomen maine tuhoutuu, Jeesus! Jokaisessa maassa on tätä satiiria tai ei satiiria, enkä ole huomannut että mm: Breivik satiiri olisi tuhonnut norjan uskottavuutta ja mainetta kansakuntana. Breivik satiirista ei edes puhuta muualla vaikka asia on moniverroin isompi.

Satiireja ja ei satiireja löytyy sitä enemmän mitä valtiossa asustaa ihmisiä, sitä löytyy kiinasta ja iranistakin vaikka siellä laitetaan satiirin tekijät vielä pahemmin ruotuun. Neuvostoliitosta löytyi sitten satiiria aivan uskomattoman paljon, erityisesti neuvostoihmisten kertomien vitsien muodossa.

Kinander

Täydellisesti epäonnistunut satiiri ei ole satiiria, vaan ihan jotain muuta. Suomen maineen pilaa se, että persut ovat sotkeutuneet johdonmukaisesti jo niin moneen mokaan. Esimerkiksi liittoutuminen EU-parlamentissa ja pohjoismaiden neuvostossa äärioikeiston kanssa, Breivik-kytkökset, tankit Kreikassa jne. Tämä Erosen tapaus on vain rikka rokassa - tosin laskelmoitu sellainen. Ikävintä on, että se tuli eduskunnastamme, ei mistään peräkammarista.

Norja on hoitanut karmean Breivik-tapauksensa ainakin tähän asti erittäin hyvin. Kansa on yhtenäinen ja päättäväinen, kuten se oli II maailmansodan aikaan, kun hihamerkkityypit terrorisoivat maassa ja yrittivät leimata sitä mielensä mukaan.

Kinander

Persujen Breivik-kytköksiä ovat ainakin Breivikin manifestin viittaukset Halla-ahon kirjoituksiin sekä manifestin postitus joillekin persuille. Breivikin postitus- ym. piiristä löytyy myös muiden maiden tyyppejä, jotka vaikuttavat persujen veljespuolueissa. Raskain Breivik-kytkös löytyy kuitenkin tapahtuman jälkeisiltä nettikeskustelupalstoilta (mm. Hommafoorumi), joissa persuina itseään pitävät osoittivat ymmärrystä tapahtumille.

Stoltenberg ei laske leikkiä hihamerkeillä.

de comments

Oleko todella sitä mieltä että kaikki persut olivat kytköksissä Norjan surullisiin tapahtumiin? Kirjoitat nimittäin monikkomuodossa. Tosin itse olen sitä mieltä ettei kukaan ole. Jos joku "höyrypää" lähettelee viestejä joillekin, ei vastaanottaja voi olla syyllinen mihinkään. Syyllistät mielestäni täysin perättömästi.

Kinander

En todellakaan ole sitä mieltä, että kaikki persut ovat kytköksissä Norjan tapahtumiin, et ainakaan sinä. Valitettavasti näitä pieniä kytköksiä on, ja sen vuoksi en kaipaa tällaisia Erosen kaltaisia ja vieläpä eduskuntatalostamme tulevia töräyksiä. Eikös tämä Hirvisaarikin väittänyt, että Norjan tapahtumien syynä oli väärä maahanmuuttopolitiikka?

Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että Suomelle olisi eduksi, jos persujen vastuullinen siipi sanoutuisi irti tästä Suomen Sisun (ja heitä symppaavasta) porukasta. On vaikea kuvitella, että persut mahtuisivat mihinkään hallituskokoonpanoon,jos näin ei tapahdu. Hirvisaari ei näköjään noudata PS:n eduskuntaryhmän suositusta, joten kohta jotain alkaa tapahtua.

Kinander

Tietysti olen lukenut. Olen myös lukenut median palstoilta, että Eronen sanoi homman menneen överiksi ja pyysi anteeksi. Nyt hän ja Hirvisaari ovat pelaneet kuvion tämän aamun tiedotussuunnitelmakokouksensa jälkeen uusiksi. Saamme nähdä, miten Ruohonen-Lerner ja piilossa oleva Soini pelin pelaavat?

Erosen blogi on tyhmä vielä kolmanteen kertaankin tavattuna, tuollaisia ei pitäisi tulla Arkadianmäeltä. Tämä tapaus ei ole syy, vaan ainoastaan aihe sille, miten Suomen poliittinen historia tulee kirjaamaan tästä alkaneen persujen sisäisen väännön ja sen lopputuloksen.

Unohtakaa nyt se Breivik, ei pidä provosoitua. Tiedän, että ylivoimainen enemmistö persuista kannattaa ehdottomasti pohjoismaista hyvinvointivaltiota, eikä hyväksy ensimmäistäkään Breivikin ajatusta.

Hyvää yötä!

semi

Minä ymmärsin tämän satiiriksi mutta ehkä erehdyin tai sitten joku ajatteli sitä ei satiiriksi ja ehkä erehtyi. Titanic "Cameron" elokuva oli minusta ihan kauhea, kun taas toiset rakastivat. Olisiko minun pitänyt vaatia Hollywoodia tekemään asialle jotakin että maine ei tuhoudu ja laittamaan James Cameronin ruotuun hirveästä roskasta.

Täytyy myös muistaa hänen asemansa mielipidevaikuttajana jonka pitäisi rajoittaa hänen ilmaisuvapauttaan. Suomalainen elokuvaohjaaja älyää olla humalassa koska asia menee kohun seurauksena hänen humalatilansa piikkiin ja koska hän on suomalainen niin? Kaikkihan me sen tiedämme että suomalaiset juovat... koko planeetta.

Elokuva Team America on varmaan syy siihen miksi Amerikan maine on niin huono, cia,ssakin osoitetaan luottamusta ja lojaalisuutta ottamalla suihin pomolta ja tunnetut julkimot kannatavat ja rakastavat ja auttavat Kim Illiä tuota suurta rauhan miestä.

Panettelua vai satiiria? jää lopulta katsojan päätettäväksi.

Mika Keinänen

Hyvä Helena Eronen,

Itsenäisesti ajatteleva älykkö on usein yksin mitäänsanomattoman massan keskellä.

Joukossa tyhmyys tiivistyy, ja sen tyhmyyden kyseenalaistaja joutuu piakkoin mainitsemaksesi silmätikuksi. Vertaus koulukiusaamiseen on siten osuva.

Kuitenkaan koulukiusaajille ei koskaan pidä antaa periksi - ei koskaan. Tönimiselle, tölvimiselle ja haastamiselle on vastattava samalla mitalla, tai kiusaaminen jatkuu täältä ikuisuuteen.

Onneksi olkoon, ettet antanut periksi. Tukijoita sinulle ja edustamallesi sananvapaudelle, järjelle sekä suomalaiselle näkökulmalle on useampia kuin uskotkaan.

-Mika Keinänen

intiaani

Kehtaakohan vähemmistövaltuutetun toimiston ihmiset nykyään kertoa missä työskentelevät? Koko ajan on joku väheksymässä julkisesti heidän tekemisiään tarkoitushakuisesti ja toistuvasti, sama se sisällöllisesti on onko se satiiria vai suorempaa tekstiä, työtäänhän hekin vain tekevät siinä missä henkilöllisyyttä tarkistelevat poliisit.

Tämä homma nyt vähän ampui takaisin oman harkinnan puutteen vuoksi, sellaista se on kun ei mieti kiusaako itse vai onko kiusattavana vai ehkä molempia.

DuPont

US: "Kritiikin kohteeksi on noussut nyt blogin uutisointi. Asiasta ensimmäiseksi uutisoinut Turun Sanomat otsikoi, että kansanedustajan avustaja ehdottaisi ulkomaalaisille hihamerkkejä. Erosen blogi oli kuitenkin tarkoitettu satiiriksi."

Oikein. Kirjoitus ymmärrettiin poliittisen korrektivismin tapaan tahallaan väärin. Kyseisellä TS:n toimittajalla oli nähtävästi omat tarkoitusperät, eivät journalistiset sellaiset. TS voisi julkaista oikaisun.