Sunnuntai 22.10.2017

IS: Suomen väkivaltaisin kunta yllätti – poliisilla selitys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.4.2012 09:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Ongelmaryhmä työllisti poliisi Nivalassa.

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Nivala osoittautui Suomen väkivaltaisimmaksi kunnaksi vuonna 2011, kun Ilta-Sanomat vertaili kunnissa kirjattuja väkivaltarikoksia asukaslukuun. Pikkukaupungissa tapahtui viime vuonna 22 väkivaltarikosta tuhatta asukasta kohti.

Esimerkiksi Helsingin vastaava luku oli 13. Suurissa kaupungeissa väkivaltarikoksia on yleensä paljon.

Ilta-Sanomien haastattelemat nivalaiset ovat täydellisen yllättyneitä kuullessaan tuloksesta. Poliisilta sen sijaan löytyy selitys ilmiölle.

Rikoskomisario Jonny Paananen kertoo Ilta-Sanomille, että tilastopiikin takana on pieni, ongelmia aiheuttanut porukka.

–Harvoin kohteena on ollut tavallinen kansalainen, sanoo Paananen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ray

Ihmiset ovat mukavia ja huumorintajuisia. Keskustassa ei kannata luottaa etuajo-oikeuksiin, koska siellä ei sellaisia ole. Tai on, mutta kaikilla.

Muistan lapsuudessani erään nivalaisen vanhan miehen usein huvittuneena kertoneen, ettei ne mitkään "oikiat" hautajaiset olleet, jos ei niissä vähintään yksi ruumis lisää tullut. Sama juttu häiden kanssa.

Ray

Hän kertoili todellisuudesta. Hän osasi väritellä reippaasti, mutta kyllä niitä ruumiitakin oli tullut. Asioita kun oli hyvä hautajaisissa käydä perusteellisemmin läpi ja sahtia riitti.

Nivala on tuttu paikka, joten puolueeton en aivan ole.

JiiP33_90

Tilastot ovat siinä hauskoja, että jos niitä lukee vain "hauki on kala, hauki on kala" asenteella, niin silloin ei koskaan tajuta mikä onkaan sitten se kala?

Eli jos alle 1 000 asukkaan pikkukylässä tapahtuisi esim. yksi perhesurma suuri kokoisessa perheessä, eli jos jompikumpi vanhemmista surmaa toisen vanhemman, 3-6 lasta ja lopulta itsensä. Niin silloin kyseinen kylä nousee Suomen murhatilostojen kärkeen jopa silloin kun tilastot lakettaisiin 10 vuoden aikana ja otettaisiin väkiluku huomioon.