Tiistai 24.10.2017

Rikossarja ratkesi – ”Pitäkää lompakosta huolta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.4.2012 09:02
Päivitetty: 
20.4.2012 09:06
  • Kuva: Creative Commons / futureshape
    Kuva
    Lompakkoa ei kannata jättää vartioimattomaan autoon, poliisi neuvoo.

Itä-Uudenmaan poliisi on selvittänyt kymmenien omaisuusrikosten sarjan Etelä-Suomessa. Pääosin maksuvälinepetoksista koostuva rikossarja on tehty anastettujen henkilötietojen ja verkkopankkitunnusten turvin.

Poliisi kehottaa kansalaisia ”pitämään lompakosta hyvää huolta”.

–Mitään henkilö- tai pankkitietoja saati muuta arvo-omaisuutta ei kannata jättää vartioimattomaan autoon. Rikollisten mahdollisuus pankkitilien käyttöön vaikeutuu huomattavasti, kun nettipankkitunnukset, pankkikortit ja salasanat eivät ole samalla kertaa anastettavissa, poliisi neuvoo.

Rikossarja koostuu pääasiassa törkeistä maksuvälinepetoksista, petoksista ja varkauksista. Esitutkinnan aikana useita henkilöitä on ollut pidätettynä ja vangittuna. Rikokset ovat tapahtuneet syksyn 2011 ja helmikuun 2012 välisenä aikana pääkaupunkiseudulla ja Varsinais-Suomessa.

Vyyhti aukesi, kun poliisi selvitti Vantaan Kuusijärvellä tapahtuneessa automurrossa anastettujen maksuvälineiden väärinkäyttöä.

–Kotietsinnöistä löytyi asiakirjoja, joiden perusteella voitiin epäillä samojen henkilöiden hankkineen anastetuilla maksuvälineillä ja väärillä henkilötiedoilla itselleen rahaa, autoja, tietokoneita ja matkapuhelimia liittymineen, poliisi kertoo.

Kaikki väärillä tiedoilla vuokratut ajoneuvot ovat löytyneet. Myös merkittävä osa Kuusijärven automurron jäljiltä luvatta siirretyistä rahoista on saatu vakuustakavarikkoon.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TapioTTT

.. meinaan kun yleensä se "kotimaisuus" heti julkistetaan mutta jos on muunmaalaisia "kolleja" niin identiteetti-ilmoitusta ei yleensä julkaista. Meinaa voisivat ehkä loukkaantua moisesta ja meillähän on tasa-arvovaltuutettu joka on pitänyt jo "puhuttelun" polliisille moisesta touhusta.....

ksr

En nyt ole aivan varma, mutta olisiko tuosta taustasta ollut tietoa tämän uutisen "päivittämättömässä" ensimmäisessä versiossa.

Tämä alkaa olla kuin vanhaan hyvään aikaan, jolloin todellinen uutinen pitää osata lukea siitä, mitä ei sanota.