Sunnuntai 22.10.2017

Perussuomalaisten arvohuoneiston hinta taisi paljastua

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2012 21:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten puoluetoimisto siirtyy Helsingin arvoalueelle.

Yleisradion Ajankohtainen kakkonen kertoo, että Helsingin Dianapuiston vauraaseen ympäristöön nouseva Perussuomalaisten uusi puoluetoimisto on hankittu Perussuomalaisten tukisäätiön piikkiin.

Rahat ovat peräisin puolueelta, joka on rikastunut vaalivoiton 2011 myötä.

Säätiö on ottanut hankintaa varten 1,7 miljoonaa euroa lainaa puolueelta. Vakuutena on osakekirja.

Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka ei paljasta arvohuoneiston hintaa suoraan, mutta antaa vihjeen:

- Säätiöllä ei ole muuta lainaa kuin tuo laina, Vistbacka sanoi Ylelle.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

A_L

Eiköhän se ole vaan viisasta politiikkaa, siis talouspolitiikkaa.
Vastaavat järjestelyt on kaikilla muillakin puolueilla, joten ei tästä nyt taida oikein mitään järkytys, kauhistus, pahennus, yökötystä saada irti revittyä.

Lumet sulaa ja jäitä polttelee. Vaalikuume alkaa nousta ja se on hyvä asia.
Huonoa on, että PerSujen kohdalla mediassa puhutaan lillukanvarsista, vaikka voisi sitä politiikkaakin puhua.

PerusSuomalaisten täytyisi nyt vain muistaa, ettei kannata alentua väittelemään idioottien kanssa, sillä he laskevat keskustelun omalle alhaiselle tasolleen ja paihittävät siinä sitten pitkällä kokemuksellaan...

Virkeä

Oli peitelty.

Persujen kansanedustajalta kysyttiin, että tietääkö hän, kuka arvokiinteistön omistaa ja mistä rahat ovat peräisin. Ei tiennyt: "Ei harmainta aavistustakaan".

Soini sitten siirsi puolueen rahat oman peukalonsa alle puolueen jäsenten ulottumattomiin. Ei ihme, että vaalikampanjassa piti hieman tinkiä.

Huvittavinta asiassa lienee se, että vielä vuosi pari sitten persut olivat vastustavinaan puoluetukea. Tämänkin näytelmän taisi käsikirjoittaa Timo Soini Brysselissä tai joku näistä lakeijoista:

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaiset+yll%C3%A4ttiv%C3%...

de comments

vuoden 2010 tapahtumiin eduskunnassa puoluetukiasiassa. Nythän on uusi hallitus, jollaa on hallitusohjelmakin. Kysymys kuuluukin sinulle ja muillekin PS:n puoluetuelle "kateellisille". Miksi hallituspuolueet eivät ole leikanneet puoluetukea kaikilta puolueilta nyt, vaikka mm. PS:n puolueen edustajien taholta in suuren salin keskusteluissa esitetty budjettikeskustelujen yhteydessä yhdeksi leikkauskohteeksi myös puoluetuki? Ei siis ole käynyt hallituspuolueille, miksi?

Mitä sitten tulee PS-puolueen hankkimaan uuteen toimistotilaan, niin samanlaista rahoitus- ja omistuskuviota ovat käyttäneet muutkin puolueet. Joten onko kyseessä jonkin sortin kateus? Vaikka en ole kiinteästi yhteydessä yhteenkään puolueeseen, niin kyllä kuitenkin ihmettelen suuresti muiden puolueiden kannattajien asennoitumista varsinkin PS-puolueeseen.

staff111

Kyseinen kansanedustaja ei kuulu puolueen sisäpiiriin, missä järjestely on sovittu ja tehty. Oli tietenkin noloa, ettei tietänyt - sisäpiirin olisi tietenkin pitänyt kertoa eduskuntaryhmälle järjestelystä heti huoneiston oston jälkeen. Kyseessä on siis TIETOVAJE. Kaikenkaikkiaan järkevä ja tarkoituksenmukainen hankinta.

hanari

Mitä isot, vanhat ja rappeutuneet epämoraaliset puolueet edellä, sitä nuhteeton ja kirkasotsainen persu perässä. Soini ja lähipiiri on jo siinä iässä, että pitää turvata tulevaisuus taloudellisesti. Puolueille jaettu tuki on tarkoitettu poliittiseen toimintaan kuten lehtien julkaisemiseen. Mutta onhan puoluetoimiston seinällä ilmoitustaulu?

winstonsmith

Kikkailut ja suhmuroinnit ovat samat kuin muillakin vanhoilla puolueilla, politiikasta vain puuttuu sisältö. Tätä tyhjiötä täytyy sitten urakalla täyttää mediassa säännöllisin väliajoin esiintyvillä hihamerkkigateilla ja muulla persuilulla. Saa nähdä, kuinka pitkälle tämä farssi kantaa.

Ray

Säätiökikkailulla varaudutaan tuleviin katastrofeihin, jotka johto siis itse ennakoi. Samalla se turvaa varojen hallinnan itsellään kaikissa tilanteissa.

Persuthan ovat aina suhtautuneet myönteisesti säätiöihin ja niillä kikkailuihin. Hehheh.

space

nyt aiheessa. Nyt puhutaan persujen säätiöstä eikä mistään muusta. Johan njiistä muista on tehty juttua ihan tarpeeksi. Nyt puhutaan siitä persujen säätiöstä joka on rahoitettu VERRRONMAKSAJIEN varoilla! Ai niin, se on rahoitettu myös SOTAVETERRRAANIEN rahoilla!

_Ö_

Pitäisi tietysti lahjoittaa Ilkka Kanervan ja Antti Kaikkosen tukisäätiöille. Lisäksi rahaa tarvitaan Stefan Wallinin tukisäätiölle ja Kataisen asiakirjaväärennöksen peittelyyn. Toimittajien lahjominen vaatii paljon kosteita illallisia Saariselällä.

hanari

Suomessa puoluetuki on puoluelaissa säädetty avustus, jota jaetaan eduskunnassa edustettuina oleville puolueille niiden kansanedustajapaikkojen lukumäärän perusteella. Puoluetuen myöntää valtioneuvosto ja sen käyttöä valvoo oikeusministeriö.

Suomen eduskunta hyväksyi puoluetuen 14. joulukuuta 1966 äänin 127-53 ja se otettiin käyttöön vuoden 1967 alusta lukien. Asiaa olivat ajaneet niin sanotut kansanrintamapuolueet eli SDP, Keskustapuolue ja SKDL. Vastustajat (SMP -> Persu) arvostelivat puoluetukea voimakkaasti, koska samaan aikaan vähennettiin tai poistettiin kokonaan avustuksia monilta niiden mielestä tärkeiltä ryhmiltä. Myös puolueiden virkakoneistojen vallan pelättiin kasvavan vaarallisesti. Pääministeri Rafael Paasio puolestaan piti valtion rahoitusta puolueille tärkeänä kansanvallan tehokkaan toteutumisen kannalta. Vuosina 2008–2010 puoluetuen määrä on ollut 36 miljoonaa euroa (varsinainen puoluetuki 18 000 000 euroa ja tiedotustoiminnan ja viestinnän tukeminen eli lehdistötuki 18 000 000 euroa).[1]

Ola

Kun tunkiota aletaan kaivamaan niin kaivetaan kunnolla. Demarit ja vasurit liittyvät tähän kokonaisuuteen saumattomasti. Miksi ne pitäisi jättää rauhaan. Persut ovat pikkutekijä näiden rinnalla. Muut puolueet on jo pääosin pengottu.

de comments

Viittaat tuossa linkissäsi Soinin ja puolueen ehdottamaan vaatimukseen säätiöiden säätämisestä verovelvollisiksi. Eihän Soini tuossa uutisartikkelissa mitenkään poissulje puolueen säätiön erilliskohtelua, vai?

Mitä taas tulee vihjailuusi säätiökikkailusta, niin sen kohdalla ainakin oman näkemykseni mukaan kommenttisi on jopa ala-arvoinen vihjailu. Vastuu kommentistasi on tietenkin sinulla ja myös US:n toimituksella.

Virkeä

En vihjaile yhtään mitään, kikkailuahan tuo on eikä mitään muuta. Jos puolue olisi "vastustamillaan" tukiaisilla ostanut palatsin suoraan nimiinsä, niin kyse ei olisi ollut kikkailusta, pelkästä suuruudunhullusta pröystäilystä.

Tällä operaatiolla, josta edes puolueen kansanedustajat eivät tuntuneet olevan tietoisia, Soini paalutti valtansa puolueessa. Säätiötä ei hallitse kukaan muu kuin säätiö itse (=Soini ja neljä 80-90 vuotiasta ukkoa). Jos asunto ja rahat olisivat puolueen hallussa, niin valtaa ikävällä tavalla valuisi muillekin.

Sanaa "kikkailu" muuten käytti YLE:

http://yle.fi/uutiset/puoluevaki_ei_tiennyt_perussuomalaisten_saatiokikk...

Ehkä teidän tämän uuden tiedotuspolitiikkanne takia pitää haastaa nyt YLE käräjille, JSN:oon ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, näin aluksi ainakin. Sananvapaushan koskee vain persujen sanomisia.

Berserk

jota hallitsee Soini ja Vistbacka. Persujen kansanedustajat A-studiossa eivät edes tienneet kuka omistaa tulevan 1,7 miljoonan Bulevardin puoluetoimiston.

Ei ihme ettei presidentinvaaleihin riittänyt rahaa.
Tällä veivaamisella varmistetaan että rahoista päättää käytännössä Soini yksin.

Soini huusi vaaliyönä että tämä oli tilipäivä. Niin olikin -Soinille.

Ray

Nyt tiedämme jytkyn syvemmän merkityksen. Puoluehan aiemmin aina Oinosen nukahdukseen asti vastusti aina puoluetukia. Ei vastusta enää, eikä vastusta säätiöitäkään. Vanhojen puolueiden tyyli sopii persuille, ai niin sehän on vanha puolue, juuret syvällä pientalonpoikien mullassa.

Ei tässä muuten, mutta kun puheet ja teot suorastaan ulvovat ristiriitaa.

Turisti

Alkaa persujen toiminta muistuttaa aina vaan enemmän "vanhojen puolueiden" tapoja vaikka persut näitä kovasti moittivatkin. Kyllähän kansa tämän ymmärtää ja osaa toimia uurnilla sen mukaisesti. Rytkyä pukkaa.

Ei tästä oikeastaan enää puutu muuta kuin Soinin istuttaminen johonkin mehevään palkkiovirkaan samaan tapaan kuin edeltäjänsä Pekka Vennamo.

Berserk

säätiölle, jota hallitsee Timo Soini. Sieltä Soini sitten antaa kuuliaisille vaalitukea. Vaikka kaikki persulaiset loikkaisivat Skyppiinsä niin rahat jäävät Soinille. Hahhahaaaa.

Olisi hyvä nähdä tuo lainasopimus. Korkoa tai varainsiirtoveroa säätiö ei varmasti maksa. Eli puolueen kannalta huonompi sopimus kuin laina Kreikalle, joka maksaa sentään korkoa.

Jonathan

Perussuomalaiset on aina suhtautuneet nuivasti säätiöihin ja säätiöillä kikkailuun, veronkiertoon. Tämä on hyvä keskustelun avaus Perussuomalaisilta: mikäli he eivät olisi sumplineet rahojaan näin, asiasta ei olisi mitään keskustelua syntynytkään:)

Ja Huusko taas asialla. Näitä vastaaviahan on tehty muiden muassa ruotsinkielisissä, RKP:tä lähellä olevissa säätiöissä jo vuosikaudet. Miksi tämä kiinnostaa vasta nyt?

Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, saadaan ehkä joskus joku tolkku tähän kikkailuun. Arvasin, että media tarttuu Perussuomalaisten tarjoamaan syöttiin pahantahtoisuuttaan.

Ray

Ruotsinkieliset säätiöt on useimmiten perustettu testamentin säädösten pohjalle. Sen sijaan tässä Soini testamenttaa puolueen veronmaksajilta saamia varoja itselleen.

Tämä vahvistaa sitä usein toistamaani asiaa, että persupuolue on Soinia varten perustettu projekti, jonka tehtävä on sinkauttaa Soini kiertoradalle. Vennamolla oli vaikeuksia sietää unohdettua kansaa ja niin taitaa olla Soinillakin.

A_L

Kylläpä sitä nyt repostellaan...

p.s. Tuki, tahto ja kannatus ne vaaleissa ratkaisevat, eikä maallinen mammona, vaikka Kepussa ja Kokoomuksessa tunnetusti sillä rahallakin on kovasti vivuttaa koitettu, kuten olemme käräjäpäätöksistä saaneet juuri lukea ja syksyllä niitä käräjiä istutaan taas...

Jonathan

Virkeä hei; ei yksittäisten kansanedustajien tästä asiasta mitään tarvitsekaan tietää. Puolueella on vaaleilla valittu puoluehallitus, joka päättää asioista käyttäen asiantuntija-apua. Mikäli kansanedustaja ei istu puoluehallituksessa, hän ei tiedä jokaikisestä päätöksestä ja niiden yksityiskohdista. Kansanedustajilla on paljon muuta puuhaa, joten yhdistyksen yksittäisten asoiden hoito ei heitä edes kiinnosta, kunhan luotto riittää puoluetoimiston ammattilaisiin.

Mielenkiintoinen keskustelu luvassa. Ja kuten Hannu Mikael tuossa ylempänä kommentoi, jääme odottamaan kovaa repostelua ja paljastuksia vanhojen puolueiden fyrkkajärjestelyistä.

Berserk

jos ei tiedä edes kuka omistaa oman puolueensa puoluetoimiston niin kyse salailusta. Toimiston "ammattilaiset" päättivät että noille *******:lle asiasta ei puhuta.

Eikö Pietari Jääskeläinen istu hallituksessa? Hän ei tiennyt höykäsen pöläystä. Miten voi pieni klikki päättää että puoleen rahat 1,7 miljoonaa lainataan säätiölle. Laina-aika 50 vuotta korolla 0, niinkö? Kuka tietää?

Granu

Soini sisäpiiriläisten kanssa vie muuta porukkaa kuin mätää kukkoa.Soini, joka eduskunnassa otti esille säätiöiden,etenkin RKP:n lähellä olevien, verotuksen,siitä puheenvuorosta lähti nyt pohja pois.Täytyy ihmetellä niitä äänestäjiä jotka eivät huomaa mistä koko hommassa on kysymys,persut on Soinille pelkkä rahantekoväline,ei muuta.

Satunnainen suomalainen

ja juuri kun asioihin aina yhtä neutraalisti suhtautuva H Tala (PerS) pääsi puheenvuoron puolella esittämään rakentavaa kritiikkiä RKP:stä ja säätiöistä... Kyllä kansa tietää ja Timo tienaa...

Ray

Olipa kerran puolue, joka vastusti henkeen ja vereen koko puoluelaitoksen mädättänyttä puoluetukea. Vastusti aina siihen asti, kunnes Pentti Oinonen torkahti... ja sitten tulikin jytky... ja rahaa. Sitten ei enää säätiökään ollut kirosana.

Olipa kerran puolue, mutta ei ole enää. Jytkyä seuraa rytky.

Jonathan

Ray: meinaat, että Perussuomalaiset palauttaisivat puoluetuen samalle tilille, josta se on siirretty? Ikäänkuin hyvänä esimerkkinä muille?

Kyllä he vastustavat edelleen nykyisen kaltaista puoluetukijärjestelmää, kuten myös monia muita rahanjakoautomaatteja.

Ray

Ehkä vastustavat, mutta tuppaavat vain nukahtelemaan ratkaisuhetkillä.

Jos tarkkoja ollaan, niin he eivät olisi koskaan ottaneet puoluetukea vastaan, jos olisivat olleet sanojensa mittaisia.

Paljonkohan Soinisäätiö ottaa persuilta vuokraa?

Alexius Manfelt

Arvoisa Jonathan, et kai ole tosissasi kun kirjoitat: "Kyllä he vastustavat edelleen nykyisen kaltaista puoluetukijärjestelmää, kuten myös monia muita rahanjakoautomaatteja."

Ainoa keino tietenkin vastustaa nykyisen kaltaista järjestelmää on se, että ei ota vastaan tuon järjestelmän antamia rahoja. Ei ole muuta keinoa, sillä Oinonen torkahti kun piti vastustaa ja tänän vuonna ei kukaan ole esittänyt edes vastustavaa näkemyst' - ei ainakaan persuista.

Olet edes rehellinen itsellesi ja pysy asiassa, arvoisa Jonathan.

_Ö_

"Ainoa keino tietenkin vastustaa nykyisen kaltaista järjestelmää on se, että ei ota vastaan tuon järjestelmän antamia rahoja."

Ainoa toimiva keino vastustaa on, että hallitus tekee esityksen puoluetuen leikkaamisesta. Sen perussuomalaiset voivat tehdä pääministeripuolueena suhteellisen helposti, mutta sitä ennen puolueen on saatava riittävä vaalivoitto, mihin rahat mitä ilmeisimmin ovat tarpeen.

ernoh

Ruotsinkielisten säätiöiden alkupääoma on saatu lahjoituksina tai testamenteilla. Kyse ei niissä siten ole veronmaksajien rahoista, kuten tässä persusäätiössä. Jotenkin olisi odottanut toisenlaista menettelyä, kun Soini ja puolueensa on kuitenkin nostanut itsensä korkealle moraaliselle jalustalle.

Jonathan

Ainoa keino vastustaa tätä järjestelmää ei ole suinkaan olla ottamatta ilmaista rahaa. Uskotko, että muut puolueet seuraavat PS:n esimerkkkiä, mikäli PS kieltäytyy vastaanottamasta miljoonat? No eivät varmasti. Paras keino vastustaa tätä järjestelmää on ottaa rahat vastaan ja jemmata ne säätiöihin. Siis siinä tapauksessa, että media pitää asiaa tapetilla.Ja ei muuten pitäisi, ellei PS tekisi näin. Toiseksi paras tapa korjata asiaa on pitää sitä esillä eduskunnassa. Vanhoilla puolueilla kuitenkin riittää pilvin pimein jos jonkinlaista yhdistystä, joille jaetaan huomattavan paljon valtion tukea. Myös täsllaisesta järjestelmästä tulisi päästä eroon.

PS teki Jytkyn pikkurahalla ja talkoovoimilla ilman minkäänlaisten kauppakeskuslobbareiden sponsseja.

SDP:n säätiöitä ja yhdistyksiä:
Sisarjärjestöt
Nuorten Kotkain Keskusliitto
Sosialidemokraattiset Nuoret
Sosialidemokraattiset Naiset
Sosialidemokraattiset Opiskelijat
Yhteistyöjärjestöjä
Villiruusu
Wanhat Toverit
Kansainvälinen Solidaarisuussäätiö
Eläkkeensaajien Keskusliitto
Kotien Puolesta Keskusliitto
Lomakotien Liitto
Perhelomat
Vanhus ja Lähimmäispalvelun Liitto
Kansan Sivistysrahasto KSR
Väinö Tannerin säätiö
Suomen Elämäntapaliitto
Suomen Työväen Musiikkiliitto
Työväen Akatemia
Työväen Arkisto
Työväen Keskusmuseo
Työväen Näyttämöiden Liitto
Työväen Sivistysliitto
Voionmaan Opisto
Kalevi Sorsa säätiö
Muita
Kristillisten sosialidemokraattien liitto
Palkansaajasäätiö
Työväen Opintorahasto
Nuorten Puolesta

Kuinka moni näistä pyörii markkinatalouden ehdoilla myymällä tuotteita tai palveluita?

Tapio Arjo

Ylen Ajankohtaisen kakkosen mukaan perussuomalaisten uuden puoluetoimiston omistaa puoluetta lähellä oleva säätiö, ei puolue itse. Puoluetoimisto sijaitsee Helsingin keskustassa.

Ajankohtaisen kakkosen mukaan säätiö lainasi puolueelta kauppaa varten 1,7 miljoonaa euroa.

Järjestelyllä on määrä turvata perussuomalaisten omaisuus ja toiminta, jos puolueelle käy seuraavissa eduskuntavaaleissa kehnosti ja sen saama puoluetuki kutistuu.

STT levitti koko Suomeen tätä järkyttävää uutista, joka ei edes ole uutinen.

Okei.

Perussuomalaisilla on nyt yksi säätiö, mutta vilkaistaanpa esimerkiksi Sosialidemokraattisen puolueen omistuksia, säätiöitä ja järjestöjä:

SDP
Sisarjärjestöt
Nuorten Kotkain Keskusliitto
Sosialidemokraattiset Nuoret
Sosialidemokraattiset Naiset
Sosialidemokraattiset Opiskelijat
Yhteistyöjärjestöjä
Villiruusu
Wanhat Toverit
Kansainvälinen Solidaarisuussäätiö
Eläkkeensaajien Keskusliitto
Kotien Puolesta Keskusliitto
Lomakotien Liitto
Perhelomat
Vanhus ja Lähimmäispalvelun Liitto
Kansan Sivistysrahasto KSR
Väinö Tannerin säätiö
Suomen Elämäntapaliitto
Suomen Työväen Musiikkiliitto
Työväen Akatemia
Työväen Arkisto
Työväen Keskusmuseo
Työväen Näyttämöiden Liitto
Työväen Sivistysliitto
Voionmaan Opisto
Kalevi Sorsa säätiö
Muita
Kristillisten sosialidemokraattien liitto
Palkansaajasäätiö
Työväen Opintorahasto
Nuorten Puolesta

Miksette te vouhota näistä?

Ola

... hyvä luettelo, ja kun näitä aletaan kunnolla penkoa, niin mitähän moskaa niistä löytyykään. Mistä rahat ovat tulleet ja mihin käytetty. Miksi toimittajat ovat jättäneet nämä rauhaan. Mennään vielä vasureihin entisiin kommunisteihin, sieltä sitä löytynee "epämääräistä tavaraa". Kuten sanottu persut ovat peanuts näiden rinnalla.

Berserk

Haluaisin kovasti vouhottaa Työväen musiikkiliitosta ja-arkistosta. Mutta kun en tiedä niistä mitään.

Sensijaan persujen nokkamiehet ja joku järvenpääläinen pikkupoliitikko on vouhottanut siitä miten rikollista on säätiöiden käyttö puolueiden rahojen yhteydessä.

Nyt paljastui että käytännössä salaa persujen edustajilta koko puoluetuki on siirretty käytännössä Soinin ja Vistbackan taakse.
Mikään puoluekokous ei näitä rahoja näe vaikka kaikki eroaisivat ja loikkaisivat muualle. Rahat jäävät Soinille.
Kivaa kun on nuo säätiöt sanoo se entinen sahurikin.

pogens

Mitäs vikaa puoluetoimiston hankkimisessa on? Kyllä se korruptio tapahtuu jossain ihan muualla kuin perussuomalaisten keskuudessa. Asiasta vaiettiin aina näihin KMS- ja Nova-juttuihin asti - Soininvaara taisi tuoda esiin tämän korruption koskemattomuuden jäädessään sapattivapaalle. Sitten tulivat esiin epätasa-arvoiset tuet vasemmistolaisille instansseille sekä AY-tuet poliitikoille; persut eivät varmaan olisi sivistyneistön mukaan ansainneet latin latia.

Jos niitä "säätiökikkailuja" tai muuta hämärää haetaan, kannattaa varmaan perehtyä Kokoomuksen, RKP:n tai SDP:n rahoitukseen. Voi voi kun perussuomalaisilla on tukisäätiö. Ovatpa he pahoja ihmisiä. Pravdan sana on laki.

VILENIN

Toivo Kannista ja SDP:ta likelläoleva Riihisäätiö oli Oulussa
mutta liekö jo lakkautettu.Kuinkas Kanki Kaikkonen ja kepun nuorisosäätiö, kyllä kaikki pitäisi avata ja säätiöiden rahainkäyttö saada julkiseen valvontaan.Kukas omistaa Tarveasunnot Oy:n?

pogens

Nykyiselle Euroopan ytimen pankkisektorin pussiin pelaavalle hallitukselle kansa on kuin karjaa, jota ohjataan kohti Eurostoliiton ihanuutta - lisää virkamiehiä, keskusjohtoisuutta ja valta Brysselin urapoliitikoille. Kilpailukyvystä viis; joillekin maille vuosien saatossa - osittain Suomellekin - liian vahvaksi osoittautunut yhteinen valuutta ja seuraavaksi finanssipolitiikka ovat tavoitteina ja poliittisina projekteina hyvinvointia tärkeämpiä. Muutosta et voi huomata ennen kuin se on jo tapahtunut.

MURSU

tossa tuhat...no ei..kymppitonni...ei, en ole sellaine...satatonttunen...öh, oikeestiko....milli..voih, et kai..anna tänne!

Lähes kaikelle löytyy hinta, jolla luopua uskosta, aatteista, periaatteista ...hinta jonka edessä voi taivuttaa itsensäkin pikku "lily white valheella" (anteeksiantoon tekosesta), tai kehittää tekosyy joka ´pyhittää´ tekosen (joka ehkä vastoin periaatteita) "jos en minä, niin muut kumminkin...niinhän ne muutkin tekevät", tai sitten vain sokaistuu ahneuteen!(ja periaatteet lentää mäkeen).

paulivuorio

Voi että, mitä menittekään tekemään. Kyllä nyt uskottavuus
horjuu ja pahasti. Mitä minä nyt äänestän seuraavissa
vaaleissa? Toivottavasti Markus Mustajärvi perustaa uuden
puolueen, joka on kuin hän itse. Rehti, rehellinen ja arvoistaan peräänantamaton. Markus, minä tahdon puolueen,
jota voin ensi vaaleissa äänestää. Arhinmäki, Kyllönen ja
Lapintie ei passaa mulle lainkaan. Yrttiaho kylläkin.
Noista vanhoista takinkääntöpuolueista en oikein välitä.
Kansan "kusettajia" eikä mitään muuta.

Takarivin Taavi

Tällainen toiminta osoittaa kaikille puolueille, että puoluetuki on tarpeeton. Jos PS:n porukka selviää ilman, niin pitää muidenkin selvitä.
Tämä myös osoittaa miten holtittomissa käsissä on asetuksilla ja lailla määritetyt veronkannot, jotta edustuslaitoksemme voi mielettömästi "porsastella".
Liian paljon ylätason kupruja ja kuplia, jotka poksahtelee eri muodoissaan. Tämä Timon ja Raimon puolue ei nyt muutakaan keksinyt, kun rahaa on millä mällätä!

Eräs isä

Mikä tahansa (ilmeisesti mielellään negatiivinen) kelpaa aiheeksi, kun vain otsikkoon voi roiskasta sanan "Perussuomalaiset".

Ja lauma seuraa perässä julistaen kovaan ääneen syntipukkipuolueen pahuutta.

Oxensuxenstjärna

tuossa juuri aamu-uutisissa syöksyi puolustamaan tätä mallia kertoen että ovat vuosia toimineet juuri tällä tavalla. Miksi ihmeessä tässä nyt on tehty jotain väärin persujen kodalla? Kyllä tässä nyt median kala haisee kun ei ollutkaan mitään kaivettavaa.... Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

amppeeri antti

"Kokoomuksen Tujunen: Säätiöiden käyttö tavallista

Puoluetoimistot toimivat myös vuokratiloissa.
Politiikka

Kokoomuksen puoluesihteerin Taru Tujusen mukaan puolueiden varojen siirto säätiöiden hallintaan on yleistä. Perussuomalaisten järjestelyjen taustoja tai yksityiskohtia Tujunen ei tunne.

Yleisellä tasolla Tujunen ei kuitenkaan pidä mitenkään poikkeuksellisena, että myös perussuomalaiset ovat järjestäneet omistuksiaan säätiön kautta. Esimeriksi Kokoomuksen varallisuutta on vuosien mittaan siirretty Kansallisen Kokoomuspuolueen säätiöön, joka tukee tarvittaessa puoluetta mm. vaalikampanjoiden järjestämisessä. Säätiö ei kuitenkaan omista kiinteistöjä, vaan koko sen omaisuus on nykyisin sijoitettu osakkeisiin.

Puolueilla on erilaisia järjestelyjä myös toimistotilojensa hallinnoinnissa. Esimerkiksi Helsingin Kansakoulukujalla päämajaansa pitävä Kokoomus on tiloissa Suomalaisen klubin vuokralaisena. Vuokralaisena on niin ikään Vihreät, jonka vuokraisäntänä Fredrikinkadulla on Suomen Islam-seurakunta.

SDP:n puoluetoimiston kiinteistö Helsingin Hakaniemessä on sen sijaan täysin puolueen suorassa omistuksessa."

amppeeri antti

KOKOOMUS
Jäsenliitot
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta
Kokoomuksen Nuorten Liitto
Kokoomuksen Naisten Liitto
Läheisjärjestöt ja yhtiöt
Minijellonat
Kansallinen Senioriliitto
Kansallinen Sivistysliitto (KANSIO)
Porvarillisen Työn Arkisto
Paasikivi Opisto
Kansallinen Kulttuuriliitto
Naiset Yhdessä
Kansalliset Maahanmuuttajat
Kansallispalvelu Oy
Nykypäivä
Suomen Kansallisverkko Oy –
Verkkouutiset
Suomen Kansallismedia Oy
Muita
Kansallisen Kokoomuspuolueen Säätiö
Kansallissäätiö
SnellmanSäätiö

VASEMMISTOLIITTO
Vasemmistonuoret
Vasemmistonaiset (verkosto)
Suomen Demokratian Pioneerien Liitto
Kansan Arkisto
Kansan Sivistystyön Liitto
Yrjö Sirolan Säätiö
Kansantalojen Liitto
Kansan Radioliitto
Muita
Eläkeläiset ry
Kulttuurityön Keskus
Hebesäätiö
Nuorisolomat
Lasten Toiminnan Tukisäätiö
Vasemmistofoorumi

KESKUSTA
Keskustajärjestöt (sisarjärjestöt)
Keskustan Opiskelijaliitto
Nuoren Keskustan Liitto
Suomen Keskustanaiset
Keskustan Lehtimiehet
Keskustan lähipiiri
Vesaiset
Keskustan ja Maaseudun Arkisto
Keskustan Koulutuspoliittinen Liitto
Maaseudun Sivistysliitto
Alkioopisto
Huoltoliitto
Lomayhtymä
Muita
Eläkeliitto
Maaseudun Säätiö
Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö
Maaseudun Yhteisvaliokunnan Säätiö
Edistysmielisen tutkimuksen yhdistys

Vyötiäinen

Jopa alkoi puolueiden ja säätiöiden suhteet ihmeesti kiinnostaa mediaa, kun PS hankki myös yhden säätiöomistuksen!

Näköjään vain RKP:n hallinnoimilla sikarikkailla säätiöillä on yksinoikeus poliittiseen toimintaan.

Maamme säätiölait on räätälöity hyväksymään poliittisen lahjonnan säätiöiden kautta. Ja "sattumalta" siitä on hyötynyt eniten RKP ja ruotsinkieliset tahot.

Kokoomuksella oli miljoonavelat vielä muutama vuosi sitten. Nyt ei kukaan puhu niistä. Ja "sattumalta" kokoomusjohto on ottanut RKP:n suojelukseensa.

amppeeri antti

PS:n säätiö on kuin nuppineulanpää, verrattuna esim. RKP:n Kulturfonden.
(päivitetty 10.4.2012 klo 10:20
Kulturfondenin miljoonapotti RKP:lle ei uhkaa kulttuuriavustuksia
Suomenruotsalaista kulttuuria tukeva Svenska Kulturfonden on perustanut 30 miljoonan euron rahaston Ruotsalaisen kansanpuolueen avustamiseksi. Kulturfondenin johtaja Berndt Arell vakuuttaa, ettei puoluepoliitiikkaan annettu iso pesämuna ole pois kulttuurin tuesta)

de comments

edustajina Halla-aho ja "työmies" Matti sekä JSN:n puheenjohtaja. Keskustelunaiheena oli mikäs muuten kuin median suhtautuminen (negatiivinen) puolueeseen. Puolue tulee kerrotun mukaan järjestelemään sekä nettisivunsa että suhteensa uudelleen mediaan. Puolue ei jatkossa tule alistumaan median riepotteluun vääristeltyjen uutisointeihin.

Katsotaan mitä jatkossa tapahtuu. Muutoin tämäkin US:n uutisointi on hieman sensaatiohakuista, sillä PS:n uuden toimitilan hankinta ei poikkea muiden puolueiden säätiöiden käyttämisestä puolueen toiminnassa. Hieman on tarkoitushakuisuutta jälleen US Toimitukselta. Tärkeitä uutisia ei ole julkaistu. Missä on US:n uutisointi eilisestä välikysymyskeskustelusta?

space

vastustavat VERONMAKSAJIEN edun vastaista rahojen tuhlausta kaiken maailman turhuuteen!!! Puoluetuet vanhojen rötösherrapuolueiden tileille ovat aivan turhia, koska nyt ne voi antaa persujen säätiölle, joka sijoittaa ne ökytoimistoihin!!! Nyt ei paksua ole enää vain Timon habitus vaan myös Timon lompakko!!!!! VERONMAKSAJAT kiittävät kun tämä mitään aikaan saamaton hömppäpuolue polttaa puoluetukirahansa leveään herraelämään! Tämä on oikea ilouutinen VERONMAKSAJILLE! Jytku tuli ja jytky meni, Timon leveilyyn, VERONMAKSAJIEN kustannuksella tietty. Ai niin, SOTAVETERAANIT unohdettiin. SOTAVETERAANIT kiittävät myös Helsingin ökyherra persuja.

_Ö_

Asuuko Soini Åbo Akademin tukisäätiön asunnossa, joka on vuokrattu eläkesäätiön kautta?

Uutta tietoa. Tähän asti kuvittelin, että puoluetoimiston omistaminen on aivan suorastaan puolueen ydintoimintaa - paitsi Kokoomuksessa, jossa omistetaan mieluummin osakkeita, koska riski on in. Ja Vihreissä, jossa vannotaan muslimeilta vuokrattuun tilaan.

hanari

Suomenruotsalaisten säätiöt saavat rahansa jäseniltä. Puluetuki tulee verorahoista. Säätiöiden verovapaus on suhteellinen käsite. Suomenruotsalaisten säätiöt työllistävät satojatuhansia ihmisiä, jotka maksavat veronsa. Myös säätiöön lahjoitetut varat on aikanaan verotettu moneenkin kertaan. Puoluetuki sensijaan on kokonaan verorahaa ja veronmaksajat ovat maksaessaan uskoneet sen menevän hyvään tarkoitukseen. Kun tässä suhteessa moraali murenee, ollaan hyvin eteläeurooppalaisessa taloudessa.

Berserk

Timo: "Kuvitelkaapa nyt vaikka tällaista ostoskeskusta. Jos sen rakentaa säätiö ja se kerää vuokratulot kaikilta sen tiloissa toimivilta yrityksiltä, ei valtion kassaan tule yhtään veroja. Jos taas joku ihminen omistaa yksiön ja saa siitä vuokratuloja, on veroa heti maksettava. Onko se oikein?"

Ja yleisö osoitti suosiotaan (myrskyisästi, seisomaan nousten)

de comments

Granulla taitaa "keittää vähän yli" kun ei pysty kommentoimaan uutiskirjoitusta vaan sekoittaa jo keskenään säätiöiden verovelvollisuus asian. Sitaatissa kerrot Soinin sanoneen esittämälläsi tavalla. Tottahan Soini on sanonut ja on edelleenkin eduskunnassa käydyissä keskusteluissa vaatinut säätiöitä verolle. Eikä varmasti sulje pois myöskään puolueen säätiötä, jos verovelvollisuus säädetään nykyhallituksen toimesta. Tuskin uusi laki tulee koskemaan säätiöitä valitettavasti niin kauan kuin rkp on hallituksessa. Saattaa kyllä koskea myös ns. vanhoja puolueita joilla noita säätiöitä on enemmälti.

kaarleakkanen

Nyt oli aika ja mahdollisuus hankkia riittävät toimintatilat. Se on aivan oikein kasvaneelle puolueelle! Rahoitusratkaisu oli hyvä. Tästä on hyvä ponnistaa kuntavaaleihin!

Granu

Olin mukana erään aattellisen yhdidistyksen toiminnassa vuosikymmeniä,saimme perinnön,eräs lapseton pariskunta testamenttasi omaisuutensa meille,mitään vaatimuksia miten tai mihin varat olisi käytettävä ei ollut.Perustimme heidän nimeään kantavan säätiön,tarkoituksena pitää varat erilleen yhdistyksen toiminnasta.Säätiön hallitus valitaan yhdistyksen vuosikokouksessa.Edellytys säätiön hallitukseen valitsemiseksi vaaditaan tietty määrä vuosia yhdistyksen jäsenenä.Perinnön saanut yhdistys olisi voinut halutessaan vaikka "ryypätä" rahat,mitään estettä siihen ei olisi ollut.Yhdistys halusi suojata perinnön perustamalla säätiön.Persujen säätiössä tilanne tuntuu olevan toinen,ajankoht.kakkosen mukaan säätiö täydentää itse itseään,ei hajuakaan demokratiasta.Verovaroista maksettava puoluetuki tarkoitettiin alunperin tukemaan puolueiden toimintaa,vapaaksi rahoittajista.Tässä tapauksessa siitä ei ole kysymys.Soini on sementoinut asemansa persuissa vaikka luopuisi puh.joht.tehtävästä,puolueen varat ovat hänen peukalonsa alla.Soini varmaan "pullistelee"peilinsä edessä todeten "puolue olen minä",ja nauraa hölmöille, muille hyväuskoisille persuille.

amppeeri antti

Jospa vaivautuisit tutustumaan asioihin tarkemmin (esim. täällä ketjussa) niin ns. vanhat puolueet ovat harrastaneet varojen kähmintää kymmeniä vuosia.
Yhden toimitilan osto on taas saanut mielettömät mittasuhteet.

de comments

Granu; "Verovaroista maksettava puoluetuki tarkoitettiin alunperin tukemaan puolueiden toimintaa,vapaaksi rahoittajista."

Aivan oikein. Näinhän PS on toiminutkin, sillä hankkimalla puolueelle toimitilat edesauttavat puolueen toimintaa. Mikähän olikaan perimmiltään "raivosi" tarkoitus?

Ray

Tämä säätiökikkailu takaa eliitin vallan puoleessa kaikissa oloissa. Itse itseään täydentävä säätiö ei ole kontrollin piirissä.

Puolue jatkaa edelleen vuokralaisena, Soinin vuokralaisena. Järjestely on tehty veronmaksajien rahoilla. Tämä ei ole millään lailla verrattavissa testamenttivaroilla ja säädöksillä perustettuihin ruotsinkielisiin säätiöihin.

Mutta! Suurin ongelma tässä on persujen venyvä moraali: puheet ja teot eivät enää kohtaa. Persut on syönyt uskottavutensa ja alamäki on edessä. Ihan aiheesta.

Granu

Esim.SDP omistaa puoluetoimiston,ei mikään säätiö.Soini tällä säätiöjärjestelyllä hallitsee suvereenisesti puoluettaan, asemastaan riipumatta.Miksi persut eivät ostaneet tai vuokranneet tilat puolueelle?Miksi säätiö? Tiedät kyllä vastauksen.Minulla ei ole tietoa, mutta voisin kuvitella,persut puolueena maksaa vuokraa säätiölle,säätiön varallisuus kasvaa,puolueelle tarkoitettu puoluetuki menee siis säätiön varallisuuden kasvuun,tietysti tämä on vain yksityisajattelua eikä perustu mihinkään faktoihin.Persut on yhden miehen,Soinin puolue,eikä muuta.Säätiöt,jotka täydentävät itse itseään on kaikkien "hyvä veli" järjestelmien äiti.Säätiöinnissä ei sinänsä ole mitään laitonta tai moraalitonta.Kerroin itse esimerkin miksi olin mukana perustamassa säätiötä.Miksi tästä on nossut meteli,siksi, että Soini puhuu yhtä, tekee toista.

Berceuse

Mitä vanhat edellä sitä nuoret perässä?

Turha siten on syyttää "vanhoja" puolueita verokikkailusta; tässä on hyvä alku ja esimerkki persujen toiminnasta, jollaista puuhailua he ovat verissä päin vastustaneet.

Isännöitsijä

Toivottavasti nämä Wahlroos-persut tajuavat tästä eteenpäin olla kritisoimatta muita säätiöitä.

Pahinta tässä on, että edes omat kansanedustajat eivät tiedä mitä puolueen rahavallan hämärissä kabineteissa puuhataan. Todella hämärää. Ja Vistbacka on sentään entinen poliisi. Missä on moraali?

Onnea vaan syksyn kunnallisvaaleihin. Tirehtööri Soini istuu useiden satojen neliöiden luksustoimistossa samaan aikaan kuin rivityöntekijät jakava räntäsateessa esitteitä.

Berserk

SMP meni konkurssiin Soinin ollessa puoluesihteeri. Sitä vauhditti seteliselkärankaiset perustamalla SKYP:in ja lainmuutoksen myötä veivät puoluetuen mennessään.

Tätä virhettä Soini ei enää tee. Hän perusti säätiön yhdessä Vistbackan kanssa. Säätiötä johtaa Soini apunaan Vistbacka. Lisäksi mukana on kaksi iäkästä pihamiestä mutta ei ainuttakaan kansanedustajaa.
Säätiö oli lähes varaton kunnes jytkyn myötä veromaksajien rahaa tulee puolueelle. Suomenruotsalaisten säätiöiden raha ei ole tällaista verorahaa.
Soini rahasti puolueen rahat itselleen. Vaikka kaikki persut loikkaisivat niin rahat jää Soinille verottomana.
Sillä lailla.

amppeeri antti

SDP
Sisarjärjestöt
Nuorten Kotkain Keskusliitto
Sosialidemokraattiset Nuoret
Sosialidemokraattiset Naiset
Sosialidemokraattiset Opiskelijat
Yhteistyöjärjestöjä
Villiruusu
Wanhat Toverit
Kansainvälinen Solidaarisuussäätiö
Eläkkeensaajien Keskusliitto
Kotien Puolesta Keskusliitto
Lomakotien Liitto
Perhelomat
Vanhusja
Lähimmäispalvelun Liitto
Kansan Sivistysrahasto KSR
Väinö Tannerin säätiö
Suomen Elämäntapaliitto
Suomen Työväen Musiikkiliitto
Työväen Akatemia
Työväen Arkisto
Työväen Keskusmuseo
Työväen Näyttämöiden Liitto
Työväen Sivistysliitto
Voionmaan Opisto
Kalevi Sorsa säätiö
Muita
Kristillisten sosialidemokraattien liitto
Palkansaajasäätiö
Työväen Opintorahasto
Nuorten Puolesta

KOKOOMUS
Jäsenliitot
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta
Kokoomuksen Nuorten Liitto
Kokoomuksen Naisten Liitto
Läheisjärjestöt ja yhtiöt
Minijellonat
Kansallinen Senioriliitto
Kansallinen Sivistysliitto (KANSIO)
Porvarillisen Työn Arkisto
Paasikivi Opisto
Kansallinen Kulttuuriliitto
Naiset Yhdessä
Kansalliset Maahanmuuttajat
Kansallispalvelu Oy
Nykypäivä
Suomen Kansallisverkko Oy –
Verkkouutiset
Suomen Kansallismedia Oy
Muita
Kansallisen Kokoomuspuolueen Säätiö
Kansallissäätiö
SnellmanSäätiö

VASEMMISTOLIITTO
Vasemmistonuoret
Vasemmistonaiset (verkosto)
Suomen Demokratian Pioneerien Liitto
Kansan Arkisto
Kansan Sivistystyön Liitto
Yrjö Sirolan Säätiö
Kansantalojen Liitto
Kansan Radioliitto
Muita
Eläkeläiset ry
Kulttuurityön Keskus
Hebesäätiö
Nuorisolomat
Lasten Toiminnan Tukisäätiö
Vasemmistofoorumi

KESKUSTA
Keskustajärjestöt (sisarjärjestöt)
Keskustan Opiskelijaliitto
Nuoren Keskustan Liitto
Suomen Keskustanaiset
Keskustan Lehtimiehet
Keskustan lähipiiri
Vesaiset
Keskustan ja Maaseudun Arkisto
Keskustan Koulutuspoliittinen Liitto
Maaseudun Sivistysliitto
Alkioopisto
Huoltoliitto
Lomayhtymä
Muita
Eläkeliitto
Maaseudun Säätiö
Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö
Maaseudun Yhteisvaliokunnan Säätiö
Edistysmielisen tutkimuksen yhdistys

Berserk

Hirmuinen luettelo järjestöistä, säätiöistä ja arkistoista, joilla ei ole mitään tekemistä veronkierron kanssa. Kuten persujen tukisäätiöllä.
Millainen on laina-ja vuokrasopimus kun persujen kansanedustajat eivät tiedä siitä mitään.
Älkää vain sanoko että sekä persujen että säätiön puolesta sopimukset tekivät samat henkilöt: Soini ja Vistbacka.

Kyseessä on samanlainen veivaus kuin NL:n hajotessa kommunistipomot omivat valtion tehtaat itselleen.
Se meni näin. Olikarkit perustivat pankin.Pankki lainasi miljardeja ruplia keskuspankilta ja edelleen olikarkeille. Olikarkit ostivat rahalla yrityksen. Senjälkeen pankki pantiin konkurssiin ja olikarkki oli velaton kun velkojaa ei enää ollut.

Persujen säätiö varmistaa että rahat on Soinin takana verottomana ja puoluetuet lapioidaan säätiöön verottomana vuokrana ilman että joku puoluekokous pystyy asioita sotkemaan.

metsäapina28

Säätiö oli lähes varaton kunnes jytkyn myötä veromaksajien rahaa tulee puolueelle. Suomenruotsalaisten säätiöiden raha ei ole tällaista verorahaa.

Tässä uutisessa näkyy ps verorahoilla mällää, no ei aiheuta minussa
kauhua.

Tässä joitain maksuja jotka kauhistuttaa minua enemmän.

Vieläköhän Suomi maksaa niitä Ison - Britannnian Eu jäsenmaksuja puolesta. Britannia kun neuvotteli hyvän sopimuksen niin muut maksaa puolesta. Tämä maksu on noin
sata miljoonaa. Vaikka Teuvo Hakkarainen saikin sahallensa tukea, joinakin vuosina Suomi on ollut nettomaksaja Eu maksuissa. Rahan nettosaaja on ollut muuan muuassa Kreikka.

Vanha uutinen, yksityistämiskulut tulivat kalliiksi

http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2012/02/24/lehti-armeijan-saastot-menev...

Puolustusvoimien taloushallinto on arvioinut, että seuraavien kahden vuoden aikana järjestelmästä koituisi lisäkuluja vielä 30 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaisi 517 prosentin hinnankorotusta alkuperäiseen sopimukseen.

Suomen Sotilaan mukaan lisälasku vastaa suurinpiirtein niitä summia, mitä armeija on laskenut säästävänsä varuskuntien lakkauttamisella.

Berserk

miten tuo yllä kuuluu asiaan.
Jonkun pitäisi selvittää onko laillista käyttää kansanedustajien määrän perusteella maksettua puoluetukea kiinteistöbusinekseen. Tekeekö se että se vuokrataan edelleen puoluetoimistolle siitä laillisen?

Jotain hämärää siinä on kun Vistbacka ei sano hintaa ja kansanedustajat (persu) eivät tiedä siitä mitään.Onko lainan hakija,lainan myöntäjä ja lainan saaja sama porukka?

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Valtiontalouden tarkastusviraston valtuudet eivät riitä siihen. Hakkarainen voisi tutkia ja tehdä siitä vaikka väitöskirjan, kun ei näytä olevan muutenkaan mitään järjellistä tekemistä, mikä liittyy edustajan työhön;=J

Berserk

hankkivat Helsingin kalleimmalta paikalta n 400m2 puoluetoimiston, josta säätiöselkärankaiset perivät vuokraa puolueelta.
Tähän osallistuvat kaikki veronmaksajat. Koska yksikään persujen kansanedustaja (Soinia lukuunottamatta)ei kuulu säätiöön niin luulisi Oinosen tekevän kantelun tai ainakin rikosilmoituksen.