Torstai 19.10.2017

Mauri Pekkarinen vahvisti huhun: luovuttaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.4.2012 12:15
Päivitetty: 
27.4.2012 12:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen jättäytyy pois puheenjohtajakisasta.

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen vetäytyy puolueensa puheenjohtajakisasta. Pekkarinen vahvisti asian hetki sitten eduskunnassa.

Keskustaveteraanin päätös luopua ehdokkuudesta tuli perjantaina yllätyksenä. Hän paljasti, että suurin syy luopumiseen oli Mari Kiviniemen jättäytyminen pois puoluejohdosta.

- Jo [nykyisen puheenjohtajan Mari] Kiviniemen päätös söi intoani, koska toivoin sukupolvenvaihdosta, Pekkarinen perusteli päätöstään.

- Viime viikkojen tapahtumien jälkeen on lähtenyt ilo ja palo.

Pekkariselta kysyttiin, olisiko hän jatkanut puheenjohtajan paikan tavoittelua mikäli Mari Kiviniemi olisi pyrkinyt toiselle kaudelle.

- Kyllä. Kiviniemen pois jääminen vaikutti siihen, miten asemoin itseni tässä kisassa, kuului vastaus.

Pekkarinen kertoo toiseksi syyksi luopumiselleen sen, ettei hän usko itsekään tulevansa valituksi keskustan puheenjohtajaksi.

- Tavoitteeni oli, että pystyisin yhdistämään keskustan voimat. Kuvittelin saavani kaikki puhaltamaan yhteen hiileen. Nyt en usko, että pystyn siihen, Pekkarinen tunnusti tiedotustilaisuudessa.

Hän kommentoi myös viime päivinä julkisuudessa käytyä keskustelua keskustan sisäisestä hajaannuksesta.

- Kyse on siitä, kuka tykkää kenestäkin, Pekkarinen sanoi.

Luopuva puheenjohtaja Mari Kiviniemi ja puheenjohtajaksi ehdolla oleva Paavo Väyrynen ovat sanailleet lehdistössä keskenään. Tällä viikolla paljastui, että Kiviniemi ei halua Väyrystä osallistujaksi keskustan vapputapahtumaan.

Väyrynen puolestaan on ilmoittanut, ettei riitele kenenkään kanssa vaan että hän on itse uhri puolueen sisäisessä riidassa.

Keskusta valitsee ensi kesänä uuden puheenjohtajan Rovaniemen puoluekokouksessa. Mauri Pekkarinen ei suostunut kertomaan tiaisuudessa omaa suosikkiaan keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Omasta tulevaisuudestaan Mauri Pekkarinen ilmoitti sen, että hänet nähdään oppositioterrierinä hallituksen kimpussa jatkossakin.

- Hoidan kaikki ne tehtävät, jotka minulle uskotaan. Olen hyvässä kunnossa ja vireessä.

Kuka on sinun suosikkisi keskustan puheenjohtajaksi? Vastaa täällä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

O

Asettui ehdolle, koska toivoi sukupolven vaihdosta...mihin suuntaan? Oliko mukana vain tarkoituksenaan kampittaa Väyrystä? Ihme menninkäinen tämä tyyppi.

Eipä ollut ukolla paljon sanomista viimeisessä puheenjohtajaehdokkaiden keskustelussakaan. Ei Mauri muuta kuin, tukka taakse ;) ja menoksi!

vanhavaari71

Vaikka Pekkarinen luopuu kisasta niin hyviä ehdokkaita on vielä jäljellä. Ehkäpä Pekkarinen huomasi eilisessä keskustan pj-ehdokkaiden TV-haastattelussa, että Puumalassa, Sipilässä ja Kaunistossa on riittävästi ruutia väitellä Väyrysen kanssa. Keskustan piirijohtajien kannatus Pekkariselle jäi aika vaisuksi kun taas Puumala ja Sipilä keräsivät kunnon kannatuksen eikä aiheetta. Sipilän euro kannatus oli piristävä vastine Väyrysen markka/kruunu linjalle. Tulee aivan hyvä jäsenäänestys.

Old Fargo

Kun vaalit koittaa, Paavo voittaa.

Kun Maurin tenat kostuu, niin poika poistuu.

Taas kerran Pekkarinen kävi pullistelemassa puoluevaalien ovella ja vellithän siitä seurasi. Miksi lähteä isojen poikien kyytiin? Viimeksi Marin siivellä oli kiva hengailla, nyt olisi omillaan pitänyt pärjätä. Vaan eipä ei, heipä hei ja - prööt!

Paavot vaalit kuittaa ja nöösipojat uittaa.

miinve-3

Mauri pettyi kun vain yksi piirijohtajista kannatti hänen
valintaa puheenjohtajaksi ilmeisesti hänen oma piirinsä.
Kyllähän se syö miestä ei kelpaa eduskuntaryhmän puheen-
johtajaksi eikä haluta puheenjohtajaksikaan vaikka on kui-
ka uutterasti työskennellyt puolueen hyväksi.Puolueen nykyi-
sen johdon toiminta on ollut ala-arvoista sillä ei heidän
olisi pitänyt ottaa mitään kantaa tulevasta puheenjohtajasta.
Keskusta on Virolaisen valinnan jälkeen epäonnistunut puheen-
johtaja valinnoissaan pitäisikö heidän muuttaa valintatapaa.
Mauri loikkaa kokoomukseen tai sosialidemokraatteihin kun
oma puolue ei arvosta sinun tekemisiä!

mattimies

Ilta-Sanomat uutisoi: "Pekkarinen heitti pyyhkeen kehään: Paavo söi intoni!"

Iltalehti uutisoi: "Mari Kiviniemi toivoi julkisesti sukupolvenvaihdosta. Se muutti motiivin ja söi intoani, Pekkarinen kommentoi."

Entten tentten teelikamentten, hissun kissun vaapula vissun, kumpaan kampeen uskoisin kumpi voitti.

peweste

Nythän ainakin sukupuolen vaihdos tapahtuu keskustapuolueen johdossa.Mari saa mennä ja könsikäs astuu tilalle.Jotta myös sukupolven vaihdos onnistuu Paavo Väyrynen astuu keulapaikalle.Vaidos kylläkin vanhempaa suntaan.

luuserius

Balalaikka soi ja kauppa kävi. Sitten tulivat demokraatit ja länsi-integroivat Suomen talouden. 1980-luvulla velkaa oli kahdeksan miljardia mummon markkaa eli 1.3 miljardia euroa. Neuvostoliitosta oli enemmän saatavia.

Nyt kuntien, valtion, yritysten ja kansalaisten velkataakka on yli 300 miljardia ja lisäksi on lähes sadan miljardin euron vastuut(?) muiden maiden veloista.

Onko Nato kiimassa enää mitään rajaa ?

Suomea on johdettu Washingtonista. Pääministeri ja Presidentti ylistävät maailmalla Suomen taloussaavutuksia. Me voitetaan Pohjois-Korea itsenäisyydessä. Vaikka itsenäisyys meni velkaantumisen myötä.

LT

Kiviniemi vaikuttaa vallanhimoiselta ja häikäilemättömältä. Jotkut taitavat pelätä häntä, mitä en yhtään ihmettele.
Hyvä kun miehet ottavat nyt vastuun. Puumalainen on kaikkien kanssa samaa mieltä. Vallanhimoiset pystyvät häntä ohjailemaan. Huono vaihtoehto. Pekkarinen on tunnollinen ja tietävä. Hän on syystäkin pahoittanut mielensä. Sipilässä on potentiaalia. Häntä väitetään kokoomuslaiseksi. Väyrynen on ehdoton ykkönen.

nivala

Pekkariselta oikea päätös. Nyt Väyrysellä on paremmat mahdollisuudet. Sukupolven vaihdos tarvitaan ja kokeneempaan suuntaan. Älytöntä ollut tämä nuoruuden ihannointi keskustassa niinkuin muuallakin.Aivan alottelijoita valitaan jopa ministereiksi. Väyrynen on ylivoimainen kyvyiltään,tahdonvoimaltaan ja ns.turnauskestävyydeltään kaikkiin suomen poliitikoihin verrattuna. Kataisesta kyllä kasvaa kova luu politiikkaan. Nämä "nuorisojärjestöläiset"toimivat aivan utopioiden pohjalta. Kyllä elämänkokemukselle on annettava sille kuuluva arvo.

amppeeri antti

Kiviniemi on käyttänyt vanhaa "ad hominem" keinoa kampittaakseen Pekkarisen ja Väyrysen, jonka useimmat ovat varmaankin huomanneet.
Keskusta menetti paljon, kun ei osannut hyödyntää Mauri "know how" Pekkarisen osaamista ja taitoja.