Lauantai 21.10.2017

HS: Väyrysellä eniten kannatusta puheenjohtajaksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.4.2012 09:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Paavo Väyrynen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi.

Paavo Väyrystä kannattaa keskustan puheenjohtajaksi 21 prosenttia puolueen kannattajista, selviää Helsingin Sanomien tilaamasta kyselystä.

Keskustan kannattajien keskuudessa seuraavaksi suosituimmat puolueen johtajaksi olivat EU:n talouskomissaari Olli Rehn (17 prosentin kannatus) ja Mauri Pekkarinen (13 prosentin kannatus). Rehnin ilmoittautumista puheenjohtajakisaan pidetään epätodennäköisenä.

Huomattavaa kuitenkin on, että liki neljännes keskustan kannattajista ei osannut vielä sanoa, ketä kannattaa uudeksi puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Väyrynen oli HS:n gallupissa suosituin puheenjohtajakandidaatti myös kaikkien vastaajien kesken. 42 prosenttia kaikista vastaajista ei osannut nimetä suosikkiaan keskustan johtoon. Gallupia varten haastateltiin 1031 henkeä 5.-11. huhtikuuta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Htalk

"... seuraavaksi suosituimmat puolueen johtajaksi olivat EU:n talouskomissaari Olli Rehn"

"42 prosenttia kaikista vastaajista ei osannut nimetä suosikkiaan keskustan johtoon"

Aika vaikea Kepulaisten on nimetä ehdokastaan kun ehdokasasettelussa on ehdokkaita, jotka eivät edes itse tiedä pyrkivänsä Keskustan johtoon?

1970blue

Väyrysen uusi tuleminen on osaltaan paluuta menneisyyteen, mutta siinä on myös jytkyn aalloilla surffausta. Keskusta on saamassa maalaisliittolaisen puheenjohtajan ja palaa näin juurillee. Puolue on kuvitellut voivansa olla maalaisten ja kaupunkilaisten Kepu, mutta tämä nyt vaan ei onnistu, sillä kummankin ryhmän kiinnostukset ovat varsin erilaiset. Kepu ei myöskään koskaan ole ollut mikään poliittisen keskustan liberaalipuolue. On ehkä parempi, että puolue harrastaa pelkästään vanhaa rahanjakopolitiikkaa, sillä joka tapauksessa puolue tulee surkastumaan jopa vihreitä pienemmäksi puolueeksi pitkässä juoksussa.

Htalk

"...tulos saattaakin paremmin vastata tulevan kesän kokouksen päätöstä puheenjohtajasta?"

Miten tuon kysymyksen avulla voidaan arvioida päätöstä ja Kepun tulevia ehdokkaita kun siinä ei ole yhtään vaihtoehtoa Paavolle?

jotos

ihmiset ovat pirruuttaan ilmoittaneet kannattavansa Väyrystä.HS on toisin sanoen mennyt helppoon.Väyrysen valinta siirtäisi kepun lopulliseen oppositioon ja marginaaliin.Tosin naapurin rahat ja kannatus voivat muuttaa tilanteen suomettuneessa Suomessa,kuten taka vuosinakin.

nimperi

Keskustan jäsenillä taitaa olla sama ongelma, kuin monilla suomalaisilla äänestäjillä ylipäänsä: ei ole ketään, jolle voisi hyvällä omallatunnolla äänensä antaa.

Keskustan jäsenillä on tosin se vaihtoehto, että voivat erota puolueesta helposti, luultavasti ihan vaan puhelinsoitolla. Suomen kansalaisuudesta eroon hankkiutuminen on paljon työläämpää.

jkalervo

On tänä päivänä niin monta puoluetta että äänestäjät ovat syystä sekaisin. Olisikin paikallaan tehdä uudelleenjärjestely puolueitten osalta. Nyt joka puolueessa on niin erilaisia mielipiteitä ettei niiden aatteista ja päämääristä ota selvää kukaan, tuskin he itsekään. Nykyhallitus on hyvä esimerkki että aatteet ovat silkkaa kauppatavaraa kun halutaan valtaa hinnalla millä hyvänsä; vasemmisto ihan kommunisteja myöden johtavan ns, porvarillisen puolueen kanssa samassa hallituksessa ei anna hyvää kuvaa terveestä demokratiasta.