Lauantai 21.10.2017

Tuomo Puumala hallituksesta Ykkösaamussa: ”Luottamus nakertunut”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.4.2012 11:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tuomo Puumala (kesk.) ei ole tyytyväinen hallituksen toimintaan.

Keskustan puheenjohtajaehdokas Tuomo Puumala kritisoi hallituksen europolitiikkaa Ylen Ykkösaamussa. Puumalan mielestä luottamus hallitukseen on "todella paljon nakertunut".

Hän moittii hallitusta siitä, että Suomen kokonaisvastuu eurokriisissä on kasvanut liikaa.

- Ensin puhuttiin 14 miljardista. Huopsista, se onkin 30 miljardia! Milloin tämä piikki menee kiinni? Sitä me välikysymyksessä kysyimme, emmekä saaneet vastausta.

Puumalan mielestä hallitus ei ole noudattanut omaa hallitusohjelmaansa, jossa hänen mukaansa hahmotellaan, että piikki menee kiinni.

- Isojen kohtuuttomien tukipakettien aika on ohi. Pienen Suomen rahat eivät yksinkertaisesti riitä Italian tai Espanjan kokoisten talouksien vakauttamiseen, Puumala sanoo.

Lue lisää eurokriisistä täältä ja Euroopan kriisirahastosta täältä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

luuserius

Suomi halusi irti Neuvostoliitosta ja Kekkosesta. Ei siinä hintaa kyselty.

Washingtonin klubi ei ole tietysti kovin halpa. Velattoman Venäjän kanssa menisi itsenäisyys. Kuten meni Neuvostoliiton aikana. Nyt ollaan niin itsenäisiä että.

Piski Uskii

- unohtamalla keskustapuolueen kokoomuslaisen, porvarillisen, jatkuvan kasvun EU-linjauksen.
Jos vaalit olisivat meneet viime hallituksen kaavailemien nuottien mukaan, Kiviniemi olisi pääministeri ja Puumalainen mielipiteineen olisi toisen luokan kepulainen, takarivistä huutelija, jos yleensäkään enää huuteleisi.
On vaikea uskoa, että keskutapuolueen EU-linjaus olisi aidosti muuttunut.
Suomeksi sanottuna: vallitsevassa tilanteessa Puumalainen poimii marjankin maasta eikä tiedä mitä on tekemässä.

Keskustapuolueessa tehdään kovalla tohinalla tädistä setää, joten ihan hyvä yritys -Puumalainen!

Piski Uskii

Aika vähän sanoo: kuka on Puumalainen?
Mutta jos Puumalainen väkisin vääntää keskustatädistä keskustasetää, vaikka keskustapuolueen munallisuus olisikin sen oikea olotila, puolueen kenttäväki ei ota längilleen ja Puumalainen jää juputtamaan tyhjää jargoniaan.
Olkoonkin, että hän on oikeassa EU -linjauksissaan.

Kepulla ja Puumalaisella on suuri ongelma tehdä kunniallinen, ristiriidaton pesäero Kiviniemen munattomaan nihilistisen hölöttävään EU -linjaukseen. Jotain Kataishuumaa -paraskin savolainen- tässä ennen vaaleja oli.
Kaihomielin ja mies/nais-mieheltä sitten haikailtiin persumenestyksen perään vaalien jälkeen.

Pitää vain uskaltaa kumartaa vaikka pelottaa pyllistää. Tai päinvastoin.

tulevaisuuden profeetta

Onko sitä luottamusta edes ollutkaan? Hallitukseen menon lähtökohdat olivat alunperinkin väärät monessa puolueessa, koska he joutuivat heti kärkeen valehtelemaan tukipakettikantansa. Kun katselee vaalikoneiden vastauksia ilmenee, että jopa monet Kokoomuksenkin, Rkp:n ja Virheiden läpipäässeet edustajat olivat muka tukipaketteja vastaan. Ja kuinkas kävikään, heti vaalien jälkeen he ovat kaikki painelleet jaa-nappia eduskunnassa jokaisen tukipaketin yhteydessä. Siis eivät ainoastaan demarit, krisut ja vasurit olleet ainoita valehtelijoita ja äänestäjiensä pettäjiä. Kaksi vasuria sentään ei halunnut tällaista petosta tehdä, vaan erosivat ryhmästään vastalauseena tälle törkeälle toiminnalle.

Koska hallituksen kokoonpano siis pohjautui näistä valehtelijoista kootulle sekasikiöporukalle, niin tuskinpa sillä minkäänlaista luottamusta on edes ollutkaan. Ei siis ole mitään, mistä nakertaa, kuten Puumalainen väittää. Ja kun miettii sitäkin, ettei vakuussopimustakaan uskalleta julkistaa, koska se ilmeisesti on niin surkea Suomen kannalta, taitaa hallituksen eväät olla syöty, koska se joutuu turvautumaan jopa laittomuuksiin, jottei valehtelukupla poksahda. Valtionvarainministeriöhän on joutunut myöntämään salailun olevan laitonta. Urpilainen pitäisi siis potkia pois vm pallilta. Tuskin kukaan panisi pahakseen, jos saman tien hallituskin kaatuisi. Olisi vielä aikaa kääntää suuntaa 180 astetta, muuten konkurssi odottaa Suomeakin, ei ainoastaan Kreikkaa.

emni

Hallituksen tulee perustuslain mukaan nauttia kansan valitseman eduskunnan luottamusta. Nykyisen hallituksen luottamuksesta on äänestetty jo ties kunka monta kertaa, ja aina vaan se on saanut luottamuksen. Kepu ja Persut eivät halunneet hallitukseen. Mikä siis mättää?

meilimami

Hallituksen luottamus on mennyt tavallisilta Eu-kehitystä seuranneilta jo kauan sitten ja sama kehitys näyttää jo tarttuneen eduskuntaan. Eduskunnan äänestyksissä kerta kerralta luottamusta äänestäneiden jaa-äänten lukumäärä pienenee ja "poissaolevien" määrä kasvaa. Tämä kertoo aivan ilmiselvästi pelosta, kunnallisvaalit lähestyvät. Suuri enemmistö edustajista petti kantansa, jonka vaalikoneessa EU-asioista antoivat. Moni äänestäjä katuu valintaansa.

joonathan

Heillä pitäisi olla suunta minne he tahtoisivat suomen kulkevan. Jos mielessä ei ole kuin repiminen on tilanne todella heikko. Aina kaikkialta löytyy asioita joiden olisi toivonut menevän paremmi, mutta kaikki rikki repimällä ei mitään saada aikaiseksi. Ei puolue joka vihaa kaikkia , Ruotsalaisia maahanmuuttajia köyhiä ja alistettuja. Yrittäen pokea heidät aina vain syvemmälle. Ei voi koskaan saada mitään aikaan.

joonathan

Hallituksen suurin vika on sen hitaus toimia. Joka on ymmärrettävää koska se niin laaja. Myös päätökset ovat näin ollen mietoja. Siinä on hyvät että pahat puolet. ei tee pahoja virrheitä mutta on hidas. Sa vika on Puumalaisella hän ei voi potkia ihmistä joka on maassa. Suomessa on vallalla ajatus jossa kaikkia heikkoja potkitaan. Varsinkin perussuomalaiset syyllistyy siihen. Hehän ivaavat merkittyjä joita 70 vuotta takaisin kohdeltiin niinkuin jokaisen pitäisi tietää. Ei kaikki ole putouksen petterin tavoin vitsi vitsi.

luuserius

Olisi nyt korkea aika kuunnella kansan syviä rivejä. Muuten alamäki jatkuu.

Suomi ei liittynyt Natoon, mutta otti ison osuuden velkataakasta. Länsi-integraatio on nyt lähes täydellistä, oikeastaan puuttuu enää muodollinen Nato-jäsenyys.

Ranskalaista ydinvoimaa ja amerikkalaisia hävittäjiä. Ja jokaisessa rahastossa ollaan niin mukana, että tiedä vaikka demokraatit saisivat Suomen YK:n turvaneuvostoon.

Ne ketkä nauraa Väyryselle, naurakoot. Jospa vaan olisi naurun sijasta kuunneltu......

amppeeri antti

Keskusta on todellinen (ikä)rasisti-puolue
Kiviniemi soveltaa vanhaa "ad hominem" tyyliä (usein lehdistö käyttää samaa metodia Perus-Suomalaisia kohtaan). Kiviniemen keinona ikä on toiminut argumentoinnin mitätöimisenä (ikä-rasismia) kampittaakseen Pekkarisen ja Väyrysen, minkä monet ovatkin huomanneet.
Iltalehti uutisoi, "Mari Kiviniemi toivoi julkisesti sukupolvenvaihdosta.
Kiviniemi ei halua Väyrystä osallistujaksi keskustan vapputapahtumaan.

KePu menetti paljon, kun ei osannut hyödyntää Mauri "know how" Pekkarisen monipuolisuutta.

muuan

Mari Kiviniemihän ei ole keskusta, kohta vielä vähemmän.
Mutta tosi on, että näistä vanhoista ei tällä kertaa taida olla puoluejohtajiksi. Heidät tunnetaan.
Nuoremmista, kuten Puumalasta taas ei vielä tiedä. Heidän valitsemisensa puheenjohtajaksi olisi sattumankauppaa, menneen valossa todennäköisemmin epäonnistuminen kuin menestys.

mdmd

Jos Juha Sipilä on nykyisen puoluejohdon ehdokas uudeksi puheenjohtajaksi, kysyä voi yhden oleellisen kysymyksen. Kuinka hyvin hän olisi tuntemattomuudessaan pärjännyt presidentinvaaleissa verrattuna Väyryseen? Kuinka hyvin hän olisi erottautunut kokoomuksen ehdokkaasta. Paavolla ei ollut tätä ongelmaa pressanvaaleissa eikä ole myöskään puolueen puheenjohtajana. Miljonääri ei nyt vain istu tähän aikaan mitenkään, vaikka yrittämisessä ei olekaan mitään paheksuttavaa. Sipilän tausta on pelottavan epämääräinen. Vastauksen haluaisin seuraaviin kysymyksiin. Miksi ihmeessä menestyvä yrittäjä olisi vaihtanut pikkupalkkaiseen politiikkaan muuta kuin siksi, että miljoonat lakkasivat tulemasta kannattomuudeen, epäonnistumisen tai laittomuuksien takia. Keskusta ei kestä sitä, että mahdollisen pj-Sipilän taloussotkuja aletaan selvittää. Niitä taatusti on ja media kyllä niitä osaa itsekin tehdä. Sipilää kutsutaan julkisuudessa it-miljonääriksi ja it-sijoittamisella miljonääriksi tulleeksi. Tämä ei hyvää tiedä. Paavo tunnetaan hyvässä ja pahassa. Valitettavasti nyt ei ole aikaa harjoittelijalle, jota politiikan untuvikko Sipilä olisi. Perussuomalaiset on ns. "lopetettava kehtoonsa" ennen kuin he pääsevät sikiämään. Tämä on tehtävä NYT eikä esim. silloin kun on Puumalan asettama tähtäin. Keskustalla ei ole mitään uskottavuusvajetta miljonäärien ja kokoomuslaisten silmissä, siksi Sipilää ei kannata valita. Sipilän tahtomattaankin profiloituu väärin imagollaan, eikä siihen auta vaikka puhuisi mitä tahansa alkiolaisuudesta. Kiviniemestä ja Vanhasesta ei pidä mennä enää yhtään askelta oikealle.

joonathan

Hän ymmärtää ja uskoo ihmisiin liikaa. Ihmiset on pääsääntöisesti kateellisia ja toisille pahaa toivovia. Siksi keskustan kannatus on vähentynyt. Liikkeenä keskusta tukeutuu ihmisten yhtäköyttä vetämiseen, mutta se vaan on suomesta hävinnyt. Ja sen vuoksi emme pärjää missään kilpailussa ulkovaltojen kanssa. No jääkiekko sentään jotenkin menestyy, Ja vain siksi, että ovat oivaltaneet sen, että yhdessä olemme joukkue joka menestyy. Kunpa suomen kansa tämän ymmärtäisi. Jos me kaikki jotka asumme täällä teemme asiat yhteisen edun vuoksi olemme rikkaita, mutta niin kauan kuin kadehdimme toisia ja olemme rasistisia ei ole toivoa suomen menestymisestä.

joonathan

Paavo herättää varmaan jokaisessa tunteita. Harrvemmin näkee, että samassa puolueessa on mielipide. "Kuka.muu tahansa ettei Paavo". Väyrysen inhottavin juttu on, että hän aina puhuu totta, Se on hyvin uusi juttu politiikoilla. Sillä hän aina on selvinnytkin pinteistä joihin on joutunut, Paavo on pelkkää politiikkaa kaikissa sanoissaan ja teoissaan. Keskustalle voisi olla hyväksikin valita hänet vielä kerran johtotähdekseen. Ei keskusta ainakaan huononpaan suuntaan mene. Paavo varmaan on ihminen joka aina ajattelee keskustan menestymistä. Tosin omalla tavalla. Kestävätko keskustan politiikot sen, on taas eri juttu. Varsinainen työmyyrä Pekkarinen lähti pois. Pekkarisen arvoa eivät monet ymmärrä. Kän on mies joka kaikki aikansa käyttää puolueen hyväksi. Varsinainen työmyyrä. Duracell pupu.

LT

Yleisvaikutelma Puumalasta on se, että hän on tuuliviiri, aina mielipiteineen siellä mistä kulloinkin tuulee. Jos hänestä tulee Kepun puheenjohtaja, valtataistelu siirtyy hänen selkänsä taakse ja jatkuu ehkä entistä kovempana.
Eivät nuo Sipilän "naukaisut" europolitiikasta tuo esiin mitään uutta.