Maanantai 23.10.2017

Helena Eronen saa pitää työnsä - ”Kiitos James”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.4.2012 21:35
Päivitetty: 
13.4.2012 21:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    James Hirvisaari haluaa pitää blogikirjoituksellaan kohua herättäneen Helena Erosen eduskunta-avustajanaan.

Kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) sallii Helena Erosen jatkaa eduskunta-avustajanaan, vaikka perussuomalaisten eduskuntaryhmän enemmistö on toivonut hänen katkaisevan työsuhteen.

- Tilanne on vaikea, mutta valintani oli lopulta helppo. Oikeudentuntoani vastaan en voi toimia, Hirvisaari kirjoitti perjantai-iltana blogiinsa.

Kohua herättäneen ”hihamerkkikirjoituksen” omaan blogiinsa kirjoittanut Eronen on Hirvisaaren avustajana koeajalla toukouun puoliväliin asti ja jatkoa aiotaan katsoa sitten.

Eronen pyysi tänään julkisesti anteeksi niiltä ihmisiltä, joita aidosti blogissaan loukkasi. Hän kommentoi Hirvisaaren päätöstä esimiehensä blogissa:

- Kiitos James. Olet hieno mies ja on kunnia toimia avustajanasi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
James Hirvisaari
James Hirvisaari
Helena Eronen
Helena Eronen
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

nuppeli

Hirvisaari on järkimies. Ymmärtäisit varmaan hänen ratkaisun jos olet ymmärttänyt kohun aiheuttaneen täysin ihmeellisen ja silti todellisen tilanteen/tapahtuman. :D

JouniM

Ilmeisesti minulla on huono huumorintaju sillä mielestäni kommentissasi ei ollut huumoria lainkaan. Ilmeisesti pitäisi kääntyä persuksi niin tuo voisi sitten aueta. Taidan olla kaiken lisäksi tyhmä.

TapioTTT

Jatka vain samaa linjaa et ole tehnyt mitään väärää koko typerän sotkun aiheutti tasa-arvovaltuutettu joka voisi vetää "hameen niskaansa" mies joka nöyristelee mamujen suuntaan ja samalla hengenvedolla vaikeuttaa laillisen esivallan "poliisin" työtä arvokkaassa työssään ulkomaalaisten aiheuttaman rikollisaallon ennalta ehkäisyssä.

nimperi

Päinvastoin PS:n eduskuntaryhmä ylireagoi ehdottamalla erottamista, ainakin tämän jupakan takia. Asiasta ja henkilöistä voi muuten olla mitä tahansa, mutta jos ilmiselvän satiirin takia lähdetään ihmisiä erottelemaan, niin silloin astutaan sananvapauden varpaille pahemmin kuin pahinkaa PS:n rasistisiiven edustaja.

Hampurilaisen kuva hihaan... Ja joku otti vakavasti? Saisi itse erota.

TakojaIlmarinen

PerSut tulee merkitä hihaan kiinnitettävällä suurikokoisella PerSu merkillä, jotta heidät erottaa "tavallisesta" kansasta!

Odottavat varmaan vaalivoittoa tulevissa kuntavaaleissa, jossa tulemme näkemään kuinka nämä neropatit tulevat etenemään valitsemallaan "uralla"!

jockas

että avustaja saa kirjoittaa sitä minkä hänet palkannut esimies - ko. kansanedustaja tai eduskuntaryhmä hyväksyy julkaistavaksi. Kyseiset avustajat on palkattu lähinnä edustajien sihteereiden työtehtäviin verrattaviin tehtäviin.

jockas

oletko koskaan huomannut, että esimerkiksi eduskunnan eri valiokuntien sihteerit ja valmistelijat kirjoittaisivat blogeillaan tai muuallakaan jotain aivan omiaan joka tyystin poikkeaa eduskunnan työntekijöiltä edellytetystä arvokkaasta ja hyvien tapojen mukaisesta toimintatavasta? Jos löydät jostain niin laita linkki. Helsingin Sanomien tämänaamuinen pääkirjoitus on tälle episodille hyvä kiteytys.

de comments

Komentissasi näyttäisit olevan jopa varma etteivät mainitsemasi tahot olisi kirjoitelleet arvokkaasta ja hyvien tapojen mukaisesta toimintatavasta poiketen. Miten voit olla noin varma? Monessa mediassa voi kirjoitella nimimerkeillä. Oletko kenties selvännäkijä? Luulo ei ainakaan ole tiedonväärti, näin sanotaan. Ei pitäisi yleistää asioita joista ei ole täysin varma. Eikös?

jockas

en tietenkään voi tietää nimimerkeille kirjoittajista, mutta tässä tapauksessa kirjoitus ei ollut nimimerkillä tehty vaan aivan julkinen omalla ko. avustajan nimellä tehty. Hän kyllä taisi saada siihen esimiehensä hyväksynnän, koska ilmeisesti tämä julkaisi kirjoituksen myös joillain omilla sivuillaan. Mutta oletko nähnyt valiokuntasihteereiden tai vastaavien kirjoituksia heidän omissa nimissään?

JouniM

HS:"Se on vain törkeää. Ihmiskunnan historiaa tunteva tietää, että rotuopit johtivat kuuden miljoonan ihmisen teolliseen teurastukseen. Kyse ei siis ole siitä, että tosikot eivät ymmärtäneet Erosen idean "satiirisuutta"."

Kieltämättä sitä, että natsit tekivät äärettömiä julmuuksia jotka ovat täysin tuomittavia, en voi olla toteamatta että natseilla oli kuitenkin syy joka oli perusteltavissa biologialla ja uskonnolla. Neuvostoliitossa ja muissa kommunistimaissa tehtiin käytännössä aivan samaa mutta syy oli vielä karmaisevampi eli se että et ole samaa mieltä kanssani. Suomessa on kehittymässä aivan samanlainen ilmapiiri kuin Neuvostoliitossa. Ilmapiiri jossa kaikki jotka eivät ole samaa mieltä enemmistöksi itsensä määrittelevän, vähemmistöön kuuluvien suvaitsevaisten kanssa, voidaan tuomita. Ihmiselle kauheinta julmuutta ei ole se että keho vangitaan tai surmataan. Kauheinta on se että oikeus mielipiteeseen kielletään.

Lopuksi on pakko todeta itsetäni, jotta minua ei tuomittaisi, että omasta mielestäni jokainen ihminen on arvokas. Suomaisten tulee kunnioittaa ulkomaalaisten arvoja ja tapoja jotka eivät ole ristiriidassa lainsäädännön kanssa. Mutta ulkomaalaisten tulee myös kunnioittaa maan tapoja, arvoja ja ennen kaikkea, lain säädäntöä. Eli kuten Jutta U sanoi: "Maassa maan tavalla".

nimperi

Natsien toimet *eivät* ole perusteltavissa biologialla. "Sekarotuiset" ovat aina vahvimpia biologisesti. Katso nyt rotukoiriakin, sairaalloista sakkia. Lisäksi yhden lajin sisällä, varsinkin sellaisen joka on geneettisesti niin suppea kuin ihmislaji, rotuperimästä ei ylipäänsä voi päätellä muuta kuin jotain tilastollisia todennäköisyyksiä. Kaikki todellinen arviointi on tehtävä yksilöstä lähtien.

Kaiken kaikkiaan, rotuopit varsinkin ihmislajin kanssa ovat biologiselta ja tieteelliseltä kannalta 100% huuhaata, verrattavissa siihen että arvioi auton ominaisuuksia värin perusteella.

JouniM

Wikipediasta lainattua, Rotu: "Nykyisin useimmat tutkijat eivät pidä sitä biologisesti perusteltuna." Siis nimenomaan nykykyaikana. Natsit eivät olleet vallassa nykyaikana vaan aikana jolloin asiat käsitettiin toisin.

Natsit eivät harrastaneet pelkästään rotuhygieniaa vaan myös kehitysvammaiset ja muut saivat kovan kohtalon. Myös ihmisen värin, ihon tai hiusten, kuten myös korvien muodon määrittää perimä joka määräytyy biologian pohjalta määräytyen vanhemmista ja heidän edeltäjistään. Auton värin määrää maalaaja. Natsit eivät olleet ainoita jotka harjoittivat kyseenalaisia keinoja. Pakkosterilisaatiot olivat käytössä useassa maassa, valitettavasti.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/rotuoppia_ruotsalaisittain_52215.h...
"1920-luvulla perustetun Ruotsin valtion rotubiologisen instituutin tarkoitus oli tutkia ja vaalia germaanista rotua. Suomalaiset kuuluivat rotuteorian mukaan vähemmän arvokkaaseen itäbalttilaiseen rotuun, jonka sekoittuminen jalompiin germaaneihin oli estettävä."

muuan

Bloginpitohan on yksityiselämää, ja siinähän sallitaan korkeillekin kansalaisille melkoisia vapauksia.
En mainittujen ryhmien edustajien mahdollista kirjoittelua seuraa.

HS:n pääkirjoitus on turhan tosikkomainen manatessaan menneisyyden haamuja esiin. Hysteriaan ei ole aihetta. Puhutaan mm. eduskunnan arvokkaasta ympäristöstä. Eihän kyseistä blogia kirjoitettu eduskunnan kotisivuille tai muuten esitetty siinä "ympäristössä". Sitä paitsi kansanedustajan avustajan merkitystä ei kannata korostaa. Onko hän mikään tekijä tai edes näkyvä henkilö?

Huomaamme, että kaikkea voi käsitellä monella tavalla. Minua tympäisee tuo Hesarin "törkeily" sen verran, että pidän Hirvisaaren päätöstä sopivana vastauksena siihen. Jyrähtelyihin pitää yleensäkin vastata järkkymättömyydellä, mutta liikaa uhoilematta.

jockas

on kyllä julkisissa tehtävissä toimivilla eri kohdassa kuin ei-julkisissa tehtävissä olevilla. Tästähän saimme oikein oikeusasteiden linjauksiakin esim pääministeri Vanhasen ympärillä olleen mediamylläkän aikaan. Kansanedustajat ja heidän avustajansa, jotka saavat palkan ja ovat työsuhteessa eduskuntaan ollenevat julkisissa tehtävissä, mutta ehkä asia kuitenkin on niin, että kansanedustaja tai ryhmä vastaavat avustajan tekemisistä. Jos ei muuten niin poliittisen vastuun kautta. Rikosoikeudellinen vastuu on sitten oma juttunsa.

vinbju

nazionalsosialismus, siis kansallissosialismi. Olen ihmetellyt, miten sosialistinen maailmankuva väkisin muokataan äärioikeistolaiseksi - kommunismi, sosialidemokratia ja kansallissosialismi ovat toisilleen sukua aivan kuin judaismi, kristinusko ja islamilaisuus. Mutta veljesviha onkin se vihoista kaikkein julmin ja kommunistista propagandaa ei saa arvostella...

JM

.. lopulta kuitenkin kannattaa ihan mielelläänkin antaa näiden DolbyC -trollien tai vielä mieluisammin jopa ihan aidosti tuota mieltä olevien kertoa omat syvimmät sydämensä tuntonsa..

JM

.. kirjoittaa vain yhden viestin ja jää taustalle hauskuttamaan itseään.. eli olet siis ihan tosissasi?..

Noh minua ei kiinnosta pätkääkään tässä maailmassa 'Suomen sisu' tai mikään muukaan sinun kaltaisen ihmisen pikkupäähäsi juuttuneesta pakkomielteestä..

Minun suurin huoleni on se että mitä tämä nykyinen häviäjien hallitus tekee meille suomalaisille.. mitä he tekevät tälle maalle ja pienelle kansallemme.. sitä minä seuraan surullisin mielin tällä hetkellä kaikkein eniten..

Mutta.. ihan selvästi on pientä heräämistä kuitenkin havaittavissa..

Buc

Tämä päätös edes hieman nostaa uskoa siihen, että media ei ohjaile mielipiteitämme, vaan olemme ylpeitä itsestämme ja ilmaisemme asioita tavallamme. Kaikkia ei voi aina miellyttää.

Toimittajat, Huusko ja kumppanit, voivat miettiä mikä saa itsensä luopumaan ammattiylpeidestä ja jopa asioita vääristelemällä luomaan epätodellisia mielikuvia.

Itse en pystyisi katsomaan peiliin, jos hoitaisin työni yhtä huonosti kuin nykyajan toimittajat. Milloin Suomesta on tullut tosikkojen valtakunta?... tai sitten se on aina ollut, en vain ole huomannut :)

MOT

Näyttikö James "Suomen Sisu" Hirvisaari "ahteria" omalle eduskuntaryhmälle?

James Hirvisaari kertoo blogikirjoituksessaan, että ei katkaise avustajansa Helena Erosen työsuhdetta vaikka enemmistö Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä vaati Erosen erottamista.

Olihan se kirjoitus niin Suomen Sisun retoriikkaa siltävä, ettei kukaan uskonut Erosen erottamiseen. Nyt vaan mielenkiinnolla odotetaan Perussuomalaisten eduskuntaryhmän toimia Hirvisaarta kohtaan, koska hän on "allekirjoittanut" Erosen vastenmielisen hihanauhakirjoituksen. Mutta olen varma ettei Perussuomalaiset uskalla ryhtyä mihinkään toimiin Hirvisaarta kohtaan. Eihän edes hänen saama sakkotuomionsa aiheuttanut mitään toimia.

Kyllä näköjään Suomen Sisu vie perussuomalaisia kuin pässiä narussa. Edes eduskuntaryhmä ei mahda mitään sille. Ja kaiken kruunaa Erosenkin katumuksen "katoaminen". Nyt hän aikoo nostaa TS:n kirjoituksesta JSN:lle kantelun. Lisäksi Timo Soini jatkaa hiljaiseloaan Suomen Sisun tempauksien kohdalla.

Kuka teki itsestään pellen eilisissä uutisissa? Oliko se Ruohonen-Lerner, joka naama punaisena tuomitsi tämän mauttoman kirjoituksen ja kertoi kaikelle kansalle eduskuntaryhmän enemmistön päätöksen asiasta.

PS. Kaikille tiedoksi, että se Pyysalokin taitaa olla edelleen Eerolan palkkalistoilla. Hänenkin muistaakseni piti erota tehtävästään.

risto heikkilä

Siis mikä tässä Suomen Sisussa on vikana ja pelottavaa? Onko se tehnyt jollekin jotain pahaa? Kenties yrittänyt tuupata väkisin kellariin tai kaatanut tytön pyörän selästä omia halujaan tyydyttämään?

Ja Hirvisaarelle iso peukku!

MOT

Tässä hieman faktaa Suomen Sisusta poimittuna Wikipediasta.

"Kari Harju sanoi YLE 1:n A-Studion haastattelussa Suomen Sisun olevan yksi Suojelupoliisin mielestä äärioikeistolaisia ajatuksia esille tuova ryhmä."

Esimerkiksi "Länsiväylä lehti nimitti Suomen Sisua "natsihenkiseksi" josta suivaantuneena he valittivat JSN:ään. JSN:n mukaan "tapauksessa ei rikottu hyvää journalistista tapaa, koska lehdellä "oli perusteet mainintaan natsihenkisyydestä ja koska se antoi seuraavassa numerossa järjestön puheenjohtajalle mahdollisuuden tuoda esiin oma mielipiteensä asiasta."

Lisäksi mm. "Vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen BBC mainitsi myös Suomen Sisun jutussa, joka käsittelee Timo Soinia ja Perussuomalaisia. Jutun mukaan Suomen Sisun jäsenet edustavat äärinationalisteja, jotka ovat soluttautuneet Perussuomalaisiin."

"Suomen Sisu on sallinut myös kansallissosialistien mukanaolon, mutta nämä ovat kuitenkin aina olleet selkeässä vähemmistössä."

Nämä poiminnat olivat siis Wikipediasta Suomen Sisusta.

Eiköhän jo mm. näissä ole jo tarpeeksi epäilyttävää millaista porukkaa siellä Perussuomalaisten ja Soinin siipien suojissa piilottelee. Perussuomalaiset ja Soini antoivat jo sormen ja Suomen Sisu vei jo koko käden. Onneksi muu Suomi ei tee samaa virhettä.

risto heikkilä

No ei tämä paljon vakuuta. Nämä muutamat natsinimittelyt eivät tee kenestäkään sen pahempaa ilkimystä. Ja muistan kyllä, että vaalien alla suomalaiset toimittajat tilailivat ulkomailta kavereiltaan juttuja Perussuomalaisista, joilla sitten hyökättiin heitä vastaan.

Edelleenkin jäi epäselväksi, että mitä SS on kenellekään tehnyt ja miksi sitä pitäisi pelätä? Onko se valellut kerrostalon bensalla tai virittänyt pommin? Väijynyt pimeässä puistossa ohikulkevia?

DolbyC

Riippuu siitä, pitääkö kansallissosialismia hyvänä vai pahana asiana. SS ajaa kansallisosialistisia periaatteita politiikassa ja joukko perussuomalaisia kansanedustajia pitää sitä mitä ilmeisimmin hyvänä asiana olemalla SS:n jäseniä.

Homman synnyttymät kansanedustajat Hommassa puuhailevien avustajiensa kanssa ajavat politiikkaa, jossa ihmisarvo riippuu syntyperästä/ihoväristä/elämänkatsomuksesta/seksuaalisesta suuntautumisesta. Joidenkin mielestä se voi olla hyvä juttu, useimpien mielestä ei.

de comments

tuota samaa p**kaa SS:stä. Tuot siis esiin vain omia ajatuksiasi. Mutta voitko mitenkään ajatella joidenkin ajattelevan samalla tavalla muiden puolueiden joistakin edustajista, mutta ovat vain sen verran viksuja etteivät julkisesti mässäile sillä? Et varmaankaan kun näytät ottaneen silmätikuiksesi muutaman PS:n edustajan. Ovatko tehneet jotain pahaa jollekin, sinullekin?

Turisti

Eronen ja äärinationalistinen pomonsa saavat kunnian olla ne henkilöt jotka lopulta aloittivat pitkään pidätellyn ja kaapissa väkisin pidetyn persujen hajoamisprosessin.

Saapa nyt nähdä julistavatko Erosen ja Hirvisaaren ÄäriPersut kaikki punavihreät TavisPersut internoitaviksi Ahvenanmaalle homojen ja mokkapoikien kanssa ja eikun letkut irti vaan. Hehee!

Dzoukkia dzoukkia hei, kamoon älkää nyt olko niin kepulaisia siellä! Ounou, joku otti nokkiinsa näistä meidän ihan normijutskista. Anteeks nyt ihan tosi kamalasti. Emmä niinku mitään tarkoittanu. Voi voi, kyllä nyt on niin paha olla. Jonkun pitää kärsiä tästä. RIKOSILMOITUS (Teuvo neuvoi tän). ja MEDIA! yrittäisittekö nyt nähdä tän meidän totuuden!!!!

semi

Tiedätkö sinä turisti mistä on kyse? Sanotaan lyhyesti siitä että uutinen julkaistaan lyhennettynä ja typistettynä ja se uutisen aihe on poistettu eetteristä siten että sitä ei päässyt tarkistamaan kuin vasta jokin aika sitten. Minkälaiset voimat yleensä käyttävät tätä taktiikkaa maailmalla?

Kirjoittaja kuitenkin lynkataan, en toivo edes semmoista kohtelua vihreille joista näen punaista "aika ajoin" En toivo sellaista koska se on epärehellistä.

Selvitysmies

Erottaminen olisi ollut oikeusmurha.

Kannattaa lukea mm. prof. Timo Vihavaisen viiltävä analyysi aiheesta.

YLE ja maikkari voisivat pyytää anteeksi Turun Sanomien peesaamisesta. Aina alkuperäinen lähde kannattaisi ensin varmistaa.

Sananvapauden nimissä olisin valmis tukemaan H Erosen oikeustaistelua myös jollakin
summalla mikäli keräys on mahdollista.

pur

Eihän tässä rikosta ole tapahtunut eikä kirjoitus sinällään ole tuomittava - siinä vain tuotiin julki sisulaisten piilopuolueohjelma, ja vaikka perussuomalaisten enemmistö halusi sanoutua irti rasismihuumoista, niin sisulainen kanta voitti. Perussuomalaiset on siis puolue, joka kannattaa reipasta huumorin viljelyä natsiaiheesta, ihmisten erottelusta syntyperän mukaan. Siis ei välttämättä kannata ihmisten erottelua, vaan huumorin repimistä ihmisten eri taustoista.

semi

Jokin näyttelijä paljastuu natsi myönteiseksi niin teurastammeko tekijöiden tulevaisuuden? Jostakin syystä en näe sellaista puolueen tilaa tai puoluetta jossa ei olisi jäseniä jotka eivät kannataisi jotakin ei meille niin sopivaa ajatusta.

Olisi vaikea uskoa että ihmisoikeusjärjestöissä ei toimisi myös todella radikaalin ajatuksen omaavia henkilöitä, jotka ovat mukana jostakin aivan muusta syystä kuin oikeuksien ajamisen takia.

pur

paljastuiko Eronen natsimyönteiseksi? Että heitänpä kivaa läppää tässä aiheesta, miten muutama miljoona juutalaista kätevästi osattiin erottaa arjalaisista, ja samaahan vois heko heko kokeilla romanialaisiin. Vitsi vitsi, ihan satiiria koko juutalaisjuttu, haittaaks se?

pur

aihetta on käsitelty rankemmin, mutta TV ei ole puolue. Nyt on kysymys siitä, että kansanedustajan avustaja heittää tällaista natsismihuumoria, ja aika vähän naurattaa. Puoluehan siinä leimautuu, vallankin kun puolueen johto Ruohonen-Lernerin hahmossa ei saanut tähän mitään otetta. Soini juoksee jo karkuun, niin paljon on tullut lunta tupaan, kun ehdokkaita on otettu sisään laadusta piittaamatta.

de comments

et lukeudu perussuomalaisiin, joten eikö ole hieman kummallista puuttua tuon puolueen sisäisiin asioihin? Oletkos muuten aivan varma että Ruohonen-Lerner oli tai on vieläkään lukenut Helenan blogikirjoitusta? Entäpä jos onkin median vääristellyn uutisoinnin varassa kuten keskustan Kiviniemikin oli ja antoi kuitenkin blogikirjoituksesta moittivan kommentin Pressiklubiohjelmassa. Tosin hän kyllä moitteen jälkeen totesi ettei ole lukenut itse blogia. Noin siis media ohjailee ihmisraukkoja väärillä uutisilla ja uutisointi uskotaan. Näin muuten uutisoi TV:kin uutisissaa. Tätä vartenko me pakkomaksamme mediaveroa?

Jotenkin tuntuisi ainakin minusta joidenkin kommenttien laadun suhteen siltä että olisi varmasti hyödyllisempää purkaa omaa agressioitaan muualle. Ehkäpä siihen puolueeseen jota kannatta, siis äänestää. Onhan nytkin hallitus tehnyt ainakin tuleville sukupolville valtavat vastuut takauksien ja muiden vastuiden kautta. Taitaapa ne olla jo nyt n. 50 mrd euroa. Hallitus on myös jo nyt leikannut huomattavasti menoja ja tehnyt veron korotuspäätöksiä. Ja lisää tulee aivan varmasti. Sitten täällä monet kommentoijat tosiaan louskuttavat leukojaan jostain satiirikirjoituksesta, josta on media vääntänyt muunnetun uutisen. Toki onhan se niinkin etteivät kaikki ole huumorilla varustettuja ja eivät siten ymmärrä kirjoitettua tekstiä.

pur

Neuvostoliitossa saattoi olla puolueen sisäisiä asioita, joihin kansalaisen ei sopinut puuttua. Suomessa kaikkien puolueiden "sisäiset" asiat ovat julkisia asioita, joihin voi ja tuleekin puuttua. Perussuomalaiste juu varmasti toivoo, että ei nyt katsota perussuomalaisten tötöilyjä yhtään, vaan kiinnitetään huomio ihan muualle. Vaan eipä se niin mene, oppositiopoliitikkojen toilaukset ovat suurennuslasin alla aivan samoin kuin hallituspoliitikkojen.

Perusuomalaisen puolueen sisällä on jakolinja rasismiin ja natsiaatteisiin kevysti suhtautuvien kevytnatsien ja uskontoon taipuvaisten soinilaisten välillä. Tätä aihepiiriä on mielenkiintoista seurata, koska tuossa on niin vastakkaisia ja voimakkaita aatevirtauksia, että ne eivät ajanoloon samaan puolueeseen mahdu, ellei jonkinlaista lieventymistä ja konsensusta saada aikaan. Nyt näyttää ettei saada, vaan kevytnatsit veivät tämän erän. Mikä lienee soinilaisten vastaisku? Jäämme kuulolle.

Granu

Lähinnä suunpieksentää.Tosin persujen sanastossa brilantti tarkoittaa samaa.Kumpaakonahan Suomen kansan enemmistö mahtaa Soinia pitää,huulenheittäjänä vai briljanttina keskustelijana.Sinänsä Erosen eroittaminen ei olisi kyllä lainkaan linjassa verrattuna persu-kansaned.möhläyksiin.

semi

Blogin poistaminen ei ole mikään rikos, sitten on kyllä erikseen tiedossa että kirjoituksia poistetaan ja siihen usarilla on oikeus ja välistä velvollisuuskin.

Oliko tämän blogin poistaminen aiheellista on sitten toinen kysymys? Mielestäni usarin pitäisi palauttaa blogi uutisena ja tehdä siitä uutisaihe koska se on saanut niin suuren mittakaavan aikaiseksi.

Mietin vain sitä poistiko Huusko blogin ihan oma alotteisesti vai kenties "ilmoita asiaton viesti" nappulan kautta. Oliko asialla Turun Sanomat?

luuserius

Tai nimimerkkikirjoittajat. Herrat tekevät juuri mitä lystää omalla sivustollaan. Viiniä siemaillen ja kulttuuria nauttien.

Se oli hiemän yllätys että ''james'' sai pitää Erosen. Kertonee persujen ryhmäkurin puutteesta.

Hyvää jatkoa molemmille ja toivottavasti Eronen ymmärtää ensi kerralla (Hirvisaaresta puhumattakaan) etteivät he ole kolumnisteja vaan ovat politiikkoina (ja poliittisina avustajina) kansakunnan moraalin ylivartijoita.

Arto_Luukkainen

Oletko myös sitä mieltä, että vihervasemmistolaiset poliitikot tai heidän avustajansa eivät enää saa kirjoittaa vasemmistolaista höttöä vaan heidän täytyy olla kansakunnan "moraalin ylivartijoita" jatkuvan valehtelun sijaan? (kuten esimerkiksi valehdeltiin Helenan blogista)

Ajatellaanpa vaikka Lipposten perheen kolumneja. Eiväthän ne selviä minkäänlaisesta kriittisestä tarkastelusta.

Helenan blogissahan ei edes ollut mitään vikaa. Viaksi ei voi laskea sitä, että sinä et siitä pitänyt. Sen lasken vain plussaksi Helenalle.

Tuttu

"Uusi Suomi voi poistaa blogin"

Tämä tiedetään, ja sen vuoksi jokaisen ei-yhdentekevän bloginpitäjän todellakin kannattaa pitää bloginsa identtistä kaksoiskappaletta jossain muualla, mieluiten EU:n ulkopuolisella palvelimella.

de comments

määräaikaiseen työsuhteeseen Hirvisaari (kansanedustaja). Hän myös päättää yksin työsuhteesta. Siihen ei ole puolueella mitään sanomista. Puolueestahan annettiinkin vain suositus Helenan erottamisesta, joka sekin oli todennäköisesti tehty hätiköimällä lukematta edes koko blogia. Uskottu median kertomaa, jota näytti tämän iltaisessa Pressiklubissa uskoneen myös Kiviniemi, keskustan puheenjohtaja.

Näin näyttää menetelleen myös useat tännekin kommentteja kirjoitelleet, siis eivät lukeneet blogia vaan uskoneet median vääristellyttä uutisointia. Tällaista on tämän päivän Suomen uutisointi. Siihen luottavat sokeasti useimmat näköjään. Kannattaisi kuitenkin ryhtyä ajattelemaan omilla aivoilla ja tutkimaan alkuperälähteet.

luuserius

Eräs hyve on ollut isänmaallisuus. Kautta aikojen.

Politiikassa pitää olla pienessä maassa tietty konsensus. Näin ollaan perinteisesti ajateltu. Vaikka olisi eri mieltä, pitää olla samaa mieltä enemmistön kanssa, jos maan etu sitä vaatii.

Itseasiassa pidin hellun blogista. Jos se nyt edes vähän harmittaisi. Mutta Suomella ei ole kolmen isontolpan a-kirjaimen kautta varaa alkaa tätä harmoniaa sotkea. Vaikka maahanmuuttopolitiikkamme ei ole onnistunut minustakaan ja poliisien resurssipula vain kasvaa.

ps. populismi osaltaan aiheuttaa luoteja maahanmuuttaja äitien vatsoihin Euroopassa. Kuitenkin pahoinvointi johtuu ennemminkin siitä ettei ole kyetty vastaamaan Aasian taloushaasteeseen.

muuan

Vilkaisin Hirvisaaren blogia ja sen kommentteja. Joku siellä kirjoitti Erosen sanailua puolustaessaan tällaista: "... huudella välihuomautuksia puhujan tisseistä (Pekkarinen)".

Kamppailun tiimellyksessä aseita ei paljon valita, minkä tästäkin huomaa. Saahan kuvan, että kyseinen kansanedustaja olisi törkeästi huudellut tisseistä varmaan työpaikassaan eduskunnassa. Tosiasiassa hän supisi ryntäistä erään muun tilaisuuden yhteydessä suppeassa seurassa.
http://www.hs.fi/politiikka/Ylen+tallenne+paljastaa+Pekkarisen+puhuneen+...

Huomaamme jälleen, että ihmisten muistikuviin ei ole paljon luottamista.

de comments

siitä mitä kommentissasi esitit. On se surullista ettei kommentoijat, tosin eivät kaikki bloggaritkaan, noudata totuutessa pysymistä kun kirjoittelevat kaikenmoisia syytöksiä joille ei ole totuuspohjaa. Uskomattomaksi on mennyt suomalaisten suhtautuminen asioihin. En usko että tämä olisi syytä sähköisen median lisääntymisestä vaan kyllä kyse on yksinomaan ihmisten omasta arvomaailmasta ja käyttäytymisestä yleensäkin. Niin, eikä kysessä ole yksinomaan nimimerkkien varjossa puuhastelu vaan tähän samaan syytösten jatkuvaan kirjoitteluun näyttäisi syyllistyvän hyvin monet.

Yleisenä ohjeena tulisi pitää kun kirjoittelee syyttäviä kirjoituksia, että ainakin lähteet kaivetaan esiin, eikä niitä väärennellä ottamalla lause sieltä täältä vaan osataan lukea koko teksti. Luin Helenan yhden kommentin Puheenvuorossa ja sen mukaan hän on tehnyt kantelun lisäksi rikosilmoituksen ainakin medioista jotka ovat metelöineet satiirisen blogikirjoituksen vääristellyllä uutisoinnilla. On aivan oikein saada myös media kunnioittamaan oikeaa tiedonvälitystä totuudenmukaisin tiedoin kerrottuna.

setvertti

Oli nyt niin tai näin tämä Hirvisaaren avustajan huumori. Toimenpitietä näiden nykyaikaisten kansainvaellusten hallitsemiseksi pitää tehdä. Historialliseen aikaan vaellukset synnyttivät sotia. Mitä jos tässä taas ollaan samalla polulla. Parempaa elämää esi-isät olivat etsimässä, kun vaelsivat tänne pohjolaan jääkauden päättyessä peurapaistin perässä. Sitä samaa nämä nykyisetkin vaeltajat etsivät, leveämpää leipää. Ainoa mahdollisuus on opettaa heidät "onkimaan" kotivesillään. Täällä heillä ei ole kalastusmahdollisuutta sen kummemmin. Onki, eli osaaminen puuttuu. Sopeutuminen ei onnistu ja elämiseen tarvitaan avustusta sinulta ja minulta. Se korpeaa, kun ei sitä kaikkea hyvää ole itselläkään, mitä omasta mielestä pitäisi. Sinä vertaat itseäsi muihin ja köyhän maan asukki itseään sinuun. Kummallakin on keljua. Ei siitä mitään muuta synny kuin vihaa ja katkeruutta. Ainakaan kerjäämisen hyväksyminen ja ammattitaidottoman väen maahanmuuton edistäminen ei ongelmaa ratkaise. Päättäjät ovat selvästi kyvyttömiä tekemään mitään merkittävää euroopassa aluillaan olevan kaaoksen hillitsemiseksi. Vastuuttomuus voi olla kohtalokasta ja johtaa suuriin murheisiin.

Ukko-Paavo

Hän teki ainoan oikean ratkaisun. Muussa tapauksessa hän olisi sallinut, että TS:n lukutaidottoman ja/tai epäeettisen toimittajan tarkoitushakuinen likaamisjuttu olisi ratkaissut hänen avustajansa työsuhteen jatkumisen.

Täytyy ihmetellä koko muuta PS:n eduskuntaryhmää. PS taitaa kärsiä jonkinlaisesta alemmuuskompleksista.

Varjojen mies

Ei ketään voi erottaa työstään vain sen vuoksi, että jotkut kolmannet henkilöt niin haluaisivat.

Tässä tapauksessa on kyse Usarin lahjakkaimpiin kuuluvasta blogistista.

Suomessa henkinen ilmapiiri vastaa nykyisin pohjois-korealaista. Huumori on kiellettyä ja erilaiset ilmiannot arkipäivää. Toimittajat, nuo valtaeliitin puudelit, ovat äityneet räksyttämään "taviksille" heidän osoitettuaan kykynsä kirjalliseen ilmaisuun. Kirjoittaminen pitäisi heidän mielestään auktorisoida luvanvaraiseksi toiminnaksi kuten lääkärintoimi.

Sananvapauden puolesta voisi Usarikin toimia, sillä kyllä tällä menolla jokainen vuorollaan joutuu ilmiannon kohteeksi. Kyse on kiristykseen verrattavasta toiminnasta: jos et ole joko kirjoittamatta tai kirjoita kuten käsken, suusi tukitaan ja häkki heilahtaa.

Ukko-Paavo

Netti on armotta paljastanut toimittajien köykäisen ammattitaidon, joten en ihmettele, että jotkut haikailevat paluuta "auktorisoidun kirjoittamisen aikaan." Tosin toimittajien puolustukseksi täytyy sanoa, että toimituksissa ei ole enää riittävästi aikaa laatujournalismin tekemiseen. Se maksaa nääs. Samasta syystä toimittajan ammatti ei enää houkuta juuri muita, kuin lukutaidottomia keskinkertaisuuksia.

de comments

Mitä sitten tulee PS:n eduskuntaryhmän kannanottoon suositellessaan erottamista, niin ettei vain olisi käynyt niin että olivat siinä uskossa että median vääristelemä uutinen oli totta sanasta sanaa? Sattaa olla myös niin etteivät olleet lukeneet koko blogia vaan olivat ns. "mediauskovaisia". Mediahan on jatkuvasti hyökkäillyt PS-puolueen ja edustajien kimppuun, niin saattaapa olla kyseessä myös ylilyönti median edessä? Kyllä PS:n pitäisi jatkossa saada mediasta ote eikä antaa vetää aiheettomasti loata vääristeltyillä ja tarkoitushakuisilla uutisilla.

muuan

Kirjoituksen poistaminen päinvastoin suojelee kirjoittajaa, ellei poistosta jää näkyviä jälkiä. Miten lienee sitten TS saanut asiasta tiedon.
Minulla ei ole ollut kiinnostusta perehtyä tämän kähinän yksityiskohtiin, joten esittämäni mielipiteetkään eivät ole olleet mitenkään syvällisiä.
Enkä kaipaa vastausta otsikon kysymykseenkään.

ricardo

hekumoida kiusatun kustannuksella?

kirjoituksen poistaminen tässä tapauksessa leimasi kirjoittajan, sillä kirjoitus itsessään ja kokonaisuudessaan olisi säästänyt kirjoittajansa paljolta pahalta. ellemme elä jo yhteiskunnassa jossa totuus on satiiria ja ironiaa pahempi

muuan

Meillä näkyy olevan erilaiset mittapuut sekä hekumoimisesta että kiusaamisesta. Esimerkiksi olen sitä mieltä, että blogien pitäminen ja näille nettipalstoille kommentoiminen ei ole sellaista ihmiselle väistämätöntä toimintaa, jonka harjoittajalle pitäisi olla korostetun hienotunteinen. Tämä on valinta ja sillä on riskinsä - myös poistetuksi joutumisen muodossa.

ricardo

mutta onko reilua sitten julkisesti lynkata kirjoituksen (joka on poistettu näkyvistä) perusteella. Huuskon setä vielä teki oman blogikirjoituksensa puolustellakseen omaa huonoa valintaansa (tämä siis sillä oletuksella että nimenomaan huusko poisti helenan varsin mainion pakinan). Poistaminen olisi ollut perusteltua jos oikeasti kyseessä olisi ollut ns vihapuhe (mikä itsessään on aika häilyvä käsite, mutta ko kirjoitus oli selkeästi huumorimielessä kirjoittettu). Ilman kirjoituksen poistamista sen olisi tajunnut kuka tahansa tampio huumoriksi heti, ja ainoastaan blogin poistaja on syyllinen siihen että tästä tuli uutinen. Yleisesti en kannata sormella osoittamista mutta nyt..

Blogin kirjoittaminen ei pitäisi olla korostetun hienotunteinen

semi

En näe Huuskon perusteluissa sen poistamisen syyksi yhtään mitään, hän voi sitä nähdä mutta me näemme silloin asian eri tavalla.

Mutta kun katsoo kuinka asiaa uutisoitiin pitkin pohjoismaita niin Huuskon olisi pitänyt reagoida asiaan muutoinkin kuin vain toistamalla kuinka Eronenkin on pyytänyt anteeksi.

Mutta ehkä Huusko piti uutisointia rehellisenä ja linjan mukaisena, mikä tarkoittaisi jos näin on että en pidä kyseistä kaveria kovinkaan pätevänä. Mutta en tiedä, kyllähän sitä pitää ihmisen Huuskonkin välillä nukkua ja syödä ja käydä pesemässä hampaat ja taas miettiä asia uudestaan.

Uusi päivä voi tuoda uusia ajatuksia ja näistä voi kaikki oppia jotakin paitsi Turun Sanomat joka osoitti että populismi ja valehtelu on kiva asia ja erittäin hyvä ase. Turun Sanomista en uskalla palja odottaa mutta uskoisin että Huusko miettii asiaa vielä pari kertaa. :)

ricardo

ei huumorin ja loukkauksen välissä ole rajaa, koska usein huumoria tehdään loukkaamalla, takertumalla johonkin henkilön yksityiskohtaan. omalla kohdallani huumoria väännetään suomenruotsalaisuudesta, tai siitä että olen syntynyt ruotsissa, joskus siitä että puhun turkua. missä se raja sitten pitäisi mennä? siinä että pahastun? ei kai se sanojasta kiinni voi olla? jokuhan pahastuu aina pienestäkin.

Phil Decker

Niinpä.
Ottaen huomioon esimerkiksi suomenruotsalaisten tai turkulaisten aseman Suomessa, on hieman eri asia tehdä heistä pilaa ja rankkaakin ivaa, kuin vastaavanlaisen "huumorin" heittäminen vaikkapa somaleista.
Suomenruotsalainen kokee vitsin hihanauhan käyttämisen varmasti aivan eri tavalla, kuin somali.

Joitan tällaisia seikkoja ihmiset yleensä puntaroivat mielessään, ennen kertova vitsinsä ääneen.

ricardo

oma mielipiteeni on liitoksissa omiin taustoihini. ja kenen tahansa on omiinsa. mutta se että pitää toisen puolesta lähteä pahastumaan ja jopa sensuroimaan toisen sanomisia on väärin. nythän meillä ei ole kuin huuskon sana siitä että "minä olen oikeassa", kenenkään muun en ole oikeasti nähnyt pahastuneen koska kirjoitus olisi osunut omalle kohdalle. toki on myönnettävä etten ole kysynyt nyy jorkissa asuvan työkaverini vaimolta pahastuiko hän hampurilais-hihamerkistä.

viimeisen lauseesi asioiden puntaroimisesta ja ääneen sanomisesta jäi vähän auki, en oikein ymmärtänyt mitä hait, mutta eikö ole silti kiva että meillä on maa jossa saa vielä pakinoida ja kirjoittaa satiiria, koska jos sitä lähdetään kieltämään, ollaan mielestäni aika hukassa

ricardo

sitä että tällaisten ajatusten takana on synkempi agenda, joka persuihin henkilöityy? eronen ei taida omasta mielestään edes olla persu, toki sehän ei leimakirvesmiesten töitä estä. mikäli voisit selventää näkökulmaasi meille tavan persuille, voisin ymmärtää mitä tarkoitat. pelkkä "seppo ei vaan tajuu" argumentti ei toimi kovin hyvin

Ray

Vastaanottajiin täytyy voida myös luottaa, koska ei tasoa voi asettaa tahallaan alas. Se on muiden yläpuolelle asettumista.

Nyt käynnissä olevaa härdeliä voi ajatella vähän niin, että Turun Sanomien toimittajasta alkanut ja tämän päivän Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen jatkunut juttu olisi lähtenyt stand up esityksen arvostelusta. Paitsi, että neropattitoimittajat neropattipoliitikkojen seuraamina eivät ole arvostelleet itse esitystä, vaan ovat arvostelleet esiintyjän lavalla esittämiä asioita oikeina väitteinä. Aivan kuin koomikko ei olisi koomikko.

Kiviniemi tajusi nopeasti tilanteen, mutta huolta voi kantaa näistä paskantärkeistä mukanärkästyneistä. Medialla on oma lehmä ojassa ja moraali taas kerran heitetty menemään.

Ray

Huumori pitää aina kaikkia rajoja pilkkanaan, eikä koskaan oikein tiedä millä puolella rajaa mennään.

Suomi on kipsissä. Itse ajattelen asioita pilapiirtäjän silmin(olen niitä joskus vähän tehnytkin). Kohteesta on aina löydettävä piirre tai piirteitä joista tavallaan pitää, jotta ei sorru pelkkään ilkeilyyn. Kyllä somaleista voi irvailla, kuten kaikista muistakin. Heidän elämäänsä kun katselee, niin kyllä siinä aineksia on.

Suomenruotsalaisista, joihin itsekin kuulun, vasta huumoria voi ja pitää heittää. Helenan blogin helmi kohdistui juuri ruotsinkielisiin. Hihamerkki vaan heillekin, että tiedetään, "iiik nuita ei sitten jonossa tönitä"(jotakin sinnepäin se oli).

Persuryhmä on suosikkiryhmäni, ehdottomasti. Olen tavallaan aina heidän puolellaan, vaikka en heitä enkä heidän ajatuksiaan juuri kannata. Ehkä se on se inhimillisyys ja totisuus, jolla he touhuavat. Olen kyllä vähän kaikkien puolella.

Hirvisaari edustaa sellaisia arvoja ja ajatuksia, jotka ovat itselleni hyvin vieraita, mutta inhimillisyyden ja nyt myös selkärankaisuuden takia katselen häntä hiukan tarkemmin.

ricardo

jälleen, näkisin että lähtökohdat on kunnossa. ihmisten reaktiot olivat kai odotettavissakin, nyt itseäni risoo vain Huuskon ylimielisyys. kiitos että palautit uskoni siihen että tälläkin palstalla liikkuu omilla aivoilla ajattelevia viisaita ihmisiä.

TapioTTT

Helena eduskuntaan seuraavissa vaaleissa suomi ja kotomaa tarvitsee henkilöitä jotka uskaltavat esittää asiansa niin kuin ne ovat eikä mieliskellä joitain maahan tuotettuja kansanryhmiä tai poliittisia tahoja kuten koko sotkun aiheuttanut tasa-arvovaltuutettu tv uutisissa teki.

pur

persut ovat jo nyt kunnostautuneet valitsemaan lainsäätäjiksi niitä, jotak pyyhkivät Suomen lailla takapuoltaan. Heitä tarvitaan ehsottomasti lisää, ja Helenassa on potentiaalia. Kukapa sitä lakia paremmin osaisi säätää kuin se, joka sitä rikkoo.