Sunnuntai 22.10.2017

Katainen puuttui ”hihamerkkiin” – ”Aivan käsittämätön”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.4.2012 14:18
Päivitetty: 
15.4.2012 14:25
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Jyrki Katainen (kok.). Arkistokuva.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on Ylen Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla puuttunut viikolla syntyneeseen niin sanottuun hihamerkkikohuun.

Kohu syntyi, kun perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren avustaja Helena Eronen kirjoitti Puheenvuoro-blogissaan sarkastiseen sävyyn, että eri etnisten ja muiden ryhmien tulisi kantaa hihamerkkiä, jotta poliisin olisi helpompi tunnistaa heidät. Hirvisaari on päättänyt jatkaa Erosen työsuhdetta kohusta huolimatta.

- No se oli aivan käsittämätön lausunto ihan keneltä hyvänsä, mutta varsinkin tietysti henkilöltä, joka jollain tavalla liittyy politiikkaan, Katainen sanoo Ylellä.

- Vaikka kyse olisi ollut huumorista, niin pitää ymmärtää, mikä on soveliasta huumoria. Ihmisten jakaminen tai edes sellaisella leikittely, että ihmisiä jaetaan eriarvoisiin ryhmiin, on aika vakavaa, hän jatkaa.

Katainen kertoi olevansa huolissaan siitä, että Suomessa yleistyy keskustelukulttuuri, jossa joko huumorin varjolla tai aivan vakavissaan asetetaan ihmisiä eriarvoiseen asemaan.

- Jokaisen ihmisen arvo on jakamaton, eli meillä on vain yksi ja yhteinen ihmisarvo ja tämmöisillä asioilla ei pidä leikkiä, Katainen painottaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner kertoi Uudelle Suomelle eilen, että hän olisi toivonut Hirvisaaren tai Erosen tehneen kohun jälkeen "oikeat johtopäätökset". Ruohonen-Lerner piti selvänä, että kohu vaikuttaa Hirvisaaren luottamukseen eduskuntaryhmän sisällä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Jos nyt tuossa kirjoituksessa ollenkaan on kysymys eriarvoistamisesta. Siinähän vain muka etsittiin keinoa poliisille erottaa ulkomaalaiset ratsattaviksi tehokkaammin kuin ulkonäön perusteella. Jos nimittäin tarvitsee etsiä luvattomia oleskelijoita. Onhan noita kaikenlaisia tunnuksia ennestäänkin, kuten kadulla kulkiessaan huomaa.
Sinänsä turhaa spekulointia ja vakavilla asioilla leikkimistä. Historian haamut kauhistuttavat. Ilmeisesti pääministerinkin täytyy turvautua ylisanoihin, koska jo muut ovat tehneet niin. Mutta tuskin hän asiaan aktiivisesti puuttui, vaan häneltä vaadittiin ohjelmassa kannanottoa.

Penttijuhani

koko Katainen kuten Suomen johtavat ja hohtavat helootit yleensäkin. Kyllä maassa, jossa ei ole sen itsenäisyyden aikana kunnolla ymmärretty sanan vapauden merkitystä, sen voisi muistaa mainita, jos aiheesta päänsä avaa. Maan hallinta on valitttavasti aina ollut kiinni ns. salaisissa asioissa, joista liian suuri osaa salaa vain korruptiota ja monumenttaalista, uskomatonta typeryyttä. Ei niistä päästä koskaan eroon, jos ministereiden mielipiteitä pitää ottaa todesta. Saahan Kataisella olla mielipiteensä, mutta hänen taas tulisi ajatella, mitä se voi maalle maksaa, kun sen hallitukset tekevät mainosta typeryydestään. Se on jo maksanut, karmeasti.

Spinnu

Nelonen on aika pieni luku, ja kuten myös kymmenen. Kun verrataan niitä vaikka lukuihin "ainut luku mitä tarvitsee muistaa" 1.9 miljardia taikka 50 miljardia joka nyt viime aikoina on paljastunut... Kuinka paljon meidän pitää kantaa sitä vastuuta?

Jari Martikainen

Tämähän menee nyt vallan mahdottomaksi.
Ei pääministeriä noin voi arvostella.

Isällisellä äänellä kertoo hän meille alamaisille mikä on soveliasta huumoria ja mikä ei.
Ihmisten tasa-arvostakin hän huolehtii Kokoomuksen parhaita perinteitä kunnioittaen. Vastuuta hän kantaa ja puolustaa urheasti suomalaista veronmaksajaa maailmalla.

Ei meitä uhkaa tuulet tahi tuiskut kun on tälläinen pääministeri!

Selvitysmies

Kokoomuksen käsitys sananvapaudesta on aika erikoinen.

Stubb suuttui eduskunnassa Halla-aholle, joka teki aivan asiallisen kysymyksen kerjäläisistä. Perussuomalaiselta hän yritti evätä puhuevallan. Oma puoluetoveri Ben Z käytti samasta aiheesta jopa kiihkeämmän puheenvuoron. Sitä Subb ei suinkaan halunnut rajoittaa.

Jo muinaisessa Rooman senaatissa oivallettiin, että "samanmieliset saavat sanoa vääriä asioita, mutta väärämieliset eivat saa sanoa oikeita asioita".

Tapaus Eronen masentava esimerkki valtamediamme tasosta.

EDUSKUNTA

Harvemmin saa lukea moista roskaa kuin Kataisen lausunto.

Pitää olla älyllisesti kehittymätön ihminen, jos uskoo moiseen roskaan. Monelleko teistä tarjotaan ilmainen asunto, edustusauto kuljettajalla, valtava määrä palveluhenkilökuntaa, korkeaa palkkaa, päivärahoja, ilmaista viinaa ja huviloita veronmaksajien piikkiin, kuten Kataiselle? Jos kaikki ovat niin tasa-arvoisia ja samassa asemassa, kuten Katainen esittää, niin jokaiselle samat edut ja heti.

Todellisuushan on se, että poliitikot ja virkamiehet haluavat keskenään päättää kansalaisten arvojärjestyksen. Kun kansa alkaa omatoimisesti päättämään omia järjestyksiään, niin siihen puututaan kovalla kädellä. Ei se ole kansan oikeus jakaa ihmisiä ryhmiin, vaan nykyiset päättäjät haluavat päättää nämä asiat jatkossakin kansan tahtoa kuulematta. Jos kansan mielestä veroja maksamattomat ulkomaalaiset pitää laittaa huonompaan asemaan kuin veroja maksavat suomalaiset, niin valtaeliitti alkaa vainota moisen mielipiteen esittäjää median ja virkamiesten aktiivisilla hyökkäyksillä.

http://eduskunta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103241-poliitikkojen-ja-virkam...

Selvitysmies

timo-vihavainen.blogspot.com/2012/04/ei-pida-elaa-valheessa.html?m=1

Mielestäni tämä tapaus Eronen on saanut sellaiset mittasuhteet valtamediassa, että se tulisi koota ensin eKirjaksi pdf-tiedostoksi nettiin ja miksei myöhemmin painettunakin.

Valtamedian mädäntyneen kuplan on jonkun puhkaistava.

Ny kun asia on vielä vääristeltynä levitelty ulkomaille, käännettäköön pamfletti myös venäjäksi ja englanniksi.

Katselin pressiklubin jälkikäteen. Kiviniemikin otti ensin kantaa Erlsen kirjoitukseen ja sitten kertoi ettei ole sitä lukenut!

Miten hän on voinut saada akateemisen tutkinnon läpi?

Tutkimuksen tekijän - vähäpätöisemmänkin - tärkeä ohje on käyttää aina alkuperäistä lähdettä.

muuan

Vihavainenhan kyllä esiintyy varomattomasti ryhtyessään polemisoimaan sen oletuksen pohjalta, että Katainen olisi aktiivisesti hyökännyt Erosta ja hänen kirjoitustaan vastaan. Olisiko tämä niin merkittävä asia? Pitäisi Vihavaisenkin kuunnella ko. ohjelma, kun ryhtyy sen pohjalta näinkin järeästi hyökkäämään, jotta ensin ymmärtäisi tilanteen. - Itsekään en ole kuunnellut, joten en ymmärrä tilannetta.

Blogeissa pitäisi olla tarkkana, sillä ne osoittavat melkoista aktiivisuutta ja sitä paitsi niissä asettaa maineensa peliin, kuten Erosenkin kohdalla huomataan.

Mitähän Vihavainen oikein vihjailee niistä, jotka tässä kohtaa huutavat "Ottakaa varas kiinni". Vihavainen on tietävinään, että näin huutavat vain varkaat itse. Siinä tapauksessa epäilemmme hänen valehtelevan nyt, kun hän viittailee valheisiin. Sanoisi suoraan, kuka valehtelee ja mistä.

Selvitysmies

Tälä sivustolla on jo moneen kertaan tuotu esiin, että monet kirjoitukseen kiivaasti kantaa ottaneet ovat muodostaneet käsityksenä toisen käden lähteistä.

YLEn Niemelä kykeni kysymyksen asettelulla houkuttelemaan Kataisen irtopisteiden keruuseen. Kataisella tuskin on ollut aikaa paneutua Erosen blogiin.

Sananvapaus on paljon arvokkaampi asia kuin yksikään puolue.

Niile, joiden äly ei yllä satiiriin ja jotka haluavat lukea blogin tosikkomaisesti, on helppo todeta, että hihamerkit ovat käytössä esimerkiksi YK-joukoissa kansallisuuksien erottelemiseksi. Niitä kannetaan vissillä ylpeydellä.

Sotapoliisin tietää yhdellä silmäyksellä mistä yksiköstä töppäilijä on lähtöisin jne.

Selvitysmies

Vihavainen:
" Pääministeri Jyrki Katainen on Uuden Suomen mukaan ”puuttunut hihamerkkikohuun”. Koska olen
alkanut epäillä journalisteja, jätän sittenkin avoimeksi kysymyksen onko hän todella ”puuttunut” vaiko
vain vastannut kysymykseen. Mikäli hän olisi oma-aloitteisesti puuttunut, hän tuntisi kohun lähteen. Siinä
tapauksessa hänen lausuntonsa pitäisi luokitella tahalliseksi valheen puolustamiseksi. Tässä tapauksessa
asia olisi tietenkin ymmärrettävä, sillä totuuden puolustaminen kävisi aivan liian kalliiksi. Politiikassa
etsitään asian etua eikä totuutta. Mikseipä siis puolustaisi hyvää periaatetta ja samalla sanoutuisi irti
kaikesta vastuusta siihen skandaaliin nähden, jonka journalistit ovat itse keittäneet kokoon?"

Moni on jo tällä palstalla vastannut siihen kuinka alkuperäistä tekstiä lukemattomam olisi ollut korrektia vastata.
Jos Kattaisella tosiaankin on ollut aikaa tutustua alkuperäisestä lähteestä näin vähäpätöiseen asiaan, olisi vastaus ollut aivan toinen

muuan

Luin Vihavaisen kirjoituksen alkuperäisenä.

Kuten huomataan, hän nojautuu itsekin median löyhiin muotoiluihin ja ryhtyy sen nojalla vihjailemaan jotakin valheista.

"Mikseipä siis puolustaisi hyvää periaatetta ja samalla sanoutuisi irti kaikesta vastuusta siihen skandaaliin nähden, jonka journalistit ovat itse keittäneet kokoon?"

Tuossa hän nähtävästi hyppää Kataisesta mediaan, koskapa puhuu itsestä. Kuka siellä on sanoutunut irti vastuusta? Mutta eipä tästäkään saa selvää. Vihavainenkin katsoo viisaimmaksi olla osoittelematta ketään, koska tuntee liikkuvansa heikolla pohjalla olettamuksineen.

Kritisoin näin vahvasti Vihavaista vain sen vuoksi, ettei kenellekään jäisi sellaista käsitystä, että tässä meillä on totinen profeetta, joka näkee ja esittää asiat oikein.

Berserk

Vihavainen on entisen Renvall-instituutin Venäjän tutkija. Nyt on Maailman kulttuurien perintöluettelon vartija, mutta Venäjän perintöä edelleen vahtinee.

Hänellä on jalat tukevasti ilmassa ollut aina. Historioitsijalla on muutama helmasynti. Hän samaistuu liikaa tutkimaansa aiheeseen, ryhtyy tältä pohjalta ennustamaan ja ottamaan kantaa aiheisiin, joita ei ole tutkinut lainkaan.
Varsinkin viimeksimainittuun Vihavainen on viime kirjassaan keskittynyt.
Maahanmuutossa hän keskittyy muiden kuin venäläisten maahantulon estämiseen. Venäläisiltä pitäisi poistaakin kaikki esteet kuten mm viisumi.

Puolustusvoimiin hän suhtautuu väheksyvästi koska "venäjällä on vain muutama kasakka aseissa" ja suomea voidaan puolustaa jakamalla Y-lannossäkki per talous. Pv:n komentajaksi kai sopisi sitten Breivik.

Ottamalla kantaa HS:n pääkirjoitukseen Eros-jutussa osoittaa että Vihavaisella on omat työt vähissä.

Selvitysmies

Kai tiedemies voi olla eri asioista eri mieltä ilman että toinen mtätöisi toisen.

Harrastihan esim Newton alkemiaa ajan tavan mukaan, eikä se mitätöi hänen saavutuksiaan muilla aloilla.

Mahdoton on tällä palstalla kirjoittelevien bäckmannien hengenheimolaisten mielipiteeseen vaikuttaa.

Myöntäen tämän tosiseikan poistun hetkeksi kuvioista.

Olaf17

Sitenhän tämä meidän laina-ajalla oleva ja elävä kyvykäs pääministeri tuomitsi myös Nalle Wahlroosinkin jo pitkään ajamat yhteiskunnalliset uudistukset ja ennenkaikkea asiat, joista hän on viimeaikoina päässyt julkisuuteen.

Vyötiäinen

Katainen kiskoi väkisin RKP.n hallitukseen ylläpitämään kansalaisten suuren enemmistön vastustamaa pakkoruotsitusta.

Aiemmin Kataisen kokoama puoluejohto mitätöi kokoomuksen puoluekokouksen eli korkeimman päättävän elimen päätöksen luopua pakkoruotsista.

Tulee mieleen: Pitäisikö suomenkielisille suomalaisille määrätä hihamerkit, jotta he erottuisivat toisen luokan kansalaisina?

Ainoa pääväestön oikeus näyttää olevan palvelu- ja maksuvelvolisuus.

Jalis

Eli kun Eronen puolustaa poliisien oikeutta kysyä papereita ilman leimautumista rasisteiksi, niin Katainen ei ymmärrä sitä?!

No, en yhtään ihmettele, ettei ymmärrä.

Kokoomus on teennäisten ja ulkokultaisten ihmisten puolue, joilta puuttuu syvällinen ajattelukyky. Rahanhimo on se ykkösjuttu.

Brainless

Ensinnäkään Suomea ei johdeta Suomesta käsin kuin pintapuolisesti. Toiseksi ei Katainen tai edes Obama ole itsenäinen johtaja. Poliitikkojen takana on AINA omaa etuaan ajavia vaikutusvaltaisia ihmisiä, joilla on rahaa.

Ainoa tapa poistaa korruptio olisi uudenlainen järjestelmä. Ensinnäkin nykyisen kaltainen vedonlyönti aidoilla osakkeilla tulee kieltää. Rahan merkitystä hälventämällä ja ihmisiä tasa-arvoistamalla korruptio, väkivalta yms rikollisuus saadaan laskuun.

Selvitysmies

Kokoomuslaiseen kielenkäyttöön on iskostunut nykyään sana ääretön mitä erilaisimmissa asiayhteyksissä.

Se on ilmiselvästi tarttunut heidän ykkösauktoriteetiltaan itseltään presidentiltä.

Katainen kantoi vastuuta ja äärettömyyttä jankutukseen asti äskeisellä kyselytunnilla.

Pankaaa merkille tämä kokoomuksen äärettömyys. Se loistaa mylös eduskunnan kyselytunnilla.

YLEn toimittajalta haastattelutunti kuului tietenkin aloittaa maailman tärkeimmällä asialla. Siinä aluksi kaksi "miestä" syvällä rintaäänellä paheksuivat jotakin olematonta.

Tlo

Minusta on pelottavaa että valtakunnan ykköslehden Helsingin Sanomien virallinen kanta (14.4.2012) on seuraava (suora lainaus):

<ol>
"Perussuomalaisten tulisi käyttää tästä lähtien ruskeaa paitaa, jotta heidän poliittinen ja henkinen suuntautuneisuutensa tulisi kaikille selväksi."
</ol>

Siis eikö tuollainen täytä jo rikoksen tunnusmerkit? Mitähän kyseinen päätoimittaja aikoo perussuomalaisille sen jälkeen tehdä kun heidät on eroteltu joukosta?

Muistetaanpa mitä Saksassa juutalaisille tehtiin sen jälkeen kun heidät oli merkattu. Kauhistuttavaa että valtakunnan valtamedia kannattaa ilmeisesti samanlaista kohtaloa poliittisille vastustajilleen.

Penttijuhani

sanasta ottaa osan "perus" pois, HS:n poliittinen linja selviää. Se on mennyt siihen alkeellisuuteen, että ruotsin pakon, sen osaamisen todistuksen vaateen vastustus - mm. maataan palvelevilta suomalaisilta - on antiliberalismia. Eli toisin sanoen: käsitesokeus on vallalla maan suurimmassa sanomalehdessä. Sen jälkeen ei paljoa voi muiltakaan vaatia.

Sikanauta

Tuo Hesarista lainattu tekstihän oli kirjoitettu vain siksi, että sillä kuvattiin Erosen tekstin typeryyttä, epäsopivuutta ja moukkaimaisuutta. Jos lukee koko jutun, ymmärtää varmasti paremmin.

Ja ellei näe Erosen tekstissä mitään epäsopivaa, kannattaa alkaa opettelemaan sivistynyttä käytöstä ja viestintää. Ihan kaikista asioista ei sovi joka paikassa laskea leikkiä.

Jari Martikainen

Ja se Erosen teksti oli kirjoitettu piruiluksi tasa-arvovaltuutetulle. Tämä kun arvosteli sitä, että poliisi maassaoloedellyksiä tarkistaessaan pyrkii kohdistamaan ko. valvontaa erityisesti ulkomaalaisiin.
Onhan hirveää rasismia, jos poliisi tarkistaessaa maassaolon laillisuutta, ei kohdista valvontaa lähinnä savolaisukkoihin.

Tlo

Ensin lasketellaan vihatekstiä kuin suoraan kolmannen valtakunnan pääpropagandistin kirjoittamana ja vielä valtakunnan päälehdessä. Kun joku huomauttaa asiasta se onkin yhtäkkiä "asiayhteydestä" irroitettua.

Jokainen vastatkoon sanomisistaan, mutta siihen ei taida Helsingin Sanomien päätoimittajan kantti riittää!

ikiporo

...vaatetusalan ammattilainen niin tarttuisin tuohon ja tuottaisin markkinoille näitä ruskeita paitoja. Siitä tulisi vertaansa vailla oleva hitti. Annettakoon sille nimeksi Suomalainen Peruspaita.

mattimies

"Perussuomalaisten tulisi käyttää tästä lähtien ruskeaa paitaa, jotta heidän poliittinen ja henkinen suuntautuneisuutensa tulisi kaikille selväksi."

Voisihan tuosta äläkän nostaa, mutta fiksu ei vajoa samalle matalamieliselle tasolle kuin Hesarin pääkirjoituksen kirjoittaja. Helena Erosen kirjoitus oli nappiin osunut ja kyllä sitä nyt karehritaan lehtien toimituksissa ja vähän joka suunnalla. Muistaisin että Suomen rikkaimpiin kuluva Erkki Etolan tokaisi aikoinaan:

"Puhutaan mitä puhutaan, pääasia että puhutaan"

eskobar

Tämän maan johdossa näyttää olevan niin vähäjärkisiä ihmisiä, että suorastaan toivon, että koko valtio ajautuu konkurssiin muutaman seuraavan vuoden sisällä. Jos vaikka sitten terve järki ja edes jonkinlainen suhteellisuudentaju rantautuisivat tänne pohjoiseenkin.

Spinnu

Neuvostoliitossa yksi korkeimman oikeuden tuomareista nauroi aivan katketakseen... johon siihen kolleega: "Mille sinä naurat" johon korkeimman oikeuden tuomari silmät vetisinä totesi "Kuulin aivan helkutin hyvän vitsin, mutta en voi kertoa sitä kun juuri äsken itse annoin vitsin kertojalle 20 vuotta..."

Kontulainen

Koskaan ei ole mieltä pahoitettu niin paljon ja herkästi kuin nykyisessä vapaassa Suomessa. Onneksi täällä ei ole Bill Maherin kaltaista henkilöä, joka koomikon ja talk show -isännyyden lisäksi on myös poliittinen kommentaattori. Eihän tämä yhteiskuntamme, eikä etenkään suomalainen media, kestäisi sellaista kombinaatiota ilman viikottaisia oikeusjuttuja tai sisällissotaa.

Mika69

Ei muuten ollenkaan niin käsittämätöntä kuin on Suomen Pankin epävarmoiksi luokiteltavat saatavat,jotka ovat muodostuneet Kataisen Eurooppa operaatiosta tahi kaikkien mahdollisten asiakirjojen salaaminen, ettei kukaan vaan saisi tietää mistään mitään.

Aku

"Katainen kertoi olevansa huolissaan siitä, että Suomessa yleistyy keskustelukulttuuri, jossa joko huumorin varjolla tai aivan vakavissaan asetetaan ihmisiä eriarvoiseen asemaan."

Katso Jykä peiliin ja kysy itseltäsi kuka tekee sellaista politiikkaa joka oikeasti eriarvoistaa kansalaisia entistä jyrkemmin?

Hannu Mikael

ja todennäköisesti edes lukematta blogia. Eli asiayhteydestään median irrottaman muutaman sanan perusteella. Samalla Suomen lehdistön älyllinen taso paljastui halpahintaisen ala-arvoiseksi.
Eva Biaudetin lietsoma inha "suut tukkoon"-sensuurimentaliteetti jyllää jo pääministerissäkin.
Ei totisesti hyvältä näytä Suomen sanan- ja ilmaisuvapauden tila.
Lukee nyt tästä:
http://cdn.anonfiles.com/1334158925652.jpg

Hannu Mikael

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121713-kokoomuslaisen-ulostulo-%E2%80%9D...

"Poliittinen sananvapaus on erityisasemassa, koska se on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Poliittista puhetta tai keskustelua yleisesti merkittävistä kysymyksistä ei saa rajoittaa ilman pakottavia syitä. Niinpä esimerkiksi maahanmuutto- ja ulkomaalaispolitiikan tai siitä vastuussa
olevien ankarakaan arvostelu ei sellaisenaan täytä rikoksen tunnusmerkistöä."

http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/home.nsf/files/510AF37FD1A3851EC2...$file/17-34-11%20ty%C3%B6ryhm%C3%A4raportti%20luonnos%2012042012.pdf

Al Kemisti

Toivottavasti pääministerimme ei yritä määrätä blogeissa esitettävän huumorin määrää tai laatua yhtään tuon enempää.

Jos sananvapautta aidosti kunnioitetaan, niin lukijat päättävät mikä on oikeaa ja sopivaa huumoria. Ei virkamiehet.

Minun silmissäni Kataisen pisteet laskivat tuolla ulostulolla.

pZ

EUrostoliiton velkapyramidi faarao Katainen nyt saa olla ihan vapaasti pitämättä mistä vaan ja pitää mitä vaan minä vaan. Haastakoot sinne kansan eteen oikeuteen vastaamaan sananvapauden rajojen ylittämisestä, jos arvoisat valtakunnansyyttäjät katsovat, että demokraattisesti valitun eduskunnan äänestämän rikoksen tunnusmerkistö täyttyy.

"Kiistän."

Heikki Leivo

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen kilpaili siitä, kenellä on suurin.. Eiku ei hitsi, en mä voi kertoa tätä loppuun. :-(

Suomi on todellakin muuttunut, mutta ihan eri tavalla kuin mitä Katainen väittää. Oikeastaan todella pelottavaa, jos yhtään tarkemmin ajattelee.

muuan

Ei nyt tule mieleen muuta tarpeeksi olennaista henkilökohtaisen suuruuden kilpailun aihetta kuin sydän. Tässä on tietysti kysymys kuvaannollisesta suuruudesta, koska muuten kilpailtaisiin isoudesta.

Olisihan se komeaa sanoa, että "Minulla on meistä suurin sydän", joskaan suurisydämisyyteen ei itsekehu kuulu. Katainenkin olisi voinut tuossa vastauksessaan osoittaa sydämen suuruutta, joka on eräs valtiomiehen vaatimuksista.

kame

Kataiselle sopiikin sitten harjoittamansa politiikan mukaan jakaa ihmiset karsinoihin varallisuutensa ja syntyperänsä mukaan.
Omille kaikki verohelpotukset, koulutus sekä ohituskaistat tasataksalla terveydenhuoltoon,ynnä muuta eriarvoistamista mainostoimisto Bobin ryydittämällä ylimielisyydellä. Köyhille suhteeton tasaverotus alvien nostoila, omavastuut, terveyskeskusmaksut, energiaverot tappiin.. Jokainen on jaettu kasteihin syntyperänsä mukaan, ja köyhää voi potkaista ohituskaistalta..
Way to go, Jyrki boy

Varjojen mies

Pääministeri kuuluu virkansa puolesta erittäin pieneen vähemmistöön. Siksi hänen ihmisarvonsa voinee olla muiden ihmisarvoa tasa-arvoisempi.

Vastaako se ehkä paria kolmea miljoonaa taviksen ihmisarvoa vai voivatko tavikset vastavuoroisesti pyytää pääministeriä kohteliaasti sulkemaan suunsa?

wonterghem

"Jokaisen ihmisen arvo on jakamaton, eli meillä on vain yksi ja yhteinen ihmisarvo ja tämmöisillä asioilla ei pidä leikkiä, Katainen painottaa."

Pois meneen rakastetun pohjoiskorean johtaja, Muamar Gadafi, Pol Pot, Jammu Siltavuori, Hitler jne. Katainen on siis heidänkin kansa samanarvoinen.

Voi taas repiä otsikoita, Freddy vertasi Kataista Hitleriin.

Hotcat

Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokoukseen Kööpenhaminassa osallistuneen eurooppaministeri Alexander Stubbin näkemys pohjoismaisesta yhteistyöstä:

”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”

PN:n Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta (sd) kertoi HS:lle keskiviikkona, että Stubbin tiistainen käytös on herättänyt "tosi voimakkaita reaktioita yli maa- ja puoluerajojen".

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=9&id=1710

luuserius

110%.

Itsekin olen Helenaan rakastunut poikamiespersu peräkammarissani, mutta ymmärrän myös sen, että poliittiseen elämään kuuluu vastuu.

Joskus Saksassa lähti homma lapasesta ja vähän muissakin maissa. Siksi ei tälläistä hevosenleikkiä voi suvaita kansankunnan johtajilta ja heidän avustajiltaan. Kansanedustajalla on oltava vastuu ja myös käytettävä sitä vastuuta. Hirvisaari tekee halpaa populismiä täysin tuomittavalla tavalla.

Varjojen mies

Kataismainen homma lähti lapasesta muinaisessa Itä-Saksassa ja jo varhemmassa Natsi-Saksassa. Silloin absoluuttinen totuus ilmoitettiin norsunluutornin huipulta, kuten nykyisessä Suomessa.

Kansa on Suomessa jo taloudellisesti painettu kyykkyyn, nyt sanansäilällä kurmotetaan selkänahkaa. Itsenäinen ajattelu ja sananvapaus on tukahdutettava. Vasta sitten kansa on vallanpitäjien toiveiden täyttymys. Siihen ei ole enää pitkä taival. Valitettavasti.

de comments

pyydän ettet käyttäisi sanaa VASTUU, sillä se on Kataisen yleisesti käyttämä sana. Kataisenkin suusta tai muutoin ilmaistuna alan voimaan pahoin. En nimittäin ole tuota vastuuta vielä nähnyt saati todennut Kataisen taholta. Se on vain sanahelinää.

muuan

Ellei sitten itse asia kammota sinua... Ehkä olet jo todennut vastuunkannon perin rasittavaksi tehtäväksi.

Tulevat mieleen ne, joille jo työstä puhuminen tuo pahan olon. Tässä vastuun kaihtamisessa koemme rinnakkaisilmiön.

luuserius

Katainen ei tosiaan ole ollut vastuullinen johtaja, vaan poliittinen peluri. Kokoomus on velkapelillään ajanut Suomen eurokriisin ytimeen, eikä vastuuta ole kannettu.

Jyrki Katainen ei ole vastuullinen valtionpäämies, vaan liero sinipunamies, joka ajaa vaan korporaatioiden asiaa.

Suomi velkaantuu, työpaikat katoavat, rahan arvo heikkenee, menopaineet räjähtävät käsiin ja hallitus ei kykene rakenteita uudistamaan vaan vastuuttomasti lyö kansalaisilla lisää raippaveroja ja maksuja, kun samaan aikaan yksityisille vakuuttajille on annettu oikeus raiskata Suomen kansa.

Jyrki Katainen ei tiedä mitä on vastuu. Ei sitä kyllä tiedä Urpilainenkaan tai Soini. Luuserin mielestä Matti Vanhanen oli vastuunkantaja. Siitä sai kansan vihat päälleen.

luuserius

Se ei kyllä ollut vahinko, vaan SAK, Nato ja Amerikka vastaisesta pääministeristä haluttiin päästä ihan tarkoituksella. Kokoomus ja Katainen eivät halunneet leikkiä Vanhasen kanssa, koska Kepussa oli herännyt mielenkiinto mm. työeläkevaroja kohtaan.

Nyt tämä sinipunahallitus jakaa loputkin varoista ennen konkurssia.

Reino Alho

poliittisia irtopisteitä. Tämä ei ole erityisen viisasta, koska näin tavoiteltu suosio sataa sellaisten poliittisten piirien laariin, joita hämmästelijä ei sittenkään taida edustaa. Pahinta kuitenkin on kaksinaamaisuus, jonka avulla pyritään iskemään perussuomalaisia, kun nämä ovat joutuneet pulaan heidän joukkoonsa kuuluneen pienen mutta itsepäisen ryhmittymän tekemästä lapsellisesta typeryydestä.

No eihän tämä mitään uutta Suomessa ole. Muistelkaapa vaan, kun taiteilija Kari Suomalaiselle annettiin potkut yhden ainoan pilapiirroksen takia. Siinähän poliisimies vain ihmetteli sitä, että muukalainen oli tikahtua nauruunsa. Ja selitti parilleen, että minähän vain kysyin onko sillä viisumi. Tämähän se "hihamerkki" Suomessa silloin oli. Ei kärsinyt pilapiirtäjänkään kosketella. Oli silloinkin ihan samasta herkkähipiäisestä poliittisesta koaliitiosta kysymys. Löysä ja piilossa oleva rymittymä, joka ajaa tavoitteitaan kaihtamatta syrjintääkään.

olavinieminen

Jos esim. ääriainesten boikottiin halajaa niin se on vaarallista.
Tanskalaiset pilapiirrokset seurauksineen sen osoittavat.

Tässä mielessä Erosen satiiri on tuomittavaa. Suomalaiset eivät oikein tajua mistä on kysymys kun kansainvälinen myllytys alkaa.
Katainen on oikeassa ihmisarvon ja yksilön koskemattomuudessa.

Median pitää myös tuntea vastuunsa, etteivät julkaise kaikkea sensaatiohakuisuudessaan. Toimittaja ja lehti ovat myös vastuussa tekemisistään.

luuserius

Olisivat suomalaisetkin saaneet tutustua hihamerkkeihin ja polttouuneihin. Taidettiin Itä-Karjalassa harjoittaa rotuoppia ja hihamerkittiin väkeä.

Meillä moni siis innostui kansallissosialimista, mutta maan johtavat talouspiirit huomasivat jossain vaiheessa mitä natsien voitto olisi merkinnyt suomalaisille. Natsien kelkkaan lähtö hävetti niin että keksittiin termit itsenäisyystaistelu ja erillissota.

Helena Eronen pyysi anteeksi ja ehkä ajan kanssa muillekin valkenee miksi. Kolumnisti voi kirjoitella leikin varjolla tyhmiä, poliittinen aatteenvartija ei.

Persut tekevät itsestään koko ajan entistä vastenmielisempiä.

muuan

...koska kysyttäessä on vastattava. Mutta ei olisi tarvinnut käyttää noin jyrkkää kieltä. Tosin maltillisuus olisi heti huomattu epäilyttäväksi ulkomaita myöten ja siitä alettu tehdä maalle ja sen pääministerille vähemmän mairittelevia johtopäätöksiä. Varminta on tehdä asia täysin selväksi, varsinkin niiden, joiden jokaista sananväliäkin tarkkailevat kriittiset ja usein pahansuovatkin silmäparit.

luuserius

Ainoa keino ylivelkaantuneella selvitä on tehdä enemmän töitä. Ihalainen ja SAK ovat ajamassa suomea köyhyyteen aatteen varjolla.

Ihalaisen mielestä VM:n virkamiehet eivät osaa laskea. Työministeriä ohjaa aate. Hän on oikea korporaatioiden ilmentymä. Syö suoraan nuorempien pöydästä.

Mistä löytyisi oppositio joka alkaisi ajamaan oikeita asioita. Nyt on vain skandaaleita, hämmennystä, ilmiantoja ja populismia. Olemme hukassa.

jounihalonen

jo olla niin, ettei mikään määrä työtä riitä maailman virtuaalivelkojen maksuun. Velat olisi Islannin tapaan vain lähes nollattava ja alettava alusta, jollain järkevämmällä rahasysteemillä.

Hauki

Yli 40 kommenttia, vain yksi tai kaksi toteaa Erosen kirjoittelun olleen jollain tavoin epäonnistunut. Onko Uusi Suomi joku Suomen Sisun jatke?

Itse en näe tuossa edes mitään epäselvää. Jos Eroselle tai "Kikkarapäille kuonoon" Hirvisaarelle on vaikea hahmottaa, miksi heidän huumorinsa ei oikein onnistu, kannattaisiko ihan puolueen edun vuoksi laittaa hieman sordiinoa päälle?

Hauki

Paskojen kirjoitusten rajoittamisesta voisi taas persuille olla ihan oikeaa etua. Jos lapsi huutaa hiekkalaatikolla "kakkaa", rajoitetaanko hänen etuaan jos lapsi neuvotaan hiljaiseksi?

Tai pragmaattisemmin: miksi persujen kannattaisi antaa medialle ja poliittisille vastustajille panoksia? Oli kohu oikein mitoitettu tai ei, ei _voinut_ tulla yllätyksenä, että kohu nousee. Tai ehkä näille intterwebin ihmelapsille se tuli. Tosin Hirvisaari on itsekin istunut leivättömän pöydän ääressä kirjoituksistaan, luulisi miehen jotain oppineen.

Ja kun taas on televisioruudussa/radiossa persu selittelemässä toisten persujen/omia epäonnistuneita blogikirjoituksia, totta kai tämä syö koko puolueen uskottavuutta.

ikiporo

Minusta taas räväkkä ja rikas poliittinen kielenkäyttö on se joka toi perussuomalaisille vaaleissa äänivyöryn. Suvaitsevaiston poliittisen liturgian fanittajille löytyy vaihtoehtoja joka sormelle, ei persujen kannata lähteä siihen kelkkaan. Eikä ole pahaksi sekään että tekee niinkuin saarnaa. Takinkääntäjiä on ihan riittävästi ilman persujakin.

Ja jos alkaa juosta toimittajia karkuun ja niille nöyristelemään, saa sitä tehdä hautaan saakka. Poliittisia vastustajia ja toimittajia pelkäämällä tai nöyristelemällä ei perussuomalaiset tule menestymään, mutta niin on puolue helppo tuhota.

Hauki

Ei se ole mustavalkoinen asia; joko nöyristelet suvaitsevaistoa tai vitsailet natsihistorialla.

Ihan varmaan löytyy joku harmaa alue tuosta välistä. Pikemminkin luulen, että näillä natsikiinnostuksilla ja muilla "kikkarapäiden hakkaamisilla" irrotteleva persuvähemmistö vieraannuttaa aika lailla niitä tavallisia suomalaisia, joiden pitäisi olla puolueen äänestäjien selkäranka. Liian outoa.

ikiporo

...ei ymmärrä satiirin ja poliittisen julistuksen eroa, on kunkin yksilön ihan henkilökohtainen voivoi.

Ja kun Herra Hakkarainen ulisee telsussa muslimien rukouskutsua, niin moni suomalainen kokee hänen kanssaan huolta samasta asiasta. Toki ei suvaitsevaisto, ainakaan julkisesti. Eikä ainakaan toimittajat.

Se mikä sinulle on outoa, saattaa olla jollekin muulle se mitä hän kaipaa, joten sinulla on tuskin valtakirjaa kirjoittaa tavallisten suomalaisten puolesta. Tarvii todeta kuten Soini: Ei poliittinen mielipide voi olla koskaan väärä, vaan se on mielipide. Kunpa Soini muistaisi tämän itsekin.

Hauki

Satiiria kannattaa kirjoittaa silloin, kun tietää sen osaavansa.

Joka tapauksessa luulen, että tästä(kin) kohusta syntyy sellainen kuva, jota peruspersu ei puolueestaan halua antaa. Huom. luulen.

Katsomme, mitä tämän vuoden aikana vielä tapahtuu. Voipi olla, että persuissa ammutaan nyt rivit suoriksi.

Mielenkiintoista on kuulla edustaja Halla-ahon mahdollinen mielipide asiasta.

de comments

toimittajan ylimalkaiseen kysymykseen hihamerkkikohusta, eikä Jyrki ollut lukenut koko blogikirjoitusta. Toisin sanoen kävi kuten Mari Kiviniemelle Ruben Stillerin kysyessä hänen mielipidettään hihamerrkikohuun. Kiviniemihän otti suoraan tuomitsevan kannan. Toki totesi kyllä ettei ole lukenut kirjoitusta. Taitaa olla niin että nämä kummatkin poliitikot tuomitsevat vain uutisoinnin perusteilla.

Tyypillistä poliittista peliä.

luuserius

Siksi vihanlietsonta on erityisen tuomittavaa kansanedustajan avustajalta. Halutaanko Suomessa kiihottaa kansaa ?

Minä en halua sitä nähdä Suomessa ja siksi tuomitsen Erosen ja Hirvisaaren teot ja ajatusmaailman. Suomessa eriarvoisuus tulee kasvamaan ja sosiaaliset ongelmat syventyvät. Suomi tarvitsee uutta talouskasvua ja kuluttajia, maahanmuuttajia.

Sellainen henkilö joka ratsastaa kevyemmällä lahjoilla varustettujen rasismilla ( tai piilorasismilla ) on erityisen halveksuttavaa. Kyseessä on aivan yksinkertainen asia. Hirvisaari ´ja Eronen ovat erittäin älykkäiti ihmisiä, heidän kannattajansa eivät ole sitä. Vihanlietsonta ja sillä kannatuksen kasvattaminen on teko joka tulee lopulta hajoittamaan yhteiskuntaamme enemmän kuin mitkään muut seikat.

nimperi

Vaikka henkilökohtaisesti on erittäin eri linjoilla "halla-aholaisten" todellisen ajattelun kanssa, jotenkin tämäkin jupakka vahvistaa kuitenkin tarvetta äänestää ketä tahansa muuta kuin nykyisiä valtaa pitäviä, jolloin ainakin kuntavaaleissa on vain yksi mahdollinen puoluevaihtoehto.

Mutta te nykyisten valtapuolueiden kannattajat, haaste teille: löytyykö yhtään lausuntoa, blogia tai muuta ulostuloa nykyisten valtapuolueiden johtavilta poliitikoilta, joissa otettaisiin kantaa tämän kohublogin lisäksi itse asiaan, siis siihen miten poliisien tulisi seuloa maassa ilman lupaa oleskelevia ihmisi, vai pitäisikö heitä seuloa ollenkaan?

luuserius

Ja siinä ei ollut ymmärretty Erosen piilorasismilla leikkimisen yhteiskunnallisia seurauksia. Tosiasia on, että Suomi on menettänyt itsenäisyytensä aikaa sitten velkojille. Pahoinvointi kasvaa ja kohta me saamme omat sarjamurhaajat, lopulta Suomeen pesiytyy terrorismi ja koston kierre. Politiikko esittää viatonta sivustakatsojaa, vaikka samalla aatteella ratsastaa. Tämä_ei_ole_leikin_asia.

Ray

Tässä yhteydessä ei ole asiallista lähteä mollaamaan Kataista asian ulkopuolelta. Mutta kuitenkin on nähtävä se, että hän on yhden puoueen puheenjohtaja, joka pelaa myös sitä shakkia. Uskon hänen olevan informoitu oikein. Hän vain yksinkertaisesti näkee siirron mahdollisuuden ja iskun paikan. Helppoa kuin heinänteko, kun vastustaja(persupuolue) näkee ihan samoin ja valmiiksi puolustautuu ja syö oman nappulansa.

En usko, että kovin moni ykköstason porukasta on asiaa väärin käsittänyt. Ei ole Soini eikä Lerner, eikä ole Vanhanen. He pelaavat poliittista peliä ja uskovat kaikki voittavansa. Se mikä häviää, on tietysti totuus, mutta ketä kiinnostaa. Ainoat jotka eivät tajua tapahtumista mitään, ovat persuryhmän omat edustajat. He ovat luopuneet Soininsa johdolla juuri siitä, miksi he ovat olemassa.

Persut tullaan lyömään lättänäksi ja se on kansanvallan tappio. No jäähän komea pääkonttori, Soinille.

Jari Martikainen

Mutta luulen että Katainen arvoi nyt väärin.
Kokoomuksen yksi vahvuus on tähän saakka ollut juuri se, että siellä ei ole juurikaan lähdetty mukaan näihin median kehittelemiin "persucausteihin". Ovat vain antaneet kaikkien muiden tehdä itsensä naurettaviksi. Niin persut, kuin persujen haukkujatkin.
Nyt Kokoomus on vaarassa suistua mukaan tähän paskanheittokisaan.

Eräs isä

Tässä tämän päivän median määritelmä huumorille:
Perussuomalaisten vitsit eivät ole huumoria, vaan ne täytyy ottaa haudanvakavasti. Muiden puolueiden harjoittama vitsailu on huumoria, niin kauan kuin se kohdistuu perussuomalaisiin, oli se kuinka törkeätä hyvänsä.

Sulo Hytonen

Mitäpä,jos Suomalaiset innostuisivat, syystä tai toisesta uudelleen Hannunvaakunasta ja ryhtyisivät käyttämään sitä eri sovellutuksina vaateuksessaan ja koruissaan. Asiaan perehtyneet tunnistavat kansallispuvuista, minkä seudun mallia siihen pukeutunut käyttää. Lehdistä saataisiin lukea, että esim. Jalasjärven mekkoon sonnustautuneen naishenkilön epäillään olleen yhteydessä siihen tai tähän.

Pääminiserin matikan tietasoa, on sivumennen arvioitu kriittiseen sävyyn. Aiemmin en ole siihen pannut paljoakaan painoa. Nyt olen alkanut vakavasti epäilemään hänen luetun ymmärtämisen tasoa.

muuan

Hannunvaakunaahan näkee tienvarsilla siellä täällä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hannunvaakuna

Itsekunkin ymmärryksen tasoa voi välillä epäillä, joten siinä ei ole mitään ihmettelemistä.
Jos muu ulkonäkö ei tee erotusta, niin rikolliset ryhtyisivät käyttämään toisten paikkakuntien, joko epämieluisten tai mahdollisimman kaukaisten malleja poliisia harhauttaakseen. Tämä sen tietysti pian huomaisi ja lakkaisi ilmoittamasta pukeutumista julkisuuteen.

amppeeri antti

Täytyy sanoa, että hyvin tehty video. Nauran sille onneksi kotona , ettei vaan joku "muka-suvaitsevainen" loukkaantuisi jos sillen naureskelisi julkisesti.

Pääministeriltä voisi kysyä saako tuollaisia täällä "DDR:ssa" näyttää ?

gary

Nyt kannattaa katsoa vaikka SAFKAn linkeistä, mitä Suomesta kirjoitetaan idässä, Venäjällä, Ukrainassa, Kazakstanissa, Moldovassa, Azerbaizanissa, Turkmenistanissa - aika hurjaa on teksti.

Ja tosi on, kyseisen blogistin tekstiä lainataan aivan suoraan. Sitä ei tarvitse edes tulkita, niin häjyä se on!Venäjän tv:n pääuutisiinkin Suomi on päässyt! On aivan mahdollista, että esim. Israel tai Venäjä lähettäisi Suomelle nootin!

semi

Nyt ainoa vaihtoehto on liittoutua Hamasin ja syyrian hallinnon kanssa, venäjä ei hyökkää jos tuemme syyriaa ja hamas vastaa jos Israel lähettää nootin. on tämä jo aikoihin eletty, mutta satiiri sodassa kaikki on mahdollista.

SIMO PERTTULA

Pääministerimme teki miehen työn lausunnossaan. Lienee ensimmäinen kerta, kun varauksetta kannatan Kataista pääministerinä.
Arvosteluni alkoi, kun hän hinnalla millä hyvänsä runnasi itsensä pääministeriksi. Mutta nyt ruusuja hopeamaljassa Kataiselle. Risuja on jo kertynyt iso kasa.Ne lähinnä EU:n tuottamana.

Aicos99

Kataisen johtama illuusio hallitus voi aloittaa pöytiensä putsaamisen.

Pistinn pillit pussiin ja sanoin Kansallinen Kokoomus r.p.:lle näkemiin ja hyvä niin. Sitoutumattomana ei tarvitse
kuunnella Kataisen uhoilua ja "haastetta kaksintaisteluun"!

Luterilainen liturgia toimii-rajoitettua tuomitsemista on
rikottu ja laajennettua tuomítsemista aloitettu käyttää
yhä enemmän.

Meillä on "kyllä-kyllä EU ministerit,Urpilainen ja Katainen.
Mandaatteja ei noudateta ja Suomi on ajautumassa tilanteeseen jossa uusi hallitus ja kansanedustajat valitaan
-eikä siihen mene pitkä aika".

Perspektiiviä on sillä olen henkilökohtaisesti ollut kansainvälisissä kuvioissa yli 30 vuotta.

Suomen arvostus on kyseenalaistettu-varsinkin isojen konsernien taholta-EU:ssa meitä pakoteaan tekemään niin kuin
EU haluaa-mutta miksi Suomelle ei anneta sitä roolia-että se
itse saisi sanoa tahtonsa?

"Taakse poistu-vetäydy"
Katsokaa vääpeli Körmy-osiot ja kauppaneuvos Paukku,Tollo ja Lyyli sekä illan vieras! "Sauna kulttuuri on hyvä keino
taivutella vaikeat tapaukset"?

Pääministeri Katainen ei kertakaikkiaan halua ymmärtää mikä on realiteetti-asia, mikä ei? Yksin hän ei saa sanella niin paljon kuin hän tekee-ja Kokoomuksen "trio soittaa suutaan".

Tässä asetelmassa sanon-häivy pääministeri Katainen!

Valitan negatiivisuuttani-muttta maame etu ei ole nyt raiteillaan-eikä EU:sta ole sen pelastajaksi?

Eurooppalainen

No ei ole.

Pääministerin arvostelukyky ja myös asian perehtyneisyys pettää. Nyt käytetään päministerin asemaa jonninjoutavaan. Ehkä tämän "olkiukkoteeman" luullaan yhdistävän hallituksen hajonneita rivejä. Lapsellista ajatella näin. Raskaissa asioissa hallitus on hajalla edelleen vaikka PS lausuntojen haukkuminen tapahtuisi kuorossa.

Jos mikään niin tämä olisi enemmistön luottamusta nauttivan presidentin arvojohtajuuteen kuuluva keskustelu. Puoluejohtaja ja hajanaisen hallituksen kokoaja Katainen ei nauti enemmistön luottamusta kansan keskuudessa. Hän oli vain huonoista näennäisesti paras vaihtoehto pääministeriksi - ja tämä pinnallisesti ja kunnolla asiaa tarkastamatta.

Jäätteenmäen eroamisesta ja Vanhasen hallituksista pontta saanut ja nyt Kataisen aikana nolllaan vajonnut pääministerin asema ei paljoa paina enää.

muuan

En minäkään tunne lainkaan myötähäpeää sinun vuoksesi, vaikka esität noin omituisen kommentin. Eiväthän muiden tekemiset ole sinun vastuullasi.
Jos niin koet, niin siinä on jotakin vinossa ja elämäsi on yhtä häpeää. Yritä päästä tuosta kierteestä.

gerhouggonen

Mukavaa että Katainen katsoo asiakseen tehdä kansalaisille selkoa yhden pikku-Helenan edesottamuksista, mutta ei sitten viitsi sen kummemmin kommentoida esimerkiksi Suomen kokonaisvastuita EVM:ssä tai Suomen tulevaa talouskehitystä, jos (kun?) nuo kokonaisvastuut lankeavat maksettavaksi.

Sinällään Kataisen omalla tasollaan tekemä ulostulo ei tuonut mitään uutta tähän jo periaatteessa päättyneeseen debattiin eikä niin muodoin ansaitse sen kummempaa ruodintaa.

PetSu

"Jos olisin Kataisen avustaja, niin olisin saanut kenkää" Vain kuvannollisesti, sillä Kataisella ei riitä rahkeita potkia minua yhtikäs mihinkään.

Lisäksi olen varma, että hän ei käyttäisi perinteistä menetelmää eikä muutakaan niska & takapuoli mentelmää, sillä se ei kuulu sellaisten ihmisten tyyliin kuin uskon Pääministeri Kataisen olevan. Olisimme sopineet ilman mediaa, että työsuhteeni loppuu tähän.

joukahinen

Mokoman mauttoman ja tyhmän huumorin tienoilta.
Säälittävä äänestäjien suosion kalasteluyritys
rkp:n sätkynukke Jyrkiboilta.
Wallinin valehtelu ja sitä seurannut Kataisen absoluuttinen totuus paljon käsittömättömämpää.Missä muussa demokraattisessa maassa tahansa ministeri ois eronnut tai erotettu välittömästi- ei vaan meillä Suomessa.Fantastista.

gautama

Katainen tietää, että hihamerkit eivät ole tarpeen, koska sähköisen valvonnan avulla kansalaisia voidaan tulevaisuudessa valvoa ilman niitäkin.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=3302

Valvontakameroissa on jo kasvotunnistus mahdollista. Mikrosirut voidaan asentaa ihon alle ja ne voidaan etälukea, jolloin ei tarvitse esittää kiusallisia kysymyksiä. Niitä voidaan asentaa myös rokotteiden mukana.

Berserk

ruskeista paidoista ei vielä ole havaintoa mutta Hakkarainen kertoi että salkussa, jonka hän unohti Bandidos-kerholle, oli vain ruskeat kalsarit. Olisiko ne olleet salainen persutunnus, joka pitäisi kieltää.

Eroseen taas sopii sananparsi: "sellainen renki kuin on isäntä". Ja ruotsinkielisille persuille:"Sådan herre,sådan dräng".

Kun Kataiselta toimittaja kysyy mitä mieltä hän on eduskunta-avustajan kirjoittelusta, joka on herättänyt ihmetystä ulkomaita myöten, niin ei siihen voi vastata kuin että typerää mikä typerää.

Etelä-Karjalan persujohto ilmoittaa saaneensa tarpeekseen. Seuraava jytky ja jäsenkirjat palautetaan Soinille.

K.Menthol

Katainen harrastaa älyllistä epärehellisyyttä mutta luojan kiitos olemme hänen kohdalla jo tottuneet tällaiseen. Se vasta jytky olisikin jos Katainen -edes yhden kerran, sanoisi tai tekisi jotain mistä me suomalaiset voisimme kerrankin olla ylpeitä. Mutta ei, sitä jytkyä on varmaan turha odottaa.

John Galt

Halpamainen Katainen kalastelee siinä halpamaisia irtopisteitä.

Ylipäätään lapsellista, että pääministeritason henkilö ryhtyy kommentoimaan jonkun yksittäisen henkilön blogikirjoituksia. Vaikka sitä kommenttia häneltä kalasteltaisiin, pitäisi ymmärtää että kaikkeen ei tarvitse puuttua.

Miltähän mahtaa kyseisen huumoribloggauksen kirjoittajasta tuntua tällä hetkellä, kun koko Suomen media ja muut nilviäiset, pääministeriä myöten, ovat häntä koulukiusaamassa? Jotain rajaa sille maassa makaavan potkimiselle.

John Galt

Yritin siinä etsiskellä termiä, joka kuvaisi mahdollisimman halpahintaista, joukolla suoritettua yhden ihmisen sortamista. Koulukiusaus tuli mieleen.

Onko termi "mediakiusaus" riittävä tässä tilanteessa, jossa kiusaajina on lehdistö ja puoli valtakuntaa, pääministeriä myöten? Jopa Ruohonen-Lerner lähti mukaan, hoitaen perussuomalaisten sisäisiä asioita iltapäivälehtien kautta. Nähtävästi Ruohonen-Lerner toimii Timo Soinin bulvaanina aina kun on hyvä tilaisuus kurittaa nk. maahanmuuttokriittisiä.

muuan

Kyllähän minua häiritsee varsinaisesti tuo arvostelma "...halpahintaista, joukolla suoritettua yhden ihmisen sortamista." Minusta tässä on kysymys tuon yhden ihmisen tai useammankin edustamasta ajatusmaailmasta, eli millainen se todellisuudessa on. Sitähän tässä enimmäkseen arvaillaan ja tuomitaan. Sellaiseen on voitava ottaa jyrkästikin, missä toki voidaan mennä liiallisuuksiinkin.

Onhan tässä kysymys vahvasti maamme maineestakin, kun asia oli päässyt nousemaan näkyväksi jutuksi ja siten kansanväliseenkin huomioon.
Pääministeri edustaa presidentin ohella maan virallista näkemystä ja kuvaa. Hänen on otettava asiaan selkeä kanta. Selittely ja puolustelu kostautuisi. Sellaista ei maailmalla välitetä ymmärtää.

K.Menthol

Luulen että Häkämiehen "Venäjä, venäjä, venäjä" -lausunto oli aikoinaan paljon käsittämättömämpi tokaisu kuin tämä. Mutta kokoomuksen jäsentenvälisessä uhoamiskisassa sillä saatiin kuitenkin ykköspalkinto ja "toistaiseksi" voimassa oleva ministerinpesti.

Varjojen mies

Jos Katainen olisi ollut tehtäviensä tasalla, hän olisi voinut vastata kysymykseen vaikkapa näin: "Valitettavasti minulla on ollut hoidettavanani niin paljon tärkeämpiä asioita, että en ole joutanut perehtyä kyseisen eduskunta-avustajan sielunelämään niin tarkasti, että voisin lausua siitä syvällistä analyysiä. Virkatoimiini kuuluu sen sijaan Suomen hallituksen johtaminen. Jos teillä on tästä aihealueesta kysyttävää, vastaan mielelläni."

Ray

Ei ehkä aina hihamerkkejä, mutta muita. Kira puhui jo Setan sateenkaarimerkeistä. Itse voisin lisätä tähän yhden, ei hihamerkkiä, mutta käsimerkin kuitenkin. Ruotsinkielisellä ihmisellähän on aina pikkusormi sievästi pystyssä. Siitä viranomainen ja kaikki muutkin tarvittaessa helposti erottavat ruotsinkielisen.

joukoakoskinen

. . . tosin aina henkilöä, ei niinkään Puoluetta.
tässä on nyt kyllä takinkäännön paikka kun - JOS -
yleensä tulee sellaista tilaisuutta. Olikos se nyt
ainoa ja vimeinen järkikokkare tuo uusi pressa.

Olen yritänyt sietää ja ymmärtää kataislaisia ja
häntyrivasureita mutta tuo on nyt sellainen öläys
josta minä en ainakaan toivu ikinä.

Kun jostain takametsästä tulee edes jotain kommenttia
päiväpolitiikkaan, vaikka kuinka eliittiä kiukuttavaa,
todellinen Valtiomiehen oppipoikakin päinvastoin olisi
ensimmäisenä rohkaisemasa - ehkä hieman isällisessä
sävyssä.

Kataisraukkis sensijaan lähtee lykkauskuoroon mukaan (!)
sitten vasta kun koko pässilauma jo on tunkenut sarvensa
hiehon mahaan. RAUKKIS toisiaan. Ei valtiomiesainesta.

timoleppänen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner selvittää, voisiko eduskunnan hallinto purkaa kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) avustajan Helena Erosen työsuhteen. Hän kertoo selvittävänsä huomenna, mikä on työsopimuksen allekirjoittaneen hallinnon näkemys tilanteesta.

Eli osa perussuomalaisista ryömii Kataisen ja Turunsanomien pillin mukaan, eivätkä tue omiaan millään tapaa.

Tlo

Ei herranjumala millaista touhua!

Persut tuhoavat itsensä puolueena jos lähtevät median painostuksesta erottamaan eduskunta-avustajaa kansanedustajan itsensä ohitse! Ei sellaista puoluetta voi kuvitella äänestävänsä, joka on valmis jopa näkemään vaivaa erottaakseen omansa kuvitellessaan sen parantavan imagoaan.

No se oli siinä sitten. Tällä hetkellä nelihenkinen suomalainen perhe takaa Kreikka- yms. lainoja noin 40 000€:lla kotimaan omien velkojen (60 000€/nelihenkinen perhe) lisäksi. Jos EU-miehet saavat tahtonsa läpi (ja uskooko kukaan etteivät saisi varsinkaan kun ainoa järjen ääni kompastui juuri omiin jalkoihinsa), nelihenkisen perheen velkataakka pelkästään valtion veloista on omakotitaloasunnon luokkaa.

Eli ollaan vastuullisia. Maksetaan korotettuina veroina ja karsittuina palveluina jokainen sen verran kuin keskivertosuomalainen säästää elämänsä aikana yrittäessämme mahdotonta – rahaliiton pelastamista. Kiitos Katainen, toivottavasti edes sinä saat hyvän rahakkaan viran jossain EU-portaassa. Ei menisi aivan hukkaan tämäkään pesti. Urpilaisen lienee turha moisesta uneksia.

Muista sitten sanoa mahdollisimman usein että "Vaihtoehtoa ei ollut." Se on toiminut tähänkin asti.

timoleppänen

Erosen blogikirjoituksesta on tehty tutkintapyyntö Helsingin poliisille. Tutkintapyynnön tekijä, dosentti Johan Bäckman sanoi STT:lle, että hänen mielestään Eronen pitää kirjoituksessaan hihamerkkiä ulkomaalaisille oikeasti hyvänä ideana.

Bäckmanin mukaan on huolestuttavaa, että kirjoitusta on jälkikäteen selitetty vitsiksi. Hänen mielestään se täyttää kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit.

semi

Persujen ryhmää, ehkä jytky on aiheuttanut selkärangan notkahtamisen, mutta että jos proffa Vätmänkin on herännyt... anteeksi Bätmän on asia saamassa lisaämausteen keittoon joka ei jätä ketään kylmäksi.

Eronen teki keiton mutta muut lisäävät suolan, kuin soppa jonossa jossa yksi teki keiton mutta kaikkien maku vaihtelee ja mausteet lisätään kattilaan viisasti lautasen sijaan jokaisen hakijan kohdalla. Tietäähän sen että se keitto maistuu jonon viimeiselle ihan helvetille ja monelle muulle ennen viimeistä maistelijaa.

Ehkä Eronen itse on viimeinen joka joutuu sitä maistamaan kun kaikki valittavat helvetillistä makua, onko sitten syy keiton keittäjän vai mausteiden lisääjien. Ehkä keitto oli alunperinkin huono joistakin mikä on ymmärrettävää, mutta ei kaikista mutta mausteita lisättiin kaikki.

Mila F

Dosentti Bätmän on ennenkin antanut ymmärtää osaavansa lukea ihmisten ajatuksia. Toki hän tietää paremmin kuin Helena Eronen, mitä Eronen kirjoituksellaan tarkoittaa. Tietääkseni tämäkin bätmän on kuitenkin sokea ja kykenee liikkumaan vain öisin, joten se siitä sitten.

pur

jossa olen lähes samaa mieltä kuin Johän Bätmän. Ei ole juurikaan merkitystä tapahtuuko kansanryhmää vastaan kiihottaminen satiirisella, sarkastisella tai vaikka runomittaisella tekstillä. Tässä on aivan liikaa käytetty "ettekö nyt leikkiä ymmärrä"- lausetta. Kirjoitus voi aivan hyvin täyttää rikoksen tunnusmerkistön, joten on hyvä jos poliisi tutkii. Minusta kirjoitus nimenomaan satiirin takia oli vakava - siinä paitsi kuvaillaan tapaa, jolla natsit merkitsivät juutalaiset joukkotuhontaa varten, myös esitetään tämä menettely ikäänkuin hauskana pilana. Luulen, että Saksassa tällaisesta kirjoituksesta tulisi oikeudenkäynti, ehkä myös tuomio.

Ray

En minä havainnut minkäänlaista kiihottamista ketään vastaan. Sen olen havainnut, että media laidasta laitaan ja entiset ja nykyiset pääministerit ja verenhimoinen persuryhmä on käynyt aiheettomasti yhden avustajan kimppuun.
Omien hyökkäys on yleensä se raain.

pur

itselleni tuli kyllä sama ajatus kuin Bätmänille, että kirjoitus saattoi täyttää rikoksen tunnusmerkistön, vaikka olikin huumoriksi tarkoitettu. Jos ajatellaan vaikka USA:ta ennen kansalaisoikeustaistelua tai Etelä-Afrikkaa takavuosina, niin kyllä kansanryhmien erottelu ja siihen tähtäävät toimet jo sinällään ovat kiihotusta kansanryhmää vastaan, ei siitä pääse oikein mihinkään. Rotu- ja kansallisuuserottelu kun ei oikein koskaan ole tuonut mukanaan mitään hyvää.

Tässä on se ongelma, että jos tätä kirjoitusta katsotaan läpi sormien sen kevyen pakinatyylin ja satiirin takia, niin samalla avautuu väylä, jolla mitä tahansa kiihotusta kansanryhmää kohtaan voidaan tehdä lakia rikkomatta. Kirjoittaa vaan oikein satiiriseen ja humoristiseen tapaan, miten kaikki neekerit pitäisi hirttää munistaan, ja se on siinä. Jos satiirin alla näin saa tehdä, niin kukaan ei ole uudelta, hauskalta vihakirjoittelulta ja kiihotukselta enää turvassa.

Siksi uskon, että Eronen joutuu tästä kirjoituksestaan oikeuteen; tällä on yleistä merkitystä lain tulkinnan kannalta. Saatpa nähdä, käräjille menee.

Ray

En meinaa saada ajatuskulkuusi tolkkua. Tarkoitatko, että Eronen kiihotti ihmisiä jotakin kansanryhmää vastaan, mutta sanoi sen vain kevyeen huumoriin verhottuun tyyliin? Näinhän media on nyt rummuttanut. Tästä on nyt tehty "totuus".

Persut tulee romahtamaan. Sen pelossa Soini on käynyt kovaan hyökkäykseen sananvapatta vastaan. Romahdusta eivät aiheuta halla-aholaiset eivätkä hirvisaaret. Sitä ei aiheuta Erosen blogi. Sen aiheuttaa äänestäjien pettäminen, josta osoituksena tämäkin pienen ihmisen kimppuun käyminen on.

Persut ovat pelkureita ja joutavat mennä. Eivät uskalla puolustaa edes omiaan.

semi

Esittänyt juutalaisten natsien suorittamaa joukko murhaa humoristisessa valossa, vaan alunperin kyse oli poliisin oikeuksista tarkastaa papereita ja sen vastustamisesta koska niitä kysytään enemmän ulkomaalaisilta kuin suomalaisilta. Vastustajana oli jokin viraston edustaja ihan tv,ssä esiintymässä joka piti asiaa rasistisena.

Sitä en tiedä että kysytäänkö oikeasti näitä papereita heiltä enemmän oikeasti, ainakin he valittavat useammin asiasta mitä suomalainen. Minultakin on tarkastettu monta kertaa elämän aikana enkä ole sitä niin kovin suurena ajojahtina pitänyt, tai suomalaisuutta halveksivana seikkana. En ole myöskään koskaan valittanut aiheesta, ei ole edes tullut mieleen vedota ajojahtiin tai ulkonäköön joka on joskus ollut aikamoinen.

Olen jopa istunut odottamassa tietoa ryöstöstä josta olin epäilty, koska silminnäkijä todisti että hän se oli. No en ollut enkä muuten ollut edes huolestunut koska luotin sen verran poliisin toimintaan että asia selviää ja se selvisi ja olin vapaa mies ja oikeat tekijät otettiin kiinni.

Ehkä olisin ollut huolestunut jossakin toisessa maassa mutta en suomessa, mitä nyt aikaa hiukan kuluu ja joutui kuuntelemaan ihan... sanotaanko törkeitä kysymyksiä poliisilta silloin, mutta myöhemmin ymmärsin että se oli heidän systeemi. Eihän he tienneet olinko minä syyllinen vai en, selvittivät asian kuitenkin asiallisesti lopulta. Olisiko pitänyt ryhtyä kiljumaan ulkonäköön perustuvaa epäilyä, ei koska tekijät oli varsin saman oloisia ja erehtyminen oli inhimillistä.

Mila F

... että tässä yhteydessä on ryhdytty arvostelemaan The Median käytöstä. Minusta Erosen kirjoituksesta nostettu kohu edustaa lisäksi sellaista kaksinaismoralismia ja tekopyhyyttä, etten ole pitkään aikaan tuntenut näin vahvaa vastenmielisyyttä koko tämänhetkistä poliitikkokaartia kohtaan. Tätäkö on valtion asioiden hoidon taso nykyään pääministeriä myöden? Nimimerkki "Varjojen mies" kirjoitti edellä asiasta todella osuvasti klo 20:16.

Ellen olisi lukenut Erosen kirjoituksia useamman vuoden ajan - ja tullut vakuuttuneeksi hänen täysjärkisyydestään - tämä leimaaminen ja kohu varmasti nostaisi myös minussa halutunlaista närkästystä. Mutta Eronen ei ole kuka tahansa aloitteleva blogisti, vaan huumorintajuinen, vastuuntuntoinen ja terävä ihminen, jollaisia politiikkaan kaivattaisiin - mutta ei "vääriin" puolueisiin näköjään. Hän on jo osoittanut osaavansa kirjoittaa asioista terävästi, sarkastisesti ja osuvasti, mikä on vanhoille valtapuolueille ilmeisen tuskallista ja siksi hänet pitää hiljentää poliittisen korrektiuden keinoin. Enpä enää ihmettele, miksi nuoret ihmiset eivät tunne vetoa politiikkaan: Jos sinulla on persoona, olet vääränlainen. Sinusta tehdään heikoin lenkki ja vedetään elämäsi viemäristä alas. Game over.

Niin ja ihan kokoomuslaisena totean, että käsitykseni siitä, ettei Kataisesta koskaan tule valtiomiestä, on vain vahvistunut. Ilmeisesti evoluutio on jo poistamassa suomalaista pikkukansaa pohjoisen perukoilta. Eihän meillä ollut tarpeeksi itsesuojeluvaistoa - ja jos olikin, sen tappoi poliittinen korrektius. Upeaa.

Minussa on herännyt vahva suojeluvaisto ihmisyksilö Helena Eronen kohtaan. Minä vastustan hänen vahingoittamistaan ja julkista nöyryyttämistään varsin viattoman blogikirjoituksen varjolla!

de comments

hieno ja perusteltu kommentti. Etenkin kun tunnustat olevasi "kataislainen". Minä ihmettelen tässä Lernerin toimintaa. Hän on jälleen jatkanut medioille lausuntojensa antamista. Miksi? Jos hänellä on tarve huomenna siis maanantaina selvittää eduskunnassa mahdollisia jatkotoimia, niin pitääkö siitä rientää mediaan ottamaan yhteyttä? Aikooko hän todellakin olla median ohjailtavissa, siis jatkossakin? Tuo jos joku repii puolueen hajalleen.

Mila F

... tuota "kataislaisena" olemistani. Parin viimeisen vuoden aikana olen ollut erittäin epävarma puoluekannastani, mutta palasin ns. kotiin, vaikka epävarmuus jatkuu. Toisaalta kaikki vanhat puolueet ovat yhtä mössöä, joten miksi yleensä ihmettelen epävarmuuttani - sehän on suorastaan seuraus ko. puolueiden omista valinnoista.

Hyvää tässä on se, että on pakko entistä enemmän keskittyä siihen, mitä kukin sanoo. Ehkä meikäläinen politiikka sitä myötä kehittyy niin paljon, että hyvien ajatusten esittäjät saavat tunnustusta ja kannatusta yli puoluerajojen ja alkaa löytyä jonkinlainen hyvän ja demokraattisesti oikeutetun politiikan tie.

semi

En ole halunnut puhua tämän skandaalin yhteydessä että demarit tai kokoomus tai jokin muu puolueen jäsenistö olisi tämän varsin tragikoomisen asian yhteydessä syyllistämässä Erosta, koska en usko siihen. Kentällä varmasti ja jäsenistössä on mielipiteet kovin erillaisia puolesta ja vastaan, sitähän ne ovat tässäkin tapauksessa myös persujen rivistöissä.

Mila F

Olet kovin ehdoton ja sen ehdottomuuden voimin leimaat nuoren ihmisen natsiksi sen enempiä miettimättä. Jos ruvetaan kauloja katkomaan, niin lopputulos on syyttömälle uhrille yhtä paha, olipa kaulan katkaisijana ideologisesti oikeassa vai väärässä olija.

Neuvoisin mitä vakavimmin tutustumaan Helena Erosen muihinkin kirjoituksiin ja ajatuksiin elämästä. Jos persut ottavat aivoon, lue kirjoituksia ajalta ennen hänen liittymistään puolueen peesaajaksi, jotta perspektiivi säilyy. Minusta sinäkin, kuten Helena, ansaitsee tulla arvioiduksi vasta sitten, kun on varma siitä, että arviointi tapahtuu oikeiden tietojen valossa.

DuPont

Minusta olisi kivaa, jos meillä olisi pääministeri, joka olisi joskus sen sananvapaudenkin puolella, eikä aina vastaan. Eronen ei kirjoituksessaan puuttunut ihmisarvoon millään tavalla, kuten Katainen kuvittelee.

Joku viisas on joskus sanonut, että yhteiskunnan vapautta kuvaa se, miten hallitsija(t) ymmärtää huumoria ja pilkantekoa. Oma valtiovaltamme ei nähtävästi hyväksy, mitä se kertoo yhteiskunnastamme?

Ei Erosen kirjoitus ole mitenkään huolestuttava, vaan sen kirvoittamat reaktiot niin kansan käskijöissä kuin palstan isännissäkin.

Marko Haavisto

Tuolla että kaikki ovat saman arvoisia voisi leikitellä enemmänkin... Joku voi tarkemmin ajattelematta sanoa että kaikki ovat saman arvoisia ja ihmis arvo on jakamaton jne. Sitä sen tulisi olla ja sitä se varmaankin kaikissa ylevissä ajatuksissa onkin mutta elävässä elämässä jossa elolliset olennot "taistelevat" selviytyäkseen ja pystyäkseen täyttämään tarkoituksensa ihmisarvolla, sen tasapuolisuudella ei ole merkitystä koska sitä ei ole.

Tuohon Kataisen nimenomaiseen sanomaa voisi sanoa että jos ollemme saman arvoisi niin miksi jotkut joutuvat asumaan roskiksessa tai kadulla mutta jotkut saavat asua linnassa jossa 6wc:tä ja 14 makuuhuonetta? Vai tarkoittaako Katainen että jokaisella täytyy olla samat mahdollisuudet? Mutta eihän kenelläkään ole samanlaisia mahdollisuuksia kuin toisilla koska jo lähtökohdat ovat eri.

zzz

Ruohonen-Lerner: Hirvisaaren avustajan asema ei loppuunkäsitelty

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/334503/RuohonenLerner+Hirvisaaren+avust...

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner aikoo selvittää, voisiko eduskunnan hallinto purkaa kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) avustajan Helena Erosen työsuhteen. Hän kertoo selvittävänsä huomenna, mikä on työsopimuksen allekirjoittaneen hallinnon näkemys tilanteesta.

– Henkilöllä on koeaika menossa, ja työnantaja on eduskunnan kanslia. Mitä tuumaa työnantaja, joka on allekirjoittanut sopimuksen, Ruohonen-Lerner sanoo STT:lle.

Eronen aiheutti kohun kirjoituksellaan poliisin työtä helpottavista hihanauhoista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän enemmistö on suosittanut avustajan irtisanomista, mutta Hirvisaari on ollut eri kannalla.

– Täytyy miettiä kaikki vaihtoehdot, kun Hirvisaari totesi, että hän ei asialle mitään tee, Ruohonen-Lerner sanoo.

Eronen aloitti tehtävässä tammikuussa. Hirvisaari on aiemmin kertonut, että Erosen koeaika jatkuu toukokuun puoliväliin saakka ja koeajan lähestyessä loppuaan käydään keskustelu jatkosta.

Kim Lindblom

Kun perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren avustaja Helena Eronen kirjoitti Puheenvuoro-blogissaan sarkastiseen sävyyn, että eri etnisten ja muiden ryhmien tulisi kantaa hihamerkkiä, jotta poliisin olisi helpompi tunnistaa heidät teki Hirvisaari ainoan oikean ratkaisun ja jatkoi Erosen työsuhdetta kohusta huolimatta.
Nostattamallaan kohulla Hirvonen ja Eronen toivat taas näytille sen pönötyksen ja kaksinaismoraalin loputtoman määrän joka maastamme löytyy. Täällä on täysin hyväksyttävää väittää, että kaikki miehet tulisi kastroida tai käyttää veronmaksajien rahoja joukkomurhaajan nimeä (Lenin) kantavan puiston ylläpitoon. Älämölö nousee vain jos jollain tavalla viitataan 1900-luvun joukkomurhaajista pienimpään tekijään. Adolf Hitleriin. Mieheen jonka suurin ero muihin samoihin tekoihin syyllistyneisiin oli se, että hän hävisi sodan. Näin ollen hänen kuvalla ei myydä Tiimarissa penaaleita, mutta Maon kuvalla myydään.

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

kaarna

otsikko sopii hihamerkki asiaa paremmin kataiseen itseensä sekä touhuun jossa kultamunat sekä rikolliset pyhiä eliittiin ja muuhun todellisuudesta irti oleviin piireihin kuuluville sopiva ilmaisu.muuta eivät osaa kuin vinkua jostain helvetin viha ja rasismi sellaisesta...menisivät maailmalle tavisten pariin katsomaan mitä tämä heidän ihanuus on aikaan saanut ja millaista oikea rasismi ja viha sellainen on jota suomessa edes oikeastaan ole mutta kun täällä tuntuu olevan aikaa ja rahaa kaikenlaiselle pöljyydelle johtuen ilmeisesti siitä kun se ei ole sitä ihkua eikä taito taida riittää sekä mahdollisesti joku muu ylvämpi syy herrastella.

paul heinila

Ilman esipuheita: Kaikki suomalaiset, joilla on kansalaispaperit (pääministeriä ja arkkipiispaa myöten,) jokaiselle annetaan Marimekon suunittelemat siniset haalarit. Suomen Ruotsaliset ovat tietenkin oikeutettuja kantamaan sinikeltaista nauhaa napinreijässä että ne voidaan erottaa tavallisesta rahvaasta.
Poliisin työ helpottuu ja "Ausländereiden tunteita ei loukata.
Kansallisylpeys on kansalaisoikeus.

Turisti

Persuilla ei mene ihan putkeen nyt.

Kaikkien mittausten mukaan persujen kannatus on romahtanut. Kiitos Erosen ja Hirvisaaren kannatuksen romahdus eikun synkkenee. Hienoa työtä Helena! "KIITOS 2012" punavihreät paidat on jo painossa.

Neiti Eronen jää historiaan henkilönä joka sai aikaan persujen kahtiajakaantumisen. Persujen natsisiipi ei enää kestä puolueen suvaitsevaista ilmapiiriä vaan on sisukannattajiensa pakottamana muuttamaassa linjaansa rankasti kulttuurifasismin suuntaan.

Soinin outo hiljaisuus vahvistaa olettamukseni.

Shades

Suomi ei kehity ainakaan hyvään suuntaan kokoomuksen johdosssa. Lehdistö ja muut mediat eivät ole vapaita. Eiväthän perussuomalaiset äärioikeistolaisia ole, sen ovat toiset puolueet myöntäneet.

Nyt Tv:ssä olevasta TV-sarjasta Kosto tuodaan esille myös se, että SMP:täkään ei päästetty hallitusvastuuseen;juuri sama toistui nyt perussuomalaisten kohdalla.

Parlamentaariset keinot eivät vaan enää toimi, eihän meillä ole enää aiemmanlaista konsensuspolitiikkaakaan.Kun vielä mediatkin ovat nyt kokonaisvaltaisesti kokoomuksen ja RKP:n käsikassarana, kokemattomat ja "kärsimättömät" perussuomalaiset kansanedustajat kokeilevat rajojen venyvyyttä.

Kataisen mielipiteellä, vaikka onkin pääministeri, ei ole mitään merkitystä vaan rajat kansanedustajien ja toimittajien toiminnasta tulee oikeuslaitoksen asettaa . Toivottavasti Helena Erosen kantelu ja rikosilmoitus saavat laajan ja perusteellisen käsittelyn jotta niin kansanedustajien ja heidän avustajiensa kuin toimittajien sallitun toiminnan rajat tulevat määritellyiksi.

Suomalainen yhteiskunta ei kehity ilman että oikeuslaitos puuttuu rajojen täsmentämiseen yhteiskunnan kehityksen mukaan niitä milloin kaventamalla ja milloin laajentamalla. Eivät poliittiset ryhmittymät itse voi toimia oikean ja väärän neutraaleina tuomareina; kyllä se on tuomioistuinten tehtävä.

atsoeerikainen

Täällä Japanissa jokaisen ulkomaalaisen on pidettävä aina mukanaan ULKOMAALAISKORTTI, jonka asuinkaupungin virasto antaa viisumin voimassaoloajaksi. (Turisteilla tietysti pitää olla mukanaan voimassaoleva passi, jossa maahan tulopäivän leima).

Kortissa (joka on luottokortin kokoinen)ovat henkilö-, osoite- ja ulkomaanpassin tiedot, työnantajan (oppilaitoksen tms) tiedot ja biotunnisteet (valokuva, sormenjäljet jne.).

Kortitta liikkuminen on rikos, josta seuraa poliisikuulustelu, ja jos korttia ei löydy, maastakarkoitus.

Kortti on uusittava kolmen vuoden välein (viisumi on tavallisesti voimassa kolme vuotta) tai viiden vuoden välein (pysyvän viisumin saaneet).

Ulkomailla käydessä on oltava mukana erillinen paluuviisumi ja ulkomaalaiskortti.

Autojen GPS navigaattoreista löytyvät ulkomaalaisten asunnot! Jos menet taksilla kotiin, ilmoita vain nimesi, niin taksi löytää perille. En ole kysynyt poliisilta, korvaako valtio omaisuuden, jonka mafia mahdollisesti vie.

Jukka Mikkola

Japanissa ollaan tässä asiassa viisaampia kuin täällä kotoisessa ”hölmölässä”. Tällainen ulkomaalaiskortti kannattaisi ottaa käyttöön mitä pikimmin myös täällä Suomessa. Se ehkä hillitsi tätä nykymenoa varsinkin Helsingissä. Junalla Helsinkiin tullessaan ja rautatieaseman oven avatessaan voi sanoa joutuneensa ”ulkomaille”.

Tähän liittyen irtolaislaki kannattaisi palauttaa takaisin voimaan. Samalla päästäisiin eroon myös tästä katukuvaa rumentamasta kerjäläisongelmasta. Se ei ole todellakaan eduksi ”Pohjolan valkealle kaupungille”.

DuPont

atsoeerikainen:"Täällä Japanissa jokaisen ulkomaalaisen on pidettävä aina mukanaan ULKOMAALAISKORTTI, jonka asuinkaupungin virasto antaa viisumin voimassaoloajaksi. (Turisteilla tietysti pitää olla mukanaan voimassaoleva passi, jossa maahan tulopäivän leima)."

"Markku Huuskot" ovat täällä nähtävästi ajamassa samaa ideaa. Tarkoitus toki on hyvä, eli roskaväen karkoittaminen keskusteluista ja jäljelle jääneiden rekisteröiminen. Veikkaan vain, että US:n uudistus keskusteluissa johtaa varsin pieniin lukijamääriin. En itsekään ole seurannut US:n blogeja sen jälkeen kun niitä ei saanut kommentoida anonyymisti.

Olisiko kustantajalla aihetta miettiä, kuka sopisi paremmin päätoimittajan hommaan? Nykyinen vetää homman vessasta alas.

Eki54

Parasta leikata todellisuudesta ne osat pois jotka häiritsevät tai joita ei ymmärrä. Sen jälkeen voi kertoa että maailma onkin tällainen ja loppu on persujen propagandaa. Näin kun supistaa elämänpiiriä voidaan päätyä olemaan aina oikeassa ja viestiä vain oikeita hyväksyttyjä asioita. Lopulta joutuu kieltämään maailman muuttumisen ja jopa satunnaisuuden mutta väliäkös sillä. Poliitikkojen pelko että "kansa" ymmärtää kritiikin tai satiirin "väärin" johtuu paljon siitä että poliitikot olettavat että kansalaisten hoksottimet ovat paljon alemmalla tasolla kuin poliitikkojen saati toimittajien. Kuvitelma on virheellinen. Todella valtaa pitävät haluavat pitää poliitikkojen tason riittävän alhaalla. Katsokaa lehtikuvaa. Eikö nyt kannattaisi lähettää Stubb hakemaan lisää virkamiesapua Romaniasta. Tämä satiirista puhuminen alkaa olla aivan liian vaikeaa. Samalla voisi toimittajia vähentää TS:sta ja muualtakin. Palkataan blogien sensuroijia kun ilmaista rahaa tehdään bloggareiden artikkeita ruotimalla niin mihin niitä toimittajia enää tarvitaan. Helppoa kuin heinän teko. Ensin lainataan ja sitten haukutaan päälle kyvyttömin argumentein.

SaraLinda

Ei vaan kuulkaa jokaisella Suomen kansalaisella pitäisi olla hihamerkki josta ilmenisi hänen puoluekantansa, autonsa vuosimalli, osakkeittensa määrä sekä vuosittainen verotus aste. Suositeltavaa olisi myös hihassa ilmoittaa asuntoalue sekä montako kertaa henkilö on eronnut ja kuuluuko hän johonkin uskonnolliseen yhteisöön.

Pitäisi tehdä kansalaisaloite! ;-)

Mila F

Luulisi, että Kataisellakin olisi ns. vanhempia valtiomiehiä neuvonantajina, jotka osoittaisivat olennaiset asiat, joihin keskittyä. Toisaalta olen ruvennut pelkäämään yhä enemmän, että maailma on kokonaan muuttunut tällaiseksi irtopisteiden metsästämisen tantereeksi, missä kaikki ovat samanlaisia. Se ei tiedä hyvää Helenan kaltaisille nuorille ihmisille, koska kaula katkeaa ensimmäisestä arvosteltavaksi joutuvasta asiasta eikä toisia tilaisuuksia myönnetä.

de comments

katsellessa tulee hyvin surulliseksi. Nyt sitten jopa hallituksessa ihmetellään (myös eduskunnassa yleensä) mistä johtuu nuorison syrjäytyminen ja pahoinvointi. Sopiihan sitä ihmetellä kun toimintaa laajennetaan kohdistamaan syyttelyt, perusteettomatkin, yhteen nimeltä mainittuun henkilöön. Ei varmasti poista syrjäytyneisyyttä eikö pahoinvointia.

Kyllä medialla on tässä uutisoinnin laadussa ja määrässä huomattava merkitys kun puhutaan yhteiskunnan pahoinvoinnista. Tämä nyt pitäisi pikkuhiljaa käydä selväksi myös politiikoille. Tähän uutisoinnin laatuun tulee mitä pikemmiten kiinnittää huomiota. Jos ei, niin on turha enää puhuakaan syrjäytymisistä ja pahoinvoinneista nuorisossa. Rajoittamalla sananvapautta myös luodaan yhteiskuntaan lisää pahoinvointia. Sekö lienee tarkoituskin?

Mila F

Suomalainen yhteiskunta ei enää anna nuorille ihmisille mahdollisuutta olla keskenkasvuisia - en viittaa tässä Helenan kirjoitukseen sisällöllisesti, vaan Helenaan vain hänen poliittisen kokemattomuutensa osalta. Yleisellä tasolla suomalainen yhteiskunta näyttää vaativan, että nuoret "syntyvät viisikymppisinä". Kaikki keskeneräiset ajatukset lytätään vaivautumatta etsimään niistä idean siementä. Minusta ei ole mikään ihme, että nuoret eivät hakeudu politiikkaan, koska se maailma tuntuu olevan niiden, jotka ovat jo äidinmaidossa imeneet poliittisen korrektiuden ja tarvittavan pelisilmän. En myöskään ihmettele niitä, jotka jopa aktiivisesti haluavat jäädä tällaisen nokkimisyhteiskunnan ulkopuolelle. Onko meillä kenestäkään mitään hyvää sanottavaa milloinkaan? - näen myös oman epätäydellisyyteni tässä, joten siitä on turha muistuttaa.

Meiltä on vuosikymmenten saatossa tapettu perhekulttuuri ja sen mukana nuoren ihmisen suojelun periaate. Nuori ihminen on vasta elämän oppilas ja hänen ajatuksiinsa pitää vastata perustellen ja varsinkin silloin, kun katsotaan, että ajatukset eivät sovi vallitsevaan käytösnormiin. Nuori ihminen on vielä keskeneräinen ja keskeneräisyyttä pitäisi suojella nuijimisen sijasta. Helenan kirjoitukset ovat mielestäni keskivertoa vastuuntuntoisemman ihmisen tasolla pitkällä aikavälillä katsoen. Poliittisesti hän sen sijaan on untuvikko, joka ei ansaitse tulla henkisesti lytätyksi ja nollatuksi, koska ei ole syntyjään poliittisen korrektiuden mittareiden mukaisesti mitäänsanomattoman tylsä ja sisällöllinen nolla. Seuraan hyvin tarkasti, millaisen valinnan hän näillä kokemuksin tekee jatkosta.

Helenan yhteydessä pitäisi osata katsoa muita politiikassa mukana olevia kirjoittajia. Jörn Donner on saanut esittää kritiikittä ja The Median ajojahditta melkoisen mielenkiintoisia ajatuksia pelkän kirjallisen vapauden turvin ja ottamatta kantaa poliittiseen toimintaan ja niin pitää ollakin - vain yhden esimerkin mainitakseni.

amppeeri antti

Työmailla täytyy kulkea henkilökortti näkyvillä rinnassa. Ulkomailla kokouksissa "visit" kortti rinnassa jne. Eiköhän EU-parlamentissakin täydy roikkua henkilökortti kaulassa. Poliisi pysäyttää liikenteessä, niin kyllä ensimmäinen kysymys on ajokortti (henkilöllisyys).

Tom B

Ongelman ydin on siinä, että Persut, Soini etunenässä, yrittävät vääntää vitsiä lähes kaikesta ja kerätä itselleen halpoja "huumoripisteitä". Mutta vastuuta Persuista ei ole kantamaan, kuten hallitukseen menosta kieltäytyminen peräti kaksi kertaa osoittaa! Luulisi Persujen käsittävän, että 39 paikkaa Eduskunnassa tekee puolueesta merkittävän voimatekijän joka voisi toimillaan edistää kannattajiensa etuja toimimalla järkevästi, asiallisesti ja keskittymällä ongelmiin joita maassa riittää. Mutta EI, vitsiä pitää väntää ja päästellä röhönauruja, jotka ovatkin Soinin erikoisuus silloin kun ei tiedä mitä oikeasti pitäisi sanoa!

de comments

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akx3000.sh?kanta=utaaloitteet&VAPAA...$&haku=ALOYSUP&AKTYYPPI=TPA&ALLEKIRJ=Eka&EKRYHMA=ps
eduskuntatyössään. Kommenttisi kirvoitti oikein Eduskunnan sivuilta hakemaan sinunkin luettavakseksesi noita linkkejä. Myös muiden puolueiden aktiivisuus on sivujen kautta selvitettävissä. Joten en nyt oikein lähtisi moittimaan toiminnan järkevyyden, asiallisuuden ja ongelmien puuttuumisesta. Eri asia on tietysti se etää minkä katsot riittäväksi.

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akx3000.sh?kanta=utaaloitteet&VAPAA...$&haku=ALOYSUP&AKTYYPPI=TPA&ALLEKIRJ=Eka&EKRYHMA=ps

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akx3000.sh?kanta=utakysymys&VAPAAHA...

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akx3000.sh?kanta=utakysymys&VAPAAHA...$&haku=KYSYSUP&AKTYYPPI=VK&ALLEKIRJ=Eka&EKRYHMA=ps

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akx3000.sh?kanta=utapuh&VAPAAHAKU=v...$&haku=PUHSUP&TIPVTYYPPI=sktpuheenvuoro&EKRYHMA=ps

muuan

Minua eivät nimittäin kiinnosta muiden kommentoijien mahdolliset halut. Täällähän ei ole kenenkään pakko olla minun kritisoitavanani.
Tiedoksi, että minä en päivystä millään muulla (ainakaan poliittisella) foorumilla. On siis minusta vapaata nettitilaa runsaastikin.

muuan

Ei minulla ole tarkoituskaan ketään virkistää - ellei itseäni - vaan pyrkiä toimimaan vastapainona sille asiattomuuksien ja helppojen "totuuksien" virralle, joka on omistanut tämänkin foorumin omakseen. Maltillisemmilla ihmisillähän ei juuri ole tarvettakaan tulla tänne purkamaan tuntemuksiaan.

kaarleakkanen

Kun PS ei voinut hyväksyä EU-maiden jatkuvaa luototusta, niin hallitukseenkaan ei voitu mennä. Se oli täysin selvää! Mitä tulee siihen, että jopa pääministerin pitää ottaa kantaa johonkin pilkalliseen nettikirjoitteluun, niin metsään mentiin. Varmaan kirjoittaja nauraa saamaansa kohua; kansakunta aivan "pihalla"!

muuan

Edellisen kommentin mukaan Erosta vain naurattaa vahingoniloisesti. Ei oikein kuulosta kiusatulta ja solvatulta.

Vakavammin puhuen täällä on jokaisella oma tapansa tulkita ja ennen kaikkea arvailla todellisuutta. Ei siis osaa ruveta häpeämäänkään, kun ei tiedä mistään. Onkohan edes tuo "kiusattu tahallaan totuutta vääristäen" tosiasia? Joku toinen sanoo toista.

Ray

Ei tässä asiassa totuus niin vaikeasti tavoitettava ole, ettet sitä tavoittaisi. Eihän ihminen, jota omat ja vieraat Suomessa ja ulkomailla pääministeriä myöten leimaavat natsikäytäntöjen ehdottajaksi voi olla kiusattu. Ei mitenkään vai miten muuan?

muuan

Vaikka kiusattaisiin, niin kaikki eivät kiusaannu.
Mutta olenhan minäkin sitä mieltä, että vähempikin riittäisi.
Mutta kun en voi asialle mitään, niin en suotta kiusaa sillä itseäni. Eroselle kyllä löytyy tukijoita ja lohduttajia, vaikkapa täältä.

TapioTTT

Kun seuraa tämän kyseenalaisen ja nöyristelevän sekä virkavaltaa halveksivan lausunnon medialle antaman tasa-arvovaltuutetun alkuun saattamaa vyörytystä ja kirjoittelua, niin ei voi välttyä ajatukselta että ihmiset ovat todella enemmän tai vähemmän katkeria nykyiselle poliittiselle menolle.

Eli menolle jossa heiltä piilotellaan totuuksia tästä nykyisestä sekasotkusta josta loppua ei ole näkyvissä ja jos onkin niin sen näkymät ovat todella karmaisevat koko suomalaiselle yhteiskunnalle, yhteiskunnalle jollaisena me sen tänään vielä koemme.

Syyttäkööt koko hallitus ja myöskin edelliset hallitukset itseään jos ihmiset ovat tähän soppaan raivostuneet koska heidän sananvapauksiaan ja perusoikeuksiaan pyritään järjestelmällisesti poliikan sekä median taholta kahlitsemaan.

Vaalit on jälleen pian tulossa olisiko välttämätöntä puhdistaa Arkadinmäki uudelleen ennekö valtaapitävät ja media uskovat että me suomenkansa tässä maassa määräämme.

pur

Kyllä kansan huomattava enemmistö on suivaantunut persujen jatkuvasta vihakirjoittelusta ja lakien rikkomisista ym. skandaaleista, jotka murentavat eduskunnan arvovaltaa. Ihan pelleporukalla lähdetty lainsäädäntöhommiin, ja jatkuvasti on joku kohu päällä milloin Hakkaraisen milloin jonkun muun pellepoliitikon toimesta.

Kyllä jää persuilla politiikan teko vähiin, kun kaikki aika menee oman ryhmän kurinpitotoimien kanssa. Tästä sitten maksetaan verovaroista puoluetukea - joka käytetään ökylukaalin ostoon Erottajalta - sekä kansanedustajien palkkoja, tyhjästä.

Eiköhän tosiaan ole aika puhdistaa Arkadianmäki persuedustajista, heti seuraavissa vaaleissa.

TSV

Ajatellaas, mistä koko valtio puhuu? Jostain typerästä satiiri kirjoituksesta hihamerkeistä.

Sentään Nokian romahdus on vähän herätellyt ihmisiä. Mutta eikä meitä kiinnosta enää talous? Suomen tulevaisuus tai se miten poliitikot puhuvat täyttä roskaa valtion "pelastamisesta"? Kreikka rahat on unohtuneet?

Roska viihde myy, kukaan ei ole oikeasti loukkaantunut koko jutusta, ketään ei olisi edes kiinnostanut koko juttu.

Mitäs seuraavaksi?

Ray

Itsellenikin "ehdotettiin" hihamerkkiä, mutta minua se ainakin todella huvitti. En ole ainakaan minä havainnut kenenkään "asianosaisen" erityisesti pahoittaneen mieltänsä.

Sitten on näitä entisiä pääministereitä kaksi(kolmaskin oli loukkantumaisillaan), uljas toimittajakuntamme(joilla ainakin ennen luki joskus press hihassaan) ja persuryhmän "valtaenemmistö" ryhmyrinsä johdolla.

Loukkaantujat ovat aika erityinen porukka, pitäisiköhan heille ojentaa joku kunniahihamerkki.

meh

...tarkoittaa siis, ettei hän ole kuullutkaan asiasta tätä ennen, ja kommentti tuli apteekin hyllyltä.

Käteinen voitaisiin hyvinkin korvata yksinkertaisella puhelinvastaajalla. Jos aihe liittyy hallituspuolueeseen, paina numeroa 1. Jos aihe liittyy oppositiopuolueeseen, paina numeroa 2.

Parin napinpainalluksen jälkeen sieltä sitten tulee ne normit, hallituspuolueille "hänellä on hallituksen absoluuttinen luottamus" tai "täytyy kantaa vastuuta ja tehdä vastuullisia ratkaisuja", kun taas oppositiolle näitä "äärimmäisen tuomittavaa" ynnä "täysin käsittämätöntä".